Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Provincie start met herinrichting provinciedomein Koolhofput (Oostduinkerke / Nieuwpoort)

Op donderdag 28 februari is de Provincie gestart met de voorbereidende rooiingswerken in functie van de herinrichting van provinciedomein Koolhofput in Oostduinkerke/Nieuwpoor
De eigenlijke herinrichtingswerken van het domein zullen van start gaan begin juni 2019. Met de herinrichting wil de Provincie het domein integraal toegankelijk maken en het doen aansluiten met omliggende voorzieningen, zoals de groene fietsgordel rond Nieuwpoort en de Frontzate, de voormalige spoorwegbedding tussen Diksmuide en Nieuwpoort.

Geplande werken
Aan de inkom van het domein komt er een nieuwe rust- en picknickzone. Daarnaast wordt er een extra steiger voor mindervaliden voorzien, dichtbij de huidige parking.
Rond de put worden halfverharde wandelpaden en nieuwe voetgangersbruggen gecreëerd, gescheiden van het fietsverkeer op de Frontzate. Aan het kanaal Nieuwpoort-Diksmuide wordt de picknickzone uitgebreid en voorzien van nieuwe picknicktafels en fietssteunen.
Verder worden de oeverzones natuurvriendelijk ingericht zodat rietkragen zich kunnen ontwikkelen. Op die manier ontstaan natuurlijke paaiplaatsen voor vissen en amfibieën.
Vlakbij de put komt er een vogelkijkwand, zodat natuurliefhebbers en -fotografen comfortabel de water- en weidevogels kunnen observeren en fotograferen.

Kostprijs en termijn
De werken voor de volledige herinrichting worden geraamd op 1.726.787 euro inclusief btw en zijn volledig ten laste van de Provincie West-Vlaanderen. Ze worden uitgevoerd door de onderneming Daniël Seru & Zonen uit Veurne. Er wordt een subsidie van 320.000 euro voorzien, omdat de werken deel uitmaken van het Europees project ‘Vedette’. Dit project zet in op een verbetering van biodiversiteit, landschap en beleving van de ‘Vlaamse Duinen/Dunes de Flandre’ tussen Nieuwpoort en Duinkerke.

Voor de uitvoering van de werken worden 120 werkdagen gerekend. Tegen eind dit jaar zouden alle werken afgerond moeten zijn.

Provinciedomein Koolhofput
Het provinciedomein Koolhofput ligt op de grens van Nieuwpoort en Koksijde. Het grenst aan het kanaal Nieuwpoort-Diksmuide en aan de Frontzate. De Provincie wil van de site een groen scharnierpunt tussen Koksijde en Nieuwpoort-Stad maken. Ook de aansluiting met de Frontzate zal geoptimaliseerd worden.
De herinrichting van het domein is de tweede fase van een reeks werken aan de Koolhofput en de Frontzate. In de eerste fase werd de kanaalbrug op de Frontzate hersteld (2018). De derde fase is voorzien voor 2021, dan wordt de Frontzate aangepakt.

 

FVW / Bron: Provincie West-Vlaanderen

Geplaatst op 02.03.2019

Natuurzondag in De Gavers Harelbeke: begeleide rondleiding

Natuurwandeling: Ochtend gekwaak over (kikker-)dril en (padden-)snoeren.
Ochtendwandeling onder begeleiding van een ervaren natuurgids. We gaan op pad en herontdekken tal van poeltjes en plassen in en rond de Gavers.

Dit zijn de plaatsen bij uitstek waar kikkers, padden en salamanders zich verschuilen in het voorjaar. Deze week is de trek van hun winterverblijf naar de paarplaats gestart.

Deze natuurzondagwandeling is het ideale moment om mee op verkenning te gaan. (verzamelplaats: bezoekerscentrum PRNC De Gavers)

zondag 3 maart 2019 - 09:00u
Prijs: Gratis, inschrijven is niet nodig

 

FVW / Bron: Provincie West-Vlaanderen

Geplaatst op 02.03.2019

Heirweg Kortrijk afgesloten voor verkeer

Van maandag 4 maart tot en met vrijdag 8 maart 2019 werkt de firma Verfaillie-Leroy NV uit Zillebeke in de Heirweg (ter hoogte van het kruispunt Izegemsestraat) en dit in opdracht van Fluvius. Hierdoor is de Heirweg gedurende deze periode afgesloten voor verkeer.

Verkeerssituatie
Verkeer wordt omgeleid via de Izegemsestraat – Ringlaan – Brugsesteenweg - Iepersestraat

 
FVW / Bron: Stad Kortrijk

Geplaatst op 01.03.2019

Toeristische streekpocket bestaat 20 jaar

‘Van de bergen tot de zee’ is nieuw toeristisch thema in de Westhoek

Het provinciebedrijf Westtoer presenteert een hele reeks toeristische nieuwigheden in de Westhoek. De komende jaren wordt gewerkt met verhaallijnen en themajaren. Het thema voor 2019 is ‘Van de bergen tot de zee’. De bekende streekpocket bestaat 20 jaar en presenteert een 130-tal adressen. Nog nieuw zijn de twee uitkijkpunten in Zonnebeke en Veurne. Fietsers in de Westhoek kunnen vanaf eind maart grensoverschrijdend fietsen op het eerste fietsnetwerk in Frans-Vlaanderen. Met een streekmenu op kindermaat richt de Westhoek zich op families met kinderen.

Gedeputeerde Sabien Lahaye-Battheu: “Het nieuw toeristisch thema ‘Van de bergen tot de zee’ illustreert de toeristische sterke van de Westhoek: de rust, het gevarieerde landschap en de actieve beleving. De vele invalshoeken en vooral ook de authenticiteit spreken een brede doelgroep aan. Met inspirerende verhalen en een eigentijds aanbod zal de Westhoek zich ook dit jaar kunnen onderscheiden”.

Van de bergen tot de zee
Met de nieuwe campagne ‘Van de bergen tot de zee’ presenteert de Westhoek de rijke landschapsbeleving in de streek. Vanuit Heuvelland tot de polders, vanuit dorpen en steden tot de badplaatsen langs de Westkust: tientallen verhalen vertellen over de bijzondere landschappen en de authentieke sfeer. Ook bezienswaardigheden, logeeradressen, de unieke adressen om lekker te tafelen, de typische cafeetjes en enkele ambassadeuren zijn een inspiratiebron om de Westhoek te bezoeken. Met dronefotografie is gezorgd voor nieuw beeldmateriaal dat ingezet wordt voor offline en online promotiecampagnes.

20 jaar streekpocket
De streekpocket ‘de grote goesting’ (nog altijd een beetje gekend als ‘de Westhoekjes’) bestaat 20 jaar. De nieuwe streekbijbel telt 240 pagina’s en heeft een oplage van 50.000 exemplaren. De gratis pocketuitgave presenteert meer dan 130 grote en kleine adressen om te ontdekken. Naast bezienswaardigheden, attracties en musea zijn een hele reeks authentieke adressen vermeld waar bezoekers de echte couleur locale van de Westhoek kunnen ontdekken. Voor de 20ste verjaardag van de pocket is een speciale editie uitgebracht met hardcover. Nog nieuw zijn de gratis kaarten ‘grenzeloos genieten’ en ‘de groote oorlog in de Westhoek’, telkens op 50.000 exemplaren.

Streekmenu op kindermaat
De Westhoek K(a)D(ee)s (stripfiguurtjes Jaek en Nink) doen hun intrede in een tiental kindvriendelijke restaurants. Bezoekers krijgen er vanaf de paasvakantie een KD-gazette met streekmenu op kindermaat en spelletjes. Een KD-kinderjury gaat op pad om de menu’s in de restaurants te beoordelen. De bevindingen van de jury worden vermeld in de toeristische promotie bij families.

Nieuwe uitkijkpunten
Westtoer presenteert dit voorjaar nieuwe uitkijkpunten binnen het project ‘Horizon 2025’.

Op 6 april opent het nieuwe uitkijkpunt in de OVL-kerk van Zonnebeke de deuren. Het biedt een prachtig zicht op het voormalige frontlandschap. Op de tussenverdiepingen wordt een tentoonstelling voorzien met informatie over de geschiedenis van Zonnebeke.

Deze zomer wordt de St.-Niklaastoren in Veurne toegankelijk. De toren biedt een schitterend zicht op de grote markt van Veurne maar ook op de polders, de zee en zelfs Frans-Vlaanderen.

Grensoverschrijdend fietsen
Op 29 maart opent het eerste Franse fietsnetwerk dat naadloos aansluit op het fietsnetwerk van de zuidelijke Westhoek. Op die manier zal er grensoverschrijdend kunnen worden gefietst van de Westhoek naar Frans-Vlaanderen. De lay-out van deze kaarten en de bewegwijzering is dezelfde als in West-Vlaanderen. De kaarten kunnen aangekocht worden bij de diensten van toerisme in Frankrijk en in de Westhoek.

In het kader van het project ‘the homeland of cycling’ wordt de fietsroute ‘Gent-Wevelgem in Flanders Fields’ uitgebreid. Het wordt een route voor wielertoeristen over de steile hellingen van onze bergen en door Ieper, in het spoor van de klassieker Gent-Wevelgem/In Flanders Fields Classic.

De derde editie van de fietszoektocht in de Westhoek trekt naar Poperinge, Alveringem en Vleteren. De zoektocht loopt van 30 mei tot 30 september.

Voor families met kinderen presenteert Toerisme Westhoek een nieuwe KD (wandel)tocht in Diksmuide en twee nieuwe KD fietsroutes in Poperinge/Vleteren en Langemark/Houthulst/ Staden. Half juni opent in Ieper een nieuwe best-off stadwandelroute met focus op de toeristische hoogtepunten van de stad.

Nieuwe attracties
Twee nieuwe topattracties zorgen voor een extra toeristische dimensie in de Westhoek. Brouwerij Sint-Bernardus trekt meer en meer de toeristische kaart en opende zijn ‘Bar Bernard’ met nieuwe shop. Op 1 juli opent Bellewaerde Aquapark de deuren. De diverse waterglijbanen bevinden zich in een oase van groen. Er komt een wellnesszone en een ‘lazy river’ die de bezoekers door het volledige park loodst.

Praktisch
De brochures en kaarten zijn gratis verkrijgbaar bij de Diensten voor Toerisme. Fietskaarten zijn te koop bij de Diensten voor Toerisme en bij Westtoer (shop.westtoer.be). Info: www.toerismewesthoek.be

 
FVW / Bron: Westtoer

Geplaatst op 01.03.2019

Stadsbestuur Waregem zet in op duurzame feesten

Het stadsbestuur maakte een afspraak over duurzaamheid met vzw Divers, die de Parkies Kasteelconcerten organiseert. De organisatie deed in de voorbije edities al acties in verband met milieu en afval, maar het is nu de bedoeling om een stapje verder te zetten. Vanaf deze zomer wordt drank alleen nog geschonken in herbruikbare bekers tijdens alles Parkies Kasteelconcerten.

FVW / Bron: Stad Waregem

Geplaatst op 01.03.2019

Fed Cup voor het eerst in Kortrijk!

Het Fed Cup-barrageduel tussen België en Spanje voor het behoud in de Wereldgroep zal op 20 en 21 april plaatsvinden in SC Lange Munte in Kortrijk.

De Fed Cup is een jaarlijkse internationale tenniscompetitie voor vrouwelijke landenteams.
97 landen doen mee aan het tornooi dat sinds 1963 wordt gehouden. De Fed Cup geniet veel prestige bij toptennissers. De meeste toppers komen dan ook graag uit voor hun land in deze competitie. Op 20 en 21 april spelen de Belgische vrouwen tegen Spanje, in SC Lange Munte in Kortrijk. De Belgische dames promoveerden vorig jaar nog naar de Wereldgroep met de beste 8 landen van de wereld. Tegen Spanje moeten ze zich verzekeren van het behoud.

Het team van kapitein Johan Van Herck verloor begin februari in Luik met 1-3 van Frankrijk in de eerste ronde (kwartfinale) van de Wereldgroep. Spanje klopte in de eerste ronde van de tweede Wereldgroep Japan met 2-3.

Het evenement moet dagelijks meer dan 2500 toeschouwers lokken en kan rekenen op heel wat nationale en internationale media-aandacht.

Arne Vandendriessche, schepen van Sport: "Uiteraard zijn we heel blij dat we de Fed Cup voor het eerst mogen ontvangen in Kortrijk. Niet alleen op sportief vlak, heel wat nationale en internationale tennisfans zullen op die manier ook kunnen proeven van onze mooie stad. Ik nodig alle Kortrijkzanen uit om te komen supporteren voor onze Belgische dames met o.a. Elise Mertens, Alison Van Uytvanck en Kirsten Flipkens."
 

FVW /foto photonews

 

Geplaatst op 01.03.2019

Belgisch merk Topwijf lanceert op Complimentendag een Limited Edition-collectie ten voordele van Special Olympics Belgium

Red Flame Tessa Wullaert en SOB-atlete Tine Debaets ontwerpsters van de collectie

Vandaag lanceert het Belgische label Topwijf een gloednieuwe limited-edition collectie om het goede doel Special Olympics Belgium (SOB), de Olympische organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, financieel te ondersteunen. Red Flame en SOB-ambassadrice Tessa Wullaert ontwierp de collectie samen met SOB-voetbalster Tine Debaets. De online collectie is 6 weken te verkrijgen tot en met zondag 14 april.

Topwijf is een Belgisch kleding- en accessoire merk dat sinds 2016 graag mensen in de bloemetjes zet. Complimenten zijn dagelijkse kost voor het merk en haar klanten. Bezielster Haïke Vandecasteele (23j, Kortemark bij Torhout) wou graag iets terugdoen voor een goed doel en koos samen met SOB-ambassadrice Tessa Wullaert om de atleten met een verstandelijke beperking een financieel hart onder de riem te steken. “Ik heb zelf een achtergrond in G-sport via m’n werk en hobby’s, het ligt me nauw aan het hart. Ik kende Tessa al eerder en doordat zij ambassadrice is van SOB, was de keuze voor dit goed doel snel gemaakt. Alles viel ineens op z’n plaats en nadien is het snel gegaan. Onze Limited Edition is vanaf nu een feit” aldus Haïke. Red Flame Tessa Wullaert heeft geen seconde getwijfeld om in dit project te stappen: “Ik kende de truien en het concept “complimenten geven” vind ik sjiek. Girlpower is mijn visie! Aangezien ik ambassadrice ben van SOB en al deze atleten sowieso top vind, zag ik het als mijn taak deze collectie aan elkaar te koppelen. Haïke en ik zaten meteen op één lijn.”

De collectie wordt toepasselijk op Complimentendag, vrijdag 1 maart, gelanceerd en is beschikbaar tot en met zondag 14 april via de website van Topwijf. In de collectie vind je truien voor vrouwen en kindjes, alsook een totebag. De ‘o’ in ‘Topwijf’ werd voor de gelegenheid vervangen door het logo van Special Olympics en de etiketten zijn gepersonaliseerd door de ontwerpsters van dienst Tessa Wullaert samen met SOB-atlete Tine Debaets (39j, Lendelede bij Kortrijk). Tine vertelt over het creatief proces: “Ik vond het ontwerpmoment heel leuk samen met m’n idool Tessa en was er vol goede ideeën naartoe gegaan. Ik vind het jammer dat we ze niet allemaal konden uitvoeren, maar ben ontzettend fier op het resultaat en dat ik deze kans heb gekregen. Het is belangrijk om uit te dragen dat iedereen een topwijf kan zijn, we hebben het allemaal in ons ongeacht onze beperkingen.”

De kleuren van de opdruk in de collectie zijn gekozen om als inspiratie te werken. Grijs-rood is warm, nodigt uit en vertegenwoordigt de SO-kleuren; roos-wit heeft een zacht kantje en doet verlangen naar de zomer. De vrouwentruien zijn beschikbaar in heather grey met rode opdruk en baby pink met witte opdruk, van maat unisex XS tot en met XL. De kindertruien zijn beschikbaar in dezelfde kleur met maten 3-4, 5-6, 7-8, 9-11 en 12-14. Het woord ‘topwijf’ met het logo van SO als ‘o’ is er in puff opgedrukt.

Op de totebag staat het motto van SO geprint, uitgesproken door oprichtster Eunice Kennedy Shriver: “Let me win, but if I cannot win, let me be brave in the attempt.”

De vrouwentruien kosten 59€ de kindertruien 45€ en de totebags 12€ Topwijf maakt zelf geen winst op de collectie, de winst gaat integraal naar SOB. Hun doelstelling is om tegen 2020 20.000 atleten te bereiken en iedere atleet kost 192€ per jaar aan de organisatie. De collectie is vanaf nu te koop via de webshop van Topwijf.

De officiële hashtags zijn: #TessaTineTopteam #topwijf #SOBelgium

Sociale media-kanalen om alles rond de collectie te volgen, inclusief 6 video’s om Tessa en Tine beter te leren kennen:

www.facebook.com/Topwijf - www.facebook.com/SpecialOlympicsBelgium,

www.instagram.com/Topwijf_brand en www.instagram.com/SOBelgium

 
FVW / Bron Topwijf

Geplaatst op 01.03.2019

Gemeenteschool De Pagaaier schenkt opbrengst ontbijtactie aan Gif mo sjette en vzw Vlamingen Helpen Tsjernobylkinderen

De ouderraad van de gemeentelijke basisschool De Pagaaier te Nieuwpoort organiseerde in januari haar jaarlijkse ontbijtactie. In totaal werden maar liefst 2.234 ontbijtpakketten verdeeld.
De opbrengst van deze campagne gaat naar twee projecten: Gif mo sjette en vzw Vlamingen Helpen Tsjernobylkinderen.
Aan de breigroep Gif mo sjette uit Ramskapelle gaven ze een pakket wol ter waarde van 300 euro. De vzw uit Lichtervelde Vlamingen Helpen Tsjernobylkinderen kreeg een cheque van 600 euro. Elk jaar krijgen heel wat kinderen uit de regio waar de kernramp in 1986 plaatsvond, de kans om op vakantie naar Vlaanderen te komen. Met het geld van de ontbijtactie zal de vzw reiskoffers aankopen.
Tot slot wordt de rest van de opbrengst gebruikt om 25 iPads aan te schaffen voor de kinderen van de gemeenteschool. Ook zal de school materiaal aankopen om een mini-keuken te installeren. Zo kunnen de schoolkinderen in een echte keukenhoek werken en leren.
 
FVW / Bron: Stad Nieuwpoort

Geplaatst op 01.03.2019

Infomarkt over PRUP ‘Rechteroever Jachthaven Nieuwpoort’ op donderdag 21 maart

De Provincie West-Vlaanderen organiseert op donderdag 21 maart een infomarkt over het Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) ‘Rechteroever Jachthaven Nieuwpoort’.

De infomarkt vindt plaats in de vismijn van Nieuwpoort en is doorlopend te bezoeken tussen 16 en 20 uur.

Openbaar onderzoek
Het openbaar onderzoek voor het PRUP loopt van maandag 4 maart tot en met vrijdag 3 mei 2019. Tijdens het openbaar onderzoek kan iedereen bezwaren, opmerkingen en suggesties indienen. De adviezen, bezwaren en opmerkingen uit het onderzoek worden behandeld door de Provinciale commissie voor ruimtelijke ordening (PROCORO).
Op basis van de adviezen, bezwaren en opmerkingen zal het plan al dan niet worden bijgestuurd en aan de provincieraad worden voorgelegd voor definitieve vaststelling.
Na de definitieve vaststelling heeft de Vlaamse Regering de mogelijkheid om het plan alsnog te schorsen.

Inhoud PRUP
Het plangebied van 81,6 ha ligt aan de rechteroever van de IJzer, tussen Nieuwpoort-Stad, het natuurgebied IJzermonding en de Koninklijke Baan. Het gebied bevat ook het bestaande jachthavendok ‘Portus Novus’. In het PRUP wordt een nieuw jachthavendok voorzien ten zuiden van het bestaande dok ‘Portus Novus’. Het zal plaats bieden aan een 500-tal jachten, waaronder ook grotere types die momenteel niet terecht kunnen in de bestaande jachthavendokken ‘Portus Novus’ en ‘Linkeroever’. Rond het nieuwe dok wordt een nieuw stadsdeel ontwikkeld met ruimte voor 1.000 wooneenheden, horeca en handelszaken.

Er wordt ook ruimte gemaakt voor jachthavengebonden KMO’s (verkoop, onderhoud en herstelling van boten). Hierbij zullen bestaande ondernemingen in de jachthaven een andere locatie toegewezen krijgen in deze nieuwe KMO-zone. De bedrijven Marelec en NHM-De Cloedt kunnen hun activiteiten blijven uitoefenen in een zone ter hoogte van de Koninklijke Baan. Bij stopzetting van hun activiteiten zal de vrijgekomen ruimte plaats bieden aan nieuwe jachthavengebonden KMO’s.

Historiek PRUP
Voor de realisatie van de ontwikkeling van ‘Rechteroever Jachthaven Nieuwpoort’ sloot de Provincie een samenwerkingsovereenkomst af met het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust Vlaanderen (MDK) en de stad Nieuwpoort. De Provincie staat in voor de opmaak van het plan-MER en het PRUP. Daarnaast participeert ze ook in de realisatie van de fiets- en voetgangersbrug die het Kaaiplein in Nieuwpoort-Stad verbindt met een wandelweg in het projectgebied. Hiervoor maakt de Provincie 1 miljoen euro vrij.

Voorafgaand aan de PRUP-procedure werd een milieueffectenrapport (plan-MER) opgemaakt waarbij de impact van het beoogde programma op het milieu onderzocht werd. Op donderdag 26 april 2018 keurde de Vlaamse Regering het plan-MER goed.

Praktisch – Infomarkt
Wanneer: donderdag 21 maart, doorlopend tussen 16 en 20.00 uur
Waar: Vismijn in Nieuwpoort

Praktisch - Plannen en documenten inkijken/raadplegen
Wanneer: van maandag 4 maart tot en met vrijdag 3 mei 2019
Waar:
- Provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41 in Brugge
- Dienst Stedenbouw Nieuwpoort, Willem De Roolaan 90 in Nieuwpoort
- via de website www.west-vlaanderen.be/nieuwpoortrechteroeve

F
VW / Foto FVW

Geplaatst op 01.03.2019

Winnaars Gezondste Organisatie van Waregem gekend

Op donderdag 28 februari werden de prijzen uitgereikt voor de wedstrijd ‘de Gezondste Organisatie van Waregem’. TVH haalde goud, Femma Waregem-Karmel ging met zilver naar huis en Vrije Basisschool Beveren-Leie kreeg brons.

De wedstrijd riep alle Waregemse organisaties op om actie te ondernemen rond gezondheid, met name rond niet-roken, geestelijke gezondheid of bewegen. De adviesraad Waregem wordt Gezonder koos deze drie thema’s omdat hier heel wat gezondheidswinst te boeken valt. Iedere organisatie die een actie organiseerde rond één van deze thema’s kon zich kandidaat stellen om de titel in de wacht te slepen. Met 16 ingediende kandidaturen kreeg de oproep een mooie respons. Bedrijven, scholen, VZW’s, socio-culturele verenigingen… stelden zich kandidaat met één voor één waardevolle projecten.

Eer, trofee en geldprijs voor winnaars
Tijdens de prijsuitreiking werden alle 16 organisaties op een leuke manier bedankt voor hun inspanningen. Elke organisatie die zich inzet voor het welzijn van de Waregemnaar, verdient immers een pluim. Uiteindelijk konden er maar drie winnen en dat waren dus TVH, Femma Waregem-Karmel en VBS Beveren-Leie. Naast de titel die de drie winnaars een jaar lang met trots mogen dragen, kregen ze ook een trofee, een logo en een geldprijs. Goud was goed voor 750 euro, zilver voor 500 euro en brons was 250 euro waard. Deze geldprijs kunnen ze alvast gebruiken om nog meer in te zetten op gezondheid!

TVH = goud
TVH verdiende de gouden medaille met het project ‘TVH Park’. Tijdens de heraanleg van de parking werd er ook gekozen om een groenzone te integreren. In dit park kunnen de medewerkers hun pauze op een kwaliteitsvolle en actieve manier doorbrengen. Er is een looppiste, basketplein, voetbalkooi, petanqueveld, picknickbanken enzovoort. Naast de infrastructuur voorziet TVH ook in georganiseerde activiteiten zoals tornooien en bootcamps.

Femma Waregem-Karmel = zilver
Femma Waregem-Karmel behaalde een tweede plaats. Tijdens de zomermaanden spoorden ze leden en niet-leden aan om in een bepaalde zone op fotozoektocht te trekken. Zo werden de deelnemers gestimuleerd om in de buitenlucht te bewegen. Maar door de afgebakende zone steeg ook de kans op ontmoeting. Deze ontmoeting werd nog eens extra benadrukt door het slotfeest dat ze organiseerden voor alle deelnemers.

VBS Beveren-Leie = brons
De vrije basisschool verdiende brons voor hun driejarig natuurproject. Over deze periode willen ze de speelplaats omtoveren tot een groene zone. Zo willen ze de leerlingen aanzetten tot het (opnieuw) bewegen in de natuur. Er wordt ook aandacht besteed aan enkele rustige plekjes waar de leerlingen tot rust kunnen komen.

Oproep 2019
Nu we de ambassadeurs voor dit jaar kennen, kijken we ook al vooruit naar volgend jaar. We roepen ook in 2019 alle Waregemse organisaties op om actie te ondernemen rond niet-roken, geestelijke gezondheid en bewegen. Wie weet wordt jouw organisatie dan wel ambassadeur in 2020!
Meer informatie en het deelnameformulier is terug te vinden opwww.waregem.be/gezondsteorganisatie.

 

FVW / Bron: Stad Waregem

Geplaatst op 01.03.2019
4211 artikelspagina's: 1 ... 7 8 9 10 11 <<< 12 >>> 13 14 15 16 17 ... 422