Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Mini0019 ’T Neerhof Kortrijk neemt Jong CBL over

Na het seizoen 2011-2012 namen wij Filip Decaluwe-Christophe Bourgeois en Bart Vanoost als ouder van ons jeugdig minivoetbal talent de fakkel over van het degraderende CBL en ontslagnemende secretaris/voorzitter Francois en Jean Pierre Braem.

We veranderde echter de naam van CBL naar Jong CBL omwille van het feit dat we zoveel als mogelijk de jeugd wilden laten spelen.

Ons eerste seizoen (2013-2014) onder leiding van Christophe en Filip in 2de nationale werd meteen een succes, net geen eindronde gehaald maar wel een mooi en leuk seizoen beleefd.

Bij ons tweede (2014-2015) seizoen onder leiding van Filip Decaluwé in 2de nationale was het raak. Aan de start van de terugronde zagen we al dat we de eindronde konden halen en wie wist zelfs kampioen. Tijd dus om rond de tafel te gaan zitten met de sponsor om te zien of hij de promotie naar 1ste nationale dat meer financiële kosten met zich meebrengt kon ambiëren.
Koen stond paal achter ons en stuurde ons op weg richting 1ste nationale. We haalden het kampioenschap net niet, maar promoveerden wel via de eindronde….een pracht seizoen.

Seizoen 3 2015-2016 terug in 1ste Nationale het hoogste niveau.
Het was de doelstelling om ons in eerste te kunnen vestigen “erin blijven”. Na een mooie eerste ronde leek dit al aardig te lukken. Een mooie 5de plaats. Ook onze (verplichte) tweede ploeg in 4de nat deed het heel aardig met dan een 4de plaats. We eindigen allebei mooi in de middenmoot.
Ook onze jeugd deed het schitterend een kampioen in de A reeks en de -11 en een finalist Beker van Belgie -17.
Echter één groot struikelblok : de beloofde sponsoring bleef grotendeels achterwege. Een mooi seizoen maar met een financiële kater.

Voor het Seizoen 2016-2017 wilden we meer (financiële) zekerheid. Traiteur ‘t Neerhof Kortrijk neemt over. Meteen werden de ploegen voorzien van een nieuw tenue en konden we al de eerste overwinning boeken in de select beker 4de nationale. Zo staan we sterker in onze schoenen om er alweer een pracht seizoen van te maken.
Met dank aan onze sponsors :
(stad Kortrijk, Traiteur ’t Neerhof Kortrijk, D interieur , zwembaden Hugelier , Bruno Denijs, Intermezzo, Ring Schopping, GB Kortrijk, De Velodroom, Embro, ’t Vierspit, Den Hert, Loeptepoepe, Decock Marceau, Dakwerken Demeulenaere, Technieken Bart Gheeraert,, Garage Moyaert, De mambo, Total Dirk Duyck, Café Boemelaere, bvba Vanoost Filip, Maertens Thibau, De weimeersen, Nail Line, )
De spelers, trainers en het bestuur.

Wie minivoetbal wil zien om het hoogste niveau steeds welkom in de Weimeersen te Rollegem, vrijdagavond 1ste en 2de nationale om 21 u en op zondagnamiddag de jeugd. Vanaf 14u

Minivoetbal = alles voor een ambitieuze voetballer.

Contact: mini019-tneerhof@outlook.com
Filip Decaluwé 0479/ 478 863 
Voor de redactie en fotografie : Bernard Decock

Geplaatst op 06.09.2016

Derde Grote supporters-BBQ met KVK spelers

KVK supportersclub Centrum organiseerde voor de derde maal op rij een BBQ met de voltallige spelersgroep van KV Kortrijk. Een 200 tal aanwezigen waaroner de spelersgroep konden genieten op het nieuwe zuiderse terrassen van sfeercafé De Zoeten Inval in Heule van een uitgebreide BBQ met verschillende soorten vlees en verse groenten en sausen. Het werd een genieten van een grote diversiteit aan vleessoorten, en de daarbij gratis aangeboden consumpties. 

Voor de redactie & fotografie : Bernard Decock

Geplaatst op 03.09.2016

Boemdagen bij Dirk Duyck

Naar jaarlijkse traditie organiseert Dirk Duyck, uitbater van het Total tankstation in de Meensesteenweg in Kortrijk, drie Boemdagen
Bij iedere tankbeurt op data van 3, 10 en 17september kan men een van de honderden gratis prijzen uitkiezen voor een totaal bedrag van minstens € 750, alsook  300   Happy Feul kaarten  ter waarde van € 4;500 of € 15 per kaart 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 01.09.2016

Vluchtmisdrijf in Heule

Zaterdag op zondag werd een personenwagen aangereden en zwaar beschadigd in de Gullegemsestraat in Heule nabij Café 's Streuvelke. Het was Curd Pessemier, uitbater van het café, die de politie verwittigde. De eigenaar zoekt de dader die vluchtmisdrijf pleegde mogelijk met een bestelwagen Renault. Wie informatie of getuige was van dit ongeval kan contact opnemen eigenaar via het telefoon nummer 0472 257 083. 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 31.08.2016

73 Grote Prijs Marcel Kint

Zwevegem koerse bestaat reeds sedert 1930 en op de erelist pronken verschillende grote namen . Marcel Kint zelf was winnaar in 1935. .Andere grote kampioenen waren Jef Planckaert , Eddy Planckaert , Guido Reybrouck , Peter Van Petegem , Adrie van der Poel , Frank Vandenbroucke , en nog vele anderen. Baptiste Planckaert won tweemaal zwevegem koerse.Dit jaar wordt de Grote prijs Marcel kint in een nieuw kleedje gestoken.Vooreerst wordt Zwevegem Koerse voor de éérste maal georganiseerd alsn U.C.I Wedstrijd cattegorie 1 punt 2.Dit vergde voor de organisatie heel wat meer inspanningen enn investeringen op alle vlakken. Een wielerwedstrijd voor eliterenners met contract en met het U.C.I. -statuut 1 punt 2 ,betekend dat uitsluitend continentale en procontinale Belgische ploegen kunnen deelnemen alsmede 2 buitenlandse continentale ploegen;Naar aanleiding van deze promovering heeft het bestuur Zwevegem koerse opengetrokken naar het ganse grondgebied van Zwevegem,en de deelgemeenten inbegrepen.Dit betekend dat er drie grote rondenworden gereden van telkens 31 km en met telkens doortocht in elke deelgemeente.nadien worden er nof zeven plaatselijke ronden gereden van ongeveer 10,8 km met nagenoeg het zelfde parcour als vroeger de totale afstand zal dan ongeveer 168 km bedragen. de organisatoren van de grote prijs marcel kint verwachten ongeveer tweeëntwintig ploegen met zes renners.Nu zijn er reeds 15 ploegen die formeel hebben toegezegd. met o.a. : Wanty Group gobert , Leopard Cycling , Colorcode Arden'beef , Verandaclassic-Ago ,Team Cibel Cibon ,Lotto Soudal u23 ,Start -Vaxes , Metec-IKH , Team Derycke , EFC Etixx u23 , Team Wallonie-Brusselles , Team Baby - Dump , Team Massi ,Topsport Vlaanderen Baloise ,en Team differdange. Dit jaar zijn de inschrijvingen in café @ The Finish in de Otegemstraat en de officiêlle start gaat door op maandag 12 september ter hoogte van café Boldershof om 13u35 . Zoals voorheen is de aankomst voorzien omstreeks 17u30 ter hoogte van de handelszaak van Keurslager Carl in de Otegemstraat . Op de foto : Alle medewerkers van de vzw Wielervereniging Boldershof Zwevegem onder het voorzitterschap van Dirk Declercq ,ondervoorzitter Cloet Jef ,secretaris De Beuckelaere Peter en penninngmeester Planckaert Etrienne en uiteraard Burgemeester Marc Doutreluinge.

Voor de redactie en fotografie Bernard Decock

Geplaatst op 31.08.2016

Alle dagen markt in Kortrijk

Sedert maandag 8 augustus veroorzaken de verkeersborden twijfel en veroorzaken mogelijk een ongeval.als men uit de Zwevegemstaat komt en men wil via Wandelweg naar het centrum ( deze via de tunnel ) rijden verhindert één verkeersbor dit maneuver dat men links niet mag afslaan ( menige bestuurders geven geen gevolg aan dit verkeersbord ) Als men van de Pieter Tacklaan over de brug rechts wil afslaan staat een verkeersbord dat men deze beweging niet mag uitvoeren; de bestuurders die naar het centrum willen rijden (via de tunnel ) negeren ook dit verkeersbord.Verkeersborden kan men zelfs in de grasbermen van de wandelweg aantreffen en ook langs het voetpad.. om nog niet te zwijgen van het woekerende onkruid op de brug. Op maandag 25 juli verhinderde de nadar omstreeks 16u45 nog de doorgang naar het centrum komende richting zwevegemstraat . (links afslaan ) en richting centrum komende uit de Pieter tacklaan ( Rechts afslaan ). Op het politie kantoor beweerden ze dat dit niet hun taak was maar dit van de marktkramers en in het stadhuis verwees men mij naar de dienst 1777.

Geplaatst op 18.08.2016

Gevaarlijk rondpunt

Het rondpunt gelegen tussen de maandagweg-Tarwelaan-Badgodesberglaan en de Roggelaan vormt een groot gevaar voor wie links moet afdraaien komende uit de Maandagweg richting Roggelaan. Onlangs heeft een vrachtwagen deze vernieling aangericht. Het is niet de eerste maal dat dergelijke schade aan het rondpunt werd aangebracht.
Voor de redactie & fotografie : Bernard Decock

Geplaatst op 18.08.2016

Speelpleinwerking Wasper breekt alle records

Steeds meer Kortrijkse kinderen en jongeren vinden hun weg naar speelpleinwerking Wasper op het avontuurlijk speeldomein De Warande. Tijdens de julimaand kon men gemiddeld op 212 kinderen per dag rekenen, in augustus waren dat er 198. Vorig jaar waren dat er gemiddeld respectievelijk 166 en 157. Nog nooit verwelkomde Wasper zoveel kinderen. Naast de reguliere werking zit ook de tienerwerking en de Zilvergroep in de lift. Maar liefst 35 tieners bezoeken het speelplein op regelmatige basis. 25 kinderen met een beperking kunnen terecht in de Zilvergroep voor speelse avonturen. Bert Herrewyn, schepen van jeugd: “Er schreven dit jaar al 1.073 verschillende kinderen in, dat is een stijging van 7%, hier moet de herfstvakantie en de kerstvakantie nog bijgerekend worden.” In totaal werden acht weken speelpleinwerking voorzien. Enkel de laatste week van juli was het speelplein gesloten. Om de toevloed aan kinderen te begeleiden stonden dagelijks zo’n 30 animatoren klaar. In totaal gaat het om een honderdtal animatoren verspreid over de zomervakantie. Dit jaar werden 27 nieuwe mensen ingezet. De jongeren vanaf 16 jaar bereiden tal van activiteiten en spelletjes voor op vrijwillige basis. Of het goede weer achter de extra kinderen zit, kan men niet zeggen. Cijfers tonen geen significant verschil tijdens de warme, mooie dagen. Een andere reden kan de extra speeltoestellen zijn. Stad Kortrijk investeert vanuit het speelruimtebeleid in nieuwe speeltoestellen op vraag van de kinderen en de animatoren. Zo werd de boomhut ingehuldigd in februari dit jaar en is er vlak voor de zomer een nieuw schommel- en klautertoestel geïnstalleerd. De vzw zelf investeerde in 12 gloednieuwe ‘gladiatorfietsen’ voor de kleuters en in een ‘free-player’ voor sportieve impulsen bij de middengroep en tieners. De speelprikkels zijn er dit jaar dus opnieuw sterk op vooruit gegaan. Verder heeft speelpleinwerking Wasper afgelopen jaar sterk ingezet op vorming voor de animatoren. In de krokusvakantie werd een animatorcursus georganiseerd op De Warande, speciaal voor animatoren uit onze eigen werking. Aan de cursus namen 33 jongeren deel, deze gingen zo goed als allemaal deze zomer op het speelplein aan de slag. Gezien het merkbare succes zal er in 2017 opnieuw een animatorcursus georganiseerd worden voor de animatoren van Wasper.
5 meer ervaren animatoren volgden de cursus ‘hoofdanimator in het jeugdwerk’. Zij deden deze zomer hun stage en zorgen er nu mee voor dat alles op wieltjes loopt. Wat de reden ook mag zijn, Wasper heeft een fantastische zomer achter de rug en kijkt tevreden terug én vooruit. 

Seel Seynaeve Dienst communicatie stad Kortrijk

Geplaatst op 01.09.2016

Winnaars vuurwerkfestival bekend

Ook dit jaar lokte het Vuurwerkfestival wekelijks duizenden enthousiaste vuurwerkliefhebbers naar Oostende. Het werd opnieuw een topeditie. Organisator Toerisme Oostende maakte onlangs de winnaars bekend. Ook dit jaar kan Toerisme Oostende vzw terugblikken op een succesvolle editie: de vuurwerkmakers verrasten zowel de jury als het publiek met veel vuurwerkeffecten en zorgden er zo voor dat het vuurwerk opnieuw van hoog niveau was. De jury stond dan ook voor een moeilijke keuze!
De volgende vuurwerkmakers hebben deelgenomen aan de wedstrijd:
11-7-2016 Vangelabbeek Events (Lanaken)
18-7-2016 T&T Fireworks (Lummen)
21-7-2016 LPL Fireworks – Pyrotechnie Liegeoise (Luik)
25-7-2016 Party-Fices (Namen)
1-8-2016 CBF Pyrotechnics (Geraardsbergen)
8-8-2016 Pyromaniac (Anderlues)
15-8-2016 L’Etincelle (Huy)
De jury koos de eerste, tweede en derde plaats in deze competitie. Bij de jurering werd rekening gehouden met de duur, de opbouw en het tempo, de originaliteit en het kleurgebruik bij het afschieten van de vuurwerken. Daarnaast had ook het publiek een stem.
De jury koos de volgende winnaars:
• eerste plaats: L’Etincelle uit Huy met 94,24%
• tweede plaats: LPL Fireworks - Pyrotechnie Liègeoise uit Luik met 92,20 %
• derdde plaats: Party-Fices uit Namen met 88,64%
Als publiekswinnaar kwam 'Party-Fices' uit de bus met een gemiddelde van 8,93 op 10.
L’Etincelle, uit Huy, die vorig jaar tweede werd, zorgde voor spektakel met een perfect gebruik van ruimte, hoogte en laagte. Er werd op een indrukwekkende manier gebruik gemaakt van de volledige breedte van het strand. Er was mooi kleurgebruik en de krachtige finale werd met een daverend applaus beloond door het publiek. L’Etincelle mag zich winnaar noemen van het Vuurwerkfestival Oostende en mag zich volgend jaar opnieuw bewijzen op 21 juli. Daarenboven krijgen ze een geldprijs van 5.000 euro.
Titelverdediger LPL zorgde voor een zeer vlot vuurwerk, met veel wow-momenten en prachtige kleuren. LPL wint 2.500 euro en kan op 15 augustus 2017 opnieuw een gooi doen naar de overwinning.
Party-Fices maakte een mooie come-back op het festival en kon de jury en het publiek vooral bekoren met een verschoeiend tempo en een mooie uitvulling van de volledige ruimte. Dit mooie resultaat verdient een derde plaats in deze editie en een verzekerde deelname in 2016.
Het publiek was dit jaar vooral onder de indruk van Party-Fices en verkoos hen met een gemiddelde score van 8,93 op 10 dan ook tot publiekswinnaar van deze editie. Daarmee valt Party-Fices dus dubbel in de prijzen. 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 01.09.2016

Veiligheid op kruispunten R8 blijft op de agenda

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderzoekt verder hoe de verkeersveiligheid op de kruispunten met de R8 in Kuurne en Harelbeke verhoogd kan worden. Dit blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA). De minister maakt in 2017 en 2018 geld vrij voor het verrichten van studies die moeten aantonen met welke concrete ingrepen op het terrein de veiligheid sterk zal verbeteren. In 2013 vonden er maar liefst 9 ongevallen plaats op het kruispunt van de R8 en de Brugsesteenweg. Midden juli nog vond er opnieuw een ongeval plaats. “Het Agentschap Wegen en Verkeer plant er maatregelen om de veiligheid van zwakke weggebruikers te verhogen. Zo krijgen de fietsers eerder groen licht dan de auto's en zal het fietspad worden opgeschoven. De opmetingen hiervoor moeten echter nog gebeuren en er zal een beperkte onteigening moeten plaatsvinden”, zo weet Bert Maertens. Volgens AWV wordt de R8 idealiter gesloten, zowel ter hoogte van de Brugsesteenweg als ter hoogte van de N43. De Brugsesteenweg en N43 krijgen dan een aansluiting met de R8, terwijl de Noordlaan, de Kortrijksestraat/Kuurnsesteenweg en de Zandbergstraat een verbinding tussen de ventwegen krijgen of behouden. Om de Noordlaan ten volle te laten fungeren als invalsweg van de ventwegen naar de industriezone, zou de Heirweg dan worden afgesloten. Het effect dat het afwerken van de Noordelijke R8 zou hebben op de mobiliteit ter hoogte van het complex Kortrijk-Oost wordt meegenomen in de studie over de complexen Kortrijk-Oost en Hoog-Kortrijk. “Het Agentschap Wegen en Verkeer plant deze studie in 2017 en voorziet hiervoor in 250.000 euro”, aldus Bert Maertens. Ook in 2018 voorziet AWV 100.000 euro voor een studie over de beveiliging van de aansluiting van de R8 met de N43, de Hippodroomstraat en de Zandbergstraat (Harelbeke). 

Jorgen Deman jorgen.deman@vlaamsparlement.be – gsm 0477 28 93 92 / foto Aclagro NV.

Geplaatst op 01.09.2016
3804 artikelspagina's: 1 ... 242 243 244 245 246 <<< 247 >>> 248 249 250 251 252 ... 381