Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Testkaravaan 2016 zorgt opnieuw voor lachende gezichten

Na een deugddoende winterslaap zijn we opnieuw vertrokken voor een nieuwe succesvolle editie van de testkaravaan. Dit jaar is de testkaravaan te gast bij 21 West-Vlaamse werkgevers: Sadef, het Jan Yperman Ziekenhuis, Vives, Dienstencentrum Gid(t)s...en heel wat andere West-Vlaamse werkgevers bieden hun personeelsleden deze "test het uit" campagne maar al te graag aan.
De bedrijven Prosafco (Roeselare), het stads/ocmwbestuur Ieper en Vleeswaren Depuydt nv Fermette (Oostende) mochten de spits afbijten: 86 fietsen werden er afgeleverd om naar hartelust uit te testen. Het enthousiasme van de deelnemers straalt er van af, alleen maar lachende gezichten. 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 22.04.2016

MEIFEESTEN KAPPAERT ZWEVEGEM

OC KAPPAERT zaterdag 30 april 2016 om 21.00 u.
TRAVESTIESHOW “LES FOLLES DE GAND”.
Les Folles de Gand is een gerenommeerd Gents travestiegezelschap rond leading lady Miss Michelle. Ze zijn niet alleen een vaste waarde op de Gentse Feesten, maar worden ook in heel het land gevraagd voor optredens. Hun naam is een begrip in Vlaanderen.
Les Folles de Gand werd geboren in april 1999. Na jaren ervaring te hebben opgedaan bij verscheidene travestiegezelschappen, beslist de stichter om van start te gaan met een totaal nieuw concept.
Het meest vooruitstrevende travestiegezelschap in Vlaanderen, bestaat sedert 1999 en staat in voor kwalitatieve shows vol glitter, glamour en humor.
Les Folles de Gand brengt shows ‘op maat’, is een sterk merk met een sterke formule: steeds op en top professioneel en met referenties in binnen- en buitenland. Steeds verder en beter, vernieuwend maar met een stevige basis waar pluimen, strass, hoge hakken en weelderige pruiken centraal staan. Les Folles de Gand past zich aan aan ieder thema en bestaat uit professionele travesties. In de 6e show op de Meifeesten is er zeer veel interactie met het publiek ingelast. Een stukje ludiek toneel. Nooit wordt het vulgair, steeds ludiek en ontspannend.

Auteur: Gerard Amelynck

Geplaatst op 22.04.2016

Provincie West-Vlaanderen verleent stedenbouwkundige vergunning voor schoolgebouw Howest in Kortrijk

In haar zitting van donderdag 14 april kende de deputatie van de Provincie West-Vlaanderen een stedenbouwkundige vergunning toe aan Howest in Kortrijk.
De aanvraag betreft het bouwen van een schoolgebouw van 6.115 m², met een hoogte van 15,7 meter, op de site van de Karel de Goedelaan.
De uitbreiding wordt gerealiseerd in functie van de verhuis van de campus Renaat de Rudderelaan (756 studenten) naar de campus Karel de Goedelaan. Na de verhuis worden de campussen gecentraliseerd.
Bezwaren en adviezen – 106 bijkomende parkeerplaatsen
De vergunning voor het schoolgebouw werd op 15 juli 2015 aangevraagd. Op 25 november 2015 werd ze door de stad Kortrijk toegekend.
De uitgebrachte adviezen (Natuur en Bos, Stad Kortrijk, Brandweer en Agentschap Onroerend Erfgoed) waren gunstig, al dan niet voorwaardelijk.
Na de toekenning door de stad Kortrijk werden 2 beroepen door bewoners uit de naastliggende woonwijk ingediend. Ze gingen niet akkoord met voorliggende aanvraag. Er werd o.a. gevreesd voor mobiliteitsproblemen (door het gebrek aan parkeergelegenheid), buurtoverlast met schending van het residentieel karakter van de woonbuurt en problemen inzake grondwaterhuishouding.
Om tegemoet te komen aan de bezwaarindieners worden er 106 bijkomende parkeerplaatsen voorzien in de nabije omgeving.
De oorspronkelijke aanvraag ging gepaard met het vellen van een 30-tal bomen. Rekening houdende met de opmerkingen vanuit de buurt, werd het groenplan door Howest aangepast zodat de boomkap tot een minimum beperkt wordt.
Beschrijving ontwerp
Het gebouw zal uit een grote ondergrondse sokkel van 1 volwaardige bouwlaag (hoogte: 4,5 meter) met daarboven een vijfhoekige slankere bovenbouw van 4 bijkomende bouwlagen bestaan.
Het ontwerp voorziet aanplantingen van grassen/heesters en een padenstructuur voor het niet bebouwde deel van deze sokkel, waarmee een doortrekking van de parkfunctie wordt beoogd. Het materiaalgebruik voor de gevels bestaat uit licht brons getint aluminium en hout. Een deel van de gevels (toegangen) wordt voorzien van digitale screens in de gevels. 

Dienst communicatie, Fanny Depijpere Foto : Howest / Tom Delmotte

Geplaatst op 22.04.2016

8ste editie van Potjebuur! Oproep om massaal het warme-potje-op-het-vuur aan te klikken

Op de spiksplinternieuwe Potjebuurwebsite staat er een overheerlijke pot uitnodigend op het vuur te pruttelen! Met een simpele klik erop, maak je kenbaar dat ook jij (of je gezin, je familie, je organisatie, je werk...) op 8 juli met een smakelijk hapje naar een buur stapt, of anders gezegd: potjebuurt! Dankzij de samenwerking met de provincie West-Vlaanderen wordt deze 8ste editie van Potjebuur een superwarme feestdag voor iederéén, ongeacht afkomst, cultuur, levensbeschouwing, religie en taal.

Sedert 2009 is Potjebuur de nieuwe feestdag in ons land die ieder jaar samenvalt met het Suikerfeest. Jaar na jaar ondersteunen een pak bekende mensen en organisaties deze nieuwe feestdag.
Voor het eerst is er een echte Potjebuurstad (Kortrijk!) en wordt er een wedstrijd georganiseerd: “Wat wordt het Potjebuurgerecht 2016?”
Wat valt er te winnen? Fun, creativiteit en rock ‘n roll want op Potjebuur mag je samen met de voor deze gelegenheid herenigde Flemish Foodies je gerecht bereiden!! Iedereen kan deelnemen aan de wedstrijd zowel individueel of als gezin, familie, vereniging, met je werk, je sportclub, enz.
Vanwaar Potjebuur? Mensen mopperen soms over ‘vreemde’ tradities en gewoontes die hier binnensijpelen, maar blijven vaak blind voor positieve elementen uit andere culturen. Zoals moslims die op het einde van de ramadan bij hun buren aanbellen en geheel vrijblijvend een smakelijke maaltijd afgeven: een gebruik waar wij iets kunnen van opsteken in onze supergeïndividualiseerde samenleving waarin we vaak onze buren niet kennen. Tegelijk is Potjebuur, dat een ‘vreemd’ gebruik integreert in onze cultuur, een deugddoend signaal van respect en waardering naar alle culturen in ons land.
Ga naar www.potjebuur.be, klik en Potjebuur op 8 juli: je wordt deelgenoot van een warme samenleving die vrede, vriendschap en vertrouwen hoog in het vaandel draagt: eten delen schept immers àltijd een band! 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 22.04.2016

Verbindingsambtenaar DVZ vanaf volgende maand aan de slag in de kustregio

Ambtenaar zal een belangrijke rol spelen in strijd tegen illegale migratie.
Uit een antwoord op een parlementaire vraag van Kamerlid Brecht Vermeulen (N-VA) aan staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) blijkt dat er vanaf 1 mei een verbindingsambtenaar van Dienst vreemdelingenzaken (DVZ) actief zal zijn in de kustregio. De steden Gent, Antwerpen, Luik en Charleroi beschikken reeds over zo’n ambtenaar. Voor de kustregio komt er nu een vijfde verbindingsambtenaar bij. De ambtenaar dient de illegale migratie in de regio mee te bestrijden.
De vraag om een verbindingsambtenaar van DVZ naar de kustregio te sturen kwam er van de kustburgemeesters en de provinciegouverneur van West-Vlaanderen. In een brief gericht aan verschillende federale excellenties had men aangedrongen op een verbindingsambtenaar die de situatie op het terrein mee opvolgt. De Federale Regering heeft nu gehoor aan deze oproep. Vanaf 1 mei 2016 zal de verbindingsambtenaar actief zijn de kustregio.
Kamerlid en Commissievoorzitter Binnenlandse Zaken Brecht Vermeulen (N-VA) is opgetogen met deze beslissing: “Er is even gezocht binnen de Dienst Vreemdelingenzaken alvorens een valabele kandidaat gevonden werd. Dat deze nu gevonden is, is een uitstekende zaak. Ik hoop dat er snel resultaten geboekt worden.” De beslissing om een verbindingsambtenaar naar de kustregio te sturen lijkt een logische zaak voor Brecht Vermeulen: “De problemen zijn al een tijdje gekend. Enerzijds heb je illegalen die in Zeebrugge proberen te raken. Daarnaast heb je illegalen die van tentenkampen in Noord-Frankrijk naar West-Vlaanderen komen. Daarnaast stelt de provinciegouverneur dat ongeveer de helft van alle illegalen in onze provincie worden opgepakt. De hoogste concentratie hiervan is gesitueerd op het grondgebied van de kustgemeenten. Al deze elementen in acht genomen is het logisch dat er ook een verbindingsambtenaar in onze provincie zal werken, concludeert Vermeulen”. 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 22.04.2016

RHIZO Jeugd- en gehandicaptenzorg zet traditie op BAD belevingsfestival verder

Het wordt stilaan een traditie … Al voor de zesde keer spannen de leerlingen van het vijfde en zesde jaar Jeugd- en Gehandicaptenzorg met vrijstellingen van RHIZO School voor mens & samenleving Kortrijk zich in op het (Dranouter) BAD belevingsfestival.
Dat festival, een organisatie van vzw Festival Dranouter met ondersteuning van Lions en dagcentrum De Pelgrim (voorziening voor mensen met een beperking) gaat door op het strand en de dijk van De Panne en richt zich op donderdag 21 april specifiek op personen met een beperking. Op de dijk bieden de leerlingen deze personen creatieve zintuiglijke workshops aan.
Joep Derie, coördinator binnen jeugd- en gehandicaptenzorg, vertelt welke workshops de leerlingen organiseren. “Bezoekers kunnen heel wat ontdekken in de natuur-exploratietent, er is een smaak-Foodtruck, Radio GaGa, een Spiegel-Kijktent, de ‘knotsgekke’ Snoezelkar en One day at the experimental museum.”
“Deze workshops vragen heel wat creativiteit van de leerlingen. Met heel eenvoudige middelen maken ze waardevolle belevingsinstrumenten”, gaat Joep verder. “Bovendien nemen ze veel verantwoordelijkheid in het hele proces: uitdenken van de workshops, opbouwen en inrichten van de tenten, het uitvoeren van de activiteiten …”
Voor de leerlingen is dit project een grote meerwaarde, bovenop de stage-ervaringen die ze tijdens hun opleiding al doen. “Sommigen komen tijdens hun stage minder in contact met volwassenen met een beperking. Tijdens deze dag werken de leerlingen (jong-)volwassenen met heel diverse beperkingen. Uit vorige edities weten we dat dit voor de leerlingen een beklijvende ervaring is. Vandaar dat we zo graag ingaan op de uitnodiging om hier opnieuw te staan,” besluit Joep.

Contactpersoon: Joep Derie : 0478 386 131 – joep.derie@rhizo.be

Geplaatst op 22.04.2016

Drukke dagen voor priesters en traiteurs

De traiteurdiensten en feestzalen hadden dit weekend hun handen vol. Deken Achiel Roets bracht het sacrament van het vormsel op zaterdag en zondag toe aan de jonge parochianen uit Avelgem, deelgemeenten en aangrenzende gemeenten. Op donderdag 5 mei volgen de eerste communies. 

De redactie / foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 22.04.2016

Vlaams kampioenschap trampoline

Afgelopen weekend vond het Vlaams Kampioenschap trampoline plaats te Ekeren.
Go4gym nam hieraan deel met 8 gymnasten en behaalde 6 medailles waarvan 3x goud, 2x zilver, 1x brons.

Op zaterdag 16 april werd de wedstrijd voor de B-gymnasten afgewerkt.
Bij de 11-jarige meisjes B-niveau namen Jitske Tanghe en Aquene Dooms deel met respectievelijk een eerste en een tweede plaats. Goud en zilver dus.
Bij de 15-16-jarige meisjes namen we deel met Lotte Deman, Sterre Decavel en Yana Santelé. Hier behaalde Lotte een derde plaats, brons, Sterre een 5e en Yana een 7e plaats. Selectie voor het Belgisch kampioenschap voor iedereen.
In de namiddag namen we deel met twee koppels aan het synchroon springen.
Bij de jongsten van 11 tot 14 jaar namen we deel met Jitske en Aquene. Als jongsten van de groep deden ze het uitstekend met een 4e plaats.
Bij de oudere gymnasten vanaf 15 jaar namen Sterre en Lotte deel met een tot ons eigen verbazing gouden medaille samen met een koppel uit de club uit Ingelmunster.

Op zondag 18 april werden de wedstrijden voor het I-niveau (9 en 10 jarigen) afgewerkt.
Bij de 10-jarigen namen de tweeling Milan en Joran Desmet deel. Met een 5e en 6e plaats is de toekomst verzekerd.
In de namiddag was het de beurt aan het A-niveau.
Hier was Florian Vandenberghe die voor Go4gym de eer moest hoog houden bij de 13-14 jarigen, en hoe. Florian behaalde zijn selectie en haalde in de finale het uiterste uit kan met een zilveren medaille als beloning.
Go4gym kan terugblikken op een succesvol Vlaams kampioenschap.
Op 7 en 8 mei gaat het Groot Belgisch kampioenschap gymnastiek door waar wij met 6 geselecteerde trampolinespringers zullen deelnemen.
Het wordt nog hard trainen en wie weet behalen we een Belgische titel. 

Voor de redactie : Bernard Decock foto's : Thierry Decavel

Geplaatst op 22.04.2016

Nacht opstaand Oostende

Johan Bultiauw organiseert op zondag 15 mei vanaf 18 t/m maandag 16 mei 08 u op het wapenplein van Oostende " Nacht opstaand Oostende " Een logisch gevolg van Burger opstaand en de opvolger Nuit Debout in o.a. Frankrijk:
Het is geen betoging of verstoring van de openbare orde. Het is een vreedzame bijéénkomst van mensen die voor één uur, twee , meer of de ganse nacht willen opstaan tegen deze regering die mensen tegen elkaar opzet, de aandacht voor het onrecht dat ze ons aandoen stelselmatig wegduwt en ons recht om onze mening op straat te komen zeggen steeds meer en meer beknot.
Deze regering die buigt voor niet-verkozen Europese instellingen, voor een ondemocratisch bezuinigingsbeleid, voor een politiek die anderen discrimineert omdat ze een andere taal hebben, een andere godsdienst of geen, een andere naam hebben, omdat ze geen werk hebben .. 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 22.04.2016

N-VA Kortrijk duidt nieuwe bestuursfuncties aan

De leden van N-VA Kortrijk kozen op 13 maart 2016 jl. een gloednieuw afdelingsbestuur. Zij duidden Axel Ronse aan als voorzitter, en Peter Sustronck werd tot ondervoorzitter verkozen. Beiden kregen massale steun van de Kortrijkse leden die hen voor de komende 3 jaar mandateerden.

Gisteren vond de eerste bestuursvergadering plaats van de nieuwe ploeg. Op de agenda onder meer het aanduiden van de diverse bestuursfuncties die de politieke visie en de organisatie van de afdeling zullen vormgeven en ondersteunen.

Het nieuwe bestuur zet de komende 3 jaar keihard in op dialoog met tal van Kortrijkse verenigingen en vrijwilligers. Voorzitter Ronse en ondervoorzitter Sustronck: “We kiezen voor een slank bestuur dat veel mensen betrekt in plaats van een groot bestuur dat vooral op zichzelf gericht is.” Trui Steenhoudt (39 jaar en operations manager) en Piet Lombaerts (53 jaar, advocaat en voorzitter van de Kortrijkse gemeenteraad) krijgen de belangrijke verantwoordelijkheid om dit in samenwerking met alle leden waar te maken. Ze zijn in die hoedanigheid benoemd tot respectievelijk organisatie-verantwoordelijke en politiek secretaris.

Voor het dagelijks bestuur van de afdeling werden volgende personen aangeduid:

Jorgen Deman (30 jaar, medewerker van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens) wordt secretaris van de afdeling.

Penningmeester wordt Birgit Dewulf (51 jaar, logopediste). Zij is in een vorige periode reeds secretaris geweest en bewaakt nu de financiële lijn.

Michel De Wandel (63 jaar, gepensioneerde informaticus) wordt verantwoordelijke ledenbeheer. Michel heeft voorheen reeds talrijke functies binnen het bestuur opgenomen waaronder recent nog het voorzitterschap.

En tot slot heeft het bestuur Steven Lecluyse (42 jaar, kabinetsadviseur voor de N-VA-schepenen) aangeduid als communicatieverantwoordelijke. Hij zal samen met diverse leden instaan voor de externe communicatie via onder meer het huis-aan-huisblad, de afdelingswebsite en sociale media.
Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 22.04.2016
3577 artikelspagina's: 1 ... 237 238 239 240 241 <<< 242 >>> 243 244 245 246 247 ... 358