Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Nieuw, uniek en op zondag 2 september voor de allereerste keer in Kortrijk!

Op 2 september opent het FRUN-dorp z’n poorten in het Begijnhofpark in Kortrijk. FRUN is een evenement van en voor Kortrijk, en eentje uniek in zijn soort. Een run met een extra F: ook Family, Friends, Food en Fun worden betrokken bij het gebeuren. Langs een loopparcours, tijdens een wandelzoektocht of met het speurneuzenwerk worden alle zintuigen geprikkeld.
Ook de supporter doet mee
Waar in vele gevallen de supporter aan de zijlijn staat, krijgt deze nu ook de kans om naast het supporteren actief deel uit te maken van een FRUN-team en mee het podium te bepalen. Echt iedereen kan deelnemen: jong, oud, klein, groot, sportief, minder sportief, mobiel, minder mobiel, ... .
Zintuigen op scherp
Tijdens de FRUN nemen teams van een loper, wandelaar(s) en speurder(s) het tegen elkaar op waarbij alle zintuigen geprikkeld worden. Elk team gaat samen aan de slag om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden.
De teamscore wordt bepaald door de prestatie van de loper, het aantal correcte antwoorden op de FRUN-vragen en de score op de praktische proeven. Het is helemaal niet zeker dat het team met de snelste loper ook wint en effectief de FRUN-trofee mee naar huis zal kunnen nemen. Sfeer en gezelligheid ten top
Met het FRUN-dorp is er een centraal trefpunt. Het Begijnhofpark wordt een gezellige ontmoetingsplaats met foodtrucks, kinderanimatie, muziek, drank, ... en dit voor iedereen die deelneemt, alsook voor de toevallige voorbijganger of sfeersnuiver.
Lokaal karakter
De FRUN wordt op poten gezet met een helpende hand van plaatselijke verenigingen, met financiële en materiële steun van lokale bedrijven en Stad Kortrijk, met lokale foodtrucks, lokale prijzen, ... . De opbrengst van de FRUN wordt op zijn beurt dan weer geschonken aan Kortrijk.
Goed doel
De FRUN-editie in Kortrijk staat in het teken van kansarme en kwetsbare kinderen en jongeren. Met de opbrengst willen we de financiële drempel verlagen om deze doelgroep te laten deelnemen aan activiteiten bij Kortrijkse verenigingen. Op die manier willen we hen extra kansen geven tot sociale en maatschappelijke integratie
Meer info :  www.facebook.com/frunkortrijk
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Wim Duprez -  Frun Kortrijk  

 

Geplaatst op 16.08.2018

FIETSVERBINDINGEN AAN SLUIZEN IN OOIGEM: NIEUWE TIMING EERSTE FASE WERKEN

 
Waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv en Provincie West-Vlaanderen werken momenteel aan nieuwe en veiligere fietsverbindingen aan de sluizen in Ooigem aan het kanaal Roeselare-Leie. De werken verlopen in twee fases. De eerste fase moet in de eerste helft van september klaar zijn. Het einde van de tweede fase staat nog steeds gepland voor midden oktober dit jaar.
 
Nieuwe en veiligere fietsverbindingen
 
Op maandag 16 april zijn waterwegbeheerder De Vlaamse Waterweg nv en Provincie West-Vlaanderen gestart met de werken voor een veilige fietsverbinding aan het jaagpad langs het kanaal Roeselare-Leie, naast de oude drietrapssluis in Ooigem. Ook het kruispunt van de Wielsbeeksestraat en de Vaartstraat en het wegdek van de brug worden heringericht en zo fietsvriendelijker gemaakt.
 
Einddatum werken blijft ongewijzigd
 
De afwerking van de eerste fase schuift op naar de eerste helft van september, omdat er tijdens de uitvoering een aantal technische moeilijkheden optraden. De tweede fase start aansluitend op de eerste en wordt zoals oorspronkelijk voorzien midden oktober dit jaar afgerond.
 
Werken in twee fases
 
In de eerste fase werd een doorgang voor fietsers gemaakt onder de brug. Op het kruispunt van de Wielsbeeksestraat en de Vaartstraat werd een extra fietspad aangelegd. Ook de bestaande fiets- en voetpaden werden vernieuwd. Tot slot krijgt het wegdek van de brug een nieuwe asfaltlaag en duidelijke wegmarkeringen.
 
In de tweede fase wordt de nieuwe fietsverbinding onder de brug verder afgewerkt en aangesloten op het jaagpad. Zo hoeven fietsers niet meer over te steken via de drukke Wielsbeeksestraat.
 
Toegankelijkheid tijdens de werken
 
De huidige omleidingen voor fietsers, voetgangers en autobestuurders blijven behouden. Wanneer de eerste fase klaar is, kunnen autobestuurders opnieuw hun vertrouwde route volgen over de brug. Fietsers en voetgangers moeten nog even de gebruikelijke omleidingen volgen.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron : Communicatie Boven De Schelde fotografie  : Filip Van loo

Geplaatst op 16.08.2018

KV kortrijk verliest van Club Brugge

KV Kortrijk verloor met 3 - 0 cijfers op het Brugse score bord . Een grote teleurstelling voor trainer Glen De Boeck  die zich ergerde aan de magere  prestatie's van de kerels .

Voor de redactie & fotografie  : Bernard Decock

Geplaatst op 13.08.2018

Vuurwerk dat de harten beroert

Op vrijdag 17 augustus trakteert Blankenberge haar inwoners en bezoekers op een artistiek ontroerend totaalspektakel waar vuurwerk op gesynchroniseerde muziek centraal staat. Afspraak om 22 uur op de Zeedijk aan de vuurtoren.
 Het spektakel start omstreeks 22 uur op het vernieuwde vuurtorenplein bij de zeedijk, met de vuurshow Coeur en Feu. Zeven vuurartiesten brengen een wervelende show die het publiek van begin tot einde in spanning houdt. Ze combineren vuuracts met licht- en lasereffecten in een muzikaal ondersteunde choreografie.
 Aansluitend is er vuurwerk op het strand, met speciale effecten die aansluiten op het thema en hartveroverend zullen zijn. Vuur en verwondering zullen niet ontbreken!
 Schepen voor Toerisme & Evenementen Philip Konings: “De zomerse vuurspektakels zijn al enkele jaren een traditie. Opdat elke toeschouwer optimaal van het spektakel zou kunnen genieten, voorzien we op het vuurtorenplein opnieuw zitbanken in tribunevorm. Wees dus tijdig aanwezig.”
 De conceptregie is in handen van de pyrotechniek-specialist Moving Fire Arts & Firework die ook eerder in Blankenberge aan het werk was.

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron : Philip Konings, schepen voor Toerisme & Evenementen 

Geplaatst op 10.08.2018

15 miljoen petten “Made in Belgium” van onder de Ardooise kerktoren tot in de VS

City Sport maakt al 120 jaar petten
 
Tom Declercq (52) is de vierde generatie aan het roer van het West-Vlaamse City Sport, al 120 jaar bekend om zijn petten. Als gedreven ondernemer, die intussen 
30 jaar in het vak zit, zorgt hij ervoor dat zijn petten over heel de wereld gedragen worden. Iedereen draagt ze: van de gewone man in de straat over hipsters tot zelfs bekende wereldsterren. 
 
“Klakskes” en de koers
 
Wat doe je met restjes van kledingstoffen? Petten of “klakken” maken natuurlijk! Dat was het idee van Victor Declercq en zijn echtgenote Maria Olivier die in 1898 een handel hadden in kledingstoffen in Ardooie. Een fantastisch idee… zo blijkt nu nog 120 jaar later.
Victor stierf jong, hij was pas 42. Maar gelukkig zette Maria de activiteiten verder, samen met haar zonen. En zo werd het bedrijf tot op vandaag voortgezet van generatie op generatie. 
 
 
 
In de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw, droeg zo goed als elke man een pet of “klakske”. In die tijd waren er honderden pettenwinkels in België. Die van City Sport werden vooral razend populair door de koerswereld, in het bijzonder door de Koolskamp Koers en de Ronde van Frankrijk. 
 
Van onder de kerktoren tot ver buiten de landsgrenzen
 
Na een dipje tijdens de oorlogsjaren, beleefde de pettenmarkt zijn hoogtepunt in de jaren 60. De export naar Frankrijk zorgde ervoor dat het bedrijf meer dan 100 werknemers tewerkstelde. 
Toen Tom Declercq in 1990 de zaak overnam, kreeg hij de wijze raad van zijn oom om niet onder de kerktoren te blijven. Waar de export eerst nog beperkt bleef tot Frankrijk, kon Tom die uitbreiden naar landen als Nederland, Spanje, Italië, Duitsland, Engeland, Canada en de VS. Telkens met aparte collecties per land. Zo zijn de petten voor Spanje kleurrijker dan de donkere kleuren die in de Scandinavische landen populair zijn. Nu wordt 70% van de petten geëxporteerd naar een vijftiental landen. 
De ambitieuze CEO heeft nog één grote uitdaging… nog meer voet aan de grond krijgen in de VS.  De petten zijn al te verkrijgen in Boston, San Diego, San Francisco en LA, maar het zou mooi zijn om te kunnen groeien naar 20 à 30 Amerikaanse verkooppunten.
Dat zou de kers op de taart zijn op een zeer succesvolle carrière….
 
"Ik wil voor ik stop nog in een 20 à 30-tal steden in de VS voet aan de grond krijgen.”
- Tom Declercq, CEO City Sport.
 
Van functioneel product tot stijlproduct
 
Vandaag is de pet niet langer een functioneel product maar een trendy accessoire  voor hipsters, barbiers en volgers van Netflix-reeksen zoals Peaky Blinders. Ook  liefhebbers van muziekgenres zoals electro swing, Punk en Rock dragen een pet als onmisbaar accessoire. En dit tot ver buiten onze landsgrenzen. Sterren als David Beckham, Lenny Kravitz en Morgan Freeman worden regelmatig gespot met een City Sport pet. Ze zijn al jaren uitgesproken fan. Aan ambassadeurs dus geen gebrek. 
 
 
 
“Authenticiteit, kwaliteit, Made in Belgium, duurzaamheid: 
dat is het DNA van City Sport en de meerwaarde waar onze klanten naar op zoek zijn “ 
- Tom Declercq, CEO City Sport.
 
City Sport, rijk verleden als hefboom naar de toekomst
 
City Sport bestaat als pettenfabrikant 120 jaar en kent een rijke geschiedenis. 15 jaar geleden gaf Dieter Coppens, grafisch vormgever en televisiegezicht, het logo en de huisstijl een facelift. Het bedrijf heeft intussen een uitgesproken visie en is niet louter enkel een productiebedrijf. De productie blijft bewust in Ardooie. Vandaag zorgt een 
40-tal stiksters voor 100.000 petten per jaar. “De productie uitbesteden heeft concurrentieel geen enkele meerwaarde voor ons”, legt  Tom Declercq uit. “We zijn een kleine speler op de markt. Hier hebben we de knowhow en volgen we de productie van dichtbij op. Alleen zo kunnen we een collectie ‘op maat’  aanbieden en blijven we exclusief.”
 
Tom Declercq is niet de enige ondernemer in de familie. Zijn broer Paul runt het succesvolle herenmerk Zilton. Beide broers hebben altijd op een fantastische manier samengewerkt, en doen dat nog altijd, elk op hun domein, met eigen verantwoordelijkheden.met eigen verantwoordelijkheden


Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Cats Communication -Ilse Stevens - city Sport fotografie

 
 

Geplaatst op 10.08.2018

Jobwedstrijd ‘Win je kantoor’ - Uitzendkantoor rekruteert cv-blind tijdens originele jobwedstrijd

Uitzendkantoor Staffing breidt uit op een opmerkelijke manier. Voor de nieuwe kantoren in Leuven, Antwerpen en Kortrijk zoeken de jobexperts office managers en uitzendconsulenten, zonder ook maar één cv op te vragen. Tijdens een originele jobwedstrijd staan persoonlijkheid, drive en leervermogen van de kandidaten in de spotlights. De focus ligt dus volledig op soft skills. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot eind september, de finale met praktische opdrachten gaat door begin oktober. Alle ervaringen zijn te volgen via de social media kanalen en de website van Staffing.
 
Screenen op lef, creativiteit en gedrevenheid
 
Een uitzendkantoor dat cv-blind rekruteert: het is een unicum. CEO Wim Van Cauter verklaart de aanpak: “Win je kantoor’ is voor Staffing een testproject. Dag in, dag uit zijn we bezig met jobs. En wat ons na al die jaren bijblijft: in heel wat functies garandeert een gemotiveerde starter met goede soft skills betere resultaten dan een ervaren medewerker zonder drive en leervermogen. Weg dus met cv’s. De oude manier van rekruteren moet overboord. Dat gaan we ook echt bewijzen met deze jobwedstrijd.”
Niet alleen selecteert Staffing medewerkers voor de nieuwe kantoren zonder een cv op te vragen. Ook tijdens verdere gesprekken en opdrachten komen opleiding en vroegere professionele ervaringen niet aan bod. Wim Van Cauter: “We zoeken personen en/of duo’s met lef, creativiteit en gedrevenheid. Alleen daarop screenen we tijdens deze jobwedstrijd. De ervaringen van die cv-blinde aanpak willen we later integreren in de samenwerking met onze klanten.”
 
Inzetten op kwalitatieve opleidingen
 
Goesting, daar draait het vooral om volgens Wim Van Cauter. “De drive om te (blijven) leren is een must. De bedrijfswereld verandert namelijk aan een razendsnel tempo. Functies evolueren. Maar de arbeidsmarkt blijkt niet te volgen. Er zijn momenteel zo’n 140 000 openstaande vacatures in ons land. Volgens het Planbureau en Stastistiek Vlaanderen komen daar tegen 2023 nog 313 000 extra jobs bij, waarvan 200 000 in Vlaanderen. Toch raken veel profielen niet aan een job. Daarom zet Staffing resoluut in op kwalitatieve opleidingen die gemotiveerde kandidaten op korte tijd klaarstomen voor hun (ver)nieuw(d)e job.”
 
Tunnelvisie doorbreken
 
Voor hogere (technische) profielen blijft een diploma essentieel. Maar ook hier kan/moet het tunnelzicht op ervaring en schoolprestaties doorbroken worden. Recruiter Wouter Hansen van selectiebureau Staffing Professionals: “In Engeland wordt al langer op deze manier gewerkt en volgen rekruteerders een cv-blind beleid. Zonder te weten van welke universiteit sollicitanten komen en hoe ze het daar deden, ligt de focus vooral op hun soft skills. En dat wérkt. Een kandidaat met de juiste attitude heeft nu eenmaal een frisse blik, is creatief en kan zelfs seniors empoweren om zaken scherper te stellen.”
 
Meer info over de jobwedstrijd ‘Win je kantoor’? Check www.staffing.works/win-je-kantoor of volg Staffing via: FacebookLinkedIn en Instagram.
 
 
Staffing
 
Staffing dat zijn hoofdzetel heeft in Beringen, is sinds 2004 gespecialiseerd in het vinden van de perfecte match tussen werkgevers en kandidaat-uitzendkrachten. De groep is gespecialiseerd in een aantal sectoren (call centra, industrie, cleaning,…). Daarnaast biedt de groep ook een professionele rekruteringsdienst en huishoudhulpen met dienstencheques. Dat doet het praktijkgericht, met veel aandacht voor de noden, talenten en verwachtingen van zowel klanten als kandidaten. Staffing beschikt momenteel over 8 kantoren in Vlaanderen en Nederland. Zo zijn er momenteel 6 kantoren in Vlaanderen: Sint-Truiden, Hasselt, Paal, Beringen, Antwerpen, Gent. In Nederland zijn er 2 kantoren: Geleen en Rotterdam.
 
 
Voor de redactie  : Bernard Decock   - Bron  en fotografie  : Nele Aerts Marketing Medewerker
 
 
    
 

Geplaatst op 10.08.2018

De Graet Pilgrimage-90 parade aan de Menenpoort in Ieper in het gezelschap van Paul Breyne

De Graet Pilgrimage-90 parade aan de Menenpoort in Ieper  in het gezelschap van  Paul Breyne 

Geplaatst op 10.08.2018

Lancering HIPPO.WAR fietsroute

Fiets mee de geschiedenis in met deze vernieuwde HIPPO.WAR route. Deze fietsroute brengt je langs verschillende oorlog-gerelateerde locaties in en rond Waregem. Zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog komen aan bod tijdens deze fietstocht.
Om onze gloednieuwe fietsroute bekend te maken, ben je welkom op zondag 23 september aan de hippodroom. Deelnemen is volledig gratis en er is een drankje voorzien voor iedereen die start tussen 14.00 en 16.00 u. Inschrijven hoeft niet.

Voor de redactie  : Bernard decock - Bron en fotografie  : Filip Van Loo

Geplaatst op 10.08.2018

Daar komt de bruid...

Op je trouwdag wil je er piekfijn uitzien. Zo dacht wellicht ook Berthe Banckaert erover toen ze in 1924 in Kortrijk in het huwelijk trad met Marcel Debels. Haar bruidssluier was indrukwekkend én rijkelijk versierd met zilverkleurige synthetische draad. 
In 2015 schonk haar dochter, Marcelline Debels, de sluier aan Texture. Hij wordt nu voor het eerst tentoongesteld tijdens Biolace, een eigenzinnige kanttentoonstelling in Texture én nog te bezichtigen tot en met 11 november 2018. 
Aan deze sluier hangt een wel heel leuke 'petite histoire' vast. Zo baatte de bruidegom Marcel Debels samen met zijn broer Gerard het ijzerwarenbedrijf 'Metaalwaren Debels' uit. Dit bedrijf was gevestigd in het pand waar nu Texture gehuisvest is. Van een toeval gesproken!
Hoe bijzonder is het niet om naar het huwelijksportret van Berthe en Marcel te kijken én vervolgens naar de opstelling van haar sluier tijdens Biolace. Ook dochter Marcelline straalt, naast conservator Sylvie De Coster (foto genomen op openingsavond Biolace).

Oehoe, oehoe

Jongeren van het Kantcentrum Brugge en de jeugdwerking van het Kortrijks kantatelier werkten dit jaar samen aan kleurrijke dromenvangers in de vorm van een uil. Tijdens de Brugse Kantdagen kan je het resultaat van deze samenwerking bewonderen.
Veerle Louage van het Kortrijks Kantatelier en Marleen Adins van Texture leggen momenteel de laatste hand aan de proefopstelling vooraleer ze richting Brugge vertrekken. Laat je verrassen door het werk van 7 tot 18-jarigen! De jeugd van tegenwoordig zeggen ze dan... 
15 tot en met 18 augustus, telkens van 11.00 tot 17.00 EN 19 augustus, van 11.00 tot 16.00
Brouwerij De Halve Maan, Walplein 26, Brugge
GRATIS

Living Lace

In augustus worden duizenden kantliefhebbers uit de hele wereld verwacht op Living Lace, het wereldkantcongres (Brugge). Het congres plaatst de kant in een historische context, maar legt het accent op het hedendaags kantgebeuren. Een veelzijdig en interessant programma werd samengesteld waaronder een georganiseerde kantreis die natuurlijk ook langs Texture zal passeren... Living Lace meets Biolace! 

Zelf aan de slag?

De zomer brengt energie! En misschien ben jij wel klaar voor een nieuwe uitdaging? Of wil je de draad oppikken van een hobby waar je lang geleden zo van genoot?
Zoek dan niet verder! Wij hebben dé oplossing voor al jouw creatieve kronkels! En zeg nu zelf... wat je zelf doet, doe je beter! Om dan nog te zwijgen van de voldoening om zelf iets te maken! 
Bij ons in Texture kan je terecht voor tal van workshops. Van breien op de breimachine over fotoborduren tot het weven van een mini-wallhanging. Zelfs boekbinden met naald en draad kan je bij ons doen! Bovendien organiseert ons Kortrijks kantatelier zot veel klosworkshops.  

Nieuw in de museumshop

Wie onlangs een bezoek bracht aan onze museumshop heeft ze misschien al opgemerkt. De nieuwe frisse zomerkleurtjes van de linnen vaatdoeken van Växbo Lin. Dat linnen vocht beter absorbeert en sneller droogt dan elke andere natuurlijke vezel maakt deze doekjes superhandig in de keuken. Wees er snel bij, want deze Zweedse 'Disktrasa' zijn één van onze bestsellers in de shop!
Ook heel wat nieuws uit het zomergamma van Libeco vond de weg naar onze museumshop, met een linnen collectie die je doet dromen over zon, zee en strand. Je waant je even in je eigen strandhuis. Zo heb je de multifunctionele fouta die je zowel als strandlaken, als in de sauna of als deken kan gebruiken. Of gaat je hart eerder uit naar de schoudertas, met bijhorende toilettas en etui, in stonewash look? En wat vind je van de diverse nieuwe keukenhanddoeken, servetten en bijpassende schort? Wat je ook kiest, met linnen kies je voor duurzaamheid!

Agenda

 
Museumshop Texture
Vrije ingang, van dinsdag tot en met zondag, van 10.00 tot 18.00
Wees welkom!
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Texture kortrijk  - Copyright foto's  : Libeco Home
 

Geplaatst op 10.08.2018

Brouwerij De Bie blijft knallen: 3 nieuwe medailles én uitbreiding brouwcapaciteit

In het Verenigd Koninkrijk – al jaar en dag een thuis voor de gerenommeerde International Beer Challence (IBC) – worden de laatste slokken bier nog weggespoeld, maar de afwas achteraf neemt Brouwerij De Bie er graag bij. Want: de ambachtelijke biertovenaars van De Bie zijn dik in de prijzen gevallen. Alwéér, mogen we wel zeggen. Het wordt stilaan moeilijk om de tel van de medailles bij te houden. In ieder geval mag Brouwerij De Bie drie exemplaren toevoegen aan haar collectie.
 Winterbie ging aan de haal met een zilveren medaille, terwijl Hellekapelle en Double Bie beiden brons wisten te pakken. Als je weet dat de IBC-jury meer dan 900 bieren proeft uit 30 verschillende landen, dan mag het duidelijk zijn dat de concurrentie moordend is. En dat Brouwerij De Bie internationaal tot het kruim van de bierbrouwers behoort. De voorzitter van de IBC-jury, Jeff Evans, zegt het zo: ‘Onze jury wordt bemand door uiterst ervaren mensen. Zij zien erop toe dat elke medaille écht verdiend is. Hier een medaille wegkapen, is hard werken. Er worden geen cadeaus uitgedeeld.’
 Bij Brouwerij De Bie zijn ze uiteraard in de wolken met deze erkenning voor al het harde werk. ‘Na een zilveren medaille voor onze Zatte Bie, recent op de Australian International Beer Awards (AIBA), is dit opnieuw een bewijs dat onze ‘true brew’-filosofie de juiste is,’ zegt Nicolas T’Joen. ‘Bij ons geen additieven en chemische brol,wat wij brouwen is ‘the real deal’.
 Brouwerij De Bie zag de voorbije jaren – onder impuls van de talrijke prijzen die ze won – haar export exponentieel toenemen. Eind september zal de brouwcapaciteit uitgebreid worden. ‘Dat is nodig om een antwoord te bieden op de stijgende vraag uit nieuwe afzetlanden,’ aldus Nicolas nog.
 Meer weten over Brouwerij De Bie? Ontdek alles over onze geschiedenis en ons assortiment op www.brouwerijdebie.be.

Voor de redactie  : Bernard Decock  - Bron  : Nicolas T’Joen  -  Brouwerij De Bie,

Geplaatst op 10.08.2018
3472 artikelspagina's: 1 <<< 2 >>> 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 348