Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Vaste Vuist Lauwe zoekt gymnastiektalent via testlessen

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe is op zoek naar nieuw aanstormend talent in de gymnastiek. Daarom organiseert de grootste club van de Gymfederatie proeflessen waarop coördinatie, durf, kracht en lenigheid getest worden. Afhankelijk van de resultaten, wordt beslist in welke lesgroep het kind volgend schooljaar kan starten.
Sportgroep Vaste Vuist Lauwe is op zoek naar meisjes geboren in 2009 en 2010 en jongens geboren in 2009, 2010 en 2011. De testlessen gaan door in de turnzaal van sporthal Ter Leie, Hospitaalstraat te Lauwe. Dit op woensdag 2 september van 16u-17u of op zaterdag 5 september van 11u-12u. Graag vooraf inschrijven via shanadezwarte@hotmail.com of peterbecquart@gmail.com met vermelding van volledige naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en emailadres. Info: 0476/99.23.67.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 31.08.2015

Teambuilding competitieturnen meisjes Vaste Vuist Lauwe

De competitiegroep Artistieke Gymnastiek Dames A-B en C-niveau van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe heeft de jaarlijkse gewoonte om op teambuilding te trekken. Dit jaar gingen de competitiegymnasten samen naar het pretpark “Walibi “ op teambuildingstage”. Een 20-tal leden tekenden present.
Foto: Groepsfoto AGD Vaste Vuist Lauwe in Walibi

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 31.08.2015

Gavers Bike Fest

Het 'Gavers Bike Fest' is ondertussen een vaste waarde op de mountainbikekalender.
Dit jaar gaat dit event door op vrijdag, zaterdag en zondag 18-20/9 op domein 'De Gavers' in Harelbeke (Eikenstraat 131 t.h.v. provinciegebouwen).
Er staat terug heel wat op het programma:
Vrijdag: avondtoertocht
Zaterdag: teamchallenge 5u (spectaculaire estafettewedstrijd in teams van 2 tot 4 of solo)
Zondag: Omer-classic en NoDrugs KidsSeries (officiële MTB-wedstrijd voor jongeren i.s.m. W.B.V. die bovendien geldt als provinciaal kampioenschap)
Voor meer info kan je terecht op www.guadalbikers.be. 

Auteur: Planckaert Brecht

Geplaatst op 28.08.2015

Henk Vandenbroucke (Groen) vervangen in Wevelgemse gemeenteraad

Groen-gemeenteraadslid Henk Vandenbroucke gaat professioneel aan de slag als projectmedewerker voor het MO2-project in Moorsele bij het Wevelgemse OCMW. Spijtig genoeg is sinds het gemeentedecreet een job bij het OCMW wettelijk niet combineerbaar met het mandaat van gemeenteraadslid. Henk neemt dus noodgedwongen ontslag uit de Wevelgemse gemeenteraad.
Henk was raadslid sinds 2010, eveneens door een wissel. Sindsdien zorgt hij trouw dat Groen zowat elke maand een voorstel op de gemeenteraad brengt, vanaf 2013 samen met zijn compagnon Jasper Stragier. Steeds in de stijl van Groen: constructief en positief. Mee denken om het beleid in Wevelgem beter te maken. En dat werkte. In 2012 zette Groen immers bij de gemeenteraads-verkiezingen met Henk als kopman met 9,9% een heel sterk resultaat neer: de 3e beste score voor Groen in West-Vlaanderen. Goed voor net geen 3 zetels. Het programma van Groen voor die verkiezingen is voor een groot deel terug te vinden in het beleidsplan voor Wevelgem. Henk gaf dit beleidsplan een score van 7/10: zoveel van de 10 prioriteiten van Groen waren in het plan terug te vinden, een signaal dat de groene ideeën opgepikt worden door de CD&V-meerderheid. Ook van de maandelijkse voorstellen zijn er heel wat die ondertussen realiteit zijn of op de planning staan. Denk maar aan de succesvolle campagne die Groen in het voorjaar voerde om een speelfontein te krijgen in de toekomstige heraanleg van de gemeentelijke Hovingen.
Henk wordt vervangen door Carlo De Winter. Carlo is 43 jaar, werkt als ICT-coördinator in een middelbare school en is vader van 4 tienerkinderen actief in diverse Wevelgemse sport- en jeugdverenigingen. Hij was reeds gemeenteraadslid voor Groen tussen 1995 en 2006. Daarna was hij ook heel wat jaren voorzitter. Hij zorgt ervoor dat de Wevelgemse Groen-fractie garant blijft staan voor een combinatie van ervaring en nieuw talent, van beslagenheid en jeugdig enthousiasme. Carlo staat bekend om zijn gedegen inhoudelijk werk, en zal in dezelfde stijl verder de groene opbouwende oppositie mee vorm geven.
Henk verlaat weliswaar noodgedwongen de gemeenteraad, maar vertrekt niet bij Groen. Henk wordt de nieuwe voorzitter van de lokale groep en zal zo mee een gezicht van Groen Wevelgem blijven. 

Contact:
Henk Vandenbroucke, 0470/621999
Carlo De Winter, 0497/263226

Geplaatst op 28.08.2015

Bridgeclub voor deelnemers met basiskennis onder leiding van Karel Vandamme, VBL bridgedocent

Bridge is een afstammeling van het oeroude "whist" dat ongeveer vier eeuwen geleden in Engeland ontstond. Whist is in Vlaanderen bekend onder namen als “wiezen”, “boom wies”, “kleuren wies” enz... Bridge wordt gespeeld met vier spelers die paarsgewijs aan mekaar gekoppeld zijn. In essentie komt het er op aan om per paar zoveel mogelijk slagen te maken. Er wordt een gewoon spel van 52 kaarten gebruikt waarin het aas de hoogste kaart is. In bridge is er een veel grotere verfijning mogelijk dan in alle andere kaartspelen. Bridge evolueerde tot een denksport. Vandaar dat oefensessies nodig zijn om het spel volledig onder de knie te krijgen.
Gratis kennismaking op woensdag 16 september 2015.
De oefensessies gaan door op woensdag 23 en 30 september, 7, 14, 21 en 28 oktober, 18 en 25 november, 9 en 16 december 2015.
Telkens van 19 tot 22 uur in Cafetaria OC Marke, Hellestraat 6 te Marke.
Prijs: € 50
Inschrijven op voorhand, telefonisch of via mail en via betaling op het rekeningnummer van LBV West-Vlaanderen vzw BE25 3800 8087 9782 met mededeling: 747 000 50 Actief Kortrijk – Bridge 160915.
IEDEREEN VAN HARTE WELKOM!

Info en inschrijven?
50 Actief Kortrijk | Tel. 056 25 72 61 | info@lbvwest.be | www.lbvwest.be/50Actief/Kortrijk

Geplaatst op 28.08.2015

Concert Kort-Bij op het Armengoed te Bissegem

Kort-Bij presenteert op 4 september vanaf 18h00.
Vrij podium en de countryblues tonen van the Crippled Kings op het Armengoed te Bissegem, Tientjesstraat 60. Gratis optredens in een prachtig, uniek kader!

Auteur: Olivier Marescaux

Geplaatst op 28.08.2015

Provincie organiseert ‘sterrenbanket’ met voedseloverschotten

Op zondag 20 september organiseert de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de Stad en het OCMW Kortrijk een ‘sterrenbanket’ met voedseloverschotten. Het ‘sterrenbanket’ is een straatbanket met voedseloverschotten om de aandacht te vestigen op het streven naar een duurzaam voedselsysteem. Het ‘sterrenbanket’ vindt plaats tijdens ‘autovrije zondag’ in Kortrijk. Op die dag zijn nog verschillende andere activiteiten gepland.
Verloop ‘sterrenbanket’
Onder toezicht van sterrenchef Matthieu Beudaert (Table d’Amis) worden er maar liefst 2.000 vegetarische maaltijden bereid op basis van voedseloverschotten. Iedereen kan een gratis bordje komen meepikken tussen 12 en 14 uur. De maaltijden worden bereid door de leerlingen van hotelschool RHIZO.
In de namiddag is er vanaf 16 uur een dessert opnieuw op basis van voedseloverschotten. Onder leiding van Guy Van Cauteren maken de leerlingen van het KTA Kortrijk de desserts. Tussen 12 en 17 uur kan je zelf inspiratie opdoen op de voedseloverschottenmarkt. Organisaties uit de verschillende schakels van de voedselketen stellen er hun eigen oplossing voor om voedseloverschotten terug te dringen.
[ www.west-vlaanderen.be/voedseloverschotten ]

Praktisch – ‘Sterrenbanket’
Data: zondag 20 september, tussen 12 en 17 uur
Plaats: centrum Kortrijk
Het ‘sterrenbanket’ is gratis. 

dienst communicatie, Cynthia Dubois
cynthia.dubois@west-vlaanderen.be of 050 40 35 18 of 0496 59 61 07

Geplaatst op 28.08.2015

Bedrijventerrein Losschaert in volle ontwikkeling: inkijkdag op 4 september en wedstrijd nieuwe naam

De realisatie van het nieuwe bedrijventerrein Losschaert in Zwevegem komt dichterbij. Op vrijdag 4 september nodigt Leiedal iedereen uit in het Sportpunt van Zwevegem om de nieuwe plannen van het bedrijventerrein te bekijken. Intussen gaat Leiedal samen met de gemeente ook op zoek naar een nieuwe naam voor het toekomstig bedrijventerrein. Deel uw idee voor 11 september en schrijf mee aan de geschiedenis van Zwevegem.
Bekijk de plannen van het bedrijventerrein op 4 september
Eind 2016 start Leiedal met de realisatie van het project Losschaert, een nieuw stukje Zwevegem waar wonen en werken harmonieus samengaan. Losschaert biedt ruimte om te ondernemen aan een 20-tal grotere bedrijven en een 15-tal KMO’s. Een nieuwe woonwijk met 120 woongelegenheden, fietspaden, toegankelijke groenbuffers en een uitnodigende publieke ruimte zorgen mee voor een kwalitatieve integratie in de omgeving.
Op vrijdag 4 september tussen 15u en 19u nodigt Leiedal iedereen uit in het Sportpunt van Zwevegem om de plannen van het bedrijventerrein te bekijken. Zowel kandidaat-ondernemers als buurtbewoners zijn van harte welkom in de Mediazaal. In het voorjaar kon iedereen al de aangepaste plannen van de woonzone inzien. Wie er niet kan bij zijn op 4 september, kan terecht op www.leiedal.be/project losschaert voor meer informatie.
Losschaert zoekt nieuwe naam: doe mee en win!
Leiedal en de gemeente Zwevegem zijn intussen op zoek naar een nieuwe, goed klinkende naam. Dit is noodzakelijk omdat er al een Losschaertstraat bestaat in Zwevegem en in Kortrijk een zone deze naam draagt.
Hebt u een schitterend idee? Deel het met ons op www.leiedal.be/losschaertwedstrijd voor 11 september. U schrijft niet alleen mee aan de geschiedenis van Zwevegem maar maakt ook kans op een Zwevegemse Kadobon ter waarde van 50 euro.
Archeologisch onderzoek op het terrein
Intussen beweegt heel wat op het terrein. Op 17 augustus startten een tiental archeologen van BAAC (Bureau voor Bouwhistorie, Archeologie, Architectuurhistorie en Cultuurhistorie) met een archeologisch vervolgonderzoek. Gedurende een zevental maanden gaan ze op zoek naar historische vondsten vooraleer de infrastructuurwerken van het bedrijventerrein en de woonzone van start gaan.
Proefsleuven tijdens het eerste archeologisch onderzoek eind 2014-begin 2015 leverden interessante Romeinse sporen op. De archeologen ontdekten onder meer grachten, paalsporen, crematiegraven en een grafmonument uit de Romeinse Tijd. Luxe-aardewerk uit diverse landen doet vermoeden dat er vroeger op de site welstellende boerenfamilies woonden met ruime handelscontacten.
Info
Projectinfo: tine.claeys@leiedal.be – 056 24 16 16 Contact bedrijven: cindy.deglorie@leiedal.be – 056 24 16 16 Inkijkdag 4 september, tussen 15u en 19u: Sportpunt (mediazaal), Bekaertstraat 4, Zwevegem

Auteur: Liesbet Verhelle

Geplaatst op 28.08.2015

614 deelnemers aan Jumping Waregem tijdens Waregem Koerse Weekend

De kogel is door de kerk, de inschrijvingen werden deze nacht afgesloten. Opnieuw werd de kaap van 600 deelnemers gehaald...om correct te zijn krijgen we 614 ruiters die deelnemen aan de tweede editie van Jumping Waregem!
Dit sterkt de organisatie om het nog beter doen dan de eerste editie.
Komende dinsdag wordt Waregem Koerse verreden met als absolute topper de ING Grote Steeple Chase van Vlaanderen; wel komend weekend gaat Jumping Waregem door met als absolute topper het Vlaams Interprovinciaal Kampioenschap Jumping.
Meteen het bewijs dat er tijdens een Topweekend voor de Stad Waregem nog steeds plaats is om bijkomend evenementen te organiseren en liefst nog gekoppeld aan het “Paard”! Nog even herhalen dat alles doorgaat op de nieuwe buitenpiste op het BLOSO-Topsportdomein te Waregem op zaterdag 29 en zondag 30 augustus telkens van 8u30 tem 18u30 en dat de inkom GRATIS is!
Onze grote groep vrijwilligers is er klaar voor hopelijk bent u dit ook??? 

Team Jumping Waregem

Meer informatie kan steeds worden bekomen via voorzitter Kristof Callens (0499 24 17 16) of ondervoorzitter Filip Demuynck (0475 61 55 68) Startlijsten alsook uitslagen kan u snel vinden via www.equibel.be - Jumping - kalender

Auteur: Kristof Callens

Geplaatst op 28.08.2015

Recyclage en design in de Filipijnen

Carlo Herpoel uit Heule kijkt tevreden terug op een verblijf van vijf weken op de Filipijnen, waar de vzw Design for a New Future diverse projecten realiseerde rond plastiekrecyclage en rond medische hulp. Alle gestelde doelen zijn bereikt, de mensen zijn fantastisch en de grondslag voor langere samenwerking is gelegd.
De vzw is klein, maar daarom niet minder dynamisch. Carlo ging ter plaatse, en werd er gesteund door zijn buurman uit Heule. Arne Caron is op wereldreis maar maakte voor dit initiatief graag een tussenstop in de Filipijnen. Het thuisfront werd intussen verzorgd door Mike Van Acoleyen uit Ingelmunster. In de Filipijnen en in Kortrijk werd ook nauw samengewerkt met de Kortrijkse vzw ILAW.
In de gemeente San Remigio op het eiland Cebu organiseerde Carlo samen met het lokale bestuur en de vzw de 'week of plastic', een hele week in het kader van plastiekafval, preventie en recyclage. Hoogtepunten waren zeven workshops waarin recyclagetechnieken aangeleerd werden, een tentoonstelling over de problemen en oplossingen voor plastiekafval en een life webinar met afvaldeskundige Mike. In totaal namen meer dan 500 Filippino’s deel aan de activiteiten binnen deze week. Door van plastiekfolie designobjecten te maken verdwijnt de neiging dit plastiek weg te gooien omdat men er nog een centje mee kan verdienen. De echt wel schitterende weef- en breiwerkjes worden verkocht als souvenir in de toeristenresorts en hotels.
Carlo zorgde terplaatse ook voor de dispatch van medisch materiaal en andere hulpgoederen die hij vooraf ingezameld heeft, een volledige zeecontainer. Zo gingen er 120 matrassen naar een ziekenhuis in Leyte, twee bevallingstafels en talrijk gynaecologisch materiaal naar het geboortecentrum van San Remigio. Tal van nieuwe tafels en stoelen schonk de vzw aan het cultureel centrum en het ontmoetingscentrum van San Remigio. 50 voetballen vonden hun weg naar de jeugd, en ook 1000 tandenborstels.
Een deel van de hulpgoederen werd lokaal verscheept naar het eiland Manilla, een heel logistiek avontuur dat stevig wat tijd en energie opslorpte. Maar intussen werden ook in Cavité nabij Manilla plastiek recyclageworkshop opgezet, met veel succes. Zestig tot tachtig deelnemers per keer. Carlo en Arne gaven vijf workshops méér dan oorspronkelijk voorzien.
Een gedeelte van hulpgoederen bestond uit schoolbanken. Die waren zeer welkom bij een opstartend schooltje dat tot nu werkte met 22 plastieken terrasstoelen. Samen met de mensen van vzw ILAW werd een dokterspraktijk voor minderbedeelden ingericht, en nog was er materiaal over voor enkele lokale ziekenhuizen en scholen.
Carlo, Arne en Mike van Design for a New Future zijn verheugd met het verloop van de projecten en willen deze zeker verderzetten. Er waren zoveel fijne reacties van sympathisanten, donoren en sponsors. Kleinschalige ontwikkelingshulp, rechtstreeks van mens tot mens, we zijn overtuigd dat dit werkt. In september neemt een lokale hogeschool en de 23 baragays of deelgemeenten van San Remigio het plastiekproject over, terwijl wij vanuit België support leveren met de marketing van de gemaakte objecten. Je voelt echt dat je inspanningen het verschil maken. De vzw kijkt intussen uit naar mogelijkheden in Zimbabwe of Haïti, waar Carlo zijn hart heeft verloren na een eerdere hulpmissie.
Zonder onze sponsors kan men dergelijke duurzame projecten niet realiseren. Tevens dank aan alle mensen hier en terplaatse die meewerkten om dit te kunnen realiseren. Je kan de vzw boeken om ook in België een identieke workshop plastiekrecyclage te verzorgen. Meer info bij Carlo of op onze website www.designforanewfuture.be.

Carlo Herpoel, Voorzitter Design for a new future, 0496 608238 Mike Van Acoleyen, Secretaris, Design for a new future 0472 609288 designforanewfuture@gmail.com

Auteur: Carlo Herpoel

Geplaatst op 28.08.2015
3090 artikelspagina's: 1 ... 253 254 255 256 257 <<< 258 >>> 259 260 261 262 263 ... 310