Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Clubkampioenschap gymnastiek bij Vaste Vuist Lauwe

Op zondag 10 april 2016 vond in de turnzaal van Vaste Vuist Lauwe de 3de editie van het clubkampioenschap voor de starters en talenten plaats. Jongens en meisjes van het geboortejaar 2008-2008 en 2010 behoren tot deze twee categorieën. Bedoeling is dat zij allen doorstromen naar de hoogste competitiegroepen.
Elke gymnast(e) had een programma van 8 proeven, bestaande uit kracht, lenigheid en coördinatieoefeningen.
Hieronder de podiumplaatsen :
Meisjes starters:
1e plaats : Werbrouck Esmee
2e plaats : Rigole Kaat
3e plaats : Callebert Léontine
Meisjes talenten :
1e plaats : De Rudder Lou
2e plaats : Vlaeminck Katlijn
3e plaats : Bourgois Nena
Jongens starters :
1e plaats : Fernagut Alexis
2e plaats : De Leeuw Jules
3e plaats : Fidalgo Lopez Andres
Jongens talenten :
1e plaats : Delahaye Arthur
2e plaats : Tournicourt Oscar
3e plaats : Matton Andres 
Foto 1: Podiumgymnasten clubkampioenschap Vaste Vuist Lauwe
Foto 2 : Groepsfoto talentvolle gymnasten Vaste Vuist Lauwe

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 13.04.2016

Net geen podium voor gymnaste Niki Delporte

Het laatste weekend van de paasvakantie stond er een provinciale voorronde gymnastiek dames C-niveau gepland. Dit keer hadden de 3 gymnasten van sportgroep Vaste Vuist Lauwe een lange autorit richting Neerpelt voor de boeg.
Voor Fay Vanden Nest (C13) was dit haar eerste officiële wedstrijd. Fay toonde wat ze waard was en werd hiermee 15e met 47.832 punten.Niki Delporte (C17) kon haar prestatie van vorige keer overtreffen met 4 punten. Ze werd zo knap 4e en viel net naast het podium. Ada Verduyn moet voor alle wedstrijden forfait geven door een voetblessure.

Foto: Niki Delporte (Vaste Vuist Lauwe)

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 13.04.2016

KUURNS COMEDY FESTIVAL 2016

Vrijdag 29 april 2016

@ Sint-Pieterszaal
Brugsesteenweg 309 – 8520 Kuurne
Deuren: 19.15 uur – Aanvang: 20.00 uur
VVK: 10 Euro | ADD: 12 Euro
Reservatie kaarten
via comedykuurne16@hotmail.com
of via gsm op volgende nummers:
0477/88.41.08 en 0471/88.11.08
of via een van onze medewerkers:
Algemeen coördinator: Bernard Noffels
Programmaverantwoordelijke: Ramses Noffels
Grafische Vormgeving Publiciteit: Anthony Dewaele
Materiaalmeester: Tom Prinzie
Penningmeester: Yves Derveaux
Werkgroep “Vele handen maken licht werk”:
Francis Watteeuw, Willy Ix, Kurt Vanhoenacker,
Thamar Planckaert, Linda Vanwynsberghe & Filiep Devos
Lydia Verfaillie & Annelies Vandenbussche

Met dank aan de gemeente Kuurne en onze sponsors
Bond Moyson en BBTK.

2/ Programma

We starten met een jong aankomend talent die als MC
de avond aan elkaar zal praten....

Manu Moreau

Hij ziet er jonger, lichter en gevaarlijker uit dan hij in werkelijkheid is. Zijn wereld is te gek voor woorden. Maar hij vertelt er met graagte in geuren en kleuren over. Een scherpe tong met zin voor rake woordspelingen. Droge humor met een donker kantje....

Ygor

Van muzikant over cabaretier naar absurde humor....Filip Heyaert alias Ygor is iemand met meer dan 1 pijl op zijn boog. In zijn onnavolgbare droge stijl brengt hij zijn pure West-Vlaamse absurde humor tot leven. Won reeds diverse prijzen: van Humo's Comedy Cup (1999) over de persoonlijkheidsprijs op Cameretten in Rotterdam (2000), zilver op de Wim Sonneveldprijs in Amsterdam (2009) tot de Commeere Comedy Cup (2010). Maakte deel uit van Cabaret Rauw Vlees, later omgedoopt tot Ter Bescherming van de Jeugd.

Jeron Dewulf

Vlaams acteur en comedian met Chileense roots. Vooral bekend van het TV programma en de film "Foute Vrienden". Maar ook door de vele (gast)rollen in toneelstukken, films en series, waaronder o.a. Mega Mindy vs Rox, Familie (2000-2005), FC De Kampioenen, Danny Lowensky, Wittekerke, Veel geluk professor, Crème de la crème, enz....! Een zeer veelzijdig man. Zowel een veelzijdig theaterbeest als een uitstekende stand-up comedian. Kampioen Vlaamse Impro Club (2010), won de finale van Comedy Slam (2011 - Nederland), maar ook en gouden medaille in 2006 in Berlijn op het Official World Championship Theater Sports met zijn groep De Improfeten (improvisatietheater). Vloeiende humor met een echt Antwaarps accentje....

Het belooft dus een gevarieerde, boeiende en uitdagende avond te worden....!

3/ Een beetje geschiedenis


Gedurende vele jaren organiseerde Curieus – Kuurne, met veel enthousiasme en lang voor het nog volop in de mode was, het “Kuurns Comedy Festival”.

Grote namen en jong aanstormend (en vaak ook plaatselijk) talent passeerden de revue, waaronder Nigel Williams, Ter Bescherming van de Jeugd, Alex Agnew, Bert Kruismans, Thomas Smith, Bert Gabriëls, William Boeva, Han Solo, Erhan Demirci, Piet De Praitere, Denis Nowé, Henk Rijckaert, Bas Birker, Kamagurka, Freddy Devadder, Xander De Rijcke, Piv Huvluv, Fritz Van Den Heuvel, Dufrang en De Wit, Filip Heyvaert, Ygor, Ramses Noffels, Zwaanske, Pleisterwerken Watteeuw en Haerinck... en we vergeten er misschien nog enkele (waarvoor onze excuses). Er werd stilaan een mooie traditie opgebouwd en dit een 15 edities lang!

In 2013/2014 werd even een kleine pauze genomen. Maar in 2015 namen we opnieuw de draad op met veel verse moed....en met een spetterende en tevens zeer “West-Vlaams” gekleurde affiche. Op het programma stonden een stel jonge wolven, nl. Domien Vloeberghs en Jarno Boone, naast 2 gekende kleppers, Piet De Praitere en David Galle. Het werd een hartverwarmende avond met een warm en enthousiast publiek en artiesten die er zelf duidelijk van genoten.....

Voor 2016 gaan we op dat elan verder. En we hopen in de komende jaren nog meer te kunnen investeren en zo de kwaliteit van onze programmatie nog op te trekken. Met de steun van het publiek....

Bernard Noffels – Coördinator.
Gsm: 0495/26 44 27

Geplaatst op 13.04.2016

Het zal weer wat rommelen op de Kappaert

Op vrijdag 29 april 2016 gaat opnieuw de rommelmarkt en brocantemarkt voor de 15e maal door op de Kappaert in de omgeving van het vernieuwde kerkpein in de Sint Jozefsstraat.. De rommelmarkt is een begrip op de wijk Kappaert. Een initiatief van het feestcomité dat jaarlijks honderden bezoeker lokt ter gelegenheid van de Meifeesten.
Het concept is dan ook origineel, de markt is gratis met de mogelijkheid om de wagen bij de stand te parkeren. Benevens de traditionele standhouders stallen de lokale inwoners en verenigingen hun antiquiteiten op de stand.
De vele bezoekers kunnen ter gelegenheid ook gewon genieten van een bierje, frisdrank of versnapering op het terras of in het OC Kappaert. Voor de kinderen zijn er ook de gebruikelijke kermisattracties.
De rommelmarkt organisatie van FEESTKOMITEE KAPPAERT en een onderdeel van de 3 daagse Meifeesten.”
Inschrijven bij Kathleen Soens tel. 056/77.78.76 GSM 0475/3540499

Auteur: Gerard Amelynck

Geplaatst op 13.04.2016

Het rommelt weer in Hulste

Op 17 april 2016 gaat opnieuw de rommelmarkt door in de Stedelijke basisschool Noord in Hulste. De rommelmarkt is stilaan een begrip geworden in Hulste en omstreken. Jaarlijks lokt ze duizenden bezoekers. Het concept is dan ook origineel. Alle Hulstenaars zetten jaarlijks hun afgedankte spullen voor hun deur. Deze worden dan door ouders en leerkrachten opgehaald en verkocht voor een prikje in de school. Maar het concept werkt, want de rommelmarkt is nu al meer dan 30 jaar onafgebroken een zéér groot succes.
Het vergt evenwel telkens een krachttoer van de school, de ouderraad en heel wat vrijwilligers om op 2 dagen tijd Hulste rommelvrij te maken en de school om te toveren tot rommelpaleis. Op zondag wordt dan ook een divers gamma van “ROMMEL” te koop aangeboden : fietsen, boeken, huishoudgerief, tuingerief, kledij, elektro-gerief, antiek, brocante… ’s Avonds moet alles letterlijk weg want de maandag gaan de lessen zoals gewoonlijk opnieuw door.
De vele bezoekers kunnen ook gewoon genieten op het terras met een hapje en een drankje.
“Omdat vele kleintjes toch groot kunnen zijn biedt dit uniek project tal van mogelijkheden” vertelt de trotse voorzitter van de ouderraad. “Het zorgt voor vermindering van de afvalberg, het gerief krijgt een nuttige nieuwe bestemming en bovenal kan de school door de grote opbrengst tal van mooie projecten realiseren : mee financieren van bos-, zee- en boederijklassen, verfraaiing van de speelplaats ,…”
“Wel nog belangrijk om te vertellen is dat we geen “groot huisvuil” ophaling zijn. Niet verkochte rommel weggooien kost veel geld en dus kunnen we enkel bruikbare zaken meenemen op onze ronde..”

Auteur: Anneleen Dewulf

Geplaatst op 13.04.2016

6de Tuinmarkt

Tuinmarkt in historisch groen kader
Heb je groene vingers en ben je benieuwd naar de nieuwste trends in het tuinieren? Dan is de 6de Kortrijkse Tuinmarkt een aanrader.
Het park van het kasteel Blommeghem in Marke vormt op zondag 24 april het decor voor de sfeervolle tuinmarkt, een initiatief van de stedelijke dienst Economie, Tuinhier Marke en talrijke handelaars. Het fraaie kasteel met zijn unieke tuin is voor één dag de thuisbasis van tientallen kwekers, tuinaannemers, tuincentra en handelaars. Zij nemen je mee in de wereld van het ecologisch, duurzaam en verticaal tuinieren.
Ruim aanbod
De handelaars laten je in het historische groene kader kennis maken met onder meer nieuwe variëteiten van dahlia's, rozen en een ruim aanbod aan zomerbloeiers. De moestuinierder treft er een uitgebreid assortiment groenteplantjes en kruiden aan. Ook voor tuininrichting en -decoratie kan je er terecht. De standhouders tonen hoe je kan genieten van een barbecue in de tuin of op een nieuw aangelegd tuinterras. De Tuinmarkt kan door zijn diversiteit iedere tuinliefhebber bekoren. Het maakt niet uit of je over een gigantische tuin of een klein gazon beschikt. Je vindt er zeker je gading.
Praktisch
De Tuinmarkt gaat door aan het park van kasteel Blommeghem in de Van Belleghemdreef 6 in Marke op zondag 24 april 2016 van 10 tot 17.30 uur. Toegang is gratis.

Auteur: Franky Canoot

Geplaatst op 13.04.2016

Vaste Vuist laat zich niet kennen op Paastornooi Gymnastiek Vlamertinge

Afgelopen zaterdag haalde Sportgroep Vaste Vuist Lauwe een hoop medailles op het Paastornooi in Vlamertinge.
In alle categorieën turnden de meisjes en jongens van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe zich in de kijker. Aangezien het om een toesteltornooi gaat, kreeg elke gymnast(e) de kans om enkele keren het schavotje te betreden. En met succes! Vaste Vuist mocht 31 maal het schavotje betreden, waarvan 10 gouden, 13 zilveren en 8 bronzen medailles. Bij de meisjes behaalden Annelle De Wever, Shanys Beke, Emmely Vanlerberghe en Mona Deschepper een gouden medaille. Bij de jongens werden Simon Berth, Kiani Fermaut en Louis Dupont de gouden medaillewinnaars.

Foto 1 : Boven vlnr Kiani Fermaut, Mathieu Vanden Abeele, Louis Dupont. Onder Simon Berth.
Foto 2: Boven vlnr Annelle Dewever, Shanys Beke, Lora Deboel, Eleonora Van Glabeke, Zaineb Hilami. Onder vlnr Robyn Brüner, Marthe De Leeuw, Zoë Gheysens en Sara Vermeersch.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 13.04.2016

Expo Gesman en Carlos Caluwier

Gesman (°1974, Zwevegem) is schilder, tekenaar en muzikant
Mensen uit Wevelgem kennen Gesman misschien beter als klusjesman in JC Ten Goudberge. Zijn kunstwerken zijn realistisch, met een scherp street-art kantje. Zelfgemaakte foto’s liggen aan de basis van Gesmans werk en hebben hierdoor iets weg van ‘film stills’. De doeken verkrijgen het street-art karakter door de hantering van verschillende technieken (olieverf, aquarel, plamuur, spuitbussen, sjablonen, stiften, …) De vergelijking tussen Gesman en de Amerikaanse kunstenaar Edward Hopper (1882-1967) werd reeds vaak gemaakt.

Carlos Caluwier (°1956, Zwevegem) is beeldend kunstenaar
Sommige artiesten zijn uniek met de werken die ze creëren. Carlos Caluwier is één van hen.
Al jaren probeert hij die perfecte vorm te ontwikkelen, een beeld dat alle overbodige elementen weglaat, de pure esthetische rondingen. Uiteindelijk maakte hij het: Corpus. Creaties die hun uniciteit behouden, welke grootte of kleur ook, waar ook tentoongesteld.
De expo Gèsman en Carlos Caluwier is gratis te bezichtigen op
Vr 16 – za 17 april
Vr 23 – za 24 april
van 10u tot 12u en van 15u tot 18u
Dwarsschuur ’t Goet te Wynckele, Peperstraat, Gullegem

Expo Week van de Amateurkunsten
Met deze expo wordt een forum geboden aan de plaatselijke beeldende kunstenaars. Met twee werken per kunstenaar en 35 deelnemers komen we tot een gevarieerde expo met 75 werken.
De werken worden tentoongesteld in OC de Cerf (Kerkstraat, Gullegem) van 30 april tot en met 15 mei. Op weekdagen van 10u-12u op woe-, za-, zo- en feestdagen van 10u-12u en van 15u-18u. Gratis toegang.
De openingsreceptie vindt plaats op 29 april om 20u. Wil je er bij zijn? Geef je naam en het aantal aanwezigen door via cultuurcentrum@wevelgem.be
Gullegem 950

Gullegem bestaat 950 jaar in 2016. Ook beeldende kunst komt aan bod in het feestjaar. De lagere school de Gulleboom en Unizo Gullegem sloegen de handen in elkaar. De leerlingen kregen in de klas de opdracht om te werken rond Gullegem, 950 jaar, vlas, … Het resultaat is een unieke etalagetentoonstelling doorheen verschillende handelszaken in Gullegem, enkele werkjes zullen ook te zien zijn tijdens de expo van Week van de Amateurkunsten.Deelnemende handelszaken: Apotheek Desmet, Smulhuis, Slagerij Debo Vereecke, Slagerij Hans en Stafenie, Apotheek Multipharma, Optiek Meuwes, La Luna, Isabel Vanhalst, Bakkerij Nico, Bakkerij Alain, Apotheek Vander Stichele, Bakkerij Stefaan, M Mode, Chocoladehuis, Impuls, Druk Hautekiet, Bakkerij Gaeremynck, Vastgoedkantoor Devrieze, De natuurhoeve Noppe, Boerderij Pottie, Germagas, OC de Cerf.
De etalagetentoonstelling is gratis te bezichtigen van 29 april tot en met 6 mei.
CONTACT voor beide expo’s: Sanne Loncke, 056 433 913, sanne.loncke@wevelgem.be 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 12.04.2016

ALCATRAZ HARD ROCK en METAL FESTIVAL

Op ZATERDAG 13 & ZONDAG 14 AUGUSTUS 2016 kunnen liefhebbers van het hardere werk terecht in Kortrijk voor alweer de negende editie van ALCATRAZ HARD ROCK & METAL FESTIVAL.

Volgende 6 bands werden aan de affiche toegevoegd: AVANTASIA, KREATOR, AVATAR, EXODUS, THE ANSWER, THUNDERMOTHER

Eerder al maakte de organisatie de komst van volgende bands bekend:
WITHIN TEMPTATION, MINISTRY, CHILDREN OF BODOM, DEVILDRIVER, AIRBOURNE, FLOTSAM AND JETSAM, METAL CHURCH, KORPIKLAANI, WHITESNAKE, CANDLEMASS, TRIPTYKON en LITA FORD.

Binnenkort volgt de bekendmaking van alweer een opmerkelijke act en midden juni volgt dan de bekendmaking van de headliner voor zondag.…

Alcatraz Hard Rock & Metal Festival dagschema + dagtickets beschikbaar vanaf heden.
Dagtickets, combi-tickets (ook VIP) alsook tickets voor de camping zijn beschikbaar via www.alcatraz.be

Festivaltickets ZATERDAG: 65 Euro
Festivaltickets ZONDAG: 65 Euro
Festivaltickets COMBI: 115 Euro
Festivaltickets VIP-COMBI: 250 Euro
Festivaltickets VIP XL-COMBI: 500 Euro
Campingticket: 15 Euro (3 overnachtingen)

Meer info over VIP en VIP XL arrangementen op www.alcatraz.be
Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 12.04.2016

Ervaar het reinigen met water

Bezoek de Geberit AquaClean-vrachtwagen en ontdek het systeem zelf.
Wat is een douche-wc? En hoe werkt het? Iedereen mag het komen ontdekken: met de
slogan ‘Mijn eerste keer’ doorkruist Geberit dit voorjaar heel België. Tijdens de Geberit
AquaClean Tour krijgt u de kans om op een heel innovatieve manier de verfrissende
reiniging met water te ervaren en om deze natuurlijke vorm van intieme hygiëne zelf te
leren kennen in een exclusieve omgeving. Met deze ‘eerste keer’ belooft de fabrikant van
sanitaire producten ons een uitzonderlijke ervaring die onze westerse gewoonten in
persoonlijke hygiëne wel eens voorgoed zou kunnen veranderen.

Geberit gaat daarom op zoek naar zoveel mogelijk geïnteresseerde gebruikers en dit op die
plaatsen waar ze graag hun vrije tijd doorbrengen. De Geberit AquaClean Tour zal vooral halt
houden op verfrissende locaties en lifestyle events:

• 06/04 Oostende -Groentenmarkt
• 07/04 Nieuwpoort -Zeedijk Hendrikaplein
• 08/04 Koksijde -Zeedijk Zeelaan
• 09/04 De Panne -Zeedijk P. Bortierplein
• 15, 16/04 Kortrijk -Veemarkt
• 22, 23,24/04 Waver ‘Vitrines en scène’ -stadscentrum
• 01/05 Willebroek ‘Duvel On Tour’ – BLOSO watersportcentrum Hazewinkel
• 05, 06, 07, 08/05 Antwerpen ‘Antwerpen Proeft’ -aan de Schelde in hartje Antwerpen, in
de wijk het Eilandje aan de Waagnatie
Omarm een nieuwe hygiënecultuur.

De meeste mensen nemen dagelijks een bad of een douche en wassen hun handen
regelmatig. Water speelt een belangrijke rol in onze persoonlijke hygiëne — overal, maar
behave in de intieme zones waar we nog steeds papier gebruiken, dit terwijl water zachter en
hygiënischer is. Het is daar waar de Geberit AquaClean een verschil kan maken. De douche-wc
van Geberit is niet zomaar een wc: met één druk op de knop verschijnt een sproeier die uw
intieme zone reinigt met een straaltje warm water.
Het doel van de campagne is om mensen te enthousiasmeren voor de reiniging met water en
zo een nieuwe beweging op gang te brengen. Naast de praktische aspecten van de douche-wc,
wordt tijdens de show ook over de persoonlijke ervaring gesproken: wat is het en hoe werkt
het? In de truck doorbreken de Geberit AquaClean teams het taboe en bespreken ze discreet
de intieme reiniging met water. Zij weten als geen ander dat het eerste gebruik van een Geberit
AquaClean een verrassende ervaring is. Maar als u uw terughoudendheid overwint en het
probeert, wil u niets anders meer.

De AqueClean-vrachtwagen biedt verschillende manieren om de reiniging met water te
ontdekken: een testsproeier die u met uw handen kan proberen, een voorstelling van
verschillende AquaClean-modellen en, wie wil, kan in alle discretie één van onze douche-wc’s
uitproberen. Zo kan u het concept op rationeel en emotioneel vlak beoordelen.
Link naar de video : ‘Mijn eerste keer’ : https://www.dropbox.com/sh/60hxjdc4tt5djbs/AADjcnpWuR9XMvmCheR0LH6a?
dl=0 De wereldwijd opererende Geberit Groep is Europees marktleider op gebied van sanitaire
producten. Geberit werkt als een geïntegreerde groep met een zeer sterke lokale aanwezigheid
in de meeste Europese landen, en biedt de hoogste meerwaarde op het vlak van sanitaire
technologie en keramische badkamerartikelen. Het productienetwerk telt 35
productievestigingen, waarvan 6 overzees. Het hoofdkantoor van de groep bevindt zich in
Rapperswil-Jona, Zwitserland. Met ruim 12 000 medewerkers in meer dan 40 landen, realiseert
Geberit een netto-omzet van CHF 2,9 miljard. De Geberit-aandelen zijn genoteerd op de
Zwitserse beurs (SIX); in 2012 werd het Geberit aandeel opgenomen in de SMI (Swiss Market
Index = Zwitserse beursindex). Malou Vingerhoets

Geplaatst op 08.04.2016
3743 artikelspagina's: 1 ... 257 258 259 260 261 <<< 262 >>> 263 264 265 266 267 ... 375