Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Vlucht!

Vluchtelingen, bij ons...
Op donderdagavond 14 april om 19.30 u. stipt, nodigen we in HOWEST, Karel De Goedelaan 5 Kortrijk, alle gastvrije Kortrijkzanen uit om te dialogeren over de vluchtelingenthematiek.
Didier Vanderslycke schetst de kaders (vzw Orbit) en Stefanie Haerens van OCMW Kortrijk geeft ons mee hoe de Kortrijkse vluchtelingenopvang in elkaar zit.
We luisteren ook naar vluchtelingen, bij ons... Hoe worden deze mensen onthaald, gehuisvest en hoe zien zij hun toekomst?
De organisatie is een samenwerkingsverband van 11.11.11-wereldwerkgroep Marke, Vormingplus, de Som, OCMW, N-Z raad, Hart boven hard en de Raad Intercultureel Samenleven.
Inkom: 2 euro. Meer info? 11marke@telenet.be. 

Auteur: Hans Vanhecke

Geplaatst op 20.03.2016

GERSHWINIANA

George Gershwin combineerde als geen ander jazz en klassieke muziek. Dirigent Alain Verhoeven inspireerde zijn concertharmonie Crescendo Bissegem tot een uniek concert gewijd aan deze componist. Pianiste Marie-Noëlle Damien en het koor Amuse-gueules en zijn solisten maken de manie voor Gershwin compleet. Geniet van de mooiste muziek van Gershwin op zondag 24 april om 18u in OC De Vonke, Heule. Reservaties op kaarten@concertharmoniecrescendo.be

Auteur: Lieven van Baelen

Geplaatst op 20.03.2016

West-Vlaams softwarebedrijf wint internationale prijs voor satelliettechnologie

Skyline Communications, wereldleider op het gebied van hoogtechnologische netwerkbeheersoftware voor broadcast-, satelliet-, kabel- en telecomsystemen, kaapte vorige week met zijn DataMiner-software de prijs weg voor “Teleport Technology of the Year”. Deze prijs, uitgereikt door de World Teleport Association (WTA) tijdens de SATELLITE conferentie in Washington D.C., is één van de meest prestigieuze erkenningen die men in de sector kan krijgen.

Skyline’s paradepaardje DataMiner sleepte op 8 maart een prijs in de wacht waarvoor alleen de absolute topbedrijven in de satellietindustrie in aanmerking komen. De prijs voor “Teleport Technology of the Year” wordt elk jaar uitgereikt aan een bedrijf waarvan de technologie van bijzonder belang is voor de teleportsector. De WTA, die onder meer de belangen van satellietoperatoren en teleports verdedigt, besliste dat deze erkenning dit jaar was weggelegd voor het in Izegem gevestigde Skyline Communications.

Teleports zijn satellietgrondstations met gigantische schotelantennes. De gekendste in België zijn die in Redu en Lessive. Deze stations staan in verbinding met geostationaire satellieten. Die draaien op een hoogte van 35.786 kilometer rond de aarde met dezelfde snelheid als die waarmee onze planeet rond haar as draait. Vanop de aarde bekeken lijkt het dus alsof ze stil blijven hangen. Meer dan 250 dergelijke satellieten worden voornamelijk gebruikt voor allerlei vormen van communicatie. Radio- en tv-netwerken, bijvoorbeeld, maken gebruik van Skyline’s DataMiner-platform om de verbinding tussen deze satellieten en teleportgrondstations tot stand te brengen en continu te bewaken. Eventuele problemen worden heel snel opgespoord en opgelost zodat het publiek weinig of niets van storingen merkt.

“We hebben deze prijs zonder meer te danken aan het harde werk en de toewijding van onze zeer getalenteerde en gemotiveerde telecom-, broadcast- en ICT-ingenieurs die telkens opnieuw de grenzen van het mogelijke verleggen,” zegt Ben Vandenberghe, CEO van Skyline Communications. “De basis van ons succes is pure innovatie tot in het extreme. Dankzij DataMiner kunnen satellietoperatoren hun hele wereldwijde netwerk centraal beheren, ongeacht welke toestellen en welke technologieën ze ook inzetten. Het is dan ook geen toeval dat dit softwareplatform al door meer dan 650 bedrijven in ruim 100 verschillende landen wordt gebruikt om hun immense netwerken te beheren. Een groot deel van de wereldwijde satellietcommunicatie wordt vandaag al aangestuurd en beheerd met de DataMiner-software van Skyline. Maar we blijven ambitieus. Dit jaar alleen al zijn we van plan om 70 extra talenten aan te werven voor onze kantoren in Izegem, Lissabon en Miami.” 

Auteur: Lode Ketelair

Geplaatst op 20.03.2016

Webshop ColliShop opent pop-up Terras en Tuin in Kortrijk

Vanaf heden tot en met 29 mei opent ColliShop, de webshop van het Belgische Colruyt Group, een pop-up Terras en Tuin in Kortrijk, op de Engelse Wandeling 11. Als ‘webshop met een gezicht’ wil ColliShop klanten zo de kans geven om een weloverwogen keuze te maken uit een honderdtal tuinsets en tuinmeubelen.
“Online aankopen zit duidelijk in de lift. Maar bij grotere investeringen, zoals tuinmeubelen, merken we dat onze klanten de producten ook graag zien, voelen en ervaren”, zegt Dirk Berteloot, directeur non-food van Colruyt Group. “Daarom willen we als ‘webshop met een gezicht’ naar onze klanten toe gaan en hen de kans geven een doordachte keuze te maken. Dat kunnen ze al het hele jaar door in onze showroom in Halle, maar dit voorjaar openen we dus ook vier pop-ups Terras en Tuin in het hele land: in Kortrijk, Halle, Namen en Hasselt.”
Advies van specialisten
Op een oppervlakte van 800 m² ontdekken bezoekers van de pop-up in Kortrijk een honderdtal tuinsets en tuinmeubelen. De stijl gaat van landelijk over Scandinavisch, urban, exotisch of modern tot romantisch. Wie een vraag heeft over onderhoud, materialen of praktische zaken kan rekenen op het deskundige advies van de aanwezige ColliShop-experts. “We sturen niet alleen onze meubelen mee, maar ook onze specialisten”, verduidelijkt Dirk Berteloot. “Zij kunnen de klanten nog preciezer adviseren, zodat ze zeker de juiste keuze maken.”
Exclusieve voordelen
Bezoekers van de pop-up genieten ook enkele exclusieve voordelen. Zo krijgen klanten in de vorm van een geschenkkaart 10% terugbetaald op hun aankoop. En bij een aankoop vanaf 200 euro krijgen ze bovendien een gratis artikel cadeau.
Ook open op zondag
De pop-up Terras en Tuin is open van 12 maart tot en met 29 mei, van 10 u tot 18 u. Ook open op zondag, gesloten op dinsdag en feestdagen. Geïnteresseerde bezoekers kunnen op collishop.be vooraf nagaan welke tuin- en loungesets worden voorgesteld in de pop-up.
Wie meer info wenst over de pop-up in Kortrijk, kan bellen naar 0471 61 09 77. 
Over ColliShop
ColliShop is een webshop van Colruyt Group. De webshop biedt meer dan 20.000 non-foodartikelen, verdeeld over negen categorieën: Koken en Tafelen, Wonen en Slapen, Huishouden en Opbergen, Mooi en Gezond, Reizen, Terras en Tuin, Elektro, Speelgoed en Gaming en Multimedia. www.collishop.be.
Meer info
Dirk Berteloot, algemeen directeur non-food businesses Colruyt Group
E-mail: dirk.berteloot@colruytgroup.com

Hanne Poppe, persverantwoordelijke Colruyt Group
Gsm: 0473 92 45 10
E-mail: hanne.poppe@colruytgroup.com

Geplaatst op 17.03.2016

Eetfestijn voor Delphina

Delphina Vermeersch, dochter van Sabine Cousement en Steven Vermeersch is een meisje
van 6 jaar en heeft een beperking Zij kan nog niet lopen en kan nog niet alleen zitten.  Zij
heeft het Aicardi-Goutihres syndrome, dat wil zeggen dat haar beentjes niet mee
groeien volgens haar leeftijd, daardoor zit de strekte niet in haar beentjes.  Door haar ziekte
is elke zorg en steun voor Delphina welkom.  Op zaterdag 19 maart vanaf 19 uur organiseert
Cafe het Streuvelke in Heule een eetfestijn voor Delphina, Stoofvlees met frieten `a volonte'
met een consumptie voor de prijs van 13 euro.

Ter gelegenheid van de truckrun in een

organisatie van cafe Streuvelke in Heule op 17 juni, maar dit jaar met oldtimers, is er ook een

barbeceu met een assortiment van 7 soorten vlees en groenten en saus voor de prijs van 13

en voor de kinderen 7 euro. 
Mogelijk vooraf telefonisch inschrijven bij Steven 0472 466 109 of bij Curd van Streuvelke 0468 332 645.

Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 17.03.2016

Leentje stopt met pintjes tappen

Na 9 jaar pintjes tappen en de klanten te entertainen, nemen de klanten en de gehuisveste verenigingen afscheid
van Leentje (Marleen) die stopt met haar cafe Central te Bissegem.

Het cafe was de thuisbasis van vogelpikclub De Leentjes pikkers alsook de mini voetbal club Cafe Central,
Leo's potjesclub en de spaarkas met zijn jaarlijkse kaarting en een etentje voor alle leden.

Op zaterdag 19 maart komt special guest Rudy Jones vanaf 20u00 en alle pintjes zijn dan ook aan 1,50 euro.

Zondag 20 maart heeft Leentje er nog een laatste keer een lap op met een hapjes voor alle aanwezigen . Alle
dranken zijn dan aan 1 euro.

Geplaatst op 15.03.2016

Rondje Roodbruin

Om de roodbruine bieren in de kijker te zetten, organiseren de brouwerijen De Brabandere, Omer Vander Ghinste, Rodenbach en Verhaeghe
samen met Toerisme Leiestreek het bierevenement Rondje Roodbruin. Die dag kan je van 10u tot 18u de 4 brouwerijen gratis bezoeken en
natuurlijk ook proeven van hun roodbruine bieren. De 3e editie van Rondje Roodbruin zal doorgaan op de 24 april 2016. Via de Facebookpagina
van Rondje Roodbruin blijf je in de aanloop naar Rondje Roodbruin 2016 op de hoogte van de laatste nieuwtjes met betrekking tot de roodbruine bieren en de
rijke biercultuur in de Leiestreek.
Roodbruine brouwerijen De roodbruine bieren zijn een typisch product van de Leiestreek. In onze regio vind je vier van die authentieke
brouwerijen die nog steeds volgens de typische methode roodbruine bieren bereiden.
De Brabandere, Omer Vander Ghinste, Rodenbach en Verhaeghe
Met de bus Alcohol drinken en autorijden gaan niet samen. Daarom worden er tijdens Rondje Roodbruin bussen ingelegd tussen de
verschillende brouwerijen en het station van Kortrijk. Zo kan je twee brouwerijen combineren. Alle brouwerijen op een dag bezoeken zal
natuurlijk niet lukken want er moet onderweg ook geproefd worden...
De verschillende brouwerijen zijn gemakkelijk bereikbaar met de fiets via de knooppunten van het fietsnetwerk Leiestreek. Dat is
afgelopen winter volledig vernieuwd. Vanaf eind maart 2016 kan je het nieuwe fietsnetwerk als eerste verkennen!
Erfgoeddag 2016 staat in het teken van rituelen. Op 24 april worden op honderden plekken in Vlaanderen en Brussel rituelen in de kijker
geplaatst. Tijdens Rondje Roodbruin kan je de rituelen tijdens het het brouwen, schenken en drinken van bier ontdekken. Maar ook elders in de
regio kan je heel wat beleven. Het volledige programma vind je op www.erfgoeddag.be. op de foto : Vertegenwoordigers van de deelnemende brouwerijen . 

De redactie / Frontfoto en montage Bernard Decock

Geplaatst op 17.03.2016

Gymnasten Vaste Vuist Lauwe plaatsen zich massaal voor provinciale finale

Het weekend van 5 en 6 maart vond in sporthal De Valkaart te Oostkamp de tweede provinciale voorronde artistieke gymnastiek dames en heren plaats op het niveau recre@ toestelturnen. Onmiddellijk erna volgde in het weekend van 12 en 13 maart de derde provicinciale voorronde. Deze vond plaats in Denderleeuw. Reeds 26 van de 34 gymnasten konden zich plaatsen voor de provinciale finale.
De pupillen meisjes konden hun concurrenten op alle toestellen van de troon stoten. Zaineb Hilami en Lora Deboel haalden samen een 3de plaats. Annelle De Wever triomfeerde op de 1ste plaats in een druk bezette reeks. De benjamins verdeelden de podiumplaatsen onder elkaar. Shanys Beke werd 2de en Alix Gheysen werd knap 1ste. Ook bij de beloften werd Maïté Verhulst de eerste Lauwse gymnaste met een gouden plak.
Ook de jongens deden het schitterend. Simon Berth (pupillen) en Kiani Fermaut (miniemen) behaalden beiden een heel knappe 1ste plaats.
Na 3 voorrondewedstrijden zijn op enkele gymnasten na alle gymnasten van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe recre@ toestelturnen D-niveau geselecteerd voor de provinciale finale op zondag 22 mei in de topturnhal te Izegem.
Foto met bovenaan vlnr Emiel Haydon, Zaineb Hilami, Simon Berth, Annelle Dewever en Charlot Becquart. Onderaan vlnr trainers Dawn Camertijn, Gail Camertijn, Joyce Camertijn en Dries Defossez.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 17.03.2016

N-VA Kortrijk kiest nieuw bestuur

De leden van N-VA Kortrijk kozen vandaag een nieuw afdelingsbestuur. De komende 3 jaar zal Axel Ronse de afdeling leiden. Peter Sustronck werd tot ondervoorzitter verkozen. Beiden kregen massale steun van de leden.

Axel Ronse (34 jaar) is Vlaams Parlementslid. Hij wil de komende 3 jaar verder inzetten op het Plan Nieuw Kortrijk en onderstreept de erg belangrijke rol die N-VA binnen de stadscoalitie speelt. "De manier waarop we samen met onze partners sp.a en Open Vld onze mooie stad vernieuwen en klaarstomen voor de toekomst is uniek in Vlaanderen. We hernieuwen de stationsomgeving, Kortrijk Weide wordt heringericht en krijgt een prachtig zwembad, de leegstand in de stad wordt met veel succes aangepakt, we investeren sterk in veiligheid, sport en cultuur, en onze aanpak rond armoedebestrijding wordt alom geprezen.”

Peter Sustronck (57 jaar) is professioneel actief als advocaat. “Samen met het bestuur en mandatarissen wil ik onze partij nog verder uitbouwen en verankeren in Kortrijk. De komende jaren zullen we keihard werken zodat we opnieuw een schitterend resultaat kunnen neerzetten bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen in 2018, en bij de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen in 2019.”

De kersverse voorzitter wil ook samen met het voltallige afdelingsbestuur werken aan een ambitieus programma voor Kortrijk na 2018. Daarvoor zal N-VA Kortrijk de boer opgaan want “een toekomstplan voor deze stad wordt niet in ‘ivoren torens’ geschreven maar komt tot stand door te luisteren naar de mensen.”

Na afloop van de verkiezingen werden Frederik Vlaeminck en uittredend voorzitter Michel De Wandel in de bloemetjes gezet en bedankt voor de inzet van de afgelopen periode.

Naast Axel en Peter werden nog 15 bestuursleden verkozen.
Axel Ronse (voorzitter), Peter Sustronck (ondervoorzitter), Frank Billiet, Dirk Coopman, Jan Declercq, Philippe Dejaegher, Michel De Wandel, Birgit Dewulf, Filip D’huyvetter, Mieke Dutoit, Anton Florin, Steven Lecluyse, Stijn Parmentier, Trui Steenhoudt, Inés Vandewoestijne, Christian Verdin en Wouter Verreydt.

Samen met de mandatarissen vormen zij het nieuwe afdelingsbestuur van N-VA Kortrijk.

Auteur: Axel Ronse

Geplaatst op 15.03.2016

N-VA WINGENE-ZWEVEZELE KIEST NIEUW BESTUUR

Het nieuwe bestuur van Wingene-Zwevezele (van links naar rechts): Romain Vercauteren, Xavier De Laere, Marc Vanoverschelde, Pieter-Jan Verhoye, Gilbert Laforce, Joeri Manout.
De N-VA-afdeling van Wingene-Zwevezele heeft een nieuw bestuur gekozen. De nieuwe ploeg zal zich inzetten voor de groei van de lokale afdeling en de voorbereiding van de verkiezingen in 2018 en 2019.
Uittredend voorzitter Gilbert Laforce werd unaniem herkozen voor zijn tweede termijn. De afdeling koos als nieuw ondervoorzitter Pieter-Jan Verhoye, de parlementaire medewerker van An Capoen uit Brugge. Xavier De Laere en Joeri Manhout zetten als uittredende bestuursleden opnieuw hun schouders onder het N-VA-project in de West-Vlaamse gemeente. De afdeling verwelkomt ook de Zwevezelenaar Romain Vercauteren als nieuw bestuurslid. De partij kan rekenen op de ervaring van Marc Vanoverschelde, politiek zwaargewicht en fractieleider in de gemeenteraad.
Voorzitter Gilbert Laforce: “We moeten bouwen aan een langetermijnproject voor Wingene om de belangen van de burgers optimaal te behartigen. Als jonge afdeling zijn we blij met de instroom aan nieuwe leden en zullen we verder werken aan de groei van onze lokale partij. Tenslotte zullen we de gemeenteraads- en provinciale verkiezingen in 2018 en de Vlaamse en federale verkiezingen in 2019 goed voorbereiden.”

Contactpersoon
Pieter-Jan Verhoye
Pieterjan.verhoye@n-va.be
0498767101

Geplaatst op 15.03.2016
3472 artikelspagina's: 1 ... 236 237 238 239 240 <<< 241 >>> 242 243 244 245 246 ... 348