Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Nieuw dagelijks bestuur voor regio Open Vld Zuid-West-Vlaanderen

De regio-afgevaardigden uit de 12 gemeenten rond Kortrijk hebben woensdag 22 januari een nieuw dagelijks bestuur gekozen. Als regiovoorzitter neemt Tom Vlaeminck (Open Vld Menen) de dagelijkse leiding van de regio in handen. Eerste en tweede ondervoorzitter zijn Johan Vancoillie (Open Vld Kortrijk) en Simon Martyn (Open Vld Avelgem). Benoit Verstraete (Open Vld Wevelgem) is secretaris en Guido Margodt (Open Vld Zwevegem) is penningmeester. Politiek secretaris is Maarten Vander Stichele (Open Vld Kortrijk). Tom Vlaeminck en Johan Vancoillie zullen de regio ook vertegenwoordigen in de nationale partijraad van Open Vld.
 
Tussen oktober en december hielden de 12 Open Vld-afdelingen in de regio rond Kortrijk bestuursverkiezingen. Daarbij werden ook vertegenwoordigers gekozen voor het regiobestuur
 
Op de foto staan (v.l.n.r.): Evy Vandemaele (regiocoördinator Open Vld West-Vlaanderen), Benoit Verstraete (secretaris), Simon Martyn (2e ondervoorzitter), Guido Margodt (penningmeester), Tom Vlaeminck (voorzitter), Johan Vancoillie (1e ondervoorzitter en afgevaardigde partijraad), Maarten Vander Stichele (politiek secretaris), Martine Vanryckeghem (provincieraadslid).
 
Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Evy Vandemaele  - Open VLD 

Geplaatst op 23.01.2020

Kortrijk Business Park wordt de blikvanger van het Beneluxpark

Op de kop van het Beneluxpark ontwikkelt Verstraete Development een nieuwe landmark: Kortrijk Business Park. Het futureproof kantoorgebouw van 18.000 m² verrijst momenteel uit de grond en wordt deze zomer opgeleverd. Alle nieuwste snufjes zullen in het gebouw aanwezig zijn.
 
Bouwevolutie
Begin januari 2019 zijn de werken gestart. De visie van de ontwikkelaar is om een duurzaam gebouw neer te poten, waar het welzijn van de toekomstige gebruiker centraal staat.
 
De werken schieten ondertussen goed op. Wie nu in de buurt de Beneluxlaan komt, ziet de eerste verdiepingen van het gebouw uit de grond schieten. Momenteel wordt er gewerkt aan de 6e bouwlaag, van de in totaal 7 bouwlagen.
 
De oplevering van het gebouw is voorzien voor augustus 2020.De eerste huurders zullen hun intrek nemen in november.
 
Full-service pakket
Om de zorgen van de huurders zo veel mogelijk te ontnemen, biedt Verstraete Development een full-service pakket aan. De bedrijven kunnen bij de ontwikkelaar aankloppen met hun kantoorwensen en -dromen. Op basis hiervan wordt een plan uitgewerkt en worden de werken volledig opgevolgd tot aan de oplevering.
 
Flexibiliteit is het uitgangspunt van Kortrijk Business Park. De ruime plateaus zijn opsplitsbaar in kleinere kantoren, vanaf 450 m² tot 3.000 m².
Functies
Op de gelijkvloerse verdieping komt de coworking-space Buzzynest. De uitbater van deze coworking space zal meer aanbieden dan louter een open ruimte waar mensen komen en gaan. Ze gaan ook de mogelijk bieden om flex-offices te huren, kleinere private kantoren gaande van één persoon tot een 20-tal personen. Hierdoor zullen zowel start-ups als grotere corporates actief zijn in het gebouw, welke tot de nodige kruisbestuiving en dynamiek zal leiden.
 
KBP beschikt over heel wat troeven. Enkele hiervan zijn de imposante inkomhal, een eigen restaurant, een overdekt terras met zicht op de vijver, en een grote polyvalente zaal voor seminaries, productvoorstellingen of andere evenementen.
 
Binnenin het gebouw bevindt zich namelijk een groene patio wat zorgt voor veel natuurlijk daglicht langs de beide kanten van het gebouw. Dit draagt bij tot een aangename werkomgeving, zowel in de winter als zomer.
 
Voor de ventilatie en verwarming wordt er gewerkt met  klimaatplafonds. Een vraag gestuurd ventilatiesysteem in de vergaderruimten waarborgt een continue temperatuur- en CO2-meting.  Daglichtsturing en aanwezigheidsdetectie leiden de intelligente ledverlichting in goede banen. De zonneschermen aan de buitenkant vermijden dat hitte in de zomer het gebouw binnendringt. Ondergronds worden elektrische laadpalen voorzien. Toegangscontrole- en camerabewakingssystemen zullen de veiligheid garanderen.
 
De nabijheid van Kulak, Vives Hogeschool, AZ Groenige, Kinderdagverblijf ‘t Hoogappeltje, Fitness De Kaai en Kortrijk Xpo is een meerwaarde. Ook de groene parkomgeving en de vlotte aansluiting op belangrijke verkeersassen als de E17, de E403, de R8 en de Doorniksesteenweg zijn een grote troef.
 
Voor meer informatie omtrent Kortrijk Business Park, neem dan gerust een kijkje op de website http://www.kortrijkbusinesspark.be/ 
 
Over Verstraete Development
 
Deze West-Vlaamse projectontwikkelaar heeft diverse projecten verspreid over West- en Oost-Vlaanderen, Brussel en de Kust.
Ze creëren er zowel residentiele als bedrijfsomgevingen waar de klant centraal staat. Verstraete Development bouwt sinds 2011 mee aan uw toekomst een heeft een brede mix aan projecten in ontwikkeling.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock  / Bron  : Anthony Verstraete
 
 
  

Geplaatst op 21.01.2020

Zwevegem zet sport op 1

Sportieflex: een nieuwe sporttrend voor sportievelingen die niet bij een club aangesloten zijn

Dat Zwevegem dé sportieve gemeente bij uitstek is, blijkt uit de hoge participatiecijfers en het groot aantal sportclubs actief op het Zwevegems grondgebied. Maar we willen en kunnen nóg beter doen!

Samen met de lokale sportclubs én met de sportfederatie Sportievak vzw wil de gemeente inzetten op de nieuwe trend voor wie zich nog niet kan of wil binden aan 1 sportclub. Halfweg augustus 2020 wordt daarom Sportieflex gelanceerd, een initiatief dat volop in ontwikkeling is.

Sportieflex
Sportievak vzw lijst momenteel de sportmogelijkheden op voor wie wel wilt sporten maar niet aangesloten is bij een sportclub. Sportclubs die hun werking willen openstellen, worden gevraagd om op te geven op welke tijdstippen en onder welke voorwaarden dat mogelijk is.

Streefdoel is om tegen halfweg augustus 2020 alle gegevens te bundelen in een handig overzicht en in een flexibel sportabonnement. Het belooft een kant en klaar pakket te worden voor wie aan de conditie wenst te werken zonder zich meteen te binden aan een welbepaalde club. Dit is ideaal voor wie op zoek is naar een nieuwe sportclub maar nog twijfelt. Dankzij Sportieflex kunnen de clubs naar keuze bezocht worden. Hopelijk volgt hieruit dan de optimale sportkeuze en misschien komt daar op termijn ook een lidmaatschap uit.

Kostprijs
Deelnemers zullen een Sportieflex-abonnement nemen bij Sportievak. Dit omvat een 24/24 u.-  verzekering tijdens de beoefening van gezondheidssporten (wandelen, joggen, lopen, fietsen, paardrijden, fitness, yoga, rolschaatsen, zwemmen, turnen en ijsschaatsen) en uiteraard ook tijdens de open sportmomenten in de deelnemende Zwevegemse sportclubs. Deelnemen is verder gratis maar de clubs kunnen eventuele kosten recupereren. Deze voorwaarden zullen expliciet vermeld staan in het infopakket. 

Op naar een duurzame gezonde levensstijl
Met dit initiatief wenst de gemeente de niet-sporters helpen om de weg naar sport te vinden. Zwevegem wilt hiermee een duurzame en gezonde levensstijl promoten bij de hele bevolking.

Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Mieke Depoortere - Diensthoofd sport Zwevegem

  

Geplaatst op 20.01.2020

Kortrijk heeft nieuwe straat: Rode Kruisplein

In 2020 bestaat de afdeling van Rode Kruis in Kortrijk 150 jaar en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. In dit feestjaar
beslist Stad Kortrijk om de nieuwe verkaveling tussen de Vlaanderenkaai en Minister Lybaertlaan de naam ‘Rode
Kruisplein’ te geven.

150 jaar geleden woedde de Frans-Duitse oorlog aan onze grenzen. De oproep om oorlogsslachtoffers te helpen bleef niet
zonder gevolg en vormde de aanleiding voor de oprichting van het Rode Kruis-Kortrijk. Daarmee was dit één van de eerste
lokale afdelingen van Rode Kruis-Vlaanderen. Anno 2020 telt de afdeling meer dan 110 geregistreerde vrijwilligers.

Dit feestjaar wil ook Stad Kortrijk niet zomaar laten voorbijgaan. Er werd een straatnaam gezocht voor de nieuwe
verkaveling die er komt tussen de Vlaanderenkaai en de Minister Lybaertlaan. De straatnaamcommissie boog zich over
deze toewijzing en adviseerde toepasselijk om dit plein de naam Rode Kruisplein te geven. Eerder werd dit al principieel
goedgekeurd door de gemeenteraad van 18 december 2019. Het CBS keurde dit definitief goed op 13 januari. In de
gemeenteraad van februari volgt de definitieve goedkeuring.

Axel Ronse, schepen van Cultuur: “Het is bewonderenswaardig wat het Rode Kruis doet en in Kortrijk zijn we terecht fier op onze lokale
afdeling, die heel wat vrijwilligers kent en nog steeds aan het groeien is. Wij vinden het dan ook toepasselijk om een plein te vernoemen
naar het Rode Kruis.”

Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Seel Seynhaeve -  Persverantwoordelijke stad Kortrijk

 

Geplaatst op 20.01.2020

Sterke wedstrijd toestelturnen meisjes Vaste Vuist Lauwe in sterk deelnemersveld

Afgelopen weekend stond de eerste provinciale voorronde in Temse gepland voor Toestelturnen meisjes C13 en C14 van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Louise Derycke, Shanys Beke en Tiany Labarque haalden het onderste uit de kan om het beste van zichzelf te tonen, want dit was meteen hun West-Vlaams kampioenschap. Louise turnde een bijna foutloze wedstrijd en toonde een nieuw element aan brug en aan vloer.  Ze behaalde een knappe 9e plaats in een sterk deelnemersveld. Ook Shanys Beke kon een vrijwel foutloze wedstrijd afleggen. Omwille van stabiele oefeningen met een mooie moeilijkheid behaalde ze de 6e  plaats van West-Vlaanderen. Tiany kon door blessure slechts aan 2 toestellen deelnemen. Voor haar was dit het ideale moment om nieuwe delen te proberen en extra ervaring op te doen.
Op de foto vlnr: Shanys Beke, Louise Derycke en Tiany Labarque.

Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Dries Defossez vaste vuist Lauwe 

Geplaatst op 20.01.2020

Robbe Dewulf wint Belgian Open Trampoline

Robbe Dewulf, aangesloten bij Vaste Vuist Lauwe, won te Duffel de finale van de Belgian Open Trampoline 2019 in de categorie Federaal 2. Een finalewedstrijd is een lange wedstrijddag waarbij alle geselecteerden van 2019 eerst strijden voor een plek in de ultieme finale later op dag. Robbe kwam als favoriet uit de voormiddag. 's Namiddags kon hij zich opnieuw opladen en behield hij zijn focus om zo verdiend de titel te veroveren.
 
In de Nationale reeksen, de topcategorie van het kampioenschap, behaalden clubgenoten Charlot Becquart en Sien Sabbe respectievelijk zilver en een verdienstelijke 6de plek in de leeftijdsgroep tot 12 jaar. Naast het goud van Robbe, zijn dit evenzeer topprestaties.
 
Op de foto  vlnr Charlot Becquart, Sien Sabbe en Robbe Dewulf
 
Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron : Defossez Dries - Vaste vuist Lauwe

 

Geplaatst op 20.01.2020

Gezinsbond Bissegem Tweedehandsbeurs: Zaterdag 25 januari 2020 van 9.00u tot 15.00u Vlaswaagpein 3 Bissegem

De gezinsbond afd. Bissegem pakt elk jaar uit met een unieke tweedehandsbeurs.Ouders  en grootouders vinden het  interessant om in deze dure tijden  artikels te kopen voor hun kinderen of kleinkinderen  aan een lage prijs.
Ruim zesduizend artikels worden aangeboden;
Kinderkledij ( 0-12 jaar),babyuitzet, bedjes ,parken, wastafels, kinderstoelen, autostoelen, maxi-cosi’s, fietsstoeltjes, boekentassen,speelgoed, boeken, DVD’s, boekentassen, buggy’s, kinderwagens, loopfietsen, gocarts, fietsen,...
De 150 verkopers brengen op vrijdagnamiddag 24 jan.  hun spullen binnen. Met een ploeg bestuursleden en vrijwilligers ( 70 personen) worden alle spullen per soort, per maat en per leeftijd uitgestald.
Als koper kan je dus alle gelijksoortige artikels vergelijken. 
De beurs is sterk geautomatiseerd. De 6000 artikels zijn voorzien van etiketten met vraagprijs, omschrijving en met barcodes. Aan de kassa wordt gewerkt met computers in netwerk en barcodescanners.
De koper betaalt alle aankopen samen en krijgt een kasticket. Cash betalen , geen betaalkaarten!

De beurs gaat door op zaterdag 25 januari 2020 doorlopend van  09.00u tot 15.00u, in het OC De Troubadour Vlaswaagplein 3 te  Bissegem. 
De toegang tot de beurs is gratis voor leden en niet leden.

Gezinsbondsleden brengen hun lidkaart  2020 mee, het geef je een voordeel. Niet leden betalen 10% extra op de aangegeven prijs.

Voor verdere info
https://bissegem.gezinsbond.be - https://www.facebook.com/gezinsbondbissegem
Zaterdagavond vanaf 18.30u tot 19.30u komen de verkopers, hun ontvangsten ophalen.
De verkopers worden in de mogelijkheid gesteld om hun niet verkochte spullen te schenken aan het goede doel. Er wordt samen gewerkt met “ BUDA sociale kledingwinkel “ van Kortrijk en “DE DEELFABRIEK “ afdelingen “SWOP en GO”  en “DE BABYTHEEK” eveneens van Kortrijk.
Het bestuursteam van de gezinsbond afd. Bissegem staat alvast voor U klaar

 
Voor de redactie  : Bernard  Decock  / Bron  : Gezinsbond Bissegem 

Geplaatst op 20.01.2020

Kortrijkse Kinekring viert 40-jarig bestaan.

De kinekring telt 66 leden en verenigt kinesitherapeuten uit de regio Wevelgem-Kortrijk-Kuurne. Naar aanleiding van het jubileum waait er een frisse wind in de vereniging door een nieuwe bestuursploeg en een nieuwe naam: Kinekring VLAS.
De kinekring brengt kinesitherapeuten op geregelde tijdstippen samen door lezingen, opleidingen en onderling overleg. Dit in een kader van collegialiteit en vriendschap. De kring werd opgericht in 1979 door onder meer Dhr. Koen Dewaele. “Om het veertig jarig bestaan te vieren werd het huidige bestuur gevoelig uitgebreid met een aantal collega’s, zowel zelfstandigen als loontrekkenden” zegt huidig voorzitter Stefaan Gheysen.
“Het is voor ons belangrijk dat er een vertegenwoordiging is voor alle collega’s in de brede omgeving van Kortrijk. Die regionale samenwerking wordt nog meer in de verf gezet met onze nieuwe naam: Kinekring VLAS. Door onze activiteiten en lezingen verbeteren we de kwaliteitsvolle zorg voor onze patiënten.” Geïnteresseerde kinesitherapeuten die wensen aan te sluiten kunnen steeds contact opnemen via kinekringvlas@gmail.com.
 
Op de foto's  : Kinesitherpeuten in actie tijdens opleiding “Levensreddend handelen en reanimatie”. en de  lezing rond beroepsorganisatie op locatie.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Stefaan Gheysen - Namens Kinekring VLAS 

Geplaatst op 20.01.2020

Beter voorbereid op werk met Sociopoly. Een bordspel om sociale vaardigheden te trainen.

Een bordspel om op laagdrempelige manier om sociale vaardigheden te trainen en moeilijke situaties te bespreekbaar te maken. Bij de MaRe, een psychosociaal revalidatiecentrum en emino, een organisatie die zich inzet om ongewoon talent aan het werk te helpen en te houden, weten ze daar alles van.
 
Bij het solliciteren en op de werkvloer heb je heel wat sociale vaardigheden nodig zoals een eerste indruk maken, luisteren, omgaan met feedback… Dat is niet altijd even gemakkelijk. Daarom ontwikkelde emino Sociopoly. Een bordspel om op een laagdrempelige manier sociale vaardigheden te trainen.
 
Bij de MaRe in Kortrijk wordt Sociopoly tijdens de groepssessies regelmatig uit de kast gehaald. Het Psychosociaal Revalidatiecentrum ondersteunt mensen met een psychiatrische en/of psychosociale kwetsbaarheid om terug een volwaardige plaats in de maatschappij op te nemen. Er wordt op alle levensdomeinen ondersteuning geboden zodat cliënten zich maximaal kunnen ontplooien. Eén van die levensdomeinen is werk. Om beter voorbereid te zijn op allerhande situaties die je tijdens de zoektocht naar werk en op de werkvloer kan tegenkomen, gebruikt de MaRe Sociopoly. "We hebben hier goede ervaringen mee" zegt John Deloof, coördinator. "De situaties zijn zeer realistisch. De kandidaten nemen het samen op tegen de superkandidaat. Hij lijkt het in alles goed te doen maar komt ook lastige situaties tegen… Zo worden ook moeilijke thema's zoals zelfvertrouwen en assertiviteit bespreekbaar."
 
"Op de werkvloer heb je inderdaad heel wat sociale vaardigheden nodig. Niet iedereen is daar even vlot in. Het is onze opdracht om ongewoon talent aan het werk te helpen en te houden. Daarom ontwikkelden we Sociopoly. Een spel is een krachtige methodiek. Het is een laagdrempelige manier om sociale vaardigheden te trainen." aldus Kristien Smet, manager marketing & communicatie. "Ook onze eigen coaches gebruiken het frequent. Omdat we willen dat het een realistische weergave is van de werkvloer kreeg het spel een update en meteen een frisse look. We zijn hiermee aan de derde druk."
21 januari organiseren De MaRe en emino een demo-sessie. Dan krijg je de ervaringen van de spelers & spelbegeleider uit de eerste hand:
 21 januari 2020 van 9 u tot 12u30. we starten met een ontbijt, om 10u geeft de jobcoach van emino samen met de klanten van de MaRe een demo. Locatie  :  De MaRe, Psychosociaal Revalidatiecentrum, Condédreef 59, 8500 Kortrijk
Over emino: Elk talent verdient een plek op de arbeidsmarkt. Emino zet zich in om ongewoon talent duurzaam en volwaardig aan het werk te helpen en te houden. Daarom informeert, adviseert en ondersteunt emino werkzoekenden, werknemers en bedrijven.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron :  Kristien Smet, manager marketing & communicatie
 

 
 
  

Geplaatst op 19.01.2020

Guldensporencollege decoreert personeelsleden

Bij de start van het nieuwe jaar horen traditioneel heel wat recepties. Ook in het Guldensporencollege campus Engineering houden ze deze traditie graag in ere. Deze keer verzorgden de leerkrachten Algemene Vakken de sfeervolle receptie en boden hun collega’s met plezier een drankje en heel wat smakelijke hapjes aan. Naar goede gewoonte werden ook de verdienstelijke collega’s met 25 en 35 jaar dienst in de bloemetjes gezet. Negen leerkrachten kregen de burgerlijke medaille (25 jaar) opgespeld door Carol Leleu, gemeenteraadslid van de stad Kortrijk. Daarnaast kregen ook drie collega’s het burgerlijk kruis (35 jaar). 

Gedecoreerde personeelsleden met  25 jaar dienst, burgerlijke medaille

 

 

 1. Geert Maelfait (praktijkleraar vrachtwagenchauffeur, campus Engineering)
 2. Johan Van de Casteele (leraar technische vakken en praktijk afdeling hout, campus Engineering)
 3. Bart Van Oost (leraar technische vakken en praktijk afdeling hout, campus Gullegem)
 4. Ine Van Walle (leerkracht kunstvakken en technische vakken in afdeling Schilderen decoratie, campus Engineering)
 5. Diedrik Van Tieghem (leraar wiskunde in de eerste graad vooral B-stroom, campus Zuid)
 6. Ann Verhelst (leerkracht wiskunde, campus Zuid)
 7. Johan Allegaert (administratief medewerker, campus Zuid)
 8. Claude Delrue (leerkracht Frans, campus Zuid)
 9. Eddy Devolder (leerkracht aardrijkskunde en PAV, campus Gullegem en Engineering)
 
35 jaar dienst, burgerlijk kruis
 1. Geert Devolder (stafmedewerker technische coördinatie)
 2. Lieve Lambrecht (leerkracht KSO)
 3. Geert Van den Bogaerde (leerlingenbegeleider campus Engineering)
Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Guldensporen college 


Geplaatst op 19.01.2020
4922 artikelspagina's: 1 2 <<< 3 >>> 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 493