Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Kortrijk Studentenstad stelt een nog uitgebreidere studentengids voor

Voor het tweede academiejaar op rij stelt Kortrijk Studentenstad vzw een handige studentengids voor. Deze gids helpt de studenten op weg door stad Kortrijk met niet te missen adresjes, geeft tips over het leven op kot, mikt op de culturele duizendpoot, zet in op studiebegeleiding, begeleidt studenten naar studentenjobs en nog veel meer.

De studentengids is vanuit een ludieke insteek opgesteld en is speciaal voor studenten geschreven. Zo wordt er ook een ‘eerste hulp bij katers en kattinnen’ gegeven. Vele studenten zullen de rubriek achteraan het interessantst vinden. Daar bieden heel wat Kortrijkse handelaars immers kortingsbonnen aan. Je eindwerk inbinden aan de helft van de prijs, goedkope taxiritten maar ook gratis pintjes: een student kan dankzij de studentengids heel wat centen besparen!

De gids is gratis te krijgen in de universiteiten KU Leuven Campus Kulak Kortrijk en UGent campus Kortrijk alsook in de hogescholen VIVES en Howest. Ook op de komende vrijetijdsmarkten en op Student Welcome, dat plaatsvindt op donderdag 3 oktober, zal de studentengids gratis verdeeld worden.

Kelly Detavernier, schepen van Onderwijs: “De studentengids werd vorig jaar heel goed onthaald. Het resultaat is dat we ook dubbel zoveel handelaars bereid vonden om kortingsbonnen aan te bieden waardoor de gids nog meer te bieden heeft. De ideale manier om met de gids in de hand de stad op hun eigen manier te ontdekken”

 

FVW / Bron Stad Kortrijk

Geplaatst op 13.09.2019

Kortrijkse plantenwinkel nodigt Nederlandse schrijfster uit op Dag van de Klant

Op zaterdag 5 oktober – Dag van de Klant – komt de Nederlandse Mandy Bollegraf helemaal naar Kortrijk om haar boek ‘Plantastic. Groene vingers kun je kweken’ voor te stellen in Plantastic, de plantenwinkel die in april 2018 de deuren opende op het vernieuwde Overbekeplein.

Toen zaakvoerders Marjolijn Vermeulen en François Cauliez van plantenwinkel Plantastic op het Overbekeplein via de sociale media vernamen dat een Nederlandse plantenliefhebster een boek zou uitbrengen met dezelfde naam als hun winkel, namen ze onmiddellijk contact op met zowel uitgeverij Blossom Books als de auteur. Of ze het boek niet in een plantenwinkel die ook Plantastic heet, wilden voorstellen?

Auteur en uitgever reageerden enthousiast en op zaterdag 5 oktober is het dan zover. “Onze winkel bestaat anderhalf jaar,” vertelt Marjolijn Vermeulen “en intussen kunnen we rekenen op heel wat trouwe klanten. Elke week ontdekken er ook nog nieuwe klanten onze winkel. De reacties zijn unaniem lovend. We merken elke week dat er een (h)echte plantengemeenschap bestaat.”

Extra beleving
“De Dag van de Klant leek ons dan ook een uitgelezen moment om iets terug te doen voor onze klanten,” vult François Cauliez aan. “En met deze boekvoorstelling kunnen we iets anders doen dan gewoon een plantje of zo weggeven. Het boek van Mandy sluit perfect aan bij wat wij willen brengen en biedt ons de kans extra beleving in de winkel te brengen.”

Ook Mandy Bollegraf zelf is enthousiast bij de gedachte dat haar boek voorgesteld wordt in een plantenwinkel, met dan nog dezelfde naam. “Ik vind het ontzettend gaaf dat de mensen van Plantastic me hiervoor benaderd hebben! Ik ben hier erg enthousiast over. Een launch in een winkel met dezelfde naam is natuurlijk erg toepasselijk, bovendien ziet de shop er heel mooi uit.”

Boekvoorstelling
Op zaterdag 5 oktober reist Mandy vanuit het verre Enschede naar Kortrijk om haar boek voor te stellen en te signeren. Plantenliefhebbers met vragen zullen die ook kunnen stellen. Het boek wordt daarna te koop aangeboden in Plantastic. ‘Plantastic. Groene vingers kun je kweken’ wordt uitgegeven door Blossom Books en in België verdeeld door L&M Books.
De boekvoorstelling begint om xxu. Inschrijven voor de gratis boekvoorstelling met koffie en een koekje kan via hello@plantastic.be.

FVW / Bron FC

Geplaatst op 12.09.2019

40 jaar boekbezorging in WZC De Meers Waregem

In september 2019 bestaat de boekbezorging aan het woonzorgcentrum De Meers veertig jaar. Wat begon als een service in het revalidatiecentrum De Zonne, groeide uit tot een vaste waarde in bejaardenflat Zonnetijd en het Ware Heem. Bibliotheekmedewerker Marleen Vercruysse gaat maandelijks langs in De Meers om te horen wat de bewoners willen lezen.

Elke maand gaat bibliotheekmedewerker Marleen Vercruysse langs om te peilen naar de interesses en leesbehoeftes van de bewoners in De Meers. “Dat gaat van tijdschriften om in te bladeren, tot non-fictie over duivensport of oorlog. Op het verlanglijstje staan heel vaak boeken over vroegere hobby’s. Ook naar thrillers en streekromans is er heel wat vraag. Veruit het populairst blijft de speciale collectie grootletterboeken.”

Marleen bevestigt dat ook het sociale contact belangrijk is: “de week nadat ik ben langs geweest, worden de boeken door vrijwilligers bezorgd. Rosa Godefroid en Paulette Van Den Driessche, twee oud-bibliotheekmedewerkers, gaan langs met de boeken en maken opnieuw tijd voor een babbel. Zo worden de vaste lezers in De Meers maandelijks twee keer met een bezoek verrast. Je leert de mensen en hun voorkeuren kennen. Als er een nieuw boek in de collectie komt, weet ik al snel of het iets voor die ene bewoner zou zijn. Op die manier brengen we de bibliotheek naar de mensen die er zelf niet meer geraken.”

Marleen Vercruysse en Andrea Christiaens gaan samen op de foto. De bewoners worden bezocht terwijl ze aan hun dagelijkse activiteiten bezig zijn. Zo treffen we Andrea in het kapsalon. Andrea maakt graag gebruik van de boekbezorging. Zo geniet ze telkens van een nieuwe dosis leesvoer. Ongeveer 25 bewoners van De Meers kijken maandelijks uit naar de boekbezorging.

Naast de boekverzorging in De Meers organiseert de bib ook bib-aan-huis, een extra service voor elke inwoner van Waregem die zich (tijdelijk) niet naar de bib kan verplaatsen zoals langdurig zieken, personen met een beperking of minder mobiele personen. Gemiddeld zijn er tien à vijftien gebruikers van bib-aan-huis.

 

FVW / Bron Stad Waregem

Geplaatst op 12.09.2019

VR-bril voor 4 West-Vlaamse ziekenhuizen dankzij VZW voor Kinderen

VZW voor Kinderen schenkt 4 West-Vlaamse ziekenhuizen (O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem, Sint-Jozefskliniek Izegem, Sint-Andriesziekenhuis Tielt en AZ Delta Roeselare) en UZ Gent een Virtual Reality (VR)-bril voor gebruik op de kinderafdeling. Dit betekent een schenking van ca. 20 000 euro. De ziekenhuizen willen VZW voor Kinderen hiervoor van harte bedanken.

Deze nieuwe digitale therapie met virtuele realiteit biedt de artsen en verpleegkundigen de mogelijkheid om de angst en de pijn bij kinderen zonder medicatie te verminderen of elimineren. Dit heet digitale sedatie. Hierdoor zijn patiënten minder bang en verloopt de procedure voor dokters en verplegers sneller.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 12.09.2019

Fotocollectief PXL en Levensloop plaatsen vechters centraal

Vanaf 10 september exposeert het fotocollectief PxL foto’s in het kader van Levensloop. De beelden zijn nog tot eind deze maand te zien op verschillende plaatsen in het stadscentrum. Op die manier wil het fotocollectief een bijdrage leveren in de strijd tegen kanker. 
 
Het fotocollectief PxL bestaat sinds 1960 en groepeert fotografen van divers pluimage, van kunstfotografen tot documentaire fotografen. De 20 leden worden bezield door eenzelfde passie voor kwaliteitsvolle eigentijdse fotografie. 
Dit jaar richtten de fotografen Virginie Tijtgat, Isabelle Thiers, Kattoo Hillewaere, Jacky Bostoen, Jozef Lievens, Stijn Stragier, William Moulin, Luc Michiels, Lieven Vaernewyck en Maarten Caessens hun lens op personen die met kanker in aanraking kwamen. Het fotocollectief werkte hiervoor nauw samen met Levensloop Kortrijk, ressorterend onder de Stichting tegen Kanker, wiens fondsen uitsluitend naar de ondersteuning van het wetenschappelijk onderzoek inzake kankerbestrijding gaan. Het fotocollectief bracht hiervoor de Vechters in beeld, de personen die kanker overwonnen hebben of die momenteel nog behandeld worden. 
 
Jozef Lievens, voorzitter van PxL: “Met onze foto’s hebben wij de persoon achter de ziekte centraal willen stellen. De samenwerking met de  Vechters verliep zeer vlot en was voor ons erg verrijkend op menselijke vlak”. 
 
Ook co-voorzitter Eddy Sabbe van Levensloop Kortrijk vond het initiatief uitstekend: ”Dit project van Pxl, in de aanloop naar de zesde  editie op 28 & 29 september, bewijst dat de filosofie achter Levensloop uitgedragen wordt door een steeds breder wordende groep  mensen, wat alleen maar het doel van de Stichting tegen Kanker ten goede kan komen”. 
 
Ook schepen van Cultuur Axel Ronse juicht de samenwerking van PxL en Levensloop toe: “Dit is een sterk en hartverwarmend project  dat onze volledige steun verdient. Door deze foto’s in de publieke ruimte te brengen, bereiken we niet alleen een ruim publiek op een  laagdrempelige manier, maar durven we ook het taboe rond dit gevoelige thema doorbreken”. 
 
Om de toegankelijkheid van de foto’s te bevorderen werden zij met de steun van de Stad Kortrijk midden in het stadsbeeld  geplaatst. Zo kunnen de foto’s tot eind september bekeken worden op de Grote Markt, het Vandaleplein, de Houtmarkt, de  verlaagde Leieboorden en Buda Beach. 
 
BDK / Foto BDK

Geplaatst op 12.09.2019

Motards nemen mensen met beperking mee tijdens 40ste Brandingrun

Op zondag 15 september 2019 organiseert ‘de branding’ de 40ste Brandingrun. Deze run met zijspannen, trikes, Goldwings en gewone moto’s, die ondertussen al zovele jaren georganiseerd wordt, blijft één van de hoogtepunten van het jaar voor onze mensen met beperking. Vertrek is voorzien vanop de parking aan de Ringlaan 30 te Heule, voor een uitgestippelde tocht richting Beveren-Leie.

Tijdens de Brandingrun nemen zo’n 60-tal motards onze mensen vrijwillig mee voor een tocht in de regio. Vaak engageren deze motorrijders zich jaarlijks opnieuw omwille van het enthousiasme van hun passagier en de aangename ontmoeting met de andere motorrijders. En zo is het voor vele cliënten van ‘de branding’ telkens een blij weerzien met hun chauffeur voor deze dag! In ruil voor hun deelname aan de Brandingrun, ontvangen de motorrijders een verzorgd middagmaal met aperitief, en een avondmaal als afsluiter van de dag. Motards die nog willen meerijden, zijn steeds welkom en kunnen zich aanmelden via activiteitencentrum@waak.be.

Startplaats van onze Brandingrun is de parking van ‘de branding’ aan de Ringlaan 30 te Heule. De Brandingrun vertrekt om 13.30u, aankomst is voorzien rond 17.30u. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen bij het vertrek van de groep.

 
FVW / Bron De Branding

Geplaatst op 11.09.2019

Halloween in Ieper

Ieper baadt vanaf 11 oktober drie weekends lang in Halloweensfeer, Halloweendecoratie, griezels, versierde etalages, ...

Haunted House 'Hotel 31'
Ieper, voorjaar 1947. De stad wordt met enkele onrustwekkende verdwijningen geconfronteerd. Allen hebben één ding gemeen: de vermisten waren recent bij 'Hotel 31' te gast. Grondig speurwerk levert niets op en het beruchte hotel biedt sinds kort weer vreedzame overnachtingen aan. Of die schijn probeert men in elk geval hoog te houden. Hotel 31 is gelegen op het Claertplein te Ieper. Op 25, 26 en 31 oktober en 1 + 2 november kan je het hotel bezoeken van 19.00 tot 00.00u. De inkom bedraagt 5 euro.

Halloweentocht 31 oktober
Neem op 31 oktober samen met je gezin, familie of vrienden deel aan de spooky tocht door de Ieperse binnenstad. Er zijn maar liefst 13 griezelzones en 8 scenes te beleven. Daarnaast is er ook randanimatie en gratis grime voor de kinderen. Tijdens de 3,6km lange tocht kom je meer te weten over het kruidenvrouwtje 'Mariëtte' terwijl je de verschillende griezelzones trotseert en heel wat animatie je pad doorkruist.
Het verhaal van het kruidenvrouwtje eindigt op de Grote Markt tijdens het slotspektakel waar wellicht ook een heksenverbranding zal plaatsvinden.

Animatie
Elke zaterdagnamiddag tussen 11 oktober en 2 november trakteren gezellige personages je op Halloweensnoepjes. De verschillende straatacts jagen je tijdens deze weekends de stuipen op het lijf.

Etalagewedstrijd
Ook heel wat handelaars zetten hun beste beentje voor. Surf naar de facebookpagina van 'shop in Ieper' en like tussen 11 en 31 oktober jouw favoriete etalage en/of horecazaak in de prijzen.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 11.09.2019

Gratis sporten bij Vaste Vuist tijdens “week van de sportclub”

Tot 21 september neemt sportgroep Vaste Vuist Lauwe deel aan de ‘Week van de Sportclub’. Tijdens deze dynamische sportweek zetten honderden Vlaamse sportclubs hun werking en hun activiteiten extra in de kijker. Zo ook Sportgroep Vaste Vuist Lauwe waar je momenteel tot 21 september gratis kunt proeven van alle sportactiviteiten die de grootste club van de Gymfed aanbiedt.
Om hun sportieve ambitie waar te kunnen maken, rekent Sportgroep Vaste Vuist ook voor deze editie op de enthousiaste medewerking van alle sportliefhebbers. Daarom mag iedereen tot  en met zaterdag 21 september gratis komen sporten bij Sportgroep Vaste Vuist Lauwe zodat iedereen zijn favoriete sport kan ontdekken.
De sportgroep programmeert een heel uitgebreid gamma, waar zowel jong en oud wel één of meerdere sporten zal terugvinden die bij hem passen.

Het is de doelstelling van Sportgroep Vaste Vuist om sport aan te bieden voor iedereen. En dat woordje iedereen nemen ze heel letterlijk. Vandaar de uitbreiding van het sportaanbod met G-Roove & Move (G-dans), G-foot voor volwassenen, petanque, osteoflex en kleutergym 2e & 3e kleuter.

FVW / Foto Vaste Vuist Lauwe

Geplaatst op 11.09.2019

Sportgroep Vaste Vuist huldigt zijn kampioenen

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe, de grootste sportgroep van Vlaanderen, huldigde al haar turners en turnsters die in het voorbije sportjaar een bronzen, zilveren of gouden medaille behaalden op de West-Vlaamse, Vlaamse en  Belgische kampioenschappen. Maar liefst 55 gymnasten kregen uit handen van burgemeester, schepenen , provincieraadsleden en voorzitter Defossez Dries een attentie. Een nieuw record in de clubgeschiedenis. De club telt met onder andere Ward Claeys, Lize Verhaeghe, Alice Francoy, Senne Spyckerelle, Victor Tournicourt en Wannes Vlaeminck enkele buitengewone topsportgymnasten. Bestuur en trainers zijn fier op dat jong talent.

FVW / Foto Vaste Vuist Lauwe

Geplaatst op 11.09.2019

2 Fietsendieven opgepakt dankzij camerabeelden

Op zaterdag 7 september 2019 kon de Politiezone VLAS 2 fietsendieven oppakken nadat hun vluchtweg kon gevolgd worden via het cameranetwerk in de Kortrijkse binnenstad.

Die dag, omstreeks 17.00 uur, kwam een melding van een fietsdiefstal binnen bij de PZ Vlas. In de dispatching werd meteen een analyse van de camerabeelden gemaakt. Op de beelden was duidelijk te zien hoe 2 verdachten de fiets van het slachtoffer stalen uit de fietsenstalling in de Wijngaardstraat, ter hoogte van het winkelcentrum K in Kortrijk.

De beelden toonden ook hoe de verdachten de fiets overbrachten naar de fietsenstalling van de K, gelegen op verdieping -3, en daarna het winkelcentrum binnenwandelen. Even later was via de camera’s te zien dat de 2 verdachten zich in het Pradopark bevonden. Meteen werd een politieteam ter plaatse gestuurd, met een succesvolle interceptie als resultaat.

De 2 jongemannen, die in Kuurne en Harelbeke wonen, werden overgebracht naar het politiecommissariaat voor ondervraging en verder onderzoek.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 10.09.2019
4757 artikelspagina's: 1 ... 14 15 16 17 18 <<< 19 >>> 20 21 22 23 24 ... 476