Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Sportdienst Nieuwpoort organiseert sportdag voor 50-plussers

De stedelijke Sportdienst richt op dinsdag 21 mei 2019 voor de tweede keer Nieuwpoort beweegt in, een sportdag voor vijftigplussers. Hiervoor werken ze samen met verschillende plaatselijke sportclubs, lesgevers en vele vrijwilligers. Sportievelingen die jonger zijn dan 50 jaar en graag willen deelnemen aan Nieuwpoort beweegt zijn uiteraard ook welkom.

Naast wandel- en fietstochten kan men zich inschrijven voor een initiatie yoga, smovey, drums alive, volksdans, tennis, aquagym, zumba, tai chi etc. In het sportpark kunnen deelnemers bij de sportcarrousel ook zelf ‘sportshoppen’. De keuze bestaat uit kleiduifschieten, boogschieten, viking kubb, volksspelen, curling en katapultschieten.

Vanaf 9.00u. is er ontvangst in de cafetaria van het stedelijk zwembad. De activiteiten gaan van start om 10.00u. De sportdag eindigt omstreeks 16.30u.

Deelnemers worden nadien getrakteerd op een glaasje in de cafetaria van het zwembad.

Inschrijven voor deze tweede editie van Nieuwpoort beweegt gebeurt via de Sportdienst, Dudenhofenlaan 2B of aan het onthaal van het stedelijk zwembad. Registreren kan tot en met de dag van het evenement zelf.

De standaard deelnameprijs voor de seniorensportdag is 8 euro (incl. koffie, tussendoortje, water en een aandenken). Voor een lunchpakket betalen deelnemers 2 euro extra.

meer info: Sportdienst, Dudenhofenlaan 2B – tel. 058 23 75 40 – sport@nieuwpoort.be

 
FVW / Bron: Stad Nieuwpoort

Geplaatst op 06.05.2019

98 scholen krijgen 3 jaar een kunstleerkracht in de klas

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits trekt voor volgend schooljaar bijna 1,3 miljoen euro uit zodat 98 scholen uit heel Vlaanderen een kunstleerkracht in de klas krijgen. Zo komt elke leerling ongeacht de thuissituatie en sociaaleconomische achtergrond in contact met kunst en cultuur en leren ze de kunstacademie laagdrempelig kennen.

Met Kunstkuur kunnen academies samen met een school uit het basis-, secundair- of hoger onderwijs een samenwerking aangaan voor 3 schooljaren. De leerkracht uit het deeltijds kunstonderwijs (DKO) komt in het kader van de lessen muzische vorming in de klas. Dit heeft als voordeel dat leerlingen die van thuis uit niet altijd even gemakkelijk in contact komen met kunst en cultuur, laagdrempelig de academie leren kennen. Zo is het de bedoeling dat meer leerlingen zich effectief in de academie gaan inschrijven. Daarnaast is het ook een mooie uitwisseling van expertise tussen de leerkrachten onderling. De uitwisseling vormt ook een nascholing voor de leerkrachten leerplichtonderwijs op muzisch vlak, die tegelijkertijd hun collega’s uit het deeltijdskunstonderwijs kunnen ondersteunen op pedagogisch vlak.

98 scholen uit het basis-secundair- of hoger onderwijs uit heel Vlaanderen krijgen de komende 3 schooljaren een kunstleerkracht in de klas. Hiervoor wordt bijna 1,3 miljoen euro jaarlijks voorzien. De goedgekeurde projecten klinken alvast veelbelovend.

Enkele voorbeelden:

- Idolen. Van the Holy Wood tot Hollywood. Onze-Lievevrouwcollege, Brugge. Leerkrachten uit de 2de graad gaan in samenwerking met de Academie van Brugge – in de lessen Nederlands, geschiedenis, godsdienst, Latijn en Plastische Opvoeding – de kracht van beelden ontdekken en leren toepassen. 
- Klankgeheimen. De gemeentelijke sportbasisschool De Oester, Gooik wil haar muzische werking versterken en het leerkrachtenteam laten ervaren en leren hoe ze muziek kunnen aanbrengen en gebruiken zonder zelf echt muzikant te moeten zijn. In de kleuterklassen komen de kinderen weinig in aanraking met muziek, laat staan met musiceren. 
- Kunstketten. De Vrije Basisschool Sint-Albert, Sint-Jans-Molenbeek wil muzische leerlijnen uitwerken voor de hele school in samenwerking met de Sint-Lukasacademie van Schaarbeek. De academie is op haar beurt op zoek naar didactisch, pedagogische vaardigheden om een diverse groep aan jongeren te begeleiden in de Brusselse grootstedelijke context. 
- Muzisch maatwerk. De 3master uit Kasterlee is een school voor het buitengewoon basisonderwijs. Ze heeft heel wat kwetsbare leerlingen die moeizaam de weg vinden naar een zinvolle vrijetijdsbesteding en gaat daarom samenwerken met de stedelijke muziekacademie van Geel om leerlingen nog meer de kans te bieden om uiting te geven aan hun innerlijke wereld en aan de manier waarop zij de buitenwereld ervaren. 
- Beeldeducatie. De Ziekenhuisschool UZ Leuven geeft les aan gehospitaliseerde kinderen en jongeren. Ze doen dit op maat en in nauw overleg met de thuisschool van elk kind en het ziekenhuisbehandelingsteam.

Elk kind laten genieten van kunst en cultuur
Dit schooljaar ging het nieuw decreet deeltijds kunstonderwijs in. Met succes. Zo volgen er maar liefst 200.000 leerlingen in Vlaanderen les in de academies. Het hoogste aantal ooit en een stijging van maar liefst 14.800 leerlingen tegenover vorig schooljaar.

Eén van de vernieuwingen van het decreet is om de samenwerking tussen de academies en een school uit het basis-, secundair- of hoger onderwijs te versterken. Het is de ambitie om elk kind en elke jongere, ongeacht de thuissituatie en sociaaleconomische achtergrond, mee te laten genieten van cultuur. Cultureel bewustzijn en culturele expressie helpen jongeren om de uitdagingen van morgen zelfbewuster aan te gaan. Cultuur en onderwijs zijn belangrijke partners in het vorm geven aan de samenleving, in het tot stand brengen van vooruitgang. Cultuur en onderwijs dragen op een actieve en creatieve manier bij jongeren bij aan talent¬ontwikkeling.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Door het vernieuwd decreet deeltijdskunstonderwijs volgen er nu al 200.000 leerlingen les in een academie. Een absoluut record. Eén van de vernieuwingen is dat we sterker dan vroeger inzetten op de samenwerking tussen academies en scholen uit het basis, secundair- en hoger onderwijs. Zo zorgen we ervoor dat nog meer kinderen de kans krijgen om te genieten van kunst en cultuur. En dat is goed want cultureel bewustzijn en culturele expressie helpen jongeren om de uitdagingen van morgen zelfbewuster aan te gaan. En dat kunnen we als samenleving alleen maar toejuichen.”

 

FVW / Foto Academie Beeldende Kunst Wervik

Geplaatst op 06.05.2019

Kortrijk met SIEN magazine genomineerd voor Federale Prijs Armoedebestrijding

Kortrijk is uit 47 ingediende projecten genomineerd voor de Federale armoedeprijs, samen met twee projecten uit Gent. De prijs staat dit jaar in het teken van “Participatie” en SIEN, het glossy magazine voor mensen met minder, mag ernaar meedingen. Stemmen kan tot 22 mei. 

SIEN, magazine voor mensen met minder
SIEN is een gratis glossy magazine ‘voor mensen met minder’ dat vier keer per jaar verschijnt. Uniek in zijn soort en als concept bedacht en uitgewerkt door mensen in armoede. Ze vertellen over hoe ze bepaalde problemen hebben opgelost, hoe ze hun situatie proberen te verbeteren, al dan niet in samenwerking met hulpverleners. Op die manier wil SIEN andere mensen inspireren om hetzelfde te doen. Het middenkatern geeft bij elke editie, aan de hand van vraag en antwoord, per thema allerlei praktische informatie aan de lezer. Het vertrekpunt is steeds de vragen van mensen in moeilijkheden zelf. Niet de ambtenaar, hulpverlener en schepen komen aan het woord, maar de mensen in armoede zelf. Zij bepalen de thema’s en vertellen over hoe ze de zaken aanpakken. Zij inspireren anderen. Elke SIEN heeft een centraal thema: voeding, eindejaar, gezondheid, wonen, ontmoeting, vrije tijd, kinderen, … In SIEN lees je hoe mensen vooruit geraken, hun leefomstandigheden verbeteren, sterker staan als consument. SIEN kleurt het leven ook met cadeau- en kortingsbonnen, een kookrubriek met lokale sterrenchefs of lifestyle. Professionele hulpverleners gebruiken de informatie voor interventies die mensen in gelijkaardige situaties vooruit helpen. SIEN vertrekt vanuit de vraag, niet vanuit het aanbod. In een middenkatern, een soort Trotter voor mensen met minder, leveren mensen zelf de vragen. Vanuit de eigen ervaringen, in de eigen taal, rechttoe rechtaan.  Dus niet: ‘Jullie kunnen een premie krijgen voor de isolatie van de woning.’ Maar wel door een pertinent antwoord op de vraag: ‘Ik kan mijn verwarming niet meer betalen, en nu?’.

SIEN heeft een oplage van 4500 exemplaren en wordt verdeeld op 100 plekken in de stad (zoals wijkcentra, daklozenopvang, bib, stadhuis, mutualiteiten, ziekenhuis, artsen, scholen).

Federale Prijs Armoedebestrijding
Uit 47 inzendingen nomineerde een professionele jury 3 projecten per gewest. Naast SIEN zijn er nog 2 Gentse projecten geselecteerd. Hieruit wordt nu nog één Vlaamse laureaat gekozen, die dan met de Waalse en Brusselse laureaat meedingt naar de uiteindelijke Prijs. Elke laureaat ontvangt € 10.000 en een trofee. Stemmen kan vanaf maandag 6 mei op www.prijs2019.be . De bekendmaking van de laureaten vindt plaats op woensdag 22 mei in aanwezigheid van koningin Mathilde. 

Philippe De Coene, schepen van Sociale Vooruitgang en Armoedebestrijding: "Elders in het land, en eigenlijk nergens elders, hebben we al een initiatief als Sien gezien. De vraag ernaar is groot en elke keer bereiken we duizenden inwoners die het moeilijker hebben. Mensen in armoede werken mee aan het mooi ogende magazine, en dat maakt het al even uniek”.


FVW / Bron: Stad Kortrijk

Geplaatst op 06.05.2019

Reus Jan Turpijn gaat met pensioen

Jan Turpijn, de bekende reus van Nieuwpoort, zet na 94 jaar een punt achter zijn rijk gevulde carrière. Op zondag 7 juli 2019 organiseert Jan Turpijn samen met de gelijknamige Nieuwpoortse Reuzengilde en het stadsbestuur een indrukwekkend afscheidsfeest.

Het afscheid van de allergrootste inwoner van de IJzerstad is onverwacht, maar komt eigenlijk niet als een echte verrassing. De laatste jaren is het voor Reuzengilde Jan Turpijn Nieuwpoort immers steeds moeilijker geworden om nog voldoende sterke dragers te vinden. Er zijn maar liefst 24 volwassen dragers nodig om Jan Turpijn te ondersteunen. Het is telkens opnieuw een logistieke uitdaging om hun persoonlijke agenda’s te laten rijmen met de vele nationale en internationale verplichtingen van de reus. Er werd daarom beslist om Jan Turpijn, dé trots van Nieuwpoort, met pensioen te laten gaan.

Een groots afscheid
De Reuzengilde en Stad Nieuwpoort slaan de handen in elkaar om deze opmerkelijke gebeurtenis niet onopgemerkt voorbij te laten gaan. Samen werken zij momenteel een spectaculair afscheid uit.

Veel details over de festiviteiten worden nu nog niet vrijgegeven. Dat het een grootste bedoening wordt, daar bestaat volgens schepen van Toerisme Ann Gheeraert geen twijfel over:
“Nieuwpoort heeft het unieke voorrecht om de thuishaven te mogen zijn van Europa’s grootst gedragen reus. Een betere ambassadeur voor onze stad dan Jan Turpijn bestaat niet. Het is dan ook maar normaal dat wij onze illustere inwoner uitwuiven met een reuzegroot feest. Een passend afscheid voor een grote Nieuwpoortenaar.”
Het afscheid van Jan Turpijn betekent echter niet dat de reus wordt opzijgezet als stoffig museumstuk, benadrukt gildesecretaris Sanne Ramboer:
“Jan Turpijn is de trots van de Reuzengilde en een écht Nieuwpoorts icoon. De reus weet mensen al bijna een eeuw met ontzag te vervullen. Het zou zonde zijn dat dit uniek stuk erfgoed voorgoed achter slot en grendel zou verdwijnen. De reus blijft ook in de toekomst prominent aanwezig op allerhande festiviteiten, maar eerder in een stationaire hoedanigheid. Hij zal niet meer rondwandelen, maar houdt als eregast de zaken in het oog.”

Wie is Jan Turpijn?
Met een lengte van 10m40 en een gewicht van maar liefst 750 kg is Jan Turpijn de grootste door mensen gedragen reus van Europa. Hij werd vernoemd naar de legendarische 15eeeuwse Nieuwpoortse burgemeester Jan Turpin.

De huidige reus maakte zijn eerste opwachting op 14 juli 1963 tijdens de ‘Optocht van 101 reuzen’ in Nieuwpoort-Bad. Deze stoet was vergelijkbaar met de bestaande formule van het evenement. Op 1 september van datzelfde jaar, tijdens de festiviteiten rond 800 jaar Nieuwpoort, werd op het Marktplein een heuse doopplechtigheid gehouden voor de reus.

Tegenwoordig telt de Nieuwpoortse reuzenfamilie, met Jan Turpijn aan het hoofd, negen leden. Dankzij Reuzengilde Jan Turpijn Nieuwpoort treden zij op als belangrijke
vertegenwoordigers van onze stad, zowel in eigen land als daarbuiten. Omwille van deze uitzonderlijke culturele verdienste kreeg de Reuzengilde in 1998 de stedelijke Cultuurprijs toegekend.

In 2015 werd de Vlaamse reuzencultuur officieel erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed door bevoegd minister Sven Gatz. Een mooie stimulans voor deze unieke folkloristische traditie in onze streek.

 

FVW / Bron: Stad Nieuwpoort

Geplaatst op 04.05.2019

De wegenwerken in Zillebeke (Stad Ieper) schieten erg goed op

Momenteel krijgt de Ieperse deelgemeente Zillebeke een complete facelift: straten, riolen, dorpsplein, parkeerplaatsen, voetpaden, groenzones, doorsteken worden vernieuwd. De eerder gecommuniceerde einddatum van de werken was voorjaar 2020. Maar het ziet ernaar uit dat de werken tegen komende winter al afgerond zullen zijn. Dat komt door een doordachte aanpak van de werken en het groeperen van werkfases. Door overlappend te werken kan de aannemer vroeger klaar zijn met het hele project. Vermoedelijk zullen de werken hierdoor tegen eind 2019 af zijn, onder voorbehoud van weer- en werkomstandigheden natuurlijk. Concreet betekent dit dat er in mei zowel gestart wordt met werken in de Maalstedestraat als in de Wervikstraat. Het is de bedoeling om rond augustus beide fases (Maaldestedestraat+Wervikstraat) af te hebben. En intussen wordt de fase Zillebeke-Dorp (voor de kerk) nu al afgewerkt.

Schepen van openbaar domein Ives Goudeseune: “Het stemt me blij dat de werken zo goed opschieten. Door intens overleg en het constante evalueren en bijsturen van zowel onze stadsdiensten als de betrokken aannemer ziet het er naar uit dat de Zillebekenaars in putje winter niet meer in de modder zullen zitten. Als inwoner van deze mooie deelgemeente kan ik deze slimme manier van werken alleen maar toejuichen”.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 04.05.2019

Meimaand Mariamaand: Laudes Mariae in 't begijnhof

De meimaand is bij uitstek de Mariamaand.

Ook binnen het begijnhof Kortrijk heeft Maria een bevoorrechte plaats, zowel in heden als verleden. De vrienden & bewoners begijnhof Kortrijk streven er naar ook het religieuze karakter van het begijnhof te bewaren.

Met twee activiteiten willen we dit beklemtonen:
- zaterdag 11 mei 2019 om 18.00u: Samenzang in devotie in de kapel van het Begijnhof Kortrijk. Het koor Pro Ecclesia en organist D. Blockeel brengen zeer inleefbare gezangen ter ere van Maria. Een eigenzinnige keuze met respect voor het verleden met het oog op morgen.
- zondag 19 mei 2019 om 16.00u: verteltheater met Pierrette COffrée: Hoe is een meisje uit Nazareth geworden tot hemelkoningin? Een verhalencyclus rond de figuur van de Heilige Maagd, gesponnen uit het weefsel van bekende en minder bekende verhalen en vertelsels uit alle windrichtingen. Muziek weeft rondom. Beide activiteiten zijn gratis.

 

FVW / Bron: Begijnhof

Geplaatst op 04.05.2019

Vaste Vuist laat zich niet kennen op Paastornooi in Vlamertinge

Afgelopen weekend haalde Sportgroep Vaste Vuist Lauwe vzw een hoop medailles op het Paastornooi in Vlamertinge
In alle categorieën turnden de meisjes en jongens van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe zich in de kijker. Aangezien het om een toesteltornooi gaat, kreeg elke gymnast(e) de kans om enkele keren het schavotje te betreden. En met succes!

Bij de meisjes 8 jaar haalde Noucca Dupont een gouden, zilveren en bronzen medaille, Tricia Seys haalde dan weer een gouden en zilveren medaille. Bij de 9 jarigen haalde Phara Vanpoucke 2 gouden medailles, Josephine Berthe haalde een zilveren en Esthée Vanneste een bronzen medaile. Bij de 10 jarigen was Jelke Van Meenen de grote medaillewinnaar, zij behaalde 2x een zilveren medaille en 1 gouden medaille. In dezelfde leeftijdscategorie haalde Ella Breine een gouden en zilveren medaille. Bij de 11 jarigen haalde Eleonora Van Glabeke 2 gouden en zilveren plak. Annelle De Wever behaalde 2 bronzen medailles. Ook de 14 jarigen lieten zich niet kennen, Babette Callebert behaalde 2 zilveren en een bronzen medaille. Bij de 15 jarigen haalde Maïté Verhulst een gouden en zilveren medaille.

Bij de jongens waren er ook verschillende medaillewinnaars. Bij de 7-8 jarigen haalde Ibo Kongolo 2x goud en 1x brons, Wout Ryckoort had dan weer een gouden, zilver en bronzen medaille mee naar huis. Bij de 9 en 10 jarigen behaalde Majrbek Khaidarov 2 gouden en 1 zilveren medaille, Nicolas Beyls haalde een gouden en zilveren medaille. Stan Vandemaele behaalde 1 zilveren en 2 bronzen medailles. De gouden medaillewinnaar was Thibaud Nuyttens, hij behaalde maar liefst 3 gouden medailles.

 

FVW / Bron: Vaste Vuist Lauwe

Geplaatst op 04.05.2019

Stad Ieper schenkt 1000 euro aan slachtoffers van cycloon Idai

Midden maart 2019 raasde cycloon Idai door grote delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe. Heel wat gezinnen hebben geen onderdak meer. Woningen, scholen, wegeninfrastructuren en oogsten zijn vernield waardoor de slachtoffers alle hulp kunnen gebruiken. Dit is de grootste humanitaire ramp in de recente geschiedenis dit deel van Afrika. 
Vanuit de stuurgroep van de Noord-Zuidraad werd aan het stadsbestuur van Ieper voorgesteld om 1000 euro te doneren t.a.v. de slachtoffers van deze noodsituatie. Het stadsbestuur gaat daar graag op in. 
Het gaat om 1000 euro noodhulp. 500 euro wordt geschonken aan Editsa-Malawi, een lid-organisatie van de Noord-zuidraad die in het getroffen gebied werkt. Editsa’s werking is gelegen in het Dedza en district Tsangano te Malawi. Roos Dedulle van Editsa Malawi liet de Noord-Zuiddienst van Stad Ieper weten dat duizenden gezinnen zonder onderdak, water en sanitaire voorzieningen zijn gevallen. Dankzij de schenking van Stad Ieper kunnen o.a. schooltjes heropgebouwd worden.
De overige 500 euro gaat naar het Rode Kruis om hulp in overige gebieden aan te bieden. Volgens het Rode Kruis hebben meer dan 220.000 mensen geen onderdak meer. Een maand na de cycloon is er grote kans op een cholera-uitbraak. Proper water en sanitair is – naast de heropbouw – prioritair. Het ingezamelde geld voor het Rode Kruis wordt ingezet op vier gebieden: gezondheid, onderdak, proper drinkwater & hygiëne en livelihoods.

Noord-Zuid-schepen Valentijn Despeghel: “Drama’s zoals deze laten weinig mensen onberoerd. Daarom waardeer ik de betrokkenheid van de Noord-Zuidraad en ben ik blij waarmee we als kleine stad af en toe “een kleine steen kunnen verleggen in een rivier op aarde”.

 

FVW / Foto: Stad Ieper

Geplaatst op 02.05.2019

Ieperse asielpup vindt een nieuwe thuis bij minister voor dierenwelzijn Ben Weyts

Minister voor dierenwelzijn Ben Weyts staat erom bekend dat hij asieldieren een warm hart toe draagt. Hij geeft daarbij zelf het voorbeeld en adopteert zijn eigen huisdieren steevast uit een asiel. Na het overlijden van zijn asielhond begin dit jaar, staat zijn gezin met open armen klaar voor een nieuwe huisvriend. Zijn oog viel op een Duitse herderspup uit het dierenasiel van Ieper. “Een grote dankjewel aan de prima opvang door het Ieperse dierenasiel en zijn vrijwilligers!” zegt Ben Weyts : “We zijn blij om Sepp te verwelkomen in ons gezin. We zullen deze flinke Ieperse West-Vlaming een warme thuis bieden in Vlaams Brabant”

Samen met zijn kinderen kwam hij de pup zelf ophalen bij opvangmoeder Annelore en Hilde. Asielmedewerker Benny Aeck wuifde bij het asiel samen met schepenen Eva Ryde en Dimitry Soenen de pup uit, zijn nieuwe thuis tegemoet. “Via onze werking met opvanggezinnen bieden wij de jongste dieren, zowel kittens als puppy’s, de beste zorgen en socialisatie. Zo maken ze een prima start in hun nieuwe gezin” legt Benny uit “We twijfelen er niet aan dat Sepp een prima huisgenoot wordt.”

Het Ieperse dierenasiel neemt al vele jaren de taak voor opvang van dieren zonder thuis op zich, in samenwerking met stad Ieper. “Dankzij de grote inzet en zorg van de vrijwilligers in het dierenasiel, vinden de honden en katten vrij vlot een goede nieuwe thuis” benadrukt nieuwe schepen voor dierenwelzijn Ives Goudeseune “Dat de minister zijn weg tot in Ieper vond, is een mooi bewijs van erkenning voor hun vrijwillig engagement. We bouwen de komende jaren graag samen verder aan een goede dierenopvang in de regio”

Wil je het voorbeeld van de minister volgen? Wil en kan je ook een asieldier een nieuwe thuis geven? Of heb je geen tijd of plaats genoeg, dan is vrijwilliger worden misschien iets voor jou? Je kan hiervoor steeds terecht op www.dierenasielieper.be of www.adopteereendier.be

(FVW / foto: Stad Ieper)

Geplaatst op 02.05.2019

HIPPO.WAR Fietsroute met stadsgidsen

Wanneer: 
• Zaterdag 11 mei 2019
Start: 
• Vrije start tussen 14.00u en 16.00u
• Je kan ook, bij zowel het korte als het lange traject, meefietsen met een gids die meer informatie geeft bij de bezienswaardigheden.
Traject: 
• Kort (23 km) en lang (37 km) traject
• Beide routes vertrekken en komen aan bij HIPPO.WAR (makkelijkst te bereiken via parking thv Felix Verhaeghestraat 9).
• Lang traject passeert in alle deelgemeenten/ Kort traject beperkt zich tot Waregem.
• Beide tochten passeren langs de belangrijkste bezienswaardigheden die een betekenis hebben in één van beide Wereldoorlogen.
• Beide tochten staan aangeduid op de gratis website RouteYou + elke deelnemer krijgt een boekje mee waar de route stap voor stap staat uitgeschreven.
Kostprijs
• Gratis
• Elke deelnemer krijgt bij de start een bonnetje twv één gewone consumptie (voor duurdere dranken moet opgelegd worden) in een van onderstaande zaken:
- Kort traject: ’t Gaverhopke (Platanendreef 18, 8790 Waregem)
- Lang traject: Ter Leie (Aloïse Biebuyckstraat 40, 8793 Waregem)

 
FVW / Bron: Stad Waregem

Geplaatst op 02.05.2019
4531 artikelspagina's: 1 ... 9 10 11 12 13 <<< 14 >>> 15 16 17 18 19 ... 454