Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Reuze Fair Trade picknick op 15 mei

Oxfam-Wereldwinkel Kortrijk organiseert samen met de Stadsboerderij een reuze picknick op zondag 15 mei tijdens Sinksen16. De volledige picknick is zowel fair trade, biologisch als vegetarisch. Ook dorstigen kunnen er terecht voor een fairtrade drankje of bio-biertje. De picknick gaat dit jaar opnieuw door aan de waterboorden van de deinende Leie ter hoogte van de ijzerkaai 1.

Place to be - Budabeach
Iedereen is welkom tussen 11u en 14u voor de picknick, de bar blijft open tot 17u. Naast brood en pistolets is er ook kaas, wijn, seizoensfruit- en groenten, ijs en tal van beleg.

Volwassenen betalen €14, kinderen onder de twaalf €10. Wie nog een pakketje wil, moet zich haasten. Nog tot woensdag 11 mei kan besteld worden via de wereldwinkel (056/22 32 44), de Stadsboerderij (056/49 05 12) én de Uitwinkel (056/23 98 55). Je kan er ook terecht met je eigen boterhamdoos of broodje.

________________________________________
Meer info?
- Stock Lieven, Wereldwinkel Kortrijk, kortrijk@oww.be, Groeningelaan 12, 8500 Kortrijk, 056/22.32.44

Geplaatst op 11.05.2016

Jumping Waregem

Het tweede werkingsjaar van Jumping Waregem beloofd een topper te worden want er worden niet minder dan 3 events aangeboden!

Tijdens het weekend van 14-15-16 mei staat Waregem voor een eerste keer op de kaart en doet het zijn naam als Paardenstad alle eer aan.
Het Team van Jumping Waregem biedt het volledige event opnieuw gratis aan zodat jong en oud kunnen genieten van deze mooie sport.

Het Sport Vlaanderen Topsport-domein staat garant voor een top-piste waarop de eerste editie van de “Grote Prijs Stad Waregem” wordt betwist. Deze Grote Prijs Stad Waregem vindt plaats op zaterdag 14 mei in de late namiddag en Burgemeester Kurt Vanryckeghem zal met zijn collega’s uit het Schepencollege de beker aan de winnaar overhandigen.
Op Pinksteren worden de kwalificatiemanches van het Kampioenschap Amazones en het Kampioenschap Gentlemen gereden. De finales zelf van deze Kampioenschappen gaan door op Pinkstermaandag 16 mei wederom in de namiddag.
Gedeputeerde van Sport van de Provincie West-Vlaanderen, de heer Carl Vereecke, draagt ons een warm hart toe en zal zeker langskomen om het opzet van Jumping Waregem mee te ondersteunen.

Naast het goede weer, de talrijke deelnemers en de grote groep enthousiaste vrijwilligers zullen vele toeschouwers present tekenen op Jumping Waregem!

Nog even meegeven dat alles doorgaat op de nieuwe buitenpiste op het Sport Vlaanderen-Topsportdomein te Waregem op zaterdag 14, zondag 15 en maandag 16 mei telkens van 9u00 tem 18u00 en dat de inkom GRATIS is!

Onze grote groep vrijwilligers is er klaar voor hopelijk bent u dit ook???

Wij hopen u te mogen begroeten op Jumping Waregem!

Team Jumping Waregem


Meer informatie kan steeds worden bekomen via voorzitter Kristof Callens (0499 24 17 16) of ondervoorzitter Filip Demuynck (0475 61 55 68) Startlijsten alsook uitslagen kan u snel vinden via www.equibel.be - Jumping - kalender

Auteur: Kristof Callens

Geplaatst op 11.05.2016

My Machine voortaan ook actief in Slovakije

My Machine, een beproefd concept dat alle onderwijsniveaus bij elkaar brengt en daar ook voor gehonoreerd werd door de Verenigde Naties, gaat verder internationaal.
Na België, Slovenië, Portugal, Frankrijk, Zuid-Afrika en de VS, gaat MyMachine vanaf september nu ook in Slovakije aan de slag.
My Machine wordt zo actief in 7 landen, verdeeld over 3 continenten.

Auteur: Tom Delmotte

Geplaatst op 11.05.2016

FoodSteps gaat op stap

Steeds meer mensen krijgen te horen dat ze diabetes hebben. Vaak is dit even schrikken, want wat houdt “Diabetes” nu net in? FoodSteps wil daarom iedereen informeren over deze chronische ziekte. Na het grote succes van de edities in 2012 en 2013, organiseert FoodSteps dit jaar een derde editie: een infodag over diabetes, gekoppeld aan een wandeling. Dit jaar staan voetverzorging en beweging centraal. Op zondag 29 mei 2016 krijg je allerlei praktische informatie over diabetes in al zijn aspecten.

Diabetes treft meer mensen dan je denkt

5% van de volwassenen heeft de diagnose diabetes in België. Vermoedelijk loopt dit op tot 8%, heel wat mensen lopen namelijk rond met deze ziekte zonder het te beseffen. Er wordt verwacht dat dit percentage de komende jaren zal toenemen tot 10% van de bevolking.
Mensen met diabetes hebben meer kans op schade aan de ogen, nieren en zenuwen. Bovendien lopen ze meer risico op een hart- en vaatziekte. Een gezonde levensstijl met een goede mix van gezonde voeding en beweging is hier van groot belang.

Je staat er niet alleen voor

Diabetespatiënten staan er gelukkig niet alleen voor. Een team van huisartsen, educatoren, podologen, diëtisten, apothekers en specialisten staan achter hen om complicaties van diabetes te vermijden. Een goede samenwerking tussen deze verschillende zorgverleners is noodzakelijk om een goede behandeling te garanderen.

Foodsteps op stap

Foodsteps wil het brede publiek beter informeren over diabetes. Niet enkel mensen met diabetes, maar iedereen met interesse is welkom op deze interactieve infodag, er is zelfs een leuke attentie voor iedere bezoeker.
Zoals de titel “FoodSteps gaat op stap” doet vermoeden, staan beweging en de voeten centraal dit jaar. Wat is een goede schoen? Hoe moet ik mijn voeten verzorgen? Wat is gezonde voeding? Welke medicatie bestaat er? Professionele zorgverleners zoals podologen, diëtisten en educatoren, maar ook huisartsen en apothekers informeren de bezoekers over diabetes. Bovendien geven ze handige tips!

Naast de infodag die vrij toegankelijk is, organiseert de Diabetes Liga afdeling Kortrijk een erkende wandeling op het domein. Inschrijven voor de wandeling kan op de dag zelf van 10u tot 15u en kost slechts €2. Voor elke bezoeker wordt een leuke attentie voorzien.

Iedereen welkom

De organisatoren hopen u te verwelkomen op zondag 29 mei 2016 tussen 10u en 17u op het Provinciaal Domein De Gavers te Harelbeke (Parking Eikenstraat 131 - 8530 Harelbeke). 

Auteur: Karlien Lapierre

Geplaatst op 04.05.2016

Toonbeeld Hostess

Silvia Gregoire is het gezicht van het Brugse hostess bureau “Elegante Hostess” geworden. Ze is Elegante Hostess 2016 en heel trots op haar lint. Naar een waarom hoeven we niet zover te gaan zoeken, Silvia die vroeger totaal niet in de wereld van modellen, missen en hostesses was gekend heeft nu de perfecte look en de ambitie in twee jaar waargemaakt. Een kennismaking met haar is hier dan ook leuk meegenomen. We vragen haar.
Silvia, je bent als studente in een wereld beland van glamour. Wat deed je daartoe besluiten ?
Ik werd benaderd door Elegante Hostess uit Brugge om mijn voorgangster, Evelien Deloof, te vergezellen als het gezicht voor 2015, wij reden twee uur door Brugge met een koets. Waarom ik daarvoor benaderd werd, ik ben Chinese, het was gewoon om te laten kennen dat Elegante Hostess ook zijn zetel heeft in China en er werkt met meerdere Chinese hostesses. Eerst was ik verlegen maar overwon mijn schrik en zegde toe, ik was er gelukkig vergezeld van Ambassadeur, mevrouw Fiolie en de protocol manager Frederic Devos en uiteraard ook de zaakvoerder van Elegante Hostess, Alfons de Mûelenaere met zijn Elegante Hostess 2015, Evelien Deloof. De fotoshoot die daarbij hoorde vond ik leuk maar toch eventjes gedurfd voor mij. Later volgden meerdere opdrachten en voelde ik mij daarbij beter en beter. De zaakvoerder van Elegante Hostess steunde mij hierbij en hield mij steeds voor dat ik het aankon en niet mocht opgeven, dat ik het in mij had. Ik voelde mij hierbij beter en beter. Al vlug volgde er een verkiezing bij The Model Factory waar ik de Eerste Runner werd tot mijn algehele verbazing. Intussen kan ik mijn studie afwisselend combineren met hostess opdrachten en sinds kort ook met modellen werk en shoots. Waar zit het verschil tussen de twee: als model spreekt je je lichaamstaal en je houding en als hostess is het de taal van de klant die de rol speelt. Die afwisseling boeit mij enorm en daarom combineer ik graag de twee.
Hoe voelt het nu om Elegante Hostess 2016 te zijn ?
Ik vind het zo tof om in de voetsporen te mogen treden van mijn voorgangster Evelie Deloof, een lieve en knappe dame die ik heb leren kennen als een goede vriendin. In 2014 had ik zelfs niet durven denken in die wereld te belanden, ik was hiervoor veel te stil en te bedeesd . Ik ben Alfons dan ook heel dankbaar dat hij mij voordurend steunde en mij niet liet twijfelen. Ik voel mij nu op mijn best in die wereld. Dat ik dit in twee jaar kon waarmaken dank ik vooral aan mezelf en aan de steun die ik steeds krijg van Alfons. Alfons is de zaakvoerder van Elegante Hostess België en Elegante Hostess Asia.
Je bent nu een veel gevraagd model, wat vind je daarvan ?
Ik vind het heel leuk om voor de camera te staan, ik vergeet de werkelijkheid en leef er mij volledig bij in. Ik kan nu uren voor de camera staan en wordt het niet moe. Bij deze laat ik ook graag weten dat Ik reeds gevraagd ben om filmactrice te worden bij Sunny films uit Peking (China) en op de Beijing TV. Ik spreek dan ook heel vlot Chinese.
Wie ben je eigenlijk en waar kom je vandaan, je bent hier zo nieuw ?
Ik ben Silvia Gregoire en ben 23 jaar geworden. Tot mijn negen jaar woonde ik in Shanghai (ik ben Chinese). Nu woon ik samen met mijn mama in Brugge. Ik studeer te Gent als architect en ben in mijn laatste jaar, er volgen wel nog twee stage jaren. Mijn hobby is nu uiteraard model te zijn en ik ga dan ook met trots mijn lint als Elegante Hostess 2016 aan de wereld laten zien, ja, ik zeg wel aan de wereld. Mijn studie maak ik eerst af want dit is van groot belang voor mij, voor mijn mama en ook voor Alfons die intussen mijn familie is geworden. Haha, mijn Opa.
Ik heb prachtige foto’s gezien van jouw maar ik kan deze niet allen plaatsen?
Dat klopt, ik ben daarvoor uitzonderlijk dankbaar aan Géne Rijckx uit Antwerpen en Christophe Maes uit Brugge ze zijn mijn twee voorbeeld fotografen van het eerste uur en ook aan Alfons van Elegante Hostess die steeds achter mij staat als ik even zou durven aarzelen met een shoot. Ook aan mijn mama die mij hierbij steeds steunde en achter mij stond.

Geplaatst op 04.05.2016

Stad betreurt beslissing deputatie over hoekpand Kasteelkaai en Belfaststraat

De stad Kortrijk weigerde in november 2015 om de sloopvergunning voor het hoekpand aan de Kasteelkaai en de Belfaststraat toe te kennen. Dit werd beslist omdat het gebouw opgenomen is in de inventaris van het bouwkundig erfgoed én het gebouw een beeldbepalende rol speelt voor de omgeving.
Bovendien acht de stad het ontwerp van het gebouw dat in de plaats zou komen niet geschikt. Zo is het gebouw van 7 verdiepingen een vreemde eend in vergelijking met de rest van de historische Kasteelkaai en Belfaststraat, die gekenmerkt wordt door voornamelijk bebouwing van 2 à 3 bouwlagen. Het huidige gebouw vormt daarentegen een waardevol geheel met de omgeving van de Vismarkt op dezelfde schaal.
Deze visie werd ook gedeeld door Onroerend Erfgoed Vlaanderen en het Erfgoedplatform Kortrijk.
De ontwikkelaar van deze site ging echter tegen deze beslissing in beroep bij de provincie West-Vlaanderen. De stad stelt nu met verbazing vast dat de provincie ingaat tegen zowel de beslissingen van de stad als de adviezen van de Vlaamse en Kortrijkse erfgoedexperts.
Schepen van Bouwkundig Erfgoed Wout Maddens betreurt dat de deputatie het erfgoedbeleid van de stad niet ondersteunt en zelfs onderuit haalt.
De deputatie houdt geen enkele rekening met de inplanting in de omgeving. Ze refereert qua bouwhoogte naar de blinde zijgevel van het aanpalend appartementsgebouw. Het stadsbestuur daarentegen is van mening dat de nieuwbouw met 7 bouwlagen veel te hoog is en zich op geen enkele manier spiegelt aan de hoogte van de homogene rij burgerwoningen in de Belfaststraat. Ook de architectuur overtuigt het stadsbestuur niet en is geen kwalitatief alternatief voor het bestaande gebouw.
Het stadsbestuur staat met haar standpunt lijnrecht tegenover de beslissing van de deputatie.
Schepen Wout Maddens: “Dat de provincie oordeelt over bouwberoepen is geen probleem. Maar dat de provincie het inhoudelijk stedenbouwkundig en architecturaal beleid van de stad gaat bepalen, gaat voor mij te ver. Dat betreur ik ten zeerste.”
De stad ziet zich dan ook genoodzaakt een raadsman aan te stellen die de opdracht heeft om de schorsing en de vernietiging te bekomen van de door de Deputatie afgeleverde vergunning voor de Raad voor Vergunningsbetwistingen.
Meer info:
Wout Maddens, schepen van Bouwkundig Erfgoed.

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 04.05.2016

"HORSES AND LADIES" in het koetshuis Baron CASIER te Waregem

Van 13 tot en met 23 mei kan je de tentoonstelling "HORSES AND LADIES" bezoeken in Waregem.
De getoonde werken zijn van de hand van 2 Roeselaarse kunstenaars : Marc Santens en Siska Beeuwsaert.

Mars Santens is niet enkel kunstschilder maar vooral tekenaar.
Hij heeft reeds een groot aantal tentoonstellingen door heel België op zijn naam staan.
Kunst speelt een belangrijke rol in zijn leven.
Het werk van Marc is in hoofdzaak figuratief, het behoort noch tot het realistische, noch tot het abstracte genre, hij bewandelt de gulden middenweg die de twee uitersten met elkaar verbinden.

De VROUW, zijn eeuwige muze is voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie .
Een tweede fascinatie zijn “PAARDEN” , de passie voor het dier op zich maakt Marc tot een gedreven schilder ervan.
Wie paarden echt apprecieert zal er zeker van kunnen genieten.
Een ander recent thema is de “GOLFSPORT”.

Marc beoefent reeds meer dan 30 jaar het tekenen naar LEVEND MODEL .
Via deze discipline leerde hij jaren geleden Siska Beeuwsaert kennen, samen deelden ze dezelfde passie.

Siska Beeuwsaert is reeds van kleins af bezig met kunst, weliswaar als hobby , dit naast een 25 jarige zelfstandige carrière als ontwerpster van tapijten, meubelstoffen en ander textiel.
Zij houdt ervan zich verschillende disciplines eigen te maken bvb, Olieverf en acryl schilderen, houtsculpturen, airbrush, bronzen beelden, houtskool , portretschilderen enz….
Enkele jaren geleden heeft ze het roer volledig omgeslagen om nu ook professioneel met kunst bezig te kunnen zijn.

In het koetshuis zullen van Siska werken te zien zijn in Mixed media, gestileerde beelden van vrouwen allen uniek en exclusief. Bepaalde zijn gemonteerd op een voet met LEDVERLICHTING. (ook mogelijk met oplaadbare batterij). Andere worden gecombineerd met een foto om zo een 3D effect te bekomen.
NIEUW zijn de beelden afgewerkt met krantenknipsels uit bvb de krant van je geboortedag. Een uniek geschenk dat in opdracht kan gemaakt worden .

Van Marc zullen vooral PAARDEN het hoofdthema vormen, dit gecombineerd met tekeningen en schilderen van het VROUWELIJK NAAKT.

Meer info op Web: http://users.skynet.be/marc.santens en www.artesiska.be

Iedereen welkom van 13 tot en met 23/05/16 van 14 tot 18u

KOETSHUIS BARON CASIER
STATIONSSTRAAT 34
WAREGEM

Auteur: BEEUWSAERT SISKA

Geplaatst op 04.05.2016

Tessa Deleu is de zevende Mis Flanders Shopping

Zaterdag 30 april had de zevende finale plaats van Miss Shopping Flanders in Salons Cortina in Wevelgem. Na de voorstelling en diverse acts van de 15 kandidaten werd met één uur vertraging winnaar bekent gemaakt . Tessa Deleu uit Rollegem-Kapelle mocht het kroontje in ontvangst nemen. De titel van de eerste en tweede eredame was voor Melissa Vanhalst en Josephine - Charlotte Lecluyse . Josephine-Charlotte mocht ook de prijs van Miss fotogeniek , de prijs van het publiek en van de elegantste hostess in ontvangst nemen. De prijs van de huisfotograaf Marnix Huyghe was voor Jana Vannieuwenhuyse. De titel Miss Items was voor Elien Vandyck. De prijs voor de Miss Sympathie was voor Shauni Vermeulen. Tessa Deleu, Elien van Dyck en Babette Vandesteene werden geselecteerd voor de deelname aan de verkiezing van Miss European. Elien Vandyck won een arrangement voor een midweek in Nederland. Tenslotte mocht Ashley Hellebuyck uit Bissegem de prijs van Miss Mademoisellein ontvangst nemen. 

Voor de redactie en fototografie : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 04.05.2016

Kunst in de etalages van Gullegem

Met trots presenteerden de kleine kunstenaars van De Gulleboom hun prachtige
kunstwerken in verschillende etalages in Gullegem en in de Cerf van 29 april tot 6
mei. De Gulleboom en Unizo gingen de uitdaging aan en lieten groot en klein
samenwerken aan verschillende kunstwerken in het thema 950 jaar Gullegem.
Verschillende onderwerpen werden verbeeld: vlas, feestvieren, het oude Gullegem,
de schaatsbaan, het hert, de gemeente, de getallen 9-5-0, Grootmoeders koffie, de
watertoren, carnaval, … 

Voor de redactie & fotografie : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 04.05.2016

curieus Waregem zoekt extra repairders

Wegens het grote succes van de repair cafés is curieus Waregem op zoek naar extra repairders om ons team vrijwilligers te versterken. Concreet zijn we op zoek naar pc-herstellers en herstellers van huishoudelektro.
Ben jij een handige Harry of Hariette die overweg kan met huishoudtoestellen of pc’s? Of bak je graag een taart om onze repairders en andere vrijwilligers in de watten te leggen? Aarzel dan niet en kom een handje toesteken op onze repair cafés. Ons eerstvolgende repair café gaat door op 12/06 van 14u tot 17u in VC Poincaré.
Wat is een repair café nu eigenlijk? Repair Cafés zijn bijeenkomsten waar mensen (samen) kapotte spullen herstellen. Elektrische apparaten, fietsen en computers zijn welkom. Ook hebben we een professionele messenslijper. Gereedschap en knowhow zijn aanwezig. De repair cafés worden draaiende gehouden door liefhebbers, gratis en voor niets.
Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het repair Café gaan ze (samen met de deskundigen) aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, is uiteraard altijd welkom voor een kopje koffie en een gezellige babbel.
Twijfel je nog of dit wel iets voor jou is? Kom dan naar ons infomoment op woensdag 18/05 om 19u30 in het ABVV – Stormestraat 137- Waregem. Onze repairders geven graag een woordje uitleg bij een hapje en een drankje. Tot dan!

Auteur: Saidjah Pijlijser

Geplaatst op 04.05.2016
3647 artikelspagina's: 1 ... 240 241 242 243 244 <<< 245 >>> 246 247 248 249 250 ... 365