Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Paaszondag brengt in Boezinge drie nieuwe koersen op Gent-Wevelgem

Op paaszondag 27 maart 2016 wordt de wielerklassieker Gent – Wevelgem gereden. Voor de 78ste editie zijn er maar liefst 7 wedstrijden door Flanders Fields. Dit jaar strijden niet alleen de mannen elite maar ook de vrouwen en de jeugd komen volop aan bod. Zo brengt Gent-Wevelgem opnieuw een unicum in de wereld.
De organisatie in Flanders Fields heeft er dit jaar een medewerker bij. De Koninklijke Wielerclub de Sasspurters Boezinge heeft zich bijgevoegd waardoor de Koninklijke Ieperse Wielerclub en de stad Ieper kunnen genieten van een nog sterker verbond met Gent-Wevelgem.
U leest het goed, zeven wedstrijden Gent-Wevelgem op het allerhoogste niveau op één dag. De drie nieuwe wedstrijden zijn, U17 Nieuwelingen dames, U17 Nieuwelingen heren Beker van België & U19 Junioren dames 1.1
De klassieke wedstrijden zijn, GP Andre Noyelle U19 Junioren heren – Nations Cup, Kattekoers U23 Beloften heren – Nations Cup, UCI Women’s WorldTour & UCI Men WorldTour
Voorzitter Luc Demeere: “De Kattekoers wil grote winnaars, hij is de eerste beker van België. Dit jaar is het ook de eerste keer op paaszondag. We verwachten een grote opkomst.”
Wist je dat
Bij de GP Andre Noyelle U19 Junioren heren, dit jaar, 17 nationale teams op de lijst staan. Voor de Kattekoers U23 Beloften heren zijn er 19 nationale en 8 regionale teams met toestemming van het UCI.
Gent-Wevelgem een koers is met 850km parcours, 95 motards, 5 radiofrequenties, 17 ambulances, 31 zwaantjes, 61 officiële wedstrijdwagens en meer dan 1100 renners aan de start.
Voor één dag Gent-Wevelgem, drie parcours zijn uitgestippeld die met trac en trace de renners zullen volgen. De veiligheid wordt hierdoor opgetrokken.
Burgemeester Jan Durnez: “Het evenement vraagt een grote inspanning van de stad. Politie, technische dienst en alle anderen voor en achter de schermen. De organisatie bestaat uit Koninklijke clubs waaronder Boezinge een belangrijke plaats op de medewerkerskaart bekleed. Het dorp staat altijd gereed.”
De toplocaties
In Ieper wordt er 3 maal een startschot gegeven, er zijn twee passages voorzien en er staan twee aankomsten op het programma. Op de grote markt is er live uitzending op het groot scherm.
Heuveland wordt terug een toplocatie met 15 passages door het centrum van Kemmel. Het grasveld wordt er een echte place2Be.
Boezinge is de start van Dames nieuwelingen U17, Dames junioren 1.1 en heren nieuwelingen U17 Katjeskoers – Beker van België. Een plaatselijke horeca bedient u graag.
In Wevelgem staat café Saint-Vélo op de parking zwembad en Guldenberg. Met gratis toegang, optredens en kinderanimatie een perfecte afsluiter na de eindmeet. 

IDVA & / Foto's : MDK , Bernard Decock & organisatie Gent Wevelgem / Griet Langedock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 18.02.2016

Cambio-tarieven dalen wegens daling brandstofprijzen

Tarieven terug op niveau van opstart (2004) 
Wegens de continu dalende brandstofprijzen aan de pomp past cambio autodelen ook zijn tarieven aan. De kilometerprijzen dalen met 1 cent. Daarmee staan zowel de kilometer- als de uurprijzen terug op het niveau van 2004, jaar van opstart in Vlaanderen.
De dalende prijzen aan de pomp zijn wellicht niemand ontgaan. Voorstander van transparantie en het principe van (kosten)delen indachtig, besliste cambio autodelen daarom om ook haar tarieven in die zin neerwaarts aan te passen. Zo laat cambio autodelen haar gebruikers mee profiteren van deze lage brandstofprijzen : alle kilometerprijzen (voor alle wagenmodellen en in alle tarieftypes) dalen met 1 cent.
Daarmee staan zowel de kilometer- als de uurprijzen bij cambio vandaag zowaar terug op het niveau van 2004, het jaar waarin cambio autodelen van start ging met de 1e deelwagens in Vlaanderen. Of hoe niet alles in het leven noodzakelijk duurder hoeft te worden ...
We hopen hiermee onze ondertussen 10.555 gebruikers in Vlaanderen nog voordeliger van dienst te kunnen zijn.
De actuele tarieven vind je in detail op www.cambio.be 

Geert Gisquiére

Geplaatst op 18.02.2016

Project Broelkant Kortrijk – site met een historisch verleden

Op de oude schoolsite van de Zusters Paulinen ontwikkelt de Gentse project ontwikkelaar Immogra 71 residentiële appartementen en een ruime ondergrondse parking met fietsenberging.
Toen Immogra deze site aankocht was ze zich bewust van de culturele, historische en esthetische waarde van deze locatie. De site aan de boorden van de Leie ligt pal naast dé symboolstek en het visitekaartje van Kortrijk : de Broeltorens. Bovendien bevat de site twee te renoveren patriciërswoningen uit de 17e eeuw en een te behouden en te restaureren Kloosterkapel, elk als monument geklasseerd. Daarnaast is er ook nog een bijzonder waardevolle en te behouden art-deco gevel uit 1929.
Na nauw overleg met de stad Kortrijk werd er beslist om een beperkte architectuurwedstrijd uit te schrijven waaraan 9 architecten meededen. Na grondige screening werd unaniem gekozen voor het ontwerp van Lens°Ass Architects. De rode draad doorheen zijn binnenstedelijk ontwerp waren de beeldbepalende Broeltorens en de aanwezige historische gevels en monumenten.
Twee jaar intensief onderzoek en overleg met alle betrokken actoren en een gedegen marktonderzoek liggen aan de basis van de bouwaanvraag die eind december 2015 werd ingediend. Een aantal experts werden mee onder de arm genomen : Johan Grootaers, ervaren erfgoedexpert en All Archeo die een archeologisch vooronderzoek uitvoerde.
Door het situeren van compacte bebouwing aan de randen van het projectgebied, worden er niet alleen duidelijke zichtlijnen gecreëerd ten aanzien van de Broeltorens en de Leie, maar ontstaat er tevens een ruimte die plaats maakt voor een nieuw binnenstedelijk park aan de voet van de Broeltorens. Basis van dit park zijn de reeds aanwezige oude bomen, welke aangevuld worden met nieuwe exemplaren.
De 71 woonentiteiten omvatten zowel luxueuzere als betaalbare appartementen met 1, 2 en 3 slaapkamers, voor ieder wat wils. Ze liggen verspreid over de 4 unieke bouwvolumes namelijk ter hoogte van het Oude Schoolgebouw op de hoek van de Guido Gezellestraat en de Verzetskaai (26 appartementen), het gebouw palend aan de Leie (18 appartementen), het gebouw in het park (20 appartementen), de het gebouw aan de Groeningestraat (7 appartementen).
Voor het landschapsontwerp werd gekozen voor Buro Groen. In contrast met de rijkheid aan de aanwezige historische elementen en uitgesproken architectuur kiest dit ontwerp voor rust en ontspanning door een eenvoudig maar eerlijk ontwerp. De eenvoudige groenstructuren blijven bescheiden ten aanzien van de aanwezige Broeltorens. In het binnengebied wordt een deels verzonken binnentuin omarmd door een zitmuur welke in de eerste plaats zorgt voor een subtiele verwijzing naar de oude Stadsmuur. De hogere beplanting en bomen worden zo aangelegd dat het zicht naar de Broeltorens vanuit de 4 nieuwbouwvolumes mogelijk blijft, maar wel zorgt voor een noodzakelijke filtering tussen de gevels onderling. Privacy is dan ook een belangrijk aandachtspunt in dit binnengebied.
Ieder gebouw heeft zijn eigen individueel karakter. De gebruikte materialen en kleuren zijn duurzaam en tijdsloos in relatie tot de reeds aanwezige beeldbepalende elementen. Maximale privacy werd behouden naar de aanpalende buren toe. Ieder appartement geniet dan weer van een volwaardige beleving van het nieuw aan te leggen groen, de open ruimte, de bezonning en de historische Broeltorens.

Immogra is een vaste waarde in de vastgoedwereld. Reeds 50 jaar vormen kennis, traditie en vertrouwen de solide pijlers van vastgoedontwikkelaar IMMOGRA. Meer dan 3.500 realisaties staan op hun naam, waaronder woningen, appartementen, kantoren, commerciële ruimtes, verkavelingen en assistentieflats. Immogra focust vooral op eigentijdse ontwikkelingsprojecten, steeds rekening houdend met de toekomstgerichte woonwensen van de finale bewoners. Op het vlak van duurzaamheid worden enkel kwaliteitsvolle materialen gebruikt, in combinatie met vooruitstrevende en milieuvriendelijke technieken. Immogra heeft in de loop der jaren een sterk kwaliteitsimago weten op te bouwen.

Meer info over dit project : www.broeltorens.be of www.immogra.com

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 18.02.2016

Winnaar Gouden Boekenuil Mark Schaevers op de praatstoel in de bibliotheek

Schepen van Cultuur Philip Konings: “Schrijver en ex-journalist Mark Schaevers is één van Vlaanderens belangrijkste biografen. In zijn prachtig vertelde biografie Orgelman (2014) is hij erin geslaagd om een indrukwekkend portret te schetsen van de Duits-Joodse kunstenaar Felix Nussbaum. Deze schilder bracht een kwart van zijn leven door in Brussel en Oostende, als balling op de vlucht voor de nazi’s. Mark Schaevers heeft zich in Orgelman gemanifesteerd als een biograaf hors categorie. Met deze biografie haalde hij niet alleen de Gouden Boekenuil 2015 binnen, maar hij was ook bij de laatste zes voor de ECI Literatuurprijs 2015 (de opvolger van de vroegere AKO Literatuurprijs). Momenteel schrijft Mark Schaevers een biografie over Hugo Claus, zijn favoriete auteur. Als biograaf kruipt hij onder de huid van zijn kunstenaars, als spreker kruipt hij onder je vel.”

Bibliothecaris Christine De Prest: “Niemand minder dan literair vertaalster Els Snick zal de auteur interviewen. Schaevers en Snick koesteren allebei een voorliefde voor interbellumschrijvers. Dit vormt de ideale basis voor een uiterst boeiend gesprek. Afspraak op 2 maart, om 20 uur, in de Literatuurkamer van de bib. De avond wordt traditioneel afgesloten met een bibdrink.”

Info
Bibliotheek Blankenberge – Onderwijsstraat 17 - 8370 Blankenberge
050 41 59 78 – blankenberge@bibliotheek.be

Geplaatst op 18.02.2016

WELKE INNOVATIEVE PRODUCTEN LIGGEN MORGEN OP UW BORD?

Wedstrijd Gouden Tavola bekroont de firma’s Sopraco, Bleuzé-Interfood en R&D Food Revolution.
Nieuwe smaken, verrassende productcombinaties, andere toepassingen, originele gebruiksmomenten… De wedstrijd Gouden Tavola bekroont de beste innovaties in voeding en bepaalt mee wat morgen op het bord of in het glas van de consument komt.
Deze wedstrijd wordt georganiseerd naar aanleiding van Tavola, vakbeurs van de fijne en verse voeding, die sinds 1982 elke 2 jaar in Kortrijk Xpo plaatsvindt. Anno 2016 worden opnieuw 17.000 professionelen uit de retail, groothandel, speciaalzaken en cateringorganisaties uit meer dan 30 landen verwacht op Tavola – de mooiste voedingsbeurs van het Europese vasteland.
STRENGE SELECTIE met 2 juryrondes
De wedstrijd Gouden Tavola verloopt in 2 etappes. In eerste instantie beoordelen 3 verschillende aankopers het aspect innovatie op basis van een argumentatie en een productstaal. Daarna volgt een grondige jurering met tasting waarbij alle facetten van het product of concept nauwgezet worden geëvalueerd. Voor deze editie werden 107 producten ingezonden door 67 verschillende producenten. Na de eerste screening mochten 50 producten verder meedingen naar de felbegeerde Gouden Tavola.
De finale jury bestaat uit aankopers, verantwoordelijken uit de gastronomie, reclamewereld, product- en merkontwikkeling en leden van de vakpers. Voor de finale jurering 2016 mocht Tavola een beroep doen op het professionele oordeel en de enthousiaste medewerking van: Thierry Cattoir - Remarkable & STIMA, Peter Coucquyt - Foodpairing, Michiel De Bruyn – Belgocatering; Filip De Buck - Huis Van Wonterghem, Anthony de Rooij - Sligro, Sosthenes Dekeyzer - Slagerij Aula, Klaas Fremaut - Focus Advertising, Peter Hoeks - ISPC, Michel Jenquin - Colruyt, Jan Prinsen - Belgian Fresh Food Institute, Nicolas Ramon - Rob The Gourmets’ Market, Alexandre Terlinden - Delitraiteur, Joost Van Opdorp - Storecheck, Stefan Van Rompaey - Retail Detail, Patrick Verhamme - Delhaize Belgium, Robert Wickerhoff – Wickerhoff, Alexis Wyngaerden - Carrefour Belgium.
Zij bepalen in 4 rubrieken de winnaar van de Gouden Tavola en 2 genomineerden. Niet enkel smaak is hierbij bepalend ; ook onder meer criteria zoals innovatie, verpakking, marketing, milieuvriendelijkheid en duurzaamheid spelen een rol tijdens de jurering.

4 CATEGORIEËN
Voeding komt via verschillende kanalen op ons bord terecht. De criteria voor vernieuwing zijn verschillend volgens het kanaal waarbinnen het product verkocht wordt. Een supermarkt hanteert andere criteria dan bvb een delicatessenzaak of een cateringbedrijf. De Gouden Tavola houdt hier rekening mee en deelt de wedstrijd op in 4 verschillende categorieën.
12 LAUREATEN: 4 winnaars en 8 genomineerden
Binnenkort mag de consument enkele sterke nieuwe producten verwachten. De 12 laureaten zijn schitterende producten die via verschillende kanalen de consument zullen bereiken. Afhankelijk van de trofee die ze behaalden, is dat in de delicatessenzaak (Gouden Tavola Delicatessen) of in zelfbediening in de supermarkt (Gouden Tavola Retail). Daarnaast is er ook nog een aanbod van producten die kant-en-klaar is en verkocht wordt, of nog bereid of verder bewerkt wordt in het foodservice kanaal (Gouden Tavola Foodservice) en producten die in traditionele bediening worden aangeboden, bvb bij de slager, traiteur of aan de koeltoonbank in de supermarkt (Gouden Tavola Traiteur).
Alle producten die de tweede juryronde bereikten, worden tentoongesteld in de centrale Rambla en vormen voor de bezoekers een perfecte uitvalsbasis om de beste nieuwigheden van Tavola te ontdekken. In hal 5 worden de 3 beste producten uit elke rubriek voorgesteld en kunnen de bezoekers deze proeven. Bezoekers van de vakbeurs kunnen hun stem uitbrengen op één van de 12 bekroonde producten. Het product met de hoogste waardering vanwege de bezoekers ontvangt na afloop van Tavola 2016 de Gouden Tavola Publieksprijs.
De winnaars van de Gouden Tavola 2016 zijn:
Winnaar Gouden Tavola Retail 2016:
Kalfsspek van Sopraco
In het kader van een bewuster voedingspatroon van consumenten werd eind 2015 gezouten en gerookt kalfsspek gelanceerd onder het merk Paul’s Meat. Moderne verpakking, fijn kalfsvlees, gezondere vetten, een lager zoutgehalte, lichter verteerbaar, magerder én met de traditionele smaak van spek. Het kalfsvlees komt van kalveren die allemaal in eigen beheer gemest worden in de Belgische Kempen, de diervoeders komen uit de eigen fabriek en het slachten en verdere vleesverwerking gebeurd in eigen beheer. Een 100% tracering en herkomst garantie wordt geboden. Na een rijpingsperiode wordt het spek gevormd en gerookt op beukenhout. Het product wordt verpakt in 2 vormen: gesneden op 100 gram en lardons (spekreepjes) 200 gram. Een extra voordeel van het kalfsspek is dat iedereen die geen varkensvlees mag en/of wil eten nu wel kan genieten van de (h)eerlijke smaak van spek.
Meer info: Sopraco, Geel – stand 6111
Tel +32 (0)14 584 511 – www.sopraco.eu


1e nominatie Gouden Tavola Retail 2016: Flower Sprout® van BelOrta

De Flower Sprout® is een kruising tussen spruitjes en boerenkool. Deze groen-paarse minikooltjes worden gekenmerkt door krullerige blaadjes en een knapperige beet. In vergelijking met de traditionele spruitjes heeft de Flower Sprout® een veel zachtere smaak en een frivoler uitzicht. De paarse nerven en wufte donkergroene bladeren maken deze groente een lust voor het oog. Deze nieuwe groente is uitermate geschikt voor wokgerechten. Flower Sprouts® zijn eveneens te catalogeren onder de noemer superfoods. Ze zijn namelijk perfect te gebruiken in smoothies.

Meer info: BelOrta, Sint-Katelijne-Waver – stand 132
Tel +32 (0)15 551 111 – www.belorta.be2e nominatie Gouden Tavola Retail 2016: Duo Snack van Nikita
Duo Snack is een verse, lichte snack of tussendoortje op basis van een yoghurt en een graanproduct. Het is gezond en aangenaam door de 2 laagjes: bovenaan een taboulé, quinoa of quinori en onderaan frisse yoghurt, en dit afgewerkt met een zoete topping.
Nikita biedt 3 soorten aan: Taboulé Tropical met kokosyoghurt, Quinoa Cranberry met kokosyoghurt, Quinoa & rijst met Griekse yoghurt.

Geplaatst op 18.02.2016

Aangrijpende monoloog met Bob De Moor

Op vrijdag 4 maart om 20 uur staat Bob De Moor met een tekst van Jo Van Damme op het podium van CC Casino Blankenberge.
Philip Konings, schepen van Cultuur: “Het is geleden van de indrukwekkende en pakkende monoloog Guernica dat Bob De Moor in Blankenberge te gast was. Het cultuurcentrum verwacht evenveel van de nieuwe voorstelling Knock Out.”
Knock Out, een verhaal over een winnaar in de ring, die vervolgens in de touwen geslagen wordt door het leven. Een oude, sjofele man schuifelt stapje voor stapje door de straten van een Oost-Vlaams provinciestadje. Nauwelijks iemand herinnert zich nog dat hij ooit een Europees bokskampioen was, een nationale held, bevriend met de groten der aarde, getrouwd met een schoonheidskoningin, jetsetmateriaal.
Na de stukken De conference, Iguanodons, De laatste hongerkunstenaar en het gelauwerde Guernica schrijft Jo Van Damme opnieuw een monoloog voor acteur Bob De Moor. Die bewijst keer op keer dat hij als geen ander zijn publiek solo weet te boeien.

Praktisch
Bob De Moor – Knock Out
vrijdag 4 maart – 20 u.
CC Casino – Saveryszaal
abonnement € 10 – ticket € 12,50 – jong volk € 8,50
theatermonoloog
facebook – radiofragment op Radio 1

Info & tickets
cultuurcentrum, Hoogstraat 2
050 43 20 43 – cultuur@blankenberge.be
cultuur.blankenberge.be

Geplaatst op 18.02.2016

Al meer dan 15 verschillende nationaliteiten present op duivenbeurs Fugare in Kortrijk Xpo

Dat de Belgische duiven al een even groot exportproduct geworden zijn als onze chocolade en frieten, is ondertussen al oud nieuws. Goed nieuws is dat duivenliefhebbers van over de hele wereld daardoor hun weg naar België hebben gevonden. Op Fugare , de internationale beurs voor de duivensport, die plaatsvindt op zaterdag 20 en zondag 21 februari in Kortrijk Xpo, tekenden al exposanten uit 15 verschillende landen present.
Belgische liefhebber als internationaal adviseur
De duivensport ontstond hier bij ons begin 1800 en werd al snel populair bij onze buurlanden. De tijd dat er in iedere familie wel een duivenmelker te vinden was, is jammer genoeg voorbij. Het aantal actieve beoefenaars in België is sinds 1990 gedaald van 64.000 naar 20.000. Maar de kwaliteit van de huidige liefhebbers is wel heel belangrijk geworden: hun advies is gegeerd door heel veel buitenlandse duivenliefhebbers. Fugare verwelkomt dan ook jaarlijks beoefenaars uit Frankrijk, Duitsland, Nederland, de UK, Portugal, Spanje, Taiwan, …
Ook Chinezen komen Belgische duifjes spotten
En alsof dat nog niet voldoende is, blijken de Chinese zakenmannen nu ook al ingepalmd door onze duifjes. “De duivensport is in China een ware luxesport geworden. Gokken op duivenwedstrijden is daar een prestigezaak en de kans om te netwerken tijdens het gokken, wordt daar meer en meer een belangrijk onderdeel van het zakendoen.” Zo klinkt het bij de organisatie. “Een topduif van één van onze Belgische liefhebbers kopen, is dan ook de kers op de taart van deze Chinese prestigesport. En net daarom maken ook de rijke Chinezen graag de trip tot in Kortrijk.”
Exposanten uit 15 verschillende landen
Dat Fugare een belangrijke jaarlijkse afspraak geworden is in de internationale duivensport, hebben ook de buitenlandse bedrijven in de duivensportbranche begrepen. “103 exposanten uit wel 15 verschillende landen tekenen present voor deze 6e editie. De interesse die getoond wordt dit jaar is ongezien. Wij maken ons dan ook op voor een internationale topeditie.”
Praktisch
FUGARE 2016 vindt plaats op zaterdag 20 en zondag 21 februari 2016 in hal 6 van Kortrijk Xpo. Kaarten kosten 9€, vrouwen en kinderen bezoeken de beurs gratis. Kortingbonnen van 1€ kunnen aangevraagd worden via de vernieuwde website( www.fugare.be ) maar zijn ook beschikbaar zijn in alle duivenlokalen. Voor lokalen die een bus inleggen zijn er dan weer speciale voorwaarden: gratis parkeren voor de bus en 1 gratis toegangskaart per 10 betalende bezoekers (aanvragen via fugare@kortrijkxpo.com)!

Geplaatst op 18.02.2016

Deceuninck Zendow#neo Premium

De toekomst is vandaag!

New is now. Als marktleider in een wereld waarin – terecht! – steeds meer aandacht geschonken wordt aan de impact van het gebruik van materialen en van energie, is Deceuninck het aan zichzelf, aan jou en aan de toekomstige generaties verplicht nieuwe technieken en strategieën te ontwikkelen die zijn profielen nog efficiënter en nog performanter maken. Zoals bijvoorbeeld met Linktrusion®: een revolutionaire technologie waarmee de traditionele versterkingswijze van pvc-profielen volledig herdacht werd en waar alle Deceuninck Zendow#neo-raam- en deurprofielen mee zijn uitgerust. In een Standaardversie én vanaf Batibouw ook in een Premiumversie. Dé manier bij uitstek om maximaal op je energiefactuur te besparen en… op je aankoopfactuur. Want Deceuninck betaalt vanaf Batibouw aan particulieren die voor Zendow#neo Premium-ramen en/of -deuren in kleur kiezen tot 300 euro terug…

Revolutionaire Linktrusion®-technologie
Naast zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding staat pvc al langer bekend voor zijn hoge isolatiewaarde. Door toepassing van de unieke Linktrusion®-technologie gaat Deceuninck nog een stap verder. Met Linktrusion® worden verschillende technologieën en materialen - pvc, continue glasvezel, staaldraden, pvc-hardschuim,...- gecombineerd om voor elke type toepassing de ideale productconfiguratie samen te stellen. Zo zorgt Linktrusion® voor een efficiënter grondstofgebruik, een 100% recycleerbaar product en – het allerbelangrijkst – voor optimale thermische prestaties. Met Linktrusion® introduceerde Deceuninck immers alternatieve oplossingen voor de gegalvaniseerde stalen versterkingen die standaard aanwezig zijn in de hoofdprofielen. Staal is goedkoop en sterk, maar heeft als nadeel dat een groot deel van de isolatiewaarde van de profielen verloren gaat. Door staal te vervangen zorgt Deceuninck voor isolatieprestaties die tot 35% beter zijn.

Nieuw: Deceuninck Zendow#neo Premium
De raam- en deurserie waarin de Linktrusion®-technologie voor het eerst gebruikt werd, was de Deceuninck Zendow#neo-serie. Na een eerste toepassing op de Deceuninck Zendow#neo Standaard-ramen en -deuren die al garant stonden voor ongeziene isolatieprestaties, introduceert Deceuninck nu zijn Zendow#neo Premium -ramen en -deuren.

Superisolerend: Uw tot 0,65 W/m²K
Bij Deceuninck Zendow#neo Standaardramen wordt zowel in het kader als in de vleugel een combinatie van staaldraad en pvc-hardschuim gebruikt. Een raam met dubbele beglazing met een Ug van 1,0 W/m²K krijgt zo een Uw-waarde van 1,1 W/m²K. Bij Deceuninck Zendow#neo Premium blijft het kaderprofiel gelijk, maar het vleugelprofiel (82 mm) beschikt over 6 kamers, waardoor het thermisch nog beter isoleert. De vleugel is half terugliggend en wordt versterkt door structurele glasvezels. Deze staan garant voor een uitstekende rigiditeit en voor ongeziene isolatieprestaties. In
combinatie met driedubbele beglazing is zelfs een Uw-waarde van 0,65 W/m²K mogelijk.
Bijkomende troeven van de Deceuninck Zendow#neo Premium-ramen zijn o.a. het tijdloze design, de meer dan 4000 kleurcombinaties, de strakke, slanke vleugel en de grotere afmetingen.

Zendow#neo Premium-deuren : toptechnologie en topveiligheid
Deceuninck paste de Linktrusiontechnologie voor het eerst toe bij de Zendow#neo-ramen. Sinds kort wordt de technologie ook toegepast bij de deuren. Bij de Premium-deuren wordt de half
terugliggende deurvleugel van 82 mm ook hier versterkt met ononderbroken structurele glasvezels, het deurkader wordt thermisch versterkt. Een meter vleugelprofiel kan hierbij maar liefst tot 200.000 lopende meter glasvezels bevatten. De techniek komt niet alleen de isolatiewaarde ten goede, ze biedt ook meer esthetische mogelijkheden. De extra stevigheid betekent dat er grotere
maximale vleugelafmetingen mogelijk zijn. Tot 115 cm breed en tot 250 cm hoog.

Tot 300 euro terugbetaald
Wie vanaf Batibouw voor Deceuninck Zendow#neo Premium-ramen of -deuren in kleur kiest maakt een slimme keuze want je bespaart op energie, zonder in te boeten op design, comfort of kleur.

En wat meer is… Je portemonnee geniet mee. Want naast de maximale besparing op je energiefactuur die je met Deceuninck Zendow#neo Premium realiseert, worden er ook nog steeds heel wat fiscale stimuli voor goed isolerende ramen en deuren toegekend. Daarbovenop geeft Deceuninck bouwers of verbouwers (in spe) zelf ook nog eens een extra financieel duwtje in de rug…

Wie de stand van Deceuninck op Batibouw (stand 4.212) bezoekt, kan er het personeel aanspreken over de cashback-actie die Deceuninck op de Zendow#neo Premium-serie in kleur voert. Dankzij deze actie krijgen particuliere bouwers en verbouwers bij aankoop van minimum 10 Zendow#neo Premium -ramen en/of -deuren in kleur tot maar liefst 300 euro terugbetaald. Bij aankoop van 5 t.e.m. 9 Zendow#neo Premium-ramen en/of –deuren in kleur is dit 100 euro. Alle info en voorwaarden zullen vanaf Batibouw ook terug te vinden zijn via de www.deceuninck.be.-site.

Voor bijkomende inlichtingen philippe.verriest@deceuninck.com internet: www.deceuninck.be

Geplaatst op 18.02.2016

Kunst bij u thuis: Kunst in Huis landt in elke Vlaamse provincie

Eerste editie in Kortrijk 20/02 - 05/03

Kunst kiezen is vergelijkbaar met daten in het echte leven. Je kan vooraf een lijstje verzinnen met dingen die
je belangrijk vindt, maar het is toch ook een kwestie van chemie: val je op iemand of niet? Kunst in Huis wil
iedereen de kans geven om te experimenteren en zijn of haar eigen smaak te leren kennen. Vanaf 2016 is

Kunst in Huis weer aanwezig in elke provincie: naast de vaste filialen in Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel

landt Kunst in Huis on Tour 2 keer per jaar, drie weken lang, in Kortrijk, Dilbeek en Genk. Kortrijk bijt de spits
af, van 20 februari tot en met 5 maart.

Wie aan kunst denkt, denkt vaak aan een hoog prijskaartje. Kunst in Huis wil aantonen dat kwaliteitsvolle
kunst in huis halen niet duur hoeft te zijn. De collectie telt zo’n 5000 kunstwerken van 350 kunstenaars. Kunst
in Huis geeft kansen aan opkomend talent en heeft ook werk van gevestigde namen zoals Roger Raveel, Berlinde
De Bruyckere en Jan Vanriet. De ruime collectie geeft een beeld van wat er gaande is in de hedendaagse
kunsten, en biedt tegelijk een breed en divers aanbod om uit te kiezen.

Kunst lenen is een risicoloze manier om te experimenteren en je eigen smaak te leren kennen. Je kunt vrijblijvend
“daten” met kunst tot je de perfecte match gevonden hebt. Word je verliefd op een kunstwerk, dan kan
je het kopen. Directeur Cathy Cardon: “Gemiddeld zit 2/3 van de collectie ergens bij klanten en we verkopen
zo’n 250 kunstwerken per jaar, maar er komt ook voortdurend nieuw werk beschikbaar. Het aanbod is dus
zeer dynamisch.”

“Omdat er weinig risico aan verbonden is door de lage kostprijs en de ruilmogelijkheid, staan de klanten van
Kunst in Huis er voor open om werk van onbekende kunstenaars in huis te halen en soms ook wel iets mee
te nemen dat een beetje buiten hun comfortzone ligt. Zo brengen we op een fijne manier beginnende kunstenaars
en beginnende kunstliefhebbers bij elkaar. Er hangt vandaag werk uit onze collectie bij ruim 2.700
gezinnen en een honderdtal bedrijven. Dat zijn, omgerekend op dagbasis, meer dan 1,5 miljoen ‘kijkkansen’
voor werk van veelal onbekende kunstenaars. Kunst in Huis wil op deze manier vooral startende kunstenaars
een duwtje in de rug geven om een eigen publiek op te bouwen, en nadien hun verdere ontwikkeling als kunstenaar
blijven volgen.” aldus directeur Cathy Cardon.

Met Kunst in Huis on Tour waait er een nieuwe wind door de organisatie. Kunst in Huis bestaat 38 jaar en

had vroeger een netwerk van filialen in cultuurcentra, onder meer in Roeselare, Waregem, Knokke-Heist en

Hasselt. Door reorganisaties en besparingen moest er de afgelopen jaren teruggeschroefd worden in de werking.
Vanaf 2016 is Kunst in Huis terug aanwezig in elke provincie, met een sterk vernieuwde collectie. Naast

de vaste filialen in Antwerpen, Brussel, Leuven en Gent, zijn er tijdelijke filialen in Kortrijk, Dilbeek en Genk:

Kunst in Huis on Tour landt er 2 maal per jaar, 3 weken lang, met een ruime selectie aan kunstwerken. Cathy
Cardon: “De meeste klanten ruilen hun kunstwerk één of twee keer per jaar. Hier willen we met Kunst in Huis
on Tour zo goed mogelijk op inspelen. Maar iedereen kan vrij binnen wandelen om de collectie te bekijken
die we meebrengen en zo een beeld te krijgen van wat kunstenaars van vandaag te tonen hebben. Dat is een
soort “ever changing expo”, want klanten nemen kunstwerken mee en brengen er andere terug. Elke dag ziet
het er dus een beetje anders uit.”

De eerste Kunst in Huis on Tour vindt plaats in de BUDAfabriek in Kortrijk van 20 februari t.e.m. 5 maart 2016.

Meer info : 0484 59 83 13, cathy.cardon@kunstinhuis.be, www.kunstinhuis.be/dagvandekunstuitleen

Geplaatst op 18.02.2016

Nieuwbouw verplicht tegen 2021

Tegen 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht bijna- en ergieneutraal zijn. Bovendien formuleert de Vlaamse overheid de duidelijke ambitie om het volledige woningpark energiezuinig te maken, dus ook bestaande woningen. Die ambitie vertaalt zich vandaag de dag in een E-peil E90 voor renovaties maar in de toekomst denkt men aan E60. Het spreekt dan ook voor zich dat wie aan een grondig renovatieproject start, best nu al kiest voor een zeer energiezuinige aanpak.

Isoleren, glas vervangen, zonnepanelen of een warmtepomp plaatsen... Op www.Start2Renovate.be vind je heel wat maatregelen opgelijst om je woning te renoveren tot een huis waarin het comfortabel toeven is en de energiefactuur drastisch omlaag gaat.

Maar www.Start2Renovate.be beperkt zich niet tot praktisch advies en concrete renovatie-oplossingen. Er wordt bovenal het goede voorbeeld gegeven. ‘Jan en Marie’ tonen er stap voor stap hoe ze hun woning op een kostenbewuste manier ombouwden tot een bijna-nulenergiewoning. Via posts in de eerste plaats, en nu ook via een afzonderlijk filmkanaal: RenoTube, dat deze namiddag online werd gezet. 

Eva

Geplaatst op 17.02.2016
3332 artikelspagina's: 1 ... 234 235 236 237 238 <<< 239 >>> 240 241 242 243 244 ... 334