Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Minivoetbal Sanicafe schenkt € 500 aan Gambiahelpers

Na 15 jaar is het tijd om te stoppen met minivoetbal  " Sanicafe" met als voorzitter Dieter Duyck  uit Heule ;
en om op een positieve noot te eindigen hebben de spelers en sponsors besloten om het geld uit kas te schenken aan een goed doel, al vlug kwamen ze  bij Gambiahelpers terecht omdat ze  weten dat het geld goed en nuttig zal  besteed worden.
Bij deze nog een dank u wel aan iedereen voor de voorbije 15 jaar eindigde de voorzitter in  zijn toespraak.

Op de foto  - Van links naar rechts Duyck Dieter (voorzitter mvc sanicafé),Labie Rosette (zaakvoerdster BVBA sanitair Duyck) , Deschodt Marnix (Gambia helpers) , Ringo Haemers (Gambia helpers) , Curd Pessemier (cafe streuvelke)
 


 
Voor de redactie & fotografie  Bernard  Decock

Geplaatst op 18.06.2018

Politiezone Vlas en inspectiediensten voeren gezamenlijke controleactie op zwaar vervoer uit: 64 voertuigen en 73 bestuurders en inzittenden grondig gecontroleerd

Op donderdagvoormiddag 14 juni 2018 voerden de Politiezone Vlas, de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) en de Rijksinstituut voor de Sociale Verzekering van Zelfstandigen (RSVZ) een gezamenlijke controleactie in het verkeer uit. De leiding van de controleactie was in handen van de PZ Vlas verkeerspolitie.
De controlepost stond opgesteld in de Brugsesteenweg in Kuurne. De focus lag op het controleren van bestelwagens, vrachtwagens en hun bestuurders. Geen enkele bestuurder had te veel gedronken maar er werden wel heel wat andere inbreuken vastgesteld.
Vaststellingen PZ Vlas bij 64 bestuurders:
64 bestuurders legden een alcoholtest af, niemand had te veel gedronken
1 bestuurder kon geen geldige vervoersvergunning voorleggen;
1 bestuurder was in overtreding met de rij- en rusttijden;
1 bestuurder reed met een vervallen ijking van zijn tachograaf
1 bestuurder reed met een lading die te hoog was;
1 bestuurder deed uitzonderlijk vervoer met een verlopen vergunning;
2 bestuurders reden met een niet ingeschreven voertuig;
4 bestuurders hadden hun verzekeringsdocument niet bij;
 2 bestuurders hadden geen geldig rijbewijs;
5 bestuurders reden met een vervallen keuringsbewijs;
 1 vrachtwagen had defecte lichten.
 
Vaststellingen RVA-RSVZ bij 73 bestuurders en inzittenden:
2 inbreuken tegen de aangifte van tewerkstelling (Dimona);
1 inbreuk op de deeltijdse arbeid;
1 inbreuk tegen de ziekte- en invaliditeitsverzekering bij het RIZIV;
5 inbreuken tegen de werkloosheidsuitkering;
1 verder onderzoek inzake de aangifte van overuren werd opgestart;
1 inbreuk wegens het niet betalen van de sociale bijdrage;
 inbreuk schijnzelfstandigheid.
PZ Vlas: “De controleactie in Kuurne verliep vlot en zonder incidenten. Het is nodig dat de drie partners binnenkort nieuwe gezamenlijke controleacties uitvoeren.”
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Thomas DETAVERNIER | adviseur | pers- en communicatieverantwoordelijke  Foto : Politie zone vlas

Geplaatst op 17.06.2018

Bekende Overleienaars op N-VA lijst

Trui Steenhoudt   en kandidaatburgemeester Axel Ronse twee ferme,  stelden  2 bekende dames voor die bepalende gezichten worden op 14 oktober voor N-VA Kortrijk. Kathleen Dhaenens (44) is zaakvoerder van bakkerij Delaere op Overleie. “Ik steek als handelaar mijn nek uit en zet me in voor onze stad, vooral voor alles wat met handelaars te maken heeft. Het parkeerbeleid is en blijft een ‘hete aardappel’ voor ons. We moeten er zoveel als mogelijk voor zorgen dat wie wil winkelen in Kortrijk snel een plaats dichtbij de winkels vindt. Dat betekent dat we meer moeten gebruik maken van randparkings en ‘shuttles’ naar het centrum voor langparkeerders. Ook extra fietsparkings zijn broodnodig.” Shary Vancauwenberghe (28) werkt voor jobfixers en is een bekend gezicht in het Kortrijkse verenigings- en uitgaansleven. Shary is onder meer een trouwe vrijwilliger bij Feest in Kortrijk. “Onze stad bruist veel meer dan vroeger. Daar zijn we fier op want nu zijn we echt in staat om jongeren aan te trekken om te wonen, werken, uitgaan en winkelen. We moeten op dat elan doorgaan. De Grote Markt is ‘het gezicht’ van onze stad. Die moet bruisender. Het zou leuk zijn mocht je er ’s ochtends om 7 uur al een koffie kunnen drinken, bijvoorbeeld. Of ’s avonds na 23 uur nog een pint te gaan pakken. Ik ben er zeker van dat we met onze frisse voorstellen daartoe commerciële opportuniteiten kunnen creeëren waar ondernemers zullen opspringen.” Samen met Trui vormen Kathleen en Shary een sterk trio uit Overleie op de Kortrijkse #fierfermfris-lijst. Ze pleiten er alle drie voor om de komende legislatuur van het Astridpark opnieuw een plek vol beleving te maken. “Er is zoveel mogelijk in dat prachtige park. Denk maar aan een looppiste, petanqueveld en een concessie met horecamogelijkheden zoals recent op het Plein werd uitgewerkt.” besluiten de kandidates unisono. Voor bijkomende informatie kan u steeds contact opnemen met: Jorgen Deman, voorzitter – jorgen.deman@n-va.be – 0477 28 93 92 Steven Lecluyse, communicatieverantwoordelijke – steven.lecluyse@n-va.be – 0479 54 54 78

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Steven Lecluyse N-VA Kortrijk

Geplaatst op 17.06.2018

Artiesten Wieltjesfeesten 2018: wie palmt Grote Markt in?

“De Wieltjesfeesten vinden dit jaar plaats op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september. In augustus pakken we uit met het volledige programma, maar nu al geven we graag de namen vrij die op het grote podium van de Grote Markt zullen optreden”, zegt schepen voor Evenementen Laurent Coppens.
Op vrijdag kun je genieten van een gratis optreden van charmezanger Jenss en The Modern Big Band op de Grote Markt in Menen. Zij zullen optreden van 20:00 tot 22:00.

ZATERDAG OP DE GROTE MARKT

Zaterdag starten we opnieuw met een ontbijt. Tussen 8:30 en 10:30 kunnen de mensen die ingeschreven zijn hun ontbijtpakket ophalen en ter plaatse ontbijten. Vanaf 9:00 kun je in de centrumstraten terecht voor de braderie, demonstraties, straatanimatie, kunstambachten bekijken… Op de Groentemarkt voorziet dienst Veiligheid en Samenleven een veiligheidsdorp. Om 12:00 is er de kinderwieltjesworp, gevolgd door het aperitiefconcert door de Koninklijke Volksharmonie St-Jozef en Barbara Dex.
Schepen Coppens: “Eén van de hoogtepunten zal beslist de wieltjesworp zijn om 15:00, gevolgd door een optreden van De Bende om 15:15. Vanaf 19:00 kun je genieten van de optredens van De Vlaanderen Boven Band met Gene Thomas, Raf Van Brussel en Loredana, Edje Ska & The Pilchards. Les Truttes sluiten de avond af met hun spetterende nieuwe show.”

DEELNEMEN AAN BRADERIE OF ROMMELMARKT?

Wil je als handelaar of met jouw vereniging deelnemen aan de braderie tijdens de wieltjesfeesten op zaterdag 1 september? Vul dan zo snel mogelijk het inschrijvingsformulier in via www.menen.be
“Dit jaar is er opnieuw een grote rommelmarkt in de Ieperstraat. Iedereen kan daaraan deelnemen. De inschrijvingsprijs bedraagt 5 euro per 5 meter. Wie wil deelnemen, kan inschrijven tot 17 augustus via onze dienst Evenementen of via www.menen.be”, rondt schepen Coppens af.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron & fotografie  : Dienst evenementen Stad Menen
 

Geplaatst op 17.06.2018

Word jij de nieuwe Meense Stadsambassadrice 2018-2019

Verrijk je persoonlijkheid, schitter met de meest begeerde titel van je stad en maak kans op een Vespa, juwelen, een zwemabonnement en aankoopbons bij talrijke handelszaken uit Menen, Lauwe en Rekkem! Laat deze unieke kans niet liggen als je tussen de 17 en 27 jaar bent, de Belgische nationaliteit hebt en in Menen, Lauwe of Rekkem woont (ev. via co-ouderschap) of een aantoonbare link hebt met Menen (vb. lid van een vereniging).
We hebben al enkele inschrijvingen en willen nog enkele kandidaten om er een spannende verkiezingsshow van te maken! Stel vandaag nog je kandidatuur en stoom je klaar voor de spetterende verkiezingsshow op zaterdag 25 augustus 2018 om 19:30 in CC De Steiger.
Info en inschrijvingen bij de Dienst Evenementen van de Stad Menen.
Online inschrijven kan via www.menen.be/formulieren/inschrijvingsformulier-stadsambassadrice.
Volg ons op www.facebook.com/ambassadricestadmenen 

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron & fotografie  : Dienst evenementen Stad  Menen

Geplaatst op 17.06.2018

Verkiezingen 2018: info over stemrecht voor niet-Belgen

Op 14 oktober 2018 zijn er lokale en provinciale verkiezingen. De inwoners van alle Belgische gemeenten verkiezen op deze datum de leden van gemeente- en provincieraden.
Als niet-Belg kun je in Menen stemmen voor de gemeenteraad (niet voor de provincieraad) indien je aan volgende voorwaarden voldoet:
minimum 18 jaar zijn op 14 oktober 2018;

 • ingeschreven zijn op de kiezerslijst vóór 1 augustus 2018 (via dienst Burgerzaken van de stad Menen, zie info);
 • niet geschorst of uitgesloten zijn om te kiezen;
 • bijkomende voorwaarde voor niet-Belgen van buiten de EU: op het ogenblik van de indiening van de aanvraag vijf jaar ononderbroken in België wonen;
 • bijkomende voorwaarde voor niet-Belgen van buiten de EU: ingeschreven zijn in het Bevolkings- of Vreemdelingenregister. Burgers ingeschreven in het Wachtregister komen niet in aanmerking voor de gemeenteraadsverkiezingen.
 Meer Info : www.ikstemook.be

Voor de redactie  : Bernard Decock  - Bron Dienst communicatie Stad Menen  

Geplaatst op 17.06.2018

Sven Gatz erkent nieuwe lokale radio’s

Op voorstel van minister van Media Sven Gatz heeft de Vlaamse Regering twaalf nieuwe lokale radio’s erkend. Met deze erkenningen is de grote ronde, die via twee oproepen verliep, van nieuwe erkenningen voor lokale radio’s afgerond. Sven Gatz erkende in deze ronde in totaal 121 radio’s.
Minister van Media Sven Gatz koppelde de decretaal verplichte vernieuwing van de vergunningen voor de lokale radio’s aan de creatie van een nieuw frequentieplan. Sven Gatz:
“Op die manier wil ik de lokale radio’s commercieel leefbaarder en kwalitatief sterker maken, zonder dat ze hun lokale binding verliezen. Door een herschikking en samenvoeging van flink wat frequenties in pakketten krijgen de nieuwe lokale radiostations een breder draagvlak en groter publieksbereik.”
Van de nu 121 radio’s die erkend werden, hebben er 38 een pakket met 1 frequentie, 60 een pakket met 2 frequenties en 23 een pakket met 3 frequenties. Er zijn nu meer lokale radio’s erkend dan in de voorgaande ronde, toen er 105 radio’s erkend werden.
Gespreid over de provincies ziet het plaatje er zo uit: in de provincie Antwerpen werden 29 radio’s erkend, in Limburg 19, in Oost-Vlaanderen 28, in Vlaams-Brabant 17 en in West-Vlaanderen 27. In Brussel kreeg, naast Bruzz, 1 lokale radio een erkenning. Voor 2 opengestelde frequentiepakketten (in het Oost-Vlaamse Aalter en in het Antwerpse Essen) kon na twee oproepen geen erkenning worden toegekend, omdat er geen kandidaten opdaagden.
De 12 nieuw erkende radio’s kunnen nu een zendvergunning aanvragen bij de Vlaamse Regulator van de Media. Van zodra ze van de VRM een vergunning hebben gekregen, kunnen ze hun uitzendingen starten.
Zoals bekend passen de erkenningsrondes voor de lokale radio’s in een grotere hervorming van het radiolandschap. Naast de versterking van de lokale zenders, wil minister Gatz het hele landelijke radiolandschap laten overschakelen op digitale radio, een operatie die volop bezig is in Europa. De publieke radiostations in Vlaanderen (Radio1, Radio2, Klara, MNM en Studio Brussel) zitten al op DAB+, de landelijke commerciële radio’s (Q Music, Joe FM en Nostalgie) moeten ten laatste in september volgen. De minister riep ook een nieuwe soort van radiozenders in het leven, de commerciële netwerkradio’s. Deze vier netwerkradio’s met een voornamelijk stedelijke dekking zijn al of komen dit jaar nog in de ether. Vanaf september volgend jaar zullen ook zij op DAB+ beginnen uitzenden.
Volgende 12 lokale radio’s kregen een erkenning:

 • Express (Antwerpen)
 • 107FM (Antwerpen)
 • Klein-Brabant (Bornem, Willebroek)
 • B-Easy (Brugge)
 • B-Dance (Brugge)
 • Digitaal (Deinze, Gavere, Nazareth)
 • IJzerradio (Diksmuide, Kortemark)
 • TRL (Evergem, Waarschoot)
 • Neteland (Herentals, Herenthout)
 • Komilfoo (Kampenhout, Keerbergen)
 • Pallieter (Lier, Nijlen)
 • Ommeland (Oostkamp)
Voor de redactie: Bernard Decock - Bron  : Sven Gatz  Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel
 

Geplaatst op 17.06.2018

VLAAMS BELANG SCHENKT 500 EUR AAN MISHANDELD 'SPROTJE'

Partij wil maximumstraf voor dierenbeulen

De gruwelijke feiten die vorige week aan het licht kwamen waarbij een Oekraïense dader een jong katje in een oven van 200 graden plaatste, zijn ook bij het Vlaams Belang op ontsteltenis onthaald. Vlaams Belang Nationaal doet een gift van 500 euro voor de verzorging van het katje en wil paal en perk stellen aan de heersende straffeloosheid inzake dierenmishandeling.

Sprotje werd pas twee dagen later naar een dierenarts gebracht. Ze was er bijzonder slecht aan toe. De kattin heeft zware brandwonden. Zo zijn de kussentjes op haar pootjes helemaal verbrand en lijdt het beestje aan interne bloedingen. Volgens de behandelende dierenarts lopen de kosten echter erg hoog op. Daarom werd een crowdfunding georganiseerd. Als partij met een hart voor dieren vonden we het dan ook onze plicht bij te dragen in de verzorgingskosten. We schenken daarom 500 euro voor de behandeling van het katje.

Ook dient er stil te worden gestaan te worden bij de bestraffing van de daders, opdat dit niet meer kan gebeuren. In Vlaanderen regeert immers de straffeloosheid voor dierenbeulen. Vandaag wordt amper 6 procent van de feiten van dierenmishandeling bestraft. Van de meer dan 4000 gevallen die de afgelopen twee jaar binnen kwamen op de Belgische parketten volgden er amper 235 veroordelingen. Zowat 6 op 10 feiten wordt zelfs klakkeloos geseponeerd. In Brussel is dat zelfs 8 op 10. Het Vlaams Belang wil strengere straffen voor dierenbeulen. Bij manifeste overtredingen zoals bij Sprotje dient telkens de maximumstraf te worden uitgesproken.


Voor de redactie : Bernard Decock - Bron  : Vlaams Belang - Persdienst - foto : WTV - Focus 

Geplaatst op 17.06.2018

Preventieve controleacties in inbraakgevoelige wijken:

400 personen en voertuigen gecontroleerd
Op woensdag 13 juni 2018, voerde de politiezone Vlas gerichte controles uit in inbraakgevoelige wijken:
Wijk omgeving Koning Leopold III–laan in Kortrijk;
Wijk omgeving Morinnestraat op de Lange Munte in Kortrijk;
Wijk Rodenburg in Marke.
 
Alle toegangswegen tot deze wijken werden telkens afgesloten en bemand door vaste controleposten. Daarnaast waren er ook mobiele patrouilles op de dichtstbijzijnde invalswegen in de buurt.
Daarbij werden in totaal 400 voertuigen en bestuurders gecontroleerd, waarvan het overgrote deel bewoners en passanten waren. Er werden geen verdachte personen aangetroffen tijdens de controles.
Er waren wel enkele verkeersgerelateerde vaststellingen :
7 voertuigen waren niet meer geldig gekeurd of verzekerd;
2 bestuurders droegen hun gordel niet;
 
Politiezone Vlas: “In alle wijken verliepen de controles vlot, en met een goede medewerking van depreventieve controles bestuurders. De buurtbewoners zelf waren opgetogen met de controles en de politieaanwezigheid in hun wijk. Dergelijke preventieve en ontradende controleacties in inbraakgevoelige wijken zullen in de nabije toekomst zeker opnieuw uitgevoerd worden.”
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Thomas DETAVERNIER | adviseur | pers- en communicatieverantwoordelijke

Geplaatst op 17.06.2018

Politie- en inspectiediensten controleren 7 carwash zaken

De politiezone Vlas controleerde op vrijdag 15 juni 2018 in totaal 7 carwash handelszaken in Kortrijk (4) en Kuurne (3).
Het ging om een multidisciplinaire controle, opgezet door de PZ Vlas en uitgevoerd in samenwerking met de inspecteurs van het Toezicht op de Sociale Wetten (TSW), de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (WASO), de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ), het Rijkinstituut voor de Verzekering van Zelfstandigen (RSVZ), de Rijksdienst Voor Arbeidsvoorziening (RVA) en de Vlaamse Sociale Inspectie.
De coördinatie en leiding van de operatie waren in handen van de lokale recherche. In totaal namen 7 politiemensen en 11 controleurs van de inspectiediensten aan de actie deel.
Belangrijkste vaststellingen en maatregelen:
Rekening houdend met lopende en nog op te starten onderzoeken, en om de commerciële activiteiten van de handelszaken die in orde waren niet te schaden, worden enkel algemene resultaten meegegeven:
1 onderzoek naar schijnzelfstandigheid werd opgestart;
1 onderzoek naar de aangifte van zelfstandige in bijberoep werd opgestart;
3 inbreuken tegen de aangifte van tewerkstelling (Dimona) werden vastgesteld;
2 inbreuken op de deeltijdse arbeid werden vastgesteld;
1 persoon was aan het werk zonder arbeidsovereenkomst.
 
PZ Vlas:   “De politie- en inspectiediensten willen met deze gezamenlijke controleactie duidelijk aantonen dat alle vormen van malafide of illegale economie in Kortrijk, Kuurne en Lendelede aangepakt worden. Dergelijke acties zullen in de toekomst zeker opnieuw uitgevoerd worden.

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Thomas DETAVERNIER | adviseur | pers- en communicatieverantwoordelijke

Geplaatst op 17.06.2018
3472 artikelspagina's: 1 ... 11 12 13 14 15 <<< 16 >>> 17 18 19 20 21 ... 348