Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

'Passion' voor 'poisson' in Ingooigem: unieke vishandel opent op 1 oktober

Het jonge koppel Jeff Kindt (28) en Liesa Messiaen (24) maakt hiermee hun opmerkelijke droom waar. Een vishandel is een niet voor de hand liggende keuze, waar ze echter voluit voor gaan en in geloven. Lees zelf waarom. Openingsweekend: op 28 en 29 september 2018 kan iedereen kennismaken Maison Poisson. Gratis visdelicatessen en een drankje.

Maison Poisson: uniek concept in Ingooigem voor wie van vis houdt

Toch zeker één keer per week. Voor alle duidelijkheid: het gaat om de aanbeveling van het Vlaams Instituut Gezond Leven voor het aantal keren eten van vis. De inwoners van de regio Anzegem hebben vanaf 1 oktober geen excuus meer om deze aanbeveling niet op te volgen: ze kunnen dan hun verse vis om de spreekwoordelijke hoek halen in de nieuwe vishandel Maison Poisson aan Ingooigemplaats 55 in Ingooigem. Het jonge koppel – Liesa Messiaen (24) en Jeff Kindt (28) – pakt uit met een bijzonder concept, met als specialiteit zelf gerookte zalm.
Opmerkelijk toch, een nieuwe winkel met verse vis en visbereidingen. Ga maar eens na hoeveel je er telt in de regio. Toch zijn Liesa en Jeff ervan overtuigd dat hun Maison Poisson de thuis wordt van wie van gezonde kwaliteitsvis houdt. Het jonge koppel biedt een antwoord aan zowel wie zijn wekelijkse portie versie vis zoekt, wie de voorkeur geeft aan een bereid gerecht en wie op zoek is naar echte delicatessen. En wie wil, kan deze ter plaatse consumeren met een heerlijk glaasje biologische wijn.
Het smaakvolle kader in Maison Poisson leent zich er dan ook perfect toe om er te genieten van het lekkers dat de zee en andere wateren ons te bieden heeft. Uniek is zeker de zelf gerookte zalm. Fileren, pekelen en roken in de rookkast, Jeffry neemt het hele proces voor zijn rekening in Maison Poisson zelf. “We hebben de keuze tussen Noorse en wilde Schotse zalm. Deze laatste is minder vet en zeker het neusje van…”, weet Jeffry.
‘Passion’ voor ‘poisson’
Voor Liesa en Jeffry is Maison Poisson ook letterlijk hun thuis. Ze investeerden in het opknappen van het pand van het voormalige ‘Het Andere Speelgoed’. Is het starten van een eigen vishandel voor hen ‘springen en zien of ze kunnen zwemmen’? Neen, het is zeker geen toevallige beslissing. Samen baatten ze eerder in Zuid-Frankrijk al een pop-up restaurantje uit.
Bovendien kreeg Jeff de ‘passion’ voor ‘poisson’ mee van thuis. Hij groeide op in vishandel De Vismijn in Berchem (Kluisbergen) en kent het reilen en zeilen maar al te goed. Die ervaring combineert hij met zijn opleiding als kok aan Ter Duinen in Koksijde en zijn werkervaring in de horeca.
Stiel geleerd
Liesa Messiaen doet niet onder voor 'haar visboer'. Toen het koppel besloot om samen hun droom waar te maken in Maison Poisson, besliste ze de stiel te leren. En waar kon dat beter dan in de Vismijn? "Versnijden, fileren... alles heb ik er geleerd. Ook het belang van service voor de klanten", vertelt Liesa.
Nu delen ze de passie voor heerlijke vis. "Of we nu een visboer en viswijf zijn? Waarom niet, eigenlijk is dat een compliment", knipogen ze.

Heerlijk, zo’n openingsweekend
Op 28 en 29 september kan iedereen zichzelf overtuigen tijdens de kennismakingsdagen. Je krijgt er telkens van 10 tot 18u gratis visdelicatessen en een heerlijk glaasje.

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  :  Jo Vanackere
 

Geplaatst op 24.09.2018

leerlingen Gemeenteschool Zwevegem - Kouter bedanken de gemeentediensten

Op vrijdag 21/09/18 omstreeks 10u gingen de peuters van de Gemeenteschool Zwevegem – Kouter bij de Groendienst, de dienst Wegen en Grondwerken en ATD van de gemeente Zwevegem op bezoek. Ze wilden hen bedanken voor al hun extra inzet bij de vernieuwing van de speelplaats en meer bepaald de voorbereidende werken voor de nieuwe klimpiramide. De peuters verrasten de medewerkers van de Gemeente met een mooie foto van die klimpiramide. De foto kreeg een heel aparte kader waaraan alle leerlingen van de vestiging Kouter hun “stokje” aan bijgedragen hebben.


Voor de redactie  : Bernard Decock  - Bron  : Nathalie Herremans -  Gemeentelijke Lagere School Zwevegem 

Geplaatst op 24.09.2018

Natuurfestival’ op zaterdag 6 oktober in Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne (De Panne)

Op zaterdag 6 oktober organiseert de Provincie West-Vlaanderen samen met de gemeente De Panne en de Vlaamse Overheid het ‘Natuurfestival’ in het Provinciaal Bezoekerscentrum Duinpanne in De Panne. Het festival is gratis.
Tijdens het Natuurfestival is de parking in de Olmendreef niet toegankelijk. Er is parking voorzien op het Koningsplein. Er is een gratis pendelbusje tussen de parking en het terrein.
Programma
Het Natuurfestival start om 14 uur. Er zijn verschillende themawandelingen en vanaf 14.30 uur is er een openluchtdorp met tal van activiteiten voor groot en klein. Er zijn infostanden, workshops en spelletjes rond de thema’s boom, geluid en licht en donker.
Om 17 uur gaat de namiddag over in een festival met muziekoptredens. Onder andere ‘Theater Tieret’, ‘Empty Door’ en ‘Café con Leche’ verschijnen op het podium. Rond de festivalweide zijn er doorlopend verschillende workshops en activiteiten zoals nachtdeathride, nachtbadminton, fakkeldans, middeleeuws re-enactment, enz. Afsluiten doet het Natuurfestival met ‘Radio Guga’, de groep rond Guga Baul.
Praktisch
Plaats: Bezoekerscentrum Duinpanne, Olmendreef 2 in De Panne
Data: zaterdag 6 oktober vanaf 14 uur
Prijs: gratis
[ www.west-vlaanderen.be/natuurfestival ]Voor de redactie  : Bernard Decock Bron  : Voor de dienst dienst communicatie, Raïsa Qvick

Geplaatst op 24.09.2018

25 ste Begijnhofconcert

Het 25 ste  Begijnhofconcert van  Jacques  Coryn  gaat door op donderdag 27 september in de Kortrijkse Schouwburg
Dit concert dat oorspronkelijk gepland stond op 6 juli diende omwille van het WK voetbal uitgesteld te worden. 
 
Het Kortrijks Symfonisch Orkest staat onder de leiding van   Eric Desimpelaere en Yannick Van de Velde, piano.
 
Dit is tevens een jubileumconcert voor 45 jaar Marnixring Kortrijk Kleikop en 50 jaar Marnixring Internationale Serviceclub.
 
Reserveren via begijnhofconcert@telenet.be
 
De kaarten van het concert van 6 juli blijven geldig.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock -  Bron : namens Marnixring Kortrijk Kleikop Voorzitter  Bart Flamée
 

Geplaatst op 24.09.2018

Loopbaanbegeleider Inzicht steunt de Week van het Werkgeluk

Dit jaar start op 24 september de eerste Week van het Werkgeluk. Een internationaal initiatief dat via onze Noorderburen zijn weg naar België vond. Loopbaanbegeleidingscentrum Inzicht onderschrijft het manifest en gelooft dat werkgeluk loont. Dagelijks begeleidt de organisatie mensen in hun zoektocht naar meer geluk in hun job. Een vraag die na de zomervakantie steeds opnieuw stijgt. Werknemers willen immers hun herwonnen energie aanhouden en gaan op zoek naar andere manieren van werk. In hun overweging van nieuwe loopbaanpistes, biedt loopbaanbegeleiding hun een welkome helpende hand … En heel wat extra ‘inzichten’.
Werknemers stellen hun loopbaan in vraag na de zomervakantie
Ida Veldeman, woordvoerder van Inzicht, licht toe: “De zomervakantie is hét moment bij uitstek om afstand te nemen van het werk en om even te ontsnappen aan de ‘ratrace’. Twijfels en verzuchtingen borrelen naar boven, terwijl we dromen van een beter of ander werk.
Schoorvoetend, vol goede voornemens en met heel wat vragen, keren sommige werknemers en zelfstandigen terug naar de werkvloer. Ze twijfelen of ze nog op het juiste professionele spoor zitten en of ze eerder een andere richting willen inslaan. Zijn hun ambities haalbaar? Hoe moeten ze hier nu concreet mee aan de slag?”
Loopbaanbegeleiding als opstap naar meer werkgeluk
Met loopbaanbegeleiding nemen mensen hun loopbaan in eigen handen. Samen met ervaren en gespecialiseerde coaches brengen ze hun talenten, motieven en competenties in kaart. En aligneren deze met hun gezondheid.
Ida Veldeman: “Samen maken we een Persoonlijk OntwikkelingsPlan of POP op en krijgen werknemers en zelfstandigen een beter zicht op de job die écht bij hen past. Op maat van hùn behoeftes en hùn situatie. Deze oefening mondt veelal uit in extra opleiding, een andere rol bij de huidige werkgever of een weloverwogen sprong naar een nieuwe werkgever.”
Loopbaanbegeleiding is in volle opmars
Loopbaanbegeleiding verhoogt de inzetbaarheid en flexibiliteit op de arbeidsmarkt. Ze versterkt mensen in hun job en draagt bij tot meer werkplezier.
Cijfers van de VDAB bevestigen dat sinds de lancering van de loopbaancheques 5 jaar geleden, loopbaanbegeleiding met meer dan 300 procent is gestegen. Ruim 3,2 procent van de werkende Vlaamse bevolking heeft ondertussen al een begeleiding achter de rug.
Inzicht verbindt talent, werk en gezondheid
Als partner van de VDAB, is Inzicht al meer dan 15 jaar specialist in de begeleiding van werknemers, werkgevers en freelancers in hun loopbaan. De ruim 30 ervaren loopbaancoaches zijn actief over heel Vlaanderen en Brussel.
Ida Veldeman: “Wij geloven in de verbinding van talent, werk en gezondheid. Onze loopbaan-begeleiders werken op maat en zijn gespecialiseerd in specifieke noden. We passen steeds onze methodiek aan en werken met de meest geschikte techniek naar een concreet actieplan toe. Zo versterken we werkenden in hun job en bedrijven in hun human potential.”

Voor de redactie  : Bernard Decock  - Bron  : Ida Veldeman
  

Geplaatst op 24.09.2018

Alena Vercruysse wint de Finale van Miss Leie flanders 2019

Zaterdagavond 22 september  had in oc de Troubadour te Bissegem de verkiezing plaats van Miss Leie flanders 2019. Het was de 25 jarige Alena vercruysse uit kortrijk die de finale won. Zij mocht een aankoopcheque ter waarde van €1000  voor aankopen in K in kortrijk; in ontvangst nemen.  Alena is werkzaam in az Groeninge  in de cardiologie.
De prijs voor de meest  fotogenieke finaliste gaat naar Fatimah keshinro uit Antwerpen .De titel  meest sympathieke finaliste was Salima Megri uit Wevelgem .De Slimste  fashionista was Joyce holvoet  uit Harelbeke en ten slotte was de prijs voor de beste influencer voor  lien Vroman uit Wevelgem.
 
Voor de redactie & fotografie  : Bernard Decock 

Geplaatst op 23.09.2018

Veel belangstelling voor levensloop 2018

Tijdens de voorbije weekend van 22 en 23 september had in en rond de Diksmuidekaai  te kortrijk , de 5 de Levensloop plaats .Na de vier sucses edities van levensloppp op de langemunte Verhuisde   levenloop dit jaar naar de verlaagde leieboorden. De lopers vertrokken via de Budabrug  ,Ijzerkaai en de Groeningebrug waaar men enkele kilometers kon wandelen of lopen.

Voor de redactie & fotografie  : Bernard Decock

Geplaatst op 23.09.2018

Provincie zoekt klas voor internationale uitwisselingsweek rond Atlantikwall

De Provincie West-Vlaanderen organiseert samen met verschillende partners ‘Off the Wall’, een internationale uitwisselingsweek waarin jongeren werken rond identiteit, migratie, vervreemding en het bouwen van muren en grenzen.
Daarvoor is ze op zoek naar een groep leerlingen uit het tweede of derde middelbaar die samen met andere Europese leerlingen wil deelnemen aan dit project.
De jongeren zullen van maandag 5 tot zondag 11 november verblijven in Oostende. In de Atlantikwall oorlogssites van provinciedomein Raversyde (Oostende) en Vloethemveld (Zedelgem) gaan ze op stap met kunstenaars en historici. Aan de hand van artistieke workshops, verhalen, getuigenissen en een theatervoorstelling duiken ze in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en maken ze de brug met de actualiteit. Het uitgangspunt is de tentoonstelling Un|Settled in provinciedomein Raversyde.
Hoe deelnemen
Klasgroepen kunnen deelnemen door hun motivatiebrief vóór zondag 30 september door te mailen naar info@raversyde.be.
Alle info over ‘Off the Wall’ en hoe deelnemen is op de website www.raversyde.be terug te vinden.
De winnende groep wordt bekendgemaakt op vrijdag 5 oktober.
Samenwerking met verschillende partners
‘Off the Wall’ is een organisatie van de Provincie West-Vlaanderen, in samenwerking met de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), KAAP, Stichting Europees Erfgoed Atlantikwall (NL) en La Fabrique de Patrimoines en Normandie (FR).
Het initiatief kadert in het Europees Creative Europe-project ‘Atlantikwall Europe’ dat ernaar streeft om musea, herdenkingsplaatsen en andere Atlantikwall sites te linken aan elkaar.

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron : Dienst communicatie provincie West-Vlaanderen : Fanny Depijpere


Geplaatst op 23.09.2018

2 nieuwe personeelsleden van de politiezone Grensleie legden donderdagmorgen de eed af op het stadhuis van Menen.

Hoofdinspecteur Maarten Lust, verantwoordelijk wijk Wevelgem/Ledegem, afdeling leefbaarheid binnen de directie operaties. Afkomstig van PZ Grensleie, eerder motoragent.

Inspecteur Ellen Tytgat, inspecteur binnen de dienst onthaal/steun binnen de directie operaties. Afkomstig van PZ Deinze-Zulte
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron & fotografie  : Filip Van Loo

Geplaatst op 23.09.2018

Schrijf je in voor de Junior Techniekacademie!

Zit je in het 3de of 4de leerjaar? Ben je graag creatief bezig? Schrijf je dan in voor de Junior Techniekacademie!
In groep maak je onder begeleiding van 2 techniekmentoren 5 technische projecten: een project rond 'hout', een toverstaf met LED, een kermismolen met LEGO, bouw je een brug en mag je robot Milo programmeren.
Inschrijven kan vanaf 15 september via www.techniekacademie-menen.be en kost € 60 (€ 50 voor een tweede kind uit eenzelfde gezin). Er is UiTPAS-korting mogelijk. Aan het eind van de reeks workshops wordt er een fiscaal attest kinderopvang bezorgd, waarmee 45% van het inschrijvingsgeld kan gerecupereerd worden.
De eerste workshop start op woensdag 26 september.
Inschrijven voor de Junior Techniekacademie kan momenteel nog niet. Op 15 september om 00u01 zal de inschrijvingspagina bijgewerkt zijn en zal er kunnen ingeschreven worden via www.techniekacademie-menen.be
De 10 workshops zullen doorgaan op:
26/09- 03/10 -10/10 - 17/10 - 24/10- 07/11- 14/11 - 21/11 -  28/11 - 05/12
De volledige reeks bestaat dus uit 10 workshops op woensdagnamiddag en gaat door in Jeugdcentrum Park Ter Walle (J&M Sabbestraat 163A) van 13u30 - 15u00 of van 15u30 - 17u00.
Voor de Junior Techniekacademie is geen bedrijfsbezoek voorzien. Alle workshops gaan dus door in het lokaal.

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Stad Menen
 

Geplaatst op 23.09.2018
3743 artikelspagina's: 1 ... 11 12 13 14 15 <<< 16 >>> 17 18 19 20 21 ... 375