Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Multilaterale aanpak tegen leegstand werkt

Blankenberge is een groeiende stad. Alle cijfers geven aan dat onze bevolking blijft toenemen en we zelfs opnieuw jongere inwoners aantrekken.
Elke leegstaande woning is er één te veel. Soms is de ligging, soms de staat van het gebouw en soms de prijs de reden voor de leegstand. Blankenberge heeft een stijgende woonbehoefte. Daarom snijden we o.a. extra woongebieden aan. Maar ook het bestaande patrimonium moet ingevuld worden. Als we daarin willen slagen moeten we het aantrekkelijk maken. Wonen in het centrum heeft ook zijn voordelen. De nieuwe maatregelen die de stad genomen heeft werken. De verwervingspremie is in het centrumgebied verdubbeld en er is ook een nieuwe premie duurzaam saneren. Schepen Björn Prasse: “De visie omtrent de premie duurzaam saneren is dat de hele gemeenschap van de meerwaarde kan genieten. De nieuwe premie werd 33 keer toegekend en de stad Blankenberge investeerde zo 33.000 euro in de duurzaamheid en de kwaliteit van het patrimonium. Ook verhuurders kunnen trouwens gebruik maken van de premie. Zo maken we de huurmarkt in onze stad eveneens duurzamer en kwalitatiever. De dubbele verwervingspremie voor de binnenstad trekt ook aan. In 2015 werden 50 dossiers voor de verwervingspremie goedgekeurd en investeerden we over heel Blankenberge 163.000 euro om jonge gezinnen hier te laten wonen.” In het eerste jaar van de legislatuur (2013) stonden nog 244 wooneenheden in onze stad leeg. Mede dankzij de nieuwe maatregelen is dat cijfer op een kleine drie jaar teruggebracht tot 208. Dat is een daling van ruim 15%. De dienst Wonen van Blankenberge is ondertussen ook ontvoogd. Schepen voor Wonen, Prasse: “Door de ontvoogding kunnen we de procedures naar aanleiding van inspecties op de woonkwaliteit merkbaar sneller laten verlopen. Die inspecties hebben ertoe geleid dat in meerdere panden noodzakelijke ingrepen werden uitgevoerd. Door de eigenaars erop te wijzen wat beter moet en daar dan ook premies voor aan te bieden, verhogen we de kwaliteit van heel wat woningen. Dat maakt ze aantrekkelijker en zo staan ze minder lang leeg.” Indien er geen verbeteringswerken worden uitgevoerd vragen we de Burgmeester een besluit van ongeschikt- of onbewoonbaarheid uit te vaardigen. Daarnaast hebben we een heffing op verwaarloosde panden die van 1800 euro in 2015 oploopt naar 2400 euro in 2019. Is de toestand na drie of meer jaar niet verbeterd dan zijn er toeslagen mogelijk tot 100%. Ook deze maatregelen zijn een stevige stok achter de deur om de eigenaars aan te zetten tot de nodige verbeteringswerken en dus ook de leegstand van woningen terug te dringen. 

Dienst comminicatie Blankenberge / Front montage Bernard Decock

Geplaatst op 23.12.2015

Kerstactie Handelaars Belle Epoque Oostende, kom shoppen en maak kans op mooie prijzen

De Kerstactie loopt van 27 november tot 31 december 2015 bij alle leden van de handelaars Belle Epoque Oostende in de Alfons Pieterslaan, Nieuwpoortsesteenweg van Petit Paris tot de H Hartlaan en Torhoutsesteenweg van aan het Mac Leodplein tot aan ’t Peerd.De prijzenpot bestaat uit tickets voor de film, voor KVO, de basket, tickets Muzee of Het Het Stadsmuseum, een fles wijn of bubbels.
De actie loopt van 27 november tot 31 december 2015 bij alle leden van de handelaars Belle Epoque Oostende in de Alfons Pieterslaan, Nieuwpoortsesteenweg van Petit Paris tot de H. Hartlaan en Torhoutsesteenweg van aan het Mac Leodplein tot aan ’t Peerd. De bijna 200 handelaars/leden van de Handelaarsbond Belle Epoque Oostende delen vanaf 27 november klantenkaarten uit aan iedereen die er een aankoop doet. Als je in vijf verschillende winkels gaat shoppen, maak je kans op een prijs. De prijzenpot bestaat uit tal van leuke prijzen, zoals tickets voor de film, tickets voor KVO, tickets voor de basket, tickets Muzee of Het Stadsmuseum, een fles wijn of bubbels. Na de kerstvakantie vindt de trekking van de winnaars plaats. Iedereen die een prijs wint, zal verwittigd worden per mail. De lijst komt ook op de website www.belle-epoquewijk.be
Belle Epoque Oostende Alfons Pieterslaan, Torhoutsesteenweg, Nieuwpoortsesteenweg zn 8400 Oostende 

Bron : Uit in Oostende

Geplaatst op 23.12.2015

Jakkedoe scoort op Belgische prijs voor veiligheid en preventie

De stad Menen kaapte met het jongerenontmoetingshuis Jakkedoe de 5de plaats weg op de uitreiking van de Belgische Prijs voor Veiligheid en Preventie. Uit handen van de Minister van Binnenlandse Zaken ontvingen we ook een cheque van 1.000 euro”, weet een tevreden schepen voor Jeugd Griet Vanryckegem.
Het jongerenontmoetingshuis Jakkedoe – gegroeid onder de vleugels van de stedelijke Jeugddienst en het CAW Zuid-West-Vlaanderen – is een plek in Menen waar ontmoeting en vrijetijdsbesteding voor jongeren van 12 tot 25 jaar wordt georganiseerd. Jakkedoe biedt een ontmoetingsplaats waar jongeren op een speelse en vrije manier contacten kan leggen met andere jongeren en begeleiders. Door het opbouwen van relaties tussen jongeren en begeleiders wordt het mogelijk om over diverse thema's openlijk te communiceren. Deze communicatie gebeurt op een onvoorwaardelijke en respectvolle manier.
5de op 26 projecten
Het Meense project nestelde zich naar aanleiding van de Belgische Prijs voor Veiligheid en Preventie op een knappe 5de plaats tussen een totaal van 26 inzendingen. Jakkedoe wordt vooral geroemd omwille van de resultaten die het jongerenontmoetingshuis behaalt. Zo stimuleert het project jongeren om naar deeltijds onderwijs over te stappen in plaats van te stoppen met school. Jongeren waarvan iedereen zei ‘dat komt niet goed’, steken wel nog steeds de neus aan het venster, stellen het goed en erkennen dat Jakkedoe hen echt heeft geholpen bij het nemen van bepaalde beslissingen. Ook de informatieverstrekking rond druggebruik werkt. De jongerenontmoetingsplek is ook ‘besmettelijk’: ouders komen met hun zoon of dochter langs, omdat ze zien dat de buurjongen er baat bij heeft. “Én belangrijk: nog voor de mediastorm rond radicalisering waren er al gesprekken over geloof, zingeving, religie, politiek, geweld, weerbaarheid… onder de jongeren van Jakkedoe”, voegt burgemeester Martine Fournier er nog aan toe.
Nog dit: ons jongerenontmoetingshuis Jakkedoe vind je na 23/12 op een nieuwe locatie in de voormalige politiepost op het Vander Merschplein/Kazernestraat in Menen. Tot die tijd kun je terecht in het Jeugdcentrum Petrol in het Park Ter Walle (J&M Sabbestraat 163a, Menen). Jakkedoe kun je ook bereiken via T 0499 535 056.

Geplaatst op 23.12.2015

Blankenberge gaststad voor Eneco Tour 2016

Blankenberge, dé gezinsbadplaats bij uitstek aan de Belgische Kust, heeft besloten om in 2016 verder in te zetten op wielrennen door de Eneco Tour naar de kustgemeente te halen.

Op woensdag 21 september zal de 3de etappe van de Eneco Tour vertrekken in Blankenberge. De kustgemeente en organisator Golazo sports hebben daarrond donderdagmiddag een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. Na de start op de Grote Markt wordt eerst een lokale lus gereden met tussensprint ter hoogte van de startplaats. Blankenberge biedt zo de vele wielerliefhebbers een mooie sportieve happening in het centrum. Eerder dit jaar was Blankenberge ook al startplaats voor een rit in de Eurometropole Tour.
De Eneco Tour is de enige meerdaagse rittenwedstrijd in Nederland en België die deel uitmaakt van de UCI World Tour, ’s werelds hoogste wielercompetitie, en de enige wedstrijd in de wereld die klimaatneutraal wordt georganiseerd. In 2016 wordt de 12e editie gereden, uitzonderlijk – omwille van de Olympische Spelen in Rio in augustus - van maandag 19 september tot en met zondag 25 september.

Katrien Van Ryssel, schepen voor Sport van de stad Blankenberge: “Tijdens de zomermaanden is onze toeristische badstad zeer geliefd bij duizenden vakantiegangers die massaal afzakken naar ons Noordzeestrand. Het verplaatsen van de Eneco Tour 2016 naar de maand september is voor Blankenberge een opportuniteit om een contract met Golazo Sports te ondertekenen voor een rit van de Eneco Tour. De start van een etappe van ’s werelds hoogste wielercompetitie zal Blankenberge in de nazomerperiode een internationale uitstraling geven op sportief vlak, maar zal ook voor de nodige toeristische promotie zorgen voor onze kustgemeente.”

Patrick De Klerck, burgemeester van de stad Blankenberge: ”In een badstad als Blankenberge neemt het beleidsdomein sport een zeer belangrijke plaats in. Als stadsbestuur hebben we de taak om een kader te scheppen zodat sportbeleving kan gestimuleerd worden voor de verschillende doelgroepen. Blankenberge is een bruisende sportstad en deze hoogvlieger binnen de wielersport zal zeker een prachtig uitgangsbord betekenen.”

Rob Discart, koersdirecteur: “We zijn verheugd over de deelname van de stad Blankenberge, we kunnen spreken van een duidelijke win-winsituatie. Eerder was Blankenberge al betrokken bij de organisatie van verschillende wielerwedstrijden en was er heel wat publieke belangstelling. Ook bij de bestuurders en de middenstand blijkt er veel enthousiasme voor deze samenwerking. Eneco Tour is een wielerwedstrijd van het hoogste niveau die de beste wielerploegen aantrekt, een prachtig kader creëert bij de start en tevens zorgt voor een ruime uitstraling. Dit zal ongetwijfeld zorgen voor een belangrijke ondersteuning van de beeldvorming van sportstad Blankenberge en het zal de vele wielerliefhebbers motiveren om af te zakken naar de badstad op woensdag 21 september. Ik kijk er alvast naar uit!” Meer info: www.enecotour.com

Geplaatst op 23.12.2015

Dierenasiel 'De Grensstreek' zoekt vrijwilligers

Dierenasiel 'De Grensstreek' is een vzw die instaat voor de opvang van afgestane, verloren gelopen en in beslag genomen dieren. Het gaat vooral om honden en katten. De dieren die er terecht komen krijgen medische verzorging, worden gevaccineerd en worden zo snel mogelijk gecastreerd of gesteriliseerd om zo extra voortplanting te voorkomen.
Voor de dieren wordt via de website, Facebookpagina en hun driemaandelijks infoblad een adoptiegezin gezocht. De dieren kunnen zo lang als nodig in het asiel verblijven. Het is sowieso altijd de bedoeling dat elk dier vroeg of laat een adoptiegezin vindt.
De vzw draait volledig op vrijwilligers. Martine Verstraete en Monique Blancke zijn de drijvende krachten van het asiel. Met hun groot hart voor dieren zetten ze zich niet alleen belangeloos in voor de dieren, maar verzorgen ze tevens de administratie en het dagelijks beheer van de vzw. Dank zij de werkingstoelage van de gemeenten slagen ze er in het asiel draaiende te houden.
Maar geld alleen volstaat niet. Diverse vrijwilligers helpen hen in het onderhoud van de dierenverblijfplaatsen. Maar er zijn tevens vrijwilligers nodig voor hun dierenophaaldienst. En net daar wringt het schoentje. Voor het ogenblik zijn zij dringend op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die deze taak op zich willen nemen.
Heb jij een hart voor dieren, ben je in het bezit van een rijbewijs B, heb je veel beschikbare tijd en heb je wat ervaring met honden?
Neem dan contact op met het asiel via T 056 423 840 of T 0491 423 840, of via e-mail dierenasiel@degrensstreek.be.
Of ga eens langs. Het dierenasiel is dagelijks open van 15 u. tot 18 u. met uitzondering van zon- en feestdagen. Het dierenasiel vind je in de bedrijvenzone op LAR 40 in Rekkem.

Geplaatst op 23.12.2015

ACV Zwevegem schenkt via de actie “Armoede is geen spel” een mooi kerstcadeau aan Food4All

ACV Zwevegem schenkt in deze kerstperiode via de actie “Armoede is geen spel” een mooi bedrag van 1.567 euro aan Food4All, de organisatie die in Zwevegem en omstreken instaat voor het verdelen van de voedselpakketten.
Tijdens de stakingsdagen vorig jaar werd er massaal gestaakt naar aanleiding van de aangekondigde regeringsmaatregelen. Ook het ACV personeel was solidair en staakte mee, waardoor zij die dag geen loon ontvingen. Samen met de werkgever besliste men om het uitgespaarde loon van deze dagen te schenken aan goede doelen verdeeld over 5 verschillende regio’s. Over heel Zuid-West-Vlaanderen werd op deze manier meer dan 7.000 euro verdeeld onder armoede-initiatieven.
In de Regio Zwevegem startte eind 2014 het project “Armoede is geen spel”. Het betreft een initiatief van Beweging.net waar, naast ACV Zwevegem, ook CM, Okra, Femma, KWB, KAJ, Ziekenzorg en Welzijnszorg aan meewerken. Gedurende het voorbije jaar werden reeds verschillende initiatieven uitgewerkt om armoede in de regio onder de aandacht te brengen én in de toekomst structureel aan te pakken. ACV Zwevegem liet de stuurgroep van het project bepalen naar welk goed doel de 1.567 euro zou gaan. Zij beslisten om de schenking te doen aan de plaatselijke voedselbank Food4All.
Het ACV hoopt alvast samen met Beweging.net en alle andere betrokken verenigingen dat iedereen in de regio Zwevegem een warme kerst kan beleven, en hoopt met het geschonken bedrag alvast een duwtje in de rug te kunnen geven.

Auteur: Emma Verbeken

Geplaatst op 23.12.2015

Kerstconcert in hartje Kortrijk ten voordele van jongeren die strijden tegen kanker

Op zondag 27 december brengt de Italiaanse zanger/pianist Maestro Nicola Vigna een eerbetoon aan Andrea Bocelli aan de vleugelpiano in de Sint Maartenskerk in het centrum van Kortrijk.
De opbrengst van het concert gaat integraal naar het Warriors-project, dat via integere kunstfotografie steun biedt aan kankerpatiënten in nood.
Het concept van Warriors is het maken van respectvolle, professionele kunstfoto's met als model mensen die vochten of nog steeds vechten tegen kanker, vooral jongeren en ook kinderen. Dit resulteert in prachtige, pakkende, stijlvolle en unieke beelden, belangeloos gemaakt door professionele kunstfotografen, onder leiding van make up en hairstyling artist Vanessa Bossuyt Vigna. Foto's te bezichtigen op de website www.warriors-project.com, en ook enkelen in de kerk zondag.
Meter van het project, actrice Gilda De Bal,zal zondag de introductie doen van het concert.
Peter is Stefaan De Clerck, ex minister van justitie en ex-burgemeester van Kortrijk, bakermat van de bezielster van het project, Vanessa Bossuyt Vigna.
Aanvang: 15u30. Inkom volwassenen:vvk 12.5€, kids 5€.Dag zelf:kids 6€ en volwassenen 15€.
VIP tickets met culinaire hapjes en drankjes aan 35€.
Tickets te bestellen via info@warriors-project.com of op 0497181396. 

Auteur: Vanessa Bossuyt Vigna

Geplaatst op 23.12.2015

Comedy Show 31/01/2016 Budascoop Kortrijk

Vereniging people HELP people Kortrijk organiseert op Zondag 31/01/2016 te Budascoop Kortrijk, de grootste mix Comedy Show ooit met de meest bekende stand up comedians:
-Bert Gabriels
-Rachid Larouz
-Sven Hardies
-Youssef el Moussaoui
-Samir Fighil
-Ramzi Zerqane

Opbrengst gaat integraal naar noodzakelijk basisbehoeften tvv de oorlogsvluchtelingen in de tentenkamp te Duinkerke en een deel naar noodzakelijke steun aan de meeste daklozen in Vlaanderen.

De Kaartenverkoop aan de infobalie van de Kortrijkse Stadsschouwburg (Schouwburgplein 14 Kortrijk) is gesloten tot 04/01/2016 maar dagelijks bereikbaar via mail : uit@kortrijk.be

Vvk:13euro
Deur:16euro
Kaarten Comedy Show kunnen over heel Vlaanderen opgestuurd worden.
(Comedy Show is enkel Nederlandstalig)
(Budascoop: BEPERKTE PLAATSEN tot max. 300) (zie ook onze faceboock eventpagina: Courtrai Nous Fait Rire)

Auteur: Qnioun Jamal

Geplaatst op 23.12.2015

Topsportgymnaste Cindy Vandenhole genomineerd voor West-Vlaamse Sportprijzen

In Beernem werden uit heel wat kandidaten (2015 was immers een sportief boerenjaar) in acht categorieën drie namen naar voor geschoven die uiteindelijk om de West-Vlaamse Sportprijzen zullen strijden. De prijsuitreiking heeft plaats op woensdag 2 maart 2016 in Plopsaland De Panne. Eén van de genomineerden in de categorie “beloftevolle jongere” is topsportgymnaste toestelturnen Cindy Vandenhole, aangesloten bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Ook Acrobatische gymnaste Kaat Dumarey is genomineerd in de categorie “minder bekende sporten”.
Door de verschuiving in bevoegdheden wordt sport straks louter Vlaamse materie, dus is het niet meer aan de provincie om sportprijzen uit te reiken. Al ziet men het op de provinciale sportdienst graag anders. Het zou dus best kunnen zijn dat dit de allerlaatste West-Vlaamse Sportprijzen zijn. De mogelijkheid om eind 2016 nog de sportprijzen van volgend jaar uit te reiken wordt nog bekeken, maar budgettair wordt dat ook niet makkelijk.
Het West-Vlaamse Sportgala vindt plaats op woensdag 2 maart in Plopsaland De Panne. Eén van de genomineerden is topsportgymnaste toestelturnen Cindy Vandenhole, die aangesloten is bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Cindy Vandenhole turnt reeds haar volledige carrière bij Vaste Vuist Lauwe en turnt nu onder de vlag van Vaste Vuist bij Topsport Gent. Cindy traint 28u per week. Cindy Vandenhole is nog steeds in de running voor een ticket voor de Olympische Spelen in Rio 2016. Haar doelstelling is om er op de Olympische Spelen van 2016-2020 medailles te behalen op haar favoriete toestellen damesbrug en sprong.
Cindy Vandenhole werd dit jaar Belgische kampioene toestelturnen Artistieke Gymnastiek Dames te Malmedy in de categorie Seniores A. Dit is het hoogste niveau topsport. Cindy maakt eveneens deel uit van het nationale damesgymteam die momenteel nog volop strijd voor een ticket voor de Olympische Spelen in Rio. Cindy nam onlangs deel aan het internationaal Gymgala te Antwerpen. Op de Europese Spelen te Bakou behaalde ze een 25ste plaats. Cindy nam succesvol deel aan tal van internationale wedstrijden. Op de Finale van Flanders International Team Challenge te Gent behaalde zilver.
Volgende genomineerden in de categorie van Cindy Vandenhole en Kaat Dumarey:
Beloftevolle jongere
Cindy Vandenhole (artistieke gymnastiek), Michael Vanthourenhout (veldrijden), Stien Vanhoutte (skeeleren).
Minder bekende sport
Sandrine Tas (skeeleren), Peter Allemeersch (zeilwagenrijden) en Kaat Dumarey (acrobatische gymnastiek).
Foto: Topsportgymnaste Cindy Vandenhole genomineerd voor de West-Vlaamse sportprijzen met vlnr Kaat Dumarey en Cindy Vandenhole

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 23.12.2015

Christmas Village


Het gezelligste plein van Oostende baadt in kerstsfeer tot en met 27 december. Geniet met een Glühwein of jenever in de hand van de kerstanimatie en het aangepaste muziekprogramma op het Vissersplein. Het kerstdorp wordt omringd door meer dan 50 verlichte kerstbomen. De typische drank- en eetchalets maken het geheel compleet.
Het gezelligste plein van Oostende baadt in kerstsfeer. Geniet met een Glühwein of jenever in de hand van de kerstanimatie en het aangepaste muziekprogramma. Het kerstdorp wordt omringd door meer dan 50 verlichte kerstbomen. De typische drank- en eetchalets maken het geheel compleet.
Bron: UiTinVlaanderen.be

Geplaatst op 22.12.2015
3332 artikelspagina's: 1 ... 242 243 244 245 246 <<< 247 >>> 248 249 250 251 252 ... 334