Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Ook Juniores tijdens Kuurne-Brussel-Kuurne over de Budabrug in Kortrijk

De Budabrug in Kortrijk is vernieuwd en dat moet gevierd worden. Kuurne-Brussel-Kuurne trekt tijdens de finale twee maal over de nieuwe Budabrug en dankt hierbij zijn partner Stad Kortrijk. De plaatselijke ronden snijden zowel het centrum van Kortrijk als dat van Kuurne aan. Het parcours van de 67ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne blijft verder nagenoeg onveranderd, tenzij nog het wegvallen van de passage door Tiegem.
Peter Debaveye wordt de nieuwe koersdirecteur voor Kuurne- Brussel- Kuurne voor Elite. Peter Debaveye: 'In Kuurne wordt steeds snel gestart gezien de gretigheid van renners om zich vroeg op het seizoen te tonen op Vlaamse wegen. Ons parcours leent zich perfect om er een harde wedstrijd van te maken, maar kan ook uitdraaien op de eerste grote test voor de sprintersploegen.' De aankomst van de wedstrijd blijft op de Brugsesteenweg in Kuurne.
Kuurne-Brussel-Kuurne organiseert ondertussen ook voor de 14e keer de eerste grote UCI Junioreswedstrijd van het seizoen. Koersdirecteur Maarten Clochet: ‘Elk jaar staan juniores in de rij om te mogen deelnemen in Kuurne. Ook nu hebben we terug een sterk deelnemersveld.’ Kuurne-Brussel-Kuurne voor Juniores werd vorige jaren gewonnen door onder meer Kevin Deweert, Adam Blythe, Geraint Thomas en Moreno Hofland.
Bram Schietgat, PR verantwoordelijke, bram.schietgat@kuurne-brussel-kuurne.be 0474 96 12 72 Peter Debaveye, koersdirecteur Elite, peter.debaveye@kuurne-brussel-kuurne.be
Maarten Clochet, koersdirecteur Juniores, Maarten.clochet@kuurne-brussel-kuurne.be

Auteur: Bram Schietgat

Geplaatst op 12.02.2015

N-VA Kortrijk blij met stadsvernieuwingsproject in het centrum

De Vlaamse Regering heeft een brownfieldconvenant goedgekeurd voor het herontwikkelen van de Eandis-site in Kortrijk. Het terrein ligt in een woongebied tussen de Meensestraat, de Noordstraat, de Gasstraat en de Rekollettenstraat, in het centrum van Kortrijk. Het projectgebied van ongeveer 2,4 ha omvat de voormalige Kortrijkse vestiging van Eandis, woningen en een tankstation, evenals delen van het openbaar domein.
De terreinen zullen worden gesaneerd en de herbestemming maakt deel uit van het stadsvernieuwingsproject Overleie. Het woonproject voorziet in ongeveer 110 woonunits, aangevuld met kantoren en kleinschalige retail.
Het project heeft een duurtijd van 10 jaar en kadert binnen de bestrijding en voorkoming van leegstand en verwaarlozing van bedrijfsruimtes. Het krijgt dan ook de steun van Vlaams minister van Economie Philippe Muyters: “Op deze manier brengen we nieuw leven in een sociaal verwaarloosde buurt. Gezien de ligging in een woongebied, zetten we in op een duurzame transformatie waarbij we tegemoet komen aan de huidige woonbehoeften”.
Schepen Rudolf Scherpereel: “Het stadsbestuur zet sterk in op de revitalisering van Overleie. De ontwikkeling van de Eandis-site past hier perfect in, samen met onder meer de recente ingebruikname van de langverwachte Budabrug en de opening van Texture, het prachtige museum over Leie en Vlas. We hopen dat de ontwikkelaar effectief kan bijdragen tot de verjonging van de buurt en het aantrekken van nieuwe gezinnen naar onze stad.”

De redactie

Geplaatst op 12.02.2015

Beste jongere(n),

Mijn naam is Destadsbader Justine en ik ben studente in de Master Criminologische wetenschappen aan de KU Leuven. In het kader van deze opleiding ben ik bezig met een masterproef over de ervaring, beleving en verwerking van uitgaansgeweld bij minderjarige slachtoffers. Het doel van het onderzoek is om na te gaan hoe jongeren uitgaansgeweld ervaren, beleven, hoe ze hiermee omgaan en welke mechanismen ze gebruiken om dit te verwerken. Dit wordt onderzocht door jullie zelf aan het woord te laten.
Ben jij reeds in contact gekomen met uitgaansgeweld en wil jij graag deelnemen aan dit onderzoek? Lees dan rustig verder.
Wat houdt zo een onderzoek in? Er zullen verschillende interviews (gesprekken) georganiseerd worden met jongeren van jouw leeftijd. Tijdens dit interview worden vragen gesteld over uitgaansgeweld en hiermee samengaand slachtofferschap. Het is de bedoeling dat je gewoon je mening geeft over jouw ervaring, beleving en de manier waarop jij dit verwerkt hebt. Er zijn geen goede of foute antwoorden, ik wil gewoon graag jullie mening horen. Alles wat jullie vertellen blijft vertrouwelijk en wordt later anoniem verwerkt in een verslag. Tijdens dit interview (gesprek) zal er ook iets voorzien zijn om te eten en te drinken.
Wanneer vinden deze interviews plaats? Dit mogen jullie volledig zelf kiezen. Over de middag, na school, tijdens de week of in het weekend, samen zal een gepast tijdstip afgesproken worden.
Wil je deelnemen of heb je nog vragen? Dan kan je mij contacteren op het volgend e-mailadres: justine.destadsbader@student.kuleuven.be

Geplaatst op 12.02.2015

Zomerexpo Roger Raveel in Blankenberge

Blankenbergs cultuurschepen Philip Konings kondigt in primeur aan dat er tijdens de zomer in de badstad een prestigieuze tentoonstelling komt rond de kunstenaar Roger Raveel. De expo krijgt de naam ‘Raveel XL’ mee en is een samenwerking tussen stad Blankenberge en het Roger Raveelmuseum.
De tentoonstelling Raveel ‘Extra Large’ brengt voor het eerst een overzicht van Raveels omvangrijkste werken, aangevuld met een ruime selectie schilderijen en tekeningen uit de reserves van het Roger Raveelmuseum. Ze loopt van 18 juli tot 27 september in het CC Casino van Blankenberge.
Philip Konings, schepen voor Cultuur: “Met de naamkeuze van de expo ‘Raveel XL’ verwijzen we expliciet naar de grootschaligheid van de kunstwerken die deze zomer in Blankenberge te zien zullen zijn. Maar het publiek krijgt daarnaast ook uitzonderlijk de kans om kennis te maken met een aantal werken die zelden werden tentoongesteld. Deze expo wordt ongetwijfeld één van de culturele blikvangers deze zomer aan de kust.”
Ridder Roger Raveel (Machelen-aan-de Leie, 1921 – Deinze, 2013) was een hedendaags Vlaams postexpressionistisch kunstschilder, graficus en maker van keramiek en kunstobjecten. Zijn werk is vooral verwant aan popart. Raveels stijl wordt gekenmerkt door de mengeling van abstract en figuratief schilderen. Typisch zijn de witte vlakken die leegtes of afwezigheid voorstellen. Hij verwerkte ook spiegels in zijn werken, zodat de omgeving deel ervan kon worden. Motieven in felle, vitale kleuren werden soms met donkere contouren afgelijnd. Enkele keren maakte Raveel ook driedimensionale objecten. De begrenzingen van het tweedimensionele schilderij heeft Raveel altijd als een beperking ervaren. Daarom ging hij bewust de ruimte opzoeken en betrok de omgeving in zijn kunst. Grote muurschilderingen wisselde hij af met ruimtelijke installaties en objecten.
Bekende werken van Raveel zijn De Zwanen van Brugge (1971 - vier drijvende geschilderde zwanen), Wij zijn vrij dachten wij…(2001 - een rijdend duivenhok), De roep om solidariteit (2002 - een groep levensgrote beschilderde personages) of Zelfbeschouwing (2006 - een ruimte waarin de toeschouwer kan plaatsnemen en geconfronteerd wordt met zijn spiegelbeeld). Een bijzondere plaats in de tentoonstelling is voorbehouden aan Laat uw portret maken als David-ruiter… (1974): een enorm werk, gebaseerd op een schilderij van de Franse 18de-eeuwse kunstenaar Jacques-Louis David, dat de bezoeker de mogelijkheid geeft zich te laten fotograferen als ruiterportret.
Info:
Cultuurcentrum Blankenberge, Hoogstraat 2
Contact: Alain De Reese
050 43 20 43 – cultuur@blankenberge.be – cultuur.blankenberge.be
www.rogerraveelmuseum.be 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 11.02.2015

Tijdelijk gewijzigde verkeerssituatie in Frère-Orbanstraat (tussen Bosweg en Gistelsesteenweg)

Vanaf maandag 09 februari 2015 starte Eandis met de vernieuwing van de gasaansluiting in de Frère-Orbanstraat tussen de bosweg en het Jetcenterin Oostende
In de Frère-Orbanstraat vanaf de Bosweg zal enkel eenrichtingsverkeer mogelijk zijn in de richting van het Jetcenter. Voor de andere rijrichting (Gistelsesteenweg – Frère-Orbanstraat) wordt een omleiding voorzien via de Hofstedestraat/Rivierstraat. De omleiding kun je ook op het plannetje hieronder bekijken. De voltooiing van de werkzaamheden is voorzien op 27 februari 2015. De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd. 

Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 11.02.2015

KV Kortrijk wint van leider Club Brugge

Club Brugge leed op KV Kortrijk zijn tweede nederlaag van het seizoen en dit met 2 - 0 cijfers. Na de zege tegen Club vierden de spelers samen met de supporters en ging zelf door in de kleedkamer.
Voor meer info en foto-verslaggeving : www.kvk.be.

De redactie foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 11.02.2015

Internationaal inhaalmanoeuvre op Belgische duivensport

Nog enkel dagen en dé jaarlijkse afspraak van duizenden internationale duivenliefhebbers in België gaat opnieuw van start. FUGARE 2015, de internationale beurs voor de duivensport, staat dit jaar gepland op zaterdag 14 februari (9u00-18u00) en zondag 15 februari (9u00-16u00) 2015 in hal 6 van Kortrijk Xpo.
Daling Belgische duivenliefhebbers
Ondanks het dalend aantal Belgische duivenmelkers, kent de sport internationaal furore. Andere landen pikken de duivensport op en investeren bij voorkeur in Belgische duiven. België wordt gezien als de bakermat van de duivensport, daar waar de sport zijn oorsprong heeft gekend. Dat maakt dat internationale duivenmelkers graag naar België afreizen om advies en informatie in te winnen om zo de beste resultaten neer te zetten in hun land. FUGARE in Kortrijk Xpo zal dit weekend voor de 5e keer het platform zijn voor deze liefhebbers.
Stijging aantal internationale bezoekers FUGARE
Dat FUGARE een vaste waarde geworden is in de internationale duivensport, werd eerder al bewezen. Vorige editie mocht de organisatie een kleine 8.000 bezoekers verwelkomen. Dat betekent een stijging van 37,5 % t.o.v. de eerste editie in 2011. “Dit kan ook niet anders: ons Belgenlandje is dé referentie in de duivensport. Wij kregen al tal van mails en telefoontjes van liefhebbers - die hun bezoek aan FUGARE plannen - met praktische vragen over transport, parking, overnachting e.d. in de buurt. Dit zijn liefhebbers van over de hele wereld, niet enkel uit Europa, zelfs uit de USA en China.” Klinkt het bij de organisatie.
Meer dan 100 internationale exposanten
De lijst van standhouders is langer dan voorgaande edities. Het aanbod van product- en duivenverkoopstanden zal nooit eerder zo internationaal geweest zijn. Exposanten komen echt vanuit alle hoeken van Europa: Polen, Roemenië, Oostenrijk, Boedapest, Duitsland, Portugal, Frankrijk, Nederland… “Het allerbelangrijkste blijft natuurlijk de omvangrijke vertegenwoordiging van de Belgische bedrijven en Belgische liefhebbers op FUGARE, zij zijn immers dé inspiratie voor de vele internationale bezoekers en de reden waarom FUGARE een waar informatie- en productenplatform voor de internationale duivenwereld geworden is.”
Praktisch
FUGARE 2015 vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 februari 2015 in hal 6 van Kortrijk Xpo. Kaarten kosten 9€, vrouwen en kinderen bezoeken de beurs gratis. Kortingbonnen van 1€ kunnen aangevraagd worden via de vernieuwde website( www.fugare.be ) maar zijn ook beschikbaar zijn in alle duivenlokalen. Voor lokalen die een bus inleggen zijn er dan weer speciale voorwaarden: gratis parkeren voor de bus en 1 gratis toegangskaart per 10 betalende bezoekers (aanvragen via fugare@kortrijkxpo.com)!
barbarademeulemeester@kortrijkxpo.com
www.fugare.be

De redactie

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 11.02.2015

Drijfhout: verhaal zoekt schrijver

Nog tot en met 23 april 2015 organiseert het literaire label iStoires in samenwerking met de dienst Cultuur en de bibliotheek Kris Lambert, het project 'Drijfhout'.
Met Drijfhout willen de initiatiefnemers schrijvers met een band met Oostende alsook lokale schrijvers onder de aandacht van het publiek brengen. Dit literaire project is een vervolg op het 'Oostends Paviljoen', een expo die eerder plaats vond in de Venetiaanse Gaanderijen en een platform bood aan beeldende kunstenaars met een band met Oostende.
iStoires publiceert literaire verhalen die zich afspelen in Oostende op www.drijfhout.be. De verhalen worden gratis aan de lezer aangeboden. Lezers mogen het verhaal voorzien van passende foto's die ze via Instagram kunnen insturen. Het eerste verhaal verscheen op 1 februari en werd geschreven door Charlotte Mutsaers, een Nederlands auteur die aanspoelde in de Stad aan Zee.
iStoires nodigt iedereen uit om verhalen door te sturen die zich afspelen in Oostende. Dit kan tot 1 april 2015 via drijfhout@istoires.be.
Tijdens de Digitale Week 2015 vindt op 23 april ook Wereldboekendag plaats. Op die dag zal het slotevent van Drijfhout plaats vinden waarbij enkele schrijvers en fotografen van Drijfhout in de spotlights zullen staan.

Geplaatst op 11.02.2015

Cézanne lanceert eigen schoenenlijn

Schoenenboetiek Cézanne in Kuurne, is inmiddels 1 jaar geopend, en lanceert dit seizoen een eigen
collectie. Snoepkleurtjes en tijdloze praaltjes kenmerken deze collectie. De collectie werd geheel
geproduceerd in Italië en opnieuw staat naast stijl ook “fit” voorop. “Elk modelletje wordt door
mezelf gepast/gekeurd, elke leder zelf gekozen”, aldus Tineke Holvoet, zaakvoerster van Cézanne.
Om deze collectie op een stijlvolle manier in beeld te brengen slaat ze de handen in elkaar met
Dresscode Kuurne, ook gelegen op de Brugsesteenweg. De collecties vullen elkaar naadloos aan en
dames op zoek naar een stijlvolle lentegarderobe of een outfit voor een communie/lente/trouwfeest
vinden wellicht hier hun gading. Beide winkels hanteren een persoonlijke aanpak en een “klant-iskoning”-
visie.
Adressen: Cézanne Luxury Shoes Brugsesteenweg 85b 8520 Kuurne
Dresscode Kuurne Brugsesteenweg 354 8520 Kuurne

Fotografie Johan Chiers

Geplaatst op 11.02.2015

Terug 4 medailes voor Go4gym

Dit weekend ging de West-Vlaamse voorronde AGD (artistieke gymnastiek dames) door voor alle A- en B-gymnasten.
Namen deel bij de A:
A13: Nyssa Billiet 2de plaats en Yara Declercq derde plaats
A10: Kjenta Pattyn behaalde een zilveren medaille
Namen deel bij de B:
B12: Shanaia Casier
B11: Riene Claeys
B10: Indra T'Joens, Indra behaalde een gouden medaille.
Op de foto: Nyssa Billiet op 2e plaats en Yara Declercq op 3eplaats. Sanne Loncke

Geplaatst op 11.02.2015
2709 artikelspagina's: 1 ... 254 255 256 257 258 <<< 259 >>> 260 261 262 263 264 ... 271