Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

DV Damesploeg voor goed van start

DV kortrijk die in eerste provinciale speelt,spelen al hun matchen in Ter biezen in Bissegem en dit telkens op zondagmiddag om 15u.
Dit seizoen hebben zij  enkele nieuwe sponsors aangetrokken namelijk Frituur Bissefriet, Mannavita en de hoofdsponsor is Dubrul gelegen te Rollegem.
Dankzij deze laatste sponsor spelen de dames  hun wedstijden met een nieuwe  tenue met   hun logo er  op. Ook de  kleuren zijn vernieuwd. Vroeger speelden speelden de dames  in het rood met een zwarte touch en nu is dat in het donkerblauw met een rode touch.
Naast de eerste ploeg die in eerste provinciale speelt, hebben ze ook een U11, U13 en U16 ploeg. De U13 en U16 spelen hun thuismatchen in de Wembley te Kortrijk en dit op zaterdagochtend.
 
Ook organiseren DV Damesploeg  samen met KV Kortrijk een Kortrijkse Girls Cup die doorgaat op 1 mei 2018 . Het tornooi gaat door op de Jeugdacademie van KV Kortrijk in de Weverstraat. Vorig jaar hebben zij dat ook georganiseerd en dit was een groot succes. 
 
Dit jaar heeft de dames voetbalploeg  voor dit seizoen een volledig nieuw bestuur. Daardoor hebben zij ook  dus nieuwe sponsors kunnen bijhalen, een eigen kantine die we zelf uitbaten, een nieuwe website (www.dvkortrijk.be), nieuwe tenues, een nieuwe facebookpagina die up to date is (https://www.facebook.com/dvkortrijkofficial/)
 
Op de foto de DV Dames voetbal ploeg voor de wedstrijd  tegen KWS Desselgem
 
Voor de redactie en fotografie Bernard Decock
 

Geplaatst op 02.10.2017

10 jaar Jeugdhuis reflex

Ieder jaar wordt er door het jeugdhuis Reflex, Reflex XL georganiseerd. Vanwege het 10 jarig bestaan van het jeugdhuis werd het dit jaar 10 years Reflex XL. Een 3 dagen durend festivalletje dat volledig gratis is. Donderdag 28/09 werd dit gehost door de studentenclub Kerberus . Er kwamen grote namen zoals Pat Krimson en DJ YOLOTANKER. Vrijdag 29/09 was het techno samen met primitive people. Daar kwam onder andere Keith Carnal draaien. En als afsluiter verzorgde Asfalt de zaterdag. Daar stond hip hop en r&b centraal met heel wat acts. Er waren onder andere Zwangere Guy en 2kgHoofdvlees die kwamen draaien.
 
Voor de redactie  en fotografie  : Bernard Decock  - Bron : Yoni Bliek  / Jeugdhuid reflex

Geplaatst op 02.10.2017

K in Kortrijk lanceert digitaal spaarsysteem met Joyn

K in Kortrijk lanceert een samenwerking met het digitale loyalty-platform van Joyn. Vanaf
zaterdag 30 september kunnen klanten punten sparen in de deelnemende handelszaken van
de K in Kortrijk met de Joyn-kaart of de Joyn-app. Zo sparen ze per aankoop een punt die ze
later kunnen inruilen voor leuke voordelen. Klanten die nog niet in het bezit zijn van een
Joyn-kaart kunnen deze afhalen aan de infobalie of
simpelweg de Joyn-app downloaden op hun smartphone.

Spaar voor een luxetas

De eerste campagne die K in Kortrijk met Joyn lanceert,
laat klanten sparen voor een luxe K in Kortrijk shopping
bag.

Per aankoop, los van het bedrag, ontvangt de bezoeker
één punt. Wanneer klanten 10 punten gespaard hebben
kunnen ze deze inruilen, mits opleg van €4, voor deze
luxe-tas.

‘Met de Joynspaarkaart is K in Kortrijk het eerste
winkelcentrum met een overkoepelend digitaal loyalty-
platform dat zoveel handelaars samenbrengt.

Klaar voor de toekomst? Absoluut!’

Kortrijk punten

De campagnes van K in Kortrijk kaderen binnen het stadsbrede verhaal van Joyn in Kortrijk.
Zo sparen klanten in Kortrijk al steevast voor Kortrijk punten en winstkansen om in te ruilen
voor lokale voordelen. Vanaf 30 september sparen ze daarbovenop in de K in Kortrijk voor
extra voordelen.


 

Dubbele punten

Wist je dat er elke vrijdagavond dubbele punten te verdienen zijn? Kom naar de K in Kortrijk
op vrijdag tussen 17u en 20u en per aankoop ontvangt u 2 punten.

voor de redactie en front montage  : Bernard Decock - Bron :   Stefanie de Groot, Urban Manager Joyn Urban Services
 

 

Geplaatst op 02.10.2017

Donelia Delporte is Miss Leie Ambassadrice 2017

De miss Leie Ambassadrice  met een nieuw bestuur organiseerde op zaterdag 30 september  voor de 12 de maal  in O.C.de Neerbeek de 12 miss  Leie Ambassadrice verkiezing voor een bomvolle feestzaal .
Na de diverse proeven en de gesmaakte optredens van Les Follies De Gand werd om middernacht  Donelia Delporte gekroond  ,
De titel voor de tweede en ere dame was voor : Sara Baert en Delphine Vandenbossche
.De sympathy award was voor Alessia  Van Ostaeyen , Sara Baert mocht de glamour award in ontvangst nemen,  tenslotte was  de media award ook voor de miss Leie Ambassadrice  Donelia Delporte.
 
Voor de redactie en fotografie  : Bernard Decock

Geplaatst op 02.10.2017

Burgemeester te gast bij de Koninklijke Handbooggilde

Naar jaarlijkse traditie organiseert de Koninklijke Handbooggilde St-Sebastiaan   een schieting voor dorpsgenoten .
Niet minder dan 35  dorpsgenoten namen deel aan deze volkssport.
De Kersverse verkozen Burgemeester van Bissegem, nam deel aan deze volkssport  samen met enkele collega's leiders van De KSA .


Voor de redactie en fotografie  : Bernard Decock

Geplaatst op 29.09.2017

Koning voor de 2 de maal in Bissegem

Net zoals verleden jaar was de 42 jarige  Bissegemnaar Gunther Van Heghe   tot Koning  gekroond bij de koninklijke Handboogmaatschappy Sint - Sebastiaan in Bissegem.   
Op naar de titel van Keizer voor volgend jaar weet Gunther ons te vertellen.


Voor de redactie  : Bernard Decock

Geplaatst op 29.09.2017

Reus James trakteert tijdens oktoberfoor

 Van vrijdag 6 oktober tot en met zondag 5 november 2017 slaat de Oktoberfoor weer zijn tenten op in de Stad aan Zee. Op liefst vier locaties is er kermisplezier voor iedereen!
De Oktoberfoor biedt dit jaar zomaar eventjes 73 attracties met klassiekers als de paardenmolen en talrijke eetkraampjes op het Wapenplein, de Groentemarkt, het Sint-Petrus- en -Paulusplein en het Mijnplein. Ook vaste waarden als 'Take Off', 'G-Force', 'Polype' en 'Breakdance' zijn weer van de partij. Nieuwe attracties zijn onder meer de Extasy (Groentemarkt), een reuzenrad en de Mini-Jones (Sint-Petrus- en -Paulusplein).
Staan verder op het programma: 'Heksenmaandag' (verminderingsdag) op maandag 30 oktober 2017 en 'Halloween op de Oktoberfoor' (dinsdag 31 oktober 2017).

 
Openingsstoet met reus James
Ken je reus James nog? James is onze sympathieke kermisreus. Hij is meer dan vier meter groot en hét gezicht van de Oktoberfoor!
Omdat James verjaart, nodigt hij opnieuw iedereen uit voor de grote openingsstoet. Kom op vrijdag 6 oktober 2017 om 17.30 uur naar de Zeedijk ter hoogte van het Kursaal (Petit Nice). Daar verzamelen we en vertrekt de bonte kermisstoet om 18.00 uur richting Oktoberfoor. Wie deelneemt aan de stoet, krijgt een kaartje waarmee je voor elke attractie maar 1 euro per rit betaalt. Als dat niet de moeite is!

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Oostende Stad aan Zee

Geplaatst op 28.09.2017

Burgemeester bij KSA Bissegem

Ter gelegenheid van Bissegem kermis , werd met een tussen tijd van 5 jaar de burgemeester van Bissegem verkozen. Er namen 5 KSA leiders aan deze verkiezing deel.  
De burgemeeester titel was voor de 21 jarige Stephen Bonte 
Hij is een van de oudste leiders van de KSA. Stephen is student aan de Vives in kortrijk, en samen met  hoofdleider Bart Catteeuw vertegenwoordigd hij de KSA in de culturele werkgroep.


Voor de redactie en fotografie  : Bernard Decock

Geplaatst op 29.09.2017

Kortrijk installeert fietstelpaal

De stad Kortrijk wil het fietsgebruik in kortrijk beter leren kennen ter ondersteuning van haar fietsbeleid.Het stadbestuur kocht daarom één vaste fietstelpaal en één  mobiele fietsteller aan.Op de displays van de telpaal zie je het aantal fietsers van de dag, maar ook van het lopende jaar. Zo zullen dagelijkse passanten kunnen zien hoeveel fietsers er zijn en kunnen inschatten hoe het aantal fietsers evolueert.
De fiets- en voetgangersbrug in de Budastaat is een belangrijke invalsweg voor fietsers naar het centrum.. De locatie is dus een logische keuze voor de eerste telpaal.
Waarom een fietstelpaal?
Een mooie steun voor de inspanningen van  stad Kortrijk  op dit vlak. Uiteraard is het werk niet af en blijven ze  werken aan het versterken van het  fietsbeleid. Het plaatsen van een eerste fietstelpaal in de Budastraat is daar een niet te onderschatten onderdeel van. Een goede manier om de efficiëntie van het Kortrijks fietsbeleid te analyseren is het meten van de hoeveelheid fietsers op een aantal locaties. Door deze metingen continu te doen, hebben ze  het beste  zicht op de evolutie. Axel Weydts ,Schepen van mobiliteit weet ons te vertellen: Dergelijke fietstelpalen vind je intussen in elke Europese stad die van fietsen een prioriteit maakt.ze hebben ook een dubbele functie :  door te meten kunnen we ons beleid bijsturen en afstemmen;maar ze hebben ook een sensibiliserend effect : zien fietsen doet fietsen !
 
Voor de redactie en fotografie  : Bernard Decock

Geplaatst op 28.09.2017

ENERGIEFACTUUR GAAT OMLAAG

Het Vlaams Parlement opende het politieke jaar met de traditionele Septemberverklaring met goed nieuws. Er komen extra middelen voor moderne schoolgebouwen, erfbelastingen verlagen en worden transparanter en logischer en we verlagen je energiefactuur.


Dankzij structurele veranderingen staat Vlaanderen er vandaag beter voor dan vorig jaar. In 2018 wordt verwacht dat de Vlaamse economie verder groeit met 1,8%. Bovendien nam de werkloosheid dit jaar in alle provincies en leeftijdscategorieën af en verwacht het planbureau nog 66.000 bijkomende jobs dit jaar. Vandaag plukken we de vruchten van de structurele besparingen in 2015 en 2016. Hierdoor krijgt de Vlaamse regering ruimte om het bestaand beleid te versterken en nieuw beleid te ontwikkelen.
In 2018 wordt er 140 miljoen extra vrijgemaakt voor moderne schoolgebouwen. De erfbelastingen gaan omlaag en worden zowel transparanter als logischer. En Vlaams minister van Energie Bart Tommelein werkte een alternatief uit voor de energieheffing. “We stoppen de oversubsidiëring en grootschalige biomassa. De put uit het verleden is grotendeels gedicht door de geïnde heffing. Hierdoor kan de energiefactuur omlaag. Een gezin met een gemiddeld verbruik betaalt vanaf 2018 minder dan €10 energieheffing,” verduidelijkt Tommelein.
Energiefactuur omlaag
Het alternatief voor de energieheffing, de stop op de oversubsidiëring en de geschrapte supersubsidie voor de biomassacentrale in Langerlo geeft ons de kans de put uit het verleden verder te dichten én de energiefactuur opnieuw te verlagen. Voor een gezin met een gemiddeld verbruik (3.500 kWh) betekent dit dat de energieheffing van 100 euro wegvalt en dat er in ruil maximaal 9 euro bijkomt op de factuur. Die 9 euro bestaat enerzijds uit een groenstroombijdrage en anderzijds uit een forfaitaire basis-energieheffing voor de werking van de regulator en projecten groene warmte. Voor wie energie bespaart of zelf hernieuwbare energie opwekt daalt de groenestroombijdrage zelfs nog. En voor wie een sociaal tarief betaalt, valt de forfaitaire basis-energieheffing weg.
Verder inzetten op hernieuwbare energie
“Dat geldd zal voornamelijk gebruikt worden om het overschot van de groenestroomcertificaten de volgende jaren helemaal weg te werken. We betalen er ook enkele nieuwe initiatieven mee op vlak van hernieuwbare energie. Zo komt er investeringssteun voor kleine windmolens en voor batterijen. En we blijven er ook projecten rond groene warmte mee ondersteunen,” verduidelijkt minister Tommelein. Voor een gezin met een gemiddeld verbruik daalt de energiefactuur daardoor vanaf volgend jaar met 90 euro.

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Open VLD
 

Geplaatst op 28.09.2017
2526 artikelspagina's: 1 ... 10 11 12 13 14 <<< 15 >>> 16 17 18 19 20 ... 253