Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Edeps viert feest

Edeps stimuleert reeds 5 jaar goesting bij KMO’s. Dit vormde een goede reden om het samen met haar klanten te vieren.
Edeps, Eric Debacker en Els Peeters met hun team, gaven een feest om hun vijf jaar bestaan te vieren. Het feest had plaats op donderdag 26/05 in Xpo Kortrijk
Hans Maertens, Gedelegeerd Bestuurder Voka Vlaams Netwerk van Ondernemers, was de gastspreker van de avond. Zijn inleiding werdt vervolgd door een concert van een jong en dynamisch koperensemble O’Brass. De genodigden kregen ook de mogelijkheid om die avond de kantoren van Edeps te bezoeken.
Edeps zorgde er voor dat goesting werdt gestimuleerd bij werkgevers en werknemers. Hun doelgroep is te vinden in de bouw, accountancykantoren, technische installatiebedrijven, groothandel, ....

Geplaatst op 31.05.2016

Truckrun t.v.v. Délphina Vermeersch

Op zaterdag 18 juni organiseert Café 't Streuvelke de 2 de truck run met oltimers -us cars - bikes -triks -pickups hotrons & lowriders. Er zijn 3 troffee's voorzien voor de deelnemers.de voertuigen worden opgesteld in deverkeersvrije Steenstraat en de nabij gelegen parking. Deelnemers die wensen mee te rijden met de rit schrijven zich liefst vooraf in bij Curd Pessemier café 't streuvelke Gullegemstraat 14 in Heule tel 0468 332 645 of vie e-mail bij vermeerschsteven1@telenet.be er zij twee ritten voorzien op zaterdag 18 juni in de voormiddag om 10u30 en in de namiddag om 15 u.Voor de hongerige magen kan men genieten van een barbeceu à volonte (voor de grote eters) voor de prijs van € 13 en € 7 voor de kinderen. Vooraf inschrijven mits betaling in café ' t Streuvelke. in de namiidfag zijn er in de feesttent gratis optredens 

Voor de redactie & fotografie :Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 31.05.2016

VJV in Antwerpen

 
Zaterdag 28 mei had de jaarlijkse algemene ledenvergadering plaats van de Vlaamse Journalisten Vereninging in Antwerpen. Na het aperitief en een typische maaltijd in restaurant Bomma ,verplaatsten de leden zich voor de algemene vergadering naar de AP Hogeschool- Campus. Na een korte verwelkoming door co-voorzitters Kristin Spiesens en Ronny van Cutsen , mocht Patrck Herroelen opleidingshoofd journalistiek het vernieuwde programma van journalistiek voorstellen. Na de benoeming van de bestuursleden en de goedkeuring van de statutenwijzigingen werd de ledenvergadering afgesloten met een passende receptie. 

Voor de redactie en fotografie : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 31.05.2016

HAP FOODTRUCK FESTIVAL

Mobiele keukentjes toverden het Gegijnhofpark om tot één groot sfeervol openlucht restaurant.
ze serveerden het lekkerste eten in een super gezellige setting waar tip-top muzikanten zorgden voor overheerlijk muzikaal genot. Gezellige zithoekjes, picknick dekentjes, sfeerverlichting, ... zorgden er voor dat het festival een broedplaats werdt voor sociaal contact. Een feest voor jong en oud, een hotspot waar mensen bij elkaar komen.
Het was een heerlijk smaak- en sfeervol festival . Met mini-optredens van top-straatmuzikanten, straattheater, kinderanimatie, podium
met leuke bandjes en dansen op lekkere muziek .

Voor de redactie & Fotografie : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 31.05.2016

Auditorium van az groeninge, ontworpen door Dehullu Architecten, wint de Wienerberger Brick Award

Voor 2016 werden de winnaars de Wienerberger Brick Award voor innovatieve baksteenarchitectuur van over de hele wereld bekendgemaakt. In de categorie ‘openbaar gebruik’ werd het auditorium van az groeninge op campus kennedylaan gehuldigd. Het auditorium werd ontworpen door Dehullu Architecten uit Harelbeke.Bekijk het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=yphZPYiCFDI Wienerberger is een internationale baksteenfabrikant met wereldwijde vertakkingen. Ze kennen de prijs om de twee jaar toe. Er bestaan 6 categorieën. Met de award erkennen ze uitmuntende baksteenarchitectuur van internationale kwaliteit. Het gebruik van Wienerberger-producten is geen beslissende factor voor deelname. Meer dan 600 projecten uit 55 landen werden ingediend. Uit de website van Wienerberger: http://www.wienerberger.be/cs/Satellite?c=WBArticle&cid=1366349191714&pagename=Wienerberger-be%2FWBArticle%2FArticleStandard13
“AZ Groeninge, een contrasterende structurele verpakking voor nieuw auditorium Het auditorium van het AZ Groeninge gezondheidscentrum in België is de winnaar in de categorie Publiek Gebruik. Terwijl het hoofdgebouw gekenmerkt wordt door een traditioneel ontwerp, werd er een contrasterende structurele verpakking bedacht voor het nieuwe auditorium. Het lijkt te verzinken in het glooiende terrein, met een kant die uitsteekt over de rand. Ruwe bakstenen omhullen de gebogen gevel. “De bakstenen werden verticaal geplaatst om de lintachtige curve van het gebouw te benadrukken,” zo legt architect Bert Dehullu uit.”
Over de Wienerberger Brick Award De Wienerberger Brick Award biedt sinds 2004 een uniek platform voor de erkenning van uitmuntende baksteenarchitectuur van internationale kwaliteit. Het gebruik van Wienerberger producten is geen beslissende factor voor deelname. De award bestaat uit verschillende categorieën, die kunnen veranderen naargelang de trends en de actuele thema’s. In 2016 werden prijzen uitgereikt in de volgende categorieën: Residentieel Gebruik, Openbaar Gebruik, Renovatie, Stedelijke Invulling, en Speciale Oplossing. In totaal werden meer dan 600 projecten uit 55 landen ingestuurd, een nieuw deelnemersrecord. Vanwege de grote verscheidenheid aan projecten, was het voor het onafhankelijke pre-jury panel geen makkelijke taak om de inzendingen te herleiden tot 50 nominaties. Uit deze shortlist koos een jury van vier internationaal gerenommeerde architecten de winnaars.

Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 31.05.2016

GULLEGEM LOOPT MET OSCAR

Deze gezellige loopnamiddag voor gezinnen, beginnende en gevorderde joggers, maar evengoed voor wandelaars en wedstrijdlopers in voorbereiding, gaat door op zaterdag 2 juli 2016. Er wordt gestart aan de Gouden Bank, Hondschotestraat 2 te Gullegem vanaf 14:00u tot 17:00u.
Een organisatie van Gullegem LOOPT en De Gouden Bank waarbij de deelnemer per afgelegde ronde een OSCAR wint. En wie of liever wat is Oscar ? Een luxebier van brouwerij Eutropius, in een blonde en bruine variant.
HOE GAAT DIT ALLEMAAL IN ZIJN WERK?
Verkeersvrije omloop met ronden van ca1,3km
Iedereen loopt of wandelt op eigen tempo, er is geen tijdsregistratie.
Per ronde ontvangt de deelnemer een armbandje die later na aankomst met het borstnummer kan omgeruild worden voor flesjes Oscar luxebier (max. 6 stuks, ontvanger min. 16 jaar). Keuze tussen blond en/of bruin. Andere drankjes voorzien voor -16 jarigen.
Kinderen tot 12 jaar kunnen met max. 4 armbandjes speelgoed uitkiezen
Bevoorrading tijdens het lopen is voorzien
Rode Kruis en seingevers aanwezig voor een veilige omloop
Verzekering inbegrepen
Douches en kleedruimtes voorzien in de sporthal (Peperstraat)
Fietsen kunnen geplaatst worden recht tegenover Gouden Bank
Vestiaire (in Gouden Bank) voorzien op basis van het borstnummer
Mogelijkheid om borstnummer vooraf af te halen bij Sportics Wevelgem (zie onder)
KOSTPRIJS:
Vanaf 12 jaar : vooraf 7 euro – ter plaatse 9 euro
Jonger dan 12 jarigen : vooraf 4 euro – ter plaatse 6 euro
HOE VOORAF INSCHRIJVEN
Dit kan rechtstreeks en eenvoudig bij Sportics (Lode de Boningestraat 19 Wevelgem) t.e.m. 1 juli.
Of mailen naar info@gullegemloopt.be met volgende gegevens (tot 25 juni):
Aantal personen, en per persoon volledige naam, gemeente en geboortejaar. Je ontvangt een mail terug met de betalingsgegevens. Inschrijving geldig na betaling en bevestiging.
BORSTNUMMER AFHALEN
Het borstnummer kan van dinsdag 28 juni t.e.m. vrijdag 1 juli vooraf afgehaald worden bij Sportics. Adres: Lode de Boningestraat 19 Wevelgem.
Of de dag zelf in de Gouden Bank vanaf 12:00u.
SPONSORS
Brouwerij Eutropius – Gouden Bank – Sportics – Libeert – Brood & banket Gaeremynck – Grootmoeders Koffie – Brood & banket Nico – Kantoor Demuzere Paul – DeBa Pharma – Kip aan ’t Spit Bij Ignace – Slagerij-Traiteur Debo-Vereecke – Belfius Gullegem – Debuyck Interieur – Certifico – Het Chocoladehuis – Schoonheidsinstituut Body & Mind – Hexia Appartementen – Sport Vlaanderen – Gemeente Wevelgem. Op de foto medewerkers en het bestuur van gullegem loopt met als centrale gast Burgemeester Jan seynaeve 

Voor de redactie en fotografie : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 30.05.2016

40STE EDITIE BISSEGEMSE JAARMARKT

Jaarmarkt is winkelen, kermis, straatanimatie en plezier

Het tweede weekend van juni valt er in Bissegem opnieuw heel wat beleven. In Bissegem kan
jong en minder jong zijn hartje ophalen. De Jaarmarkt, met de daaraan gekoppelde straatanimaties
bieden op zaterdag 11 en zondag 12 juni, opnieuw voor elk wat wils!

De Bissegemse jaarmarkt

wordt voor de 40ste keer door UNIZO Bissegem georganiseerd.
Wat begon als een plaatselijk initiatief van enkele handelaars groeide uit tot een heuse 2 daagse
jaarmarkt en feestelijk weekend voor het hele gezin met veel nadruk op kindvriendelijke
animatie in de namiddag en feest voor de wat ouderen naar de avond toe.

JAARMARKT

De jaarmarkt start op zaterdag 11 juni om 15 u. Er is kinderanimatie voorzien, met
vanaf 15u op het dorpsplein het poëtisch kapsalon “ kip van Troje “, ballonplooier,
kindergrime, bizar kapsalon,
een gratis tekenwedstrijd en kermis-attracties. De Gezinsbond zet een rommelmarkt met
kinderspulletjes op poten. Verder zijn er optredens van Dansstudio Steps. Het avond

programma wordt ingeleid met om 18u een Gratis Happy Hour op het vernieuwde
kruispunt aan De Kreun, dit in gezelschap van de kersverse Leie-Ambassadrice 2016. Op
Bissegem plaats wordt de avond verdergezet met het optreden van Strawberry Jam en daarop
aansluitend animatie verzorgd door DJ Joeri. Op zondag is het smullen geblazen bij het eetfestijn in OC De
Troubadour. Voor de kinderen is er opnieuw animatie voorzien met op het dorpsplein om 15u30 het gratis
openlucht optreden van de Ket-netband. Het poëtisch kapsalon “ kip van Troje “ entertainen op het
vlaswaagplein onze kleinsten vanaf 15u, om 16u. is er garçonkoerse georganiseerd door de plaatselijke cafés en om 17u.
is er de afsluit met Gratis Happy Hour op het vernieuwde kruispunt aan De Kreun, dit in gezelschap van
de Leie-Ambassadrice 2016. 

Foto : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 28.05.2016

Zatte Bie wint zilveren medaille in Australië

Er is bier en er is Bier. Brouwerij De Bie schenkt alleen Bier, met grote B, jawel. De B van ‘barstensvol’ bijvoorbeeld: barstensvol smaak, barstenvol ambachtelijke traditie en barstensvol pure ingrediënten. Of de B van ‘berengezond’: bij ons geen additieven of chemische ‘brol’, maar eerlijke producten. Wij componeren ons bier zonder valse noten. En… dat wordt gesmaakt. Tot in Australië zelfs…

Down under werden zopas de Australian International Beer Awards (AIBA) uitgereikt en ‘onze’ Zatte Bie ging daar aan de haal met een zilveren medaille, in de categorie Best Belgian / French Style Ale Dark Strong. Dat is ‘a big deal’, want AIBA is ’s werelds tweede grootste bierwedstrijd. Jaarlijks worden er om en bij de 1.500 inzendingen geproefd en gewogen. Dat Zatte Bie er voor de jury uitsprong, zien we niet alleen als een beloning voor de passie en het harde werk dat we in onze bieren stoppen. Het is voor ons ook het bewijs dat kwaliteit altijd komt bovendrijven.

Brouwerij De Bie kijkt met veel goesting, nieuwsgierigheid én ondernemingszin uit naar de nieuwe horizonten die ze dankzij deze award kan gaan verkennen. Een medaille in de wacht slepen op de AIBA, dat is geen klein bier. We zijn ervan overtuigd dat deze bekroning nieuwe exportmogelijkheden zal creëren richting Australië en wijde omgeving.

Meer weten over Brouwerij De Bie? Ontdek alles over onze geschiedenis en ons assortiment op http://www.brouwerijdebie.be.

Geplaatst op 28.05.2016

Mobiliteitsplan Blankenberge: nieuwe zebrapaden

In het nieuwe mobiliteitsplan neemt de zwakke weggebruiker een centrale plaats in. In het kader van een veiligere wandelomgeving, heeft het college van burgemeester en schepenen recent een aantal bijkomende zebrapaden goedgekeurd. Rekening houdend met het Vademecum Voetgangersvoorzieningen en de hierna vermelde principes, werd een voorstel goedgekeurd van locaties waar nieuwe zebrapaden kunnen worden aangelegd op gemeentewegen.
Een zebrapad: vormt steeds een verbinding tussen twee voetpaden; ligt in de looplijn van de voetgangers;
-wordt aangelegd op openbare wegen (geen private wegen of in- en uitritten); wordt pas aangelegd indien er binnen de 80m geen ander zebrapad is aangelegd om dezelfde kruising te maken; wordt niet aangelegd voor een garage; wordt niet aangebracht op kruisingen met spoorwegen (tram, trein), immers hebben spoorvoertuigen voorrang op voetgangers; wordt niet aangelegd in zone 30, tenzij een educatieve meerwaarde (ter hoogte van scholen); wordt niet aangebracht op doorlopende voetpaden. De aanleg van de nieuwe zebrapaden beoogt volgende doelstellingen (één of meerdere): voorrang geven aan voetgangers; kanaliseren van voetgangers bij het oversteken; ontraden dat voertuigen zich op de hoeken van de straat parkeren/stationeren (fysiek niet vermijdbaar, maar zebrapad geeft duidelijke indicatie dat dit verboden is), zodat oa zichtbaarheid op hoek straat verbetert; voertuigen minder gehinderd worden doordat geparkeerde voertuigen zorgen dat draaicirkels niet kunnen worden gehaald. Op basis van het voorgaande werd een voorstel opgemaakt voor bijkomende zebrapaden in volgende straten: Kemmelbergstraat, Diksmuidestraat, Rood-Kruisstraat, Oudstrijdersstraat, A. Rodenbachtstraat, Scharebrugstraat, K. Deswertlaan, Ontmijnerstraat, Willem Tellstraat, Uitkerkestraat, Evendijk West, Dumonstraat en Blankenbergse Dijk*. Burgemeester Patrick De Klerck, bevoegd voor Mobiliteit: ”Dit voorstel werd voor advies overgemaakt aan de verkeersdienst van de politiezone en de afdeling Stedenbouw, Ruimtelijke Ordening en Milieu (STROM). Er werden inhoudelijk geen opmerkingen geformuleerd. Bij de looplijnen wordt voorzien om waar nodig de boordstenen te verlagen (op een aantal plaatsen is de boordsteen reeds verlaagd, op een aantal andere plaatsen is verlaging niet noodzakelijk gezien het huidig profiel), waarbij dit zo veel mogelijk wordt gecombineerd met voorziene werken (vb. Willem Tellstraat: renovatie betonstraten, M. Pyckstraat: heraanleg voetpaden, …). In totaal worden er meer dan 20 nieuwe zebrapaden aangelegd. Het is de bedoeling is om nog voor de zomer te beginnen met het aanbrengen van de nieuwe zebrapaden, met uitzondering van de zones waar renovatiewerken voorzien zijn zoals in de W. Tellstraat en omgeving.”
Meer info
Burgemeester Patrick De Klerck - patrick.de.klerck@blankenberge.be – 050 636 400

Geplaatst op 28.05.2016

Gezond water, ook jouw zorg

Putwater is grondwater dat je zelf oppompt. Maar de meeste particuliere waterputten zijn maar enkele meters diep. Daardoor raakt putwater veel sneller vervuild dan kraantjeswater. Gebruik dus kraantjeswater om te drinken, te koken en om je te wassen. Wil je toch putwater gebruiken als drinkwater, neem dan maatregelen om de veiligheid te verhogen. En laat je putwater zeker controleren!
VERVUILD PUTWATER MAAKT JE ZIEK
De meeste waterputten bij particulieren zijn niet zo diep: gemiddeld 5 tot 10 meter. Daardoor raakt putwater veel sneller verontreinigd dan het drinkwater van de watermaatschappijen. Een mesthoop vlakbij, een lekkende stookolietank, rioolwater, pesticiden … Zelfs een klein probleem is genoeg om putwater ondrinkbaar te maken.
Van vervuild putwater word je ziek:
• bacteriën veroorzaken maag- en darmontstekingen;
• kleine hoeveelheden giftige stoffen zoals nitraten, fluor en arseen kunnen je na lange tijd ziek maken.
Vooral baby’s en ongeboren kinderen lopen een risico. Maar ook voor oudere kinderen en volwassenen kan putwater schadelijk zijn.
GEBRUIK PUTWATER VEILIG
Leidingwater is altijd veilig drinkwater: het voldoet aan strenge eisen. Wil je toch putwater gebruiken als drinkwater, let dan hierop:
• de kwaliteit van putwater is niet altijd gegarandeerd. Laat je putwater daarom regelmatig controleren. Zelfs als het helder is, normaal ruikt en lekker smaakt, kan het vervuild zijn door bacteriën of chemische stoffen;
• gebruik je zowel leidingwater als putwater, let dan op dat de leidingen goed gescheiden blijven;
• gebruik nooit loden leidingen of pompen. Kies voor materialen die geen schadelijke stoffen afgeven in het water, zoals koper of kunststof.
PUTWATERCONTROLE? WAT, WIE EN HOE?
Drink je eigen putwater, dan ben je een eigen waterwinner en sta je zelf in voor de opvolging van de kwaliteit van het water. Lever je het putwater aan andere gebruikers, dan ben je daarnaast ook private waterleverancier. Zowel voor de eigen waterwinners als voor de private waterleveranciers ligt wettelijk vast welke controles ze moeten doen. Voor eigen waterwinners is een volledige controle bij de start van de winning en vervolgens om de 10 jaar verplicht. Een frequentere controle is zeker aan te raden. Hoe je de controle op je putwater het beste aanpakt kan je lezen in de richtlijnen voor eigen waterwinners op www.vmm.be/gezondwater.
GRATIS WATERSCAN
Wat?
Bij een waterscan komt een medewerker van De Watergroep langs bij je thuis, om je te helpen zuinig om te gaan met water. De waterscan bestaat uit verschillende delen:
1. een gesprek om je watergebruik te bespreken;
2. uitleg over de stand van de meter en hoe je die moet aflezen;
3. rondgang in je woning om de toestellen die water verbruiken na te kijken en te bekijken of er mogelijkheden zijn om minder water te verbruiken. Er wordt een lektest uitgevoerd;
4. controle of de leidingen in je woning uit lood gemaakt zijn (dat kan enkel voor de leidingen die zichtbaar zijn);
5. tips en folders die je kunnen helpen om water te besparen.
Voor wie?
Beschermde klanten ofwel iedereen die geniet van het sociaal tarief voor gas en elektriciteit.
Door wie?
De Watergroep voert de waterscan uit. Een waterscan aanvragen kan via callcenter.west@dewatergroep.be of via de energiesnoeiers Zuid-West-Vlaanderen op T 056 282 773 voor wie niet over internet beschikt.

Geplaatst op 28.05.2016
3647 artikelspagina's: 1 ... 236 237 238 239 240 <<< 241 >>> 242 243 244 245 246 ... 365