Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

G-Holderdebolder bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe

Op zaterdag 1 oktober 2016 gaat G-Holderdebolder door. Onder leiding van bekwame lesgevers biedt Sportgroep Vaste Vuist Lauwe vzw een sportdag aan voor kindere, jongeren en volwassenen met een verstandelijke, gedrags- en emotionele of licht motorische beperking.
De jongeren en volwassenen maken kennis met G-Gym, G-dans en G-omnibal.
Dit gaat door van 9u tot 11u in Sporthal Ter Leie, Hospitaalstraat zn, 8930 Lauwe.
Deelname is volledig gratis!
Inschrijven ten laatste op 26 september 2016 via email naar dries.defossez@gmail.com met vermelding G-dag, volledige naam en geboortejaar.

Geplaatst op 19.09.2016

Kleutersportkamp Vaste Vuist lokt massa kinderen

De laatste week van de zomervakantie organiseerde sportgroep Vaste Vuist Lauwe tijdens halve dagen een kleutersportkamp. Zo’n 55 kleuters schreven zich in en konden genieten van het uitgebreide sportaanbod van de club. De inhoud werd aangepast aan de leeftijd van de deelnemers. Dit kamp bevatte zowel bewegingsspelen als turnen, dans en omnibalsport. Door het grote succes komt er een vervolg in de herfst-, kerst-, paas- en zomervakantie
In de herfstvakantie gaat het kamp door van 31 oktober t.e.m. 4 november. Meer info op secretariaatvastevuist@skynet.be 

Foto: Deelnemers kleutersportkamp zomervakantie Vaste Vuist Lauwe

Geplaatst op 19.09.2016

Student Welcome Concert 2016

Op donderdag 6 oktober vindt Student Welcome Concert plaats op het Schouwburgplein. Een delegatie van
studenten zit sinds deze editie mee in de organisatie en lanceert een dj-contest. Op de affiche staan onder andere
Steak Number Eight en Equal Idiots.

In 2015 werd 15 jaar Student Welcome Concert in Kortrijk feestelijk gevierd met een extra large editie aan de Leie: Urban
Waves. Het vormde meteen ook het startpunt voor een transitie van het festival in zijn huidige vorm. Student Welcome
Concert is een festival voor, maar vooral ook door studenten. In de organisatiestructuur wordt met deze editie een
studentendelegatie opgenomen die intens meewerkt aan de organisatie.

Schepen van onderwijs Kelly Detavernier en schepen van jeugd, Bert Herrewyn: “We waren de eerste in Vlaanderen om onze studenten op
deze manier welkom te heten in de stad, en we zijn zeer tevreden dat we dat opnieuw kunnen doen op deze 16e editie, deze keer samen
mét de studenten.”

Deze studentendelegatie heeft oa. de idee van een dj-contest gelanceerd. In het uitgebreide sponsordorp vindt
een studenten dj-contest plaats tussen de verschillende optredens in. De beste dj krijgt de kans om later de
avond het hoofdpodium af te sluiten. In dat sponsordorp valt er vanaf 16u30 al vanalles te beleven. Zo is er oa een
snowboardsimulator, een klimmuur en tussen 16u30 en 18u maak je als student kans om een skireis via Skikot te winnen.

De studenten worden opnieuw getrakteerd op een muziekfestival met een combinatie van plaatselijke muzikale helden en
straffe headliners en dj’s:

Page Down: Winnaars van Kunstbende voorronde in 2015. Plaatselijk, straf en hard.
Equal Idiots: Winnen de Nieuwe Lichting van Studio Brussel dit jaar en hun versie van Ca Plane pour Moi is niet weg te
denken van de radio. Op vraag van de studenten en omdat ze gewoon ongelooflijk straf zijn.
Faces On Tv: De meest melodische band van de avond. Vrienden van Balthazar.
Steak Number Eight: Speelt in 2016 honderden shows in binnen- en buitenland. Een van de strafste Belgische bands uit
het hardere genre. Stonden al eens op dit podium enkele jaren geleden, maar zullen het geweld van toen moeiteloos
overstijgen.
2KG Hoofdvlees: Wordt dit jaar via Red Bull wedstrijd geselecteerd als één van de strafste dj’s van België. Voor het eerst op
zo’n groot podium.
Fresh and Clean: Ondertussen gekend in het partymilieu. Een garantie op een feestje voor iedereen.

De organisatie bestaat dit jaar uit: Stad Kortrijk, studentendelegatie (SK Kortrijk), Kortrijk Studentenstad, De Kreun,
Schouwburg Kortrijk, JC Tranzit en de scholen VIVES, HOWEST, KU Leuven Kulak en UGent Campus Kortrijk. 

Voor de redactiie : Billy Buysse / Fotografie Bernard Decock

Geplaatst op 14.09.2016

Strapdag 16 september 2016

Basisschool GO!Ter Molen hecht veel belang aan de veiligheid van kinderen van en naar school. Vandaar dat de school zoals de voorbije jaren deelneemt aan de actie van STRAPDAG = stappen (te voet) en trappen (met de fiets).
Want naar school te voet of met de fiets komen, heeft een impact op vlak van milieu, mobiliteit en het is bovendien gezond voor de kinderen!
Op 16 september komen de leerlingen van Basisschool Ter Molen ’s morgens onder begeleiding van enkele leerkrachten te voet naar school. Ook de leerlingen die normaal met de bus naar school komen stappen die dag mee vanaf de hoek van de Spoorwegstraat en de Koning Boudewijnstraat in Lauwe*. Vanaf dit schooljaar komen alle leerlingen trouwens met een fluo hesje naar school!
Als iedereen aangekomen is dansen we samen op de tonen van het straplied. In de klas wordt besproken hoe je veilig en milieuvriendelijk naar school kan komen. Die dag wordt ook het startschot gegeven van : ‘vrijdag = wieltjesdag’ wat betekent dat de kinderen hun step of rolschaatsen mogen meebrengen om te spelen op de grote speelplaats.
In de namiddag maakt de eerste graad een wandeling in de buurt om veilige en minder veilige situaties van dichtbij te bekijken. De tweede graad doet een oriëntatieloop met een kaart van Lauwe. De derde graad leeft zich uit met de steppen, rolschaatsen en skateboards op het skatepark in Bissegem.
De dag wordt afgesloten met het herhalen van het straplied.
Het initiatief toont op een leuke wijze aan dat te voet of met de fiets naar school gaan bijdraagt tot een betere mobiliteit en verkeersveiligheid.

*Stapspot: Op hoek van de Spoorwegstraat en de Koning Boudewijnstraat in Lauwe. We verzamelen daar om 8u25.
Dans straplied: Om 8u45 op de speelplaats van de lagere school.
Activiteiten per graad vanaf 13u35 tot 15u
Meer info:
Basisschool Ter Molen
Grote Molenstraat 113
8930 Lauwe
Tel.: 056/ 41 30 14
E-mail: bs.lauwe@g-o.be

Geplaatst op 14.09.2016

Protestactie n.a.v. ongeziene migrantenrellen en -overlast Kortrijk

Op de rustige zomeravond van vrijdag 26 augustus ’16 is in de Lange Steenstraat een ongeziene vechtpartij uitgebroken tussen rivaliserende bendes van allochtone afkomst, samen zo’n veertig man. De handelaren, Kortrijkzanen en bezoekers van de binnenstad waren getuige van een ware veldslag met riemen, baseballknuppels en zelfs een machete. Er werd geslagen om te doden; twee personen werden neergestoken met een mes. Zondagavond 4 september ’16 braken aan het station opnieuw relletjes uit tussen een twintigtal jongeren van diverse origine. Deze feiten staan natuurlijk niet op zich, maar kaderen in een onophoudelijke reeks van allochtone en illegale criminaliteit en overlast in de Kortrijkse binnenstad, de voorbije jaren.
In de afgelopen dagen en weken werd Vlaams Belang Kortrijk gecontacteerd door verschillende moedige handelaren. “Voor de handelaren is de maat vol”, zegt Dominic Creus initiatiefnemer en uitbater van Frituur Pitstop (Lange Steenstraat). “De huidige maatregelen die door het stadsbestuur worden genomen, volstaan niet om dit geweld te laten stoppen, wel integendeel: wij vrezen een verdere escalatie. Wij eisen dan ook doortastende maatregelen van het stadsbestuur om deze overlast te laten ophouden. Hoewel velen, uit schrik voor represailles, dit niet in de media durven zeggen, is dit een mening die breed gedragen wordt door de Kortrijkse handelaren.”
“Zelf ondernemer in Kortrijk, begrijp ik tegelijk de angst, maar ook de vastberadenheid van de Kortrijkse handelaren om hieraan paal en perk te stellen”, zegt Wouter Vermeersch, Woordvoerder van Vlaams Belang Kortrijk. “Het stadsbestuur, bij monde van N-VA, heeft het over enerzijds een plaats- en contactverbod en anderzijds een uitbreiding van de camera’s in de stad. Draaideurcriminelen en illegalen zonder domicilie en/of middelen, zijn natuurlijk niet onder de indruk van boetes en verboden, laat staan dat dit hen zal weerhouden van verdere feiten. Een uitbreiding van het camerasysteem kunnen wij natuurlijk toejuichen, gezien wij er al jaren voor pleiten. Alleen staan er in de Lange Steenstraat al camera’s en laten politiebronnen ons weten, dat de feiten niet werden opgemerkt door de structurele onderbezetting van de Kortrijkse politie.”
Het Kortrijkse Stadsbestuur moet een harde aanpak hanteren. De Kortrijkse politiediensten hebben snel, streng en kordaat opgetreden en moeten daarom ook meer mensen, middelen en bevoegdheden krijgen.
De Kortrijkse handelaren en Vlaams Belang Kortrijk legden daarom volgende eisenbundel neer bij het Stadsbestuur voorafgaand aan de gemeenteraad van maandag 12 september ’16: - Nultolerantie invoeren en afdwingen - Bij overlast onmiddellijk een samenscholingsverbod installeren en afdwingen - Actieve opsporing van illegalen: Concreet pleit Vlaams Belang ervoor om illegalen actief op te sporen en op te sluiten in gesloten centra, in afwachting tot uitwijzing naar land van herkomst. - Meer blauw op straat - Volledige invulling politiekader: Het Kortrijkse politiekorps kampt met een manifeste onderbezetting. Wettelijk zouden er in Kortrijk 271 personeelsleden moeten zijn, maar er zijn er slechts 241 (dat is maar liefst 12% minder!). - Actievere inzet hondenbrigades - Meer anonieme patrouilles - Meer veiligheidscamera’s onder permanent toezicht - Asielstop voor Kortrijk
- Stoppen en keren van de islamisering in Kortrijk: De nieuwe supermoskee aan de Brugsesteenweg dreigt een aantrekkingspool te worden voor illegalen, ook vanuit Noord-Frankrijk. 

Wouter Vermeersch Perscontact Vlaams

Geplaatst op 14.09.2016

Pauline Delobelle is het nieuwe ‘Tineke Van Heule’

De Tinekesfeesten vonden traditioneel het tweede week-end van september plaats in en rond het centrum van Heule. Er waren tal van activiteiten, met als hoogtepunt de verkiezing van Tineke van Heule . Pauline Delobelle is het nieuwe Tinneke van Heule. De nieuwe ‘miss’ mag gedurende een heel jaar de ambassadeur van de Kortrijkse deelgemeente zijn. 

Voor de redactie en fotografie : Bernard Decock

Geplaatst op 14.09.2016

De Levensloop van «Kortrijk 2016» was een groot succes

Op 10 & 11 september had in Kortrijk de editie van Levensloop plaats.Op de teller: 91 Vechters, 4194 deelnemersen er waren 62 ploegen aanwezig en dank zij hen werd er 163.044,68 euro ingezameld voor de strijd tegen kanker. 

Voor de redactie & fotografie : Bernard Decock

Geplaatst op 14.09.2016

Jan Willem Wint de GP Marcel Kind in Zwevegem

Maandag had in Zwevegem de grote prijs Marcel Kint plaats. Het was de Nederlander Jan-Willem Van Het Schip die met ruime voorsprong won van Dieleman Michiel, de derde plaats werd in de spurt gewonnen door Emiel Vermeulen. 

Voor de redactie & fotografie : Bernard Decock

Geplaatst op 14.09.2016

Info dag pensioenen

In september organiseerden sp.a, Bond Moysen en ABVV West-Vlaanderen een aantal pensioenavonden in de provincie. Woensdag 7 september hielden sp.a-volksvertegenwoordiger, Karin Temmerman, en Provinciaal secretaris van ABVV West-Vlaanderen, Eric Van Deursen, halt in Marke. Vlaams Parlementslid Tine Soens uit Kortrijk leidde beide sprekers in.

Karin Temmerman en Eric Van Deursen analyseerden en bekritiseerden het beleid van de regering Michel. De pensioenhervormingen van minister Bacquelaine roepen bij heel wat mensen vragen op. Moeten wij echt werken tot 67? Kan het echt niet rechtvaardiger? Wat met de zware beroepen? Zullen ook volgende generaties nog kunnen genieten van een pensioen?

Karin Temmerman maakte duidelijk dat er wel degelijk alternatieven zijn. Nadien kon iedereen met al hun technische vragen terecht bij de pensioenexperten van de Bond Moyson. 

Voor de redactie : Joeri Mestdag / fotografie Bernard Decock

Geplaatst op 14.09.2016

Laatse bezoek aan de collegetoren

Op zondag 18 september gaan de liften van de oude Collegetoren op de Diksmudekaai voor de laatste keer omhoog. Omdat er maar de lift maar 5 personen aankan is er maar de mogelijkheid om slechts 60 bezoekers toe telaten in vier shiftse n dit in een combinatie van een ontbijt,lunch,koffie en dessert of diner voor de prijs van € 35 in voorverkoop en € 40 de dag zelf. Meer info : www.guldensporencollege.be/laatste bezoek. Midden 2017 gaat de oude Collegetoren op de Diksmudekaai definitief tegen de vlakte en de bouw van nieuwe de K-Tower van start. 

Voor de redactie en fotografie : : Bernard decock

Geplaatst op 14.09.2016
3804 artikelspagina's: 1 ... 238 239 240 241 242 <<< 243 >>> 244 245 246 247 248 ... 381