Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

HAP FOODTRUCK FESTIVAL

Mobiele keukentjes toverden het Gegijnhofpark om tot één groot sfeervol openlucht restaurant.
ze serveerden het lekkerste eten in een super gezellige setting waar tip-top muzikanten zorgden voor overheerlijk muzikaal genot. Gezellige zithoekjes, picknick dekentjes, sfeerverlichting, ... zorgden er voor dat het festival een broedplaats werdt voor sociaal contact. Een feest voor jong en oud, een hotspot waar mensen bij elkaar komen.
Het was een heerlijk smaak- en sfeervol festival . Met mini-optredens van top-straatmuzikanten, straattheater, kinderanimatie, podium
met leuke bandjes en dansen op lekkere muziek .

Voor de redactie & Fotografie : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 31.05.2016

Auditorium van az groeninge, ontworpen door Dehullu Architecten, wint de Wienerberger Brick Award

Voor 2016 werden de winnaars de Wienerberger Brick Award voor innovatieve baksteenarchitectuur van over de hele wereld bekendgemaakt. In de categorie ‘openbaar gebruik’ werd het auditorium van az groeninge op campus kennedylaan gehuldigd. Het auditorium werd ontworpen door Dehullu Architecten uit Harelbeke.Bekijk het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=yphZPYiCFDI Wienerberger is een internationale baksteenfabrikant met wereldwijde vertakkingen. Ze kennen de prijs om de twee jaar toe. Er bestaan 6 categorieën. Met de award erkennen ze uitmuntende baksteenarchitectuur van internationale kwaliteit. Het gebruik van Wienerberger-producten is geen beslissende factor voor deelname. Meer dan 600 projecten uit 55 landen werden ingediend. Uit de website van Wienerberger: http://www.wienerberger.be/cs/Satellite?c=WBArticle&cid=1366349191714&pagename=Wienerberger-be%2FWBArticle%2FArticleStandard13
“AZ Groeninge, een contrasterende structurele verpakking voor nieuw auditorium Het auditorium van het AZ Groeninge gezondheidscentrum in België is de winnaar in de categorie Publiek Gebruik. Terwijl het hoofdgebouw gekenmerkt wordt door een traditioneel ontwerp, werd er een contrasterende structurele verpakking bedacht voor het nieuwe auditorium. Het lijkt te verzinken in het glooiende terrein, met een kant die uitsteekt over de rand. Ruwe bakstenen omhullen de gebogen gevel. “De bakstenen werden verticaal geplaatst om de lintachtige curve van het gebouw te benadrukken,” zo legt architect Bert Dehullu uit.”
Over de Wienerberger Brick Award De Wienerberger Brick Award biedt sinds 2004 een uniek platform voor de erkenning van uitmuntende baksteenarchitectuur van internationale kwaliteit. Het gebruik van Wienerberger producten is geen beslissende factor voor deelname. De award bestaat uit verschillende categorieën, die kunnen veranderen naargelang de trends en de actuele thema’s. In 2016 werden prijzen uitgereikt in de volgende categorieën: Residentieel Gebruik, Openbaar Gebruik, Renovatie, Stedelijke Invulling, en Speciale Oplossing. In totaal werden meer dan 600 projecten uit 55 landen ingestuurd, een nieuw deelnemersrecord. Vanwege de grote verscheidenheid aan projecten, was het voor het onafhankelijke pre-jury panel geen makkelijke taak om de inzendingen te herleiden tot 50 nominaties. Uit deze shortlist koos een jury van vier internationaal gerenommeerde architecten de winnaars.

Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 31.05.2016

GULLEGEM LOOPT MET OSCAR

Deze gezellige loopnamiddag voor gezinnen, beginnende en gevorderde joggers, maar evengoed voor wandelaars en wedstrijdlopers in voorbereiding, gaat door op zaterdag 2 juli 2016. Er wordt gestart aan de Gouden Bank, Hondschotestraat 2 te Gullegem vanaf 14:00u tot 17:00u.
Een organisatie van Gullegem LOOPT en De Gouden Bank waarbij de deelnemer per afgelegde ronde een OSCAR wint. En wie of liever wat is Oscar ? Een luxebier van brouwerij Eutropius, in een blonde en bruine variant.
HOE GAAT DIT ALLEMAAL IN ZIJN WERK?
Verkeersvrije omloop met ronden van ca1,3km
Iedereen loopt of wandelt op eigen tempo, er is geen tijdsregistratie.
Per ronde ontvangt de deelnemer een armbandje die later na aankomst met het borstnummer kan omgeruild worden voor flesjes Oscar luxebier (max. 6 stuks, ontvanger min. 16 jaar). Keuze tussen blond en/of bruin. Andere drankjes voorzien voor -16 jarigen.
Kinderen tot 12 jaar kunnen met max. 4 armbandjes speelgoed uitkiezen
Bevoorrading tijdens het lopen is voorzien
Rode Kruis en seingevers aanwezig voor een veilige omloop
Verzekering inbegrepen
Douches en kleedruimtes voorzien in de sporthal (Peperstraat)
Fietsen kunnen geplaatst worden recht tegenover Gouden Bank
Vestiaire (in Gouden Bank) voorzien op basis van het borstnummer
Mogelijkheid om borstnummer vooraf af te halen bij Sportics Wevelgem (zie onder)
KOSTPRIJS:
Vanaf 12 jaar : vooraf 7 euro – ter plaatse 9 euro
Jonger dan 12 jarigen : vooraf 4 euro – ter plaatse 6 euro
HOE VOORAF INSCHRIJVEN
Dit kan rechtstreeks en eenvoudig bij Sportics (Lode de Boningestraat 19 Wevelgem) t.e.m. 1 juli.
Of mailen naar info@gullegemloopt.be met volgende gegevens (tot 25 juni):
Aantal personen, en per persoon volledige naam, gemeente en geboortejaar. Je ontvangt een mail terug met de betalingsgegevens. Inschrijving geldig na betaling en bevestiging.
BORSTNUMMER AFHALEN
Het borstnummer kan van dinsdag 28 juni t.e.m. vrijdag 1 juli vooraf afgehaald worden bij Sportics. Adres: Lode de Boningestraat 19 Wevelgem.
Of de dag zelf in de Gouden Bank vanaf 12:00u.
SPONSORS
Brouwerij Eutropius – Gouden Bank – Sportics – Libeert – Brood & banket Gaeremynck – Grootmoeders Koffie – Brood & banket Nico – Kantoor Demuzere Paul – DeBa Pharma – Kip aan ’t Spit Bij Ignace – Slagerij-Traiteur Debo-Vereecke – Belfius Gullegem – Debuyck Interieur – Certifico – Het Chocoladehuis – Schoonheidsinstituut Body & Mind – Hexia Appartementen – Sport Vlaanderen – Gemeente Wevelgem. Op de foto medewerkers en het bestuur van gullegem loopt met als centrale gast Burgemeester Jan seynaeve 

Voor de redactie en fotografie : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 30.05.2016

40STE EDITIE BISSEGEMSE JAARMARKT

Jaarmarkt is winkelen, kermis, straatanimatie en plezier

Het tweede weekend van juni valt er in Bissegem opnieuw heel wat beleven. In Bissegem kan
jong en minder jong zijn hartje ophalen. De Jaarmarkt, met de daaraan gekoppelde straatanimaties
bieden op zaterdag 11 en zondag 12 juni, opnieuw voor elk wat wils!

De Bissegemse jaarmarkt

wordt voor de 40ste keer door UNIZO Bissegem georganiseerd.
Wat begon als een plaatselijk initiatief van enkele handelaars groeide uit tot een heuse 2 daagse
jaarmarkt en feestelijk weekend voor het hele gezin met veel nadruk op kindvriendelijke
animatie in de namiddag en feest voor de wat ouderen naar de avond toe.

JAARMARKT

De jaarmarkt start op zaterdag 11 juni om 15 u. Er is kinderanimatie voorzien, met
vanaf 15u op het dorpsplein het poëtisch kapsalon “ kip van Troje “, ballonplooier,
kindergrime, bizar kapsalon,
een gratis tekenwedstrijd en kermis-attracties. De Gezinsbond zet een rommelmarkt met
kinderspulletjes op poten. Verder zijn er optredens van Dansstudio Steps. Het avond

programma wordt ingeleid met om 18u een Gratis Happy Hour op het vernieuwde
kruispunt aan De Kreun, dit in gezelschap van de kersverse Leie-Ambassadrice 2016. Op
Bissegem plaats wordt de avond verdergezet met het optreden van Strawberry Jam en daarop
aansluitend animatie verzorgd door DJ Joeri. Op zondag is het smullen geblazen bij het eetfestijn in OC De
Troubadour. Voor de kinderen is er opnieuw animatie voorzien met op het dorpsplein om 15u30 het gratis
openlucht optreden van de Ket-netband. Het poëtisch kapsalon “ kip van Troje “ entertainen op het
vlaswaagplein onze kleinsten vanaf 15u, om 16u. is er garçonkoerse georganiseerd door de plaatselijke cafés en om 17u.
is er de afsluit met Gratis Happy Hour op het vernieuwde kruispunt aan De Kreun, dit in gezelschap van
de Leie-Ambassadrice 2016. 

Foto : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 28.05.2016

Zatte Bie wint zilveren medaille in Australië

Er is bier en er is Bier. Brouwerij De Bie schenkt alleen Bier, met grote B, jawel. De B van ‘barstensvol’ bijvoorbeeld: barstensvol smaak, barstenvol ambachtelijke traditie en barstensvol pure ingrediënten. Of de B van ‘berengezond’: bij ons geen additieven of chemische ‘brol’, maar eerlijke producten. Wij componeren ons bier zonder valse noten. En… dat wordt gesmaakt. Tot in Australië zelfs…

Down under werden zopas de Australian International Beer Awards (AIBA) uitgereikt en ‘onze’ Zatte Bie ging daar aan de haal met een zilveren medaille, in de categorie Best Belgian / French Style Ale Dark Strong. Dat is ‘a big deal’, want AIBA is ’s werelds tweede grootste bierwedstrijd. Jaarlijks worden er om en bij de 1.500 inzendingen geproefd en gewogen. Dat Zatte Bie er voor de jury uitsprong, zien we niet alleen als een beloning voor de passie en het harde werk dat we in onze bieren stoppen. Het is voor ons ook het bewijs dat kwaliteit altijd komt bovendrijven.

Brouwerij De Bie kijkt met veel goesting, nieuwsgierigheid én ondernemingszin uit naar de nieuwe horizonten die ze dankzij deze award kan gaan verkennen. Een medaille in de wacht slepen op de AIBA, dat is geen klein bier. We zijn ervan overtuigd dat deze bekroning nieuwe exportmogelijkheden zal creëren richting Australië en wijde omgeving.

Meer weten over Brouwerij De Bie? Ontdek alles over onze geschiedenis en ons assortiment op http://www.brouwerijdebie.be.

Geplaatst op 28.05.2016

Mobiliteitsplan Blankenberge: nieuwe zebrapaden

In het nieuwe mobiliteitsplan neemt de zwakke weggebruiker een centrale plaats in. In het kader van een veiligere wandelomgeving, heeft het college van burgemeester en schepenen recent een aantal bijkomende zebrapaden goedgekeurd. Rekening houdend met het Vademecum Voetgangersvoorzieningen en de hierna vermelde principes, werd een voorstel goedgekeurd van locaties waar nieuwe zebrapaden kunnen worden aangelegd op gemeentewegen.
Een zebrapad: vormt steeds een verbinding tussen twee voetpaden; ligt in de looplijn van de voetgangers;
-wordt aangelegd op openbare wegen (geen private wegen of in- en uitritten); wordt pas aangelegd indien er binnen de 80m geen ander zebrapad is aangelegd om dezelfde kruising te maken; wordt niet aangelegd voor een garage; wordt niet aangebracht op kruisingen met spoorwegen (tram, trein), immers hebben spoorvoertuigen voorrang op voetgangers; wordt niet aangelegd in zone 30, tenzij een educatieve meerwaarde (ter hoogte van scholen); wordt niet aangebracht op doorlopende voetpaden. De aanleg van de nieuwe zebrapaden beoogt volgende doelstellingen (één of meerdere): voorrang geven aan voetgangers; kanaliseren van voetgangers bij het oversteken; ontraden dat voertuigen zich op de hoeken van de straat parkeren/stationeren (fysiek niet vermijdbaar, maar zebrapad geeft duidelijke indicatie dat dit verboden is), zodat oa zichtbaarheid op hoek straat verbetert; voertuigen minder gehinderd worden doordat geparkeerde voertuigen zorgen dat draaicirkels niet kunnen worden gehaald. Op basis van het voorgaande werd een voorstel opgemaakt voor bijkomende zebrapaden in volgende straten: Kemmelbergstraat, Diksmuidestraat, Rood-Kruisstraat, Oudstrijdersstraat, A. Rodenbachtstraat, Scharebrugstraat, K. Deswertlaan, Ontmijnerstraat, Willem Tellstraat, Uitkerkestraat, Evendijk West, Dumonstraat en Blankenbergse Dijk*. Burgemeester Patrick De Klerck, bevoegd voor Mobiliteit: ”Dit voorstel werd voor advies overgemaakt aan de verkeersdienst van de politiezone en de afdeling Stedenbouw, Ruimtelijke Ordening en Milieu (STROM). Er werden inhoudelijk geen opmerkingen geformuleerd. Bij de looplijnen wordt voorzien om waar nodig de boordstenen te verlagen (op een aantal plaatsen is de boordsteen reeds verlaagd, op een aantal andere plaatsen is verlaging niet noodzakelijk gezien het huidig profiel), waarbij dit zo veel mogelijk wordt gecombineerd met voorziene werken (vb. Willem Tellstraat: renovatie betonstraten, M. Pyckstraat: heraanleg voetpaden, …). In totaal worden er meer dan 20 nieuwe zebrapaden aangelegd. Het is de bedoeling is om nog voor de zomer te beginnen met het aanbrengen van de nieuwe zebrapaden, met uitzondering van de zones waar renovatiewerken voorzien zijn zoals in de W. Tellstraat en omgeving.”
Meer info
Burgemeester Patrick De Klerck - patrick.de.klerck@blankenberge.be – 050 636 400

Geplaatst op 28.05.2016

Gezond water, ook jouw zorg

Putwater is grondwater dat je zelf oppompt. Maar de meeste particuliere waterputten zijn maar enkele meters diep. Daardoor raakt putwater veel sneller vervuild dan kraantjeswater. Gebruik dus kraantjeswater om te drinken, te koken en om je te wassen. Wil je toch putwater gebruiken als drinkwater, neem dan maatregelen om de veiligheid te verhogen. En laat je putwater zeker controleren!
VERVUILD PUTWATER MAAKT JE ZIEK
De meeste waterputten bij particulieren zijn niet zo diep: gemiddeld 5 tot 10 meter. Daardoor raakt putwater veel sneller verontreinigd dan het drinkwater van de watermaatschappijen. Een mesthoop vlakbij, een lekkende stookolietank, rioolwater, pesticiden … Zelfs een klein probleem is genoeg om putwater ondrinkbaar te maken.
Van vervuild putwater word je ziek:
• bacteriën veroorzaken maag- en darmontstekingen;
• kleine hoeveelheden giftige stoffen zoals nitraten, fluor en arseen kunnen je na lange tijd ziek maken.
Vooral baby’s en ongeboren kinderen lopen een risico. Maar ook voor oudere kinderen en volwassenen kan putwater schadelijk zijn.
GEBRUIK PUTWATER VEILIG
Leidingwater is altijd veilig drinkwater: het voldoet aan strenge eisen. Wil je toch putwater gebruiken als drinkwater, let dan hierop:
• de kwaliteit van putwater is niet altijd gegarandeerd. Laat je putwater daarom regelmatig controleren. Zelfs als het helder is, normaal ruikt en lekker smaakt, kan het vervuild zijn door bacteriën of chemische stoffen;
• gebruik je zowel leidingwater als putwater, let dan op dat de leidingen goed gescheiden blijven;
• gebruik nooit loden leidingen of pompen. Kies voor materialen die geen schadelijke stoffen afgeven in het water, zoals koper of kunststof.
PUTWATERCONTROLE? WAT, WIE EN HOE?
Drink je eigen putwater, dan ben je een eigen waterwinner en sta je zelf in voor de opvolging van de kwaliteit van het water. Lever je het putwater aan andere gebruikers, dan ben je daarnaast ook private waterleverancier. Zowel voor de eigen waterwinners als voor de private waterleveranciers ligt wettelijk vast welke controles ze moeten doen. Voor eigen waterwinners is een volledige controle bij de start van de winning en vervolgens om de 10 jaar verplicht. Een frequentere controle is zeker aan te raden. Hoe je de controle op je putwater het beste aanpakt kan je lezen in de richtlijnen voor eigen waterwinners op www.vmm.be/gezondwater.
GRATIS WATERSCAN
Wat?
Bij een waterscan komt een medewerker van De Watergroep langs bij je thuis, om je te helpen zuinig om te gaan met water. De waterscan bestaat uit verschillende delen:
1. een gesprek om je watergebruik te bespreken;
2. uitleg over de stand van de meter en hoe je die moet aflezen;
3. rondgang in je woning om de toestellen die water verbruiken na te kijken en te bekijken of er mogelijkheden zijn om minder water te verbruiken. Er wordt een lektest uitgevoerd;
4. controle of de leidingen in je woning uit lood gemaakt zijn (dat kan enkel voor de leidingen die zichtbaar zijn);
5. tips en folders die je kunnen helpen om water te besparen.
Voor wie?
Beschermde klanten ofwel iedereen die geniet van het sociaal tarief voor gas en elektriciteit.
Door wie?
De Watergroep voert de waterscan uit. Een waterscan aanvragen kan via callcenter.west@dewatergroep.be of via de energiesnoeiers Zuid-West-Vlaanderen op T 056 282 773 voor wie niet over internet beschikt.

Geplaatst op 28.05.2016

Malika vertelt je alles over haar jaar als stadsambassadrice

De stad Menen is volop in de weer met de voorbereidingen van de verkiezingsavond voor een nieuwe Stadsambassadrice. Hét moment dus om de huidige Ambassadrice van de stad Menen Malika Bouttelisier even aan de tand te voelen over haar ervaringen als ambassadrice. En wie weet, kan ze in één adem meisjes overtuigen om eind augustus een gooi naar de titel te doen.
Waarom nam je deel aan de verkiezing?
Malika: “Ik nam deel aan de verkiezing omdat ik zin had in een uitdaging. Ik was totaal niet op de hoogte van wat me allemaal te wachten ging staan. Toch dacht ik: ‘Kom ik doe dat hier even.’ Om toch wat voorbereid te zijn besloot ik om Annelien Reynaert (zelf Stadsambassadrice geweest en op bovenstaande foto links naast Malika, nvdr) te contacteren. Uiteindelijk kan je niks verkeerd doen met je in te schrijven, het geeft je zelfs een boost. Ik had wel wat schrik voor alles wat er te gebeuren stond. Ik hoopte vooral om veel dingen te leren en nieuwe mensen te ontmoeten en dat is zeker en vast gebeurd!”
Wat vond je van de verkiezingsavond en de proeven?
Malika: “De hele dag was ik enorm zenuwachtig! Alles wat we met ons drietjes (met Mayday en Kirby, de eredames, nvdr) hadden ingeoefend, moest nu uiteindelijk echt uitgevoerd worden. Je hoopt dat alles goed gaat, je overloopt nog eens alles, opnieuw en opnieuw… Maar uiteindelijk valt alles in de juiste plooi. Moeilijk is het allemaal niet, maar je moet er wel echt voor gaan. Je moet even brainstormen over wat je wil doen. Wanneer je daar eenmaal uit bent, moet je er gewoon alles aan doen om het te laten slagen. Enkel dan kun je zeggen: ‘Ik heb mijn best gedaan en ik ben er tevreden over’. Een goede sfeer onder de kandidates is ook zoiets dat je echt nodig hebt: je steunt elkaar, moedigt elkaar aan en praat over andere dingen zodat je niet te veel bezig bent met de stressvolle zaken. Het is leuk dat je je aan elkaar kunt optrekken als er iets is of iets niet goed lukt.”
Hoe ervaar je jouw jaar als Ambassadrice?
Malika: “Mijn jaar tot nu toe als Ambassadrice is super! Ik heb al enorm veel nieuwe mensen leren kennen en nieuwe dingen geleerd. Je wordt ook zelfzekerder als persoon en je durft al vlugger iemand aan te spreken. Meer en meer word je ook herkend op evenementen en spreken de mensen je aan. Dat is natuurlijk leuk, daar moet ik niet over liegen! In het begin had ik misschien wat schrik dat ik niet voor alles tijd zou hebben. Ik heb namelijk ook een zeer drukke hobby met veel trainingen en wedstrijden, dus dat moest ik zien te combineren met alle evenementen. Al bij al viel dit heel goed mee. De activiteiten zijn enorm goed verdeeld over het jaar. Natuurlijk heb je soms drukke periodes waarbij je twee weekends na elkaar iets moet doen, maar daar moet je voor open staan natuurlijk. Dit gebeurt nu ook niet zo vaak. De activiteiten op zich zijn super! Keer op keer leer ik nieuwe dingen bij en maken we plezier. Je verlangt telkens om iets nieuws, uitdagends te doen om er weer een ervaring bij te hebben. Het liefst zou ik gewoon nog een jaartje ambassadrice blijven. Ik zal enorm genoten hebben en geniet nog steeds van mijn jaar, tot de laatste dag!”
Wat was de leukste activiteit die je tot nu toe bijwoonde?
Malika: “De leukste en leutigste activiteit tot nu toe was de prins/prinses carnaval verkiezing. Dat was zo gezellig met een goede ambiance en leuk gezelschap. Graag zou ik nog even die avond opnieuw doen! Zo zie je dat je echt moet genieten van alles wat je kunt doen, want voor je het weet is het voorbij.”
Wat vond je van het prijzenpakket?
Malika: “Ja, het prijzenpakket! Dat is iets dat je natuurlijk niet aan de kant schuift! De prachtige Vespa, de tablet, de samengestelde ring, juwelen, leuke bons, producten, cadeautjes, echt zalig. Het prijzenpakket is enorm. Ik wil nogmaals alle sponsors bedanken voor de vele én leuke geschenken! Ik kan nog een lange tijd van het prijzenpakket genieten want geloof me, op één maand tijd is niet alles opgebruikt. Veel om van te genieten, dus.”
Nog een mededeling voor geïnteresseerde kandidates?
Malika: “Dit is een ervaring die ik iedereen meteen zou aanraden! Je zult er totaal geen spijt van hebben en zoals je hebt kunnen lezen: er valt niets negatiefs over te vertellen. Ik geniet nog met volle teugen van de komende maanden en evenementen en hoop dat het einde van mijn jaar als Ambassadrice nog eventjes uit blijft… Ik bedank graag ook nog alle mensen die ervoor gezorgd hebben dat ik deze prachtige tijden mag beleven.”
Bedankt, Malika!
Heeft Malika jou overtuigd?
Wil je schitteren met de meest begeerde titel van je stad en kans maken op een Vespa, juwelen, een zwemabonnement en aankoopbons bij talrijke handelszaken uit Menen, Lauwe en Rekkem?
Schrijf je dan nu in als je tussen de 17 en 27 jaar bent, Nederlandstalig bent en in Menen, Lauwe of Rekkem woont (ev. via co-ouderschap) of een aantoonbare link hebt met Menen (vb. lid van een Meense vereniging).
De verkiezingsshow vindt plaats op zaterdag 27 augustus 2016 om 19.30 u. in CC De Steiger.
Meer info :Dienst evenementen Grote markt 1 Menen tel. 056 529 412 of surf naar www.menen.be/meensefeesten 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 28.05.2016

Kruispunt Ringlaan - Lageweg wordt veiliger voor fietsers

Vanaf 25 mei 2016 zal er gedurende 3 weken gewerkt worden aan het kruispunt Ringlaan - Lageweg. Deze werken worden uitgevoerd in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer en hebben als doel om het kruispunt veiliger te maken voor de fietsers.
Concreet
Via de Lageweg zal het kruispunt niet meer bereikbaar zijn. Via de Ringlaan zal het verkeer doorgelaten worden met behulp van verkeerslichten.
Periode:
Van 25 mei 2016 tot en met 15 juni 2016 (voorziene einddatum)
Wegomlegging:
Via de Ch. Cappellestraat – Hogeweg – Kouterstraat (Wervik)

Geplaatst op 28.05.2016

Brandweeroefening bij Recticel Insulation in Wevelgem

Op zaterdag 21 mei 2016 vond bij het bedrijf Recticel Insulation een grote oefening plaats met de brandweerkorpsen van Kortrijk en Wevelgem. In het kader van de Europese 'Seveso'-richtlijn werd die dag een zwaar ongeval gesimuleerd.

Het scenario bestond uit het uitbreken van brand in één van de stofsilo's bij Recticel in Wevelgem. Hierbij sloeg de brand over op de aanpalende stofbunker. De oefening liep in samenwerking met de brandweer van Kortrijk en Wevelgem en kreeg uiteindelijk een positieve eindscore. Veiligheid en preventie zijn voor Recticel Insulation dag in dag uit een topprioriteit. Dankzij dergelijke brandweeroefeningen ervaren alle betrokkenen, brandweer, leidinggevenden en de preventie- en milieudienst van Recticel hoe correct te reageren in geval van brand, en kunnen zij mogelijke verbeteringsacties opstellen.

Wie is Recticel Insulation?

Naast een gezond binnenklimaat moet u zich ook goed voelen in uw woning. Recticel Insulation stelt alles in het werk om uw comfort binnen te garanderen en zoekt actief naar uitmuntende oplossingen, ook voor morgen. Zo kunnen onze kinderen en kleinkinderen ook genieten van een duurzame omgeving met alle comfort. Wie nu zijn woning goed isoleert, bespaart veel op de maandelijkse energiefacturen. U investeert één keer, doe het dus goed. En bouw mee aan uw toekomst en die van uw kinderen. 

Geplaatst op 27.05.2016
3804 artikelspagina's: 1 ... 252 253 254 255 256 <<< 257 >>> 258 259 260 261 262 ... 381