Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Kersthappening ‘Het Lijsternest’

Tijdens het weekend van 18 tot en met 20 december vanaf 13 u organiseert de Provincie West-Vlaanderen een literaire kersthappening in ‘Het Lijsternest: Streuvelshuis en schrijversresidentie’ in Ingooigem (Anzegem).
Op vrijdag 18 december verwelkomt ‘Het Lijsternest: Streuvelshuis en schrijversresidentie’ een 120-tal leerlingen uit de derde kleuterklas en het vijfde en zesde leerjaar van de lagere scholen van Anzegem.
De kinderen zullen er ‘Tocht’ van Pepijn Lievens en ‘Streuvels Kerstvertelling’, bewerkt door kinderauteur Tine Mortier, bijwonen van respectievelijk de Academie Woord en Drama van Waregem (afdeling Ingooigem) en van de Academie van Avelgem. Daarnaast geven gidsen rondleidingen op maat van de kinderen in en rond Het Lijsternest. 

Publieksprogramma
Op zaterdag 19 en zondag 20 december is er een publieksprogramma. Om 13, 16 en 17 uur zijn er gratis begeleide rondleidingen in Het Lijsternest. Ook de collectie van Stijn Streuvels komt uitgebreid aan bod.
Daarnaast kan de bezoeker doorlopend tussen 13 en 17 uur deelnemen aan een begeleide sfeerwandeling, huifkartochten of literaire voorstellingen bijwonen.
Het volledige programma is op de website www.streuvelshuis.be terug te vinden.
Programma:13u00 Verwelkoming door gedeputeerde voor cultuur voor de Provincie West-Vlaanderen, Myriam Vanlerberghe van 13 Doorlopend voorstellingen: ‘Tocht’ van de Academie Woord en Drama van Waregem en ‘Streuvels Kerstvertelling’ van de Academie van Avelgem. 

Dubois Cynthia

Geplaatst op 12.12.2015

Sloop Nelca Lendelede op kruissnelheid

Sinds eind september beweegt er heel wat op en rond de oude site Nelca. Grote werfdoeken in de Stationstraat kondigen nieuwe zuurstof aan voor Lendelede. De oude tapijtsite maakt vanaf 2017 plaats voor 7,1 ha KMO’s, nieuwe woongelegenheid en kwalitatieve duurzame publieke ruimte. De sloop zit op kruissnelheid.

Vlotte sloop

Aannemer BSV uit Harelbeke is volop bezig met de voorbereidende afbraakwerken. Dergelijke ingrijpende werken moeten met de nodige omzichtigheid uitgevoerd worden, in samenspraak met diverse partijen. De werklui pogen hierbij zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken voor de buurt.

Projectingenieur Ignace Braecke van Leiedal: “De sloop verloopt vlot. De werf verandert voortdurend. Op Nelca Noord is de asbest al in grote mate verwijderd, eind 2015 kan dit afgerond worden. Van de vroegere ververij en snijzaal blijft niet veel meer over. De volledige bovenbouw, m.a.w. alles wat boven de grond zichtbaar is met uitzondering van de vloerplaten, is reeds afgebroken. De overige gebouwen volgen tegen begin 2016. Daarna start de asbestverwijdering op Nelca Zuid."

Eens deze sloopwerken en de sanering uitgevoerd zijn, starten na de zomer van 2016 de infrastructuurwerken, zoals de aanleg van wegen en waterbuffers.

Grote interesse

De vraag naar ruimte om te ondernemen is groot in onze regio. Leiedal hoopt in 2017 de verkoop van bedrijfsgrond op plan te kunnen starten. Heel wat ondernemers kijken al vele jaren uit naar deze realisatie. Eind 2016 actualiseert Leiedal de lijst van kandidaat-kopers.

Info

www.leiedal.be/nieuws/sloop-nelca-op-kruissnelheid
www.leiedal.be/bedrijventerrein/nelca

Projectcoördinatie – Stijn.vannieuwenborg@leiedal.be

Technische opvolging – Ignace.braecke@leiedal.be

Verkoop - Cindy.deglorie@leiedal.be

Auteur: Liesbet Verhelle

Geplaatst op 11.12.2015

ARC DE TRIOMPHE, GEEF IEMAND EEN GESCHENK DIE JE NIET KENT

Het enige wat verdubbelt als je het deelt is geluk Arc De Triomphe is een geef-monument op de Grote Markt in Kortrijk tijdens de kerstmarkt.

Krijgen is fijn, maar geven is nog veel geweldiger!
Niet iedereen kan echter zo hevig geven als hij zelf zou willen en daar wensen wij iets aan te doen. Tijdens de eindejaarsperiode bouwen De Stuyverij, Stal13, De Kringloopwinkel en Theoria samen een triomfboog van geefkastjes op de Grote Markt in Kortrijk zodat iedereen de kans krijgt te om iets schenken. In onze 3-dimensionale versie van een geefplein kun je tijdens de openingsuren van de Kerstmarkt ingepakte cadeautjes achterlaten die vervolgens worden doorgegeven aan anderen.
Koop of maak een geschenkje*, zet er op of het voor man, vrouw, jongen of meisje geschikt is en verras een anonieme ander. (geen drank of voeding die kan bederven)

Maar geven kan ook zoveel meer zijn dan materie¨le zaken afgeven, het is ook geven om elkaar en om anderen. Verschillende organisaties ondernemen hiervoor actie in en rond de Arc de Triomphe .

Volg de activiteiten op de blog kortrijkarcdetriomphe.wordpress.com en op onze facebook pagina ARC de Triomhe Kortrijk & kom alles te weten.
Deel mee en beleef de zegen van het geven.

Zie activiteitenlijst in persbericht in bijlage voor openingsmoment op 13 december en alle volgende activiteiten.

Met dank aan:
Studio Ruben, Plakwerk, Sijs verven, Vandecasteele houtimport, Kortrijk spreekt en doet mee, ocmw Kortrijk, Think Urban, Brooklyn, Drukta, Vorming Plus, Vives Hogeschool, Stay Human - Steunnetwerk voor Syrische Volk met medewerking van O-K klas van Zonnewijzer, van ABC-Cirkel/Centrum Overleie, De Bestuyvers: Jamz Jamzon, De bekokstovers, Heleen van 't Veld, Gaëlle Ghesquere, Evelien Vergote, Evelien Demeulenaere, Joke Bernaers, Sebastien Demeulaere, Jana Pissens en de jongeren van vzw Habbekrats en de gasten van Stal 13

Organiserende partners: vzw de Stuyverij, Stal 13, Theoria boekhandel, de Kringloopwinkel

Auteur: eefje cottenier

Geplaatst op 11.12.2015

Journalisten vereniging VJV ontvangen op Antwerps stadhuis

Om het 50-jarig bestaan van de vereniging op een passende manier te vieren gaat, ging op zaterdag 5 december in het kader van de Jaarlijkse Statutaire Ledenvergadering, de officiële ontvangst door in stadhuis van Antwerpen met een glas aangeboden door burgemeester Bart De Wever.
Daarna ging in het kader van het jubileum, in het Antwerps Ramada Plaza een reeks bijkomende activiteiten door met o.a. de voorstelling van hun nieuwe website, de geschiedenis van 50 jaar media en als ere gast werd minister van Media Sven Guts uitgenodigd. Na een passende receptie voor de leden en hun partners mochten alle aanwezigen aan de feestdis aanschuiven voor het diner en dit in aanwezigheid van Sinterklaas. 

De redactie / Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 10.12.2015

Sinterklaasfeest voor G-gym voor jongeren met een beperking

Afgelopen weekend brachten Sinterklaas en zijn Pieten een bezoek aan de G-gym, gymnastiek voor kinderen en jongeren met een beperking van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Vier jaar geleden begon Sportgroep Vaste Vuist Lauwe, onder impuls van voorzitter Dries Defossez, met turnen voor kinderen en jongeren met een fysieke en/of verstandelijke beperking. Een initiatief dat door de Gymnastiek Federatie Vlaanderen en de Parantee erg wordt gewaardeerd.
Het initiatief kent succes want iedere zaterdagmorgen van 9u tot 10u geven 28 kinderen en jongeren met een beperking het beste van zichzelf op de turnvloer. Ze worden daarin begeleid door zes ervaren train(st)ers en een aantal hulptrainsters. Het initiatief kan op veel waardering rekenen.
Detje Maerten is één van de trainsters die elke zaterdagvoormiddag de kinderen met een beperking op een speelse manier leert turnen. “Voor die kinderen is dat eigenlijk een uurtje amusement”, zegt Detje. “Alle oefeningen zijn aangepast aan het individuele kunnen. We werken met diverse groepjes volgens hun eigen capaciteit. Uiteraard vragen de lessen van de diverse trainers een degelijke voorbereiding, maar je krijgt er ook veel dankbaarheid voor terug. De kinderen ontmoeten hier elkaar ook eens op een andere manier dan ze op school gewoon zijn”, besluit Detje Maerten.
Er worden nog steeds kinderen en jongeren met een fysieke en/of verstandelijke beperking toegelaten. Meer info: Defossez Dries 0476/992367.
Foto: Groepsfoto G-gym Vaste Vuist samen met de Sint en zijn zwarte pieten.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 10.12.2015

DANSEN OP WOORDEN IN TEXTURE

Literaire dansvoorstelling door het Lettertype Collectief.
Dinsdag 29 december – 14.30u en 15.30u
Texture, Noordstraat 28 te Kortrijk
Toegang gratis

Uitvoerders: Lisa Vanwonterghem, Mattijs Deraedt, Adelien Vannecke, Mairin Gerryn en Sofie Rapsaet.
Muziek: Thomas Vanhauwaert.

Bart Jaques is de allereerste Letterzetter van de stad Kortrijk. Zijn ambities zijn duidelijk: een collectief samenstellen van jonge kunstenaars, muzikanten, theatermakers, dichters, schrijvers, filmmakers en dansers die het woord op een creatieve, gedurfde manier zichtbaar willen maken. Samen met het Collectief pakt hij in Texture uit met een literaire dansvoorstelling DANSEN OP WOORDEN.

Auteur: Texture, museum over Leie en vlas

Geplaatst op 10.12.2015

Jessica Santamaria, zij is zangeres, actrice en nog veel meer

Gezongen op het zelfde podium met Lee Towers, Elisebeth List etc in het jaar 1978 in een show van de NOS. (Welkom in Nederland show). 
In de videoclip van Arne Jansen (dvd Arne Jansen in Griekenland), met het liedje Julie. 
Een 9 minuten interview voor een programma voor het grootse televisie kanaal in Spanje (TVE), " Espanoles en el mundo/Islas Griegas ". Zij heeft 24 jaar op Kos in Griekenland gewoond en is daarvoor geïnterviewd. Oók is zij uitgekozen, van alle uitzendingen van dit programma die over vele jaren zijn uitgezonden, tot één van de 101 interessantste verhalen! 
Actrice in een film waarvan de opnames April 2016 in New York en mei 2016 op Kos/Griekenland worden gehouden. De film gaat over 4 vrouwen die borstkanker hebben. Het is een dramatische, romantische comedy. De film heet YOLO (you only live once). 

auteurs : Jessica en John

Geplaatst op 10.12.2015

De redactie was in verlof in Benidorm

De redactie was dit jaar in verlof en verbleef in het prachtige Melia hotel in Benidorm, waar diverse optredens en animatie plaatsvonden. Het personeel wist op een ludieke manier de aanwezige toeristen te animeren.
Na diverse cocktails en enkele servessa's en het bezoeken van een viertal Belgische plaatselijke cafeetjes en diverse foto-opnames kon de redactie na 14 rustige dagen terug huiswaarts keren.

De redactie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 10.12.2015

Howest gastheer Repair Café Kortrijk

Op zondag 13 december 2015 vindt er opnieuw een Repair Café plaats in Kortrijk.
Nieuw is dat de bijeenkomst van Repair Café doorgaan op de campus van Howest.
Howest bevestigt hiermee zijn verwevenheid met de Kortrijkse makers.
Het concept van Repair Café is genoegzaam bekend.
Op zo’n bijeenkomst herstellen zo’n 20 vrijwilligers computers, klein elektro, textiel, meubelen en fietsen in een gezellige sfeer. Een Repair Café is goed voor het milieu, je portemonnee en je ontmoet er mensen uit je buurt. Gereedschap en herstelmateriaal staan telkens ter beschikking van de bezoekers en de vrijwilligers.
Op vlak van technische infrastructuur kan Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, heel wat geloofsbrieven voorleggen. Als thuisbasis voor een geavanceerde opleiding als Industrieel
Productontwerpen beschikt de hogeschool met het Industrial Design Center over een op-en-top-uitgeruste locatie voor creatieve makers.
Daar waar de accommodatie op dit ogenblik vooral gebruikt wordt door studenten die creëren in opdracht van de industrie, is het de bedoeling dat Howest haar campussen ook meer en meer open zet voor stad en streek.
Het hosten van de Repair Cafés kan gezien worden als een opstap naar een breder sociaal verhaal waarbij onder meer de nieuwbouw die straks verschijnt aan de Graaf Karel de Goedelaan nog meer voor een open campus zal zorgen die door organisaties, verenigingen en particulieren kan gebruikt worden.
Wees welkom op 13 december, breng je spullen mee, doe een babbel en laat je inspireren. 

Praktische info
• Wanneer: Zondag 13 december 2015 van 14u tot 18u
• Waar: Industrial Design Center, Howest kortrijk, Marksesteenweg 58, Kortrijk.
• Contact:
? Koen Becarren, GSM: 0486/422427, e-mail: koenbecarren@gmail.com
? Bart Grimonprez, e-mail: bart.grimonprez@howest.be

Auteur : Delmotte Tom 

Geplaatst op 05.12.2015

Tweede editie Galabal SAW voor de deur

Na de geslaagde eerste editie van vorig jaar organiseert hoogstudentenclub Den Ipsoc voor de tweede keer het galabal SAW. Met Magnuzz, DJ Vjeetn, DJ Bonny en DJ Jellousy staan er enkele mooie namen op de affiche. "Maar onze locatie blijft toch één van onze grootste troeven van dit evenement", zegt Wouter Goderis, hoofdorganisator van het galabal. "Dankzij de steun van de school, STUVO en Kortrijk Studentenstad kunnen we heel wat investeren om een speciale sfeer te creëren." Het bal van het departement Sociaal-Agogisch Werk gaat door op vrijdag 11 december in het Forum van de VIVES Kortrijk. Kaarten zijn te verkrijgen bij het praesidium, STUVO, 't Kanon, Café Chapeau en 't Bunkertje.

Auteur: Wouter Goderis

Geplaatst op 05.12.2015
3332 artikelspagina's: 1 ... 245 246 247 248 249 <<< 250 >>> 251 252 253 254 255 ... 334