Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Zeilschip Mercator terug op 29 maart 2017!

Op woensdag 29 maart is het eindelijk zover, dan komt Zeilschip Mercator terug naar zijn vertrouwde stek in de Jachthaven tegenover het Stadhuis! Iedereen is alvast van harte welkom om het trotse schip te verwelkomen! Let wel, de exacte timing ligt nog niet helemaal vast. Dit hangt immers af van de weersomstandigheden en de getijden die dag. Hou deze website en/of onze Facebookpagina in de gaten voor de meest recente info en updates!
De voorlopige timing ziet er als volgt uit:
woensdag 29 maart 2017

 • 09.30 uur: vertrek vanuit vlotdok
 • 09.40 uur: aankomst Demeysluis
 • 10.50 uur: doorvaart havengeul
 • 11.20 uur: aankomst Montgomerydok
 • 12.00 uur: doorvaart naar Mercatorsluis
 • 12.30 uur: aankomst Mercatorsluis
 • 14.00 uur: invaring in sluis afhangende waterstand
 • 16.00 uur: doorvaart eerste dok
 • 16.15 uur: aankomst Kapellebrug
 • 16.20 uur: doorvaart richting ponton en ligplaats
 • 17.00 uur: aankomst ponton en ligplaats + vastmaken ankers + trossen
 • 19.00 uur: definitieve aanmering
Openingsweekend op 1 en 2 april 2017
En er is meer! Want er is niet alleen de officiële terugkomst op 29 maart 2017, op zaterdag 1 en zondag 2 april 2017 -telkens van 14.00 tot 18.00 uur- organiseert Toerisme Oostende bovendien een openingsweekend met street acts, kinderanimatie, gidsbeurten en culinaire proevertjes!

Voor de redactie & front montage  : Bernard Decock

Geplaatst op 23.03.2017

DV Club kortrijk organiseert op 1 mei in samenwerking met KV kortrijk hun 1 ste meisjesvoetbaltornooi ,

DV Club kortrijk organiseert op 1 mei in samenwerking met KV kortrijk hun 1 ste meisjesvoetbaltornooi ,
DV Kortrijk ontstond een tiental jaren geleden en was de opvolger van Davo Rollegem.
De club trok zes seizoenen geleden richting Ter Biezen in Bissegem, waar ze elk seizoen uitkwamen
met een damesteam en een jeugdteam DU16.
Sinds huidig seizoen hebben ze  ook een team DU13 en een team DU11 meisjes, waardoor de club
nu om en bij de 50 jeugdspeelsters telt.
De dames spelen momenteel in de reeks 1 van het provinciaal damesvoetbal en spelen hun thuismatchen
op zondag namiddag. De jeugd speelt deze op zaterdag voormiddag.
Op maandag 1 mei organiseert de club, in samenwerking met KV Kortrijk een meisjesvoetbaltornooi vanaf 9u30 
gedurende de hele dag. Locatie is het terrein van de Stade in Kortrijk. De beker uitreiking heeft plaats om 17u
Iedereen die eens meisjes wil zien voetballen is uiteraard welkom.
 Meisjes die interesse hebben om eens te komen ‘testen’, kunnen altijd contact opnemen met een
bestuurslid, de info is terug te vinden op onze website www.dvkortrijk.be .

Voor de redactie & front montage   : Bernard Decock

Geplaatst op 22.03.2017

K3 Show in Oostende

Na het ongeziene succes van hun eerste tour, staan Hanne, Marthe en Klaasje te popelen om opnieuw op tournee te gaan doorheen Vlaanderen en Nederland!
Ze kijken er naar uit om samen met de meisjes en jongens in de zaal hun allermooiste liedjes en hun allergrootste hits te zingen. Uiteraard is het K3-ballet ook van de partij!
Deze swingende show voor jong en oud mág je niet missen.. in het Kursaal van Oostende
Voorstellingen gaan door op  : 15 april 2017: 11u00, 14u00 & 17u00  & 16 april 2017: 11u00, 14u00 & 17u00
Tickets
€ 42,50 - € 34,50 - € 28,50 - € 19,50 (incl reservatiekosten) Reservatie www.sherpa.be 070 22 56 00 (max € 0,30 / min) Boxoffice Toerisme Oostende

In een organisatie  van Studio 100 Voor de redactie & front montage : Bernard Decock

Geplaatst op 22.03.2017

Spingtij :cultuurfestival voor Kinderen

In de paasvakantie kunnen kinderen van 0 tot 14 jaar in Oostende terecht voor de vierde editie van het Kindercultuurfestival Springtij!
Theater, waanzinnige expo’s, creatieve workshops, leuke shows, (voor)lezen en een tekenfestival maar ook strandsporten en een paaseierenraap… Springtij bezorgt hen een creatieve en actieve paasvakantie waarin kinderen volop op "Expeditie Cultuur" kunnen gaan!
Alle info en het volledige programma vind je op www.springtij-oostende.be.
Andere tips met kids
Pannenkoekenactie paasvakantie
Pannenkoeken gaan er altijd in :-) Ga tijdens de paasvakantie een nieuwe lente-outfit shoppen en stop tussendoor voor lekkere pannenkoeken in één van de eethuisjes in de winkelstraten! 
 
Speciaal voor kinderen bieden de deelnemende eethuisjes voor slechts 3,00 euro een pannenkoek + drankje aan.
 
Aanbieding enkel geldig voor kinderen tot en met 12 jaar, tussen 01/04 en 17/04/2017. De  deelnemende zaken  : Coffee Dream , Cappuccino , Gofroo , eetkaffee Poseidon , Tao en ten slotte  Brasserie Pistache
 
Voor de redactie & front montage : Bernard Decock
 

Geplaatst op 22.03.2017

Paasvakantie in Oostende

Een heerlijke lentezon, een nieuwe editie van The Crystal Ship, tal van activiteiten voor kinderen en alle gekende troeven van De Stad aan Zee bezorgen jou ongetwijfeld een deugddoende paasvakantie! Kom genieten van een stevige strandwandeling, een avondje op restaurant en shop-plezier (ook op zondag)!
“The Crystal Ship” meert tijdens de paasvakantie voor een tweede keer aan in Oostende: wereldbekende en gerenommeerde kunstenaars, gigantische muurschilderingen en interventies in de stad. De nieuwe  en de bestaande werken vormen een artistiek parcours in de binnenstad en op Het Groen Lint rond Oostende.
Met toppers als o.a. Alexis Diaz (PR), Axel Void (US), C215 (FR), Hendrik Uldalen (NO), Pastel (AR), ... belooft de stad alvast enkele parels rijker te worden!

Openingsweekend

Op zaterdag 08/04 en zondag 09/04 vindt de grote opening plaats op het Achturenplein, waarbij de nieuwe werken van deze editie het bestaande kunstparcours in de stad zullen aanvullen. 

Geleide wandelingen

Vanaf de grote opening op 08/04 en 09/04 kan je de nieuwe werken (en die van de vorige editie) bewonderen tijdens een geleide street art tour door de stad. Tijdens een ongeveer 2 uur durende wandeling kom je alles te weten over de indrukwekkende werken in het centrum van Oostende. Een gids neemt je mee op sleeptouw en toont je verschillende pareltjes in het Oostelijke of Westelijke deel van de stad.

The Crystal Ship: Street Art Beleving

Overnacht in Oostende en ontdek het public art festival op unieke wijze

Voor de redactie & frontmontage  : Bernard Decock

Geplaatst op 22.03.2017

Op zondag 23 april TEXtival

Op zondag 23 april zorgt TEXtival al voor de vijfde keer voor een gezellige sfeer in de Sint-Janswijk in Kortrijk. Op het menu én gratis: lokale en internationale muziekgroepen, het zot speeldorp voor kinderen en tieners, de grote rommelmarkt én - nieuw! - ARTopia.
 Tijdens de voorbije vier edities vonden telkens meer dan 3.000 festivalgangers hun weg naar dit gratis ontdekkingsfestival om er het lentezonnetje te verwelkomen en de festivalzomer af te trappen.
 Voor de kinderen en tieners is er het speeldorp met creatieve workshops, avontuurlijke activiteiten en gekke circusacts. Ondertussen genieten de ouders van een drankje op het – bij mooi weer – grootste zonneterras van Kortrijk. De straten rond het festivalterrein worden ingepalmd door een rommelmarkt, met zo’n 500 standen de grootste van de regio. Leuk weetje: wat niet verkocht geraakt, gaat naar gezinnen met minder.
 De line-up serveert, gespreid over een ganse dag, een mooie mix van lokale en internationale bands en van jazz over rock-‘n-roll tot noise en trance. De Kortrijkse hiphopacademie De Stroate komt zijn eerste showcase brengen, naast Belgische muziekgroepen als La Jungle en The RG’s. Gestapo Knallmuzik brengt hun van de pot gerukte electro in het beste jean-Marie Pfaff Deutsch. Samen met bands van Rusland (Messer Chups) en de VS (Dylan Walshe) wordt het opnieuw een verrassende muzikale ontdekkingstocht.
 Voor deze vijfde editie pakt TEXtival ook uit met de expositie ARTopia. Verschillende lokale kunstenaars komen hun werk tentoonstellen in de bovenverdieping van de voormalige textielfabriek Vetex. De expo is opgebouwd rond het thema ‘(t)huis’ en bestaat uit foto’s, schilderijen, monumentale kunst, beeldende kunst en zelfs levende kunst. Dat deze ruïne niet eeuwig zal blijven bestaan, maakt het nog unieker. TEXtival wil met ARTopia de veelzijdigheid van dit stukje industrieel erfgoed in een positief daglicht stellen.
 Met een vernissage om 10u30 wordt ARTopia – en meteen ook het festival – feestelijk geopend.
 Wanneer: zondag 23 april, vanaf 10u30 Waar: oude VETEX-site, Sint-Jan, Kortrijk Gratis! tvv Buurtschool V-TEX en Wijkteam Centrum - V-TEX
Voor de redactie & front montage : Bernard Decock

Geplaatst op 22.03.2017

Dit jaar zijn we reeds toe aan de 30ste editie van Grensrock.

Dit jaar zijn we reeds toe aan de 30ste editie van Grensrock.

30 mooie en zelfs memorabele edities, met heel wat bekende en minder bekende groepen. Die minder bekende groepen die dan opeens (super) bekend werden. Toch wel een beetje ons handelsmerk.

Vroeger was vooral hetgeen op het podium van groot belang maar door de jaren heen hebben we gemerkt dat wat naast het podium gebeurt al even belangrijk is. Daarom hebben we er dit jaar voor gekozen om ons park zo aangenaam mogelijk te maken voor jong en oud.

Net als de vorige jaren hebben we héél wat energie gestopt in het samenstellen van onze line-up. Zo krijgt ons hoofdpodium er dit jaar een broertje bij. Tussen de groepen geven 2 DJ's het beste van zichzelf en iederde avond sluiten we daar de festivaldag, op gepaste wijze af, ... met een feestje! Voor ons hoofdpodium hebben we geprobeerd om de perfecte mix te vinden tussen rock, pop, funk, dance, covers en kids.

Tevens werd er veel energie gestopt in ons eetdorp en KidZdorp. Vorig jaar kon je in ons eetdorp terecht voor een (straffe) koffie, een frietje, pasta, burgers en zelfs oosterse gerechten. Ook dit jaar willen we dit aanbod behouden. Samen met het vernieuwde KidZdorp moet dit een plek zijn waar ons publiek even tot rust kan komen en genieten van iets lekkers terwijl de kinderen zich kunnen uitleven.

We willen een nog groter parkgevoel creëren. Dit is ook de reden waarom de toiletten dit jaar zullen worden gecentraliseerd net buiten het Brouwerspark.

Wij hopen dat deze inspanningen voldoende zijn om er voor iedereen een leuk, tof, gezellig, ... weekend van te maken. Als de zon van de partij is, zal dit zeker het geval zijn.
Op vrijdag 23 juni  zijn er optredens van DJSnes & BR3IN3 ,Ititanita ,Laston & Geo ,King Hiss en Admiral freebee
Op zaterdag 24 juni zijn er optredens van DJSnes &BR3IN3 , Ride This Train ( Johnny Cash tribute  ) Mensch Erger Je niet ,Kapitein Winokio en the Subs 
Auteur : Grensrock vzw  / Front montage : Bernard Decock

Geplaatst op 21.03.2017

Prostor vindt nieuwe thuishaven op Evolis

Goed nieuws onder de zon op Evolis: Prostor, gerenommeerd specialist in parasolsystemen, pergola’s en windschermen, verhuist van Geluwe naar Kortrijk. Intercommunale Leiedal verwelkomt zo alweer een grote lokale speler op het innovatieve bedrijvenpark. Het nieuwe gebouw komt langs de autosnelweg tussen AVC en de toekomstige gebouwen van Aluvision. De verkoop op Evolis heeft de wind stevig in de zeilen: amper een derde van de totale oppervlakte, goed voor 10 ha, is nog beschikbaar.
 
Prostor: slimme oplossingen voor het terras - Prostor bvba is een zusterbedrijf van de firma Brustor nv en is in België de marktleider in de productie van mid- en high-end parasolsystemen. Prostor is gespecialiseerd in de overkapping van grote oppervlaktes, windvaste systemen, hoogwaardige materialen en gepatenteerde openings- en sluitingssystemen. Met zijn parasols richt Prostor zich duidelijk op de projectmarkt (ongeveer 65% van de parasolafzetmarkt). Je ziet Prostor-producten op de terrassen van hotels, bars en restaurants.  Zo werd onlangs de Grote Markt van Kortrijk helemaal vernieuwd met Prostor-parasols. De overige 35% gaat naar de retail voor verdeling op de residentiële markt.
Louis Brutsaert legde de fundamenten van de firma toen hij in 1965 zijn eigen bedrijf “L.Brutsaert” opstartte dat dekzeilen en later ook zonwering maakte. Pas in 2003 wordt er gestart met de ontwikkeling en productie van parasolsystemen onder de merknaam Prostor. Bij de firma Prostor worden eerst enkel parasols geproduceerd, maar recentelijk kwam er tevens een (her)opstart van de productie van fietsdragers voor vrijetijdsvoertuigen. De familie Brutsaert was vroeger reeds actief in de productie van toebehoren voor vrijetijdsvoertuigen onder de naam Omnistor, maar die activiteit werd begin jaren 2000 verkocht aan GIMV/Thule. Dochter Sofie Brutsaert en schoonzoon Olivier Rogiest zijn de huidige zaakvoerders van Prostor.
In de lift  - Onder de merknaam BR-Systems maakt het sinds kort ook fietsendragers voor elektrische fietsen, de zogenaamde “Bike Lift”. Door continu out-of-the-box te durven denken, slaagt BR-Systems erin om vandaag een bijzonder gebruiksvriendelijke elektrische fietsdrager op de markt te brengen, die het de eindgebruiker heel comfortabel maakt doordat hij zijn fiets niet meer hoeft te tillen. De fietsdragers zijn een nicheproduct, ontworpen voor de markt van de vrijetijdsvoertuigen.  Belgische kwaliteit,  innovatie en sterke serviceBij de ontwikkeling van deze producten staan gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en design centraal. Met bovendien een snelle levering en sterke naverkoopdienst onderscheidt het bedrijf zich zo in zijn branche. Vandaag is Prostor een authentieke Belgisc producent en marktleider in hoogwaardige parasols. De firma stelt 16 mensen tewerk. In België realiseert Prostor 15% van zijn omzet.  65% van de omzet gaat naar Europa en 20% daarbuiten. Prostor innoveert ook voortdurend. Zo ontwikkelde het bedrijf een lineair motorsysteem om de parasols makkelijker te openen en te sluiten.
Keuze voor Evolis - “Het gebouw in Geluwe wordt stilaan veel te krap,” weten Sofie en Olivier, “dus zochten we dringend uitbreiding.” De zichtlocatie langs de E17 was hierbij een grote troef van Evolis. “De parasolsystemen, zonweringen en fietsdragers zijn hoogwaardige producten die naambekendheid vragen. Ook de internationale uitstraling en de snellere en betere ontsluiting naar de autosnelweg waren belangrijke beweegredenen om ons op Evolis te vestigen,” vertellen de zaakvoerders.
 
Nieuwe vestiging bij E17 - De activiteiten worden gehuisvest op een perceel van ruim 13.000 m² langs de autosnelweg, tussen de huidige vestiging van AVC en de toekomstige gebouwen van Aluvision. Het gebouw zal ongeveer 7000 m² in beslag nemen en werd ontworpen door architect Corbiau. Uitbreiding in de toekomst is nog mogelijk. De grondwerken starten nog dit jaar.
 
 
Verdere invulling Evolis - Het ondernemersvertrouwen om te investeren in bedrijfshuisvesting groeit nog steeds. De grote interesse in Evolis toont dat aan. De afgelopen twee jaar mocht Leiedal al zes nieuwe bedrijven aankondigen en er zitten nog spelers aan te komen. De (kandidaat-)bedrijven zijn werkzaam in een brede waaier van sectoren. Momenteel is nog 10 van de 30,1 hectare beschikbaar. Ook over de laatste zichtlocatie wordt al onderhandeld. De gronden worden dus schaarser en dat maakt het steeds moeilijker om tegemoet te komen aan de voorkeurslocatie van kandidaat-investeerders.
Belang Evolis voor Kortrijk en regio
De braindrain vanuit Kortrijk en de regio intomen: dat was een van de voornaamste objectieven bij de ontwikkeling van het bedrijventerrein Evolis. Het is een doelstelling die wordt gehaald door bedrijven aan te trekken met een innovatief karakter, een sterke internationale oriëntatie en een hoge of hoogwaardige tewerkstelling. Zulke ondernemingen zorgen op hun beurt voor een hogere tewerkstelling via hun toeleveringsbedrijven en ze oefenen een aantrekkingskracht uit op andere nieuwkomers. Op die manier wil Zuid-West-Vlaanderen het kloppende hart zijn van de creatieve en duurzame maakeconomie in Vlaanderen. De stad Kortrijk en andere regionale spelers bieden daarvoor een kader aan dat bedrijven motiveert om zich veeleer hier te vestigen dan elders. Tewerkstelling voedt bovendien de leefbaarheid van de retailactiviteiten en het brede palet aan cultuur, sport en ontspanning in stad en regio. Leiedal creëert letterlijk en figuurlijk ruimte voor bedrijven met een duidelijke toegevoegde waarde. De intercommunale staat borg voor duurzame bedrijventerreinen in een kwaliteitsvolle omkadering met veel aandacht voor beeldkwaliteit, een ecologische insteek en hoogstaand parkmanagement.

Auteur  : Cindy Deglorie, Sales Project Manager &  Stijn Vannieuwenborg, Projectmanager Evolis  : Front foto's  : Bernard Decock
 
 
 

Geplaatst op 21.03.2017

Poëzien in vbs Spes Nostra

Rijmen en dichten, je hoeft er niet voor te zwichten. De kinderen van vbs Spes Nostra kropen in hun pen. Niet onbelangrijk, de lijst is super omvangrijk. Je kan ze belonen want ze willen hun pennenvruchten aan iedereen tonen. Een poëtisch parcours beroer contour. Wees erbij en wandel mee met op het einde: touché!
Poëzien op zaterdag 25 maart vanaf 13u.30 in vbs Spes Nostra Heule, start in de Koffiestraat. Een kleine wandeling met muzisch creatief poëtische roerselen, voor iedereen.


Auteur: Geert Depoortere front montage : Bernard Decock

Geplaatst op 21.03.2017

Meisjes gymnastiek Vaste Vuist Lauwe naar Vlaams kampioenschap

Zaterdag 18 maart trokken de meisjes C11, naar Neerpelt voor de laatste provinciale voorronde. Het was een goede wedstrijd van de meisjes van sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Alle meisjes toonden een mooie vooruitgang doorheen de verschillende wedstrijden. Knappe resultaten: Luna Ovaere werd 2de, Lara Vanackere 3de, Laïs Vanackere 5de en Tiany Labarque 38ste op 79 deelnemers.
Niki Delporte (C18+) kwam ’s avonds in actie. Zij behaalde reeds haar selectie voor het Vlaams kampioenschap en zo kon zij een rustige wedstrijd turnen ter voorbereiding van het Vlaams Kampioenschap. Ze boekte vooruitgang op balk en turnde een dynamische grondoefening waardoor ze een mooie 7de plaats in het allround klassement kon behalen. Er zijn goede vooruitzichten voor Niki Delporte om tijdens het VK nog enkele plaatsen te stijgen in het klassement.

Volgende meisjes zien we terug op het Vlaams Kampioenschap C-niveau op 1 mei: Lara Vanackere, Luna Ovaere, Laïs Vanackere (C11), Fay Vanden Nest (C14) en Niki Delporte (C18+).
Op de foto met vlnr Laïs Vanackere, Tiany Labarque, Lara Vanackere en Luna Ovaere
Auteur & fotografie  Dries Desfossez

Geplaatst op 21.03.2017
4448 artikelspagina's: 1 ... 251 252 253 254 255 <<< 256 >>> 257 258 259 260 261 ... 445