Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Nieuwe dienstregeling bij de NMBS – oude wijn in nieuwe zakken

Indien sommigen denken dat de nieuwe dienstregeling bij de NMBS een vernieuwing in de denkpistes van het spoorbeleid inhoudt: niets is minder waard!
Tot op heden bestaan namelijk minstens drie dienstregelingen los van elkaar:
• dienstregeling van het treinstel;
• dienstregeling van de treinbestuurder;
• dienstregeling van de treinbegeleider.
Wanneer de treindienst verstoord vormen deze drie dienstregelingen de basis van een complete chaos: ofwel heeft men geen treinstel, ofwel geen treinbestuurder, ofwel geen treinbegeleider. Daarbij dient men ook rekening te houden met de houding van sommige personeelsleden bij verstoring van de treindienst: zo vlug mogelijk wegwezen!!
Jaren geleden werd het idee geopperd om de dienstregeling van treinstel, treinbestuurder en treinbegeleider samen te laten lopen.
Dit past echter niet in de algemene politiek van de NMBS: creatie van een volledig organigram (met uiteraard de erbij horende directiefuncties) voor wat betreft de dienstregeling van het treinstel, idem voor wat betreft de dienstregeling van de treinbestuurder en … - wat dacht je? – nog eens een aparte opzet voor wat betreft de dienstregeling van de treinbegeleider.
De logica is anders: indien men een treinstel voorziet van treinbestuurder en treinbegeleider en men laat deze 3 componenten gezamenlijk 8 à 9 uur een aantal treinen verzekeren, met als klap op de vuurpijl: de diensten van het personeel zoveel als mogelijk laten beëindigen daar waar ze begonnen (meestal de standplaats van het treinpersoneel, tevens standplaats van treinmaterieel) dan kan men in geval van verstoring van het treinverkeer zonder de minste problemen een basistreindienst in stand houden. Indien het treinpersoneel daarenboven zou eindigen in de standplaats, dan kan men een aantal losse (en derhalve onproductieve) ritten uitschakelen.
Men dient ervan uit te gaan dat het treinpersoneel gedurende zijn prestatie maximaal treinprestaties dient te verzekeren (waarbij de dienstregeling zo weinig mogelijk dode – lees: onproductieve – tijden omvat). Hierbij dient het klaarmaken en het beëindigen van het treinstel bij voorkeur uitgevoerd door gespecialiseerd “stationspersoneel” waardoor vermeden wordt dat treinpersoneel te lang opgehouden wordt in de vertrek- of de aankomststations van het treinstel.
Nadenken bij de NMBS doet wellicht pijn. Rationaliseren is er taboe. Liever houdt men onproductieve werkmethodes in stand die eerder overtollige en onproductieve tewerkstelling in stand houden. Zij die wel durven nadenken worden door het establishment vlug geïsoleerd.
De meeste leidinggevenden bij de NMBS werken immers niet voor het bedrijf maar voor vakbond, partij en last but not least: voor zichzelf.

Auteur :.Anoniem

Geplaatst op 24.08.2016

Fietsinfrastructuur in Kuurnsesteenweg

De Kuurnsesteenweg ligt op een stedelijke fietsroute tussen Kortrijk en Kuurne. Per dag passeren er gemiddeld 395 fietsers maar er is geen fietsinfrastructuur aanwezig. Tijdens Kortrijk Spreekt op Toer van februari ’15 in de wijk Pius X kwam de vraag naar veilige en comfortabele fietsinfrastructuur in de Kuurnsesteenweg. De stad Kortrijk laat vanaf 22 augustus fietssuggestiestroken aanbrengen. Er is onvoldoende ruimte in de straat om fietspaden aan te leggen. Fietspaden hebben wettelijke afmetingen en je mag er niet over rijden. De stad opteert daarom voor fietssuggestiestroken langs beide zijden van de straat. Hierbij wordt de plaats van de fietser aangeduid met een okergele markering. Als automobilist moet je op de suggestiestrook achter de fietser blijven. Als de suggestiestrook vrij is mag je ze wel gebruiken. Ter hoogte van de kruispunten komen er rode fietspadmarkeringen. In de huidige situatie mag er vrij geparkeerd in de Kuurnsesteenweg. Door de aanleg van de fietssuggestiestroken blijft er minder ruimte over en moet er een kant gekozen worden om te parkeren. Er werd gekozen om het parkeren telkens te organiseren langs de kant waar het meeste parkeerplaatsen over blijven. Om de nieuwe parkeersituatie te verduidelijken brengt de stad markeringen aan. Op 22 augustus enkel zeer plaatselijke hinder. Op 23 augustus zal er wel hinder zijn en wordt de rijweg afgesloten voor het verkeer. De werken verlopen gefaseerd: Eerst wordt het deel van de Kuurnsesteenweg tussen de Brugsesteenweg en de Kon. Leopold III-laan afgesloten en aansluitend het gedeelte tussen de R8 en de Kon. Leopold III- laan. Timing is onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.
Axel Weydts, schepen: "Door in te gaan op deze expliciete vraag van Kortrijk Spreekt op Toer, realiseren we terug een veilig stukje fietstraject. Helaas is de Kuurnsesteenweg te smal om fietspaden aan te leggen, maar met deze brede fietssuggestiestroken geven we de vele fietsers op dit traject wel een duidelijke plek op de weg. Ook de kruispunten worden veel veiliger met de duidelijke rode markeringen die de aanwezigheid van fietsers aantonen."
Meer info:Axel Weydts, schepen van Openbare Werken, Jeroen Vanhoorne, projectleider, 056 27 83 35 / Seel Seynaeve dienst communicatie stad Kortrijk

Geplaatst op 24.08.2016

Vaste Vuist Lauwe zoekt gymnastiektalent via testlessen

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe is op zoek naar nieuw aanstormend talent in de gymnastiek. Daarom organiseert de grootste club van de Gymfederatie proeflessen waarop coördinatie, durf, kracht en lenigheid getest worden. Afhankelijk van de resultaten, wordt beslist in welke lesgroep het kind volgend schooljaar kan starten.
Sportgroep Vaste Vuist Lauwe is op zoek naar meisjes en jongens geboren in 2010 en 2011. De testlessen gaan door in de turnzaal van sporthal Ter Leie, Hospitaalstraat te Lauwe. Dit op zaterdag 3 september 2016 van 11u-12u. Graag vooraf inschrijven via shanadezwarte@hotmail.com of peterbecquart@gymfed.be met vermelding van volledige naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en emailadres. Info: 0476/99.23.67. 

Dries Defossez

Geplaatst op 24.08.2016

Voor meer dan 17.000 fans wint Fabian Cancellara de 81-ste Kortrijk Koerse

Voor het avondcriterium van Kortrijk koerse werd "Spartacus " Cancellara in een cabrio rondgereden op het parkoer voor niet minder dan 17.000 wieler fanaten. Spartacus won de wedstrijd voor Jurgen Roelands en Sep Vanmarke. 

Voor de redactie en fotografie : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 20.08.2016

Cancellara gehuldigd op Kortrijks stadhuis

Voorafgaand van Kortrijk koerse werd in aanwezigheid van een grote schare supporters een hulde gebracht aan Cancellara. Dit in aanwezigheid van Kristof Allegaert en de 12-jarige Margot Rottiers, aspirante van wielerploeg Meubelen Gaverzicht-Glascentra Ct, alsook kampioene van West-Vlaanderen.
Fabian Cancellara en Kristof Allegaert mochten drie kussen in ontvangst nemen van Margot en een 3D gelaserde miniatuurfiets. 

Voor de redactie en fotografie : Bernard Decock

Geplaatst op 20.08.2016

Jaarlijkse wandelnamiddag VVB

De Vlaamse volksbeweging organiseert op zaterdag 3 september 2016 hun jaarlijkse wandeling met als thema " Sjouwen Door Aalbeke" met aansluitend gezellig samenzijn met een drankje , aan geboden door de afdeling kortrijk. De wandeling van max.6 KM start om 16u stipt aan café de Melkerij -Lauwestraat in Aalbeke en dit onder de leiding van Jan Deweer. 

Jean Pierre Dewijngaert

Geplaatst op 19.08.2016

Z8ENTOCHT IN KORTRIJK

Hét moment om de skatemicrobe te pakken te krijgen !!!
Recreatieve in-lineskaters, gesp de skates aan en kom op zondag 21 augustus naar Kortrijk.
Onder de deskundige leiding van in-lineskateclub Kangarooz wordt een lussentocht gereden van 6,5 km met daarna een tweede lus van 14,5 km. Beide parcours zijn vlak, toch is valbescherming een must. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom, fietsers kunnen achteraan meegenieten.
Om alles in goede banen te leiden zijn de staffers, fietsbegeleiders en de vrijwilligers van het Rode Kruis van de partij. Dankzij de sponsors wordt een aangepast drankje en knabbeltje aangeboden.
Verzamelen op de Grote Markt van Kortrijk vanaf 14u00, vertrek om 14u30
Parkeren kan gratis op het Conservatoriumplein.
Deelnemen is gratis. Bij nat wegdek wordt de tocht afgelast. 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 19.08.2016

Met 15.000 voor zestiende bierfeesten in Zwevegem

Op 14 en 15 augustuswaren 15.000 bezoekers aanwezig  op het Toyeplein in Zwevegem voor het zestiende Internationaal Streekbierenfestival. Het allerbelangrijkste op het internationaal streekfestival zijn natuurlijk de brouwerijen. Opnieuw zijn ze  er in geslaagd met een superaanbod met de internationale brouwerijwereld naar het Toyeplein in Zwevegem te brengen om de bezoekers kennis te laten maken met de rijke biercultuur die Belgie o.a..rijk is Naast de bekende brouwerijen waren er ook dit jaar een aantal Belgische brouwerijen/bierma's voor de eerste maal present in Zwevegem met name Inglorious Brew Stars, Brouwerij Maenhout, De Circusbrouwerij, Brouwerij Craeynest, Belgian Beetles Beer, Brouwerij De Meester, De Biermaekers, Brouwerij De Sater, Dikke Jan en Brasserie Les 3 Fourquets en kunnen we ook buitenlandse brouwerijen zoals Mongozo, Butcher’s Tears en Klein Duimpje uit Nederland en opnieuw Brewery 6°North uit Schotland verwelkomen.
Voorts waren er ook een aantal biertjes die zich voor de eerste maal presenteren hier in Zwevegem, en
zijn er bij tal van brouwerijen primeurs te vinden zoals onder andere Goedendag Donker van Brouwerij Toye of de nieuwe Wittekerke Wild van Brouwerij De Brabandere, de Gouden Carolus Indulgence lijn van Brouwerij Het Anker of een Triporteur Bling Bling van BOM Brewery. En wat dacht je van het Beetles Beer gemaakt met….. of de nieuwe Lefort Tripel van Brouwerij Vander Ghinste. U leest het, de lijst is
te groot om hier neer te pennen, het is dan ook aan jullie om deze nieuwe bieren te ontdekken op het festivalterrein zelf. 37 brouwerijen brengen ca 170 bieren mee!
Behalve één van de grootste openlucht bierfestivals in Europa, is het Internationaal Streekbierenfestival een op en top gezinsfestival, een unieke terrasjessfeer, met voor elk wat wils. Muziekliefhebbers kunnen genieten van diverse live optredens, een reden te meer om de stem te smeren !
Voor de kinderen was er een heus kinderdorp met kermisattracties en gratis animatie onder het toezicht van professionele monitoren van de Funbus 

Voor de redacctie & fotografie Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 18.08.2016

Werken groenzones Blauwe Poort, Albert Caullet- en Jozef Speybroeckwandeling

Vanaf 16 augustus krijgen de paden in de groenzones Blauwe Poort, Albert Caullet- en Jozef Speybroeckwandeling een grondige
onderhoudsbeurt (raming kostprijs € 257.637,92 incl. btw) . Zo verhoogt de stad het comfort voor voetgangers en fietsers. In het
najaar wordt ook vijver in park de Blauwe poort gebaggerd en gras errond hersteld.

De paden in de groenzones Blauwe Poort, Albert Caullet- en Jozef Speybroeckwandeling zijn overgroeid met mos en gras. Bij regenweer
staan er grote waterplassen. Deze paden krijgen na het zomerverlof een grondige onderhoudsbeurt. De stad renoveert de
dolomietpaden en voert aanpassingswerken uit om het fietscomfort te verbeteren:

• wegwerken onkruid, vuil, oneffenheden en waterplassen in de diverse dolomietverhardingen;
• wegwerken niveauverschillen tussen greppels en borduren ter hoogte van de verschillende aansluitingen;
• aanpassen van de afmetingen van de fietssluizen zodat bakfietsen comfortabel kunnen passeren;
• vaste houten afbakeningspalen ter hoogte van de diverse aansluitingen vervangen door flexibele paaltjes;
• aanleggen van een duurzame en onkruidvrije klinkerverharding ter hoogte van de aansluitingen enz.;
• aanpassen van de dolomietverharding aan de ideale fietslijnen.
De aannemer (Wegenbouw Ockier) werkt van 16 tot eind augustus in de omgeving van het schooltje Blauwe Poort. Tegen de start van
het nieuwe schooljaar zullen deze paden er piekfijn bij liggen. Aansluitend wordt er tot eind oktober gewerkt in de A. Caulletwandeling
en Jozef Speybroeckwandeling. In het voorjaar van ’17 volg de derde en laatste fase, het park Blauwe Poort.

Hinder

Tijdens de 1e fase is de omgeving van het schooltje volledig afgesloten. Er is een omlegging voorzien - aangeduid met signalisatie - voor
voetgangers en fietsers. De verbinding tussen de Caulletwandeling en Speybroeckwandeling blijft toegankelijk voor de fietsers en de
voetgangers. Voor de fietsers en voetgangers komende uit het park “De Blauwe Poort” loopt de omleiding via de Emmanuel
Vièrinwandeling en het Halenplein. Tijdens de 2e fase zijn de Albert Caulletwandeling en Jozef Speybroeckwandeling volledig afgesloten
voor zowel fietsers als voetgangers. Gelijktijdig met de werken in de Caullet- en Speybroeckwandeling zijn er onderhoudswerken
gepland in het park (baggerwerken aan de vijver en definitief herstel gras rond de vijver na de werken ). De hinder door deze werken is
minimaal en plaatselijk. Dolomietverharding aanleggen kan maar onder bepaalde omstandigheden. Daarom kunnen we nu nog geen
concrete timing meegeven voor de werken gepland in het voorjaar van ‘17 . De timing en het verloop van deze fase worden enkele
weken voor de werken gecommuniceerd.

Axel Weydts, schepen van Mobiliteit: “Door onderhoudswerken voor het park te combineren met een noodzakelijke upgrade van deze
belangrijke fietsdoorsteek creëren we een win-win. Het onderhouden van onze bestaande fietsinfrastructuur is een belangrijke pijler in het
actieplan Kortrijk Fietst. Stap voor stap maken we van Kortrijk een echte fietsstad.”


Bert Herrewyn, schepen van Leefmilieu en Klimaat: “Met de opfrissing van park Blauwe Poort krijgt deze groenzone weer de aanblik die ze
verdient. Zo komen we ook tegemoet aan de terechte verzuchtingen van verschillende bezoekers."
Seel Seynaeve Persverantwoordelijke stad Kortrijk

Geplaatst op 18.08.2016

Veel animo op Antwerpse dag

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Pand 18 op de Grote Markt van Blankenberge, Den Antwaarpse dag. Om de Antwerpse sfeer erin te steken waren er live optredens van de Antwerpse muziekband Faith en entertainer Steve Ryckier. Honderden feestvierders genoten van een passende BBQ terwijl William Afterwood, Conny Brooks en DJ ’s Alain & Guy de sfeer hoog hielden op het ambiancefestival. 

Voor de redactie & fotografie Bernard Decock

Geplaatst op 18.08.2016
3804 artikelspagina's: 1 ... 245 246 247 248 249 <<< 250 >>> 251 252 253 254 255 ... 381