Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

4.000 nieuwe bomen en struiken voor provinciedomein De Palingbeek (Ieper)

Op zondag 24 februari starten de Provincie West-Vlaanderen, Fluvius en BOS+ met het aanplanten van zo’n 4.000 bomen en struiken in provinciedomein De Palingbeek in Zillebeke (Ieper).

Het nieuwe bos wordt aangeplant vlakbij de centrale onthaalparking en zal bestaan uit verschillende boom- en struiksoorten, zoals beuk, berk, eik, kastanje, lijsterbes en hazelaar.

 

FVW / Foto: JVL

Geplaatst op 25.02.2019

Gouden en zilver team gymnastiek voor Vaste Vuist Lauwe

Afgelopen weekend hadden de meisjes I-niveau Toestelturnen meisjes van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe vzw hun laatste wedstrijd in Jabbeke. 

De meisjes I9 mochten starten aan de balk, daarna hadden ze vloer, sprong en als laatste de damesbrug. Ze toonden op deze wedstrijd al mooie oefeningen en werden daarvoor beloond. Saartje Dujardin en Hailey Note behaalden een zilver medaille. Anna Cabu, Faïza Hamri en Louise Depaepebehaalden een bronzen medaille. In teamverband behaalden deze dametjes een zilveren brevet.
Het I8-team mocht het wedstrijdweekend afsluiten op zondagavond. En dat deden ze heel goed, want ze haalden samen een gouden brevet. Individueel haalde Cammie Debaveye een gouden medaille. Eloïse Bailleul, Mare Bougois, Yinthe Strypsteen, Emma Verscheure en Esmée Werbrouck konden een zilveren plak bemachtigen.

Foto I9 onder vlnr: Faïza Hamri, Louise Depaepe, Midden vlnr: Hailey Note, Saartje Dujardin. Boven: Anna Cabu

FVW / Bron: Vaste Vuist Lauwe

 

Geplaatst op 25.02.2019

Oost West Dubbelconcert

Het jaarlijks concert op zaterdag 16 maart om 19.30u in OC De Troubadour Bissegem brengt de 2 "Vlaanders" weer bij elkaar. Een niet te missen muzikale ontmoeting tussen 2 orkesten uit de ere-afdeling, twee echte kleppers.
Dirigent Lieven Dobbelaere leidt de Koninklijke Muziekmaatschappij De Neerschelde uit Gentbrugge, die volgend jaar haar 175-jarig bestaan viert. Op het programma o.m. El Camino Real van Alfred Reed, en Ouverture 1812.
Ook de concertharmonie Crescendo Bissegem o.l.v. Alain Verhoeven laat zich van haar beste kant horen met o.m. werk van Debussy, Saint-Saëns, en het Concerto for Tuba van Gregson.
 
Een avond vol muzikale pareltjes - ook al spreken de muzikanten een ander dialect, de taal van de muziek is universeel.
 
Kaarten kunnen gereserveerd worden per mail (kaarten@concertharmoniecrescendo.be) of telefonisch op 0476/418910.
VVK : € 8 / ADD : € 10 / kinderen onder 12j gratis
 
FVW / Bron:Crescendo Bissegem

Geplaatst op 23.02.2019

Nieuwpoortse Gewrochten: 150 jaar spoorlijn te Nieuwpoort

Tot donderdag 28 februari 2019 is de expo ‘Nieuwpoortse Gewrochten’ gratis te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek in Nieuwpoort. De tentoonstelling belicht de geschiedenis van 150 jaar spoorweg te Nieuwpoort.

In februari 1868 werd spoorlijn 74 tussen Nieuwpoort en Diksmuide plechtig ingereden.
Vóór de Eerste Wereldoorlog bevond ‘la gare de Nieuport-Ville’ zich tussen de huidige Astridlaan en Parklaan, naar alle waarschijnlijkheid ter hoogte van de kruising met de
Langestraat. In februari 2018 werd in de Astridlaan op de vermoedelijke locatie van de achterzijde van het vooroorlogse station een herinneringsbord geplaatst. Dit gebeurde op initiatief van de Vriendenkring van de Spoorwegweerstand.

 

FVW / Bron: Stad Nieuwpoort

Geplaatst op 23.02.2019

Snelheidsvermindering tot 90 km/h op de R8 in Kortrijk

Momenteel worden de borden geplaatst voor een algemene snelheidsvermindering op de R8 rond Kortrijk. 

Dit gebeurt met het oog op de verbetering van de leefbaarheid en de milieu-impact in de omgeving.
De plaatsing van de borden 90 km/h is momenteel lopende.

Dit betreft het aanpassen en vernieuwen van 115 opstellingen. Alle borden zullen tegen dinsdag 26 februari 2019 geplaatst en aangepast zijn.
Overeenkomstig het ministerieel besluit, is de snelheidsbeperking van kracht vanaf het moment van de plaatsing van de borden.

Dit wil zeggen dat de borden die nu al geplaatst zijn, ook wel degelijk rechtsgeldig zijn en gevolgd moeten worden.

 
FVW / Foto: FVW

Geplaatst op 22.02.2019

Informatiemarkt voor inwoners Boezinge over herinrichting dorp

Stad Ieper wil de inwoners van Boezinge in een vroeg stadium betrekken bij de herinrichting van het dorp en organiseert een infomarkt op 28 februari.

Aquafin NV en stad Ieper plannen op termijn rioleringswerken in deelgemeente Boezinge.

Het gaat om werken in de Diksmuidseweg tussen de twee kruispunten met de Randweg. En ook een aantal zijstraten zullen worden aangepakt. Hierbij zal een gescheiden rioleringsstelsel worden aangelegd. Stad Ieper maakt van de gelegenheid gebruik om het dorp meteen een opknapbeurt te geven: nieuwe voetpaden, parkeerstroken en rijbaan.

De stad wil daarin de betrokken bewoners in een vroeg stadium betrekken. Er zijn nog géén concrete plannen, wel al enkele ideeën hoe het wegbeeld er in de toekomst kàn uitzien.

Graag wil het stadsbestuur deze ideeën, aangevuld met referentiebeelden bespreken mét de Boezingenaars. Daarom wordt er op donderdag 28 februari tussen 16.00 en 20.00 uur een informatiemarkt georganiseerd in de school in Boezinge. Alle geïnteresseerde Boezingenaars zijn welkom om binnen te lopen wanneer het hen past.

 

FVW / Foto: FVW

Geplaatst op 22.02.2019

Open Call voor DESIGNX50

DESIGNX50 – DESIGNREGIO KORTRIJK AWARD is een platform in boekvorm waar de beste innovatieve producten van West-Vlaanderen in de spotlights worden gezet.

Onze regio staat als topregio voor de creatieve maakindustrie bekend voor haar vooruitstrevende bedrijven en ontwerpers. Dit bewijst ook de erkenning als Kortrijk UNESCO design region. Dit boek brengt de verhalen áchter de innoverende bedrijven en producten.

Ontwikkel je een innovatief product of dienst in West-Vlaanderen? Bezorg je kandidatuur vóór donderdag 28 maart via https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeqT__s9UgydjTqTK…/viewform

 

FVW / Bron: DESIGNX50 

Geplaatst op 22.02.2019

Vlaams Belang Kortrijk eist criminaliteitscijfers naar etnische afkomst na zinloos geweld op een leerling van het VTI

Dinsdag werd na schooltijd een minderjarige leerling in elkaar geslagen door een medeleerling. Aan de hand van de beelden op Sociale Media kon de minderjarige dader opgepakt worden en is hij intussen overgebracht naar een jeugdinstelling.

“Minder vreemdelingen betekent wel degelijk minder criminaliteit”, zegt Wouter Vermeersch (Vlaams Belang).

Niet-Europese vreemdelingen zijn zesmaal meer vertegenwoordigd in de criminaliteitsstatistieken dan Belgen. Deze week werd in Kortrijk een tiener brutaal in elkaar geslagen door allochtonen. Vlaams Belang Kortrijk eist criminaliteitscijfers naar etnische afkomst om het probleem bij de wortels aan te pakken.

“Op 17 februari 2019 heb ik naar aanleiding van de opstart van de politieraad de korpschef van zone VLAS formeel verzocht om de komende zes jaar criminaliteitscijfers bij te houden op etnische afkomst”, zegt Wouter Vermeersch.

Dat vreemdelingen oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteitsstatistieken blijkt uit cijfers die Vlaams Belang opvroeg bij toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. In werkelijkheid is het aandeel allochtonen in de criminaliteit bovendien nog een stuk hoger aangezien heel wat ‘Belgische’ daders in feite ‘nieuwe Belgen’ zijn. Allochtonen met de Belgische nationaliteit of met een dubbele nationaliteit worden in deze statistieken als 'Belg' beschouwd.

“Uit nationale cijfers leiden wij af dat de criminaliteitsgraad bij vreemdelingen zesmaal hoger ligt dan bij Belgen. Dat is in Kortrijk niet anders. Nog belangrijker is dat er cijfers worden bijgehouden omtrent de etnische afkomst van de daders. De relevantie van cijfergegevens op basis van nationaliteit wordt steeds kleiner ten gevolge van het feit dat sinds het aantreden van de regering Michel meer dan 105.165 vreemdelingen de Belgische nationaliteit in de schoot geworpen kregen”, verduidelijkt het West-Vlaams kopstuk Vermeersch.

“Wij willen de veiligheid van onze jongeren vooraan de politieke agenda zetten. Meten is weten. We moeten de problemen bij naam durven noemen en daarom hebben wij correcte cijfers nodig. Cijfers op basis van etniciteit zijn een noodzakelijk beleidsinstrument in de strijd tegen de stijgende criminaliteit”, besluit politieraadslid Carmen Ryheul.

 
 
FVW / Bron: Vlaams Belang Kortrijk

Geplaatst op 22.02.2019

Aaron is Junior Journalist 2018

Aaron Lavens mag zich voor een jaar de beste Junior Journalist van Vichte noemen. Samen met de leerlingen van het 5de en het 6de leerjaar van de Gemeenteschool De Beukennoot nam hij deel aan de wedstrijd van het Davidsfonds. ‘Meesterschap’ was het thema dit jaar. 
Tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 22 februari mocht het bestuur van het Davidsfonds Vichte, naast de laureaat, eveneens een boekenpakket overhandigen aan Emanuelle Lietaer, Marthe Verbrugge, Thomas Verleyen, Louis Verstraete, Maxime De Maesschalk en Julie De Clerq en Cas Strobbe.

Als winnaar neemt Aaron op zondag 28 april deel aan de provinciale finale, met proclamatie in de gemeentelijke feestzaal van De Panne.

 

FVW / Bron: Davidsfonds Vichte

Geplaatst op 22.02.2019

Ieperse horeca klaar voor de lente

Normaal gaat het terrasseizoen in Ieper pas eind maart van start. Maar het nieuwe stadsbestuur van Stad Ieper besliste dat de terrasuitbaters reeds vanaf volgend weekend hun terras mogen uitzetten. Het gaat concreet over maximum 10 losse tafels en 40 stoelen per zaak (aan de gevel geplaatst). De tafels moeten de horeca-uitbaters ’s avonds wel opnieuw binnen halen. Het stadsbestuur vraagt ook om voor de voetgangers een doorgang te voorzien van anderhalve meter en ervoor te zorgen dat de omgeving proper blijft. Deze beslissing geldt zowel voor zaken in de binnenstad als in de deelgemeenten, en gaat in vanaf vrijdagmiddag 22 februari.

Ieperlingen en bezoekers kunnen op deze manier maximaal genieten van de mooie zonnige dagen én voor de handelaars is dit een duwtje in de rug in deze traditioneel wat kalmere toeristische periode.

Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper): “Heel wat Ieperlingen en toeristen zoeken tijdens zonnige winterdagen naar een terrasje. Tot nu toe was dit tevergeefs, en gingen zij vaak buiten Ieper op zoek naar een plaatsje in de zon. Terwijl dit voor de Ieperse handelaars en hun personeel sowieso net een kalmere periode is. Een absolute win-win. ”

Emmily Talpe - Burgemeester Ieper vult aan: “Al vele jaren pleitten wij voor winterterrassen in onze stad. In afwachting van de nieuwe reglementering rond permanente gevelterrassen, zetten we nu een belangrijke eerste stap. Intussen blijft het stadsbestuur volop met de sector onderhandelen over de praktische uitwerking van de toekomstige vaste gevelterrassen. We duimen intussen met zijn allen voor veel lentezon en een heel wat mooie dagen!”

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 22.02.2019
4211 artikelspagina's: 1 ... 10 11 12 13 14 <<< 15 >>> 16 17 18 19 20 ... 422