Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Werken Rekollettenstraat Kortrijk en Kortestraat - Bellegemkerkdreeef Bellegem

Op maandag 4 februari demonteert de firma Dhuyvetter een torenkraan in de Rekollettenstraat. Hierdoor is de straat (tussen het rondpunt Gasstraat en huisnummer 76) onderbroken voor het verkeer.

Verkeerssituatie
- Voetgangers en fietsers hebben doorgang
- Verkeer wordt omgeleid via de Gasstraat - Nijverheidskaai – Burgemeester Schinkelstraat en in de andere richting via Burgemeester Schinkelstraat – Nijverheidskaai – Gasstraat – Noordstraat – Meensestraat – Overleiestraat

Op donderdag 8 februari plaatst de firma Dhuyvetter een snelmontagekraan in de Rekollettenstraat op de openbare weg ter hoogte van huisnummer 76.

Verkeerssituatie
- Van donderdag 8 februari tot en met maandag 22 juli 2019 geldt er in de straat éénrichtingsverkeer tussen het rondpunt Gasstraat en de Burgemeester Schinkelstraat
- Verkeer in de andere rijrichting wordt omgeleid via de Burgemeester Schinkelstraat – Nijverheidskaai - Gasstraat

Werken Kortestraat - Bellegemkerkdreef
In de week van 11 februari start de firma Wegenbouw Ockier met werken in de Kortestraat in het kader van de heraanleg van de Bockorsite. Hierdoor is de Kortestraat afgesloten voor het verkeer en is de Kwabrugstraat onderbroken voor verkeer tot en met 31 mei 2019.

Verkeerssituatie
- Verkeer wordt omgeleid via de Rollegemsestraat – Munkendoornstraat – Mortagnelaan – Kwabrugstraat – Sint-Amandsdreef – Kloosterdreef – Dottenijsestraat – Bellegemsestraat in beide richtingen

Van maandag 4 februari tot met dinsdag 19 maart werkt de firma Stadsbader aan de aanleg van de parking van het woonzorgcentrum in de Bellegemkerkdreef.

Verkeersituatie
- Gedurende de periode van de werken voor de aanleg van de parking geldt er in de Bellegemkerkdreef éénrichtingsverkeer, tussen de Kloosterdreef en Bellegemplaats richting Bellegemplaats
- Verkeer in de andere rijrichting volgt een omleiding via Bellegemsestraat – Dottenijsestraat - Bellegemkerkdreef

 
FVW / Bron: Stad Kortrijk
 

Geplaatst op 01.02.2019

Deliveroo en Child Focus zoeken samen naar langdurig vermiste kinderen

Op 1 februari lanceren Deliveroo en Child Focus de campagne ‘Ride to Find’. Deliveroo-koeriers zullen in Brussel een maand lang maaltijden bezorgen met een verdwijningsaffiche op hun rugzak. Hiermee hoopt Child Focus om waardevolle tips binnen te krijgen over zes langdurig vermiste kinderen en jongvolwassenen.

Heel de maand februari zullen bijna 100 Deliveroo-koeriers met een aangepaste rugzak rondrijden in Brussel. Naar schatting anderhalf miljoen mensen zal op die manier oog in oog komen te staan met een van de zes kinderen en jongvolwassenen die langdurig vermist zijn. De verdwijningsaffiches zullen ook op sociale media verschijnen en de actie een nationale draagwijdte geven.

“Verlos de ouders van het bange wachten”
Met het initiatief van Deliveroo hoopt Child Focus om zes verdwijningen op te lossen (voor namen, zie beneden). “Child Focus verliest nooit de hoop om verdwenen kinderen of jongeren terug te vinden. We verwelkomen ieder initiatief dat kan helpen om in het bijzonder onrustwekkende verdwijningen op te helderen”, zegt Heidi De Pauw, algemeen directeur bij Child Focus. “We vertrekken vanuit het principe dat iemand, ergens, weet wat er gebeurd is met een kind dat al zo lang geleden verdwenen is. Of dat iemand over bepaalde informatie beschikt die hij of zij destijds niet als nuttig beschouwde en dus niet meldde. We hopen dat deze actie die persoon kan overtuigen om vandaag alsnog naar voren te komen met de informatie, om de ouders te verlossen van het bange wachten.”

“Onze koeriers zijn het hart van onze activiteiten. Aangezien ze de straten doorkruisen om eten aan huis te leveren, worden ze door veel mensen gezien. Het mag dus niet verbazen dat ons netwerk van koeriers zich vrijwillig heeft aangeboden om rugzakken te gebruiken die bedekt zijn met een verdwijningsaffiche, om zo’n belangrijk doel te ondersteunen”, vertelt Rodolphe Van Nuffel, PR-verantwoordelijke bij Deliveroo. “We hopen dat onze Ride to Find-campagne zal bijdragen aan het herenigen van de vermiste kinderen en hun naasten, en dat het mensen warm zal maken voor de missies van Child Focus.”

Heuse media-hype in het Verenigd Koninkrijk
Het is de eerste keer dat de samenwerking plaatsvindt in België. In het Verenigd Koninkrijk zorgde dezelfde campagne in december 2018 voor een heuse media-hype. Naast de Ride to Find-campagne wordt ook het volledige team van Deliveroo, meer dan 2.600 koeriers, aangemoedigd om de Facebook-pagina van Child Focus te liken om zo de verdwijningsberichten van Child Focus te kunnen delen.

Iedereen die informatie heeft over een van deze verdwijningsberichten wordt aangespoord om Child Focus te contacteren. Dit kan ieder moment van de dag, 7 dagen op zeven en 24 uur op 24 via het gratis nummer 116 000.

Zes langdurig vermiste kinderen en jongvolwassenen (2 tot 24 jaar vermist)

Over wie gaat het ?
· Gevriye Cavas was zes jaar toen hij op 6.02.1985 verdween in Sint-Jans-Molenbeek (Brussel).
· Ilse Stockmans was 19 jaar toen ze op 17.02.1987 verdween in Leuven (Vlaams-Brabant).
· Nathalie Geijsbregts was 9 jaar toen ze op 26.02.1991 verdween in Leefdaal (Vlaams-Brabant).
· Liam Van Den Branden was 2 jaar toen hij op 3.05.1996 verdween in Mechelen (Antwerpen).
· Marijke Francis was 21 toen ze op 29.06.2011 verdween in Montenaken (Limburg).
· Brian Bormswas 23 toen hij op 31.05.2017 verdween in Zele (Oost-Vlaanderen)

 

FVW / Bron: Child Focus

 

Geplaatst op 01.02.2019

'Belgian Motor-Home Club' op bezoek bij Vanomobil Deerlijk

De nieuwe spectaculaire showroom van Vanomobil Motorhomes te Deerlijk trekt dagelijks de aandacht van duizenden voorbijgangers. Het eerste weekend van februari zal een nog imposanter beeld opleveren. 

Vanomobil Deerlijk zal tachtig leden van de ‘Belgian Motor-Home Club’ verwelkomen. 
Een 50-tal motorhomes zullen plaats nemen langs de showroom en voor een impressionant uitzicht zorgen.

Om hun motorhomeseizoen te starten kozen de leden van de BMHC ervoor een weekend te spenderen in Zuid-West- Vlaanderen. Ze starten met een uitgebreid bedrijfsbezoek aan de gloednieuwe ‘belevenis Showroom’ en High-Techwerkplaats van Vanomobil, enig in Europa. De rondleiding wordt verzorgt door Ignace Coudron, zaakvoerder van Vanomobil. Ze profiteren van hun aanwezigheid in de streek om o.a. ook een bezoek te brengen aan het Vlasmuseum en andere bezienswaardigheden in de streek. Hun uitvalbasis voor dit weekend is de Vanomobil Showroom te Deerlijk waar de 50 BMHC camper het ganse weekend blijven overnachten.

Als afsluiter kunnen ze op zondagochtend genieten van een ontbijt dat zal doorgaan in Vanomobil, aangeboden door Ruwelka.

FVW / Bron: Belgian Motor-Home Club

Geplaatst op 31.01.2019

CD&V Wervik-Geluwe stelt voor om gemeenteraad te volgen via livestream

Vanaf begin dit jaar wordt aan gemeenten de verplichting opgelegd om van hun vergaderingen niet enkel notulen te laten opmaken, maar ook te zorgen voor een geluidsopname. Hieraan wordt er ook een digitale verslaggeving gekoppeld. Deze opnames worden achteraf met een link naar een digitaal audioverslag op de website van de stad geplaatst.

Op de gemeenteraad van maandag 28 januari moesten de raadsleden stemmen voor een aanpassing van het huishoudelijk reglement voor wat betreft de vervanging van het verslag door een audio opname.
Hendrik Ingelbeen (CD&V) betreurde dat het agendapunt op de vorige gemeenteraad werd verplaatst naar vandaag, terwijl het systeem nog niet optimaal werkt. Volgens Bart Pyncket (Stadslijst) is het enkel om te voldoen aan de wettelijke basis van het systeem. Het is enkel een zittingsverslag, notulen worden nog steeds opgemaakt.
Het gebruik van het nieuwe audiosysteem verloopt nog niet optimaal. CD&V vond het wel een goed idee, maar wil nog een stap verdergaan. Bercy Slegers (CD&V): “Nu er toch reeds 80.000 euro is geïnvesteerd voor enkel klank zonder beeld, dan kan je evengoed nog een tweetal camera’s bijplaatsen en kunnen de mensen via livestream thuis op een interactiever manier de gemeenteraad volgen, of achteraf de beelden raadplegen op de website van de stad. Als dat kan in kleinere gemeenten, waarom zou dat hier dan in Wervik niet kunnen vroeg Bercy Slegers zich af.”

Schepen van Communicatie Bart Pyncket (Stadslijst) had wel oren naar het voorstel van CD&V, maar vond het nu nog te vroeg om daar nu reeds op in te gaan. Er moet eerst meer informatie beschikbaar zijn zoals onder meer kostprijs en daarna het plan bespreken binnen de commissie Huishoudelijk Reglement.
Voor Bercy Slegers (CD&V) gaat het allemaal wat te traag, het audiosysteem is ook ingevoerd zonder dat het helemaal op punt staat, men kan ook een tweetal camera’s installeren en testen om dan later te evalueren.
Volgens schepen Bart Pyncket (Stadslijst) zou het audioverslag reeds een week na de gemeenteraad moeten beschikbaar zijn op de website, "hier kan toch niets aan veranderd worden", aldus Pyncket.

Ook Belinda Beauprez van oppositiepartij N-VA stelde zich vragen bij het huishoudelijk reglement, sommige zinnen zijn moeilijk te begrijpen en wij hebben als raadslid nog steeds geen toegang tot inkomende en uitgaande briefwisseling.

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 31.01.2019

Vanaf 1 maart 90 km/u. op R8

De snelheidsbeperking op de R8 zal vanaf 1 maart van start kunnen gaan. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) na een parlementaire vraag hierover aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA).

Op bepaalde stukken van de R8 mag je momenteel nog 120 km/u. rijden. “De R8 is echter bochtig en telt vele conflictpunten. Met het oog op de verkeersveiligheid is een snelheidsverlaging naar 90 km/u. een goede zaak”, aldus schepen en Vlaams volksvertegenwoordiger Axel Ronse (N-VA). “Daarom ook dat de Kortrijkse gemeenteraad vorig jaar hierover een motie stemde en aan de minister overmaakte. We zijn blij dat er hierop positief werd gereageerd”, zo vult voormalig gemeenteraadsvoorzitter Piet Lombaerts (N-VA) aan.

“Minister Weyts ondertekende het ministerieel besluit hierover op 19 december 2018. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is momenteel bezig met de voorbereidingen. De snelheidsbeperking zal vanaf 1 maart 2019 kunnen gestart worden, hoewel de weersomstandigheden de komende weken natuurlijk nog een negatieve invloed kunnen hebben”, zo weet Bert Maertens.

“De snelheidsbeperking zal niet alleen een positieve invloed hebben op de verkeersveiligheid, maar ook op de luchtkwaliteit”, zo besluit Axel Ronse.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 31.01.2019

Al voor de vierde keer heeft de Ieperse milieuraad haar Groene Pluimen uitgereikt.

Een groene pluim is een symbolische prijs voor een duurzaam, milieuvriendelijk initiatief in Ieper. Zowel een individu, een bedrijf als een vereniging kon worden genomineerd en er liepen maar liefst 12 kandidaturen binnen. De winnaars van de pluimen, mogen zich vanaf nu een jaar lang duurzame ambassadeur van Ieper noemen.

1. In de categorie personen:
Kathleen Bevernage stelde in november 2018 haar huis al voor de 4e keer open in het kader van het project Ecobouwers. Dat is een systeem waar je potentiële bouwers ontvangt en adviseert via eigen ervaringen. Haar huis is een zeer laagenergiewoning, met bio-ecologische materialen. Het is in houtskelet gebouwd en heeft een norm K18, dat is een bijna-passiefhuis. Daarnaast is Kathleen één van de trekkers van Lets Ieper. Letsen doe je door diensten of materialen onderling te ruilen. Daarnaast ken je haar ook van de heerlijke vegetarische hapjes op de recepties van de milieuraad, met producten van de voedselteams en de wereldwinkel. Ze is ook vrijwilliger bij diverse activiteiten, o.a. de biolunch in de Palingbeek.

2. In de categorie bedrijven:
Luc Goossens en Kris Vanderstichele zijn “schone boeren”: hun bedrijf “Tuinsappen Lombarts Calville” maakt artisanale sappen en cider op basis van biofruit. Rietvelden zorgen voor zuivering van het afvalwater, er liggen heel wat zonnepanelen op hun bedrijfsgebouwen en ze zijn ook een zorgboerderij. Tenslotte: de bedrijfswagens rijden op CNG en er is een landschapsplan voor het bedrijf, om het op een waardige manier in het landschap in te passen.

3. En in de categorie verenigingen:
Fietsersbond Ieper heeft een vrijwilligerswerking van ongeveer 15 mensen. De fietsersbond overlegt met de mobiliteitsambtenaar van stad Ieper, volgt de verkeerscommissie op en overlegt met diverse stadsdiensten. In aanloop van de lokale verkiezingen was er een lijsttrekkersfietstocht.

FVW /Foto: Stad Ieper

Geplaatst op 31.01.2019

Cheque voor Somival

Op de nieuwjaarsreceptie van het Vrijzinnig centrum Poincaré Waregem vorige zondag 27 januari, mocht Somival vzw een cheque In ontvangst nemen van de Jongerenafdeling JUMP. Zij organiseerden op 15 december een winter bbq en dit initiatief werd ingepast in de Warmste Week en Somival werd als goed doel gekozen.

Op de foto een delegatie van Somival : Lucien De Bels, Marc Vanryckeghem en Filip Dheedene. Voor Jump is dit
Maxim Himpe en Bart Vanderbeken.

 

FVW/ Bron: Vrijzinnig Centrum Poincaré

Geplaatst op 31.01.2019

Vlaamse primeur in Jeugdhuis Krak Avelgem

Jeugdhuis Krak deelt binnenkort gratis ‘Krakbandjes’ uit aan alle jongeren vanaf 16 jaar. De mooie stoffen polsbandjes van hoge kwaliteit zijn vergelijkbaar met deze voor festivals, maar gelden in het jeugdhuis voor een volledig jaar. Ze tonen niet alleen dat je een trouwe jeugdhuis-bezoeker bent, maar gelden meteen ook als leeftijdsbandje voor het bestellen van alcoholische dranken. Handig, want zo heb je op fuiven geen papieren leeftijdsbandje meer nodig (tenzij voor sterke drank, +18). Er worden zelfs aangepaste elegante zweetbandjes voorzien voor de sporters om over het Krakbandje te trekken, zodat dit niet hindert tijdens het sporten.

De stoffen bandjes zijn een primeur in het Vlaamse jeugdhuizencircuit en worden op vrijdag 8 februari om 16u uitgedeeld in het jeugdhuis (vergeet je identiteitskaart niet!). Wie er op dat moment geen kan bemachtigen is nadien welkom tijdens de openingsuren om er eentje te vragen aan de bar zolang de voorraad strekt, mits bewijs van leeftijd.

Voorzitter Lukas Naessens : “We willen onze leden en bezoekers hiermee de kans geven om de positieve vibes van hun favoriete ontmoetingsplek zichtbaar te maken in de hele regio. We komen ook tegemoet aan de vraag van de federale overheidsdienst volksgezondheid voor een sluitende leeftijdscontrole op alcoholconsumptie tijdens de gewone bar-avonden. Wie nog geen zestien is krijgt immers geen bandje en kan dus nog geen alcohol bestellen.” 
Het bandjessysteem komt er na overleg met de Vlaamse jeugdhuisoepel Formaat, wellicht volgen vele andere jeugdhuizen binnenkort het voorbeeld. Ook in de Waregemse en Kortrijkse uitgaansbuurt werden voor bepaalde evenementen al bandjes ingevoerd.

 

FVW / Bron: jeugdhuis Krak

Geplaatst op 31.01.2019

Zin in een speelstraat te Wevelgem?

Vraag er zeker op tijd één aan.

Onze gemeente telde vorig jaar 17 speelstraten. Elke straat waar je maximaal 50 km per uur mag rijden, kan tijdens een schoolvakantie een speelstraat worden. Ook in 2019 geven we kinderen opnieuw de kans om zorgeloos op straat te spelen. Wil je in jouw wijk een speelstraat inrichten? Wacht niet te lang en doe je aanvraag vóór 1 mei.www.wevelgem.be/speelstraat.

 

FVW / Bron: gemeente Wevelgem

Geplaatst op 31.01.2019

Kinderdagverblijf ’t Schelpje Blankenberge doorlopend open tijdens zomervakantie

In Kinderdagverblijf ’t Schelpje in Blankenberge zal er vanaf deze zomervakantie geen collectieve sluiting meer zijn. Ouders kunnen rekenen op een doorlopende opvang van hun baby of peuter tijdens de zomervakantie.

“Veel ouders hebben het tijdens de zomermaanden net zo moeilijk om kwalitatieve opvang te vinden voor hun kinderen van 0 tot 3 jaar, dit omdat ze ofwel geen verlof kunnen nemen of omdat ze extra bijwerken. Jonge gezinnen moeten hun kinderen bovendien ook tijdens de volledige zomermaanden met een gerust hart in handen kunnen geven van de kinderbegeleiders van het kinderdagverblijf. Vandaar de beslissing om gedurende deze periode geen sluiting meer te voorzien”, aldus bevoegd schepen, Nadia Cloetens.

In het verleden sloot het kinderdagverblijf minstens twee weken de deuren tijdens de zomervakantie.

 

FVW / Bron: Stad Blankenberge

Geplaatst op 31.01.2019
4040 artikelspagina's: 1 ... 6 7 8 9 10 <<< 11 >>> 12 13 14 15 16 ... 405