Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Geslaagde Vlaamse kampioenschappen gymnastiek dames te Lauwe

Op 23 en 24 april 2016 organiseerde Sportgroep Vaste Vuist Lauwe het Vlaams Kampioenschap Toestelturnen Meisjes AB-niveau in Sporthal Ter Leie in Lauwe. Een heuse thuismatch als je weet dat maar liefst 13 Lauwse gymnasten zich wisten te selecteren.
Op zaterdagvoormiddag gingen we van start met de jongsten. Bij de B10 mochten Laïs Vanackere en Luna Ovaere voor de laatste keer dit seizoen hun oefeningen tonen en werden beloond met een 26e en 28e plaats. Bij de A10 was het iets spannender met maar liefst 5 deelnemers die trainen binnen de topsportwerking van onze club. Britt Verhelle (TK Geluwe) wist maar liefst 5 punten meer bijeen te turnen dan de vorige wedstrijd en eindigde op de 12e plaats. Ook Anne Kint (KIT Ieper) maakte een lichte vooruitgang en werd 11e. Alice Francoy werd 10e na een mindere voorbereiding wegens blessure. Anouk Peccue (KIT Ieper) bevestigde met een knappe 6e plaats en Lise Verhaeghe werd als kers op de taart 3e.
Vanaf zaterdagnamiddag werd er niet enkel om medailles gestreden, maar ook om selectieplaatsen voor het Belgisch Kampioenschap op 7 en 8 mei in Gent. Bij de B11 zagen we knap werk van Yaël Vergauwe. Zij kon de 12e plek veroveren en turnde haar puntennorm voor het BK. Muka Amerlinck werd voor enkele foutjes zwaar afgestraft en werd 11e. Ook zij turnde haar puntennorm.
Op zondag hadden we nog 4 Lauwse in meisjes in competitie. In de categorie B14-15 zagen we een zeer mooie wedstrijd van Tine Depickere (8e), Julie Verbauwhede (13e) en Anke Dejonghe (17e). Ook zij turnden allen hun puntennorm. Tatjana Decaesteker (B16+) zorgde voor wat extra spanning tijdens de laatste wedstrijd. Er werd ferm gestreden om de titel, helaas een kleine fout aan het laatste toestel, en ze werd 6e. Ook hier werd de puntennorm geturnd.
We kunnen terugblikken op een geslaagd weekend. Alle gymnasten turnden hun punten voor het Belgisch Kampioenschap, maar het is nog even wachten op de resultaten van de Waalse dames om van een definitieve selectie te kunnen spreken.
Foto 1 : Brons op VK Gymnastiek dames voor Lize Verhaeghe (Vaste Vuist Lauwe) 
Foto 2: Vaste Vuist Lauwe op VK met vlnr Luna Ovaere, Lara Vanackere, Lize Verhaeghe (brons), Britt Verhelle, Anouk Peccue, Anne Kint en Alice Francoy.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 29.04.2016

Team van RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen wint prestigieuze Startup wedstrijd te Oostende

Zondag 24 april won een delegatie van de Kortrijkse school RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen samen met twee andere teamleden de prestigieuze ‘Startup Weekend Oostende’ wedstrijd van Google for Entrepreneurs. Het RHIZO team creëerde binnen een tijdsspanne van 54 uren bij Greenbridge een nieuwe startup STEMBOX genaamd!
STEMBOX wil een jong bedrijf zijn dat kant-en klare STEMpakketten aanbiedt aan STEMleerkrachten.
STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Maths en is een nieuwe trend binnen onderwijs die is overgewaaid vanuit Verenigde Staten. Voor deze richting bestaan nog geen uitgewerkte lespakketten wat ervoor zorgt dat STEM-leerkrachten grotendeels op zichzelf zijn aangewezen. STEMBOX biedt niet alleen kant-en-klaar lesmateriaal maar is vooral uniek door de combinatie van STEM-materialen (microcontroller, sensoren, lampjes …) uitgewerkte STEM-projecten en handleidingen voor de leerkrachten. Dit materiaal wordt samengebracht in een handig pakket, de STEMBOX.
Het feit dat een leerlinge uit het 6de jaar wetenschappen-wiskunde, Nathalie Saikali en een leerkracht fysica, Joos Van Cauwenberghe deze prestigieuze prijs winnen is erg bijzonder. Enige tijd geleden werd in RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen een oproep gelanceerd naar leerlingen om samen met de leerkracht fysica deel te nemen aan het Startup-weekend. “Deze oproep past binnen het beleid dat de school voert, namelijk inzetten op innovatieve en activerende leermethodes”, vertelt Joos Van Cauwenberghe. Twee leerlingen, Nathalie Saikali en Casimir Coussement, tekenden in op de oproep. “Ik ben er door dit weekend nog meer van overtuigd geraakt dat als je een idee hebt, je er ten volle moet voor durven gaan”, zegt een ondernemende Nathalie Saikali. Naast de overwinning van het team STEMBOX, behaalde Casimir met zijn team een eervolle plaats. Ook hij blikt tevreden terug: “Door het weekend heb ik inzicht en kennis gekregen om een eigen idee uit te werken”.
Contactpersonen
Joos Van Cauwenberghe, leerkracht fysica RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen, joos.vancauwenberhe@rhizo.be, 0478 83 36 64
Nathalie Saikali, leerlinge wiskunde-wetenschappen, 6de jaar RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen, nathalie.saikali@gmail.com, 0472 64 64 36
Casimir Coussement, leerling wiskunde-wetenschappen, 6de jaar RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen, casimir.coussement@gmail.com, 0478 91 23 56
Franceska Verhenne, directeur RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen, franceska.verhenne@rhizo.be, 0475 77 69 99

Geplaatst op 29.04.2016

Wevelgem doet mee aan 10 000 stappenclash

In het dagelijks leven voldoende bewegen is niet alleen heel gemakkelijk, maar ook heel gezond. Daarom doet Wevelgem mee aan de 10 000-stappenclash Vlaanderen van zaterdag 30 april tot en met zaterdag 28 mei. De stappenclash is een competitie tussen de inwoners van 109 deelnemende Vlaamse steden en gemeenten. Alle meerderjarige inwoners van deze gemeenten stappen samen virtueel de wereld rond. De gemeente die na één maand de meeste stappen heeft gezet (in verhouding tot het totaal aantal volwassen inwoners van de gemeente), is de grote winnaar. Hoe meer inwoners deelnemen, hoe groter de kans dat onze gemeente in de prijzen valt. De winnende gemeente krijgt een mooie prijs én de titel van actiefste gemeente van Vlaanderen. Voor de deelnemers zijn er leuke prijzen te winnen. Hou daarvoor de Facebookpagina van ’10 000 stappen’ in de gaten. Bovendien beloont het gemeentebestuur 3 willekeurige deelnemers met een leuk geschenk. Wil je meedoen aan deze wandelclash? Registreer je op www.10000stappen.be/registratietool en sluit je vervolgens aan bij ‘Wevelgem 10 000-stappenclash’! Dag na dag kan je je gezette stappen invoeren. Niet alleen de gezette stappen tellen mee: ook elke andere sportieve activiteit. Het aantal stappen dat je zet kan je bijhouden met een stappenteller of een app op je gsm. Heb je geen stappenteller? Haal er dan vanaf vrijdag 29 april (zolang de voorraad strekt) gratis één af in de sportdienst, het gemeenteloket of gemeentehuis van Moorsele of Gullegem.
Wandelsuggesties nodig? De gemeente beschikt over mooi uitgetekende wandelroutes. Je kan één of meerdere routes gratis afhalen in het gemeenteloket of gemeentehuis van Moorsele of Gullegem. Ook de wandelclubs ‘De 7mijl-stappers’ (Moorsele) en ‘de Guldenbergstappers’ (Wevelgem) doen mee. Zij organiseren in de periode van de 10 000 stappenclash allebei een wandeling: op vrijdag 13 mei is er de 11de Sinksentocht van de 7mijl-stappers, op woensdag 25 mei kan je meedoen met de Guldenbergstappers tijdens hun 6de Lentetocht.
Meer info: Frank Acke schepen van welzijns- en gezondheidsbeleid frank.acke@wevelgem.be 0478 94 96 57, www.wevelgem.be/10000stappen.

Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 28.04.2016

WAK: week van de amateurskunsten

Naar aanleiding van de week van de amateurskunsten stellen de cursisten van Art studio Brikat hun kunnen ten toon in het profesionele kader van Brikat
De mensen van het schildersatelier en het keramiek atelier tonen er hun werken in een mooie expo.
Naast de regelmatig opgestarte cursussen kan men bij Brikat, na het volgen van een cursus, verder blijven komen naar het wekelijks open atelier. Daar kan men onder begeleiding, van voor het schildersatelier Brichard en voor het keramiek atelier Kathy, verder eigen ideeën uitwerken en verwezenlijken. Men wordt er individueel begeleidt en ondersteund en men kan verder gebruik maken van de nodige accommodatie en materialen.
Uit deze open ateliers tonen de mensen nu hun verwezenlijkheden van het afgelopen jaar. Trots kunnen ze uitpakken met hun vorderingen en ze eens tonen aan het publiek.
Iedere deelnemer zijn eigen stijl: zo hebben we uit het schildersatelier de abstacte werken met decalcomanie technieken aangeleerd bij Brichard net als de shaper techniek in uitgekiende kleurencombinatie van Chris Vannieuwenhuyze en Mauke. Regean Clauw zoekt zijn inspiratie tussen de sterren, maar naast de sterrennevels die hij dromerig op doek neerpenseeld gaat hij nu de uitdaging van portret aan. Claude Weemaels kan men een laatbloeier noemen, maar aan zijn prachtig vrouwelijk naakt die hij neerzet is dat nergens te bespeuren. Johanna Staelens en Rosa Cool zijn de nieuweling in de groep schilders, Johanna maakt een combinatie van Abstract met reële toetsen vol kleur en gevoel, Rosa haar landschappen vertonen reeds een mooie diepte en prachtig perspectief .
Dit voor het schildersatelier, bij de keramieker vinden we de gedreven DéPé, hij veroverde met zijn kleurrijke poppies menig kunstmarkten, maar daarnaast gaat hij ook de uitdaging aan om beeldend te werken, dit jaar was voor hem het jaar van de poes in al haar facetten. Katrien laat zich weer inspireren door de mens, ze vereenvoudigd tot ze de noodzakelijke lijnen overhoud en een menselijk gevoel weergeeft. Huguette is een dame die reeds jaren haar sporen verdiende op menig tentoonstelling en kunstmarkt, ze boetseerd vol overgave en zet prachtige dingen neer die ze afwerkt in pitfire , raku of tradionele baktechniek. Haar werk varieert van mens en dier tot abstract, maar telkens met die diepere inhoud. Een streling voor het oog. Marie-Madeleine Bossant komt dan voornamelijk naar het klei atelier om te ontspannen. Ze vindt haar plezier in het secuur en minuscuul afwerken van alles wat ze maakt. Tijd speelt voor haar geen rol als ze aan het kleien is, ze wil zich er goed bij voelen en dat zie je terug in haar prachtige werk.
Verschillende mensen – verschillend werk want ieder legt er zijn eigen gevoel en kunnen in.
De deelnemers zijn : schilderen: Chris Vannieuwenhuyze , Regean Clauw, Claude Weemaels, Johana Staelens, Rosa Cool , Mauke
Keramiek: DéPé, Huguette De Caluwé, Katrien Van Gierdegom, Marie-Madeleine Bossant
Datum: van 30 april tot en met 8 mei 2016 dagelijks open weekdagen van 14.00 tot 18.00u zaterdagen van 10.00u tot 19.00u en zondagen van 10.00u tot 18.00u gesloten op woensdag vrije toegang
Doorlopend demonstraties van schilderen, juwelen maken, keramiek … tijdens het eerste weekend als het weer het toelaat gaat er Raku bak door in de namiddag, DéPé en Kathy geven er demonstratie van deze eeuwenoude Japaanse baktechniek (wel bij droog en stabiel weer)
Iedereen welkom . vrije toegang
Men kan er eveneens alle info krijgen over Art-illustria vzw www.info@illustria.be www.brikat.be

Verder staat er in mei nog volgende gepland: op zondag 22 mei actionpainting en op donderdag 26 mei ‘Dreamtime’ een uniek klankconcert door Ahawi
Voor beide opzetten vindt u alle info terug www.illustria.be en kan men bij Brikat inschrijven 

Voor de redactie :Bernard Decock / Foto's : Kathy Vandamme

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 28.04.2016

Rode Kruis-Vlaanderen organiseert jaarlijks een stickeractie ten voordele van de plaatselijke afdelingen

Van 28 april (15u) tot en met 12 mei organiseert het Rode Kruis-Vlaanderen zijn jaarlijkse stickeractie. Ook in Harelbeke zullen de vrijwilligers opnieuw stickers aanbieden (5 euro) aan de kruispunten en warenhuizen. Hiermee steun je de plaatselijke werking van het Rode Kruis en maak je eveneens kans om één van de prachtige prijzen in de wacht te slepen.
De opbrengsten zullen dit jaar hoofdzakelijk gebruikt worden om nieuwe kledij aan te schaffen voor de vrijwilligers van de Hulpdienst alsook twee nieuwe reanimatiepoppen voor de opleidingen aan de bevolking en eigen vrijwilligers.
Dit jaar is de hoofdrol op de stickers weggelegd voor niemand minder dan de (vernieuwde) Rode Ridder. Er is ook reden tot feesten, met een jubileumalbum en een vernieuwde reeks waarvan de sticker als aankondiging dient. Bovendien zijn de Rode Ridder en het Rode Kruis een perfecte match in hun queeste. Lijdzaam toezien bij onrecht is aan geen van beiden besteed.

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 28.04.2016

Commedia in het Kunstenhuis Marktstraat 100

Voor de voorjaarstentoonstelling pakt het Kunstenhuis Marktstraat 100 uit met Maen Florin. Op Commedia toont de kunstenares er nieuw werk en dompelt de bezoeker onder in de bevreemdende wereld van haar magische sculpturen.
Van 21 april tot 22 mei exposeert Maen Florin in het Kunstenhuis. Ze is een beeldhouwster van kleine en grote gestalten. Menselijke gestalten, hoofden, en figuren en figuurtjes die uit een wonderlijk sage of uit een gedroomde werkelijkheid lijken te komen. Ze is een beeldhouwer die werkt met klassieke methodes. Ze boetseert, mouleert en giet haar beelden af in rubber, epoxy, polyurethaan. Daarna wordt elk beeld afzonderlijk bewerkt. Compromisloos plaatst zij haar beelden in een schemerzone: tussen humor en tragiek, tussen vrolijkheid en tristesse, tussen robuust en fragiel. Zo ontstaan beelden die enerzijds uit een sprookje lijken te komen, onschuldig en naïef, en anderzijds uit een nachtmerrie opdoemen. De tentoonstelling kreeg de gepaste titel Commedia.
Maen Florin woont en werkt in Merelbeke. Haar werk was eerder al te zien in het SMAK, ICC Antwerpen en Rasa. Voor de tentoonstelling in het Kunstenhuis pakt ze voor het eerst uit met nieuw werk.
De tentoonstelling is gratis toegankelijk van donderdag tot en met zondag van 14 tot 17 uur.
Meer info op www.harelbeke.be/kunstenhuis en www.maenflorin.be 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 28.04.2016

Muzikale dagen met Jan Wuytens

 
Jan Wuytens werd geboren in 1981 te Roeselare.
Hij groeit op in het landelijke Oostnieuwkerke.
Al gauw leert hij piano, accordeon en orgel spelen.
Hij volgde muziekles aan de academie Adriaen Willaert te Roeselare
Het is op dit moment al duidelijk dat muziek een groot deel van z'n leven zal inpalmen.
Op 14-jarige leeftijd blijkt hij ook over een mooi stemgeluid te beschikken.
Z'n zangtalent gebruikt hij dan ook als 14-jarige koster-organist in de kapel van 'De Ruiter' (Roeselare)
later ook in Oostnieuwkerke en Passendale.
Terzelfdertijd profileert Jan zich tot een zanger-keyboardspeler op verschillende evenementen en familieaangelegenheden.
Overal waar hij zich laat horen, valt de warmte en de kracht van zijn stem diep in de smaak van menig publiek.
Daarna wordt Jan ook keyboard- en zangleraar en ontpopt hij zich als solozanger-singer-performer.

Ondertussen schreef Jan tien eigen nummers…

Samenwerking met Wendy Van Wanten
In januari 2016 treedt Jan toevallig vijf dagen op met Wendy Van Wanten.
Een reeks optredens in een uiterst vriendschappelijke en gemoedelijke sfeer…
Tijdens dit eerste optreden zingt Jan het prachtige Napolitaanse lied: ‘La Spagnola’!
Wendy hoort dit lied vanuit de coulissen en vraagt of het misschien een goed idee zou kunnen zijn om dit lied samen te brengen (in duet) voor de vier overige dagen…
En, ja hoor… de volgende dagen brachten Wendy en Jan dit fantastische nummer samen; tot grote vreugde van het publiek!!
Kort daarna rijst het idee om nog wat verder te gaan en er een mooie, vrolijke videoclip van te maken!!
En ja hoor, halfweg april is het zover: Jan Wuytens en Wendy Van Wanten op MENT TV!!!!!
Ondertussen zijn Wendy en Jan uitgenodigd in de studio’s van ment tv voor een interview in het programma: ‘Ment op zondag’!!
De bedoeling is uiteraard samen zoveel mogelijk op de planken te staan!!
Dit wordt ongetwijfeld vervolgd!!...
Jan als componist

Jan is niet alleen een artiest in de zin van “zingen op een podium’ maar is uiteraard ook in hart en nieren een muzikant en componist.
Ondertussen heeft Jan al tien eigen nummers geschreven; tekst en muziek!!!
‘Jij’ werd al zeer veel gedraaid op Ment Tv.
Ondertussen doet ‘La Spagnola’ het eveneens super goed!!!
Naast zanger – muzikant – componist, is Jan ook oprichter en dirigent van een heus koor in Passendale! Vroeger onder de naam: St.Audomaruskoor, dat toen min of meer verbonden was aan de kerk… maar wegens tijdsgebrek EN de komst van de ‘nieuwe pastoor’ in Passendale, besloot jan dit ‘kerkhoofdstuk’ af te sluiten en zich volledig te richten op zijn artiestencarrière!!! Na tien jaar onvoorwaardelijke inzet met een ‘super – priester EH Lucien Vulsteke’ aan zijn zijde en een grote groep medewerkers, bleek het duidelijk dat ‘wat eens geweest was, nooit meer hetzelfde zou zijn’…
MAAR: het koor dat Jan oprichtte en als het ware zowat zijn ‘Kindje’ geworden was, kon hij niet zomaar uit zijn hartenboek schrijven!!
Daarom is Jan met deze mooie enthousiaste groep zangers en zangeressen verder gegaan onder de naam “Fortissimo”!! (los van de kerk)… ondertussen hebben wij onder dit nieuwe elan ons eerste aperitiefconcert erop zitten; met succes!!

De grootste droom
De grootste droom van Jan is heel eenvoudig…: zoveel mogelijk op de planken staan!
Mensen beroeren met zijn warme stem, een lach, een traan… een moment van kippenvel…
Elke dag opnieuw laten verwonderen, verbijsteren, wenen, lachen, schateren, … gelukkig zijn!!...
The Jan Wuytens Band
Het orkest van Jan Wuytens bestaat uitsluitend uit topmuzikanten:
Johnny Silent: gitarist, violist, arrangeur..; Francois Thoorré: drummer, zanger Alain Verriest: bassist (vaste bassist van Will Tura) Stefaan Debevere: sax Deschoenmaecker: sax Luc Buyse: Pianist, keyboards Een toffe vriendengroep, super professioneel!!
Eerste full cd Dit eerste album van Jan Wuytens brengt een waaier aan ZELF GESCHREVEN TEKSTEN EN MUZIEK!!!!!
Tien pareltjes… teksten met een boodschap, een melodie die doet wegdromen…
De titel van dit album luidt: ‘Jij bent veel meer’… een perfecte vertaling van hoe Jan in elkaar steekt… enerzijds uitbundig maar evenzeer kwetsbaar… iedere tekst en iedere noot kan ongetwijfeld gereflecteerd worden op ieders leven…
Zingen over liefde, over plezier is niet zo moeilijk… maar ook de realiteit van het leven durven bezingen vraagt een speciale aandacht…
Realisme, verdronken in melancholie… beter dan dat kan je dit album niet verwoorden… 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 28.04.2016

Huurwoningen gezocht

Harelbeke zoekt nog 7 eigenaars van huurwoningen die willen instappen in het proefproject RenBEN (Renovatie tot bijna-energie-neutrale woning).
Je krijgt advies en begeleiding bij je renovatie en zet zo een stap in de richting van een bijna-energie-neutrale woning. Renovatiebegeleider Bostoen voert een gratis screening uit van de woning en de stad doet een woningkwaliteitsonderzoek.
De resultaten worden verwerkt door UGent tot een gedetailleerd en neutraal voorstel om de woning in fases te renoveren tot een bijna energie-neutrale woning. Verhuurders die vervolgens opteren om een of meerdere fases uit te voeren, worden verder begeleid tijdens de uitvoering van de werken.
Meer info: Woonwijs - 056 733 388 - delphine@woonwijs.be. 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 28.04.2016

Muziekberg sluit af in schoonheid met piano en klarinet

Na 23 jaar en 400 activiteiten op het palmares, sluit vereniging De Muziekberg in schoonheid af met een voorstelling van twee beloftevolle muzikanten in CC Casino. Op zaterdag 28 mei kun je genieten van een innemend concert van pianist Lucas Blondeel en klarinettiste Annelien Van Wauwe.

Lucas Blondeel en Annelien Van Wauwe zijn artiesten om u tegen te zeggen. Lucas Blondeel werd Meester in de Muziek met grootste onderscheiding aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen en studeerde af aan de Kunstuniversiteit van Berlijn. Hij is nu geregeld te gast op internationale podia, maar werkt ook nog graag in kamermuziekverband zoals je zal zien in CC Casino.

Annelien Van Wauwe startte haar muzikale carrière op haar achtste in Sint-Niklaas en studeerde in Lübeck, Parijs, Rome en Berlijn. Deze Belgische muzikante met internationale flair is laureate van tal van grote wedstijden en speelde onder andere mee met het Brussels Philharmonic Orchestra, het Orchestre de Chambre de Genève en het Deutsche Symphonie Orchester in de Philharmonie van Berlijn.

Philip Konings, schepen van Cultuur: “Het is niet alleen een slotconcert voor De Muziekberg, maar met deze voorstelling sluiten we ook het cultuurseizoen 2015-2016 af. Daarom maken we er graag een speciale avond van. Deze voorstelling wordt namelijk ingeleid door niemand minder dan Kurt Van Eeghem, Bruggeling doordrongen van het klassieke oeuvre. Na deze voorstelling kijken we uit naar de nieuwe cultuurbrochure met aanbod 2016-2017 die begin juni in de brievenbussen zal vallen.”

Het Slotconcert op 28 mei start met stukken van Robert Schuman en Johannes Brahms. Na een pauze geniet je nog van werk van Camille Saint-Saens en Luigi Bassi. De medewerkers van het cultuurcentrum en De Muziekberg wensen met dit slotconcert een punt te zetten achter een memorabel hoofdstuk. Verwacht je dus maar aan een adembenemende avond vol bewondering, emotie en prachtige muziek.

Praktische info
De Muziekberg met Lucas Blondeel en Annelien Van Wauwe – Slotconcert
zaterdag 28 mei – 20 u.
inleiding om 19.15 uur door Kurt Van Eeghem
CC Casino – Consciencezaal
abonnement € 10 – ticket € 12,50 – jong volk € 8,50

Info & reservatie
cultuurcentrum, Hoogstraat 2
050 636 600 – cultuur@blankenberge.be
cultuur.blankenberge.be
www.facebook.com/cultuurcentumblankenberge

Geplaatst op 28.04.2016

Infobalie cultuurcentrum & dienst Evenementen verhuist

Op 17 mei 2016 verhuist de balie van het cultuurcentrum en de dienst Evenementen (momenteel in CC De Benne, Hoogstraat 2) naar de dienst Toerisme op het Koning Leopold III-plein. Door deze centralisatie naar één infobalie wordt de dienstverlening naar de burger en de toerist gevoelig uitgebreid.

Alle informatie en tickets van het cultuurcentrum, de dienst Evenementen en de dienst Toerisme zijn vanaf 17 mei op één centrale locatie met zeer ruime openingsuren beschikbaar. De centrale balie toerisme-cultuur-evenementen is open van maandag tot zondag van 9 tot 11.45 uur en van 13.30 tot 17 uur (uurregeling tot en met september). De medewerkers van het cultuurcentrum, de dienst Evenementen en de dienst Toerisme blijven uiteraard ook telefonisch en per e-mail bereikbaar.

Philip Konings, schepen van Cultuur, Toerisme en Evenementen: “Deze centrale balie is een absoluut pluspunt voor zowel inwoners als toeristen. De medewerkers van de nieuwe balie krijgen de nodige opleiding en toelichting bij het aanbod van de verschillende diensten om de klant optimaal te kunnen informeren over toerisme, cultuur en evenementen.”

Deze verhuis is een tijdelijke tussenstap in het ruimere infrastructuurplan voor de reorganisatie van deze drie stadsdiensten. In het najaar verhuist ook de exporuimte uit CC De Benne naar CC Casino en wordt er gestart met de verbouwing van CC De Benne. Voor de zomer 2017 komt daar de nieuwe hedendaagse balie toerisme- cultuur-evenementen.

Abonnementen en tickets cultuurcentrum
Voor het seizoen 2016-2017 kun je voor de abonnementenverkoop van het cultuurcentrum vanaf 20 juni terecht aan de centrale balie in dienst Toerisme op het Koning Leopold III-plein. Voor de losse ticketverkoop is dat vanaf 4 juli.
Cultuurabonnementen en -tickets kan je ook online bestellen (http://cultuur.blankenberge.be), telefonisch (050 43 20 43) of via email (cultuur@blankenberge.be).

Geplaatst op 28.04.2016
3577 artikelspagina's: 1 ... 235 236 237 238 239 <<< 240 >>> 241 242 243 244 245 ... 358