Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Maandag geen huisvuilophaling voor sector A

Opgelet, op maandag 28 maart 2016 (Paasmaandag) is er geen ophaling in sector A. Het huisvuil wordt woensdag 31 maart 2016 opgehaald.
Gelieve rekening te houden met deze wijziging en huisvuilzakken niet buiten te plaatsen op maandag 28 maart 2016! Er kan immers controle zijn van foutief buitengeplaatste zakken. Vermijd een GAS-sanctie!
De wijziging staat ook op je afvalkalender vermeld. Je kan de afvalkalenders ook steeds online raadplegen.

Geplaatst op 24.03.2016

3de editie SOS – Schilder Op School was opnieuw een groot succes

60 enthousiaste leerlingen van basisschool Sint-Paulus Kortrijk en van VTI Kortrijk-Harelbeke-Gullegem maakten samen een colorwall van 20 m² met in de hoofdrol Plopsa-figuren Bumba, Maya de bij en kabouter Plop

in basisschool sint Paulus vond de derde editie plaats van de actie SOS Schilder Op School.
VTI Kortrijk-Harelbeke-Gullegem en basisschool Sint-Paulus Kortrijk namen deel aan de actie. Een hele dag werkten de leerlingen aan een colorwall van 20 m². Voor het concept baseerden de leerlingen zich op het ontwerp van Kimberley Reynaert, grafisch verantwoordelijke van Plopsa. Zij ontwierp speciaal voor de derde editie van dit project een kleurrijke colorwall met in de hoofdrollen Bumba, Maya de Bij en kabouter Plop. De actie SOS - Schilder op School liep vandaag tegelijkertijd in 31 nijverheidsscholen en minstens evenveel basisscholen in alle Vlaamse provincies en in het Brussels Hoofdstedelijk gewest. SOS - Schilder Op School wil het schildersonderwijs positief in de aandacht brengen.

De leerlingen van de afdeling schilderen-decoratie van het VTI Kortrijk-Harelbeke-Gullegem hadden voor de aanvang van deze actiedag hun eigen interpretatie van het werk van Plopsa grafisch verantwoordelijke Kimberley Reynaert al gemaakt. Samen met de leerlingen van het zesde leerjaar van basisschool Sint-Paulus gaven ze op donderdag 17 maart het ontwerp kleur. Een hele dag maakten de leerlingen van de nijverheidsschool zo de zesdejaars van de basisschool wegwijs in schildertechnieken. Daarbij kwamen alle facetten van het schildersberoep aan bod zoals ondergronden voorbereiden, afplakken, schuren, een grondlaag aanbrengen, afwerken en het juiste materiaal kiezen voor elke stap. Een rotatiesysteem zorgde ervoor dat iedere jongere alle facetten kon ervaren.

De actie SOS- Schilder Op School is enkel en alleen mogelijk dankzij de vele gemotiveerde leerkrachten uit het schildersonderwijs. Vandaag kregen zij en de leerlingen de hele dag hulp van Jan Coussement, een professionele vakman. Hij gaf ondersteuning en bracht met fierheid zijn kennis en deskundigheid over aan de leerlingen. Beide scholen konden ook rekenen op de steun van kunstenares Mie Bogaert, lokale meter die heel graag de deelnemende leerlingen kwam steunen.


Een beter imago voor het schildersonderwijs
Met SOS Schilder Op School willen de initiatiefnemers Building Heroes van fvb-fcc Constructiv, Bouwunie en IVP coatings het schildersonderwijs een boost geven. Tegelijkertijd wil deze actie ook jongeren motiveren om te kiezen voor het beroep van schilder-decorateur want kleine en middelgrote bedrijven vinden vandaag de dag moeilijk goed opgeleide schilders. “Kiezen voor deze stiel is kiezen voor één van de mooiste en meest creatieve beroepen. Je krijgt namelijk de kans om kleur te brengen in het leven van mensen”, benadrukt Tina De Smaele, voorzitter van Bouwunie Schilders-decorateurs. “Een schilder-decorateur is al lang geen “verver” meer want zijn takenpakket is veel uitgebreider. Behalve een belangrijke dosis vakkundige kennis van technieken komt er ook een heel pak gevoelsbeleving bij.”

Om de leerlingen van het laatste jaar van de lagere school goed voor te bereiden op SOS – Schilder Op School werkten IVP coatings in samenwerking met het Beroepenhuis een lessenpakket uit met de titel “Kleur je creativiteit, word schilder!”. “Op deze manier maakten heel wat zesdejaars al vooraf kennis met het beroep van schilder-decorateur, kregen ze een goed inzicht in de taken van een schilder-decorateur en waren ze goed voorbereid op deze unieke praktijkervaring vandaag”, benadrukt Eric van de Meerssche, directeur van IVP coatings.

Actiedag in heel Vlaanderen en in het Brussels hoofdstedelijk gewest
Dit is de derde editie van het project SOS – Schilder Op School. Vandaag namen maar liefst 31 nijverheidsscholen en minstens evenveel basisscholen deel aan het project. Ruim 1250 leerlingen waren in de weer met hun colorwall, ontworpen door Kimberley Reynaert, grafisch verantwoordelijke van Plopsa en nationale meter van deze editie. Nationale peter was kabouter Klus die net als de leerlingen heel wat bijleerde over schildertechnieken.

Actie met een staartje
Een hele dag werkten de jongeren aan hun ontwerp maar daarmee is de actie SOS - Schilder Op School nog niet afgerond. De komende maanden staat in alle scholen nog de feestelijke inhuldiging van de colorwall op het programma. Later dit schooljaar krijgt de colorwall van VTI Kortrijk-Harelbeke-Gullegem een permanente plaats in de basisschool. Dan kunnen de leerlingen hun creatieve werk ook tonen aan hun ouders.

SOS – Schilder Op School is een samenwerking van Building Heroes van fvb-fcc Constructiv, Bouwunie Schilders-decorateurs en IVP coatings met de steun van de Vlaamse overheid en in samenwerking met het Katholiek Onderwijs Vlaanderen, Go! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en OVSG, Onderwijskoepel van Steden en Gemeenten.

Geplaatst op 24.03.2016

Bouwwerken RHIZO Hotelschool Kortrijk tijdelijk stilgelegd

Katholieke Scholengroep RHIZO startte in januari met de werken voor de nieuwe Hotelschool in de Senator Coolestraat in Kortrijk. De werken verliepen vlot en volgens plan, tot vorige week werd vastgesteld dat enkele bomen te dicht bij de bouwput stonden. “Dat creëerde een onveilige situatie”, aldus Geert Dewitte, directeur infrastructuur van RHIZO. “Op aangeven van de veiligheidscoördinator heeft de aannemer de brandweer gecontacteerd.”
De brandweer kapte en snoeide de bomen die de onveilige situatie veroorzaakten en het stadbestuur van Kortrijk legde de werken stil. “De werken kunnen pas hervatten als de kapvergunning goedgekeurd is”, licht Geert Dewitte toe. “Bijkomend vereist het stadsbestuur dat de bekende wijzigingen in uitvoering (zijnde gevelbekleding in sierpleister in plaats van zichtbeton en de raamindeling) via een regularisatiedossier worden aangevraagd.”
Nancy Dedeurwaerder, algemeen directeur van Katholieke Scholengroep RHIZO, betreurt de vertragingen. “De school treft geen enkele schuld in deze situatie en werkt nauw samen met het Kortrijkse stadsbestuur. We hopen op een spoedig verderzetten van de werken en kijken uit naar de toekomst. We brachten het personeel en de leerlingen op de hoogte. Dat blijven we doen bij meer nieuws.”
Tijdens het bouwen aan de nieuwe Hotelschool is er een tijdelijke Hotelschool gevestigd op domein Ostiahove, vlakbij het ziekenhuis van az groeninge in de Kennedylaan. “Op deze locatie is alles voorzien om de leerlingen uitstekend hotelonderwijs te bieden en bezoekers van ons didactisch restaurant sfeervol te ontvangen”, vertelt Wim De Pue, directeur ad interim van de Hotelschool. “Toch verlangen we uiteraard naar de verhuis naar onze nieuwe locatie.”
Het bouwen van een nieuwe Hotelschool is niet het enige lopende bouwproject van RHIZO. In de Beheerstraat en Burgemeester Nolfstraat is men volop bezig met de nieuwbouw en renovatie van RHIZO School voor mens & samenleving. “Op deze site verloopt alles zoals voorzien”, zegt Geert Dewitte. Nancy Dedeurwaerder vult aan: “Over beide bouwprojecten communiceren we op regelmatige basis met het personeel en de leerlingen. Zij zijn de eerste betrokkenen, dus vinden we het belangrijk hen op de hoogte te houden. Bij praktische wijzigingen die van belang zijn voor de buurtbewoners, zorgen we voor hen steeds voor tijdige en correcte informatie.” 

Geert Dewitte

Geplaatst op 24.03.2016

Aerobic Djembé Lauwe met life percussie te Lauwe

Afgelopen woensdagavond vond in sporthal Ter Leie te Lauwe de 7de editie van “Aerobic Djembé” plaats, een initiatief van sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Zo’n 70-tal dames dansten op een mix van aerobic, zumba, jazz, salsa en Afrikaanse dans. Door de grote opkomst werd lesgegeven in de spiegeldanszaal zodat iedereen vlot kon volgen en het een stomende work-out werd. De massa werd op sleeptouw genomen door 3 professionele percussionisten.
Foto: 70 deelnemers aan Aerobic Djembé te Lauwe

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 20.03.2016

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe krijgt kwaliteitstrofee Q4gym

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe heeft een quasi perfect rapport behaald na een externe doorlichting van de club. De grootste club van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen met 1864 actieve leden behaalde het Q4Gym-kwaliteitslabel met een score van 86%. Afgelopen weekend werd het label officieel overhandigd aan de voorzitter van sportgroep Vaste Vuist Lauwe.
Dit kwaliteitslabel heeft betrekking op het volledige aanbod van sportgroep Vaste Vuist Lauwe, met daaraan gekoppeld de kwaliteitsvolle inbreng van haar volledig trainersteam. Deze score geeft aan dat deze club op een kwaliteitsvolle manier bezig is met haar clubwerking en de begeleiding van de talrijk ingeschreven sporters. Dit kwaliteitslabel blijft 4 jaar geldig. Daarna volgt een nieuwe audit. Dit kwaliteitslabel wordt bepaald aan de hand van een online meetinstrument dat door de Gymnastiekfederatie Vlaanderen vzw regelmatig geüpdatet wordt. Voorzitter van sportgroep Vaste Vuist Lauwe Defossez Dries: “In onze club blijven kwaliteit en kwaliteitszorg centraal staan. We zijn dan ook uiterst tevreden met de uitmuntende score van dit kwaliteitslabel.”
De GymnastiekFederatie Vlaanderen sloot het jaar 2015 af met meer dan 100.000 leden die in heel wat clubs in Vlaanderen hun favoriete sport beoefenen. De provincie Antwerpen blijft de provincie met het hoogste ledenaantal gymnastiek, maar de grootste clubs bevinden zich in de provincie West-Vlaanderen. Sportgroep Vaste Vuist Lauwe staat ook dit jaar opnieuw op de 1ste plaats met exact 1864 actieve leden. Dit is een record aantal sporters in het 94 jaar bestaan van de club. Voorzitter Dries Defossez: ”Merkwaardig is ook dat de sportbeoefenaars bij Vaste Vuist Lauwe zich situeren in alle leeftijdscategorieën. Nogmaals het bewijs dat Sportgroep Vaste Vuist sport wil aanbieden voor iedereen! Bovendien komen de leden uit de brede regio.”
Foto: Overhandiging trofee kwaliteitslabel Q4gym met vlnr Gilbert Vercammen (voorzitter Gymnastiekfederatie), Dries Defossez (voorzitter Vaste Vuist Lauwe) en Lode Grossen (CEO Gymnastiekfederatie)

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 20.03.2016

Vlucht!

Vluchtelingen, bij ons...
Op donderdagavond 14 april om 19.30 u. stipt, nodigen we in HOWEST, Karel De Goedelaan 5 Kortrijk, alle gastvrije Kortrijkzanen uit om te dialogeren over de vluchtelingenthematiek.
Didier Vanderslycke schetst de kaders (vzw Orbit) en Stefanie Haerens van OCMW Kortrijk geeft ons mee hoe de Kortrijkse vluchtelingenopvang in elkaar zit.
We luisteren ook naar vluchtelingen, bij ons... Hoe worden deze mensen onthaald, gehuisvest en hoe zien zij hun toekomst?
De organisatie is een samenwerkingsverband van 11.11.11-wereldwerkgroep Marke, Vormingplus, de Som, OCMW, N-Z raad, Hart boven hard en de Raad Intercultureel Samenleven.
Inkom: 2 euro. Meer info? 11marke@telenet.be. 

Auteur: Hans Vanhecke

Geplaatst op 20.03.2016

GERSHWINIANA

George Gershwin combineerde als geen ander jazz en klassieke muziek. Dirigent Alain Verhoeven inspireerde zijn concertharmonie Crescendo Bissegem tot een uniek concert gewijd aan deze componist. Pianiste Marie-Noëlle Damien en het koor Amuse-gueules en zijn solisten maken de manie voor Gershwin compleet. Geniet van de mooiste muziek van Gershwin op zondag 24 april om 18u in OC De Vonke, Heule. Reservaties op kaarten@concertharmoniecrescendo.be

Auteur: Lieven van Baelen

Geplaatst op 20.03.2016

West-Vlaams softwarebedrijf wint internationale prijs voor satelliettechnologie

Skyline Communications, wereldleider op het gebied van hoogtechnologische netwerkbeheersoftware voor broadcast-, satelliet-, kabel- en telecomsystemen, kaapte vorige week met zijn DataMiner-software de prijs weg voor “Teleport Technology of the Year”. Deze prijs, uitgereikt door de World Teleport Association (WTA) tijdens de SATELLITE conferentie in Washington D.C., is één van de meest prestigieuze erkenningen die men in de sector kan krijgen.

Skyline’s paradepaardje DataMiner sleepte op 8 maart een prijs in de wacht waarvoor alleen de absolute topbedrijven in de satellietindustrie in aanmerking komen. De prijs voor “Teleport Technology of the Year” wordt elk jaar uitgereikt aan een bedrijf waarvan de technologie van bijzonder belang is voor de teleportsector. De WTA, die onder meer de belangen van satellietoperatoren en teleports verdedigt, besliste dat deze erkenning dit jaar was weggelegd voor het in Izegem gevestigde Skyline Communications.

Teleports zijn satellietgrondstations met gigantische schotelantennes. De gekendste in België zijn die in Redu en Lessive. Deze stations staan in verbinding met geostationaire satellieten. Die draaien op een hoogte van 35.786 kilometer rond de aarde met dezelfde snelheid als die waarmee onze planeet rond haar as draait. Vanop de aarde bekeken lijkt het dus alsof ze stil blijven hangen. Meer dan 250 dergelijke satellieten worden voornamelijk gebruikt voor allerlei vormen van communicatie. Radio- en tv-netwerken, bijvoorbeeld, maken gebruik van Skyline’s DataMiner-platform om de verbinding tussen deze satellieten en teleportgrondstations tot stand te brengen en continu te bewaken. Eventuele problemen worden heel snel opgespoord en opgelost zodat het publiek weinig of niets van storingen merkt.

“We hebben deze prijs zonder meer te danken aan het harde werk en de toewijding van onze zeer getalenteerde en gemotiveerde telecom-, broadcast- en ICT-ingenieurs die telkens opnieuw de grenzen van het mogelijke verleggen,” zegt Ben Vandenberghe, CEO van Skyline Communications. “De basis van ons succes is pure innovatie tot in het extreme. Dankzij DataMiner kunnen satellietoperatoren hun hele wereldwijde netwerk centraal beheren, ongeacht welke toestellen en welke technologieën ze ook inzetten. Het is dan ook geen toeval dat dit softwareplatform al door meer dan 650 bedrijven in ruim 100 verschillende landen wordt gebruikt om hun immense netwerken te beheren. Een groot deel van de wereldwijde satellietcommunicatie wordt vandaag al aangestuurd en beheerd met de DataMiner-software van Skyline. Maar we blijven ambitieus. Dit jaar alleen al zijn we van plan om 70 extra talenten aan te werven voor onze kantoren in Izegem, Lissabon en Miami.” 

Auteur: Lode Ketelair

Geplaatst op 20.03.2016

Webshop ColliShop opent pop-up Terras en Tuin in Kortrijk

Vanaf heden tot en met 29 mei opent ColliShop, de webshop van het Belgische Colruyt Group, een pop-up Terras en Tuin in Kortrijk, op de Engelse Wandeling 11. Als ‘webshop met een gezicht’ wil ColliShop klanten zo de kans geven om een weloverwogen keuze te maken uit een honderdtal tuinsets en tuinmeubelen.
“Online aankopen zit duidelijk in de lift. Maar bij grotere investeringen, zoals tuinmeubelen, merken we dat onze klanten de producten ook graag zien, voelen en ervaren”, zegt Dirk Berteloot, directeur non-food van Colruyt Group. “Daarom willen we als ‘webshop met een gezicht’ naar onze klanten toe gaan en hen de kans geven een doordachte keuze te maken. Dat kunnen ze al het hele jaar door in onze showroom in Halle, maar dit voorjaar openen we dus ook vier pop-ups Terras en Tuin in het hele land: in Kortrijk, Halle, Namen en Hasselt.”
Advies van specialisten
Op een oppervlakte van 800 m² ontdekken bezoekers van de pop-up in Kortrijk een honderdtal tuinsets en tuinmeubelen. De stijl gaat van landelijk over Scandinavisch, urban, exotisch of modern tot romantisch. Wie een vraag heeft over onderhoud, materialen of praktische zaken kan rekenen op het deskundige advies van de aanwezige ColliShop-experts. “We sturen niet alleen onze meubelen mee, maar ook onze specialisten”, verduidelijkt Dirk Berteloot. “Zij kunnen de klanten nog preciezer adviseren, zodat ze zeker de juiste keuze maken.”
Exclusieve voordelen
Bezoekers van de pop-up genieten ook enkele exclusieve voordelen. Zo krijgen klanten in de vorm van een geschenkkaart 10% terugbetaald op hun aankoop. En bij een aankoop vanaf 200 euro krijgen ze bovendien een gratis artikel cadeau.
Ook open op zondag
De pop-up Terras en Tuin is open van 12 maart tot en met 29 mei, van 10 u tot 18 u. Ook open op zondag, gesloten op dinsdag en feestdagen. Geïnteresseerde bezoekers kunnen op collishop.be vooraf nagaan welke tuin- en loungesets worden voorgesteld in de pop-up.
Wie meer info wenst over de pop-up in Kortrijk, kan bellen naar 0471 61 09 77. 
Over ColliShop
ColliShop is een webshop van Colruyt Group. De webshop biedt meer dan 20.000 non-foodartikelen, verdeeld over negen categorieën: Koken en Tafelen, Wonen en Slapen, Huishouden en Opbergen, Mooi en Gezond, Reizen, Terras en Tuin, Elektro, Speelgoed en Gaming en Multimedia. www.collishop.be.
Meer info
Dirk Berteloot, algemeen directeur non-food businesses Colruyt Group
E-mail: dirk.berteloot@colruytgroup.com

Hanne Poppe, persverantwoordelijke Colruyt Group
Gsm: 0473 92 45 10
E-mail: hanne.poppe@colruytgroup.com

Geplaatst op 17.03.2016

Eetfestijn voor Delphina

Delphina Vermeersch, dochter van Sabine Cousement en Steven Vermeersch is een meisje
van 6 jaar en heeft een beperking Zij kan nog niet lopen en kan nog niet alleen zitten.  Zij
heeft het Aicardi-Goutihres syndrome, dat wil zeggen dat haar beentjes niet mee
groeien volgens haar leeftijd, daardoor zit de strekte niet in haar beentjes.  Door haar ziekte
is elke zorg en steun voor Delphina welkom.  Op zaterdag 19 maart vanaf 19 uur organiseert
Cafe het Streuvelke in Heule een eetfestijn voor Delphina, Stoofvlees met frieten `a volonte'
met een consumptie voor de prijs van 13 euro.

Ter gelegenheid van de truckrun in een

organisatie van cafe Streuvelke in Heule op 17 juni, maar dit jaar met oldtimers, is er ook een

barbeceu met een assortiment van 7 soorten vlees en groenten en saus voor de prijs van 13

en voor de kinderen 7 euro. 
Mogelijk vooraf telefonisch inschrijven bij Steven 0472 466 109 of bij Curd van Streuvelke 0468 332 645.

Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 17.03.2016
3647 artikelspagina's: 1 ... 253 254 255 256 257 <<< 258 >>> 259 260 261 262 263 ... 365