Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Nieuwbakken festivalreporters trekken de zomer op gang

Jongeren die dromen van een carrière als reporter, concertfotograaf of recensent kunnen op Kokopelli Festival in mei met hun pen of camera aan de slag. Kokopelli en medialab Quindo leiden jongeren op tot concertfotograaf, radio- en videoreporter of recensent. Jongeren leren de knepen van het vak in 3 sessies. Ze leren er hoe ze een interview afnemen, hoe ze een verhaal vertellen en krijgen zicht op de techniek.
Op het Kokopelli Festival op 15-16-17 mei 2015 in Gullegem kunnen ze meteen aan de slag. Samen maken de jongeren een verslag met video’s, foto’s en recensies. Deze worden gedeeld op de website en op sociale media (Facebook, YouTube, Twitter, …).
Wanneer? • De workshop bestaat uit 3 sessies. • Op 3 zaterdagvoormiddagen: 25 april, 2 en 9 mei 2015
Telkens van 9u30 tot 12u Waar? In Kortrijk Medialab Quindo 2de verdieping Muziekcentrum Track Conservatoriumplein 1 8500 Kortrijk
Inschrijven ? Via een mail naar info@kokopelli.be: • Onderwerp ‘inschrijving workshop’ + vermelding naam, rijksregisternummer, adres en telefoonnummer.
vanaf 15 jaar kunnen deelnemen. kan tot en met 1 februari 2015
http://www.kokopelli.be/nl/artikel/word-jij-festivalreporter-op-kokopelli
Andere data om te onthouden:
21/03/2015: Kokopelli Fiesta @ Dudu Heule
30/04/2015: Kokopelli Preparty @ Den Osse Gullegem 15-16-17/05/2015.

Foto's : Kokopelli / De redactie Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 21.01.2015

Fietskoeriers winnen Groene Pluim 2015 Groen West-Vlaanderen

Naar jaarlijkse gewoonte reikt Groen West-Vlaanderen op haar nieuwjaarsreceptie een groene pluim uit aan een organisatie, bedrijf of initiatief dat een groen duwtje in de rug verdient.
Dit jaar lieten we ons inspireren door de rede van de gouverneur over ‘Ondernemen’ en zetten de groene pluim in het thema van de (groene) economie. Want de ‘droomwerven’ die de gouverneur voor de toekomst ziet, zijn die de onze. Groen droomt niet van een cargoluchthaven in de Noordzee, maar van steden waar fietsen de norm wordt. Groen droomt niet van het winnen land op de zee, maar van zuinig en milieuvriendelijk omspringen met onze beperkte ruimte en grondstoffen. Groen mikt niet op export van tonnen varkensvlees, maar kiest voor lokale productie op maat van de bewoners.
Er werden 3 (groepen van) bedrijven genomineerd die in onze groene dromen passen:
1. Beauvent cvba
Noem Beauvent gerust de ‘West-Vlaamse Ecopower’. Wat kleiner en zelf geen stroomleverancier naar particulieren, maar met dezelfde filosofie. En die is om lokaal duurzame energie te produceren. Een fijnmazig netwerk van kleinschalige en milieuvriendelijke energieproductie, zo dicht mogelijk bij de plaats van verbruik, is de groene visie op duurzame stroomvoorziening. En ze doen dat bovendien in de vorm van een coöperatieve onderneming, waarbij iedereen die een aandeel heeft met gelijk stemrecht mee kan beslissen over de richting die de onderneming moet ingaan.
2. Fietskoeriers
Fietskoeriers in onze provincie bestaan ondertussen in Brugge, Kortrijk, Roeselare en Oostende. Ze vormen een goed alternatief voor het rondbrengen van allerhande pakjes en poststukken in de steden. Het is een milieuvriendelijke vorm van transport, neemt veel minder ruimte in dan de wagen en de fietskoeriers zijn in een stedelijke omgeving bovendien een stuk sneller dan de wagen. Deze relatief nieuwe vorm van logistiek willen we dan als Groen ook alle kansen geven.
3. Peter Steen & Co en Wonen en Natuur
Deze 2 bedrijven uit respectievelijk Heuvelland en Ruiselede verkopen bio-ecologische bouwmaterialen. Duurzaam bouwen zit de laatste jaren erg in de lift, maar wordt vooral benaderd vanuit het energie-aspect en minder op materiaalkeuze. Bio-ecologisch bouwen en wonen wil het gebruik van milieuvriendelijke en zoveel mogelijk minerale of hernieuwbare materialen promoten. Bouwen kan immers ook met hout in plaats van beton, isoleren met hennep in plaats van polyurethaanschuim, schilderen met leemverf in plaats van petrochemische producten,… De ligging van de bedrijven bewijst trouwens ook dat je niet in de stad hoeft te zijn om voortrekkers te vinden.
De leden van Groen West-Vlaanderen konden hun stem uitbrengen en kozen voor de verschillende West-Vlaamse fietskoeriers als winnaar van de groene pluim 2015! / Herman Lodewijckx, provincieraadslid, 0496540270 Annick Willemans, provinciaal voorzitter. 

Foto's : Groen West Vlaanderen

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 21.01.2015

Poëziepingpong

Het dichterskoppel David Troch en Sylvie Marie voert een woordenstrijd. Het lot bepaalt wie met een gedicht begint en de ander pikt hierop in met een poëtischereactie. Ze vuren de gedichten als pingpongballen op elkaar af en creëren zo een verhaal dat alle kanten opspringt.
Kom op 28 januari zeker eens kijken naar deze prikkelende en verrassende voorstelling!
Praktisch:
Graag vooraf inschrijven. De ‘battle’ start om 15.30 in de Literatuurkamer.
Info en inschrijvingen:
Bibliotheek Blankenberge – Onderwijsstraat 17 - 8370 Blankenberge
050 41 59 78 – blankenberge@bibliotheek.be 
Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 21.01.2015

Poëziewedstrijd ‘Word jij onze stadsdichter?’

Schrijf, blog, vlog, rap of dicht je graag? Zoek je een podium voor deze teksten? Waag dan je kans en neem deel aan deze wedstrijd.
Als stadsdichter vertel je op geheel eigen poëtische wijze over jouw leven in en rondom Blankenberge. Reserveer de avond van 23 april 2015 in je agenda: dit kan het moment zijn van jouw grote doorbraak! Deze avond treed je mogelijk op voor publiek in onze Aula. De winnaar ontvangt 200 euro, een geschenk en mag voor een periode van twee jaar verschillende Blankenbergse evenementen opfleuren met een poëtisch intermezzo.
Praktisch
Wedstrijdvoorwaarden: je bent 15 jaar of ouder én hebt een link met Blankenberge en haar couleur locale. je bent bereid om vanaf het voorjaar van 2015 (gedurende twee jaar) stadsdichter van Blankenberge te zijn. Hoe deelnemen Schrijf één gedicht/song- of raptekst over Blankenberge (max. 30 regels) en één naar keuze. Onderteken deze telkens met een pseudoniem Noteer jouw pseudoniem, familienaam, voornaam, contactgegevens (adres, e-mail, gsm-nummer), geboortedatum in een apart document. E-mail deze drie documenten met jouw motivatie vóór 20 maart 2015 naar judith.vergauwe@blankenberge.be Het wedstrijdreglement is te vinden op de website bibliotheek.blankenberge.be, op onze Facebookpagina en aan de infobalie in de Lobby van de bibliotheek.

Geplaatst op 21.01.2015

Blankenberge ontvangt 90.342 euro co-financiering voor aanleg ontsluitingsweg naar de ambachtelijke zone ‘De Riethoek’

Burgemeester Patrick De Klerck: ”In het kader van de mobiliteitsconvenant (module 14) kende de Vlaamse overheid de som van 90.342 euro toe voor het uitvoeren van de ontsluitingsweg van de N 371 naar de ambachtelijke zone ‘De Riethoek’. Door de realisatie van de ontsluitingsweg vanaf het rond punt op de N 371 zal de ambachtelijke zone vlotter en veiliger ontsloten kunnen worden.”
Schepen van Openbare Werken, Ivan De Clerck bevestigt dat de werken starten op 23 februari 2015: “Deze werken kaderen in de aanpak van de ‘Zwarte Punten’ en moet het kruispunt Ambachtstraat/Brugse Steenweg ontlasten. De nieuwe toegangsweg zal tussen de rotonde en de Schaapstraat liggen. Er wordt gekozen om langs beide zijden van de weg een groene buffer te voorzien, het fietspad wordt voorzien van lage verlichtingspalen. De werken zullen in totaal 325.356 euro kosten.
foto : Blankenberge - Online

Geplaatst op 21.01.2015

Bissegem vuurt

Ook in 2015 slaan OC De Troubadour, heel wat Bissegemse verenigingen, Unizo en culturele werkgroep de handen in elkaar om Bissegem Vuurt voor de vierde keer te organiseren. Zowel verenigingen uit Bissegem, alle Bissegemnaren als heel wat andere genodigden kregen de kans om bij een glaasje en een hapje het nieuwe jaar in te zetten. Muziek, kinderanimatie, tombola, veel vuur en culinaire verwennerij waren de centrale ingrediënten van dit Bissegemse feest. Het vurig treffen kon men bijwonen rond het OC De Troubadour aan het Vlaswaagplein. Bij deze gelegenheid werd de concertharmonie Crescendo gelauwerd als de persoonlijkheid van het jaar 2014 . Voorzitter Philip Wittouck mocht bij deze gelegenheid een bloementuil en een aandenken ontvangen.

De Redactie / Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 21.01.2015

Arte del Sueño schenkt opbrengst extra voorstelling 'Belle en het Beest' aan goed doel

De productie 'Belle en het Beest' zit er jammergenoeg al weer op.
De 22 voorstellingen liepen als een trein, alles liep gesmeerd. In totaal mocht de voorstelling Belle en het beest er iets minder dan 7000(!) bezoekers ontvangen in Het Spoor in Harelbeke.
daar alle tickets in een mum van tijd volledig uitverkocht.werden , werd er besloten nog ergens een extra voorstelling bij het -al erg krappe schema- konden bij proppen.
Er kozen voor vrijdag 26 december, daar konden ze nog een namiddagvoorstelling voor de avondvoorstelling plaatsen.
Om verder te gaan op het elan hield de 'extra voorstelling wegens succes' het amper een paar uurtjes vol alvorens te worden vergezeld van het label 'volzet'.Met de Raad van Bestuur speelden ze met het idee om de opbrengst van deze voorstelling aan een goed doel te schenken. Toen ze de berichtgeving van 'Zambians' op social media zagen voorbijkomen was de keuze al snel gemaakt.'Zambians' wordt vertegenwoordigd door Tijs Naert en Tine Buysens, zij werken voor GCMF 'Give the Children of Mpongwe a Future' http://mpongwe.nl/
Een team van o.a. Harelbeekse vrijwilligers bouwt aan een technische school in Mpongwe, Zambia.
De som van €3000 zal overmaakt worden aan hun organisatie. Met deze is toneelkring er ook van overtuig dat die centen goed besteed zullen worden.

Hannes Otté / voor de redactie Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 20.01.2015

Burgelijke medaille voor 25 jaar dienst

 

Januari is traditioneel een maand met heel wat nieuwjaarsrecepties. In VTI Kortrijk wordt de receptie elk jaar door een andere afdeling verzorgd. Dit jaar zorgden de collega’s van de afdeling Elektriciteit voor een fijne omkadering rond het toepasselijke thema “Blackout”. Bovendien worden er elk jaar een aantal verdienstelijke collega’s gedecoreerd. Deze keer kregen leerkrachten Nadine Deschijnck , Dominique Decock en Veerle Coucke de burgerlijke medaille voor 25 jaar dienst in het VTI opgespeld door Carl Vereecke, gedeputeerde van de provincie West-Vlaanderen die bevoegd is voor onderwijs.
Op de foto: boven v.l.n.r.: Serge Huyghe (voorzitter Inrichtende Macht), Myriam Devriendt (algemeen directeur), Carl Vereecke (gedeputeerde provincie). 
Onder v.l.n.r.: Nadine Deschijnck, Dominique Decock, Veerle Coucke.

De redactie / Bernard Decock

Geplaatst op 20.01.2015

De 9de editie van Velofollies is voltreffer van formaat!

Na 3 dagen fietsgekte zijn er maar liefst 34.889 bezoekers langsheen de 293 standen gewandeld. De 9de editie van dé fietsbeurs in de Benelux eindigt hiermee op een zucht van 35.000 bezoekers! Een stijging van iets meer dan 5% ten opzichte van het aantal van 33.415 bezoekers tijdens de voorgaande editie. Fietsen zit dus nog steeds in de lift. “In de afgelopen jaren is Velofollies uitgegroeid tot een zeer complete internationale beurs die door de exposanten ervaren wordt als dé locatie om hun nieuwigheden te lanceren naar de eindconsument.” Velofollies bevestigt hiermee zijn rol als eerste fietsklassieker van het jaar en biedt een uitstekend overzicht van de mondiale fietsinnovaties aan. Deze primeurs zijn ondertussen algemeen bekend bij onze bezoekers en dit zien we dus duidelijk in de bezoekersaantallen van deze editie. Door de vele productpresentaties krijgen bezoekers de gelegenheid om sommige modellen ook echt in de praktijk te ervaren. Een mooi voorbeeld hiervan is het zeer druk bezochte e-bike parcours, dat naar de komende edities zeker wordt behouden. Het is dan ook aangenaam om zien dat de presentatie en de mix van sportfietsen en dagdagelijkse modellen perfect hand in hand gaat. Veel van de exposanten maken hier trouwens dankbaar gebruik van en leveren extra grote inspanningen om hun standruimte zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de actieve en iets meer passieve fietser. Race, mountainbike en BMX staan zij aan zij met de stadsfiets, e-bike of kinderfiets. Vervolledig dit met een groot aantal standruimtes uitgerust met de allernieuwste collecties kleding, helmen, schoenen en andere fietsaccessoires en dan kan je als bezoeker niet anders dan enkele uren de tijd nemen om alles rustig te bekijken, voelen en uitproberen. Positieve geluiden ook uit de zijde van de diverse teams die op Velofollies hun ploegvoorstelling organiseerden. Ook hier is sprake van een toenemende belangstelling van geïnteresseerden, wat een hart onder de riem is van de ploegleiders en hun sponsors. De wielersport is en blijft in België een certitude. De omvangrijke stijging bij de vrouwelijk en jeugdige bezoekers bewijst tenslotte eveneens dat Velofollies een echt familiegebeuren is en dat de fiets in al zijn vormen een rooskleurige toekomst voor zich heeft.
“Met zeer trouwe, tevreden exposanten en bezoekers kijken we alvast uit naar onze feestelijke jubileumeditie van volgend jaar”, aldus Pieter Desmet, organisator van Velofollies. Afspraak van 15 t.e.m. 17 januari 2016 in Kortrijk Xpo voor de eerstkomende uitgave van Velofollies. 

Linda De Geest

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 20.01.2015

Oplichting via internet

Oplichters bieden via het internet goederen aan voor een euro. Er hangt wel een abonnement aan vast. Het blijkt pure oplichting.
B.V. uit Kortrijk is geld kwijt en kreeg er geen goederen voor in de plaats. ‘Het leek aantrekkelijk’, zegt V. ‘Maandelijks goederen krijgen waarvoor je amper een euro betaalt. Daarvoor moest je echter een abonnement nemen van 24,90 euro per maand. Dat was ongeveer de waarde van die goederen min een korting. Zonder veel na te denken, vond ik dat een goed idee en gaf via het internet mijn gegevens vrij en het nummer van mijn Visa-kaart. Toen er een vierde keer werd gedebiteerd en nog altijd geen goederen ontving, ben ik naar de bank gestapt. Ik was erin geluisd op een slinkse manier.’
V. tekende te vlug in en zag amper in kleine lettertjes dat het abonnement onbeperkt doorliep en niet kon opgezegd worden. ‘Terwijl er ook duidelijk stond dat je je kon uitschrijven’, zegt V. ‘Maar dat zal voor de nieuwsbrief geweest zijn waar de producten worden aangeprezen. Het is allemaal slim uitgekiend. Uiteindelijk heb ik mijn Visa-kaart laten vernietigen. Sindsdien krijg ik geen meldingen meer dat er geld van mijn rekening is. Ik heb nooit een product gezien. Dat ging van een hoeveelheid frisdrank tot kledij van bekende winkelketens en meer. Die grote merken weten het wellicht zelf niet. Pure oplichting dus waar iedereen moet voor oppassen. Ik ben erin getuimeld, maar kon het beperken tot een verlies van 150 euro. De mails worden verstuurd vanuit een Nederlandse firma met een zetel in Barcelona. Alle berichten zijn in perfect Nederlands opgesteld. Een juridische procedure opstarten zie ik echter niet zitten. Mensen waarschuwen wel.’

Geplaatst op 15.01.2015
2526 artikelspagina's: 1 ... 243 244 245 246 247 248 <<< 249 >>> 250 251 252 253