Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

H.Hartcollege te gast in Waregem

Op woensdag 26 september ontving Stadsbestuur Waregem een delegatie van het H.Hartcollege Waregem, naar aanleiding van de schooluitwisseling met een school uit Zuid-Afrika. Het H.Hartcollege werkt hiervoor samen met Hoërskool Langenhove van Riversdal in Zuid-Afrika.
Het H.Hartcollege is sterk in internationale uitwisseling, met een rijke traditie in uitwisselingen met Zuid-Afrika. Maar de school heeft ook uitwisselingen met IJsland, Zweden, Hongarije, Finland, Polen, Groot-Brittanië, Duitsland, Noorwegen, Estland.
Beide scholen werden ontvangen door de schepen van onderwijs en internationale samenwerking Jo Neirynck in het stadhuis voor een klein uitwisselingsmoment, met ook het zingen van beide volksliederen.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  en fotografie  : Filip Van Loo

Geplaatst op 03.10.2018

Reuzenrad in Ieper


 Het reuzenrad The View (hét grootste mobiele rad in Europa!) werd vrijdagavond door het stadsbestuur van Stad Ieper officieel in gang gedraaid. Neem plaats in één van de 42 gondels en bewonder Ieper en omgeving vanop 55m hoogte. Het rad is op weekdagen open van 10.00 tot 21.30 uur op vrij-, zater- en zondag van 10.00 tot 24.00 uur.

Voor de redactie  : Bernard Decock  - Bron en fotografie  : Filip Van LooActiviteiten

Geplaatst op 03.10.2018

Cafés op Heuleplaats kregen bronzen skribbels

Zaterdag avond 29 september werden de bronzen Skribbels  van  Carlos Cuwelier uitgereikt  op Heule plaats.
Het beeldje Hoedje Af  was voor café Den  Hert  ,Vasberadenheid was voor café Den Buro ,Curiezeneuze was voor café Dudu  en ten slotte was het beeldje de Feestvierder voor Cafe De Kameleon.

Voor de redactie & fotografie  : Bernard Decock

Geplaatst op 03.10.2018

Braderie in Waregem, eerste weekend van oktober

De handelaars uit het centrum verwelkomen de bezoeker graag vanaf vrijdag 5 oktober tot 8 oktober om te komen proeven van superkortingen en de scherpste braderiekoopjes!
Zoals ieder jaar gaat de Braderie van “Winkelen in Waregem” door het eerste weekend van oktober. Bezoekers kunnen gezellig rondkuieren langs de mooie winkels en kraampjes en de nieuwe herfstcollecties ontdekken. De Waregemse handelaars gooien met de scherpste braderiekoopjes, bovendien geven de deelnemende handelaars leuke attenties weg aan iedere klant n.a.v. het Weekend van de Klant. 
De kraampjes en randanimatie met Spaanse touch zorgen in de verkeersvrije staten voor een gezellige sfeer. Op zaterdagnamiddag (na de zaterdagmarkt) stellen de Waregemse garages hun mooiste wagens tentoon op de Markt.
Weekend van de klant
Sunday Shopday (Comeos) en Dag van de Klant (UNIZO en UCM) slaan, voor het tweede jaar op rij, de handen in elkaar en brengen het beste van beide events samen in het Weekend van de Klant: een heel weekend shopplezier. De deelnemende Waregemse handelaars zullen de bezoekers een onvergetelijke shopdag berzorgen vol leuke acties en attenties in de winkels. 
Deelnemende handelaars kunnen worden gevonden op de website van het weekend van de klant.
Boerenmarkt 
Op zondagnamiddag gaat de welbekende Boerenmarkt op de Markt van Waregem door. Op zondag 7 oktober viert de organisatie de 10de editie. Deze feesteditie wordt letterlijk in de bloemetjes gezet. “Feest en bloemen” is namelijk het thema. Dit alles gaat gekoppeld met leuke workshops op de Markt. Je kan er onder andere leren bloemschikken, boeketten maken, je laten fotograferen met de bloemenkoning(in). Meer informatie op de website van Stad Waregem.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron en fotografie  : Filip Van loo
 

Geplaatst op 03.10.2018

Op 6 en 7 oktober concerteren vier I SOLISTI YoungStars voor het eerst gezamenlijk.

Deze jonge musici worden intensief begeleid door leden van I SOLISTI, Belgiës belangrijkste blazersensemble. Voor deze kinderen en jongeren neemt klassieke muziek een uiterst belangrijke plek in hun leven in.
Reeds enkele jaren neemt Francis Pollet, fagottist en artistiek directeur van I SOLISTI, enkele jonge musici onder de vleugels om hen te begeleiden naar artistiek meesterschap. Vanuit de jongeren zelf was er een behoefte om ook samen te musiceren en van elkaar te leren. Om die reden breidde I SOLISTI dit project uit, en herdoopte de geselecteerde deelnemers tot I SOLISTI YoungStars.
Het artistiek niveau ligt hoog. Aan sommige YoungStars werd door het Ministerie van Onderwijs een Topkunstenstatuut toegekend, gezien hun ambitie en talent om in de nabije toekomst uit te groeien tot professioneel musicus.
Het begeleidingstraject is bedoeld voor buitengewoon getalenteerde musici tussen 10 en 18 jaar die een blaasinstrument of slagwerk spelen. Geïnteresseerde jongeren kunnen zich kandidaat stellen en auditie doen om deel uit te maken van I SOLISTI YoungStars. De jongeren krijgen ieder een mentor toegewezen in het ensemble, waarvan zij intensieve begeleiding mogen verwachten. Zo krijgen zij individuele instrumentlessen, gezamenlijke kamermuzieklessen, mentale coaching en speelkansen aangeboden. Verder ondersteunt het ensemble hen in hun ambities om aan wedstrijden deel te nemen, masterclasses te volgen en zo meer.
De vier huidige YoungStars concerteren op 6 oktober in Kortrijk en op 7 oktober in Lier en deze concerten zijn voor iedereen toegankelijk. Voor al wie in jongeren of in klassieke muziek geïnteresseerd is, is dit concert een stevige aanrader! Chantal De Waele presenteert de concerten en laat de jongeren ook zelf aan het woord. U hoort hen solo spelen, in kamermuziekverband onderling alsook samen met hun mentors. Voorafgaand aan het concert vinden er audities plaats voor jonge musici die het groepje YoungStars willen vervoegen. Nadien kunnen de nieuwelingen kennismaken met de huidige YoungStars - Dorian, Jappe, Balder en Frederik. Vanaf november al zullen ze samen musiceren. Ook daar zal weer heel wat moois uit voortkomen.

za 6 okt, 17u     KORTRIJK, Stedelijk Conservatorium (Auditorium)
                   info en tickets: info@isolisti.be of 03/800 01 20
zo 7 okt, 19u     LIER, Jezuïetenkerk (ingang via Gasthuisvest)
                   “Jong en Ervaren”, info en tickets bij het Cultuurcentrum Lier: 03/ 488 06 79
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Els  Weckx

Geplaatst op 03.10.2018

Xander De Rycke klaar voor derde episode van 'Houdt het voor bekeken'

Vanaf 18 oktober 2018 bestormt Xander De Rycke de theaters met een nieuwe "Houdt het voor bekeken" (HHVB), de derde editie intussen. Sinds 2016 bundelt de comedian zijn positieve en minder positieve bevindingen over Vlaanderens televisioneel gebeuren tot een jaarlijks terugkerende conference. Ook het lokale cinemalandschap komt daarbij (ditmaal uitvoeriger dan in de vorige shows) aan bod. Dat HHVB een succesvolle comedy special is geworden, bewijst het groot aantal uitverkochte voorstellingen.
 
"This is not America. Dat is zowat de rode draad in de nieuwe HHVB. We zouden wat 'méér Amerika' mogen zijn op vlak van film en wat minder op vlak van tv."- Xander De Rycke
 
Materiaal te over. Op het gebied van televisie bleek er al snel genoeg stof voorhanden. Denk aan Lieven Van Gils versus John Olivier, Karen en haar plaat en maar liefst zestien afleveringen Temptation Tim. Om nog maar te zwijgen over de sexy sms'jes van Bart De Pauw die een volledig zendschema omver wierpen. Verder legt De Rycke de vinger op onze obsessie met West-Vlaamse families (Cargo), afkijkgedrag (Boxing Stars, The Wall) en bedenkelijke franchises (De Buurtpolitie).

Opvallend aan deze HHVB editie is het uitgebreide aandeel over film. Het voorbije jaar werd (opnieuw) uitgeroepen tot het slechtste jaar in cinema. Te wijten aan slechte bezoekcijfers en slechte reviews. Nooit eerder werden er door de pers zoveel nul sterren-recensies uitgedeeld aan Vlaamse films. Prenten in kwestie: Alleen Eline, Bad Trip en F.C. De Kampioenen.

Het is echter niet allemaal kommer en kwel. De Rycke breekt ook een lans voor programma's die dermate indruk op hem maakten. Want er wordt in ons land ook topkwaliteit gemaakt.
 
Xander De Rycke houdt het voor bekeken  Op 18 oktober in avant-première in Vilvoorde.
en  op 20 en 21 oktober in première in Gent.
 Info & tickets via www.hhvb.be. Vorige shows nog steeds integraal en gratis te bekijken via YouTube.

Voor de redactie   : Bernard Decock
 
 

Geplaatst op 03.10.2018

CREATIEF MET VIEF-EVENT!

Op dinsdag 6 november 2018 in CC Het Spoor l Eilandstraat 6 l 8530 Harelbeke
Makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (op wandelafstand van het station en eveneens ruime gratis parking).
 van 10.30 uur tot 17 uur
Tentoonstelling ‘Creatief met Vief: kunstwerken van Vief-leden’
Creatieve, vievige leden van verschillende Vief-verenigingen stellen hun werken tentoon. Er is tevens een aperobar aanwezig. Dus kom zeker eens langs en geniet met
een lekker glaasje van de vele kunstwerken.
Gratis
 
12 uur
Buffet: beenhesp met een koud groentenbuffet. Deze bestaat uit sla, tomaten, wortelen, selder, rode bieten, rijst op z’n indiaans, komkommer, ui, augurken, bloemkool, boontjes, aardappelen, Vincent- en cocktailsausen. Gratin aardappelen of aardappelen met de peel, gegratineerde bloemkool en gesauteerde boontjes.
Prijs: € 20
 
14.30 uur
Filmvoorstelling ‘Opa’
Intro door regisseur Marc Desmet, tweelingbroer van Luc Desmet, voorzitter Vief Harelbeke.
Na een speelse wandeling komen Opa en kleindochter Lisa voorbij de grote watertank. Samen met een groep wandelaars zijn ze getuigen van het opvissen van een lijk. Wanneer ook nog eens een damesschoen uit het water gehaald wordt, krijgt Opa een hartaanval. Na deze gebeurtenis is Fons niet meer de vrolijke Opa van voorheen. Lisa probeert haar Opa te overtuigen om haar over het verleden te vertellen. Kunnen Opa en Lisa het verleden reconstrueren om de volledige waarheid aan het licht te brengen?
 
Een dramafilm/thriller in regie van Marc Desmet met o.a. Eugène Delabie, Camille-Madeleine Vercruysse, Yinthe Valcke en Laurence Bauffe. Een film die u moet zien, opnames in Zwevegem met voor Vief bekende figuranten (onder andere voorzitter en secretaris Vief Groot - Zwevegem).
Ticket: € 7
 Alle activiteiten zijn rolstoeltoegankelijk (melden bij inschrijving).
U kan inschrijven of voor de tentoonstelling, of voor het buffet of voor de film of voor alle opties samen.
 Inschrijven is betalen met mededeling 061118 – aantal personen – keuze lunch en/of film.
 Info?
Vief Kortrijk l Tel. 056 25 72 61 l info.west@vief.be l www.viefwest.be l Rekeningnummer BE25 3800 8087 9782

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Vief  kortrijk
 

Geplaatst op 03.10.2018

HALLOWEEN FIËSTA MORTAL VOOR DE HELE FAMILIE IN BELLEWAERDE

Vanaf zaterdag 13 oktober staat Bellewaerde weer helemaal in het teken van Fiësta Mortal. De leuke mix van gehalloweeniseerde attracties, verbluffende decors, spookhuizen voor groot en klein en extra Halloween Specials maken het een leuk dagje uit voor het ganse gezin. Ceremoniemeester Don Eduardo de los Muertos krijgt gezelschap van zijn zus Doña Lucia, die zijn feest wil verstoren. Nieuw dit jaar zijn een magische bellenblaasshow, de 4D film "Happy Family" en het spookhuis "Voodoo Villains". 
 
Griezelen voor groot en klein
Halloween in Bellewaerde staat garant voor een gezellig dagje uit met het ganse gezin dankzij de leuke mix van gehalloweeniseerde attracties, verbluffende decors, tal van pompoenen, magische shows en spookhuizen voor jong en oud. 

Ook dit jaar staat Bellewaerde in het teken van Fiësta Mortal, gebaseerd op het Mexicaanse feest van de doden. Ceremoniemeester Don Eduardo de los Muertos krijgt echter gezelschap van zijn zus Doña Lucia, die zijn feest wilt verstoren. 

Speciaal voor de allerkleinsten is KidsPark omgetoverd tot TrollPark waar kleurrijke trollen Halloween op hun maat vieren. Dit jaar kijken jong en oud hun ogen uit tijdens een nieuwe magische bellenblaasshow en gaan kinderen op ontdekking in het Halloween Doolhof. Aan de ingang van het park kunnen de kinderen een stoere tattoo vragen waardoor ze tegen alle griezels worden beschermd.

Bezoekers genieten van de nieuwe 4D film Happy Family, een spookachtig avontuur waarbij een pretparkbezoek helemaal op hol slaat wanneer een familie in monsters verandert. De durvers kunnen terecht in 5 spookhuizen doorheen het park. In het nieuwe spookhuis Voodoo Villains staan ze oog in oog met voodoogeesten en duistere rituelen. 
 
Mortal Nocturnes tot 21 uur
Bij het vallen van de avond, wordt het extra griezelig in Bellewaerde tijdens de Mortal Nocturnes op 20, 27 & 31 oktober en 1, 2 & 3 november. De verschillende decors, gethematiseerde attracties en spookhuizen krijgen een unieke Halloween sfeer over zich heen met de extra belichting, aangepaste muziek en rookeffecten. Bezoekers kunnen tot 21 uur genieten van de attracties in het park, met een muzikaal vuurwerk als afsluiter van de avond.
 
Halloween Night: voor de échte Halloween-fans
Op vrijdag 26 oktober opent Bellewaerde de deuren van 18 uur tot 23 uur voor de exclusieve avondopening Halloween Night. Tijdens deze unieke avond, gaat het er extra angstaanjagend aan toe met meer dan 75 figuranten die bezoekers de stuipen op het lijf jagen. De haunted houses krijgen een extra horrorsausje over zich heen en er worden scare zones toegevoegd in het park. Daarnaast zijn er 2 podia waarop DJ’s als Dimaro en Dj Wout het beste van zichzelf geven.

Praktisch
In Bellewaerde kan Halloween Fiësta Mortal gevierd worden op 13, 14, 20 & 21 oktober en elke dag van 27 oktober tot en met 4 november 2018. Voor meer info, de meest recente openingskalender en tickets, kan je terecht op www.fiestamortal.be.

Bellewaerde KNT – Halloween Night gaat door op vrijdag 26 oktober van 18 uur tot 23 uur. Tickets zijn enkel online te verkrijgen op www.halloweennight.be. Dit evenement is enkel toegankelijk voor jongeren ouder dan 16 jaar.

Voor de redactie  : Bernard Decock
 

Geplaatst op 03.10.2018

Week van de Fair Trade in Kortrijk

Kortrijk Fair Trade Gemeente zet de boeren in het globale zuiden in de kijker tijdens de Week van de Fair Trade. Kortrijk werd een aantal jaar geleden een Fair Trade Gemeente. 10 jaar na datum zijn er nog steeds grote uitdagingen voor de internationale handel. Van 3 t.e.m. 13 oktober staan verschillende Kortrijkse gebouwen model voor hun verhaal. Je spot projecties op de Oxfam-Wereldwinkel, het Eethuis de Trog, Maria’s Corner, Zonder Meer, het Conservatorium en de Vreemde Eend. De projecties zijn telkens te bezichtigen vanaf 19u30. Er worden aansluitend avondwandelingen georganiseerd op 6, 12 en 13 oktober. De wandelingen vertrekken telkens om 19u30 aan de Oxfam-Wereldwinkel. Er wordt €3 gevraagd voor uw deelname. 

Voor de redactie  : Bernard Decock-Bron  :  Nona Leenaert -  Fair Trade Gemeente Kortrijk

Geplaatst op 03.10.2018

Kortrijk kiest

Wat met de komende zes jaar?

Lijsttrekkersdebat naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

De lijsttrekkers van de Kortrijkse partijen gingen met elkaar in debat   in de kamer van het oude politiecommissariaat op woensdag  26 september over diverse thema’s zoals mobiliteit, diversiteit, politieke vernieuwing enz.
Kortrijk vooruit met Dirk Dupont en PVDA met Jouwe Vanhoutteghem  keken kritisch terug op wat  was en waarom er nood was aan een frisse wind volgens hen. De moderator van dienst was Nicilas Bouteca van U Gent
De deelnemende lijstrekkers waren  : 

- Axel Ronse (N-VA) - Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) - Hannelore Vanhoenacker (CD&V 4.0)
- Philippe De Coene (sp.a) - David Wemel ( Groen )  en Wouter Vermeersch van het Vlaams Belang

Voor de redactie & fotografie  : Bernard Decock

Geplaatst op 27.09.2018
3743 artikelspagina's: 1 ... 9 10 11 12 13 <<< 14 >>> 15 16 17 18 19 ... 375