Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Erfgoeddag in Kortrijk

Erfgoeddag, het jaarlijkse hoogtepunt voor cultureel erfgoed, focust dit jaar op het thema Ambachten met de baseline 'Hoe maakt u het?'. In Kortrijk kan je in Texture, museum over Leie en vlas, in Kortrijk 1302, in het Rijksarchief en in het Begijnhof heel wat ontdekken over oude beroepen en ambachten.

In workshops steek je de handen uit de mouwen. Wakker de ambachtsman/vrouw in jezelf aan! Op elke locatie in Zuid-West-Vlaanderen kan je die dag extra UITpunten sparen. Wie weet, win je zo een erfgoedprijs!

Axel Ronse, schepen van cultuur: “Op Erfgoeddag valt opnieuw heel wat te beleven in cultuurstad Kortrijk. We openen de deuren en organiseren een aantal toffe ‘ambachtelijke’ activiteiten die iedereen zullen bekoren. Ook onze erfgoedverenigingen dragen hun steentje bij. Schitterend toch? In afwachting van het nieuw museum (2022) zullen we onze topstukken zoals de schilderijen van Roeland Savery trouwens via wisselende tentoonstellingen op leuke locaties tonen.”

Texture, ik touw van jou! 
Op Erfgoeddag draait in Texture alles rond koorden en touwen en komt het eeuwenoude ambacht touwslaan tot leven. Vlas vindt heel wat toepassingen in allerlei materialen en producten maar vlasvezels leveren ook de sterkste touwen. Misschien slaag je er wel in om zelf een ambachtelijk touw te maken? Texture gooit met andere publieksactiviteiten een lijntje van vroeger naar nu: doe mee met de hype van het moment ‘touwfiguren maken’, of knoop je persoonlijke makramésleutelhanger in elkaar. Al eens rope skipping geprobeerd?
Zondag 28 april start ook het molenseizoen aan Preetjes Molen, Hoge Dreef in Kortrijk-Heule. Daar krijg je een extra zwingeldemonstratie te zien tussen 14.00 tot 17.00 uur.

Een touwslagerij
Texture ontleent een authentieke touwslagerij van het Karrenmuseum in Essen. De touwslagerij was actief tot in 1975. Ontdek de ambachtelijke manier van touwen maken! Durf je het aan om zelf een springtouw te maken?
Doorlopend van 10.00 tot 17.00uur

Workshop: Knoop een originele sleutelhanger
Jessie Coppens toont in het atelier van Texture hoe je vingervlug een persoonlijke sleutelhanger knoopt in makramé.
Doorlopend van 14.00 tot 17.00 uur - gratis

Rope skipping
Vergaap je aan de kunsten van de sportieve Sportac'86 uit Deinze.
Ze demonstreren hun kunnen en nodigen je daarna uit om mee te springen.
Start om 15.00 uur, met aansluitend initiatie (20 min.) - gratis

Touwfiguren: meet je met jong talent
Jonge gasten dagen je uit! Zij kunnen vingervlug touwfiguren maken. Kan jij het ook? Kan jij het beter? De hype van het moment! 
Tussen 16.00 en 17.00 uur. - gratis

Boekenmarkt in Kortrijk 1302
Hoe maak je een …. volle boekenkast? De Kortrijkse erfgoedverenigingen bieden publicaties over kunst en geschiedenis aan tegen gunstprijzen
Doorlopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 

FVW / Bron: Stad Kortrijk

Geplaatst op 23.04.2019

Geef personen met een handicap en de overheid een duwtje in de rug

Sluit aan in de virtuele wachtrij #ikwachtmee

Geef personen met een handicap en de overheid een duwtje in de rug. Sluit aan in de virtuele wachtrij #ikwachtmee

5 jaar. Dat is de gemiddelde wachttijd voor de bijna 20.000 mensen met een beperking die wachten op een budget van de overheid. Een schrijnend probleem dat dringend meer aandacht én een oplossing verdient, vindt het consortium #ikwachtmee. Met een socialemediacampagne roepen ze iedereen op om mee aan te sluiten in de virtuele wachtrij.

Maar liefst 3.914 kinderen en 14.607 volwassenen met een handicap staan momenteel op de wachtlijst voor een budget waar ze recht op hebben. ‘We kunnen dat als samenleving toch niet langer toelaten? We willen de mensen die wachten én het beleid daarom een duwtje in de rug geven’, zegt Kim Vercruysse, woordvoerder van het consortium dat de organisaties Onafhankelijk Leven, KVG, VFG, Absoluut, SOM en Vlaams Welzijnsverbond verenigt.
Ludiek maar menens

De campagne #ikwachtmee loopt vanaf vandaag op de sociale media. Meedoen kan door een foto van jezelf te maken met de rug naar de camera. Door die foto op je eigen Instagrampagina te posten met de tag @ikwachtmee sluit je automatisch aan in de virtuele wachtrij op www.ikwachtmee.be. ‘We hebben voor een ludieke actie gekozen, maar het doel ervan is ons wel menens: we willen de volgende Vlaamse regering oproepen om de problematiek van de wachtlijsten hoog op de politieke agenda te zetten, zodat we eindelijk tot een oplossing kunnen komen’, aldus Kim Vercruysse. 
Al tien jaar aan het wachten

Gert Dupont en zijn zoontje Janosch zijn de gezichten van de actie. Janosch werd 14 jaar geleden na een zwangerschap van amper 24 weken geboren. ‘Extreem prematuur heet dat dan. Gewicht: 745 gram. Dekentje: een washand’, vertelt Gert Dupont. ‘Een zuurstoftekort zorgde voor hersenschade en een fysieke en verstandelijke handicap. Zonder extra hulp naar de kleuterklas gaan, bleek voor Janosch niet haalbaar te zijn. Daarom vroegen we een persoonlijk assistentiebudget (PAB) aan. Daar wachten we nu, 10 jaar later, nog áltijd op.’ 
Janosch kreeg net als de bijna 20.000 andere wachtenden een duidelijk signaal van de overheid: het geld is op. Gert Dupont: ‘Ook wij willen een duidelijk signaal geven: we hebben geen idee hoelang we dit nog volhouden. Het gebrek aan hulp weegt op ons gezin. We rijden elke dag 100 kilometer naar het dagcentrum. Onze 16-jarige dochter Nina heeft ook aandacht nodig, maar een simpele uitstap is eerder een uitputting. We proberen positief te blijven – wordt de tiende verjaardag van zijn plaats op de wachtlijst een reden om te feesten? – maar onze hoop slinkt toch elk jaar een beetje meer.’

 

FVW / Bron: absoluut vzw

Geplaatst op 23.04.2019

Erfgoeddag 2019: Hoe maakt u het?

Hoe maak je kunst in Menen?

Menen plaatst op Erfgoeddag kunst centraal. Van de erfenis van 19de eeuwse kunstenaars in de beeldenkelder tot het atelier van nieuwe makers. Ontdek hoe kunstenaars drie eeuwen lang kunst maken in de stad.

Yvonne Serruys (1873-1953) Meense kunstenares in Parijs (wandeling)
Eind 19de eeuw trekt Yvonne Serruys naar Parijs. In de salons maakt ze er furore met haar romantische beelden. Ontdek het verhaal van deze uit Menen afkomstige kunstenares tijdens de stadswandeling.
Vertrek aan stadhuis om 10.00u, 14.00u en 16.00u

Meense beeldhouwkunst: Van beeldenkelder tot kunstzolder (rondleiding)
In de kelder van CC De Steiger en op de zolder van museum ’t Schippershof wordt een grote collectie beeldhouwwerken bewaard. Bustes en beeldhouwwerken van Meense kunstenaars als Yvonne Serruys, Georges Dobbels en Johan Tahon staan er zij aan zij. Een indrukwekkend zicht! Ontdek ook de kunstcollectie in het stadhuis. 
Afspraak aan de hoofdingang van CC De Steiger om 11.00u, 15.00u en 17.00u

Gebroed! (expo)
Vier nieuwe makers resideren gedurende een maand in Menen om nieuw werk te creëren. Bezoek de tijdelijke ateliers van Jolijn Baeckelandt, Arne Bastien, Anton Hewitt en Polly Pollet. Hun werken zijn te bewonderen in de expo Gebroed! in CC De Steiger.
Stadsmuseum ’t Schippershof en de expo in CC De Steiger zijn doorlopend open van 10.00 tot 18.00u

Kunst in het stadhuis
Niets doet vermoeden dat achter de klassieke gevel van het stadhuis een moderne expressieve nieuwbouw schuil gaat. Het gerenoveerde stadhuis werd officieel geopend in 2009 en kreeg internationale erkenning in de wereld van de architectuur. 
Er werd ook plaats voorzien voor kunst. Johan Tahon, Yvonne Serruys, Alfred Wallecan, maar ook Dirk Braeckman kregen er een plaatsje.
Een gids is ter plaatse en leid je langsheen de verschillende kunstwerken.
Het stadhuis is doorlopend open van 10.00 tot 18.00u, doorlopend rondleidingen.

 
FVW / Bron: Stad Menen

Geplaatst op 23.04.2019

Deerlijk ambacht! op Erfgoeddag

Iedereen welgekomen op nu zondag 28 april oftewel Erfgoeddag voor "Deerlijk ambacht!"

Café De Zalm heropent de deuren in de Heestertstraat 71 (Hof Ingelmunster); talrijke ambachtslieden geven er demonstraties (Deerlijk ambacht in ACTIE = glas-in-loodramen, zadels maken, klompen maken, kantklossen, spinnen, hout draaien, hout sculpturen, koord draaien, met de hand weven, smeden, enzovoort). Heemkring Dorp en Toren zorgt voor een heuse barbecue te velde 2.0 en ambiance met accordeonmuziek op het hof. Maak een ritje met een huifkar of voor de kinderen: plant samen met boer Luc aardappelen, smul van een ambachtelijk ijsje, en nog veel meer.

Bezoek ook de tentoonstelling van postkaarten over oude ambachten (Deerlijk ambacht in BEELD) en ga samen met de (klein)kinderen op speurtocht in het museum in de René De Clercqstraat 8, en win gedichten én lekkers.

 

FVW / Bron Erfgoed Deerlijk

 

Geplaatst op 23.04.2019

Zaterdag aanstaande 27 april gaat de opendeurdag door in Koningsdale Steinerschool Ieper

"We zijn intussen al bezig aan ons tweede schooljaar in ons huidig gebouw" aldus algemeen directeur Barbara Decramer. "Ons vorig gebouw in de Rijselstraat begon echt uit zijn voegen te barsten, en de overstap naar het huidig gebouw was meer dan welkom. We voelen dat de interesse in onze school en de pedagogie duidelijke progressie maakte de laatste jaren. Waar we op 1 september 2009, onze eerste schooldag, de start namen met 24 kinderen, zitten we intussen al aan ruim 120 kinderen. De interesse is zelfs zo groot dat we voor bepaalde leerjaren al met een wachtlijst moeten werken voor komend schooljaar.

Wie onze school van nabij wil leren kennen, is dus zaterdag aanstaande van harte welkom. Tussen 14.00 en 18.00 uur kan je er de diverse klassen, van peuters tot zesde leerjaar bezoeken, kan je een woordje wisselen met de verschillende leerkrachten en de directie, is er in diverse klassen een toonmoment en kan je natuurlijk ook je kind laten inschrijven. Tussendoor kan je ook genieten van een hapje en een drankje, geserveerd in de bar door onze oudervereniging De Hofnar.

Wie dus wil kennismaken met Koningsdale en de steinerpedagogie in het algemeen, is zaterdag meer dan welkom. Wie er hoe dan ook niet kan bij zijn, krijgt de kans nog kennis te maken met de school op de infoavond voor nieuwe en geïnteresseerde ouders op woensdag 8 mei om 20.00 uur. Natuurlijk kan je ook altijd meer vernemen via onze website en via de sociale media."

 

Geplaatst op 23.04.2019

Op 26 april 2019 organiseert De Kinderbrouwerij uit Reningelst Ortekirier!

Ortekirier! combineert een liveband en een muziekquiz. Deze eerder ongewone mix beleef je in de Wigwam, Pastoorstraat 25 in Reningelst.

Om 19.30u start de muziekquiz. Quizmaster Janpieter Chielens stelt multimediagewijs de vragen. Niet louter droge vraagstelling, maar enkele zelfgemaakte filmpjes en live muziek van Rolmops en de Maatjes laten de antwoorden spontaan opborrelen.

Rond 22.00u is de quiz afgelopen en verzorgen Rolmops en de Maatjes een concertje met eigenzinnige West-Vlaamse vertalingen van tijdloze hits. Joost Denuwelaere voert Rolmops en de Maatjes aan op zang. Wim Chielens (accordion, soortement gitaar), Peter Steen (Gitaar), Paul Ryon (drums) en Johan Lemenu (bas) begeleiden de zanger van Bloedend Hart.

Deelnemen kost € 25/ploeg (Quiz en optreden), niet-quizzende fans van Rolmops en de Maatjes komen erin voor €10 per persoon.

 

FVW / Bron: De Kinderbrouwerij

Geplaatst op 23.04.2019

Mainstream Music Band herdenkt 75 jaar Bevrijding

Voor Mainstream Music Band breekt stilaan de eindejaarsperiode opnieuw aan. Dit jaar zijn we er noodgedwongen wat vroeger bij dan andere jaren. Onze eindejaarsshows schuiven voor een keer namelijk een poosje vooruit in de tijd.

Om de 75ste verjaardag van de Landing in Normandië en de Bevrijding van Kortrijk te vieren, wordt het jaarprogramma lichtjes aangepast. In september 1944 werd Kortrijk immers bevrijd na WO II. Omdat een passend eerbetoon te geven, verhuizen de traditionele eindejaarsshows zowel temporeel (6 en 7 september ipv eind november) en geografisch. De bigband geeft zijn shows immers ten beste in de mooiste schouwburg van het land, de Kortrijkse Schouwburg.

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september wordt een passend tribuut gebracht aan de vele helden die de Duitse bezetter verdreven en een einde maakten aan vijf jaar van doffe ellende. Het Kortrijkse oorlogs- en bevrijdingsvehaal is op zijn minst interessant en memorabel te noemen.

Traditiegetrouw doet het orkest dit niet alleen, maar worden enkele gasten uitgenodigd om de herdenking de nodige luister bij te zetten.

De muzikale samenwerking zoeken ze bij een harmonieorkest uit Kortrijk-Bissegem, Concertharmonie Crescendo. Voor de vocale ondersteuning lenen de heren en dames van het Sint-Martinuskoor van Avelgem hun stemmen. Samen brengen ze de muziek van toen in een ongewone, maar ongewoon mooie combinatie.

Het eerbetoon heeft ook een evocatief kantje. Niemand minder dan Leah Thys, de grande dame van het Vlaamse theater- en televisielandschap, zal de avond aan elkaar praten. En wellicht brengt ze ook enkele nummertjes van haar alter ego, Marlene Dietriech.

Het beloven alvast twee topavonden te worden, zowel muzikaal als evocatief. Concerten vinden plaats op vrijdag 6 en zaterdag 7 september, telkens om 20.00u in de Schouwburg van Kortrijk. Kaarten kosten 20 €, en kunnen besteld worden ofwel telefonisch op 056/23 98 55 ofwel online via www.schouwburgkortrijk.be.

 

FVW / Bron: Mainstream Music Band

Geplaatst op 22.04.2019

"Wilde Westen" Kortrijkse Rapper & Ex-Belgisch Kampioen Lowie D’haeseleer (LowG) lanceert muziekvideo met Catharsis Productions

"Wilde Westen" Kortrijkse Rapper & Ex-Belgisch Kampioen Lowie D’haeseleer (LowG) lanceert muziekvideo met Catharsis Productions

Kortrijkse Rapper Lowie D’haeseleer (LowG) lanceert de video “Wilde Westen” uit i.s.m. Catharsis Productions

Kortrijkzaan Lowie D’haeseleer, oorspronkelijk afkomstig uit Heestert, liet afgelopen winter z’n eerste EP “Van Den Oudn Stempel” op de wereld los. Na een zegetocht langs verschillende wedstrijden, het afronden van z’n opleiding en z’n eerste muzikale baby is er nu nieuw werk op komst in samenwerking met Kortrijkse producer Chilo Derieuw van Catharsis Productions.

2016. Op het West-Vlaamse rapkampioenschap “De Bestn Vant Westn” verschijnt Lowie als vanuit het niets, schuift de oude garde op zij, en gaat met de titel gaan lopen. Provinciaal kampioen nog voor z’n 20e, en dat lijkt slechts het begin. 
Later dat jaar wordt Lowie in Antwerpen gekroond tot één van de twee Vlaamse finalisten van End of the Weak, België’s enige nationale rapwedstrijd. Tijdens de finale in de VK in Molenbeek laat hij uiteindelijk z’n competitie met een duidelijke achterstand achter zich. LowG gaat naar het Wereldkampioenschap End of the Weak 2017 in Praag. Dit jaar werd hij door DJ Proceed (organisatie EOW België) gekozen om jurylid te zijn op de wereldfinale in Parijs.

Lowie D’haeseleer, woont in Kortrijk en werkt als jeugdopbouwwerker bij Uit De Marge. Na z’n overwinning op het BK en z’n WK-ervaring sleept hij nog een finaleplaats in de wacht op Redbull’s “Bekvechten”-Rapbattle en begint hij meer vraag naar optredens te krijgen., In oktober 2018 laat hij z’n EP “Van Den Oudn Stempel” los op de wereld. Daarna werd het even stil.

In maart verschijnt de aankondiging: Lowie slaat dan handen in elkaar met Catharsis Productions, multimediaproductiehuis waar onder andere Kortrijkse producer Chilo Derieuw, in de muziekwereld beter gekend als Chillow, z’n thuisbasis vindt. Chilo werkte eerder samen met grote namen in en buiten het genre als Brihang, Jeffrey Jefferson (Ertebrekers), El Da Sensei (Artifacts, VS), NTREK & Flip Kowlier.

“Jong geweld als LowG, fris met een overdosis aan energie en motivatie boost ons producersteam om harde nummers te maken. Sowieso” stelt Chilo, die met dit project allerminst aan z’n proefstuk toe is.

“LowG leerden we kennen bij De Stroate toen we onze eerste stappen in het Kortrijkse Jeugdcentrum Tranzit aan het zetten waren. In een sneltempo verwierf hij bovenop z’n natuurtalent de nodige competenties in onze artistieke workshops. Dat hij na z’n traject kan doorstromen naar een team als Catharsis Productions is een perfect voorbeeld van waar we nu met ons ondernemerschapsproject Weefsel verder op inzetten” zegt Siebrand Craeynest, Projectmedewerker Ondernemerschap bij De Stroate”

“Onlangs sloot ik me aan bij het Catharsis Productions team om samen met Chillow een project op poten te zetten.” zo zegt Lowie “Ter aankondiging besloten we om DIRECT al een eerste single te droppen. Baadasssss verzorgde de beat en dat bracht een grote honger met zich mee. Ondertussen zit ik met Chillow in de Catharsis studio het album aan elkaar te breien. Stay Tuned.”

Op 22 april, paasmaandag, verschijnt het eerste resultaat van de samenwerking tussen Lowie & Chilo, de single “Wilde Westen”, met een beat voorzien door Baadasssss.

Link naar de videosingle:
https://www.youtube.com/watch?v=na-pRXciaUI

 
FVW / Bron: Wilde Westen

Geplaatst op 22.04.2019

Stad Nieuwpoort maakt zich klaar voor derde editie Nieuwpoort Drivers Days

In het laatste weekend van april vormt de Zeedijk in Nieuwpoort-Bad voor de derde keer het decor voor de Nieuwpoort Drivers Days. Op de populaire tweedaagse zijn de meest tot de verbeelding sprekende wagens te bezichtigen. Het grote publiek is welkom op zaterdag 27 en zondag 28 april 2019.

Op en rond de Zeedijk kan men spectaculaire wagens bewonderen. Naast 100 % elektrische wagens zullen ook Dreamcars, oldtimers, klassieke voertuigen en sportauto’s aanwezig zijn.
Bovendien kunnen autoliefhebbers zich inschrijven voor de Dream Car Rally en de Classic Rally. De rally’s zijn tijdens de vorige edities uitgegroeid tot een geliefd voorjaarsensemble aan zee en lopen langs de mooiste wegen van de Westkust en de achterliggende polders. Beiden gaan van start op de Zeedijk ter hoogte van De Barkentijn.

Op zondag 28 april verwelkomt de organisatie unieke oldtimers voor het prestigieuze Concours d’Elegance. Deze wedstrijd vindt plaats vanaf 13.00u. op de Zeedijk en de uitreiking wordt voorzien om 18.00u.

 

FVW / Bron: Stad Nieuwpoort

Geplaatst op 22.04.2019

Grootste Europese para-equastrian dressagewedstrijd in Waregem

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 april 2019 organiseert de ruiterclub Quadrille in Sport Vlaanderen Waregem de International Para-Equestrian Dressage Competition CPEDI***. Tijdens deze competitie strijden 99 ruiters met een fysieke beperking uit 22 landen voor een kwalificatie plaats voor de Paralympische Spelen van Tokyo 2020 en Europese Kampioenschap in Rotterdam deze zomer. Op zaterdag 27 april kunnen zowel de ruiters als de bezoekers deelnemen aan een barbecue in “Our road to Gold”, een organisatie in samenwerking met Hogeschool VIVES uit Kortrijk.

Tijdens de International Para-Equestrian Dressage Competition CPEDI*** zullen een hondertal professionele para-ruiters er alles aan doen om zich te selecteren voor het aankomende EK in Rotterdam en Tokyo 2020. Door het grote aantal inschrijvingen besliste Quadrille om twee wedstrijdpistes in te richten op het Sport Vlaanderen-complex in Waregem .

Grootste competitie binnen Europa en de wereld 
De competitie van Quadrille verwacht atleten van 22 verschillende nationaliteiten en mag zich hiermee de grootste binnen Europa en de ganse wereld noemen. Voor de editie van 2019 trekt Quadrille naar Waregem. Door het internationale deelnemersveld krijgt de vierdaagse wedstrijd zowel online als offline veel aandacht. Vorig jaar hadden ze meer dan één miljoen views op sociale media. Ruiterclub Quadrille is dan ook een sterke speler in de para-equestrian-wereld.

Paralympische medaillewinnaars present 
Binnen het deelnemersveld bevinden zich enkele grote namen zoals lee Pearson(GBR), Pepo Puch(AUT) en Angelica Trabert(GER)), medaillewinnaars op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Daarnaast neemt ook een recordaantal van negen Belgische ruiters deel onder wie Diana Bottger, Manon Claeys, Ulrieke Dekeyzer, Anneke De Vree, Arthur Dieusart, Barbara Minneci, Kevin Van Ham, Evelyne Van Looveren en Ciska Vermeulen. De ‘Quadrille Ambassadeur’ van 2019 is Angelica Trabert, meervoudig medaillewinnaar, en anesthesiste van beroep. Haar motto is ‘Ability Counts’, ze zegt dan ook ‘I was born privileged, capable to do anything I set my mind on, even though I have a handicap. As a role model, I want to ensure others to live their life !

Stijlvolle barbecue in Gouden-Stijl 
Op zaterdagavond 27 april organiseert Quadrille zowel voor de ruiters als bezoekers een BBQ. De opbrengst is ter ondersteuning van de para-ruiters. Voor de organisatie ervan ging zij voor het tweede keer een samenwerking aan met enkele studenten Eventmanagement van Hogeschool VIVES in Kortrijk. De studenten kozen voor een barbecue in gouden-stijl om het jacht aan goude medailles extra in de kijker te zetten.

Studenten eventmanagement ondersteunen Internationaal Para-Dressuurtoernooi van Quadrille

Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 april 2019 vind in Sport Vlaanderen Waregem de International Para-Equestrian Dressage Competition CPEDI*** plaats. Voor deze editie sloegen Quadrille en 5 studenten eventmanagement van VIVES Kortrijk de handen in elkaar. In het kader van hun opleiding kregen zij de opdracht om op zaterdag 27 april een thematische barbecue te organiseren.

Barbecue in stijl
De voornaamste opdracht van de tweedejaarsstudenten uit Kortrijk was het organiseren van een barbecue op de voorlaatste avond van het hele gebeuren. Uit verscheidene ideeën kozen de studenten het thema ‘Our Way To Gold’ omwille van de duidelijke link met de aanloop naar de 16de Paralympische Zomerspelen in Tokio. De studenten wilde het team gevoel naar voorschuiven. Met de boodschap Our Way To Gold wilden ze iedereen in de kijker zetten. De barbecue in dit concept kon rekenen op bijna 300 deelnemers. De opbrengst ervan dient als ondersteuning voor de para-ruiters. “De sfeer was uitstekend en heel familiale, zegt Anne d’Ieteren, managing director van Quadrille.

De studenten van VIVES zorgden ook voor de creatie van enkele posts op social media.

 

FVW / Bron: Sport Vlaanderen Waregem

Geplaatst op 22.04.2019
4354 artikelspagina's: 1 <<< 2 >>> 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 436