Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Zomerexpo Roger Raveel in Blankenberge

Blankenbergs cultuurschepen Philip Konings kondigt in primeur aan dat er tijdens de zomer in de badstad een prestigieuze tentoonstelling komt rond de kunstenaar Roger Raveel. De expo krijgt de naam ‘Raveel XL’ mee en is een samenwerking tussen stad Blankenberge en het Roger Raveelmuseum.
De tentoonstelling Raveel ‘Extra Large’ brengt voor het eerst een overzicht van Raveels omvangrijkste werken, aangevuld met een ruime selectie schilderijen en tekeningen uit de reserves van het Roger Raveelmuseum. Ze loopt van 18 juli tot 27 september in het CC Casino van Blankenberge.
Philip Konings, schepen voor Cultuur: “Met de naamkeuze van de expo ‘Raveel XL’ verwijzen we expliciet naar de grootschaligheid van de kunstwerken die deze zomer in Blankenberge te zien zullen zijn. Maar het publiek krijgt daarnaast ook uitzonderlijk de kans om kennis te maken met een aantal werken die zelden werden tentoongesteld. Deze expo wordt ongetwijfeld één van de culturele blikvangers deze zomer aan de kust.”
Ridder Roger Raveel (Machelen-aan-de Leie, 1921 – Deinze, 2013) was een hedendaags Vlaams postexpressionistisch kunstschilder, graficus en maker van keramiek en kunstobjecten. Zijn werk is vooral verwant aan popart. Raveels stijl wordt gekenmerkt door de mengeling van abstract en figuratief schilderen. Typisch zijn de witte vlakken die leegtes of afwezigheid voorstellen. Hij verwerkte ook spiegels in zijn werken, zodat de omgeving deel ervan kon worden. Motieven in felle, vitale kleuren werden soms met donkere contouren afgelijnd. Enkele keren maakte Raveel ook driedimensionale objecten. De begrenzingen van het tweedimensionele schilderij heeft Raveel altijd als een beperking ervaren. Daarom ging hij bewust de ruimte opzoeken en betrok de omgeving in zijn kunst. Grote muurschilderingen wisselde hij af met ruimtelijke installaties en objecten.
Bekende werken van Raveel zijn De Zwanen van Brugge (1971 - vier drijvende geschilderde zwanen), Wij zijn vrij dachten wij…(2001 - een rijdend duivenhok), De roep om solidariteit (2002 - een groep levensgrote beschilderde personages) of Zelfbeschouwing (2006 - een ruimte waarin de toeschouwer kan plaatsnemen en geconfronteerd wordt met zijn spiegelbeeld). Een bijzondere plaats in de tentoonstelling is voorbehouden aan Laat uw portret maken als David-ruiter… (1974): een enorm werk, gebaseerd op een schilderij van de Franse 18de-eeuwse kunstenaar Jacques-Louis David, dat de bezoeker de mogelijkheid geeft zich te laten fotograferen als ruiterportret.
Info:
Cultuurcentrum Blankenberge, Hoogstraat 2
Contact: Alain De Reese
050 43 20 43 – cultuur@blankenberge.be – cultuur.blankenberge.be
www.rogerraveelmuseum.be 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 11.02.2015

Tijdelijk gewijzigde verkeerssituatie in Frère-Orbanstraat (tussen Bosweg en Gistelsesteenweg)

Vanaf maandag 09 februari 2015 starte Eandis met de vernieuwing van de gasaansluiting in de Frère-Orbanstraat tussen de bosweg en het Jetcenterin Oostende
In de Frère-Orbanstraat vanaf de Bosweg zal enkel eenrichtingsverkeer mogelijk zijn in de richting van het Jetcenter. Voor de andere rijrichting (Gistelsesteenweg – Frère-Orbanstraat) wordt een omleiding voorzien via de Hofstedestraat/Rivierstraat. De omleiding kun je ook op het plannetje hieronder bekijken. De voltooiing van de werkzaamheden is voorzien op 27 februari 2015. De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd. 

Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 11.02.2015

KV Kortrijk wint van leider Club Brugge

Club Brugge leed op KV Kortrijk zijn tweede nederlaag van het seizoen en dit met 2 - 0 cijfers. Na de zege tegen Club vierden de spelers samen met de supporters en ging zelf door in de kleedkamer.
Voor meer info en foto-verslaggeving : www.kvk.be.

De redactie foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 11.02.2015

Internationaal inhaalmanoeuvre op Belgische duivensport

Nog enkel dagen en dé jaarlijkse afspraak van duizenden internationale duivenliefhebbers in België gaat opnieuw van start. FUGARE 2015, de internationale beurs voor de duivensport, staat dit jaar gepland op zaterdag 14 februari (9u00-18u00) en zondag 15 februari (9u00-16u00) 2015 in hal 6 van Kortrijk Xpo.
Daling Belgische duivenliefhebbers
Ondanks het dalend aantal Belgische duivenmelkers, kent de sport internationaal furore. Andere landen pikken de duivensport op en investeren bij voorkeur in Belgische duiven. België wordt gezien als de bakermat van de duivensport, daar waar de sport zijn oorsprong heeft gekend. Dat maakt dat internationale duivenmelkers graag naar België afreizen om advies en informatie in te winnen om zo de beste resultaten neer te zetten in hun land. FUGARE in Kortrijk Xpo zal dit weekend voor de 5e keer het platform zijn voor deze liefhebbers.
Stijging aantal internationale bezoekers FUGARE
Dat FUGARE een vaste waarde geworden is in de internationale duivensport, werd eerder al bewezen. Vorige editie mocht de organisatie een kleine 8.000 bezoekers verwelkomen. Dat betekent een stijging van 37,5 % t.o.v. de eerste editie in 2011. “Dit kan ook niet anders: ons Belgenlandje is dé referentie in de duivensport. Wij kregen al tal van mails en telefoontjes van liefhebbers - die hun bezoek aan FUGARE plannen - met praktische vragen over transport, parking, overnachting e.d. in de buurt. Dit zijn liefhebbers van over de hele wereld, niet enkel uit Europa, zelfs uit de USA en China.” Klinkt het bij de organisatie.
Meer dan 100 internationale exposanten
De lijst van standhouders is langer dan voorgaande edities. Het aanbod van product- en duivenverkoopstanden zal nooit eerder zo internationaal geweest zijn. Exposanten komen echt vanuit alle hoeken van Europa: Polen, Roemenië, Oostenrijk, Boedapest, Duitsland, Portugal, Frankrijk, Nederland… “Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk de omvangrijke vertegenwoordiging van de Belgische bedrijven en Belgische liefhebbers op FUGARE, zij zijn immers dé inspiratie voor de vele internationale bezoekers en de reden waarom FUGARE een waar informatie- en productenplatform voor de internationale duivenwereld geworden is.”
Praktisch
FUGARE 2015 vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 februari 2015 in hal 6 van Kortrijk Xpo. Kaarten kosten 9€, vrouwen en kinderen bezoeken de beurs gratis. Kortingbonnen van 1€ kunnen aangevraagd worden via de vernieuwde website( www.fugare.be ) maar zijn ook beschikbaar zijn in alle duivenlokalen. Voor lokalen die een bus inleggen zijn er dan weer speciale voorwaarden: gratis parkeren voor de bus en 1 gratis toegangskaart per 10 betalende bezoekers (aanvragen via fugare@kortrijkxpo.com)!
barbarademeulemeester@kortrijkxpo.com
www.fugare.be

De redactie

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 11.02.2015

Drijfhout: verhaal zoekt schrijver

Nog tot en met 23 april 2015 organiseert het literaire label iStoires in samenwerking met de dienst Cultuur en de bibliotheek Kris Lambert, het project 'Drijfhout'.
Met Drijfhout willen de initiatiefnemers schrijvers met een band met Oostende alsook lokale schrijvers onder de aandacht van het publiek brengen. Dit literaire project is een vervolg op het 'Oostends Paviljoen', een expo die eerder plaats vond in de Venetiaanse Gaanderijen en een platform bood aan beeldende kunstenaars met een band met Oostende.
iStoires publiceert literaire verhalen die zich afspelen in Oostende op www.drijfhout.be. De verhalen worden gratis aan de lezer aangeboden. Lezers mogen het verhaal voorzien van passende foto's die ze via Instagram kunnen insturen. Het eerste verhaal verscheen op 1 februari en werd geschreven door Charlotte Mutsaers, een Nederlands auteur die aanspoelde in de Stad aan Zee.
iStoires nodigt iedereen uit om verhalen door te sturen die zich afspelen in Oostende. Dit kan tot 1 april 2015 via drijfhout@istoires.be.
Tijdens de Digitale Week 2015 vindt op 23 april ook Wereldboekendag plaats. Op die dag zal het slotevent van Drijfhout plaats vinden waarbij enkele schrijvers en fotografen van Drijfhout in de spotlights zullen staan.

Geplaatst op 11.02.2015

Cézanne lanceert eigen schoenenlijn

Schoenenboetiek Cézanne in Kuurne, is inmiddels 1 jaar geopend, en lanceert dit seizoen een eigen
collectie. Snoepkleurtjes en tijdloze praaltjes kenmerken deze collectie. De collectie werd geheel
geproduceerd in Italië en opnieuw staat naast stijl ook “fit” voorop. “Elk modelletje wordt door
mezelf gepast/gekeurd, elke leder zelf gekozen”, aldus Tineke Holvoet, zaakvoerster van Cézanne.
Om deze collectie op een stijlvolle manier in beeld te brengen slaat ze de handen in elkaar met
Dresscode Kuurne, ook gelegen op de Brugsesteenweg. De collecties vullen elkaar naadloos aan en
dames op zoek naar een stijlvolle lentegarderobe of een outfit voor een communie/lente/trouwfeest
vinden wellicht hier hun gading. Beide winkels hanteren een persoonlijke aanpak en een “klant-iskoning”-
visie.
Adressen: Cézanne Luxury Shoes Brugsesteenweg 85b 8520 Kuurne
Dresscode Kuurne Brugsesteenweg 354 8520 Kuurne

Fotografie Johan Chiers

Geplaatst op 11.02.2015

Terug 4 medailes voor Go4gym

Dit weekend ging de West-Vlaamse voorronde AGD (artistieke gymnastiek dames) door voor alle A- en B-gymnasten.
Namen deel bij de A:
A13: Nyssa Billiet 2de plaats en Yara Declercq derde plaats
A10: Kjenta Pattyn behaalde een zilveren medaille
Namen deel bij de B:
B12: Shanaia Casier
B11: Riene Claeys
B10: Indra T'Joens, Indra behaalde een gouden medaille.
Op de foto: Nyssa Billiet op 2e plaats en Yara Declercq op 3eplaats. Sanne Loncke

Geplaatst op 11.02.2015

20 jaar de Vlaskapel

Reeds 20 jaar houden Robby en Monique hun volkscafé De Vlaskapel in de Moorseelsestraat open. Robert Van Biervliet maar voor de vrienden wordt hij aangesproken met Robby. Sedert 2002 heeft Robby ook een nabij gelegen feestzaal De Rotery die plaats bied voor een 60 tal personen. Na een thuis wedstrijd van KV Kortrijk kan men genieten van een frisse pint aan de buitenbar van de Vlaskapel. Het volkscafé is ook de thuishaven voor de KVK supportersclub Hand in Hand, vinkenlokaal, kaartersclub en van de spaarkasvrienden.

De redactie Foto : Bernard Decock

Geplaatst op 11.02.2015

Goud voor Vergauwe en Demuysere op West-Vlaams kampioenschap Gymnastiek

Ook dit weekend kwamen enkele meisjes van Vaste Vuist Lauwe in actie.
Dit keer trokken ze met hun gevolg richting Nieuwkerken-Waas.
Op zaterdag 7 februari was het de beurt aan gymnastes B10. Yaël Vergauwe haar oefeningen waren ondanks enkele schoonheidsfoutjes goed voor goud. Lune Van Belleghem turnde een zeer mooie wedstrijd en verdiende hiermee de zilveren medaille.
Op zondag 8 februari mochten de meisjes A10 hun kunnen tonen. Hier behaalden zowel Yuriane Demuysere als Muka Amerlinck goud. Yuriane haalt hiermee de West-Vlaamse titel binnen, Muka werd knap 3e na enkele weken ziekte. Inty Amerlinck behaalde de 6e plaats in de categorie A12. Yurianne Demuysere is aangesloten bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe, maar turnt in de topsportschool van Lauwe.
Over 2 weken vindt de laatste Provinciale voorronde plaats, dan zijn meteen alle selecties voor het Vlaams Kampioenschap gekend.
Foto: vlnr Yaël Vergauwe en Lune Van Belleghem

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 11.02.2015

Het beroemde Wiener Circus viert 50 jarig bestaan in Kortrijk

Het Wiener Circus, opgericht door Ulrich en Irene Malter in 1965, viert gedurende de Krokusvakantie zijn 50e verjaardag op de parking van Ring Shopping Kortrijk Noord. “Ons Gouden Jubileum vieren, dat doen we in het circus in stijl!”, zegt Ricky Cannone, directeur van het Wiener Circus. “We hebben een keur aan internationale artiesten bij elkaar gezocht die nog nooit in België hebben opgetreden.”
Zo heeft Ricky Cannone de Spaanse familie Munoz gecontracteerd. Zij zijn wereldberoemd voor hun kunsten op de strakke draad. In Ecuador vond Ricky een rasartiest die met zijn Latijns Amerikaanse charme twee zeer spectaculaire acts vertoont. “Leo vertoont onder andere een act waarbij het ondersteboven in de koepel van de circustent zal lopen. Een van de gevaarlijkste acts die in het circus vertoond wordt.”
Natuurlijk zijn er ook clowns uit Portugal, acrobaten uit Italië en kleindieren. Een volledig programma van bijna twee uur waarbij zowel jong als minder jong zich geen seconde zal vervelen. Er is voor elk wat wils.
Het Wiener Circus staat dit jaar opgesteld op de parking van Ring Shopping Kortrijk Noord. Het circus vond in de directie van Shopping Kortrijk Noord een goede partner. We moeten elk jaar op zoek naar bijna 50 locaties om onze voorstellingen te geven. Daarbij moeten we kijken naar locaties die de mensen kennen. Vorig jaar stonden we in Kortrijk op de Grote Markt, maar door de vroege Krokusvakantie was de markt niet vrij. Omdat het toch traditie is dat het Wiener Circus in Kortrijk de grote première geeft van zijn nieuwe show werden we door de mensen van de Ring Shopping uitgenodigd om die première op hun parking te komen geven. Een geschenk uit de hemel. Want het circus kon maar liefst een week eerder opbouwen en op die manier voldoende repeteren voor de nieuwe voorstelling.
Het Wiener Circus is met zijn halve eeuw bestaan het langst reizende circus in België. “Ik ben er zeker van dat er nu al grootouders met hun kleinkinderen komen die zelf nog als kind naar ons circus zijn gekomen. Ik kan alleen maar hopen dat ze het nog altijd even fijn vinden, maar daar twijfel ik niet aan!” vertelt Ricky Cannone.
Het Wiener Circus geeft voorstellingen in Kortrijk, op de parking van Ring Shopping Kortrijk Noord, van 14 februari tot en met 22 februari. Elke dag zijn er voorstellingen. 
PRAKTISCHE INFO
Kortrijk, Parking Ring Shopping Kortrijk Noord
Voorstellingen
Zaterdag 14/02/2015 om 15u & 19u
Zondag 15/02/2015 om 11u & 15u
Maandag 16/02/2015 om 15u
Dinsdag 17/02/2015 om 15u & 18u
Woensdag 18/02/2015 om 15u & 18u
Donderdag 19/02/2015 om 15u & 18u
Vrijdag 20/02/2015 om 15u
Zaterdag 21/02/2015 om 15u & 19u
Zondag 22/02/2015 om 11u & 15u
Info & Reservatie: 0475 27 64 17
Website: www.wienercircus.com
Email: wienercircus@gmail.com

Auteur: Ricky Cannone

Geplaatst op 10.02.2015
2526 artikelspagina's: 1 ... 236 237 238 239 240 <<< 241 >>> 242 243 244 245 246 ... 253