Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Aangekondigde snelheidscontroles politiezone RIHO week 8 t.em. 14 april 2019

WOE 10/4 Moorseelsesteenweg - Meensesteenweg Roeselare

DO 11/04 Rijksweg – Ardooisestraat – Ambachtenstraat – Hondekensmolenstraat – Lendeleedsestraat Izegem
VR 12/04 Ieperstraat – Grijspeerdstraat – Delaeystraat – Rijksweg – Stationsstraat Hooglede

 

FVW / Bron: PZ RIHO

Geplaatst op 07.04.2019

Week van de Markt: De Markt is altijd een beetje vakantie!

De eerste week van de paasvakantie 2019 wordt uitgeroepen tot ‘Week van de Markt’ in West-Vlaanderen. De slogan van de campagne luidt ‘De markt is altijd een beetje vakantie’ en loopt van 8 t.e.m. 14 april 2019.
Bij elke aankoop krijgen de bezoekers een lotje. Op elke deelnemende wekelijkse markt worden maar liefst 30 prijzenpakketten verloot, waaronder één hoofdprijs, een weekendje weg in West-Vlaanderen!
In Stad Nieuwpoort zijn er op vrijdag 12 april 2019 tal van prijzen te winnen.

 
FVW / Bron: Stad Nieuwpoort

Geplaatst op 07.04.2019

Diksmuidse Paasfoor van zaterdag 20 - woensdag 24 april

De paasvakantie nadert weer met rasse schreden. Dat wil in Diksmuide zeggen. Tijd voor de Paasfoor! Tussen zaterdag 20 en woensdag 24 april geniet je van al dat leuks op de Grote Markt.

Tijdens het Paasweekend zijn niet alleen de paashaas en de paasklokken druk in de weer, ook de foorkramers doen hun best om je te entertainen. Vermaak jezelf op één van de attracties of verwen jezelf met een portie heerlijke oliebollen. Als extraatje is er een flinke dosis sfeervolle randanimatie.

Zaterdag 20 april
13.00 – 17.00 uur Boerenmarkt op de Grote Markt
16.00 uur Opening Paasfoor
16.00 – 21.00 uur Meet and greets met Paw Patrol & Ironman
18.30 – 23.30 uur Cars and lights autoshow

Zondag 21 april
15.00 uur Paasfoor
17.00 – 18.00 uur Paasklokkenconcert

Maandag 22 april
8.30 – 16.00 uur Feestelijke paasmarkt in het centrum
10.00 – 13.00 uur Bezoek van de paashaas

Dinsdag 23 april
Rustdag op de foor – Attracties gesloten

Woensdag 24 april
15.00 uur De foor draait door 
Dolle acties en verminderde tarieven bij de foorkramers.

Fotowedstrijd
Visit, snap and win! Bezoek tijdens het paasweekend de Paasfoor en maak een onvergetelijke foto die één en al kermis uitstraalt! Post je foto op de facebookpagina van Bezoek Diksmuide met de vermelding #DiksmuidsePaasfoor en maak kans op Diksmuide bonnen!

Paasklokkenconcert
Deze paasklokken brengen geen chocolade maar prachtige klanken. Een uniek samenspel tussen de kerkklokken, onze eigen beiaard en diverse muzikanten.

 
FVW / Bron: Stad Diksmuide

Geplaatst op 07.04.2019

Schoolkinderen en burgemeester debatteren over het klimaat

Op vrijdag 29 maart 2019 kwamen de leerlingen uit het 4e leerjaar van de Vrije Basisschool Stella Maris Nieuwpoort op bezoek bij burgemeester Geert Vanden Broucke in
het Stadhuis van Stad Nieuwpoort. Samen hielden zij een brainstormsessie over het klimaat en het milieu! Tot slot gaven ze hem elk een brief (40 in totaal) waarin ze hun visie neerschreven over het klimaat. Het was een positieve ervaring voor de kinderen én de burgemeester!

 
FVW / Bron: Stad Nieuwpoort

Geplaatst op 07.04.2019

Nieuwe tentoonstelling in Nationaal Tabaksmuseum

Nu de herdenkingsperiode 100 jaar Groote Oorlog (2014-2018) achter ons ligt, sloten we ook in het Tabaksmuseum een hoofdstuk af.

"Waar vroeger in expozaal 1 van het museum het belang van tabak tijdens de oorlogsjaren werd toegelicht (onder de noemer ‘No Smike – No Soldier’), kreeg deze exporuimte een inhoudelijke herinvulling en wordt hier voortaan opnieuw de focus gelegd op de ‘kern’ van het tabaksverhaal (de ontdekking van het ‘bruyne cruydt’, de link tussen tabak en Wervik, de verschillende gebruiksvormen, de verleidelijke tabaksreclame, de smokkel in de regio en enkele thematische benaderingen)." Aldus Kris Derone.

De afgelopen maanden werd in het museum hard achter de schermen gewerkt om dit project vorm te geven. Het werd andermaal een nauwe samenwerking tussen de medewerkers van het museum en de Vrienden van het Tabaksmuseum vzw. Voor de gelegenheid werd kunstfotograaf Karel Waignein aangesproken om met een reeks intrigerende en ludieke foto’s de tentoonstelling op te luisteren, met een prachtig resultaat tot gevolg.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 07.04.2019

Buurtparticipatie voor nieuwe speelplein Wilgenlaan te Veurne

Het speelplein wordt opgewaardeerd

Wat moet er op het speelplein ‘De Bergen’ komen? De inwoners van de buurt konden daar zelf een antwoord op geven. Op 3 april was er een infomoment waarin ze zelf voorstellen naar voor konden schuiven.

Het speelplein aan de Wilgenlaan is een groene long in de Nieuwstad. Er liggen enkele heuveltjes, waardoor dit in Veurne bekend is als speelplein ‘De Bergen’. In de begroting van 2019 zo’n 30.000 euro voorzien om het speelplein te vernieuwen.

Het stadsbestuur wil de buurtbewoners mee betrekken in dit traject en organiseert daarom een infosessie. Daar kunnen alle vragen en voorstellen geformuleerd worden. Moeten er nieuwe toestellen komen op de bergen? Moet het lege grasveld een invulling krijgen? Is het nodig om de andere speeltoestellen te renoveren? Op 3 april kon dit allemaal worden doorgegeven. De bewoners kunnen dus zelf aan de slag met het voorziene budget.

FVW / Bron: Stad Veurne

Geplaatst op 07.04.2019

Tentoonstelling De Kruisweg van Bernard Sercu geopend in de Bib te Ieper

De kruisweg is een thema dat kunstenaar Bernard Sercu al lang bezig houdt. De veertien staties van Christus’ lijden werkte hij al op verschillende locaties in de regio uit: in de kerk van Elverdinge, op de Lettenberg in Kemmel. De kruisweg is het sluitstuk van de passietijd. De gelovigen staan stil bij elke statie.
In de bibliotheek toont Bernard Sercu een nieuwe variatie op de kruisweg. Hij werkte het gewoontegetrouw abstract uit, maar nu in grafiek. Elke prent is vergezeld van een woord. Woord en beeld spiegelen elkaar. De veertien prenten vormen samen een kunstmap die op 5 exemplaren door de kunstenaar gedrukt werd.

Gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek tot en met 27 april.

 

FVW / Bron: Stad Ieper

Geplaatst op 07.04.2019

Astrolabiris houdt een tentoonstelling over de maan

Dit jaar staat de maan extra in de belangstelling. Er was al een maansverduistering op 21 januari en op 20-21 juli is het 50 jaar geleden dat de eerste mens een voet op de maan heeft gezet.

Astrolabiris houdt daarom een tentoonstelling over de maan, waarbij vele mooie foto’s van de maan te zien zullen zijn, genomen door leden van AstroLAB IRIS. Deze tentoonstelling zal gratis te bezichtigen zijn vanaf 12 april (19.30u) tot het einde van het jaar.

We organiseren ook een avond in het teken van de maan. Deze maanavond vindt plaats op 12/04 om 20.00. Medewerkers van AstroLAB IRIS zullen het uitgebreid hebben over alle aspecten van de maan: de geschiedenis, de ruimtevaart, de geologie, allerlei weetjes, … Wat er verteld wordt, zal geïllustreerd worden m.b.v. foto’s, film, 3D, … Uiteraard zullen we die avond eveneens, indien mogelijk, de maan waarnemen door de telescoop. Inschrijven voor de maanavond is noodzakelijk, want de plaatsen zijn beperkt: info@astrolab.be. Leden: gratis, niet-leden: € 5.

 

FVW / Foto:AstroLAB IRIS

Geplaatst op 07.04.2019

Meer dan 357 jongeren aangesteld als jobstudent in Koksijde

Lokaal Bestuur Koksijde is volop bezig het toeristische seizoen van dit jaar voor te bereiden. Het college van burgemeester en schepenen stelde deze week maar liefst 357 jongeren aan die deze zomer als jobstudent aan het gemeentebestuur aan de slag kunnen. Tal van diensten worden versterkt om het aanbod aan activiteiten uit te breiden en de veiligheid op het strand te garanderen. Het gaat om bijna 200 strandredders, 27 EHBO-helpers, 20 jongeren die de zwembaden komen versterken, 17 sportmonitoren, 18 monitoren voor de speelpleinwerking en 17 monitoren voor de buitenschoolse kinderopvang.
Daarnaast worden ook de diensten Toerisme, de musea, het Duinenhuis en Koksijde Golf ter Hille met een 30-tal jobstudenten gedurende de hele zomer versterkt. Bijzonder zijn de projecten “Mooimakers” en “Sociale Media”, waar telkens drie jobstudenten hun ervaring inzetten.
Het team ‘Mooimakers’ gaat het strand en de zeedijk op om dag - en verblijfstoeristen aan te zetten om Koksijde mooi te maken. Dat doen ze met een confronterend verhaal over de plastic soep in zee, met nuttige tips over hoe iedereen afval kan vermijden en met kleine zwerfvuilacties op het strand. 
De ‘Sociale media’-jobstudenten zullen o.a. events aankondigen, sfeerverslag brengen, … nieuws of andere belangrijke info doorgeven via al onze socialemediakanalen. Ze zijn aanwezig op onze topevenementen, tonen jullie enkele verborgen parels in Koksijde, … 
Ze plaatsen onze kustgemeente in de kijker op een leuke, speelse, aantrekkelijke manier!
27 jongeren staan ook mee in voor de netheid van straten en pleinen en helpen met de logistieke ondersteuning van evenementen.
In detail:
• 27 jongeren voor netheid en logistieke ondersteuning
• 6 kassiers voor de zwembaden
• 14 schoonmakers voor de zwembaden
• 2 voor het Duinenhuis
• 2 secretariaat Golf
• 9 voor musea
• 3 sociale media
• 9 toerisme
• 6 Lego
• 1 personeel
• 3 Mooimakers
• 17 sportmonitoren
• 196 strandredders
• 27 EHBO-helpers
• 18 monitoren voor de speelpleinwerking
• 17 monitoren voor de buitenschoolse kinderopvang

Oproep
Het gemeentebestuur is nog op zoek naar gemotiveerde jongeren voor verschillende diensten waaronder de speelpleinwerking, de Buitenschoolse Kinderopvang en de Sportdienst.
Ben je student en nog op zoek naar een vakantiejob?
Neem een kijkje op www.koksijde.be/jobstudenten en lees zeker de aanwervingsvoorwaarden.

 

FVW / Bron: Gemeente Koksijde

Geplaatst op 07.04.2019

BMW/MINI MONSEREZ: dé winnaar van de Arval Dealer Awards

Op woensdag 3 april werd de tweede editie van de ‘Arval Dealer Awards’ gehouden. Het evenement vond plaats in de kantoorgebouwen van Arval Belgium in Zaventem en werd georganiseerd door de leasemaatschappij Arval Belgium.

De beste partners per merk, de beste partners sales en after-sales en de beste ambassadeur voor 2018 werden beloond. De ‘Arval Partner Rating’ werd hiervoor gehanteerd en is een erkenning op gebied van kwaliteit, samenwerking en tevredenheid, gebaseerd op de resultaten uit een evaluatie van sales en aftersales.
BMW/MINI Monserez is trots 3 Awards in ontvangst te mogen nemen.

Naast deze van Best Arval Ambassador alle merken ook deze van Best Arval Partner Aftersales alle merken én Best Arval Partner Sales per merk.
Een primeur bovendien: Monserez is de eerste concessie die 3 Awards wint in hetzelfde jaar. Dit is een verdienste van het volledige Monserez Team Aalbeke, Kortrijk en Ieper.

 

FVW / Bron: Garage Monserez

Geplaatst op 07.04.2019
4448 artikelspagina's: 1 ... 10 11 12 13 14 <<< 15 >>> 16 17 18 19 20 ... 445