Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Succesvolle Week van de Markt te Nieuwpoort

De eerste week van de paasvakantie 2019 werd uitgeroepen tot ‘Week van de Markt’ in West-Vlaanderen. De slogan van de campagne luidde ‘De markt is altijd een beetje vakantie’ en liep van 8 t.e.m. 14 april 2019.
Op vrijdag 12 april 2019 was het de beurt aan de Nieuwpoortse markt. Elke bezoeker kreeg bij aankoop een lotje. In totaal werden meer dan 3.000 lotjes verdeeld. Een fantastisch resultaat!
Rond het middaguur vond de trekking plaats van de winnende lotjes. Burgemeester Geert Vanden Broucke en Schepen van Lokale Economie Ann Gheeraert waren present om de gelukkige winnaars uit te loten.
Op de markt van Nieuwpoort werden maar liefst 35 prijzen verloot, waaronder een hoofdprijs van 300 euro, een Weekendje Weg in West-Vlaanderen. Ook Stad Nieuwpoort gaf vijf prijzen weg.

FVW / Bron: Stad Nieuwpoort

Geplaatst op 22.04.2019

Vernieuwde Stedelijke basisschool noord Hulste organiseert voor de 34ste keer Rommelmarkt

Op zondag 28 april organiseren de ouderraad, directie en leerkrachten van SBN Hulste opnieuw hun jaarlijkse rommelmarkt. Dit is voor de school hét evenement van het jaar. Na de vernieuwingen die werden en worden doorgevoerd op de school hoopt men de topeditie van vorig jaar te overtreffen. “Dat zal niet gemakkelijk zijn”, zegt Hilde Delanote, de nieuwe voorzitster van de ouderraad. ”Vorig jaar hadden we schitterend weer, waardoor de bezoekers alle tijd namen om te snuisteren, en achteraf ook wat langer bleven hangen om iets te drinken. Sowieso zal er terug een ruim en zeer gevarieerd aanbod zijn van tweedehandsmaterialen: kledij, boeken, speelgoed, elektro, juwelen enzovoort. Het principe van onze rommelmarkt is simpel maar geniaal. Op vrijdag en zaterdag halen onze medewerkers bij de inwoners van Hulste alle oude spullen op die ze graag kwijt willen. Al dit gerief wordt gesorteerd en per categorie te koop gesteld in de klaslokalen, speelplaats en turnzaal. ”
De school onderging de laatste 2 jaar heel wat veranderingen. Ongetwijfeld zullen de nieuwe moderne klaslokalen opvallen voor de bezoekers. Ook de speelplaats werd een stuk groener. “De opbrengsten van de rommelmarkt gaan onder andere naar dit speelplaats project”, zegt Leen Pison, directrice van de school. “We hebben nu een mooi grasveld, en zelfs een krijtbord buiten, waardoor de leerlingen soms in de open lucht les kunnen krijgen, fantastisch toch?”.

De rommelmarkt gaat door op 28 april in de school in de Tieltsestraat. Naast om oude spullen te kopen kan je er ook terecht om iets te eten of te drinken, vanaf 9.30u 's ochtends.

 
FVW / Bron: SBN Hulste

Geplaatst op 22.04.2019

Expositie Serge Moreel: The American Golden Century

"Meer dan honderd jaar vatten in één beeldend project? Hoogmoedig en ambitieus, een beetje zoals de Amerikaanse droom: de plicht tot het nastreven van succes. Maar tegen welke prijs? We zien anekdotische verhalen uit die honderd jaar beeldenvloed: over mens, dier en milieu."
 
Kunstenaar Serge Moreel schetst aan de hand van een aantal kleurrijke en expressieve schilderwerken een beeld van de Amerikaanse 20ste eeuw. Hierbij wordt speciaal aandacht gegeven aan de rol van de Amerikanen tijdens de Eerste Wereldoorlog én de gevolgen van deze oorlog voor de Verenigde Staten.
 
Hij schildert een aantal anekdotische scènes, waarachter een groter verhaal schuil gaat. De werken zitten vol symboliek en geven een aparte kijk op het streven naar The American Dream. Waregem, WOI en het paard nemen een prominente rol in in deze uitzonderlijke tentoonstelling, die dan ook perfect past binnen de contouren van het bezoekerscentrum HIPPO.WAR.
 
 

Tijdelijke tentoonstelling 24 april - 30 juni
Bezoekerscentrum HIPPO.WAR, Holstraat 95, 8790 Waregem
Woensdag tot zondag van 14.00u tot 18.00u.

FVW / Bron: Stad Waregem

Geplaatst op 22.04.2019

Dames Vaste Vuist Lauwe schitteren in provinciale voorronde gymnastiek

Vorig weekend namen de dames van sportgroep Vaste Vuist Lauwe deel aan de 2e provinciale voorronde toestelturnen AB-niveau.

Noa Vantomme (B12) mocht de spits afbijten. Ze mistte een beetje haar start, maar kon zich goed herpakken op de volgende toestellen. Ze kon opnieuw de 1e plaats in het open klassement veroveren.
Alice Francoy en Lise Verhaeghe (A13) maakten indruk op hun eerste wedstrijd voor het grote publiek sinds ze naar de Topsportschool in Gent gaan. Beiden toonden reeds nieuwe elementen ondanks blessureleed. Deze vinnige dametjes behaalden respectievelijk de 4e en 3e plaats.
Bij de B16+ toonde Tine Depickere een stabiele wedstrijd en werd 9e. Niki Delporte en Anke Dejonghe lieten hier en daar een steekje vallen en werden 25e en 27e.
Katlijn Vlaeminck turnde bij de A10 haar eerste volle wedstrijd na een voetblessure. Ze behaalde ondanks enkele fouten een bronzen medaille op een zucht van zilver.
Bij de categorie B11 behaalde Gitta D'Hooghe een mooie 3e plaats en Julie Stragier werd 24e.
De meisjes B10 sloten het weekend in schoonheid af met een gouden medaille voor Lou De Rudder en zilver voor Emme Dhelft.

 

FVW / Bron: Vaste Vuist Lauwe

 

Geplaatst op 20.04.2019

Dinsdagmarkt Zwevegem floreert

De wekelijkse dinsdagmarkt doet het goed. "Elke week is er een mooi aanbod voor de beste prijs. De mensen komen naar Zwevegem voor de aangename sfeer en het sociale contact, waar kunnen mensen elkaar zo spontaan ontmoeten als tijdens een uitstapje naar de markt? Wekelijks kan je verse bloemen en planten kopen. Voor lekkere verse vis, verse vleeswaren en verse groenten en fruit kan je terecht bij telkens 2 grote kramen. Ook de bakker, het snoepkraam, het kippenkraam en het pizzakraam zijn al vele jaren vaste marktkramers. Bovendien zijn er regelmatig acties op de markt waarbij de klanten verwend worden. Op 9 april was er "De week van de markt" met een mooie prijzenpot en een vakantiecheque ter waarde van 300 euro geschonken door het Lokaal Bestuur van Zwevegem. Vanuit dienst Lokale Economie zijn ze de marktkramers dankbaar voor hun enthousiasme en loyaliteit. De winnaars van de prijzenpot worden binnenkort bekend gemaakt.”

 
FVW / Bron: gemeente Zwevegem
 

Geplaatst op 20.04.2019

Desselgemse koor Qui-Vive organiseert concert ‘From Dusk Till Dawn

Omschrijving van het evenement:

Titel: From Dusk Till Dawn
Datum: zondag 12.05.2019 om 17.00u in het Oblatenauditorium (kunstacademie Waregem)

Kaarten: volwassenen: 10 euro – kinderen (-12): 5 euro

Op zijn eigen karakteristieke wijze leidt het Desselgems gemengd koor Qui-Vive u van de avond naar de ochtend onder de sfeervolle begeleiding van een vleugelpiano en een harp. We worden doorheen de avondschemering en het avondmaal geloodst naar stemmige wiegeliedjes om bij het ochtendgloren de eerste bedrijvigheid te horen ontwaken naast een dronken matroos. De nacht kent vele facetten : van mystieke dankbaarheid voor de dag en liefdevol samen eten met vrienden tot de houten kop van ontnuchtering.

Qui-Vive kijkt ernaar uit jullie mee te nemen op deze boeiende muzikale wandeling op zondag 12 mei om 17 uur in het Oblatenauditorium in Waregem te ontvangen.

 

FVW / Bron: Qui-Vive

 

Geplaatst op 20.04.2019

Opgepast voor zakkenrollers op de Paasfoor

De Kortrijkse Paasfoor brengt traditioneel veel volk op de been ... jammergenoeg ook mensen met minder goede bedoelingen: gauwdieven. Voor hen is veel volk op een relatief kleine oppervlakte het ideale werkterrein.

Bezoek je de paasfoor? Hou dan zeker volgende preventietips in het achterhoofd:

loop niet te koop met je waardevolle voorwerpen
hou je handtas, portefeuille, rugzak, smartphone ... in het oog en draag deze dicht bij jou op drukke plaatsen
wees waakzaam voor toevallige duwtjes en/of opschudding bij grote drukte
laat je niet knuffelen door vreemde personen
pas op bij het wisselen van eurobiljetten of het afhalen van geld aan de automaat
denk goed na over welke zaken je meeneemt naar de Paasfoor en verdeel deze over meerdere zakken 
Aarzel niet, en bel naar 1701 bij het zien van verdachte personen of gedragingen. Je belt beter een keer te veel dan te weinig.

 

FVW / Bron: PZ VLAS

Geplaatst op 19.04.2019

Emmily Talpe, Burgemeester Ieper op ronde met de arbeiders van Stad Ieper

De nieuwe Ieperse bestuursploeg zit nu al een paar maanden stevig in het zadel. Er zijn al een aantal beslissingen genomen zoals het proefproject Menenstraat of het herwerkte terrassenreglement.

Achter de schermen werkt het bestuur ook hard aan een nieuwe meerjarenplanning. Daarvoor consulteert het stadsbestuur zoals bekend de brede bevolking via bevragingen (Kvraagetaan en Doortocht Boezinge) en nieuwe vormen van participatie zoals infomarkten.

Maar ook de stadsdiensten worden geraadpleegd. Zo werkt burgemeester Emmily Talpe momenteel een ‘grand tour’ van de stadsdiensten af: ze bezoekt elke dienst om enerzijds het stadspersoneel te leren kennen en anderzijds te luisteren wat hun noden en visies zijn.

Hier en daar steekt ze zelf de handen uit de mouwen om proefondervindelijk te ervaren hoe de diensten werken. Op woensdag 10 april 2019 trok burgemeester Talpe bijvoorbeeld naar de technische dienst en ging ze mee met de herstelploeg voetpaden.

De burgemeester stak zelf de handen uit de mouwen in Kanonweg en hielp de stadsarbeiders bij de heraanleg van een stuk voetpad.

Burgemeester Talpe: "Ook achter de schermen werken we momenteel hard aan het invoeren van software die de meldingen via onze website moet automatiseren. Zodat we een en ander goed kunnen opvolgen en de dubbele manuele input zoveel mogelijk proberen te vermijden. Ik wil ook een oproep doen aan alle Ieperlingen om zoveel mogelijk problemen te melden via de website van de Stad. Want we kunnen zelf onmogelijk continu rondrijden in de stad en deelgemeenten. Doen dus !"
FVW /Foto Westhoek.be

 

Geplaatst op 19.04.2019

Happy Trip combineert hotelverblijf met voordelig treinticket

Westtoer presenteert milieuvriendelijke vakanties met de trein

Heerlijk autovrij: deze woorden omschrijven perfect de nieuwe vakantieformule Happy Trip in West-Vlaanderen. Westtoer, De Lijn en NMBS spelen hiermee in op de vraag naar meer duurzame vakanties. Wie een logies reserveert, kan meteen ook een voordelig trein/tram/bus-ticket boeken. Voor het logiesaanbod in West-Vlaanderen werkt Westtoer samen met 100 hotels en b&b’s in de provincie. Happy Trip biedt het perfecte antwoord voor wie voordelig, comfortabel en duurzaam op vakantie wil.

Vakantiegangers kunnen met Happy Trip niet alleen naar de badplaatsen aan de Kust maar ook naar steden als Brugge, Roeselare, Kortrijk, Ieper, Diksmuide, Poperinge en Veurne.

Ecologische voetafdruk
Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “De hedendaagse toerist is zich meer bewust van de ecologische voetafdruk. Happy Trip is een milieuvriendelijke reisformule naar de zee en de West-Vlaamse steden waar je ook zonder auto een heerlijke vakantie kan doorbrengen. Toeristen die per trein reizen, zorgen voor minder files, minder parkeerproblemen en een mooier openbaar domein. Dichtbij-vakanties zijn sowieso een goed idee voor wie begaan is met het milieu: de CO2-impact van een vliegreis naar Barcelona is 80 keer groter dan van een weekendje naar zee met de trein.”

Autovrije vakantie
Voor Happy Trip werkt Westtoer samen met tal van partners. Luc Abbeloos, directeur marketing bij Westtoer: “De deelnemende logiesuitbaters spelen een cruciale rol: zij bieden al hun gasten die online boeken de mogelijkheid om trein, tram- en bustickets te reserveren aan een uitzonderlijk tarief. Naast de logiesondernemers zijn er nog meer toeristische actoren die de autovrije vakantieformule mogelijk maken: fietsverhuurders, musea, attracties, greeters. Vandaag komen al heel wat Belgen met de trein op vakantie in West-Vlaanderen. De initiatiefnemers van Happy Trip hopen nog meer vakantiegangers te overtuigen om heerlijk autovrij te reizen.”

Voordelige tickets
Vakantiegangers die online bij één van de deelnemende logiesuitbaters reserveren, krijgen een voorstel om met het openbaar vervoer te reizen. Met een gepersonaliseerde code kost een treinrit (heen- en terug vanuit elk Belgisch station) slechts 9,80 euro per persoon. Een bus- en tramticket kost 1,60 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar reizen gratis met de trein. “Zelfs voor een gezin met drie kinderen kost de treinreis minder dan een dag de auto parkeren. Het plezier krijg je er gratis bovenop”, aldus Luc Abbeloos.

De trein alsmaar populairder
Een recordaantal van 243,9 miljoen reizigers koos in 2018 voor de trein. De trein wordt daarmee alsmaar populairder. Reizigers nemen niet alleen de trein om naar het werk of naar school te gaan, maar ook in hun vrije tijd. Voor hen is de trein een comfortabel, snel en duurzaam alternatief voor de wagen en de files.

NMBS speelt daar sterk op in, door het treinaanbod uit te breiden en extra voordelige treintickets te lanceren, zoals Happy Trip. Dankzij de samenwerking met Westtoer is het voor de reiziger nu nog aantrekkelijker om het verblijf in West-Vlaanderen en het vervoer per trein te combineren.

Happy Trip is te boeken via www.westtoer.be/happytrip.

Meer informatie is ook terug te vinden via www.nmbs.be/happytrip.

 

FVW / Bron: Westtoer

Geplaatst op 19.04.2019

Inschrijven rommelmarkt SINKSEN kan vanaf 29 april

Vlaanderens grootste rommelmarkt is een vaste waarde tijdens SINKSEN. Op zondag 9 en maandag 10 juni palmen 1.362 standhouders de Kortrijkse straten in. Goed voor een parcours van bijna 7 kilometer.  

De route slingert van Veemarkt tot Grote Markt, van winkelwandelgebied en Schouwburgplein tot Doorniksestraat richting Overleie, langs de Diksmuidekaai en Ijzerkaai naar het Sint-Amandsplein en maakt zo de verbinding met zowat alle feestlocaties.

Plaatsje reserveren? 

Inschrijven voor de rommelmarkt kan enkel online via www.sinksen.be, vanaf maandag 29 april om 19 uur. Voor een stand van 5 meter breed betaal je 12 euro. Zorg dat je op maandag 29 april een computer met een stabiele internetverbinding gebruikt. Hou er bovendien rekening mee dat vorige jaren tijdens de eerste 7 minuten meer dan de helft van de plaatsen verkocht waren. Om iedereen een gelijke kans te geven, is vooraf reserveren niet mogelijk. Daarom kan je ook maximum 5 plaatsen reserveren. Door het onlineticketsysteem kom je mogelijk eerst in een wachtrij te staan, waar je vervolgens de beschikbare plaatsen per straat te zien krijgt. Je kunt dus jouw favoriete straat en plaats(en) uitkiezen en meteen betalen. De inschrijving is pas rond waar je de tickets ontvangt via mail.  Tel samen met ons af op www.sinksen.be en reserveer daar je stand.

 

FVW / Bron: Stad Kortrijk

Geplaatst op 19.04.2019
4354 artikelspagina's: 1 2 <<< 3 >>> 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 436