Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

50 Actief Kortrijk kijkt met nieuwe ogen

Op donderdag 8 januari 2015 vond de startactiviteit van de nieuwe vereniging 50 Actief Kortrijk plaats. Samen met een 20-tal aanwezigen genoten we van de monoloog "Zien met nieuwe ogen" door Ad Goos.
Graag nodigen we u uit op de volgende activiteit op donderdag 5 februari 2015 om 14 uur in OC Marke, Hellestraat 6 te Kortrijk. Katrien Verkest van Politiezone Vlas brengt de voordracht "Senioren in het verkeer". Tijdens deze uiteenzetting worden een aantal belangrijke verkeersregels opgefrist en wordt ook toegelicht welke beperkingen het ouder worden met zich meebrengt en hoe deze te compenseren. Iedereen is van harte welkom!  Celine Scheyving

Geplaatst op 10.01.2015

The Jacquelines – frisse swingjazz die je doet zweven

The Jacquelines maakten in 2013 hun entree in het groot met hun cd ‘Gee Oh Gee’. Ze waren vaak te horen op de Vlaamse radio. De drie dames haalden de swingjazz van The Andrews Sisters uit grootvaders kast, stoften die af en gingen er met de schaar door. Ze vertaalden swingjazz naar de 21ste eeuw en maakten er een fris en nieuw geheel van.Ze restylen de muziek uit de jaren ’40 en ’50 mét oog voor detail. The Jacquelines weten dat het ‘m in de details zit. Maar net zo goed in hun bloedrode lippenstift en originele retro en vintage outfits. Ze zien er even stijlvol uit als ze klinken.De grote bezieler achter The Jacquelines is de half Italiaanse Iris Berardocco. Haar niet te blussen temperament vertaalt zij in eigenzinnige composities en hilarische teksten over ingebeelde ziektes en de Antwerpse Oosterweelverbinding. Dit snuifje eigenzinnigheid en humor onderscheidt hen van andere retro-swing trio’s. Iris wordt vergezeld door zangtalenten Eva Buchman en Sara Raes. Philip Konings, schepen voor Cultuur: “Hun unieke stemmen vormen één harmonieus geheel waarop je vanzelf gaat zweven.” De dames worden ondersteund door een strakke en swingende ritmesectie met piano, contrabas en drums.Deze muziek doet de heupen bewegen, maar vertelt ook een eigen verhaal. Een niet te missen voorstelling.
Praktisch:
Theatershow The Jacquelines zaterdag 24 januari – 20u. CC Casino – Saveryszaal abonnement € 12,50 - ticket € 15 - jong volk € 11website: thejacquelines.be
trailer: http://bit.ly/17RZZPo Reservatie: cultuurcentrum, Hoogstraat 2, 8370 Blankenberge 050 43 20 43 – cultuur@blankenberge.be cultuur.blankenberge.be
Voor de redactie : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 10.01.2015

Leielandscholen en Gemeentebestuur Zwevegem werken samen aan vernieuwd secundair onderwijs

Het gemeentebestuur van Zwevegem neemt akte van de intenties die de vzw Leielandscholen heeft bekendgemaakt om haar aanbod secundair onderwijs in de gemeente te herdenken.
De herstructurering van het secundaironderwijslandschap in onze regio is al enkele jaren aan de gang. Zo slaan de meeste vrije scholen in de regio, onder impuls van vzw Leielandscholen, de handen in elkaar om te streven naar een geoptimaliseerd studieaanbod, inspelend op de onderwijskundige en maatschappelijke trends. Het is niet meer dan logisch dat op een bepaald ogenblik ook het secundair onderwijs in Zwevegem in beeld komt.
Leielandscholen vzw overweegt ernstig om op middellange termijn de vestiging ‘Oost’ (Stedestraat) te verlaten en haar activiteiten te centraliseren in de vestiging ‘West’ (Sint-Niklaasstraat). Deze beweging zou perfect in de lijn liggen van een centralisatie die al een tweetal jaar ook in Kortrijk aan de gang is. In het belang van de leerlingen uit onze regio wil Leielandscholen vzw deze oefening grondig maken en er ook de nodige tijd voor nemen.
Aangezien onderwijs hoofdzakelijk met overheidsmiddelen wordt gefinancierd, moedigt het gemeentebestuur elke efficiëntieoefening aan. Leielandscholen vzw verzekert dat deze herstructurering niet zal leiden tot een verschraling van het onderwijsaanbod in Zwevegem.
Leielandscholen vzw heeft in een brief aan leerlingen en ouders overleg beloofd met haar strategische partners. Het gemeentebestuur neemt deze uitgestoken hand graag aan om samen te komen tot een efficiënt, gevarieerd en innovatief onderwijsaanbod in Zwevegem.

Johan Rollez, Schepen van Onderwijs gemeente Zwevegem
Marc Vandecasteele, Voorzitter Raad van Bestuur Leielandscholen vzw
Nancy Dedeurwaerder, Algemeen Directeur Leielandscholen vzw
Meer info:
Gemeente Zwevegem: Johan Rollez, 0485/91 78 68, johan.rollez@Zwevegem.be
Leielandscholen vzw: Darline Vanneste, 056/73 00 60, darline.vanneste@leielandscholen.be

Geplaatst op 09.01.2015

Gewijzigde openingstijden zwembad op zondag 11 januari en 8 februari

Tijdens de gratis Matinee Kadee!-zondagmiddagen is het zwembad tussen 14.00 uur en 16.45 uur enkel toegankelijk voor deelnemers van de Matinee Kadee!-activiteit.
Op zondag 11 januari en 8 februari zijn er Matinee Kadee!-activiteiten gepland in het zwembad.
Matinee Kadee! is een GRATIS activiteit voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar, en vindt telkens plaats van 14.00 uur tot 16.45 uur. Het zwembad is op die momenten enkel toegankelijk voor deelnemers van Matinee Kadee!.
Kinderen dienen vergezeld te worden door een volwassene.
Het volledige aanbod van Matinee Kadee! met nog tal van andere dolle activiteiten lees je in onze folder!
Matinee Kadee! is een organisatie van de dienst Sport, de dienst Jeugd en het Stedelijk Zwembad van de Stad Oostende.

Geplaatst op 09.01.2015

Randstad rekruteert voor Ysco

Ysco en Randstad slaan opnieuw de handen in elkaar en organiseren een infoavond rond rekrutering. Ysco, een toonaangevende Europese roomijsproducent is op zoek naar verschillende profielen; zowel inpakkers als machinebedieners, om het seizoen van 2015 te overbruggen.
Jobcafé!
Het Jobcafé is niet nieuw. In voorgaande seizoenen werd dit evenement eveneens georganiseerd om een groot aantal openstaande jobs aan potentiële kandidaten voor te stellen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op donderdag 29/01/2014 van 16u tot 20u. Hiervoor dienen zij zich vooraf in te schrijven op het nr. 057/485171 of via ysco@randstad.be. Het Jobcafé gaat door in Ysco zelf: Melkerijstraat 10 in 8920 Langemark. Randstad geeft meer info over het bedrijf en de vacatures, gekoppeld aan een kort sollicitatiegesprek en eventueel een rondleiding in het bedrijf. Tijdens die avond worden ook ervaringen van huidige medewerkers gedeeld. Gemotiveerde kandidaten kunnen dan ook meteen met een jobaanbieding én een ijsje naar huis!
Verschillende profielen
We kijken vooral uit naar gemotiveerde kandidaten met een goede kennis van het Nederlands, interesse voor ploegenarbeid (2 ploegen) en een gezonde dosis werklust. We zoeken zowel inpakkers als machinebedieners, dit om het seizoen van 2015 te overbruggen (februari – augustus). Ons aanbod: een aangename job in een stabiel bedrijf en een goede verloning.
Donderdagavond
Om de kandidaten die momenteel werken de kans te geven een carrièreswitch te maken, kozen we ervoor het Jobcafé op een donderdagavond te laten doorgaan. Eerdere edities van verschillende jobevenementen bij Ysco waren telkens een groot succes waarbij talrijke vacatures werden ingevuld.
Ysco
Ysco behoort tot de grootste Belgische zuivelgroep Milcobel en is een toonaangevende Europese roomijsproducent. Ysco produceert op jaarbasis 160 miljoen liter roomijs, een taak die ze dankzij hun gemotiveerde medewerkers kunnen klaarspelen. De onderneming in België telt meer dan 450 medewerkers en heeft nog een vestiging in Frankrijk (Argentan) waar 200 medewerkers worden tewerkgesteld.
Randstad Inhouse Services
Randstad Inhouse Services stelt één of meerdere consultants ter beschikking van bedrijven die op grote schaal uitzendkrachten inschakelen. Deze consultants opereren vanuit het bedrijf zelf en werken als verlengstuk van de personeelsdienst. Op die manier wordt de dienstverlening volledig afgestemd op de behoeften van de klant. Momenteel doen 112 bedrijven in België een beroep op de dienstverlening van Randstad Inhouse Services.
Voor meer informatie:
Renaud Dechamps
Manager Public Relations& Public Affairs
Gsm: 0497/471.604
renaud.dechamp@randstadgroup.be
@renauddechamps
@randstadbelgie
Randstad Group Belgium
Randstad Group Belgium bevat drie entiteiten in België: Randstad, Tempo-Team en B-bridge. De groep zet 1 637 personen aan het werk en telt 299 agentschappen en HR centers in België.
Randstad is in België een specialist in human resources: uitzendarbeid, rekrutering en selectie, outplacement, opleidingen, inhouse kantoren, projecten in human resources, projectsourcing, consultancy en dienstencheques. Randstad is de grootste werkgever van het land. Elke week zet Randstad, marktleider op vlak van uitzendarbeid, outplacement en dienstencheques, meer dan 29 000 mensen aan het werk. 
Good to know you

Randstad
PR/PA
T: 0032 2612 21 74
E: pr@randstad.be
W: www.randstad.be

Geplaatst op 09.01.2015

Luchthaven Kortrijk-Wevelgem doet 11% beter in 2014

In 2014 zijn in het totaal 38.065 vliegtuigbewegingen geteld op de luchthaven Kortrijk-Wevelgem, tegen 34.204 een jaar eerder. Dit betekent een groei van 11,3%. Het aantal reizigers steeg met 11,4% naar 79.285.
Zo’n 19% van het verkeer was per helikopter.
Het gedeelte professioneel verkeer (binnen- en buitenland) nam met 9% toe, van 3.754 bewegingen naar 4.095.
Daarvan waren er 2.550 buitenlandse zaken- en passagiersvluchten, tegen 2.317 in 2013 met daarop 10.429 reizigers tegen 9.359 een jaar eerder.
De luchthaven verwelkomde de klassieke doelgroep van de zakenmensen, maar in 2014 kwam er een dimensie bij door de start van 100 jaar herdenking van Wereldoorlog I.
Naast private bezoekers kwam het kruim van de wereldleiders op bezoek naar de voormalige “battlefields”, denk aan Ieper maar ook aan Waregem.
De ultieme Passagier was de Amerikaanse President in maart. De luchthavenuitbater is daar bijzonder fier op!
En tientallen Europese leiders landden eind juni voor de E.U.-top.
In november was de luchthaven het toneel van een grootschalige oefening van Defensie, Koning Filip en de Minister van Defensie en de legertop brachten anderhalf uur op de luchthaven door om dit bij te wonen.
Ruim dertig luchtvaartbedrijven zetten de deuren open op de eerste “Luchtvaartdag”, door de Vlaamse gemeenschap georganiseerd. De luchthaven mocht die dag de Vlaamse Minister-president en de Vlaamse Minister van Mobiliteit en Openbare Werken –per helikopter- ontvangen voor een uitgebreid bezoek.
De luchthaven maakte de specialisatie medische vluchten verder waar, met 71 vluchten.
Het gedeelte niet-zakelijk verkeer, dat voor ongeveer 80% uit op professionele wijze gegeven scholing en training tot piloot bestaat, is er in 2014 met 11,6% op vooruit gegaan tot 33.970 bewegingen.
Dit weersgevoelige segment genoot van goede vliegomstandigheden en dat bijna het ganse jaar door, dus ook tijdens de wintermaanden, wat de voorbije jaren niet het geval was. meer info : Van Eeckhoutte Stefaan Email: airport.kortrijk.directeur@skynet.be: Telefoon: 056 36 20 45
Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 09.01.2015

Miss België op MENT TV

 

Op 10 januari 2015 kan u Miss België live volgen op Ment TV. Deze populaire digitale Vlaamse zender vind je terug op kanaal 37 op Telenet. Verder kan je ook kijken op de Waalse zender AB3. Veel kijkplezier ! Aurélie Hendrickx. 
Indien u wilt aanwezig zijn kan u nu uw tickets bestellen via e-mail of telefonischs koop nu je Showtickets! Show + Afterparty (Drinks Incl.) WWW.MISSBELGIUM.BE/TICKETS Nationaal Comité Miss België, Dilbeekstraat 200, 1082 Brussel -Tel: +32 (2) 463 23 21 +32 (2) 463 23 21 info@missbelgium.be - www.missbelgium.be Op de foto's : De kandidaten van 1 t/m 10 Valentina Paesano, Pauline Detroz, Mandy de Saeger, Valentine Cesarone, Aurélie Hendrickx, Carole van Hoye, Cheyenne De Coninck, Ginger Van Eetvelde, Titsia Brabants en tenslotte Helene Gavilan.

De redactie Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 09.01.2015

Kunst op het perron in Stekene

Op 04 en 05 juli 2015 organiseert ARTificium vzw kunstenaarsvereniging uit STEKENE voor de vierde keer Haar kunsten evenement ”KUNST OP HET PERRON” een tweedaags kunstevenement
dit evenement vindt plaats in en rond OC DE STATIE Spoorwegwegel 1 , 9190 STEKENE. Kunstenaars die graag willen deelnemen aan deze happening, die zich op een van deze twee data kunnen vrij maken, kunnen altijd contact opnemen met het bestuur van ARTificium vzw. Voor beeldende kunstenaars voorzien wij een staanplaats van 3,2 m op 3,2 m. Een plaats reserveren kan door een eenvoudige mail naar ARTificium vzw. Voor muziek- , woord- en danskunstenaars voorzien wij een podium met een professionele muziekinstallatie en een ervaren technicus.
Deelnemen kost voor beeldende kunstenaars voor een dag € 10,00 en voor twee dagen € 15,00
Voor muziek, woord- en danskunstenaars is de deelname gratis en vormt dit evenement een springplank naar grote podiums.
INSCHRIJVEN of INFO + 32 0 475 26 54 57 E-mail: artificium.stekene@telenet.be website: www.artificium.be/

Foto's : Theo Derboven

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 09.01.2015

Idee Kids trendrapport 2015

Hoewel we verscheurd worden door tegenstellingen en het nooit eerder zo druk hadden, blijven we investeren in een groeiend samenhorigheidsgevoel en onszelf volslagen ‘happy’ noemen. Dit zijn enkele van de meest opmerkelijke conclusies uit Trendrapport 2015 dat jeugdorganisatie Idee Kids samenstelde met de hulp van Idee Fiks. Dit rapport over toekomsttrends en hun impact op zowel de leefwereld van kinderen als de Idee Kids-werking, is intussen uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. Omdat kinderen sneller van trends wisselen dan volwassenen kunnen volgen. Omdat Idee Kids haar kampaanbod graag afstemt op de noden en verlangens van de kinderen die er nú aan deelnemen. En omdat Idee Kids en Idee Fiks ervan overtuigd zijn dat de keuzes die we op dit moment maken, grote invloed hebben op hoe onze (klein)kinderen later zullen leven. De organisaties hopen dan ook dat dit trendrapport niet alleen henzelf weet te inspireren, maar iedereen die geeft om kinderen en de toekomst.
WAT ZIJN DE TRENDS VOOR 2015 EN HUN IMPACT?
Trendrapport 2015 bestaat uit meer dan louter een opsomming van trends: het geeft ook aan wat je er als ouder mee kan én hoe Idee Kids ze toepast in haar dagelijkse werking. In de praktijk vertaalt zich dat vooral in een continu evoluerend aanbod, waarbij achterhaalde kampthema’s plaats ruimen voor onderwerpen die beter inspelen op wat er leeft bij de kinderen van vandaag. Zo kan je in de gloednieuwe kampen Fun at the Beach en Plaisir à la Plage zowel een verwijzing vinden naar de Happy-trend als een tegemoetkoming aan de Druk3-trend die ons dreigt te overspoelen. Tijdens een verblijf in het nieuwe Idee Kidsdomein in een natuurgebied op 4 km van zee, leren de kinderen moeiteloos en met plezier een andere taal, terwijl ze kampen bouwen, in bomen klimmen, kampvuren aanleggen, haaientanden zoeken en in tenten slapen. Wat ze spelenderwijs leren, wordt nooit meer vergeten!En waar kan je beter inspelen op de Vintage Vibe-trend dan in Bokrijk? Dankzij een opmerkelijke samenwerking met het enige openluchtmuseum in België kunnen Idee Kidskinderen Toveren met tijd of zomaar 100 Jaar terug in de tijd reizen. Maar natuurlijk is het niet een en al vintage wat de klok slaat. Wie zich graag voorbereidt op Het robottijdperk (want dat komt er nu écht aan!), kan zélf leren programmeren tijdens het Technologiekamp.Dit is uiteraard maar een greep uit de boeiende trends, info en kampen uit Trendrapport 2015. Het volledige Trendrapport 2015 kan u doorbladeren via http://trendrapport2015.blogspot.be. WIE ZIJN IDEE KIDS & IDEE FIKS?Idee Kids vzw is een landelijk erkende jeugdvereniging die educatieve en creatieve projectkampen organiseert voor kinderen tussen 3 en 12 jaar, begeleid door monitoren met een pedagogische opleiding. Idee Fiks bedenkt en creëert de coolste creatieve concepten voor dezelfde leeftijdsgroep, met de hulp van een gedreven team van strategen, creatievelingen, pedagogen en marktonderzoekers. Meer info over deze organisaties kan u terugvinden op www.ideekids.be en www.ideefiks.be.

Sylvie Bonne

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 09.01.2015

Heroos verenigt sportief Oostende

Het concept is simpel: of je nu lid bent van een sportclub, dagelijks gaat fitnessen, sporadisch een fietstocht maakt of wekelijks gaat zwemmen, jij bent een Heroo! De stad wil graag al deze Heroos verenigen in één grote community.
Stad Oostende draagt gezondheid hoog in het vaandel en deed de voorbije jaren al heel wat inspanningen om zo veel mogelijk mensen aan het bewegen en het sporten te krijgen. Daar doet de stad nu nog een schep bovenop met een gloednieuw project: Heroos.
Daarom is elke Oostendenaar nu lid van Heroos, de grootste sportclub van Oostende. En als we zeggen alle Oostendenaars, bedoelen we ook echt álle Oostendenaars, alle leeftijdsgroepen, alle kansengroepen, mensen met en zonder beperking, tweede verblijvers, en ga zo maar door. Uiteindelijk moet Heroos uitgroeien tot een community waarin de leden elkaar motiveren om nog meer te sporten, andere sporten te ontdekken en zelf initiatieven op te zetten.

Geplaatst op 09.01.2015
2545 artikelspagina's: 1 ... 245 246 247 248 249 250 251 252 253 <<< 254 >>> 255