Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Reddingsoefening aan de kust (Koksijde) op woensdag 3 augustus

De oefening wil binnen de ‘Afsprakenregeling voor reddingen aan de Belgische kust’ de alarmering van de interventiediensten en de onderlinge communicatie tussen de diensten aan land, op zee en in de lucht testen.

Tijdens deze oefening worden enkele drenkelingen uit zee gered en wordt naar vermisten gezocht door de strandreddingsdienst van Oostduinkerke, met de ondersteuning van onder andere de NH90-helikopter van de luchtmachtbasis Koksijde, de MUG-heli (indien beschikbaar op het moment van de oefening), de scheepvaartpolitie en de VLOOT (reder van de Vlaamse Overheid).

Ook de brandweer, de lokale politiezone Westkust, de ambulance 100 van Koksijde en de MUG Veurne nemen deel. De 4 alarmcentrales: de Hulpcentrale 112 (HSC112), het Communicatie- en InformatieCentrum (CIC), het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) en het Maritiem Informatiekruispunt (MIK) spelen een cruciale rol bij de alarmering van de verschillende diensten.

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 02.08.2016

Grote supporters-BBQ met KVK spelers

KVK supportersclub Centrum organiseert voor de derde maal op rij een BBQ met de voltallige spelersgroep van KV Kortrijk. Deze gaat door op de nieuwe zuiderse terrassen van sfeercafé De Zoeten Inval te Heule. Het wordt een genieten van een grote diversiteit aan vleessoorten, salades en heerlijke sausen.

Met de gedrevenheid van Shelle (Geert Scheldemans ) vormden De Zoete KVK-centrumvrienden al direct een groep van 90 leden. Op vandaag zijn ze met 200 leden in het totaal. Bezoek zeker de facebookpagina van De Zoete KVK-centrumvrienden.

Zonder de medewerking van de uitbaters van de Zoeten inval Greetje & Jean Pierre zouden De Zoete KVK vrienden dit niet kunnen realiseren. Bij elke inschrijving zijn 2 drankjes inbegrepen aangeboden door Café de Zoeten Inval en supportersclub De Zoete KVK-Centrumvrienden.

Praktisch

Donderdag 1 september vanaf 19uur.

Volwassene 18 euro

Volwassene en lid De Zoete KVK-centrumvrienden 15 euro

De jeugd onder de 12 jaar 10 euro

Kaarten voor de BBQ zijn te verkrijgen in het sfeercafé De Zoeten Inval in Heule en via het secretariaat op het telefoonnummer 056/215715 en 0473/382169

Voor meer informatie kan u zich wenden tot Geert Scheldeman tel: 0474 942 267 of via e-mail: geert.scheldeman@telenet.be

IDVK

Geplaatst op 02.08.2016

Realisatie geluidsberm E17 Stasegem in zicht

De aanbesteding voor de zuidelijke geluidswerende dam langs de E17 in Stasegem zal nog dit jaar plaatsvinden. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) na een parlementaire vraag aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA).
“De bewoners van de wijk Keizershoek zijn al langer vragende partij om de geluidshinder afkomstig van de E17 aan te pakken. De noordelijke geluidsberm langs de E17 werd reeds gerealiseerd. De aanleg vond plaats tussen augustus 2014 en maart 2015. De kostprijs hiervoor bedroeg 153.835,25 euro, exclusief BTW”, zo weet Bert Maertens.
“Het Agentschap Wegen en Verkeer streeft ernaar om de aanbestedingsprocedure voor de werken aan de zuidelijke geluidswerende dam langs de E17, ter hoogte van de wijk Keizershoek, dit jaar nog te starten. De eigenlijke aanleg gebeurt bij voorkeur tijdens een droge periode. De kostprijs voor de zuidelijke geluidsberm zal vergelijkbaar zijn aan die voor de noordelijke”, zo besluit Bert Maertens. 

Bron: Bert Maertens

Geplaatst op 22.07.2016

Paul Severs in Brouwershof

Ter gelegenheid van de summer congé inzet organiseerde de volks café 't Brouwershof uit Stacegem voor een nokvolle feestzaal fantastiche optredens met onder andere Paul Severs en Rudi Winters. Voor een nieuwe singel is Rudi winters op zoek naar figuranten voor de videoclip de data en uur van de opnames worden later bekend.meer info via facebook of sms naar 0478 811 049 of via e-mail naar rudiwinters@live.be .

Voor de redactie en fotografie Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 22.07.2016

Natuurpunt en Ann Tuts willen dat iedereen natuur van ‘bie oes’ ontdekt

Zuid-West-Vlaanderen heeft heel wat in petto voor wie van de natuur wil komen genieten. Met die boodschap organiseert Natuurpunt deze zomer allerlei activiteiten in de regio. Wie lid wordt van de natuurvereniging, krijgt tijdelijk een speciale wandelgids met 9 verrassende wandelingen in de Leiestreek cadeau. Actrice Ann Tuts, die zelf afkomstig is uit Zwevegem, is het gezicht van de actie.
Van het Spoorwegdomein in Ingelmunster tot de Leiekant in Marke en van de Scheldemeersen in Avelgem tot het Bassegembos in Anzegem: de Leiestreek nabij Kortrijk heeft meer natuurparels dan de meeste mensen weten. “Veule peule genieten“, zegt Ann Tuts in een filmpje dat ze voor Natuurpunt maakte. De actrice is geboren in Zwevegem, en is het gezicht van de actie.
“De meeste mensen associëren onze regio niet meteen met natuur. Logisch, veel open ruimte hebben we opgeofferd aan verstedelijking en industrie en de waterkwaliteit blijft een groot probleem. Toch zijn er ook heel wat parels voor wie rust zoekt. Je vindt er vogels en orchideeën, vlinders en paddenstoelen. We willen de mensen deze zomer naar buiten lokken om die te komen ontdekken”, zegt Hans Vermeersch van de Natuur.koepel. Natuurpunt organiseert daarvoor ook heel wat originele activiteiten: een pluk- en kooktocht voor gezinnen, unieke geleide wandelingen en een namiddag met vlinders, koffie en taart.
“De natuur staat in onze stedelijke omgeving onder druk“, vertelt Kristina Naeyaert van de Natuur.koepel. “Wie lid wordt van Natuurpunt helpt ons om de toekomst van de natuur van bij ons of zoals we hier zeggen ”bie oes” veilig te stellen”, besluit Kristina.
Nieuwe leden krijgen een speciale gids waarin ze uitgestippelde wandelroutes terugvinden van de Avelgemse Scheldemeersen, het Bassegembos, de Gaverbeekse Meersen, de Groene Long-Mandelhoek, de Leiekant - 't Schrijverke, de Oude Leiearm, de Oude spoorweg - Vaarttaluds en het Wijmelbroek.
Vorig jaar deed Natuurpunt een gelijkaardige actie in en rond Antwerpen. Dat bracht duizenden Antwerpenaren in contact met natuurgebieden vlak bij de stad en met de werking van de lokale afdelingen van Natuurpunt.Meer info : Krista Nayaert 0479 514 317 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 22.07.2016

Mobiele pinautomaat nu zonder abonnement

Meer flexibiliteit voor ondernemers dankzij nieuwe mobiele pinautomaat
Ondernemers hoeven vanaf nu niet meer vast te zitten aan contracten, servicekosten, activatiekosten en abonnementen van aanbieders van mobiele pinautomaten. Met mijnPIN betaalt de ondernemer alleen nog maar voor het daadwerkelijke gebruik.

Geen pintransacties, wel betalen?
Het is ondernemers vaak een doorn in het oog: de hoge abonnementskosten voor hun mobiele pinautomaat. Want ook wanneer er een maand minder pintransacties zijn verwerkt, blijven de abonnementskosten even hard doortikken. Vooral ondernemers die seizoensgebonden zijn of piekbelastingen kennen, hebben hier last van. Zij moeten zelfs betalen wanneer er in een periode helemaal geen pintransacties zijn. De mobiele pinautomaat van mijnPIN biedt voor deze ondernemers uitkomst.
Geen service- of abonnementskosten
In tegenstelling tot andere pinautomaten zit de ondernemer met mijnPIN niet vast aan een contract, servicekosten, activatiekosten of diverse abonnementen. Ook in de aanschaf van het apparaat is mijnPIN een stuk goedkoper. Pinbetalingen worden hierdoor een stuk betaalbaarder wat meer flexibiliteit biedt voor de ondernemer. De cateraar die normaal op vijf locaties verkoopt, kan nu bijvoorbeeld gemakkelijker een paar keer per jaar ook op twintig locaties verkopen. De kosten hangen immers samen met de omzet en niet meer met het aantal aangeschafte pinautomaten.
Vaste lage transactiekosten
Naast de goedkope aanschafprijs en geen vaste kosten, zijn de transactiekosten bij mijnPIN laag. Zo betalen ondernemers voor pinbetalingen (Maestro) € 0,25. Voor kleine bedragen is een alternatieve tariefstructuur van 1,8% ongeacht pinpas of creditcard. Ondanks deze lage kosten is de mijnPIN een échte betaalterminal die niet verward moet worden met de veelal aangeboden pin-readers, waarbij een extra app op smartphone of tablet noodzakelijk is.

Geplaatst op 22.07.2016

Bissegem zet verlof in met koers en volksfeest - 1 Jaar café de Middenstand

Bissegem heeft het jaarlijkse zomerverlof ingezet met Bissegem koerse die is ingericht door ex-schepen Stefaan Bral.
Brent Vanderbeken uit Tielt won op die zonnige dag de 96km lange rit voor Vincent Cavey. Maxim Cappelle haalde de derde plaats op het podium.
Na de koers werd de aanvang van het verlof verder gevierd in café ’t Smeske waar Kris Wills uit Menen de ambiance verzekerde.
In café Middenstand op Bissegem plaats vierden ze het 1 jaar bestaan met een hapje en een drankje onder muzikale tonen van DJ Lezzie MC 

IDVK / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 22.07.2016

Bissegem zet verlof in met koers en volksfeest - Inzet Verlof Café Smeske

Bissegem heeft het jaarlijkse zomerverlof ingezet met Bissegem koerse die is ingericht door ex-schepen Stefaan Bral.
Brent Vanderbeken uit Tielt won op die zonnige dag de 96km lange rit voor Vincent Cavey. Maxim Cappelle haalde de derde plaats op het podium.
Na de koers werd de aanvang van het verlof verder gevierd in café ’t Smeske waar Kris Wills uit Menen de ambiance verzekerde.
In café Middenstand op Bissegem plaats vierden ze het 1 jaar bestaan met een hapje en een drankje onder muzikale tonen van DJ Lezzie MC 

IDVK / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 22.07.2016

Bissegem zet verlof in met koers en volksfeest

Bissegem heeft het jaarlijkse zomerverlof ingezet met Bissegem koerse die is ingericht door ex-schepen Stefaan Bral.
Brent Vanderbeken uit Tielt won op die zonnige dag de 96km lange rit voor Vincent Cavey. Maxim Cappelle haalde de derde plaats op het podium.
Na de koers werd de aanvang van het verlof verder gevierd in café ’t Smeske waar Kris Wills uit Menen de ambiance verzekerde.
In café Middenstand op Bissegem plaats vierden ze het 1 jaar bestaan met een hapje en een drankje onder muzikale tonen van DJ Lezzie MC 

IDVK / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 22.07.2016

Eva De Bleeker is de nieuwe voorzitter van Open VLD Vrouwen

Zaterdag werd op de algemene vergadering van Open VLD Vrouwen Eva De Bleeker tot nieuwe voorzitter verkozen. Ze volgt Lieve Wierinck op die haar zetel in het Europees parlement opnam nadat Philippe De Backer staatsecretaris werd. Claudine Curran blijft ondervoorzitter en Anita Bullens penningmeester. Europarlementslid Hilde Vautmans blijft als politiek secretaris mee de politieke lijn uitzetten en vrouwelijke politici coachen. Een tiental vrouwen kandideerde om bestuurslid te worden zodat het bestuur van de vereniging aanzienlijk kon worden uitgebreid met gemotiveerde liberale vrouwen van alle leeftijden en uit alles provincies.
Eva De Bleeker, moeder van twee, is al een tiental jaar actief binnen Open VLD. Sinds 2007 zetelt ze in de gemeenteraad van Hoeilaart en in 2013 werd ze er schepen van o.a. sport, wonen, energie, kinderwelzijn en onderwijs. Onlangs werd ze verkozen in het partijbestuur van Open VLD. Eva werkt bij de Europese Commissie binnen de afdeling energie. Ze onderhandelt er mee energieprovisies in handelsverdragen en onderhoudt de relaties met China en Zuidoost Azië.
Open VLD Vrouwen groeide de voorbije 8 jaar uit tot een vast begrip binnen de liberale partij. Eva De Bleeker hoopt als voorzitter het werk van haar voorgangers samen met het nieuwe uitgebreide bestuur verder te zetten. Naast dossiers die vrouwen aanbelangen en voor meer gendergelijkheid zorgen op de politieke agenda te plaatsen, willen ze ook de vrouwelijke politieke participatie ondersteunen en versterken binnen de partij.
Open VLD Vrouwen is een politieke vereniging die streeft naar gendergelijkheid op alle vlakken van onze maatschappij. “Het is noodzakelijk een kader te creëren dat gelijke ontplooiingskansen voor vrouwen garandeert en de keuzevrijheid en de fysieke en mentale integriteit van elke vrouw vrijwaart. Zo kan iedere vrouw vrij en op eigen kracht haar plaats in de maatschappij bepalen” zegt Eva De Bleeker. “Open VLD Vrouwen wil hier het voortouw nemen en beleidsvoorstellen lanceren om ongelijke kansen weg te werken.”
Het nieuwe bestuur streeft naar een evenwichtige deelname van vrouwen en mannen aan de politieke besluitvorming, ook in leidinggevende functies zodat het politieke apparaat een betere weerspiegeling van de maatschappij is en dossiers die vrouwen aanbelangen en gendergelijkheid nastreven sneller behandeld worden. Met het oog op de verkiezingen van 2018 en 2019 wil het nieuwe bestuur lokale vrouwelijke mandatarissen ondersteunen. Open VLD Vrouwen wil er voor zorgen dat in alle Open VLD afdelingen meer vrouwen zich politiek engageren om zo mee voor sterke lijsten te zorgen en een stijging van de vrouwelijke vertegenwoordiging in de gemeenteraden en parlementen. “Slechts 12,8% van de burgemeesters, minder dan 1 of 3 van de schepenen en nauwelijks 1 of 3 van de gemeenteraadsleden zijn momenteel vrouwen. Met dit uitgebreide, nieuwe bestuur wil ik er mee voor zorgen dat bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 de Open VLD fracties uit de helft vrouwen bestaan.” zegt de nieuwe voorzitter. 

auteur :Tim Vandenput

Geplaatst op 19.07.2016
3878 artikelspagina's: 1 ... 255 256 257 258 259 <<< 260 >>> 261 262 263 264 265 ... 388