Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Voorzitter Burgelijke veiligheid ten grave gedragen

Carlos Mondy werd op zaterdag 21 mei ten grave gedragen in de Sint Audomarus kerk van Bissegem.Carlos overleed onverwachts op vrijdag 13 mei. Carlos mondy was Nationale Ere-Voorzitter N.V.V.S en voorzitter van de verbroedering Burgelijke Veiligheid Gewest kortrijk en drager van meerdere ere tekens. Na de plechtigheid werdt de urne geplaatst in het columbarium op de begraafplaats van Bissegem . 

De redactie / Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 25.05.2016

FEESTEN MET DE BURGEMEESTER

Na 10 succesvolle edities, was het tijd voor een nieuw verhaal. Dit jaar met een ijzersterke line up van top DJ’s die elke zomer de grootste clubs van Ibiza op hun kop zetten en ook voor het Bal van de Burgemeester in hall 5 van Kortrijk Xpo. Een unieke ervaring, daar kon je op rekenen. Sfeervolle decoraties, audiovisuele hoogtechnologie en de beste pyro-effecten. Kortom, op zaterdagavond 21 mei was het een avond om nooit meer te vergeten. 

Sfeerfoto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 25.05.2016

Nieuwe sfeervolle terrassen op Kortrijkse Grote Markt

Op de terrassen op de Grote Markt van kortrijk zijn ze klaar voor een warme zomer in stijl. Uniforme terrassen ,een grotere loop en fietsstrook en extra inzet op toegankelijkheid stemmen zowel de gebruikers als horeca-uitbaters gelukkig. Sinds kort zijn er ook nieuwe horeca zaken op de Grote Markt o.a.Ons Keuken,bistro Jamie en Jack Premium Burgers.

De redactie Bernard Decock

Geplaatst op 20.05.2016

Style Copy Print goes green!

Het milieu en een digitale printshop. Volgens velen water en vuur. Wel, bij ons niet. En dat is een erewoord. We houden ervan om zorg te dragen voor onze planeet. En dat doen we op onze eigen manier.
“Style Copy Print Goes Green”! Recycleren is bij ons geen vies woord, maar een werkwoord. Papier en karton smelten samen in onze ecobox en worden hergebruikt voor nieuw papier. Toners en cartridges vinden hun weg naar de recyclage en ook Van Gansewinkel kent ons een warm hart toe. We ontvingen dan ook met trots hun milieu-certificaat.

Als je straks even langs komt dan zal je ook ons afzuigsysteem herkennen. Deze held zuigt de slechte lucht (ozon, geproduceerd door machines en papierstof) op in zijn buizen, filtert het boeltje en blaast de zuivere lucht rechtstreeks de winkel in.
“The ones who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do”. Crazy? Kan zijn. De wereld veranderen? Niet onmiddellijk, maar wel verbeteren. Elke dag opnieuw. Een betere (druk)wereld voor ons allemaal, dat is ons streefdoel. En het wordt nóg straffer!

We dragen studenten een extreem warm hart toe. Daarom krijg je het ganse jaar een vast voordelig tarief voor drukwerk, geven we je 20% korting op het inbinden van eindwerken én bieden we maar liefst 3 inbind-systemen aan. Metaal, plastiek of lijm? Let’s go! Oh ja, bij Style Copy Print sta je binnen de 2 uur terug buiten met uw eindwerk. Perfect afgewerkt, want tenslotte printen en werken we elke dag pareltjes af. Elke dag opnieuw.

Style Copy Print - Koning Albertstraat 27 - 8500 Kortrijk - T: 056/255 233 - www.stylecopyprint.be

Geplaatst op 19.05.2016

Verschil tussen Vlaamse en Duitse varkensprijs neemt toe: waar ligt de oorzaak?

Het Algemeen Boerensyndicaat stelt zich serieus vragen bij de wekelijks genoteerde varkensprijzen in Vlaanderen. Waar blijft de beloofde meerwaarde door de één jaar geleden gerealiseerde fusie van Covalis en Westvlees tot de Belgian Pork Group? En wordt de kilometerheffing op de kap van de producent verhaald?

Een varkenshouder is een prijsnemer, hij hangt volledig af van wat de slachthuizen kunnen vermarkten en welke hun wekelijks gevormde varkensprijs is.

Vorig jaar maakten Westvlees en het coöperatieve slachthuis Covalis bekend dat ze gingen fuseren, een goede zaak voor beide slachthuizen en volgens de nieuwe slachthuisgroep “Belgian Pork Group” een meerwaarde voor de Vlaamse varkenshouder, zo werd de operatie toch aangekondigd. Het bundelen van hun krachten in combinatie met de respectievelijke expertise zouden hun positie in de markt versterken en de boodschap hierbij was dat dit een meerwaarde voor de prijsvorming zou teweegbrengen voor de varkenshouders. Op zich kon dit waarheid zijn, want de slachtgroep vertegenwoordigt een slachtcapaciteit van één derdevan de Vlaamse slachtingen op jaarbasis. Tot op heden blijven de varkenshouders echter serieus op hun honger zitten.

Een groot aandeel van onze varkens wordt geëxporteerd naar Duitsland en de Vlaamse slachthuizen baseren zich op de Duitse prijsnotering.
Door de jaren heen is er echter een zekere spread gevormd tussen de Duitse VEZG-prijs en de Vlaamse Westvlees-prijs van zo’n 28 à 29 eurocent. De laatste maanden constateren we echter dat de spread steeds groter wordt en dat er op vandaag meer dan 31 eurocent minder betaald wordt in Vlaanderen dan in Duitsland. Hierbij stellen we ons de vraag waar de beloofde meerwaarde van Belgian Pork Group gebleven is en of we nu ook nog eens de ingevoerde kilometerheffing doorgerekend krijgen?

Vlaamse varkenshouders produceren al jaren varkens met een toegevoegde waarde! Het Belgische varkensvlees voldoet aan alle voedselveiligheidsnormen en alle eisen omtrent dierenwelzijn.
Het Algemeen Boerensyndicaat vraagt daarom een eerlijke en correcte vergoeding voor onze varkens, zodat ook wij blijven overleven!

ABS contactpersoon
Vergote Bart, varkenshouder en woordvoerder namens de ABS-varkenshouders
0473 94 19 57

Bart Vergote 0473/94 19 57

Geplaatst op 19.05.2016

Veel animo tijden de Kortrijkse Sinksenfeesten

Tijdens het Pinksterweekend werdt de kortrijkse binnenstad ingenomen voor het cultureel volksfeest " Sinksen " Jong en oud,bewoners en bezoekers genoten van de talrijke optredens op de diverse locatie's en konden kuieren en snuisteren tussen de diverse rommelmarkt standjes. 

De redactie : Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 19.05.2016

Groot nieuw groengebied in West-Vlaams Zonnebeke

“Joke Schauvliege, Vlaams Minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, opende op 13.05.2016 officieel het Haneveld. Dit is een nieuw groengebied van 17 hectare groot, gelegen te Zonnebeke (West-Vlaanderen) bovenop de voormalige en nu afgewerkte stortplaats van nv Inafzo. Op de foto zijn te zien vlnr Jan Feryn (milieuconsulent), gedeputeerde Provincie West-Vlaanderen Guido Decorte (bevoegd voor milieu, landschap en natuur), Vlaams Minister Schauvliege, Lieven De Schamphelaere (voorzitter Natuurpunt Vlaanderen), David Van Biervliet (CEO nv Inafzo) en gedeputeerde Provincie West-Vlaanderen Bart Naeyaert (bevoegd voor milieuvergunningen).”

Auteur: Jan Feryn

Geplaatst op 19.05.2016

West-Vlaams Kampioen voor Koninklijke Turnvereniging Kortrijk

Op zondag 15/05 werd Elisabeth Callebaut lid van de Koninklijke Turnvereniging Kortrijk West-Vlaams kampioen Artistieke Gymnastiek Dames bij de categorie C-11 jaar.
Met een totaal score van 48,283 punten behaalde ze de gouden medaille. Sophia Provost (Kon. Ieperse Turnkring) en Devarrewaere Lente van GYmclub Flink en Fris Roeselare werden 2de en 3de

Auteur: Evelien Goddaer

Geplaatst op 19.05.2016

Ook az groeninge doet mee aan Open Wervendag op zondag 22 mei

Op zondag 22 mei stellen de THV Groeninge 2016 en az groeninge de deuren van de werf van het nieuwbouwziekenhuis langs de Kennedylaan in Kortrijk open voor het grote publiek.

Parcours doorheen de verschillende bouwfases van het ziekenhuis: van ruwbouw, over half afgewerkte ruimtes, tot de finaal afwerkte lokalen.

Alle bezoekers kunnen tijdens Open Wervendag een blik werpen in de bouwput van de ondergrondse parkeergarage en de betonstructuur in aanbouw bekijken. Alleen al de grote torenkranen die daarvoor worden ingezet, zijn de moeite waard. Daarnaast kunnen bezoekers binnenkijken in quasi afgewerkte afdelingen van het ziekenhuis, waaronder radiotherapie, het operatiekwartier, intensieve zorg en spoedopname. Het parcours leidt de bezoeker eveneens door blok D dat nog volop in afwerking is. Onderweg brengt de THV elke bezoeker wat technische bagage bij en krijgt u met tot de verbeelding sprekende getallen een indruk van de immense omvang van dit unieke bouwproject.

Vooruitgang bouwwerken en verhuisoperatie

Vanaf september 2016 start de verhuisoperatie waarbij de campussen loofstraat en vercruysselaan en ongeveer de helft van campus reepkaai naar campus kennedylaan verhuizen. Een eerste fase van 40.000 m² werd in 2009 in gebruik genomen. De ruwbouw van de tweede fase – die een toename in bruikbare oppervlakte van 80.000 m² betekent – werd opgeleverd december 2013. Momenteel werkt de THV Groeninge 2016 (bestaande uit Jan De Nul NV, BAM Contractors, Spie, EEG en VMA) volop aan de binnenafwerking van dit tweede deel.
Parallel met de binnenafwerking realiseren de THV Jan De Nul NV–BAM Contractors de ondergrondse parkeergarage, goed voor 1850 parkeerplaatsen verspreid over 2,5 verdiepingen. 4/5de van de garage wordt ondergronds gerealiseerd.

Puur praktisch

Alle bezoekers zijn welkom vanaf 10u. De werf sluit de deuren om 17u. Door de vele hoogteverschillen is de werf niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Parkeren kan gratis op de parking van meetingcenter het Notenhof (overkant van de Pres. Kennedylaan).

Auteur: Annelies Feys

Geplaatst op 19.05.2016

Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) op het Europees Kampioenschap Gymnastiek

De Koninklijke Belgische Turnbond heeft vandaag de selectie bekend gemaakt van het Delhaize TOP-team dat zal deelnemen aan het EK dat plaatsvindt van 25 tot 29 mei in Bern. Jongste telg van de EK-selectie is Ward Claeys (°2001 – Vaste Vuist Lauwe); turnt op het EK aan vier toestellen: paard, ringen, brug en rek.
De selectie bij de junioren EK werd als volgt aangepast:
• Noah Kuavita (Silok Deurne) – allround
• Takumi Onoshima (FfG) – allround
• Jonas Delvael (Gym Izegem) – allround
• Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) – paard, ringen, brug en rek
• Justin Pesesse (FfG) – grond en sprong
Iliaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe) is door blessure niet inzetbaar en werd vervangen door Justin Pesesse.
Reservegymnasten: Ruben Marx (Olympia Houthalen) en Lukas Fickers (FfG).
De junioren turnen een teamcompetitie volgens de wedstrijdformule 5-4-3 (5 gymnasten in een team, 4 gymnasten turnen, 3 beste resultaten per toestel tellen voor de eindscore). Individueel kunnen de junioren zich plaatsen voor de allroundfinale (24 beste gymnasten) en de toestelfinales (8 beste gymnasten per toestel).
De junioren komen het eerst in actie op woensdag 25 mei (3de en laatste subdivisie 18.00-20.30 uur - eerste toestel: paard)
Foto: Ward Claeys op het EK gymnastiek te Bern

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 19.05.2016
3878 artikelspagina's: 1 ... 261 262 263 264 265 <<< 266 >>> 267 268 269 270 271 ... 388