Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Charmezanger aan de tapkraan

Charmezanger Rudi Winters heropende op 1, 2 en 3 april het café en feestzaal 't Brouwershof in Stasegem, Hij heeft een deeltijdse job als postbode in Bissegem. Rudi en zijn echtgenote Sabine hebben reeds meer dan zeven jaar ervaring in de horeca en baten in het verleden één café in Bissegem en in Gullegem uit .Tijden het week- end zal Rudi optreden als zanger in de feestzaal van het café en mogelijks ook enkele dansnamiddagen organiseren met o.a. Paul Severs, Jettie Palettie en Herbert Verhaeghe. 

Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 04.04.2016

50 dansers op 5de dansstage Danstheater Arte te Lauwe

Voor de vijfde keer organiseerde danstheater Arte, de dansafdeling van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe, een dansstage tijdens de paasvakantie. Dat vond plaats van 29 maart tot en met 1 april in sporthal Ter Leie te Lauwe.
Zo’n 50 jongeren namen voor een week hun intrek in de danszaal en zetten deze week in het teken van dans. Jongeren tussen 6 en 13 jaar konden deelnemen. Verschillende dansstijlen kwamen aan bod. De jongeren kregen er een opleiding in moderne dans en jazzdans. Ook kregen ze een mix tussen jazz, funk en hiphop gedanst op moderne muziek. Het kamp werd op vrijdag afgesloten met een toonmoment voor ouders, inclusief aangepaste kleding. Daarna konden de kids met een moe, maar voldaan gevoel naar huis.
Wie interesse heeft om ook te komen dansen bij danstheater Arte kan terecht op de opendeur- en inschrijvingsdag op 11 juni 2016 van 9u tot 12u. Meer info op www.vastevuist.be of dries.defossez@gmail.com. Het volgende danskamp van danstheater Arte in de zomervakantie is van maandag 4 juli tot en met vrijdag 8 juli 2016.
Foto: Deelnemers danskamp Vaste Vuist Lauwe

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 04.04.2016

Geen nachttreinen in april

Opgelet Pendelaar! In de nachten van 9 op 10 april en 22 op 23 april 2016 zal er geen treinverkeer mogelijk zijn tussen Brugge en Oostende. Er wordt een busverbinding ingelegd. De infrastructuurbeheerder zal belangrijke werken uitvoeren op lijn 50a. Een vervangende busdienst zal de pendelaars veilig naar het station van Oostende brengen. De afstand tussen Brugge en Oostende met de bus bedraagt ongeveer 26 km.
Om alles vlot en veilig te laten verlopen, geldt deze dienstregeling: Vervangbussen voor E 544 en E545 voor de nacht van 09 op 10 april en van 22 op 23 april 2016.
Meer informatie op www.belgianrail.be

Geplaatst op 02.04.2016

Oostende is kandidaat Europese Sportstad 2017

Oostende heeft zich officieel kandidaat gesteld voor de titel Europese Sportstad 2017. Dat deed ze bij de European Capital of Sports Association (ACES Europe) die jaarlijks de titel uitreikt aan Europese steden met 25.000 tot 500.000 inwoners.
ACES Europe promoot sinds haar ontstaan in 1999 het uitoefenen van sport door álle burgers van de Europese Unie en meer bepaald door doelgroepen zoals kansarmen, kinderen, senioren, bejaarden en minder validen.
De beoordeling van de kandidatuur gebeurt op basis van vijf doelstellingen voor de sport die Oostende heeft nagestreefd in de afgelopen drie jaar en waar ze ook in de toekomst werk van zal maken: plezier beleven aan lichaamsbeweging, succes nastreven, communitywerking/samenhorigheid, fair play promoten en de gezondheid bevorderen. Het Stadsbestuur is er van overtuigd dat ze voor elk van deze criteria sterke troeven kan voorleggen.
Sport lééft in Oostende
Naast ons succesvolle breedtesportaanbod voor alle leeftijdsgroepen zoals Sport overdag, het 10.000 stappenplan, schoolsport, het Oostends Loopcriterium en het sportelaanbod voor senioren is Oostende ook een echte topsportstad met teams en atleten die in verschillende sporten deel uitmaken van de nationale en internationale top. Ook op georganiseerd vlak scoort Oostende hoog met 1 op 3 inwoners die actief zijn in één of meer van de ruim 200 Oostendse sportverenigingen. Dankzij haar ligging aan de zee en de aanwezige sport- en openluchtinfrastructuur is Oostende overigens een graag geziene gaststad voor tal van (top)sportevenementen. De tevredenheid over het aanbod van recreatie- en sportvoorzieningen ligt in Oostende hoger dan in de andere centrumsteden.
Sport voor iedereen
Oostende doet al jaren bijzondere inspanningen om o.a. een sport- en vrijetijdsaanbod te voorzien voor de diverse kansengroepen, zoals het project Sportkans. Hierbij kunnen momenteel bijna 600 kinderen uit minderbegoede gezinnen wekelijks sporten in de sportclub of via de Sport na School actie. De stad mocht o.a. daarvoor in 2015 de tweejaarlijkse Prijs voor de Laagste Drempel ontvangen. Andere geslaagde initiatieven zijn de G-sportactiviteiten voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking.
Jurybezoek in mei
Van 20 tot 22 mei 2016 is een internationale ACES jury te gast in onze sportstad. Naast een bezoek aan verschillende sportinfrastucturen staat ook de verdediging van het kandidaatdossier op de agenda. In november 2016 wordt dan in het Europees parlement bekendgemaakt welk van de kandidaatsteden in 2017 de titel ‘Europese Sportstad’ mogen dragen.

Geplaatst op 02.04.2016

Muziekbos voor één nacht

Op zaterdag 23 april gaat in het Provinciedomein Bergelen in Gullegem het muziekbos voor één nacht door. Op een nacht, diep in het bos, wacht het muzikaal avontuur. Tussen de bomen, in de avondschemering, wachtend op het maanlicht, kruis je musici die je verrassen, begeesteren en vertederen. Benieuwd hoe het verder gaat?
Kom naar Bos! en laat je verrassen door geluidskunst, klassiek, hedendaags en niet-Westers die op feeërieke wijze versmelten tot muziek die nog geen naam heeft.
Tickets & Info: www.festivalkortrijk.be/bos Een organisatie van Festival van Vlaanderen Kortrijk, in samenwerking met Lieve Zusjes Stoere Broers en De Kreun. Met de steun van: Gullegem 950.

Geplaatst op 02.04.2016

Jeugdboekenfeest voor de regio

Op zondag 24 april vindt het eerste Jeugdboekenfeest plaats in Zwevegem. Bekende kinder-en
jeugdauteurs komen vertellen over hun boeken en er zijn workshops voor jong en oud. De 300
juryleden uit de regio van de Kinder-en Jeugdjury Vlaanderen (KJV) komen dan ook te weten
welke boeken in de prijzen vallen. De bibliotheken van de regio zuidwest slaan de handen in
elkaar voor de organisatie.

Het Jeugdboekenfeest wordt een leuk boekenfestival voor het hele gezin, in en rond de Zwevegemse
bibliotheek. De dag begint met een gezellige picknick. Daarna kan je deelnemen aan heel wat
workshops: je kan deelnemen aan de boekenzoektocht, je kapsel laten omtoveren tot een
knotsgekke coupe, je eigen supercoole badge maken, knutselen rond poëzie, … Tussendoor geven
auteurs en illustratoren voor alle leeftijden workshops en lezingen. Iedereen Leest, het Vlaams
platform voor leesbevordering, zorgt voor deze zes toppers.

-6 jaar: Jan de Kinder
Jan de Kinder schreef en illustreerde ‘Ik ben de sterkste’, een grappig verhaal over Varkentje dat
denkt sterker te zijn dan Olifant…

6-8 jaar: Moniek Vermeulen
‘Meester Frank en de draak’ is het tweede boek van Moniek Vermeulen over de sympathieke leraar.
Ze vertelt over dit boek maar ook over haar andere boeken.

8-10 jaar: Kathleen Vereecken
Het boek ‘Ik heet Jan en ik ben niets bijzonders’ gaat over een doodgewone jongen die het beu is
om doodgewoon te zijn. Een allesbehalve doodgewoon boek van deze allesbehalve doodgewone
schrijfster!

10-12 jaar: Tom Schoonooghe
Tom Schoonooghe illustreerde al heel wat boeken van Stefan Boonen. Deze keer maakten ze samen
‘De jacht op Jozef Tentelaar’. Zijn grappige tekeningen scoren keer op keer.

12-14 jaar: Johan Vandevelde
‘De helm van Armata’ is het vierde en laatste deel van de reeks ‘Elfenblauw’ van Johan Vandevelde.
Zijn boeken staan elke keer in de KJV-top 3.

Geplaatst op 02.04.2016

IN LOVE WITH BEAUTY

De nood aan schoonheid in donkere tijden ... Kunsttentoonstelling en veiling voor het goede doel
Van 7 tot en 17 april loopt in Transfo/Zwevegem de tentoonstelling 'In Love with Beauty''. Een kunstproject dat er voor de derde keer georganiseerd wordt. Op 17 april worden de kunstwerken geveild, waarbij 50% van de opbrengst naar het goede doel gaat. De triënnale mocht de voorbije twee edities rekenen op heel wat belangstelling bij het publiek, en wil bezoekers uit het hele land naar Transfo halen. Curator/kunstenaar Klaus Verscheure woont in Zwevegem, maar heeft talloze tentoonstellingen in binnen –en buitenland op zijn palmares. Bovendien kent hij de Transfo site door en door. Hij was namelijk één van de vier curatoren van Transformator, de viering van de 100ste verjaardag van Transfo. Dit project haalde toen heel wat nationale en internationale kunstenaars en dito bezoekers naar deze top site. De derde editie van Art Transfo kreeg de titel ‘IN LOVE WITH BEAUTY’. Curator Klaus Verscheure: 'Een tentoonstelling met een duidelijke titel en profiel kan je beter in het hedendaagse kunstlandschap plaatsen. Schoonheid als eigenzinnige troef voor een heel boeiend palet van internationale kunstenaars. Ik ben blij dat ik er, om precies te zijn, 34 over de streep heb kunnen halen... en niet van de minste: Kelly Schacht, Helmut Stallaerts, Michaël Aerts, Richard Hart (SA), Renato Nicolodi, Mehdi-Georges Lahlou (FR), … Voor wie wil weten wat hedendaagse kunst in Vlaanderen betekent, zal ‘In Love with Beauty’ een heel aangename kennismaking zijn en voor de kenners een feest.' Op zondag 17 april, op de laatste dag van de tentoonstelling, zal Sotheby’s de werken veilen vanaf 15u. Dit wereldvermaarde veilinghuis heeft toegezegd om volledig belangeloos mee te stappen in dit project gezien de top kwaliteit van de tentoonstellende kunstenaars. De directeur van Sotheby’s Belgium, Emmanuel Van de Putte, neemt hoogst persoonlijk de rol van veilingmeester op zich! De drempel wordt bewust laag gehouden, en iedereen is welkom op de veiling. Verzamelaars kunnen hun collectie verder uitbreiden, maar 'In Love with Beauty' kan ook een aanzet zijn tot het verzamelen … 50% van de opbrengst van deze veiling gaat naar het goede doel. De leden van Lions Club Zwevegem hebben ervoor gekozen om twee goede doelen te steunen: fonds oncologie AZ Groeninge en vzw School & Ziek Zijn.
De goede doelen - Fonds Oncologie Kortrijk
Één van de twee goede doelen die dit jaar gesteund worden, is het Fonds Oncologie Kortrijk, opgericht door het kankercentrum van AZ Groeninge. De opbrengst wordt aangewend voor de schenking van een hoofdhuidkoeler aan AZ Groeninge Kortrijk. Noch de hoofdhuidkoeler op zich, noch de behandeling worden door het riziv terugbetaald. Door deze duurzame schenking genieten patiënten van een kosteloze behandeling. Dankzij de behandeling met de hoofdhuidkoeler kunnen vele chemopatiënten haarverlies vermijden, wat bijdraagt tot het behoud van de eigenwaarde en aanleiding geeft tot een betere verwerking van het ziekteproces. Met deze hoofdhuidkoeler kan AZ Groeninge tegemoet komen aan de stijgende vraag van patiënten, en de behandeling blijvend kosteloos aanbieden.
STEVEN BAELEN in AZ GROENINGE
De Gentse kunstenaar Steven Baelen, een tekenaar pur sang, heeft in AZ Groeninge een metersgrote muurtekening gemaakt. De tekening zal als permanente herinnering aan ‘In Love With Beauty’ een muur van de nieuwe campus in de Kennedylaan sieren. Op die manier wil deze tentoonstelling al meteen de aandacht vestigen op één van zijn goede doelen en uiteraard ook op de aftrap op zaterdag 9 april
“School & Ziekzijn”: voor wie door de mazen van het net glipt
Onderwijs is voor elk mensenkind een humanitair recht. Dat geldt ook voor langdurig zieke leerlingen in (West-)Vlaanderen. In de dagelijkse realiteit blijft het een uitdaging. Dat niet aan alle zieke leerlingen een oplossing geboden wordt, vervult elke rechtgeaarde mens met een gevoel van onmacht en ongenoegen. En dan kan je twee kanten op: stilletjes zitten wachten tot Godot langskomt of in de tussentijd zelf hulp organiseren. S&Z weet wat te kiezen! De doelgroep is duidelijk, het middel authentiek, het objectief essentieel. Vzw S&Z, West-Vlaanderen springt in de bres voor langdurig zieke leerlingen. Vrijwilligers zetten tijd, kunde en kennis in.

Geplaatst op 02.04.2016

Voetbalclub richt eigen G-Team op in Marke

Sport is enorm populair bij ons. Dat zijn sporten voor mensen met een beperking De plaatsen voor G-Voetbal in West-Vlaamse voetbalclubs zijn meteen ingenomen en overal zijn er lange wachtlijsten. Daarom pakt Voetbalclub Marke uit met een eigen G-Voetbalteam voor kinderen met een beperking. Ex-speler van KV Kortrijk en trainer Eddy Kinsabil probeert de jonge sporters op één lijn te krijgen. 

Foto : Focus -WTV

Geplaatst op 02.04.2016

Grote zoekactie Rodenburg geëindigd in de namiddag

Vorige week werd Reda Kriket in Argenteuil opgepakt. In zijn flat werd een wapenarsenaal aangetroffen waaruit zou blijken dat de man een aanslag zou plegen.
Verleden week woensdag was er, volgens getuigen, een politieactie aan de Marguette, en deze morgen om 8uur werden de straten rond het voormalig hotel – restaurant afgesloten. Het begin van een zoekactie in het kader van het Frans-Belgisch onderzoek i.v.m. terreur.
Na zoneafbakening op wijk Rodenburg werd gezocht op het domein van het voormalig hotel dat al drie jaar leegstaat. Ook de omliggende terreinen tot aan het Shellstation aan de E17 werden uitgekamd. Metaaldetectoren en een speurhond werden hierbij ingezet.
Rond de middag zou een potje gel gevonden zijn maar dat vinden buurtbewoners normaal.
“Ik ben niet bang, als het moet gebeuren zal het gebeuren.”, verteld Sabine: “De politie reageert soms laat, 2 jaar geleden zijn ze al eens verwittigd geweest voor verdachte personen. Toen ze aankwamen zaten de personen al in de wagen en bij het aanzetten liep precies alles mis om een achtervolging te doen. Een vermoeden van gebeurtenissen als vandaag hadden we niet. Deze zomer stonden er hier met een tent en slapen in het struikgewas is hier ook normaal. Op den duur vind je hier alles normaal.”
Om 14.30 uur stapten de militairen in hun voertuig en reed een wagen van het domein Marquette. Nog geen 10 minuten later vertrekken zeven legervoertuigen uit Cannaerthof. Daarna rijden 10 legervoertuigen waaronder 5 gepantserde van het grondgebied de Marquette gevolgd door de federale politie en wagens van zone Riho.
Gezien er officieel nog niets is bevestigd, is onduidelijk of de zoekactie iets heeft opgeleverd. bron.

zwav-nieuws.be

Geplaatst op 02.04.2016

Leerlingen 6 Handel SJB-Avelgem geven gas!

De leerlingen van 6 Handel (Sint-Jan Berchmanscollege Avelgem) zijn per team van 3 of 4 ingeschreven voor de ondernemingsplanwedstrijd Plan(k)gas (georganiseerd door UNIZO Stichting Onderwijs & Ondernemen).
Met deze wedstrijd voor de derde en vierde graad van het secundair onderwijs wenst Plan(k)gas leerlingen te sensibiliseren voor het ondernemerschap door hen een eigen ondernemingsplan te laten schrijven. Op die manier leren ze wat er bij de opstart van een bedrijf en de uitwerking van een businessplan allemaal komt kijken. Plan(k)gas is naast een wedstrijd met mooie prijzen vooral ook een boeiend traject!
Eind februari stuurde elk groepje het eigen ondernemingsplan door naar de organisatie. Op donderdag 10 maart stelden alle groepjes hun project voor tijdens een drie minuten durend ‘pitchingmoment’ in verschillende provincies. Tijdens de pitch geven de leerlingen een korte samenvatting over hun product of dienst en tonen ze aan waarom ze dit een goed idee vinden.
Na het pitching event selecteerde een professionele jury op basis een aantal criteria een top 25 met de beste projecten: originaliteit (logo, naam, idee), slaagkans, volledigheid van het dossier en presentatievaardigheden (tijdens pitch).
Uit de in totaal 211 ingestuurde businessplannen vanuit heel Vlaanderen, koos de jury voor maar liefst 3 van de 5 ondernemingsplannen opgemaakt door leerlingen van Sint-Jan Berchmans Avelgem. Deze werden geselecteerd voor deze halve finale: SIPS & SCRIBBLES (Lisa, Nele, Ine en Jolien), THROWBACK (Elena, Wendy en Achiel) en CULTICIOUS (Liesbet, Chloë en Elien). Sint-Jan Berchmans gaat bijgevolg met drie groepen door naar de halve finales.
De geselecteerde leerlingen trekken op dinsdag 12 april naar Brussel voor een intensieve coachingsessie door experten. Op dinsdag 26 april verwacht de jury de aangepaste businessplannen terug binnen.
De groepen die dan bij de vijf geselecteerden behoren (sterkste plannen) worden op 20 mei in Antwerpen verwacht om hun businessplan te verdedigen voor een jury tijdens de grote finaledag.

Auteur: Philippe Vercoutere

Geplaatst op 01.04.2016
3647 artikelspagina's: 1 ... 249 250 251 252 253 <<< 254 >>> 255 256 257 258 259 ... 365