Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Leieslag werdt voor 78ste keer herdacht

Op zondag 27 mei werdt in Kortrijk de 78ste verjaardag van de slag aan de Leie herdacht aan het Nationaal Leiemonument (Koning Albertpark). Deze plechtigheid starte om 11 uur en rond 10 uur 45 werden de personaliteiten ontvangen door  Axel Weydts. De Koninklijke Muziekkapel van de Marine onder leiding van Adjudant-Majoor kapelmeester Bjorn Verschoore en een eredetachement van de Jagers te Paard uit Heverlee  onder leiding van Lt. Kol SBH Bruno Vanloo verlenden hun medewerking. Na de toespraken en de vredesreflecties was er een bloemenhulde. Een slotdéfilé sloot  de plechtigheid.
 
Voor de redactie & fotografie  : Bernard Decock - Bron  : Vincent de Caluwe  ondervoorzitter  comité Leie -Lys

Geplaatst op 28.05.2018

Jeugdbrandweer Ieper behaalt goud & Brons

 
Op zaterdag 26 mei 2018 behaalden de twee wedstrijdploegen van Jeugdbrandweer Westhoek post Ieper een puik resultaat op de nationale wedstrijden te Duffel. Ze behaalden de eerste en derde plaats tijdens een spannende wedstrijd. Deze wedstrijden bestaan uit 3 delen: een estafetteproef met hindernissenparcours, een snelheidswedstrijd waar zo snel mogelijk een bluslijn moet worden opgebouwd en een brandweerproef waar het team een bluspomp met blusleidingen moet opstellen. De eerste ploeg eindigde als eerste op alle klassementsproeven en haalde dus het goud naar de Westhoek.

Toekomstige leden van de brandweer

Bij de jeugdbrandweer worden jongens en meisjes in een leeftijd variërend van 12 jaar tot 18 jaar op een speelse manier ingewerkt in het brandweergebeuren. Het zijn jonge mensen die op een of andere manier belangstelling tonen in de brandweer; hetzij bij een demonstratie of op een opendeurdag; hetzij doordat een familielid bij de actieve brandweer is. Deze belangstelling wordt bij de jeugdbrandweer verder uitgebouwd en uitgediept. Naast de technische opleiding wordt er ook aandacht besteed aan waarden, zoals met elkaar samenwerken, elkaar helpen en respect hebben voor een ander, van elkaar leren enz…, gericht op de toekomstige brandweertaak.

Het voordeel van zo’n jeugdbrandweergroep is dat men de jongelui gedurende een zestal jaren door en door kan leren kennen en daardoor beter kan oordelen of zij al dan niet geschikt zijn voor toetreding in het korps. Een doorstroming die probleemloos kan verlopen, omdat meerdere leden van het korps “hun” jeugdbrandweergroep door en door kennen.

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron en fotografie   : Kristof Louagie - Jeugd brandweer Ieper

Geplaatst op 28.05.2018

NIEUWE SLUIS IN HARELBEKE OFFICIEEL INGEHULDIGD

 
De nieuwe sluis op de Leie in Harelbeke is vandaag officieel ingehuldigd. De sluis is gebouwd in het kader van het Europese binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen en werd midden maart al opengesteld voor het scheepvaartverkeer. Nu alle schepen vlot door de nieuwe sluis varen, is het tijd voor de officiële inhuldiging! “Vlaanderen heeft 100 miljoen euro geïnvesteerd in de Leiewerken in Harelbeke”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. “De Leie wordt stap voor stap uitgebouwd tot de watersnelweg die het Scheldebekken zal verbinden met het hart van Frankrijk. Zo kunnen we vrachtwagens van de weg zetten en op het water zetten”.
 
De Leiewerken: onderdeel van Seine Schelde Vlaanderen
De Leiewerken maken deel uit van het Europees gesubsidieerd binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen. Met de realisatie van dit project wil de Vlaamse overheid van de binnenvaart een sterker alternatief maken voor het goederenvervoer op de weg. De Leie wordt opgewaardeerd tot een waterweg die schepen tot 4.500 ton een vlotte doorgang moet verlenen tussen Seine en Schelde. De bestaande sluis in Harelbeke was te klein voor deze grotere schepen en werd dus vervangen door een langer exemplaar.
 “Er is geïnvesteerd in een nieuwe sluis die dubbel zo groot is”, zegt gedelegeerd bestuurder van De Vlaamse Waterweg nv, Chris Danckaerts. “Met haar 230 meter lengte, is de sluis klaar voor het scheepvaartverkeer van de toekomst. Met de bouw van deze sluis en de Leiewerken zetten we onze ambitie kracht bij om de binnenvaart nog aantrekkelijker te maken voor bedrijven.”
 Wist je dat…
De nieuwe sluis is een van de indrukwekkendste onderdelen van de Leiewerken. Maar wist je dat…
  • … er 1800 ton staal nodig was voor de bouw van de nieuwe sluis?
  • … er 40 bolders in de sluis verwerkt zijn waaraan schepen zich kunnen vastmaken?
  • … er jaarlijks gemiddeld 9 miljoen ton goederen vervoerd worden op de Leie? In de toekomst zal dit nog stijgen want tegen 2040 wordt er een verdubbeling van het tonnage verwacht.
  • … de sluisdeuren elk 36 ton wegen?
  • … de werken uitgevoerd zijn door THV Leie I Land (aannemers Jan De Nul Group, Herbosch-Kiere, Engie Fabricom en Aelterman).
 
Op het YouTube-kanaal van De Vlaamse Waterweg nv kan je bekijken hoe deze indrukwekkende constructie gebouwd is: https://www.youtube.com/channel/UCvkg9MUYge2Na4X0TlXhN1A.
 
Volgende stappen
Nu alle schepen vlot door de sluis varen, is de afbraak van de tijdelijke sluis gestart. Alle elektromechanica en andere materialen zoals de bolders en de ladders zijn weggenomen. Ook de afwaartse sluisdeuren, aan de kant van de Hogebrug, zijn reeds verwijderd. Deze deuren worden gerecupereerd om als middendeuren dienst te doen in de nieuwe sluis.
 
Momenteel wordt ook een bouwkuip gemaakt waarin de nieuwe stuw en de turbines gebouwd zullen worden. Deze turbines zullen energie opwekken om de nieuwe stuw en sluis op een energieneutrale manier te laten functioneren.
 
Om wateroverlast tijdens de werken te vermijden, werd een tijdelijke stuw op het Moleneiland gebouwd. De stalen onderdelen van deze tijdelijke stuw worden hergebruikt in de nieuwe stuw. De onderdelen worden verplaatst van zodra de betonconstructie van de nieuwe stuw klaar is. Daarna wordt de betonnen constructie van de tijdelijke stuw afgebroken.
 
Meer dan sluis en stuw
Naast de bouw van een nieuwe stuw met turbines, staan er in Harelbeke nog heel wat aanpassingen op het programma. Het Moleneiland wordt heringericht met een vispassage en er komt ook een draaibrug voor fietsers en voetgangers. Een vernieuwde waterinlaat zal ervoor zorgen dat de Leie weer tot aan de Banmolens stroomt.
 
Parallel met de Leiewerken loopt het stadsvernieuwingsproject, h∩aqua. Op het programma staan onder meer de heraanleg van de wegen en jaagpaden langs de oevers, de herinrichting van het Marktplein en vele andere stads- en woonontwikkelingen op beide Leieoevers.

Voor de redactie  : Bernard Decock - foto's  : Filip van Loo

 
 
 
 
 

Geplaatst op 28.05.2018

Gemeente en OCMW Koksijde duurzaam naar het werk met ‘De testkaravaan komt er aan!’

Van vrijdag 25 mei tot en met vrijdag 8 juni is ‘De testkaravaan komt er aan!’ te gast bij het gemeentebestuur en OCMW van Koksijde.
 
In totaal schreven 154 personeelsleden zich in voor de campagne.
‘Test het uit’-principe
Het uitgangspunt van ‘De testkaravaan komt er aan!’ is het ‘test het uit’-principe: de Provincie stelt per campagneperiode gratis een vloot van 86 duurzame vervoermiddelen ter beschikking voor de werknemers. Naast 65 elektrische fietsen en 8 speed pedelecs kunnen ze bakfietsen, vouwfietsen, fietskarren, enz. uittesten. Ook bus- en treinpassen, Blue bikes en carpoolmogelijkheden behoren tot het aanbod. De testperiode per bedrijf bedraagt twee weken.
16 bedrijven nemen deel in 2018
Dit jaar nemen iets meer dan 7.000 werknemers uit 16 West-Vlaamse bedrijven deel aan ‘De testkaravaan komt er aan!’, onder andere Milcobel uit Langemark-Poelkapelle, BEP Europe uit Brugge, AZ Sint-Lucas uit Brugge, Tropicana uit Zeebrugge, AZ Zeno uit Knokke-Heist, Deltagroep uit Kortrijk en WZC OLV Middelares uit Rekkem.
Wedstrijd voor personeel dat duurzaam naar het werk komt
Ook personeelsleden die reeds duurzaam naar het werk komen en geen vervoermiddel willen testen, kunnen zich registreren voor deze campagne. Zij maken immers ook kans op een prijs uit de prijzenpot, met als hoofdprijs een elektrische fiets of een tablet per deelnemend bedrijf.
Feestelijke afsluiter op vrijdag 8 juni
Op vrijdag 8 juni om 16 uur is er de prijsuitreiking van de campagne bij het gemeentebestuur van Koksijde aan Sand Yacht Club Oostduinkerke (Sycod), Alfred Devoslaan 50 in Koksijde.
Campagne ‘De testkaravaan komt er aan!’
2018 is reeds het vijfde jaar van de provinciale campagne. Ook in 2014, 2015, 2016 en 2017 deed de campagne tal van bedrijven aan. Van begin 2014 tot en met eind 2017 legden 5.728 deelnemers 1.507.710 duurzame kilometers af en bespaarden ze 198 ton CO2. Uit een bevragingsronde bij de deelnemende bedrijven blijkt dat 39,60 % van de respondenten voortaan een duurzaam vervoermiddel gebruikt voor zijn/haar woon-werkverkeer. Bijna 58 % doet dit vooral met de elektrische fiets.
De Provincie is de eerste organisatie die een dergelijke woon-werkcampagne aan bedrijven aanbood. Ze speelt daarmee in op de vraag van bedrijven om nieuwe mobiliteitsvormen te kunnen uittesten.
‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente!’
Ter uitbreiding van de campagne trekt de Testkaravaan ook naar de gemeenten. Bij het proefproject in 2017 namen de stad Veurne en de gemeenten Kortemark en Vleteren deel. Ze overtuigden toen 172 personen om een van de fietsen te testen.
In 2018 biedt het project de inwoners van Houthulst, Blankenberge, Diksmuide, Lichtervelde, Lo-Reninge en Koksijde de kans om gedurende twee weken gratis een fiets uit de vloot te testen en zo de voordelen ervan te ontdekken.
 meer info : www.testkaravaan.be


Voor de redactie  : Bernard Decock -  Bron  :  Cynthia Dubois Medewerker, sectie Nieuws & Nieuwe Media Dienst communicatie
 

Geplaatst op 28.05.2018

Kortrijkzaan wint Belgisch Kampioenschap freestyle rappen

De Kortrijkzaan Matthias Debosschere, ook gekend als Rijmtekkie Spansman en de frontman van de funkband MNBS, kroonde zich vrijdagavond in de Brusselse Beursschouwburg tot Belgisch Kampioen freestyle rappen en mag zich opmaken voor het Wereldkampioenschap in Parijs.
Improviseren, het publiek ophitsen, inspelen op de muziek van de dj, een streepje poetryslam… je moet uit het goede hout gesneden zijn om de prestigieuze rapwedstrijd ‘End Of The Weak’ te winnen. Dat is een wereldcompetitie waar 14 landen aan deelnemen. In België werden 5 voorrondes georganiseerd waar zich 40 rappers voor inschreven. Tijdens de West-Vlaamse voorronde op 11 mei in de Kortrijkse hiphopacademie De Stroate overklaste Rijmtekkie Spansman nog de andere deelnemers, waaronder Low G – de Belgisch Kampioen 2017 - en Siebrand.
Op het BK in Brussel ging hij op dat elan verder. Hij overtuigde de 5-koppige jury om hem als opvolger van Low G naar de finale in Parijs te sturen. “De concurrentie was moordend”, geeft Matthias toe. “Rapskills hebben we allemaal. Ik denk dat mijn podiumervaring en de liefde voor het publiek mij dat extra’tje geven om die titel binnen te halen”.
Debosschere   treedt de laatste jaren enkel nog op met de liveband MNBS waar hij met Tom Brys, Alain Verriest en Dominiek De Decker vooral funk en hiphop op een geniale wijze mixt en met zijn grappige West-Vlaamse teksten iedere zaal of elk festivalterrein in vuur en vlam weet te zetten.
Met de Belgische titel op zak, mag Debosschere in oktober naar het wereldkampioenschap in Parijs. “Dat wordt een wedstrijd hors categorie. Met de aanwezigheid van de crème de la crème van freestyle rappers van over de hele wereld zal de lat heel hoog liggen. Ik denk dat ik vooral enorm zal genieten en zal bewijzen dat West-Vlamingen niet te onderschatten zijn. (lacht)

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Matthias Debosschere

Geplaatst op 28.05.2018

Ringen van ooievaarsjongen op woensdag 6 juni in Zwin Natuur Park (Knokke-Heist)

Op woensdag 6 juni worden de ooievaarsjongen in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist geringd. Het ruime publiek kan deze activiteit bijwonen tussen 10.30 en 15 uur.
Dit jaar zijn er 13 bezette ooievaarsnesten geteld in het park. Ongeveer de helft van de nesten bevindt zich op paalnesten, de overige zijn grote takkenplatforms in bomen.
Ringen vanuit een hoogtewerker
Om de jongen te ringen wordt er gewerkt met een hoogtewerker, op die manier zijn de meeste nesten bereikbaar.
In principe kunnen de jonge ooievaars perfect geringd worden op het nest. Maar vanuit een educatief standpunt haalt het Zwin Natuur Park ze even naar beneden om van een officiële ring te voorzien en uitleg te geven aan het publiek. De ringer kan zo ook de jongen controleren en de typische kenmerken duidelijker tonen aan de bezoekers.
De oudervogels vliegen meestal van het nest wanneer de hoogtewerker nadert, maar komen terug van zodra de jongen weer op het nest zitten. Voor de jongen is het een vreemde ervaring. Ze houden zich stil, waardoor ze gemakkelijk geringd kunnen worden.
Wetenschappelijk onderzoek over de vogeltrek
Elk jaar probeert het Zwin Natuur Park zoveel mogelijk jongen van een pootring te voorzien. Op de ring staat een uniek nummer dat met behulp van een verrekijker kan worden gelezen. Zo kunnen de Zwin-ooievaars op hun trektocht door vogelliefhebbers worden opgemerkt en herkend. Het ringwerk maakt deel uit van het wetenschappelijk onderzoek over de vogeltrek van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.
Praktisch
Datum: woensdag 6 juni, van 10.30 uur tot 15 uur
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: -6 jaar: gratis; van 6 tot en met 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro online (12 euro aan de kassa)
meer info  : www.zwin.be
 
 Voor de redactie  :Bernard Decock -  Bron  : Cynthia Dubois Medewerker, sectie Nieuws & Nieuwe Media Dienst communicatie
  

Geplaatst op 28.05.2018

Achtste lichting assistent-podiumtechnici afgestudeerd in Muziekcentrum Track

Op woensdag 23 mei vond de diploma-uitreiking plaats van de VDAB-opleiding Assistent-Podiumtechnicus. Op de plechtigheid in de Concertstudio van Muziekcentrum Track zwaaiden de 11 cursisten af, klaar voor de arbeidsmarkt - en net op tijd voor het festivalseizoen!
De voltijdse opleiding duurt 9 maanden en werd inmiddels voor de achtste keer georganiseerd door de VDAB en Muziekcentrum Track, met de steun van het ESF. Naast het volgen van lessen loopt elke cursist 9 weken stage in een technische ploeg van een cultureel centrum, theater, PA-firma of studio. De opleiding gaat hoofdzakelijk door in Kortrijk en deels in Gent. Gemiddeld stroomt 80% van de cursisten jaarlijks door naar het werkveld.

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Katien Brijs   Muziek centrum Track

Geplaatst op 28.05.2018

Aanpak meeuwenoverlast levert eerste resultaten

De inzet van drones bij de bestrijding van de meeuwenoverlast in Blankenberge blijkt na twee derde van het af te leggen traject zeker een schot in de roos. Momenteel werden al meer dan 150 nesten gedetecteerd. Per nest liggen er telkens twee tot drie eieren.
Burgemeester Ivan De Clerck: “Ondanks een tijdelijke herstellingsperiode, nadat de drone op een hoogte van ongeveer 90 meter werd aangevallen door meerdere meeuwen, kunnen nu al positieve resultaten worden voorgelegd. Het beeldmateriaal wordt door de bevoegde milieuambtenaar gescreend en de nesten worden in kaart gebracht. Eerstdaags zal de brandweer de eieren doorprikken en vervangen door nepeieren. Net zoals de vorige jaren ondervinden we opnieuw heel wat overlast. De meeuwen zorgen voor geluidsoverlast vanaf 4 uur ’s ochtends, doorprikken vuilniszakken en zijn erg agressief. Zo werden al enkele technici aangevallen bij het plaatsen van een aircosysteem op een dak.”
Ook het proefproject met anticonceptiva lijkt te werken. De bevoegde dierenarts kreeg van de diverse instanties groen licht om een voorstudie op te maken. Dit betekent dat ze voorlopig het project de kans bieden door de haalbaarheid, uitvoerbaarheid en aanvaardbaarheid ervan te laten onderzoeken. Ondanks eerdere signalen betekent dit dus absoluut niet dat het project zou zijn afgeschreven, alleen is het duidelijk dat bepaalde regels zullen gevolgd worden zodat ook het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) en Vogelbescherming Vlaanderen kunnen akkoord gaan met deze aanpak.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron :   Dienst communicatie Stad Blankenberge

Geplaatst op 28.05.2018

Provincie wil kasteel ’t Hooghe (Kortrijk) in erfpacht geven en nieuwbouw huren voor Streekhuis Zuid-West-Vlaanderen

De Provincie West-Vlaanderen wil het kasteel ’t Hooghe in Kortrijk in erfpacht geven aan de hogeschool Vives voor een periode van 30 jaar.
Voor dezelfde periode wil ze een deel van een nieuw pand, dat opgetrokken wordt tegenover het park ’t Hooghe in de Universiteitslaan, huren. Daar zou ze het Streekhuis Zuid-West-Vlaanderen in onderbrengen.
De overeenkomsten zouden in het najaar van 2018 van start gaan. De provincieraad van West-Vlaanderen verleende op donderdag 24 mei de machtigingen hiervoor.
Huur kantoorruimte
Het kasteel ’t Hooghe biedt te weinig ruimte om de 25 medewerkers van het streekhuis te huisvesten. Eind 2014 werd beslist om tijdelijk uit te wijken naar een kantoorruimte in het bouwcentrum Pottelberg aan de Engelse Wandeling in Kortrijk. Nu is er een alternatief gevonden op het gelijkvloers van een nieuw pand op het kruispunt tegenover Xpo Kortrijk en tegenover het provinciaal park ’t Hooghe. Dit pand kan ruimte bieden aan een dertigtal medewerkers van vijf organisaties: Provincie West-Vlaanderen, Toerisme Leiestreek, Resoc Zuid-West-Vlaanderen, Regionaal Technologisch Centrum (RTC) West-Vlaanderen en het Huis van het Leren. Daarnaast is er voldoende ruimte om medewerkers uit de regio de mogelijkheid te bieden regelmatig in het streekhuis te werken/overleggen.
Voor het nieuwe pand wordt er een huurovereenkomst voor een duur van 30 jaar afgesloten met bvba Tosh, waarvan de hogeschool Vives meerderheidsaandeelhouder is.
De ruimte wordt tegen het najaar van 2018 afgewerkt als kantoorruimte. De kosten voor deze inrichting worden geraamd op maximum 500.000 euro incl. btw, vermeerderd met ereloon, en zijn ten laste van de Provincie. De huurprijs voor 595 m² kantoorruimte, 14 autostaanplaatsen en 50 m² gemeenschappelijke technische ruimte bedraagt 70.000 euro per jaar.
Erfpacht van het kasteel en gebruik van de parking
Het kasteel ’t Hooghe en de toegansweg worden, voor een duur van 30 jaar, in erfpacht gegeven aan de hogeschool Vives tegen een jaarlijkse vergoeding van 36.000 euro.
Alle hogescholen en universiteiten uit de regio zullen echter gebruik kunnen maken van het gerestaureerde salon en de bijhorende lokalen. Het kasteel zal voor onderzoeksvalorisatie en aanverwante activiteiten gebruikt worden.
Door het kasteel in erfpacht te geven, in plaats van te verhuren, vervallen voor de Provincie alle taksen en kosten die met het onderhoud verbonden zijn. Het kasteelpark, de paden, de rozentuin en alle andere gebouwen op het domein vallen niet onder deze akte. Het tweejaarlijkse Rozenfeest, georganiseerd door Inagro vzw, zal dus ook in de toekomst kunnen plaatsvinden.
De parking wordt kosteloos in gebruik gegeven aan Vives Zuid op voorwaarde dat de Provincie ook gebruik kan maken van de parking.
Restauratie van het kasteel
In het voorjaar van 2017 werd gestart met de restauratie van het kasteel ‘t Hooghe. De kosten voor de restauratie en de buitenaanleg bedraagt 2.985.891,50 euro incl. btw en zijn volledig ten laste van de Provincie.
Er wordt een subsidie van 1.257.274,62 euro incl. btw voorzien door Vlaamse Overheid voor de restauratie van de buitenschil en het interieur van het salon.
Het einde van de werken is voorzien voor het najaar van 2018.

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron :  Dienst communicatie Provincie West-Vlaanderen
 

Geplaatst op 28.05.2018

Infomoment opleiding verzorgende/zorgkundige

Wie graag verzorgende/zorgkundige wil worden, kan zich kandidaat stellen bij het Opleidingscentrum Familiezorg West-Vlaanderen vzw. De volgende gratis opleiding tot verzorgende/zorgkundige start in september 2018 en verloopt in samenwerking met VDAB. Voor alle geïnteresseerden organiseert het Opleidingscentrum informatiemomenten, met uitleg over de opleiding zelf en het beroep van verzorgende/zorgkundige.
Van harte welkom op donderdag 14 juni 2018 om 19 uur in het Opleidingscentrum van Familiezorg West-Vlaanderen vzw, Heilige Geeststraat 11, 8500 Kortrijk,
 
Informatiemoment gemist?

Net gemist? Geen probleem, u bent welkom in het regiohuis in uw buurt. De medewerkers van Familiezorg West-Vlaanderen vzw geven graag een antwoord op uw vragen. U kan ook mailen naar opleiding@familiezorg-wvl.be of bellen op 050 33 02 
Meer info  :  tel. 056 20 15 48, of  via www.familiezorg-wvl.be

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  Familie zorg West-Vlaanderen

Geplaatst op 28.05.2018
3332 artikelspagina's: 1 ... 6 7 8 9 10 <<< 11 >>> 12 13 14 15 16 ... 334