Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Leentje stopt met pintjes tappen

Na 9 jaar pintjes tappen en de klanten te entertainen, nemen de klanten en de gehuisveste verenigingen afscheid
van Leentje (Marleen) die stopt met haar cafe Central te Bissegem.

Het cafe was de thuisbasis van vogelpikclub De Leentjes pikkers alsook de mini voetbal club Cafe Central,
Leo's potjesclub en de spaarkas met zijn jaarlijkse kaarting en een etentje voor alle leden.

Op zaterdag 19 maart komt special guest Rudy Jones vanaf 20u00 en alle pintjes zijn dan ook aan 1,50 euro.

Zondag 20 maart heeft Leentje er nog een laatste keer een lap op met een hapjes voor alle aanwezigen . Alle
dranken zijn dan aan 1 euro.

Geplaatst op 15.03.2016

Rondje Roodbruin

Om de roodbruine bieren in de kijker te zetten, organiseren de brouwerijen De Brabandere, Omer Vander Ghinste, Rodenbach en Verhaeghe
samen met Toerisme Leiestreek het bierevenement Rondje Roodbruin. Die dag kan je van 10u tot 18u de 4 brouwerijen gratis bezoeken en
natuurlijk ook proeven van hun roodbruine bieren. De 3e editie van Rondje Roodbruin zal doorgaan op de 24 april 2016. Via de Facebookpagina
van Rondje Roodbruin blijf je in de aanloop naar Rondje Roodbruin 2016 op de hoogte van de laatste nieuwtjes met betrekking tot de roodbruine bieren en de
rijke biercultuur in de Leiestreek.
Roodbruine brouwerijen De roodbruine bieren zijn een typisch product van de Leiestreek. In onze regio vind je vier van die authentieke
brouwerijen die nog steeds volgens de typische methode roodbruine bieren bereiden.
De Brabandere, Omer Vander Ghinste, Rodenbach en Verhaeghe
Met de bus Alcohol drinken en autorijden gaan niet samen. Daarom worden er tijdens Rondje Roodbruin bussen ingelegd tussen de
verschillende brouwerijen en het station van Kortrijk. Zo kan je twee brouwerijen combineren. Alle brouwerijen op een dag bezoeken zal
natuurlijk niet lukken want er moet onderweg ook geproefd worden...
De verschillende brouwerijen zijn gemakkelijk bereikbaar met de fiets via de knooppunten van het fietsnetwerk Leiestreek. Dat is
afgelopen winter volledig vernieuwd. Vanaf eind maart 2016 kan je het nieuwe fietsnetwerk als eerste verkennen!
Erfgoeddag 2016 staat in het teken van rituelen. Op 24 april worden op honderden plekken in Vlaanderen en Brussel rituelen in de kijker
geplaatst. Tijdens Rondje Roodbruin kan je de rituelen tijdens het het brouwen, schenken en drinken van bier ontdekken. Maar ook elders in de
regio kan je heel wat beleven. Het volledige programma vind je op www.erfgoeddag.be. op de foto : Vertegenwoordigers van de deelnemende brouwerijen . 

De redactie / Frontfoto en montage Bernard Decock

Geplaatst op 17.03.2016

Gymnasten Vaste Vuist Lauwe plaatsen zich massaal voor provinciale finale

Het weekend van 5 en 6 maart vond in sporthal De Valkaart te Oostkamp de tweede provinciale voorronde artistieke gymnastiek dames en heren plaats op het niveau recre@ toestelturnen. Onmiddellijk erna volgde in het weekend van 12 en 13 maart de derde provicinciale voorronde. Deze vond plaats in Denderleeuw. Reeds 26 van de 34 gymnasten konden zich plaatsen voor de provinciale finale.
De pupillen meisjes konden hun concurrenten op alle toestellen van de troon stoten. Zaineb Hilami en Lora Deboel haalden samen een 3de plaats. Annelle De Wever triomfeerde op de 1ste plaats in een druk bezette reeks. De benjamins verdeelden de podiumplaatsen onder elkaar. Shanys Beke werd 2de en Alix Gheysen werd knap 1ste. Ook bij de beloften werd Maïté Verhulst de eerste Lauwse gymnaste met een gouden plak.
Ook de jongens deden het schitterend. Simon Berth (pupillen) en Kiani Fermaut (miniemen) behaalden beiden een heel knappe 1ste plaats.
Na 3 voorrondewedstrijden zijn op enkele gymnasten na alle gymnasten van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe recre@ toestelturnen D-niveau geselecteerd voor de provinciale finale op zondag 22 mei in de topturnhal te Izegem.
Foto met bovenaan vlnr Emiel Haydon, Zaineb Hilami, Simon Berth, Annelle Dewever en Charlot Becquart. Onderaan vlnr trainers Dawn Camertijn, Gail Camertijn, Joyce Camertijn en Dries Defossez.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 17.03.2016

N-VA Kortrijk kiest nieuw bestuur

De leden van N-VA Kortrijk kozen vandaag een nieuw afdelingsbestuur. De komende 3 jaar zal Axel Ronse de afdeling leiden. Peter Sustronck werd tot ondervoorzitter verkozen. Beiden kregen massale steun van de leden.

Axel Ronse (34 jaar) is Vlaams Parlementslid. Hij wil de komende 3 jaar verder inzetten op het Plan Nieuw Kortrijk en onderstreept de erg belangrijke rol die N-VA binnen de stadscoalitie speelt. "De manier waarop we samen met onze partners sp.a en Open Vld onze mooie stad vernieuwen en klaarstomen voor de toekomst is uniek in Vlaanderen. We hernieuwen de stationsomgeving, Kortrijk Weide wordt heringericht en krijgt een prachtig zwembad, de leegstand in de stad wordt met veel succes aangepakt, we investeren sterk in veiligheid, sport en cultuur, en onze aanpak rond armoedebestrijding wordt alom geprezen.”

Peter Sustronck (57 jaar) is professioneel actief als advocaat. “Samen met het bestuur en mandatarissen wil ik onze partij nog verder uitbouwen en verankeren in Kortrijk. De komende jaren zullen we keihard werken zodat we opnieuw een schitterend resultaat kunnen neerzetten bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen in 2018, en bij de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen in 2019.”

De kersverse voorzitter wil ook samen met het voltallige afdelingsbestuur werken aan een ambitieus programma voor Kortrijk na 2018. Daarvoor zal N-VA Kortrijk de boer opgaan want “een toekomstplan voor deze stad wordt niet in ‘ivoren torens’ geschreven maar komt tot stand door te luisteren naar de mensen.”

Na afloop van de verkiezingen werden Frederik Vlaeminck en uittredend voorzitter Michel De Wandel in de bloemetjes gezet en bedankt voor de inzet van de afgelopen periode.

Naast Axel en Peter werden nog 15 bestuursleden verkozen.
Axel Ronse (voorzitter), Peter Sustronck (ondervoorzitter), Frank Billiet, Dirk Coopman, Jan Declercq, Philippe Dejaegher, Michel De Wandel, Birgit Dewulf, Filip D’huyvetter, Mieke Dutoit, Anton Florin, Steven Lecluyse, Stijn Parmentier, Trui Steenhoudt, Inés Vandewoestijne, Christian Verdin en Wouter Verreydt.

Samen met de mandatarissen vormen zij het nieuwe afdelingsbestuur van N-VA Kortrijk.

Auteur: Axel Ronse

Geplaatst op 15.03.2016

N-VA WINGENE-ZWEVEZELE KIEST NIEUW BESTUUR

Het nieuwe bestuur van Wingene-Zwevezele (van links naar rechts): Romain Vercauteren, Xavier De Laere, Marc Vanoverschelde, Pieter-Jan Verhoye, Gilbert Laforce, Joeri Manout.
De N-VA-afdeling van Wingene-Zwevezele heeft een nieuw bestuur gekozen. De nieuwe ploeg zal zich inzetten voor de groei van de lokale afdeling en de voorbereiding van de verkiezingen in 2018 en 2019.
Uittredend voorzitter Gilbert Laforce werd unaniem herkozen voor zijn tweede termijn. De afdeling koos als nieuw ondervoorzitter Pieter-Jan Verhoye, de parlementaire medewerker van An Capoen uit Brugge. Xavier De Laere en Joeri Manhout zetten als uittredende bestuursleden opnieuw hun schouders onder het N-VA-project in de West-Vlaamse gemeente. De afdeling verwelkomt ook de Zwevezelenaar Romain Vercauteren als nieuw bestuurslid. De partij kan rekenen op de ervaring van Marc Vanoverschelde, politiek zwaargewicht en fractieleider in de gemeenteraad.
Voorzitter Gilbert Laforce: “We moeten bouwen aan een langetermijnproject voor Wingene om de belangen van de burgers optimaal te behartigen. Als jonge afdeling zijn we blij met de instroom aan nieuwe leden en zullen we verder werken aan de groei van onze lokale partij. Tenslotte zullen we de gemeenteraads- en provinciale verkiezingen in 2018 en de Vlaamse en federale verkiezingen in 2019 goed voorbereiden.”

Contactpersoon
Pieter-Jan Verhoye
Pieterjan.verhoye@n-va.be
0498767101

Geplaatst op 15.03.2016

Nieuw bestuur bij N-VA Menen

De leden van N-VA Menen verkozen een nieuw afdelingsbestuur. Renaat Vandenbulcke werd verkozen tot nieuwe voorzitter, Pol Dubaere blijft ondervoorzitter.
Renaat Vandenbulcke (49 jaar) is OCMW-voorzitter en schepen van inburgering en gelijke kansen. Hij is daarnaast professioneel actief als verzekeringsmakelaar. “In samenwerking met Pol en met gans het bestuur wil ik onze partij nog verder uitbouwen en verankeren in Menen, Lauwe en Rekkem. Ook de komende jaren zullen we keihard blijven werken zodat we met deze ploeg opnieuw een prachtig resultaat kunnen neerzetten bij de gemeente- en provincieraadsverkiezingen in 2018, en bij de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen in 2019.”
Pol Dubaere (58 jaar) blijft ondervoorzitter. “N-VA Menen koos bewust voor een nauwe band tussen het beleid en de afdelingswerking”, zo zegt secretaris Jorgen Deman (30). “Onze ploeg levert prachtig werk en de kracht van verandering is reeds goed merkbaar in onze stad. Met Renaat als OCMW-voorzitter, schepen én afdelingsvoorzitter, kan het beleid nog meer op de voorgrond treden bij N-VA Menen, wat onze stad enkel ten goede kan komen.”
Naast Renaat en Pol werden nog Jorgen Deman (secretaris), David Elgers (penningmeester), Carl Castelein, Marleen De Tollenaere en Véronique Vanacker verkozen tot bestuurslid. Samen met de overige 8 mandatarissen vormen zij het bestuur van N-VA Menen.
Op de foto van links naar rechts:
Filip Elgers (gemeenteraadslid), Marleen De Tollenaere (bestuurslid), Pol Dubaere (ondervoorzitter), Jorgen Deman (secretaris), Philippe Bille (gemeenteraadslid), Renaat Vandenbulcke (voorzitter en schepen), Sigrid Vandenbulcke (provincieraadslid), David Elgers (penningmeester), Griet Vanryckegem (schepen), Ann Roose (OCMW-raadslid), Dirk Vanholme (schepen), Nik De Clercq (gemeenteraadslid), Carl Castelein (bestuurslid). Niet op de foto: Nousch Decaluwe (gemeenteraadslid), Véronique Vanacker (bestuurslid).

Renaat Vandenbulcke, afdelingsvoorzitter N-VA Menen 0475 79 56 64

Geplaatst op 16.03.2016

Stekseltocht 2016

Reeds voor de 16de maal organiseert de wandelclub WSVL hun STEKSELTOCHT te Moorsele, telkens op de tweede zondag van april.

Na een feest-editie in 2015 willen zij niet onderdoen ! Ook voor onze 16de editie heeft hun parcoursbouwer en stichter van de club, zijn beste
speurneus uitgezet om nieuwe ‘vergeten’ wandelpaden aan te doen in Moorsele & Gullegem. Natuurlijk mag het vernieuwde Provinciaal domein
BERGELEN niet ontbreken, alsook voor de kleinere afstanden de groene long “Het Groen Lint” in het centrum van de Stekselgemeente.

Men start vanuit OC De Stekke en de wandelaar hebben de keuze uit meerdere afstanden. Er zijn er zelfs 2 totaal afzonderlijke toegankelijk voor
rolstoelgebruikers en kinderwagens (4 en 7km)!

Voor de minder geoefende wandelaar voorzien is er een rustpost voorzien (zelfs op de afstand 7km!). Daarnaast is er mogelijkheid langere
afstanden te wandelen : 10 – 14 – 21 – 25 km.

De grotere afstanden trekken via landelijke (veld)wegen naar ‘tHoge te Gullegem.
In de startzaal is eveneens tijd om beter kennis te maken met de wandelclub; een club zonder verplichtingen of klassementen, maar waar het
sportieve en sociale samen één geheel vormen. Vorig jaar was de kaap van 300 leden overschreden, maar om te wandelen hoef je geen lid te
zijn van een club. IEDEREEN is WELKOM want “Lente in het land ... wandelen is plezant”

Praktisch :

> Start OC De Stekke – St Maartensplein Moorsele vanaf 7u00 tot 15u00

> Aankomst vóór 18 uur

> Inschrijvingsgeld : 1,50 euro (federatieleden 1,10 euro) Gratis attentie en verzekering inbegrepen

> Wanneer : zondag 10 april 2016 - Marc masselis

Geplaatst op 15.03.2016

PTI-studenten trekken naar Oekraïne om weeshuis op te knappen

Van maandag 14 tot en met vrijdag 25 maart trekken 17 leerlingen (uit het 5e jaar Mechanische vormgevingstechnieken en 5e jaar Elektrische
installatietechnieken) en 3 leerkrachten van het Provinciaal Technisch Instituut (PTI) uit Kortrijk naar Oekraïne.

De leerlingen zullen er een weeshuis in Lavriv (100 km van Lviv) opknappen als buitenlandse werkstage. In het weeshuis verblijven een 40-tal sociaal
verwaarloosde (wees)kinderen tussen 4 en 18 jaar.

Geplande werken
In overleg met de onderhoudsverantwoordelijke en de directeur in Lavriv pakken de leerlingen de meest urgente problemen aan. Ze zullen er onder
andere gyproc plaatsen, schilderwerken uitvoeren en nieuwe elektrische kabels leggen in de bijgebouwen. Er worden aan de personen ter plaatse ook
enkel basistechnieken aangeleerd zodat ze de nieuwe installaties optimaal kunnen onderhouden.

Het hoofddoel van de stage is de leerlingen een bijdrage doen leveren aan een gemeenschap die het met minder middelen moet redden.

Organisatie
Het PTI organiseert deze werkstage voor het vierde jaar op rij. De school kwam met dit liefdadigheidsproject in contact via de vzw Oekraïne uit Brugge.

Om de nodige materialen voor de opknapbeurt en de reiskosten te financieren werden onder andere steunkaarten verkocht en een spaghettiavond op
vrijdag 27 november 2015 georganiseerd. 

Dienst communicatie, Fanny Depijpere

Geplaatst op 15.03.2016

Zilver voor Niki Delporte op provinciaal kampioenschap Artistieke Gymnastiek

Op zondag 13 maart trok Niki Delporte , aangesloten bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe, naar Leuven voor haar West-Vlaams Kampioenschap Artistieke Gymnastiek Dames bij de C17. De eerste volle wedstrijd van het seizoen met heel wat nieuwe delen. Op brug en balk nog enkele foutjes, maar vloer en sprong gingen zoals getraind. Dit resulteerde in een knappe 2e plaats.

Foto: Zilver voor Niki Delporte op PK Gymnastiek

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 15.03.2016

Provincie verdeelt opnieuw 10.000 pakketjes gratis bloemenzaad

Vanaf dinsdag 15 maart verdeelt de Provincie West-Vlaanderen opnieuw 10.000 pakketjes gratis bloemenzaadmengsels. Ze
doet dit reeds voor het zesde jaar op rij. De actie past in de campagne ‘Laat het zoemen met bloemen’, die als doel heeft
meer ‘bijenvriendelijke’ bloemen in West-Vlaanderen te doen groeien.

Onze bijen stellen het vandaag niet zo goed. Ze zijn nochtans erg nuttig en een onmisbare schakel in de natuur, denk maar
aan de bestuiving. Eén van de oorzaken is het verdwijnen van bloemen met nectar in tuinen, bermen, weilanden en op akkers.

De gratis pakketjes bevatten 2 verschillende proefzakjes bloemenzaad (per zakje: 10 g – goed voor ongeveer 7 m²) ,
‘bloemenakker’ en ‘bloemenweide’. De mengsels werden door het provinciebestuur in samenwerking met Inagro vzw, het
onderzoeks- en adviescentrum voor land- en tuinbouw in West-Vlaanderen, ontwikkeld.

Praktisch
Het bloemenzaad kan besteld worden via www.west-vlaanderen.be/webshop, via 0800 20 021 of via provincie@west-vlaanderen.be of kan afgehaald worden in
het Provinciaal Informatiecentrum Tolhuis (Jan Van Eyckplein 2 in Brugge).
In totaal zijn er 10.000 pakketjes beschikbaar. Per persoon kan maximaal één pakketje bloemenmengsel besteld of afgehaald worden.

Meer info : dienst communicatie prov.West-Vlaanderen, Fanny Depijpere of 050 40 35 17 of 0497 05 18 15

Geplaatst op 15.03.2016
3647 artikelspagina's: 1 ... 254 255 256 257 258 <<< 259 >>> 260 261 262 263 264 ... 365