Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Repair Café in Kortrijk, in De Zonnewijzer

Bolwerk vzw organiseert op 22 februari voor de 8ste keer in Kortrijk een Repair Café i.s.m De Kringloopwinkel, BUDA:lab, OCMW Kortrijk, LETS Leie en Transitiestad Kortrijk. Die dag herstellen zo’n 30 vrijwilligers computers, klein elektro, textiel, meubelen en fietsen in een gezellige sfeer. Gereedschap en herstelmateriaal staan ter beschikking van de bezoekers en de vrijwilligers. Een Repair Café is goed voor het milieu, je portemonnee en je ontmoet er mensen uit je buurt. Repair Café Kortrijk is een onderdeel van het armoedebestrijdingsplan van OCMW Kortrijk en past eveneens in de klimaatdoelstellingen van de stad door het verlagen van de ecologische voetafdruk van de bezoeker. Repair Café is een mooi voorbeeld van deeleconomie die steeds meer aanhang vindt. Extra vrijwilligers zijn steeds welkom om te komen meehelpen.
We gooien ontzettend veel weg. Ook voorwerpen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. In De Zonnewijzer draait op zondag 22 februari tussen 14u en 18u alles om repareren. Bezoekers krijgen er gereedschap en materiaal ter beschikking om, met hulp van deskundigen, hun kapotte spullen te repareren. Alles waar wat aan hapert - kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, servies, speelgoed - krijgt in het Repair Café een tweede leven.
Praktische info
• Wanneer: Zondag 22 februari van 14u tot 18u
• Waar: Dienstencentrum De Zonnewijzer, Langemeersstraat 6, Kortrijk, gratis inkom.
• Organisatie: Bolwerk vzw, De Kringloopwinkel, OCMW Kortrijk, BUDAlab, Lets Leie en Transitiestad Kortrijk, met de steun van Netwerk Bewust Verbruiken.
• Contact: Koen Becarren, GSM: 0486/422427, e-mail: koen@bolwerk.be.
Samen de afvalberg verkleinen
Via het Repair Café wordt waardevolle praktische kennis op een plezante manier overgedragen. Spullen hoeven niet weggegooid te worden, wat de grondstoffen en energie om nieuwe producten te maken beperkt. Door repareren te promoten, dragen de organiserende organisaties bij aan het verkleinen van de afvalberg. Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.
Leuk sociaal gebeuren
Via het Repair Café komen buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact. "Als je samen een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders wanneer je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Alle lagen van de bevolking worden bovendien betrokken en vormen zo een sociale mix. En wie niets om te repareren heeft? Die kan ook een kop koffie of thee komen drinken en een handje toesteken." 

Koen Becarren / Front montage Bernard Decock

Geplaatst op 17.02.2015

MARNIXRING RING KORTRIJK BROEL STEUNT GOEDE DOELEN

De Marnixring Kortrijk Broel heeft op zijn ledenvergadering van donderdag 12 februari een cheque van 750 euro uitgereikt aan Poverello en het Oranjehuis, twee sociale verenigingen uit de eigen Groeningestad. Met de 650 euro van de derde cheque wordt een klok aangekocht voor concertbeiaard die de Koninklijke Beiaardschool van Mechelen laat bouwen. De waarde van de 3 cheques is de opbrengst van de activiteiten die het sociale comité van de Kortrijkse serviceclub vorige zomer organiseerde.
Een afvaardiging van de drie organisaties lichtte op de ledenvergadering kort toe wat ze concreet met hun cheque zullen doen. “Wij besteden het bedrag aan ‘Forta Kuné’ (Samen Sterk), een project dat nog maar pas een jaar loopt”, legde projectleider Kurt Rottiers van vzw Oranjehuis uit. De vzw begeleidt jongeren tussen 14 en 18 jaar die met ernstige problemen kampen. “Forta Kuné is een weekendformule waarin we van vrijdag- tot zondagavond met jongeren op kamp trekken. Via doe- en praatsessies leren we hen opnieuw met elkaar, hun ouders en hun omgeving communiceren. Ze krijgen zo de kans om opnieuw te beginnen. Het project wordt grotendeels door volwassen vrijwilligers gedragen.”
“Bij ons gaat het geld integraal naar de aankoop van een vacuümmachine, waarvoor we al een tijdje aan het sparen zijn”, vertelde Lieve Vermeulen van Poverello Kortrijk. “Zoals genoegzaam bekend bereiden wij in ons huis aan der Spoorweglaan een lekker en warm middagmaal en vooral ook een hartelijk onthaal voor Kortrijkzanen (een 100-tal per dag) die het vaak heel lastig hebben om te overleven. We zijn voor onze werking afhankelijk van voedsel dat organisaties en individuele mensen ons schenken en moeten dat op een veilige manier enige tijd kunnen bewaren. Op die machine zitten wij al een tijd te wachten. We kunnen Marnixring Kortrijk Broel niet genoeg bedanken voor de stevige steun in de rug.”
De Koninklijke Beiaardschool mag dan al sinds jaar en dag in Mechelen gehuisvest zijn, haar directeur Koen Cosaert is een rasechte Kortrijkzaan. Hij is trouwens ook stadsbeiaardier van de Guldensporenstad. En de beiaard is een eeuwenoud Vlaams erfgoed dat een Vlaamse serviceclub als de Marnixring graag mee wil helpen in stand houden. “Het gaat concreet om de bouw van een mobiele beiaard, die geschikt is voor de concertzaal”, legde Cosaert uit. “Het instrument zal 50 klokken tellen, waarvan de zwaarste goed is voor 265 kilo. De hele installatie kost 162.000 euro en is een internationale coproductie van onze beiaardschool met de Koning Boudewijnstichting en de ‘Belgian American Education Foundation’. Marnixring Kortrijk Broel financiert klok nr. 44 van de concertbeiaard. Ze weegt 8 kilo en geeft de sol kruis aan. Alle klokken worden gegoten in het Nederlandse Asten, vlak bij Eindhoven.”
Marnixring Internationale Serviceclub vzw is genoemd naar Philips van Marnix, heer van Sint-Aldegonde, een 16de-eeuwse schrijver, diplomaat en medewerker van Willem van Oranje. De organisatie telt een 60-tal ringen (met iets meer dan 1.300 leden) waarvan Kortrijk Broel (opgericht in 1969) een van de oudste is. Naast de algemene doelstelling, de bevordering van de Nederlandse taal en cultuur wars van politieke of filosofische overtuigingen, heeft Marnixring ook een uitgesproken sociale dimensie.
Op de foto : Voorzitter Stijn Haghebaert van Marnixring Kortrijk overhandigt de cheques aan Lieve Vermeulen (Poverello), Koen Cosaert (Beiaardschool) en Annette Pollet en Kurt Rottiers (vzw Oranjehuis).

De redactie

Geplaatst op 17.02.2015

Goedkeuring van de stedenbouwkundige vergunning voor het avonturenpark van Sea-Life Blankenberge: een investering van meer dan 500.000 euro luidt het twintigjarig bestaan in!

Het Sea-Life Center Blankenberge is één van de voornaamste alleweersvoorzieningen van onze stad. Om het stijgend bezoekersaantal verder te ondersteunen, wil het Sea-Life Center Blankenberge op hun site een avontuurlijk park aanleggen.
Burgemeester Patrick de Klerck: “Het Sea-Life Center vormt een belangrijke meerwaarde voor de badstad. Reeds vele jaren is het Sea-Life Blankenberge een referentie aan de kust, zowel op het vlak van kwaliteit als inzake duurzaamheid. In het nieuwe, goedgekeurde project worden over een lengte van meer dan 100 meter verschillende hangbruggen, waterplassen, speeltoestellen en een glijbaan voorzien. Verder zijn er ook twee uitkijktorens gepland: één met zicht op de otters en de pinguïns, en één met zicht op het buitenspel van de zeehonden. Ook de voorzijde van Sea-Life Blankenberge krijgt een facelift. Er komt een ontvangstplein met spuitende fonteinen. Het stadsbestuur staat volmondig achter een verdere opwaardering van de site en is tevreden over de goede samenwerking én deze belangrijke investering!”
Albert Sikkens, Directeur Sea-Life Blankenberge: ”Er wordt ook aan het comfort van de bezoekers gedacht. Om de vele extra bezoekers op te vangen, worden tijdens de zomermaanden er twee maal twee extra kassa’s voorzien buiten het gebouw. Het aanschuiven zal op deze manier veel vlotter verlopen. Ook de dierenkliniek krijgt een opfrisbeurt en wordt de display van de zeepaardjes aantrekkelijker gemaakt. Voor de kinderen is er een nieuwe ontdekkingstocht uitgezet waar zij nog meer kunnen leren over het belang van de bescherming van de zee en zijn bewoners. Op het eind krijgen zij een Sealife duikbrevet”.
Sea-Life zal viert zo zijn twintig jarig bestaan en zal weer helemaal up to date zijn voor de toekomst. 

Patrick De Klerck

Geplaatst op 17.02.2015

Teamvoorstelling de zoetecrossers

Mx de zoetecrossers is een moto club met 14 actieve rijders, de club gaat nu zijn 4de seizoen in als volwaardig motocross team.
De Zoetecrossers zijn een vriendengroep die elke zondag hun wedstrijden rijden in west en oost-vlaanderen. ( in de mclb bond ).
Het team bestaat uit piloten die in verschillende categorien hun mannetje staan. Van Experten tot Nationalen.
Ze hebben ondertussen al tal van podium plaatsen behaald en zelf al een westvlaams kampioen.
Wat vooral belangrijk is in het team is de teamspirit. De club werd oorspronkelijk opgericht door een kleine vrienden groep die regelmatig samen trainden en wedstrijden reden. Ze kwamen op het idee om een kleine club op te richten.
Maar deze is ondertussen uitgegroeid tot een Cross Team Van 14 piloten .
Op 7 februari organiseerden ze hun eerste eetfestijn, vooraf gaand met een teamvoorstellingin in de Kubox te kuurne Daar werden al de piloten nog eens kort voorgesteld voor het grote publiek.
Er was een mogelijkheid naar de vrienden, supporters en sponsors om met de piloten op foto te staan.
Na dit officiële gedeelte was het tijd om de hongerige magen te vullen met een buffet en werd het nog een gezellige avond waarin al duchtig werd gespeculeerd over het nieuwe mx seizoen.
Na deze avond kan men dan ook alleen maar concluderen dat mx de zoete crossers haar zaakjes weer goed voor elkaar heeft en super gemotiveerd is voor 2015.

Mike Devos / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 17.02.2015

Ik zou zo graag wit zijn

Anne-Marijke Claeys stelde haar eerste dichtbundel "IK zou graag wit zijn" voor
in het gezelschap van Katy Thiriaux, germanist in hart en nieren,
en van Hannelore Depypere met gelijkgestemde zielsklanken in West-Vlaamse
woorden voor een ruim publiek in de Sint-Annazaal in het Brgijnhof op zondagnamiddag 15 februari
Bij een glaasje en een babbel kon na de presentatie de debuutbundel aankopen
en laten signeren voor 15 euro 

De redactie / Foto's : Bernard Decock

Geplaatst op 17.02.2015

Lopen in Kortrijk – een geïntegreerde aanpak

Reeds jaren vindt elke organisator wel zijn plaatsje op de Kortrijkse loopkalender maar dit seizoen wil de sportdienst het lopen nog breder promoten onder het motto “Buiten Bewegen”.
In de brochure “Buiten bewegen - Lopen in Kortrijk” bundelen vzw Sportplus en verschillende organisatoren het aanbod om stadsgenoten te leren lopen. Het leren lopen pakket richt zich tot mensen die van 0 tot 5 km willen leren lopen. Met een deskundige begeleiding slaagt elkeen in dat opzet.
Ook het loopcriterium en het natraject maken deel uit van deze gezamenlijke aanpak.
Loopcursussen
In maart starten alle loopcursussen. Je begint vanaf 0 km. Bedoeling is dat je op een gezonde manier een traject van 5 km kan afwerken. Enkele organisatoren pakken met de reeks ‘Leren Lopen’ uit: Decathlon Kortrijk en KV Kortrijk, beiden in samenwerking met de vzw Sportplus. Daarbij organiseren Buurtwerking Veemarkt en Gebiedswerking in samenwerking met Sportplus ‘Leren lopen: de 4-parkenloop’. ‘Start to run’ is tenslotte een eigen initiatief van Koninklijk Kortrijk Sport Atletiek.
Workshops
Op zaterdag 25 april steek je heel wat op tijdens de workshops ‘Lopen’ die van 9 tot 12 uur in Sportcentrum Lange Munte plaatsvinden. Volgende onderwerpen komen aan bod: een looppatroonanalyse via de voetafdruk, hartslagmeters, loopkledij, voeding, drank en techniekinfo.
Wie van een loopwedstrijd wil proeven, kan zich uitleven in het loopcriterium met als leuze ‘Deelnemen is winnen’. Je kan deelnemen aan Kortrijk Loopt op 25 mei, de Midzomerrun op 27 juni, de Vlasloop op 4 juli en de Bruggenloop op 20 september. Als je deelneemt aan 3 van de 4 loopwedstrijden ontvang je een waardebon van Decathlon.
Helemaal interessant is het gegeven dat je vóór elke wedstrijd kan deelnemen aan de gratis inloopsessies waarbij je het wedstrijdparcours verkent.
Uitdaging
Daarenboven organiseert KV Kortrijk op 12 mei in het Guldensporenstadion de ‘Uitdaging van KV Kortrijk’. Bedoeling is dat minstens 100 deelnemers van de loopcursussen een traject van 5 km afleggen.
Wie verslingerd geraakt is aan het lopen, kan zijn hart ophalen in het zogenaamde natraject. Deze sportievelingen kunnen terecht bij de Overleielopers, Koninklijk Kortrijk Sport en de Kortrijkse Triatlon en Duatlonclub.
Wil je looptips en/of ervaringen delen, dan vind je je gading via www.facebook.com/groups/LopeninKortrijk. Dit is de digitale ontmoetingsplaats voor al wie op vrije basis sport en daarover wil communiceren.
Info 056 27 80 00 Inschrijven www.kortrijk.be/webshop

Seel Seynaeve

Geplaatst op 17.02.2015

Meester op het Podium

Het concert Meester op het podium met Michail Berverkniy en Timur Sergeyenia gaat door op 20 februari om 20 u in de kerk van Helkijn.
Als vioolvirtuoos was MichailBezverkny laureaat en winnaar van verschillende internationale wedstrijden waaronder de Koningin
Elisabethwedstrijd in 1976. Deze prestigieuze toekenning liet hem toe om tijdelijk te reizen buiten de USSR tot 1978.
Pas na de val van de Berlijnse muur kon hij opnieuw vrij concerteren in het buitenland. Hij maakte tal van opnames voor
bekende opnamestudio’s zoals Melodya en Deutsche Grammophon en verdiende tevens zijn sporen als dirigent, ook
als componist van onder andere filmmuziek met een eerste prijs van het filmfestival van Valence (F.).
Zijn stijl is onbedwingbaar Russisch geïnspireerd. Soms moet de pianist zijn begeleiding loslaten om Michail spontaan te
laten opgaan in al zijn beklemmende viooltechnieken en spontane interpretaties, soms passioneel doorspekt met
subtiele csárdás-facetten.
TIMUR SERGEYENIA
Timur Sergeyenia (°1969) volgde piano vanaf zijn derde aan de speciaalschool voor jong talent van het Conservatorium
te Minsk. Op zevenjarige leeftijd trad hij op als solist samen met het Nationaal Orkest van Wit-Rusland. De jonge
veelbelovende pianist en componist van diverse pianowerken mocht in 1979 de Sovjetunie vertegenwoordigen op het
eerste Wereldforum voor jonge kunstenaars in Sofia. In 1996 startte Sergeyenia met zijn hogere pianostudies aan het
conservatorium van Minsk en Moskou. Hij concerteerde ondertussen in geheel Europa. Momenteel is Sergeyenia actief
als docent kamermuziek aan het koninklijk conservatorium van Gent en begeleidt hij zijn eigen kamerorkest Timur und
Seine Mannschaft.
Dit concert is een organisatie van het gemeentebestuur van Spiere-Helkijn en in samenwerking met vzw Collectief 'De LINK'
Info: www.spiere-helkijn.be & www.oekeneNV.be

Foto: Hendrik Braem

Geplaatst op 17.02.2015

Tijd voor een leuke party!

Maggie De Block was ster op de Nacht van Nieuw Kortrijk, opgeluisterd door DJ Lotto. De Nacht van Nieuw Kortrijk werdt weer een mix van netwerken en feesten en was er voor iedereen, jong en oud, onafhankelijk van politieke voorkeurgenoten van de warme avond.

de redactie / Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 16.02.2015

Sir Bradley Wigging start in Kuurne-Brussel-Kuurne

De Britse wereldkampioen tijdrijden viert zijn afscheidstournee ook in Kuurne. Daarnaast wordt Kuurne-Brussel-Kuurne het eerste echte spurtersfestival. Met oa Elia Viviani, Tom Boonen, Mark Cavendish, Matteo Trentin, Nacer Bouhanni, Arnaud Demare, Alexander Kristoff, André Greipel, Jurgen Roelandts, Gerard Ciolek, Tyler Farrar en Yahanni Hutarovitch.
Ian Stannard,Philippe Gilbert,Greg Van Avermaet en Sep Van Marcke tekenen ook present. Philippe Gilbert neemt voor de eerste keer deel in Kuurne-Brussel-Kuurne.
Deelnemende ploegen
World-Tourploegen – Equipes World-Tour.
1. Lotto - Soudal (BEL)
2. Etixx - Quick Step (BEL)
3. BMC (USA)
4. AG 2R- La Mondiale (FRA)
5. LottoNL – Jumbo (NED)
6. IAM Cycling (SUI)
7. Katusha (RUS)
8. Sky Team (GBR)
9. FDJ.fr (FRA)
Prof. Continentale ploegen.
10. Europcar (Bryna Cocquard) (FRA)
11. Topsport Vlaanderen –Baloise (BEL)
12. Wanty – Groupe Gobert (BEL)
13. Bretagne séché environnement (FRA)
14. Cofidis, Solutions Crédit (FRA)
15. CCC Sprandi Kolkowice (POL)
16. Bora – Argon 18 (GER)
17. Roompot – Orange (NED)
18. MTN – Qubeka p.b. Samsung (RSA)
19. Nippo - Vini Fantini – De Rosa (ITA)
20. Southeast (ITA)
Continentale ploegen.
21. An Post – Chainreaction – S. Kelly (BEL)
22. Wallonie – Bruxelles (BEL)
23. Champion System (NZL)
24. Veranclassic –Ekoi (BEL)
25. Team 3M (BEL)

Auteur: Bram Schietgat

Geplaatst op 12.02.2015

Sociale wijk de knok krijgt grondige facelift

De Zuid-West-Vlaamse sociale huisvestingsmaatschappij heeft de laatste jaren fors ingezet en geïnvesteerd in de uitbreiding en de opwaardering van haar huurpatrimonium.
In Heule en Kortrijk zullen binnenkort 147 nieuwe woongelegenheden gerealiseerd zijn, door inbreidings-, vervang- en nieuwbouwprojecten in 7 verschillende projectzones.
Daarnaast zet de ZWH ook in op zachte en harde renovaties en quick wins binnen het bestaande patrimonium, wat voornamelijk energiebesparende maatregelen zijn (plaatsen van dak- of spouwisolatie, superisolerende beglazing, hoogrendements- of condenserende ketel,…).
Zo werd er in de laatste jaren meer dan € 25.000.000 geïnvesteerd in ons huurpatrimonium.
Uiteraard moet ik u niet vertellen dat bouwen, verbouwen en renoveren op vandaag, nog veel meer dan vroeger, een peperdure zaak geworden is.
De steeds strenger wordende eisen die op vandaag gesteld worden, dwingen ons ertoe bepaalde keuzes uit het verleden te herbekijken en te toetsen aan de normen en kostprijs van vandaag.
Waar de middelen en de subsidies afnemen, nemen de kosten een hoge vlucht.
Daarnaast moeten we ook durven te stellen dat de inkomsten eveneens in dalende lijn zijn.
Niettegenstaande deze moeilijke omstandigheden blijft de ZWH verder doorgaan op de ingeslagen weg, zodat de doelstellingen die de Vlaamse Overheid ons oplegt, gehaald kunnen worden: een betaalbare, energiezuinige en comfortabele woning aanbieden aan ons doelpubliek.
Soms moeten ook beslissingen genomen worden door de raad van bestuur die al dan niet een tijdelijke invloed hebben op een deel van onze huurders. Maar altijd wel met dat ene doel voor ogen: een betere woning, een gezelligere thuis teruggeven.
Voor de wijk De Knok kan er rustig gesteld worden dat na bijna 40 jaar bewoning de gebouwen slijtage beginnen te vertonen.
De gevels en desgevallend de balkons vertonen gebreken.
De technische voorzieningen, de verwarming, de elektriciteit en het sanitair, evenals de beglazing, de isolatiematerialen zijn niet meer up-to-date,… meerdere keukens en badkamers zijn eveneens verouderd of aan vervanging toe.
Volgens de normen van 40 jaar terug waren de gebouwen in orde, op vandaag kunnen we eenvoudig stellen dat dit niet meer het geval is.
Daarnaast werd ook de beschikbare openbare ruimte niet overal optimaal benut.
In het kader van het beleid van onze maatschappij, om binnen de financiële mogelijkheden het verouderde patrimonium grondig aan te pakken, werd ook bekeken wat er diende te gebeuren met de woongelegenheden binnen deze wijk :
Er waren twee mogelijkheden:
a) De bestaande gebouwen grondig en volledig renoveren
b) De bestaande gebouwen afbreken en nieuwe eenheden bouwen
Waar er vroeger werd uitgegaan van een harde renovatie bleek, na een grondige studie, evenwel dat de kostprijs van een volledige renovatie van de bestaande gebouwen helemaal niet te onderschatten en onverantwoord was.
Daarenboven zijn de budgetten van de Vlaamse Regering voor renovaties zeer beperkt.
Bijkomend zijn er betrekkelijk weinig woongelegenheden volgens de oppervlakte van de percelen. De grote tuinen worden ook niet altijd even goed onderhouden.
Door de raad van bestuur werd, in overleg met de stadsdiensten, uiteindelijk beslist om te opteren voor de tweede mogelijkheid: het afbreken van de bestaande gebouwen en het bouwen van nieuwe wooneenheden, dit volgens de hedendaagse normen, voorschriften, architectuur,…
Na vele besprekingen met stad Kortrijk werd beslist om het openbaar domein rond de vijver, dat destijds overgedragen werd aan stad Kortrijk, terug op te nemen in de project- en bouwzone.
Deze beslissing zorgde ervoor dat we voor de ganse wijk een kwalitatief hoogstaand project konden ontwikkelen en dat ook de openbare ruimte beter ingevuld kon worden.
Hiervoor werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven en werd architectenbureau Cnockaert aangesteld.
De ZWH is ervan overtuigd dat het ontwerp en de realisatie er zal voor zorgen dat deze wijk een nieuw gezicht en elan zal krijgen.
Zowel voor de huurders als voor de omwonenden zal een waardevolle en prachtige woonomgeving gerealiseerd worden, waar er naast een woning ook een nieuwe warme thuis kan gevonden worden.
Gezien de omvang van dit project, zowel naar aantallen als naar kostprijs, zal deze operatie in verschillende fases aangepakt worden.
In deze eerste fase worden in totaal 33 woningen vervangen door 41 nieuwe wooneenheden. De kostprijs van deze eerste fase wordt geraamd op € 5.500.000.  Op de  front  foto  : De verantwoordelijken van de huisvestingsmaatschappij  en de afgevaardigden van het architecten bureau  Cnockaert samen met schepen  Wout Maddens   

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 11.02.2015
2709 artikelspagina's: 1 ... 253 254 255 256 257 <<< 258 >>> 259 260 261 262 263 ... 271