Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Kortrijk en de plantjesactie Kom op tegen Kanker

Kortrijk scoort weer in de plantjesactie van Kom op tegen Kanker 2015.
Het derde weekend van september is sedert 21 jaar hét weekend van de plantjesactie ten voordele van Kom op tegen Kanker. Kortrijk en zijn vrijwilligers staan al die tijd al klaar om die actie te voeren. Ook dit jaar slaagden zij er in om een mooi, fantastisch resultaat neer te zetten. Om en bij de 9.100 Azaleas werden aan de man/vrouw gebracht. Dit betekent dat een som van ruwweg 63.700 € op de rekening van Kom op tegen Kanker wordt geplaatst.
Het coördinatiecentrum vc Mozaïek dankt dan ook met hart en ziel de tientallen vrijwilligers die zich hebben ingezet dit weekend. Niet alleen de rechtstreekse verkopers, maar ook mensen die de logistieke steun uitmaken van de actie krijgen hierbij een extra dank. Zonder hen zou het welslagen van het weekend niet mogelijk zijn. En daarnaast ook de bedrijven, scholen en administraties die ingingen op onze vraag om in hun middens planten te verkopen.
Uiteraard gaat onze dank uit naar de duizenden mensen die een of meerdere plantjes kochten. Hun solidariteit met diegenen die getroffen zijn door de ziekte en hun omgeving verdient ons respect en hoogste appreciatie. Dank u !!!
Doris Verlinde
Coördinator Plantjesactie
Kom op tegen Kanker Kortrijk
0486/20.21.28

Auteur: Doris Verlinde

Geplaatst op 22.09.2015

Boekenbeurs Davidsfonds Lauwe 9-10-11 oktober

Jaarlijkse boekenbeurs van Davidsfonds Lauwe in Hoeve Delaere te Lauwe op 9, 10 en 11 oktober.
Ruim aanbod van boeken aangeboden door Boekhandel De Zondvloed.
De beste kinder- en jeugdboeken, strips
Lectuur voor volwassenen: brede keuze aan romans, boeken rond actualiteit, filosofie, gezondheid en gezin, gastronomie, reisboeken, kunst, interieur, … Gunstkoopjes Toegang gratis.

Performance Pat Donnez: “Kan dat licht niet uit”
Openingsavond boekenbeurs Davidsfonds Lauwe in Hoeve Delaere op vrijdagavond 9 oktober om 20u: “Kan dat licht niet uit” door Pat Donnez Een lezing over boeken, lezen en seks. Pat Donnez is schrijver, dichter, interviewer, performer en radiomaker.
Hij is bekend van onder meer Titaantjes, Bromberen, Piazza en Zot van Elsschot op Radio 1 en Klara.
Recent schreef hij de roman “Lichterlaaie”.
Inkomprijs: DF-leden e 5, niet-leden e 6, jongeren dan 25 jaar e 5 €

Auteur: Annemie Vandenbulcke

Geplaatst op 22.09.2015

Filmfeest in Kortrijk

Budascoop (de vroegere Pentascoop) bestaat precies 40 jaar en zo’n verjaardag laten wij niet zomaar aan ons voorbijgaan! Kunstencentrum BUDA, Kinepolis en JCI Kortrijk slaan de handen in elkaar om dit stukje Belgische filmgeschiedenis een weekend lang in de bloemetjes te zetten!
Hoe doen we dat beter dan door de ‘publiekslievelingen’ van de afgelopen veertig jaar nog eens te tonen en door mensen samen te brengen? Cinema is niet enkel beeld op scherm, maar ook ‘ontmoeting’. Dus openen we tijdelijk 40 stadscinema’s in evenveel huiskamers rond de Leie. Daar worden de lievelingsfilms van 40 jaar Pentascoop/Budascoop opnieuw vertoond.
Kom op zaterdag 3 oktober om 19u30 naar Budascoop, kies je favoriete film, en laat je door je gast-vrouw of –heer op sleeptouw nemen. Kom binnen, zet u. Drinkt ge iets?
Tickets: 6€ (incl. party) – inschrijven via deze site!
40 gekende films en 40 onbekende huiskamers. Inderdaad, je kan zelf kiezen welke film je wil zien. De setting van deze film kan je dan weer niet kiezen. Je komt terecht in een Kortrijkse huiskamer in de buurt van de Budascoop. 40 gasten stellen namelijk die avond hun huis open om een 10-tal gasten te verwelkomen en samen naar de film te kijken. Je kan de film pas de zaterdagavond zelf kiezen bij het betalen van je ticket in de Budascoop.
vr 25.09.15 – 21:00 DRIJF-IN CINEMA langs de Broelkaai (uitverkocht)
Voor het eerst in Kortrijk een drive-in cinema op het water. Drijf-in dus. De aanlegplaatsen zijn al uitverkocht, maar je blijft welkom langs de oevers van de Leie, bij de Broeltorens…
[i.s.m. Sweep] – UITVERKOCHT
za 03.10.15 – 19:30 Het Grote Huiskamerfilmfestival
Info en inschrijvingen via deze website! Tickets: 6€ (incl. party)
za 03.10.2015 – 20:00 Urban Golf
Urban Golf Kortrijk palmt het Buda eiland in voor een speciale nachteditie en een uniek Urban Golf parcours waarbij filmfragmenten het doelwit worden. We spelen met lichtgevende balletjes zodat het geen film noir wordt.
Info en inschrijvingen via http://www.urbangolfkortrijk.be.
za 03.10.15 – 22:00 PARTY met CRISS CROSS
Geen verjaardag zonder stevig feestje. Party-collectief CRISS CROSS belooft ons deBudascoop in geen tijd om te turnen tot een hevige danstent met de nodige beats. Het programma blijft nog even geheim, maar geloof ons; better be there!
Tickets: 5€ aan de deur tot 24u00 / 10€ na middernacht
zo 04.10.15 – hele dag 40²
Om 9:00 zorgt CineMAATJEs voor een Ontbijt en om 10:00 kies je uit 2 kinderfilms en een film voor de (groot)ouders, die ook om 14:00 te zien zijn.
In de namiddag en avond zorgen we voor een fijne keuze klassefilms uit de indrukwekkende collectie van filmdistributeur Cinéart, die dit jaar eveneens 40 kaarsjes uitblaast.
Ontdek nog meer over het volledige programma op de website van Kunstencentrum Buda!

Foto’s Decock Bernard

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 21.09.2015

AZ Groeninge sensibiliseerde voor orgaandonatie

Naar aanleiding van de dag van de orgaandonatie organiseerde het transplantcoördinatieteam van az groeninge een sensibiliseringactie. Op zondag 20 september kon iedereen zich laten registreren als orgaandonor aan de infostand van az groeninge op het Sint-Amandsplein Kortrijk van 10.30 tot 13.30u en op de Grote Markt Kortrijk van 14 tot 16u.

Auteur: Annelies Feys

Geplaatst op 21.09.2015

Straete Kermis Desselgem

Op zaterdag 26 en zondag 27 september 2015 vindt reeds de 96ste editie van Straete Kermis Desselgem plaats in de Nieuwstraat te Desselgem.

Zaterdag de 26ste is er om 18u zoals vorig jaar terug een kinderstoet, dit keer onder het thema : “Stap mee in de wondere wereld van Straete Kermisland”. Alle verklede kinderen krijgen een gratis hot-dog, er is een ballonnenclown aanwezig en het Desselgems kinderkoor Muzquito zal de leukste kinderliedjes zingen.
Om 21.00u treedt Low Budget op, een covergroep uit Lauwe die de beste rocksongs aller tijden speelt! Volledig gratis en voor niks. Dit in onze feesttent (Straetedorp) in de Nieuwstraat ter hoogte van huisnummer 71. Straetedorp rockt !!

Zondag 27 september is er dan vanaf 14.00u over de volledige Nieuwstraat de traditionele rommelmarkt. Niemand hoeft daarbij om te komen van honger en dorst: er zijn voldoende standjes om de hongerigen te spijzen en de dorstigen te laven. Daarnaast voorziet het bestuur zoals altijd veel gratis leuke straatanimatie en straattheater. Heel wat Desselgemse verenigingen zijn zoals steeds present. Bovendien zullen dit jaar ook de Retro Cruisers Belgium vzw in de Nieuwstraat op zondag hun oldtimers, custom cars… komen showen! Daaronder zitten zeker ongetwijfeld enkele prachtexemplaren.
In de tent van Straetedorp is er om 18.00u nog een optreden van Marnix Veys : live muziek van weleer, ambiance verzekerd. Daar kunnen de wielerliefhebbers tevens het WK 2015 in Richmond USA op groot tv-scherm volgen.

De afwezigen zullen dit jaar andermaal ongelijk hebben! Nu nog enkel hopen op goed weer, en er zullen opnieuw enkele duizenden de gezellige drukte en sfeer in de Nieuwstraat in Desselgem komen opsnuiven!

Auteur: Sally Devoldere

Geplaatst op 20.09.2015

GLITTERTOCHT OP SKATES IN KORTRIJK

Recreatieve skaters worden op vrijdag 25 september verwacht op het Conservatoriumplein van Kortrijk. Vertrek om 20.00. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom. Fietsers kunnen achteraan meegenieten. Om alles in goede banen te leiden zijn de staffers, fietsbegeleiders en de vrijwilligers van het Rode Kruis van de partij. Dankzij Stad Kortrijk wordt een aangepast drankje en knabbeltje aangeboden.
Deelnemen is gratis. Bij nat wegdek wordt de tocht afgelast.
Meer info www.kangarooz.be 0486 33 50 09.

Auteur: Ingrid Holvoet

Geplaatst op 20.09.2015

Elke Sleurs en Axel Ronse steunen actie Rode Neuzen Dag

Federaal Staatsecretaris Elke Sleurs (N-VA) en Vlaams volksvertegenwoordiger Axel Ronse (N-VA) springen samen op de kar van de Rode Neuzen Dag van VTM, Q-Music en Belfius. Die drie partners organiseren op zaterdag 5 december voor het eerst een Rode Neuzen Dag. "Samen met heel Vlaanderen geld inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen, dat is het opzet", zeggen Elke Sleurs en Axel Ronse.

“Eén op de vijf Vlaamse jongeren tussen 6 en 30 jaar kampt met psychische problemen. Door te lachen en samen gek te doen willen wij dit taboe doorbreken en de ziekte bespreekbaar maken”, aldus Sleurs. “Want ook hier is het motto 'lachen moet'. Verenigingen, clubs, buurtcomités, we roepen iedereen op om zich van zijn of haar creatiefste kant te laten zien. Zet een actie op, daag ons uit en zamel op die manier geld in voor Rode Neuzen Dag. Lachen werkt. Onder andere az groeninge organiseerde reeds een leuke actie: wie een neus koopt, kan zijn #neusfie posten op de facebookgroep ‘az groeninge goes rode neuzen’", zegt Axel Ronse.

Een rode neus kost 3 euro en 100 verkochte neuzen staat gelijk aan een therapie van zes uur voor één jongere.

Auteur: johan De Poorter

Geplaatst op 20.09.2015

Infoavond over vrijwilligerswerk bij Oxfam Wereldwinkel Kortrijk

Oxfam Wereldwinkel Kortrijk?

Oxfam-Wereldwinkels vzw is een democratische vrijwilligersbeweging die door haar strijd voor een rechtvaardige wereldhandel opkomt voor ieders recht op een menswaardig leven.
Oxfam Fair Trade cvba is het ethisch bedrijf van eerlijke handel met een voedingsmerk gericht op de eindconsument (b2c) en de professional (b2b). Samen hebben we één doel: de consument bewustmaken van de oneerlijke machtsverhoudingen die ons handelsmodel beheersen.

Jij kan hier aan bijdragen.
Heb je zin om je een paar uur per maand in te zetten voor eerlijke handel en onze partners in het Zuiden? Dan is er de wereldwinkel van Kortrijk waar je aan de slag kan!

Wat bieden wij?
De Oxfam-Wereldwinkels zijn vooral bekend van de meer dan 200 wereldwinkels. Vrijwilligers zijn onmisbaar om die te doen draaien. Maar de vrijwilligers doen zoveel meer dan ‘winkeltje spelen’.

Bij de wereldwinkel zijn er 1001 soorten vrijwilligers, die elk op hun manier een steentje bijdragen aan een eerlijkere wereldhandel. We bieden een grote keuze aan taken: een winkelbeurt doen, scholenwerker, persverantwoordelijke, etalagist(e), onderhoud verzorgen, bestellingen doen, boekhouder, winkelrekken aanvullen, vorming geven aan externe geïnteresseerden, actief deelnemen in een werkgroep, opzetten van een geschenkenbeurs, …

Extra’s: leuke ontmoetingen, een fijne medewerkersgroep, een jaarlijkse uitstap, een interessant fairtrademagazine, een nieuwe uitdaging, verdieping door vorming, een feestje, …
Wat verwachten wij?
We kijken uit naar je enthousiaste inzet, sociale houding en je engagement.
De wereldwinkel zorgt voor een goede opvang en begeleiding. Je krijgt de kans om vormingen te volgen en je onze visie en missie eigen te maken.

Wil je meer weten?
Kom vrijblijvend naar de info- avond voor nieuwe vrijwilligers op woensdag 23 september, om 19u in de Kortrijkse wereldwinkel (Groeningelaan 12). Graag een seintje indien je er bij wil zijn: kortrijk@oww.be of 056/22.32.44.

Auteur: Lieven Stock

Geplaatst op 17.09.2015

Designers in Residence Kortrijk nemen intrek in Broelkaai 6

Dankzij Stad Kortrijk, Stal13 en bolwerk kunnen de nieuwe Designers in Residence Kortrijk vanaf midden september hun intrek nemen in Broelkaai 6. Broelkaai 6 wordt het nieuwe uithangbord voor het Buda eiland waar in het voorjaar van 2016 meerdere creatieve organisaties hun intrek zullen nemen.

Broelkaai 6 als nieuw uithangbord Buda-eiland neemt vanaf vandaag een vliegende start: de Designers in Residence Kortrijk nemen tijdelijk hun intrek in de voormalige conciërgewoning. Stad Kortrijk zorgde voor een goede basis door het uitvoeren van een aantal noodzakelijke renovatiewerken. Voor de vernieuwde inrichting van hun verblijfplaats startte Designregio Kortrijk een fijne samenwerking met Stal13 & het textielatelier van bolwerk.

Het resultaat mag er zijn! Samen zorgden ze niet alleen voor een laagje verf & het nodige huisraad, maar slaagden er tegelijkertijd in om een knus en gezellige omgeving te creëren. Het textielatelier zette zijn schouders onder het project door uniek maatwerk van prachtige gordijnen.

De designers SILVIA NERETTI uit Bologna, MICHELE ARMELLINI uit Kopenhagen, WILLIAM SHUM & MOMOE NARAZAKI uit New York blijven 3 maanden in Kortrijk en er wacht hen een boordevol programma met o.a. VOKA roadshow naar interessante regionale bedrijven, MEET & GREET met boeiende partners en dagdagelijks werken in open makerspace BUDALAB rond Open Design. Wil je Michele, Silvia, William & Momoe wel eens ontmoeten, of wil je meer informatie? Laat iets weten via info@designregio-kortrijk.be.

Stal13 is een opknapperij van meubel en mens. Een werkplaats waar afgeschreven meubilair getransformeerd wordt tot betaalbaar design met een twist. De meubelen zijn kleurrijk, uniek, en vaak voorzien van een creatieve-toets-met-knipoog. Ze worden omgetoverd tot unieke hebbedingen. Een laagje verf erover en klaar. Elk meubel wordt weloverwogen aangepakt en krijgt een tweede leven. Net als de gasten die er werken dus. Voor iedereen is er een aanpak op maat. Wie naar Stal 13 wordt doorverwezen, geven ze een doel om naartoe te werken. Ze komen naar Stal 13 om te schuren, te verven, te monteren, samen te werken, sociaal vaardiger te worden, aan attitudes te werken met als doel vanuit positief empowerment te starten aan een herinschakeling richting opleiding of werk.

Het textielatelier van bolwerk is een plek waar het métier van textielbewerking -en verwerking centraal staat. Het textielatelier ontwikkelt niet alleen kleine, eigen producties maar is ook het kostuumatelier van bolwerk. Daarnaast voert het atelier tal van creatieve opdrachten uit voor externe organisaties.

www.designregio-kortrijk.be
www.stal13.be
www.bolwerk.be

Auteur: Lisa Declercq

Geplaatst op 17.09.2015

Muzikale animo op Bissegem kermis

Op zondag 27 september om 16u sluit concertharmonie Crescendo traditionaal het Bissegems kermisweekend af met een openluchtconcert. Op de binnenkoer van het Oud Gemeentehuis wordt het opnieuw genieten van uitdagende hafabra-muziek.
Programma : Ronkende namen als Gershwin, Rimsky-Korsakov, Shostakovitch, Reed, Vergauwen,... prijken op het programmablaadje.
Alain Verhoeven leidt het harmonieorkest.
De toegang is gratis, drankjes en gebak maken een gezellige muzikale namiddag compleet. 

Meer info : VAN BAELEN Lieven Email: lieven.van.baelen@gmail.com Tel.: 0479952183

Geplaatst op 17.09.2015
3090 artikelspagina's: 1 ... 247 248 249 250 251 <<< 252 >>> 253 254 255 256 257 ... 310