Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Nieuwe turnhal voor Vaste Vuist

Vaste Vuist is met meer dan 1800 leden de grootste gymnastiek federatie van Vlaanderen.Vanaf december 2016 wordt er gestart met de bouw van een nieuwe turnzaal die vier keer zo groot zal zijn als de huidige turnhal.Deze nieuwbouw kon tot stand komen met de subsidies van de provincie en de stad Menen. Het aanbod voor het nieuwe seizoen blijft het zelfde .Dit jaar zal alle zensporten van yoga tot tai chi ook doorgaan in de sporthal. 

Voor de redactie en fotografie :Bernard Decock

Geplaatst op 10.09.2016

Toerisme Oostende zoekt concessiehouder voor winterevent 2017-2018

Toerisme Oostende vzw schrijft een concessie uit voor een winterevenement vanaf 2017-2018. De concessie heeft tot doel het organiseren van een groot winterevenement in het Leopoldpark in Oostende.
De concessie bestaat onder meer uit de installatie en uitbating van een ijsschaatspiste met schaatsverhuur, reca, chalets en evenementengelegenheden.De concessie betreft een winterevenement in het Leopoldpark - edities 2017-2018, 2018-2019 en 2019-2020 (eventueel optie tot verlenging met 2 jaar). Kandidaturen kunnen ingediend worden tot vrijdag 30 september 2016 om 11.00 uur onder gesloten enveloppe. Inlichtingen i.v.m. dit bestek kunnen verkregen worden bij: Contactpersoon voor bijkomende informatie en voor afspraak voor een eventueel bezoek ter plaatse is: Vincent Drouard – Coördinator Evenementen & Onthaal Monacoplein 2 8400 Oostende v.drouard@toerisme-oostende.be Contactpersoon voor administratieve informatie omtrent de procedure en het indienen van een offerte: Kimberly Vanderbeke – projectcoördinator Kimberly@toerisme-oostende.be De exacte voorwaarden staan hierboven omschreven. 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 10.09.2016

Officierswoning ‘Militair Hospitaal Oostende’ wordt gerenoveerd en uitgebreid

In 2005 werd door het AGSO in samenwerking met NV Vanhaerents gestart met de renovatie van het Militair Hospitaal op de Oosteroever. De voormalige officierswoning vormt de laatste fase in het project. De woning wordt gerenoveerd en uitgebreid.
Het Militair Hospitaal heeft de laatste jaren een volledige metamorfose ondergaan. Het is uitgegroeid tot een nieuwe stadswijk waar het aangenaam wonen is. Zeker de nabijheid van de duinen, het strand en de zee is een ongelooflijke troef. Ook de officierswoning zal nu worden hersteld en gerenoveerd. Daarvoor leverde het College van Burgemeester en Schepenen onlangs een bouwvergunning af.
In de officierswoning komen er twee ruime appartementen. Op het gelijkvloers komt er een tweekamerappartement met terras. Op de eerste en tweede verdieping komt er een groot duplexappartement. De werken zullen uitgevoerd worden met respect voor het historische karakter van de site. Zo blijven de historisch waardevolle gevels behouden.

Voor de redcatie : Bernard Decock

Geplaatst op 10.09.2016

De Zee Oostende vzw zoekt 'Zakelijk Medewerker' (m/v)

Voor de organisatie van een nieuw hedendaags kunstproject dat loopt van oktober 2017 tot Pasen 2018 is de vzw De Zee Oostende momenteel op zoek naar een Zakelijk Medewerker (m/v).
De vzw De Zee Oostende heeft tot doel het brengen van kunst in Oostende en de regio, met name door het organiseren van culturele, inhoudelijke kwalitatieve evenementen en tentoonstellingen met nationale en internationale uitstraling. In 2014-2015 organiseerde de vzw De Zee Oostende de prestigieuze tentoonstelling ‘De Zee - salut d’honneur Jan Hoet’.
Functie
• Je staat in voor de zakelijke opvolging van een nieuw hedendaags kunstproject, de opvolger van de tentoonstelling ‘De Zee - salut d’honneur Jan Hoet’ in Oostende;
• Je bent verantwoordelijk voor het uitwerken van subsidiedossiers, alsook voor de opvolging ervan;
• Je beheert en volgt het budget van het project nauwgezet op;
• Je schrijft aanbestedingen uit en volgt deze op (cfr. wet op de overheidsopdrachten);
• Je staat in voor de opmaak en opvolging van sponsordossiers;
• Je sluit de nodige verzekeringscontracten af;
• Je bent verantwoordelijk voor de vrijwilligerswerking;
• Je sluit huurovereenkomsten af met de diverse locaties voor het project en beheert het budget hiervoor;
• Je fungeert als schakel tussen het artistieke team en het communicatieteam;
• Je staat in voor de dagelijkse, praktische opvolging tijdens de looptijd van het project;
• Na afloop van het project, maak je stavingsdossiers op i.f.v. de ingediende subsidieaanvragen en volgt u de financiële zaken op in nauw overleg met de afdeling boekhouding;
Profiel
• De artistieke wereld is je niet vreemd en je hebt een passie voor cultuur;
• Je beschikt minstens over een bachelor-diploma in het Bedrijfsmanagement, optie Cultuurmanagement of gelijkwaardig, of u heeft ervaring in de zakelijke begeleiding van artistieke projecten;
• Je hebt zakelijk inzicht en bent administratief vaardig;
• Je communiceert vlot - zowel mondeling als schriftelijk - in het Nederlands, Frans en Engels;
• Je bent bereid te werken op zaterdagen, zon- en feestdagen;
• Je bent flexibel, alert en enthousiast;
• Je kunt zelfstandig werken;
• Je bent in het bezit van een rijbewijs B
Periode
Arbeidsovereenkomst voor bepaalde duur, vanaf oktober 2016 tot en einde juni 2018.
Aanbod
De vzw De Zee biedt je een uitdagende en afwisselende job in een dynamische organisatie. Je wordt ingeschaald in de loonschaal B1a van het Paritair comité 329.01.
Geïnteresseerd?
Stuur dan vóór 26 september 2016 je motivatiebrief met cv naar vzw De Zee Oostende, p/a Toerisme Oostende vzw t.a.v. Kim Bulteel, Monacoplein 2, 8400 Oostende of via mail aan k.bulteel@toerisme-oostende.be.

Geplaatst op 10.09.2016

Debatavond ongelijk spel

Naar aanleiding van het boek ‘Ongelijkspel’ organiseert uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts i.s.m. het ABVV een debatavond op 15 september.
Patrick Humblet, Jos Geysels, Meryame Kitir en Rudy De Leeuw laten hun licht schijnen op de thema’s die de ABVV-voorzitter aanhaalt in het boek ‘Ongelijkspel’: de politiek-economische actualiteit in deze tijden waarin rechts het politieke landschap domineert, het sociaal overleg, de samenleving en de plaats die vakbonden hierin opnemen, het belang van de sociale zekerheid, het klimaat en duurzame ontwikkeling …
Journalist Yves Desmet modereert het gesprek, Louis Tobback leidt de avond in en Els Keytsman zorgt voor een passende conclusie.
Donderdag 15 september 20 uur Inkom gratis (we vragen wel een gift voor Vluchtelingenwerk Vlaanderen)
Locatie : Het Depot Martelarenplein 12 3000 Leuven

Geplaatst op 10.09.2016

Natuurpunt De Vlasbek stelt nieuwe fietsroute voor op verjaardagsfeest

Op zondag 11 september vierde Natuurpunt De Vlasbek zijn dertigste verjaardag in de Groene Long in Kuurne. “ Die allereerste vergaderingen gingen door in de de raadskelder onder het gemeentehuis in Kuurne” herinnert voorzitter Jan Vanaverbeke zich. “Een aantal van die pioniers zijn nu nog actief in De Vlasbek”. In de beginjaren was De Vlasbek voornamelijk actief rond Heulebeekdomein, en verzorgden ze jarenlang de gekende natuurtentoonstelling tijdens Kuurne Kermis. Ondertussen beheren ze het natuurreservaat aan de Oude Leie in Kuurne, en lagen ze mee aan de wieg van de Groene Long. In Lendelede is De Vlasbek voornamelijk bekend van de wandelingen in het Patrijzenbos, en hun inzet voor het behoud van de Trage Wegen.
“Normaal krijgt het feestvarken cadeaus” zegt Jan Vanaverbeke, “maar wij wilden graag zelf een cadeau geven aan de mensen van Kuurne en Lendelede. De laatste jaren zijn er hier en daar nieuwe stukjes natuur bijgekomen. Voor veel mensen is dat een verrassing. We merken ook dat de mensen in Kuurne niet echt op de hoogte zijn van wat de natuur in Lendelede te bieden heeft, en omgekeerd. Daarom hebben we de Vlasbek-route ontwikkeld. Ze brengt je onder andere langs de vlindertuin in Kuurne, de nieuwe natuurgebiedjes aan de Noordlaan en Pieter Verhaeghestraat, tot aan het Patrijzenbos in Lendelede”. De route werd op het verjaardagsfeest van De Vlasbek voor de eerste keer ingefietst. Daarna kregen de schepenen Delneste (Kuurne) en Rommens (Lendelede) de route officieel overhandigd. “We hebben de Vlasbekroute als infobord laten opmaken, we hopen dat die borden een mooie zichtbare plaats krijgen, zodat de mensen zin krijgen om onze gemeentes met de fiets te gaan ontdekken”
hopen ze bij De Vlasbek.
Naast Kuurne en Lendelede werd op het ledenfeest ook aandacht besteed aan de natuur in Deerlijk. De buren van Natuurpunt Gaverstreke kochten vorig jaar het natuurgebied “De Bonte Os”. “We gaan een deel van onze winst wegschenken aan het aankoopfonds voor de Bonte Os. Zo blijven we cadeaus uitdelen op onze verjaardag, en weten de mensen die komen meefeesten dat ze doen voor een goed doel” besluit Vanaverbeke. 

MEER INFO: Jan Vanaverbeke. Tel: 0494 359094. Email; jvanaverbeke@naturalsciences.be

Geplaatst op 10.09.2016

Gemeente en OCMW lopen mee met Levensloop in Kortrijk

Van 10 september om 15u00 tot 11 september om 15u00 is er opnieuw Levensloop aan het sportcentrum De Lange Munte in Kortrijk. Personeel van de gemeente en het OCMW engageren zich om er 24 uren lang te wandelen/lopen in schiften van telkens een uur.
Levensloop is een feestelijk evenement voor alle leeftijden dat draait rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. Bedoeling is om 24 uur samen op te staan en de strijd op te nemen tegen kanker. Teams lossen elkaar 24 uur lang af, tijdens een estafette rond een parcours. Er staat telkens minstens 1 persoon van het team op de piste. Je kan wandelen, lopen,... wat je liefst wil. De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte.
Momenteel zijn 50 personeelsleden ingeschreven, waarvan bijna het volledige college. Elke deelnemer betaalt 10 euro inschrijvingsgeld. Daarnaast organiseerde de gemeente een inzamelactie waarbij Fair trade producten verkocht werden aan het personeel. Er werden op maandag 29 augustus ook braadworsten aan het personeel verkocht om extra geld in te zamelen.
Daarnaast biedt de gemeente logistieke ondersteuning aan de guldenbergrunners, een team van inwoners van Wevelgem. 

Cleo Dursin / Front montage : Bernard Decock

Geplaatst op 10.09.2016

Stad kiest voor groen en fietsverbinding op tracé N50c

Bij de opstelling van het gewestplan in de jaren ’70 werd een tracé voorzien voor de toekomstige aanleg van een nieuwe
gewestweg N50c. Deze N50c moest functioneren als een ontdubbeling voor de N50 Brugsesteenweg naar de nieuwe
N328. Hierbij werd een reservatiestrook volledig van bebouwing gevrijwaard. Deze vrije ruimte bevindt zich tussen de
Molenstraat en de R8, waar de strook aansluit op de Noordlaan. Aangezien deze weg niet zal worden gerealiseerd, dringt
zich een herbestemming van deze reservatiestrook op.

De stad kiest hierbij voor een invulling als fietsverbinding en groen-recreatieve corridor. Zo kan een nieuwe groene as
gecreëerd worden tussen de Kortrijkse binnenstad, het speeldomein De Warande, het landbouwgebied rond Preetjesmolen
en de open ruimte ten noorden van Kortrijk. Dit zorgt ook voor extra buurt- en wijkgroen voor de lokale woonomgeving.
De groene zone kan zo een ecologisch geheel vormen met de Heulebeekvallei. Deze invulling laat toe om deze zone te
benutten als belangrijke schakel in de noord-zuidfietsas door de stad.

Daarom zal worden overgegaan tot de opmaak van een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) voor deze zone. De stad zal in
de loop van deze procedure, in het kader van Kortrijk Spreekt, ruime inspraak organiseren voor de ruime buurt en alle
geïnteresseerden. 

Seel Seynhaeve, team communicatie stad Kortrijk

Geplaatst op 10.09.2016

Nieuwe slimme vuilbakjes in het winkelwandelgebied

De stad wil “Kortrijk op zijn properst” en plaatst waar nodig zwerfvuilbakjes. Op sommige plaatsen zijn zwerfvuilbakjes niet toereikend en ontstaan er afvalverzamelplaatsen. Dat is vaak het geval in het winkelwandelgebied.
Daarom stelde het college van burgemeester en schepen in zitting van 29 augustus de voorwaarden en wijze van gunnen vast om drie “slimme vuilbakken” aan te kopen voor het winkelwandelgebied.
Voordelen van “slimme vuilbakken”:
- het afval wordt samengeperst, waardoor ze minder snel vol zijn;
- de vulgraad van de afvalbak wordt naar de smartphone van een stadsmedewerker gestuurd waardoor de afvalbakken op een efficiëntere manier geledigd worden.
Op het kruispunt Korte Steenstraat/Lange Steenstraat stond eerder al een slimme vuilbak. Hij werd recent verwijderd omdat hij totaal versleten was.
De aankoop van deze aankoop wordt geraamd op € 20.000. De plaatsing is voorzien tegen de eindejaarsperiode. 

Seel Seynhaeve Team communicatie Stad Kortrijk

Geplaatst op 10.09.2016

Sneeuwbes voor moeilijk te onderhouden groenzone in A. Baertlaan

Kortrijk grijpt alle kansen om groen-of parkzones op te waarderen
In de Ambassadeur Baertlaan , tussen Maandagweg en Etienne Sabbelaan, ligt er een groenstrook die moeilijk te onderhouden is. Dat komt door de wirwar aan plantensoorten met wildgroei van allerlei ongewenste planten en woekerende onkruiden. Deze zijn moeilijk te verwijderen zonder de beplanting te beschadigen.
Het college van burgemeester en schepen besliste in zitting van 5 september om in deze groenzone de slechte oude beplanting te verwijderen en opnieuw aan te planten (330 m2) met Symphoricarpos ‘Hancock’ of Sneeuwbes. Dat is een heester die algemeen in het straatbeeld voorkomt en goed te onderhouden is.
De firma nv Arbowar zal de werken uitvoeren samen met nog een ander groenwerk (zaaiwerken in Blauwe Poort) (Budget: € 21.173,19). Uitvoering kan vanaf half oktober.

Seel Seynhaeve Team communicatie stad Kortrijk

Geplaatst op 09.09.2016
3804 artikelspagina's: 1 ... 239 240 241 242 243 <<< 244 >>> 245 246 247 248 249 ... 381