Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Gouden teams bij Vaste Vuist Bij Vaste Vuist Lauwe

Afgelopen weekend behaalde Sportgroep Vaste Vuist Lauwe een hoop gouden medailles op de ploegenwedstrijd D-niveau in Moorslede. Tijdens dit toernooi kwamen de gymnasten in de discipline toestelturnen per ploeg in actie.
Vaste Vuist behaalde bijna in alle categorieën goud. Alle gymnasten toonden mooie oefeningen en het harde werk werd beloond met een schitterend resultaat. Volgende ploegen haalden een gouden medaille: Jelke Van Meenen, Quincy Bisschop, Merel Vancoillie, Ella Breine en Josephine Berth – Annelle De Wever, Eleonora Van Glabeke, Zaineb Hilami en Simon Berth – Shanys Beke, Zoë Gheysens, Alix Gheysen, Marthe De Leeuw en Imane Hilami. Dit telkens in een heel sterk bezette reeks. Bij de 15 en 16 jarigen haalde het team van Maïté Verhulst, Mona Deschepper, Emmely Vanlerberghe en Thibaud Nuyttens een 2de plaats op 10 deelnemende ploegen. Enkel groepen moesten het met een gymnast minder doen die afhaakte door ziekte of kwetsuur. Zij moesten aantreden met het minimum aan gymnasten. Aya Zahafi, Giselle Maes en Lilly-May Mommerency haalden een zilveren medaille ondanks hun goeie individuele resultaten. Lore Debaere, Catho Vander beken en Merel Roselle behaalden een bronzen medaille. Ondanks het te kort aan gymnasten in hun groep haalden zij de prijs binnen van de origineelste joker. Elke groep moest namelijk een joker inzetten per toestel, die punten van dat toestel telden dan dubbel. Foto: Shanys Beke, Marthe De Leeuw, Zoë Gheysens, Alix Gheysen, Imane Hilami, Catho Vanderbeken, Lore Debaere en Merel Rosselle.

Voor de redactie  : Bernard Decock  - Bron :  Dries Defossez Vaste Vuist Lauwe

Geplaatst op 20.02.2018

Sterke prestaties van AB gymnasten Vaste Vuist Lauwe

De AB-ploeg van het Toestelturnen meisjes van Vaste Vuist Lauwe mocht dit weekend naar Hasselt reizen om er hun eerste wedstrijd van het seizoen te turnen.
 
Alice Francoy en Lise Verhaeghe (A12) turnden beiden een knappe wedstrijd. Hier en daar nog wat foutjes, maar al heel wat nieuwe elementen. Lise Verhaeghe behaalde ondanks een basisprogramma de eerste plaats. Alice Francoy komt net terug uit blessure en werd 8e.
Na het turnen van een stabiele balkoefening en een mooie grondoefening behaalde Inty Amerlinck (B14-15) een 3e plaats. Voor haar was dit haar eerste all around competitie na een break van 2 jaar.
 
In de categorie B16+ namen Tine Depickere, Niki Delporte en Anke Dejonghe deel. Omwille van drie sterke toestellen kon Tine Depickere een mooie 10e plaats veroveren. Ze turnde enkele nieuwe delen en kon ondanks wat onverwachte foutjes toch een mooie wedstrijd afwerken. Voor Niki Delporte was het haar debuut in het B-niveau. Ze turnde een stabiele wedstrijd zonder grote fouten en behaalde hiermee een verdiende 14de plaats. Anke Dejonghe liet een mooie grond- en balkoefening zien. Na wat pech aan brug eindigde zij op een 26ste plaats.
 
De A10 meisjes turnden een nette wedstrijd. Ook hier en daar nog wat kleine foutjes, maar wel reeds met een mooi resultaat. Lena Devreker (KIT) behaalde onmiddellijk een gouden brevet. Voor Jasmijn Viaene (Go4Gym) een zilveren brevet. Voor Gitta D’Hooghe (VVL) en Hanne Degryse (Go4Gym) werd het een bronzen brevet. Nine Gore (KIT) kon niet deelnemen wegens een blessure.
 
Julie Stragier (B10) en Noa Vantomme (B11) turnden beiden een zeer mooie wedstrijd en werden dan ook beloond met mooie resultaten. Julie verdiende een zilveren medaille. Noa behaalde de 1e plaats in het open klassement.
Headcoach Shana Dezwarte: “Een mooie start voor deze gymnasten met ruimte voor verbetering doet ons alvast uitkijken naar de volgende wedstrijd.”
 
 Op de foto : boven vlnr Tine Depickere en Anke Dejonghe. Onder vlnr Niki Delporte en Inty Amerlinck.
 
Foto  onder:   vlnr Julie Stragier en Noa Vantomme
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Dries Defossez Vaste vuist Lauwe

Geplaatst op 20.02.2018

Travestieshow 'Les Folles de Gand'

Op donderdag 5 april 2018 om 14 uur gaat in het
Cultuurcentrum De Spil l Hippoliet Spilleboutdreef 18800 Roeselare De traverstieshow " Les Folles de Gand " door .
 
Les Folles de Gand zijn ondertussen meer dan een begrip geworden in Vlaanderen. Op vlak van spektakel zijn ze trendsetters en dat hebben ze ook in het buitenland gemerkt: de vele optredens in Nederland zijn daar het bewijs van. Nog steeds staan Glitter & Glamour, humor, hoge hakken en weelderige pruiken synoniem voor hun shows. De vele pluimencreaties doen u denken aan de Parijse revues.
Travestiegroep Les Folles de Gand brengt deze nieuwe show in hun grootste bezetting (8 artiesten) op scène: imitaties van bekende sterren, discokrakers, 90’s muziek en af en toe een recente hit zorgen ervoor dat iedereen wel zijn favoriete muziekperiode herkent. Vaak pure nostalgie dus maar uiteraard kan ook een vleugje humor niet ontbreken en daarbij wordt het publiek heel vaak betrokken om de komische act tot een hilarisch einde te brengen.
 
Ticket: € 15
Deze activiteit is rolstoeltoegankelijk (melden bij inschrijving)
 
Inschrijven en betalen op rekening van Vief West-Vlaanderen vzw BE25 3800 8087 9782 met mededeling 050417 – aantal personen.
 
IEDEREEN VAN HARTE WELKOM!
 
 Voor meer Info en inschrijven :  Vief West-Vlaanderen vzw l Tel. 056 25 72 61 l info.west@vief.be l www.viefwest.be

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Vief West- Vlaanderen

Geplaatst op 20.02.2018

DAAV organiseerde een driedaagse op de rollen

In het weekend van 16,17 en 18 februari organiseerde  de Kortrijkse vzw DAAV die zich inzet voor het project 2018 in Ranchi India voor  renovatie school voor onderwijs i.p.v.kinderarbeid een driedaagse op de rollen in de Max nabij het stationsplein van Kortrijk, waarbij iedereen 200 ,250,  500 en op zondag 1000 meter fietste. Onder de 28 deelnemende renners  waren Burgemeester Vincent Van Quickenborne en de Kortrijkse  perscorrespondent  van Het Laatste Nieuws Peter Lanssens.
Op zondag werden de renners in de Max gehuldigd met de beste tijden door initiatiefnemer voor DAAV   André Vandenbroucke

Voor de redactie en front foto: Bernard Decock 

Geplaatst op 20.02.2018

KLJ Heestert organiseert op zondag 04 maart de jaarlijkse Tractor- en Truckzegening

De jaarlijkse Tractor- en Truckzegening  van KLJ Heestert gaat door op zondag 12 maart aan de kerk van Heestert (Zwevegem).
Met een bezinning in de kerk om 9u30  start nadien de van de tractor &  truckzegening
Vorig jaar de KLJ  rekenen op bijna 140 voertuigen die na het wijden deel uitmaakten van een heuse parade die doorheen Heestert trok.
Iedereen  is  als deelnemer of bezoeker hartelijk welkom in de loods van Hoeve Libbrecht in de Gauwelstraat 40a voor een drankje of een lekkere braadworst. 
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Tom Vanwynsberghe Bestuurslid KLJ Heestert

Geplaatst op 20.02.2018

Az groeninge herbevestigd als Investor in People

Az groeninge kreeg opnieuw het zilveren label van Investor in People. Die internationale onderscheiding gaat naar organisaties die in de groei en ontwikkeling van hun medewerkers investeren. Liefst 1229 medewerkers, artsen en vrijwilligers vulden de enquête in én 83 namen deel aan de focusgesprekken.
 
Een optimale en veilige zorg- en dienstverlening is voor az groeninge een absolute prioriteit! Om deze doelstelling te bereiken, investeren ze in hun medewerkers omdat een goede zorg voor de medewerkers rechtstreeks leidt tot een betere zorgverstrekking aan de patiënt. In 2007 ontving az groeninge voor de eerste keer de internationale erkenning als 'Investor in People', dat nu voor de derde keer herbevestigd werd.
 

Wat is Investor in People?

Investor in People is een internationale erkenning voor bedrijven die investeren in de groei van hun medewerkers. De erkenning wordt uitgereikt door het onafhankelijk International Centre of Quality (UK) dat nagaat in hoeverre de doelstellingen en de strategie van de organisatie afgestemd zijn op de ontwikkeling van de medewerkers (en omgekeerd). Het keurmerk Investor in People vertrekt vanuit de idee dat de ontwikkeling van de medewerkers de sleutel vormt tot vooruitgang van de organisatie. Investor in People is dus een standaard voor strategisch personeelsbeleid.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock  - Bron : Feys Annelies AZ Groeninge

Geplaatst op 20.02.2018

Buiten bewegen

Kortrijk is twaalf maanden lang Europese Sportstad en daarom staan er dit jaar nog meer sportieve acties en
initiatieven op het programma. De sportdienst wil immers iedereen aan het bewegen krijgen en zo fitte en gezonde
Kortrijkzanen in het straatbeeld zien.

Belangrijk in het programmaoverzicht is de campagne “Buiten bewegen” die volop op gang komt vanaf maart. Het is
immers in het voorjaar dat lopers, wandelaars en fietsers staan te popelen om na een winterslaap of een lange periode
van indooractiviteiten opnieuw de frisse buitenlucht op te snuiven. Kortrijk is met de vele fietspaden langs de Leie, de
wandelroutes en binnenkort ook de verlaging van de Leieboorden meer dan uitnodigend, niet alleen voor de Kortrijkzanen
maar ook voor de streekgenoten die meer dan ooit gemotiveerd worden om te voet of met de fiets Kortrijk te bezoeken.
Met de leuke rustplaatsen op Buda Beach, de verlaagde Leieboorden en met aan de rand van de stad het Preshoekbos
dat zich meer en meer openstelt, beschikt Kortrijk over troeven die de identiteit van de stad onderstrepen en het groene
karakter benadrukken.

Een brochure in elke postbus (43.000 ex)

Team Sport nam samen met Kortrijk Fietst, museum Texture, vzw Mobiel, Toerisme en andere partners het voortouw om
het ganse beweegaanbod van ‘Buiten Bewegen’, al dan niet onder begeleiding, in kaart te brengen. Het resultaat is een
overzichtelijke brochure rond het thema bewegen, beleven, ontmoeten waarbij elke aanbieder zijn aanbod in de etalage
kan zetten. Met deze brochure wil de sportdienst elke Kortrijkzaan uitnodigen tot bewegen en iedereen overtuigen van hoe
zalig- en gezondmakend dit is in het dagdagelijkse leven. Deze brochure valt in de bus in de week van 19-23 februari.

Lopen in Kortrijk

Met begeleiding

Vzw Sportplus lanceert opnieuw een aantal cursussen “Leren lopen”, dit met het doel nog meer mensen met een goede
voorbereiding aan het lopen te zetten. In het vooruitzicht van de vele runs en of joggings die er op het programma staan, is
deze aanpak een goede en verantwoorde methode en een uitstekende opstap naar gezond sporten en bewegen.
Inschrijven kan via www.kortrijk.be/webshop

Zonder begeleiding

Er zijn tal van loopgroepen die op eigen ritme en frequentie oefenen. Ook hier is “ontmoeting” een belangrijk onderdeel van
de beleving. Zo zijn er jaarlijks meer en meer deelnemers aan de kalenderloop (1 km op 1 jan, 2 km op 2 feb, 3 km op 3 maa,
enz.) De Europese Sportstad Kortrijk is hierin een inspirerend voorbeeld voor de loopwereld. In de Facebookcommunity
van “Lopen in Kortrijk” zijn er al een 1000-tal volgers die aan ervaringsuitwisseling doen!

Wandelen in Kortrijk

Voor wie het lopen toch nog te zwaar valt of gewoon niet de leukste bezigheid is, vormt het wandelen meer en meer
een volwaardig alternatief. De heilzame effecten van wandelen zijn genoegzaam bekend en ook hier groeit het aantal
enthousiaste wandelaars gestaag. Kortrijk is mooi en veelzijdig, en is meer dan ooit gericht op deze beleving.


Ook hier kan je kiezen voor het wandelen met of zonder begeleiding.
Dat het voor alle leeftijden is blijkt duidelijk uit het voorbeeld van de Kwiek Beweegroute, een wandeling langs de
Leieboorden, waarbij 16 oefeningen op stoeptegels de Leidraad vormen.
Verder wil Kortrijk ook het label van de “actiefste stad” binnenhalen want we tekenden in voor de 10.000 stappenclash
tussen gemeenten van 1 tot 31 mei. Een kleine stap voor de mens …een grote stap voor je gezondheid.
www.kortrijk.be/10000stappenclash

Tenslotte zijn er de wandelroutes in en rond de stad, stuk voor stuk pareltjes en heerlijk om te doen in de lentezon samen
met het gezin of vrienden.
www.toerismekortrijk.be

Fietsen in en rond Kortrijk

De stad wil in 2018 ook het label van Fietsstad behalen en daartoe beschikt het over alle troeven. Met vzw Mobiel heeft de
stad een partner die deze activiteit faciliteert en stimuleert. Infrastructureel zijn er al heel wat ingrepen gebeurd waardoor
het fietsen in en rond de stad ook een belevenis is geworden.

Fietsen zonder begeleiding

Het Streekbezoekerscentrum is de beste uitvalsbasis om grondgebied Kortrijk te verkennen. Er vertrekken vele thematische
fietsroutes van deze rustige plek, in het hartje van de stad.

Fietsen met begeleiding

Kies je voor een teambuildingactiviteit of een familiedag, dan kan je met een gids de vlassersstad verkennen. Verschillende
afstanden en thema’s om uit te kiezen.

Elektrisch fietsen

Inmiddels heeft het elektrisch fietsen het straatbeeld veroverd maar ook hier zijn cursussen de beste garantie op levenslang
fietsplezier. Inschrijven kan bij www. mobiel.be/elektrisch

Outdoor sporten

Vzw Sportplus wil met de cursussen quickfit outdoor, bootcamp outdoor en wandelvoetbal ook die mensen bereiken die
op een ander manier de conditie willen onderhouden.
www.kortrijk.be/webshop

Sportevents

Het spreekt voor zich dat de stad ook de openluchtsportevents in de armen sluit. Deze events zijn immers de levende
getuigenis van een bruisende stad die in beweging is en waar beleving en ontmoeting centraal staan. In de brochure staan
deze events per activiteitenkluster opgelijst. Noteer deze in je agenda en wees erbij.

PLAY

Voor PLAY leveren we graag een inspanning. Als je al spelend wil genieten van beeldende kunst in Kortrijk, dan kan dat
tussen eind juni en november op de vele locaties waar PLAY de publieke ruimte inpalmt en de bezoeker verleidt tot
bewegen. Team Sport is partner om de ontmoeting tussen kunst en sport in het jaar van Europese Sportstad inhoud te
geven!
www.playkortrijk.be


Een hip fiets-of looptruitje!

Ook het lanceren van een specifiek loop-en fietstruitje past in dit sportjaar. Je kan de kwalitatieve shirt (aan democratische
prijs) bestellen via www.kortrijk.be/formulieren/bestel-jouw-sporttruitje-van-stad-Kortrijk . De truitjes zelf zijn verkrijgbaar
vanaf 1 mei, meteen een leuk en gezond geschenk voor moeder-of vaderdag.

Sportschepen An Vandersteene: “Ik ben blij dat we deze sublieme brochure aan de mensen kunnen presenteren. Het aanbod is niet
enkel volledig, het is ook heel uitnodigend. Op die manier brengen we wel echt sport naar de mensen. Er zijn geen hoge instapdrempels
en de boodschap op zich is al een voorbode van de lentezon, waar de mensen naar snakken. In dit jaar waar we het label van
Europese sportstad maximaal willen uitdragen, is deze uitnodigende oproep om samen nog meer te bewegen een eerlijke, gezonde en
zaligmakende wens voor elke Kortrijkzaan.”

Een hippe waterfles van Kortrijk Europese Sportstad!

Stuur een mailtje naar sportdienst@kortrijk.be en maak kans op een waterfles (250 ex) van Europese sportstad! De eerste
250 mailers krijgen een WIN-bevestiging via mail.

Meer info
An Vandersteene, schepen van Sport, 0475 68 62 01

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Seel Seynhaeve dienst communicatie  Stad Kortrijk


 

Geplaatst op 19.02.2018

Ex Anderlecht en Club Brugge trainer op bezoek bij Noord Star Heule

Na het opmerkelijk bezoek van gewezen Rode Duivel en ex trainer van RC Anderlecht en FC Brugge, was er een felle start van KdNS Heule. Na enkele minuten wedstrijd was het reeds raak via Kevin Dekens, maar dit was nog niet genoeg na amper 15 min truitjr trek in de kleine rechthoek kon onze topschutter Dylan Lavaert zijn 21ste van het seizoen maken, maar dit was zonder het gedacht van de doelman van Rekkem Sport, die de penalty feilloos uit de rechter benedenhoek haalde.
 
Jammer genoeg was het na deze fase niet veel meer te vertellen over de wedstrijd. Heule had veel balbezit en kon geregeld in de Rekkemse rechthoek komen maar scoren was er niet bij. Ruststand 1-0.
Na de koffie dacht iedereen, nu gaat Heule de Rekkemnaars bij de keel nemen, niks was minder waar, Heule bleef meer balbezit houden en kon af en toe eens gevaarlijk voor doel komen, maar tot scoren kwam het niet.
 
Drie punten and thats it, zo kon Hugo Broos het ook met drie woorden zeggen. Naar de normen van Heule een zeer zwakke partij, die toch 3 punten leverde, hoe is het spreekwoord…….!! Slecht spelen en toch winnen dat zijn de ploegen die kampioen spelen .
 
Voor de redactie  & fotografie  : Bernard Decock - Bron  : Rik Doop - Gerechtigd correspondent KdNS
 

Geplaatst op 19.02.2018

Portret van wielerlegende Peter Sagan als Napoleon op een steigerend wit paard geschilderd door Frederik Cnockaert

Werviks kunstenaar Frederik Cnockaert maakt schilderij voor wielerwedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne.

"De inspiratie komt van een beroemd doek van de 18 de eeuwse franse schilder Jacques-Louis David. 'Napoléon Leading the Army over the Alps'. Vroeger lieten beroemdheden zich schilderen. Zowel de aristocratie als de geestelijken bestelden portretten om hun belang in de maatschappij te benadrukken. In mijn portret imiteer ik deels de houding van de figuur Napoleon die zich een onoverwinnelijke goddelijke status gaf. Where legends conquer. Maar ipv een militair is het een wielrenner, namelijk de drievoudige wereldkampioen Peter Sagan die al accelererend een wheelie veroorzaakt. De titel van het schilderij  is dan ook, ' Sagan from wheelie to horsie '.
"De titel van het meester werk is dan ook, 'Sagan from wheelie to horsie'. Het is een uniek museum waardig kunstwerk, vervaardigd in olieverf op een linnen doek. Er is tevens een door ons zelf gemaakte omlijsting bij. De afmetingen van het doek zijn 110 cm hoog op 90 cm breed." Aldus Frederik Cnockaert.

FVW / Bron: frederik Cnockaert

Geplaatst op 18.02.2018

VAN DE VOLLE MAANAN DE VOLLE MAAN

Red Bull Full Moon komt  op vrijdag 2 maart naar Kortrijk.
 
BMX’en in het licht van de volle maan. Iets voor jou? Zak dan op vrijdag 2 maart om 18 uur af naar de Bowl in Kortrijk voor een nieuwe editie van Red Bull Full Moon. Onze event car Rocky zorgt voor beats, verlichting, een jury en ijskoude blikjes Red Bull. Jij zorgt voor vette tricks en dito sfeer. En je kan in de prijzen vallen natuurlijk. Geen zenuwachtige getimede runs, maar wel cash voor de beste all round runs (jam format) én de beste tricks. In samenwerking met Grounded en JH Tranzit natuurlijk.
“Het is een fantastische sport,” zegt pro-BMX’er Kenneth Tancré, die er natuurlijk ook bij zal zijn op vrijdag 2 maart. “Zeker nu freestyle BMX in Tokio een Olympische discipline wordt, zijn veel meer jongeren echt nieuwsgierig en zie je ze in en rond de bowls en parken hun eerste lijnen rijden. En de meer ervaren jongens steken ze maar wat graag een handje toe natuurlijk. Een leuk concept van Red Bull, simpel maar echt. En de bowl in Kortrijk is perfect. Je kan er blijven rijden, het aantal lijnen is eindeloos. Ik train er vaak!”
 
Place to be:
Bowl - IJzerkaai, 8500 Kortrijk
 
Timing:
18u - Warming up
19u - Jam Amateur (cash prize for top 3)
19u30 - Jam Street (cash prize + vouchers Grounded for top 3)
20u - Jam Pro (cash prize + vouchers Grounded for top 3)
20u30 - Best Trick (cash prize for top 5)

Inschrijven:
Gewoon opdagen, mét je fiets natuurlijk. Tot dan!
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Karel Voet  

Geplaatst op 17.02.2018
2860 artikelspagina's: 1 <<< 2 >>> 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 287