Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Nieuwe gebouwen in Kortrijk en Seniorcity in Kuurne

Er staat heel wat te gebeuren voor Solidariteit voor het Gezin de komende dagen in Kortrijk en West-Vlaanderen.
Vrijdag 29 april openden de nieuwe gebouwen aan ’t Hoge in Kortrijk.
Een nieuw bewijs van de expansie die Solidariteit voor het Gezin meemaakt.

Om 16 u. kwamen schepen van bouwen en wonen Wout Maddens, provinciaal gedeputeerde Vereecke en afgevaardigd bestuurder Erwin Devriendt van Solidariteit voor het Gezin de feestelijkheden inluiden met een toespraak, waarna rondleiding en receptie volgt.

Heel binnenkort opent Solidariteit voor het Gezin, na Seniorcity Gent, ook Seniorcity Kuurne: 48 assistentiewoningen waar mensen zelfstandig kunnen wonen zonder zorgen.

In flats met leefruimte, keuken, slaapkamer, logeerkamer, badkamer, gastentoilet, ruim terras en bijhorende autostaanplaats, kunnen senioren vrolijk en zelfstandig wonen, en tegelijkertijd genieten van de gemeenschappelijke ontmoetingsruimte en de altijd aanwezige waakzaamheid van buren en beheerders. Zorg- en dienstverlening zijn 24u per dag ter beschikking.
Momenteel is de verhuur van de assistentiewoningen volop bezig. Bewoning van de flats is mogelijk vanaf 15 juli 2016.

De dagprijs bedraagt gemiddeld € 50/per dag per flat (ongeacht het aantal bewoners), inclusief de vergoeding voor zorg- en dienstverlening en vaste kosten verbonden aan het gebouw. 

Anne-Sophie Schots / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 04.05.2016

Danstheater Arte Lauwe presenteert “Arte Danst 2016”

Op 13,14 en 15 mei '16 presenteert Danstheater ARTE in het CC Guldenberg te Wevelgem 'Arte Danst'. Op vrijdag en zaterdag telkens om 19u30. Op zondag om 14u en 17u30. Dansers en toeschouwers, naar jaarlijkse gewoonte ruim 2000 samen! Muziek en Dans zullen het ritme van hun hart bepalen, tijdens één van onze wervelende shows.

Danstheater Arte is een onderdeel van sportgroep Vaste Vuist Lauwe. U vindt op onze site de nodige info over de ticket verkoop en organisatie. Meer info op www.vastevuist.be.
Na maanden intensief trainen zijn onze 600 dansers, gespreid over 17 groepen, trots u te kunnen meedelen dat het terug een schitterend dansspektakel zal worden! Doorheen het sportjaar hebben 7 lesgeefsters het uiterste van zichzelf geven bij het maken van nieuwe dansen alsook bij het overbren¬gen van deze dansen naar hun dansers. Zowel lesgeefsters als dansers staan dan ook te popelen om aan het grote publiek te tonen wat ze allemaal in hun mars hebben.
Bij elke dansvoorstelling van Danstheater ARTE worden kosten noch moeite gespaard om het talrijke aanwezige publiek te verwennen. We willen iedereen de kans geven om aanwezig te zijn op dit dans-spektakel door maar liefst 4 voorstellingen aan te bieden in het CC Guldenberg te Wevelgem.
De eerste voorstelling gaat van start op vrijdag 13 mei 2016 om 19u30. Op deze voorstelling zullen onze allerkleinsten (pre-dans) niet optreden. We gunnen onze allerkleinste dansers nog een dagje rust toe om zich volop te concentreren op de volgende 3 voorstellingen. De tweede voorstelling zal doorgaan op zaterdag 14 mei 2016 om 19u30. De derde en vierde voorstelling gaan door op zondag 15 mei 2016 om 14u00 en 17u30. Elke show duurt ongeveer 3 uur.
Kaarten kosten 13 euro (voor volwassen en kinderen) en kunnen aangekocht worden in de sporthal ‘Ter Leie’ in Lauwe op volgende ogenblikken:
? Woensdag 04/05/16: 14u00 – 20u00
? Vrijdag 06/05/16: 17u00 – 20u00
? Zaterdag 07/05/16: 10u00 – 12u00
? Woensdag 11/05/2016: 14u00 – 17u00

Of tijdens openingsuren van het clubsecretariaat:
? Dinsdag: 13u00 – 17u00
? Woensdag: 09u00 – 12u00 en 17u00 – 20u00
? Vrijdag: 13u00 – 16u00
We zijn dan ook terecht fier op onze dansers, lesgeefsters alsook de talrijke vrijwillige medewerkers die tijdens de voorstelling alles in goede banen leiden. Tot slot willen we ook nog eens onze hoofdsponsors bedanken want zonder hen is het onmogelijk om dergelijk dansspektakel aan te bieden.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 04.05.2016

Vaste Vuist Lauwe wint Talentcup gymnastiek

Vorig weekend vond de Talentcup Artistieke Gymnastiek Heren plaats in Sint-Niklaas. Team Vaste Vuist Lauwe behaalde er een knappe eerste plaats op de Talentcup in St-Niklaas. De 2de plaats was voor Houthalen, de 3de plaats was voor Lommel.
Het winnende team van sportgroep Vaste Vuist Lauwe bestond uit volgende gymnasten: Arthur Delahaye, Oscar Tournicourt, Benjamin Devlieger, Andres Matton, Milas Fidolgo Lopez en Niels Byttebier. Deze talentvolle gymnasten worden getraind door Tine Daels. Voorzitter sportgroep Vaste Vuist Lauwe : “ Met deze talentvolle groep gymnasten is succes in de toekomst verzekerd.”

Foto: Groep “Talenten” gymnastiek Heren Vaste Vuist Lauwe winnaar van de Talentcup.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 04.05.2016

Gymnasten Vaste Vuist Lauwe nemen deel aan EK Gymnastiek

Van 25 tot en met 29 mei vindt het Europees kampioenschap toestelturnen plaats in Bern. De afgelopen weken werden er verschillende selectietesten afgewerkt in binnen -en buitenland. De definitieve selectie bij de jongens junioren is nu gekend! Het nationale herenteam juniores bestaat uit 5 gymnasten, waarvan 2 gymnasten van sportgroep Vaste Vuist Lauwe: Ward Claeys en Iliaz Pyncket.
In de tweede selectiefase voor het Europees kampioenschap nam het jongensteam deel aan de Junior Team Cup in Berlijn en aan de interland SWE-BEL-NED in Halmstad. Op beide wedstrijden werden sterke resultaten neergezet door de Belgische gymnasten. Uit deze selectietesten moest duidelijk worden welke gymnasten er mee mogen naar het EK in Bern. Die selectie is dus nu bekend gemaakt.

De gymnasten die ons land vertegenwoordigen zijn:
1. Noah Kuavita (°1999) (Silok Deurne) – allround 2. Takumi Onoshima (°1999) (FfG) – allround 3. Jonas Delvael (°2000) (Gym Izegem) – allround 4. Ward Claeys (°2001) (Vaste Vuist Lauwe) – allround 5. Iliaz Pyncket (°1998) (Vaste Vuist Lauwe): definitieve beslissing op 9 mei, in afwachting van zijn medische evolutie. (voetblessure) Luckas Fickers (°1998 - FfG) en Ruben Marx (°2000 - Olympia Houthalen) werden als reservegymnasten aangeduid. De trainers van het team zijn Laurent Hendrickx en Giovanni Truyens.
Het EK in Bern gaat door van 25 tot en met 29 mei. De podiumtraining zal doorgaan op 23 mei, de kwalificatiewedstrijd en het landenklassement op woensdag 25 mei, de allroundfinale op vrijdag 27 mei en de toestelfinales op zondag 29 mei. België turnt in de derde en laatste subdivisie (aanvang wedstrijd om 18 uur).
Als voorbereiding voor het EK zal de selectie, inclusief de reserve gymnasten, nog twee nationale stageweken afwerken in Gent en een officiële wedstrijdtest BEL-NED op 13 mei.
Het team heeft als doel de top 8 halen in het landenklassement en het behalen van een of twee plaatsen voor de allroundfinale.
Foto 1: Iiaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe) Foto 2: Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe)

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 03.05.2016

1 mei-festival te Kortrijk, al 23 jaar op rij een succes

“Mayday Mayday” is inmiddels een begrip geworden in de ruime omgeving, op vandaag vinden telkens meer dan 5.000 mensen de weg naar het festival. Het gezellige groene kader van het Begijnhofpark was dit jaar opnieuw the place to be. Dit jaar waren de volgende muzikale toppers : Ride this train, Clear Season, Ansatz der Machine, Zesde Metaal, Billie en TLP Het 1 mei-festival bracht niet enkel muziek. Gezinnen en ouderen konden ’s middags genieten van een reuze barbecue. Ondertussen mochten kinderen zich uitleven in een uitgebreid kinderdorp met een springkasteel, draaimolen, ballenbad, badges maken,….
Voor personen met een beperking waren er voorzieningen aanwezig.

Voor de redactie en fotografie : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 02.05.2016

JONG VLD WAREGEM HEREVALUEERT WAREGEM

Waregems Jongerendebat

De huidige legislatuur is reeds over halfweg, hoog tijd dus om het Waregemse beleid eens te evalueren vanuit het perspectief van de jongeren. Na een eerste jongerendebat in 2012 is Jong VLD Waregem daarbij nog steeds verwonderd over het weinige politieke debat in Waregem.
Daarom nodigen wij op vrijdag 13 mei 2016 alle Waregemse politieke jongerenverenigingen uit voor een evenwichtig debat. Op die manier kunnen de verenigingen elkaar confronteren en constructief nadenken over belangrijke thema’s (o.a. mobiliteit, verkeersveiligheid, het commerciële centrum, etc.) en een klankbord vormen voor de jeugd. Jong Groen, Jong N-VA, Jongsocialisten en Jong CD&V bevestigden alvast hun aanwezigheid.

Jong VLD Waregem wil aan de hand van dit unieke debat de Waregemse kiezer, met in het bijzonder de jeugdige kiezer, richting geven bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dit debat moet een objectieve kijk geven op de standpunten van de verschillende jongeren uit de verschillende partijen.
Het gaat dus om een debat tussen jongeren en vooral over de thema’s die voor hen belangrijk zijn.

Elke vereniging kreeg de tijd om één thema uit te werken. Deze thema’s werden vervolgens onderling gecommuniceerd zodat iedereen elk thema uitgebreid kan voorbereiden. De deelnemers van het debat zijn stuk voor stuk jongeren met potentieel om onze stad beter te maken.

De aangebrachte thema’s voor het debat zijn:
- Jong VLD: Commerciële centrum in Waregem
- Jong Groen: Mobiliteit in Waregem
- Jong NVA: Verkeersveiligheid in Waregem
- Jong CD&V: Waregemse verenigingsleven en de ondersteuning
- Jongsocialisten: speelpleinen en milieu.

Het debat zal gecoördineerd worden door een onafhankelijke moderator, en is toegankelijk voor iedereen.

Jong VLD Waregem nodigt dan ook iedereen uit om dit spraakmakende debat mee te maken van op de eerste rij. Het debat gaat door in het Jeugdcentrum te Waregem. We verwelkomen u vanaf 19u00 en starten stipt om 19u30. Na het debat krijgt iedereen de kans om de deelnemers nog eens te spreken in het café van het Jeugdcentrum.

Auteur: Jong VLD Waregem

Geplaatst op 29.04.2016

Dankbaar afscheid van Maurits

Op woensdag 27 april zette vrijwilliger Maurits een punt achter 23 jaar vrijwilligerswerk in het ziekenhuis, waarvan heel wat jaren op het oncologisch dagziekenhuis. Maurits startte zijn activiteiten als vrijwilliger op campus loofstraat 23 jaar geleden. Na diverse ervaringen op verschillende afdelingen nam hij meer dan 10 jaar met veel enthousiasme een rol op in het oncologisch dagziekenhuis. Wat hem, naast zijn lange ‘dienst’jaren bijzonder maakt, is zijn groot maatschappelijk engagement. Hij vond dit in ons ziekenhuis en kwam ook elke weekdag een halve dag vrijwilligerswerk doen. Hij is zeer patiëntgericht, heeft oog voor details in de warme zorg voor de patiënt en heeft het beste voor met iedereen. Hij vervulde ook kleine taakjes waardoor hij op veel plaatsen in het ziekenhuis kwam … en (bijna) iedereen hem dus kent. De medewerkers en patiënten van het ziekenhuis zullen hem missen en wensen hem veel succes. Tijdens een bedankingsmoment werd Maurits in de campus van de Loofstraat in de bloemetjes gezet. 

Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 29.04.2016

Verbroederingsweekend Deerlijkse fanfare met koor Christuskerk uit Neunkirchen (D) & Blaskapelle uit Ebersbach (D)

Tijdens het weekend van 14 & 15 mei 2016 organiseert de fanfare van Deerlijk een verbroederingsweekend met het koor ‘Christuskerk’ uit Neunkirchen (D) en de blaskapelle uit Ebersbach (D). Op het programma:
zaterdagavond:
live uitzending Eurosong op groot scherm (vanaf 19u30), gratis ingang, bar met bediening voor een hapje en drankje
zondag:
10u: opluistering eucharistieviering (St-Columbakerk Deerlijk) door de blaskapelle uit Ebersbach – aansluitend 11u: kransneerlegging aan het gedenkteken: toespraken door beide gemeentebesturen en spelen nationale hymnes van beide landen
12u30: aperitiefconcert (door Deerlijks Jeugdorkest) in lokaal De Liere
13u30: bbq (€15 voor volwassene / €10 voor kind van 3 tot 12 jaar) in lokaal De Liere Vanaf 18u30: optredens van de Deerlijkse fanfare, het koor Volta uit Deerlijk samen met het koor ‘Christuskerk’ uit Neunkirchen (D) en als laatste de blaskapelle uit Ebersbach (D) in lokaal De Liere

Kaarten voor de bbq zijn verkrijgbaar bij de leden van de fanfare of via deerlijksefanfare@hotmail.com Adres lokaal De Liere: Vichtsesteenweg 29, 8540 Deerlijk

Auteur: Koen Vanbecelaere

Geplaatst op 29.04.2016

Natuurpunt Zwevegem koopt stuk Mortagnebos

Onder het motto "meer en betere natuur voor iedereen" kocht Natuurpunt Zwevegem deze week een halve ha Mortagnebos die tot voor kort privébezit was. Met de aankoop is de zekerheid er nu dat het stuk bos gegarandeerd natuur en bos blijft.
Het is in dit stukje bos dat de eerste waarneming van rode eekhoorn in onze streek werd gedaan. Ook de bosuil woont er; verschillende spechtensoorten hebben er hun thuis; en ook de eikelmuis komt er voor.
Je kan Natuurpunt Zwevegem helpen de restfinanciering van 9000 € te betalen door te storten op rekening IBAN BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt vzw, Coxiestraat 11, 2800 Mechelen met vermelding 'natuurgebied projectnr. 3515 Zwevegem'; je ontvangt een fiscaal attest vanaf 40 €.

Auteur: Eddy Loosveldt

Geplaatst op 29.04.2016

Derde Happy Handmadebeurs in Kuurne

Op zaterdag 7 mei van 10 uur tot 18 uur, organiseert Davidsfonds Kuurne voor de derde keer de Happy Handmadebeurs in Hoeve Vandewalle, Boomgaardstraat 168, Kuurne.Dit is een beurs met zelfgemaakte dingen.
26 standhouders tonen hun mooiste en creatiefste werk, vertellen je over hun passie en leren je dingen kennen als encaustiek, fimo, kalligrafie. Je ziet ook hoe je door recyclage andere leuke hebbedingen kunt maken. Ook mannen zijn creatief. Dat bewijst Gino Dekeyzer die zijn eigen gedichten aanbrengt op doosjes, kaarten en canvassen.
Een volledig overzicht van de standhouders en foto's van hun creaties kan je zien op de Facebookpagina : Happy Handmade. Als je deze pagina liket en deelt, dan kan je zelfs een bon winnen om te besteden op de beurs.
Nieuw dit jaar is dat kinderen een workshop kunnen volgen. Kinderen van 5 jaar tot 10 jaar, maken onder begeleiding een placemat en bloempotje, of een canvasmozaïek en theelichtpotje. De kinderen kunnen voor 6 euro in één workshop twee werkstukken maken en krijgen ook een ijsje of drankje.
Je kan op zaterdag 7 mei de beurs GRATIS en DOORLOPEND bezoeken in de Boomgaardstraat 168 in Kuurne en er is een bar met snacks, ijs, taart in de hoeveschuur en bij mooi weer op het binnenplein van hoeve Vandewalle.
Voor meer info : bel 0497/65 45 88 of mail naar jongdavidsfondskuurne@gmail.com of ga naar Facebook : Happy Handmade

Auteur: Catherine Boury

Geplaatst op 29.04.2016
3577 artikelspagina's: 1 ... 234 235 236 237 238 <<< 239 >>> 240 241 242 243 244 ... 358