Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Ook az groeninge doet mee aan Open Wervendag op zondag 22 mei

Op zondag 22 mei stellen de THV Groeninge 2016 en az groeninge de deuren van de werf van het nieuwbouwziekenhuis langs de Kennedylaan in Kortrijk open voor het grote publiek.

Parcours doorheen de verschillende bouwfases van het ziekenhuis: van ruwbouw, over half afgewerkte ruimtes, tot de finaal afwerkte lokalen.

Alle bezoekers kunnen tijdens Open Wervendag een blik werpen in de bouwput van de ondergrondse parkeergarage en de betonstructuur in aanbouw bekijken. Alleen al de grote torenkranen die daarvoor worden ingezet, zijn de moeite waard. Daarnaast kunnen bezoekers binnenkijken in quasi afgewerkte afdelingen van het ziekenhuis, waaronder radiotherapie, het operatiekwartier, intensieve zorg en spoedopname. Het parcours leidt de bezoeker eveneens door blok D dat nog volop in afwerking is. Onderweg brengt de THV elke bezoeker wat technische bagage bij en krijgt u met tot de verbeelding sprekende getallen een indruk van de immense omvang van dit unieke bouwproject.

Vooruitgang bouwwerken en verhuisoperatie

Vanaf september 2016 start de verhuisoperatie waarbij de campussen loofstraat en vercruysselaan en ongeveer de helft van campus reepkaai naar campus kennedylaan verhuizen. Een eerste fase van 40.000 m² werd in 2009 in gebruik genomen. De ruwbouw van de tweede fase – die een toename in bruikbare oppervlakte van 80.000 m² betekent – werd opgeleverd december 2013. Momenteel werkt de THV Groeninge 2016 (bestaande uit Jan De Nul NV, BAM Contractors, Spie, EEG en VMA) volop aan de binnenafwerking van dit tweede deel.
Parallel met de binnenafwerking realiseren de THV Jan De Nul NV–BAM Contractors de ondergrondse parkeergarage, goed voor 1850 parkeerplaatsen verspreid over 2,5 verdiepingen. 4/5de van de garage wordt ondergronds gerealiseerd.

Puur praktisch

Alle bezoekers zijn welkom vanaf 10u. De werf sluit de deuren om 17u. Door de vele hoogteverschillen is de werf niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Parkeren kan gratis op de parking van meetingcenter het Notenhof (overkant van de Pres. Kennedylaan).

Auteur: Annelies Feys

Geplaatst op 19.05.2016

Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) op het Europees Kampioenschap Gymnastiek

De Koninklijke Belgische Turnbond heeft vandaag de selectie bekend gemaakt van het Delhaize TOP-team dat zal deelnemen aan het EK dat plaatsvindt van 25 tot 29 mei in Bern. Jongste telg van de EK-selectie is Ward Claeys (°2001 – Vaste Vuist Lauwe); turnt op het EK aan vier toestellen: paard, ringen, brug en rek.
De selectie bij de junioren EK werd als volgt aangepast:
• Noah Kuavita (Silok Deurne) – allround
• Takumi Onoshima (FfG) – allround
• Jonas Delvael (Gym Izegem) – allround
• Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) – paard, ringen, brug en rek
• Justin Pesesse (FfG) – grond en sprong
Iliaz Pyncket (Vaste Vuist Lauwe) is door blessure niet inzetbaar en werd vervangen door Justin Pesesse.
Reservegymnasten: Ruben Marx (Olympia Houthalen) en Lukas Fickers (FfG).
De junioren turnen een teamcompetitie volgens de wedstrijdformule 5-4-3 (5 gymnasten in een team, 4 gymnasten turnen, 3 beste resultaten per toestel tellen voor de eindscore). Individueel kunnen de junioren zich plaatsen voor de allroundfinale (24 beste gymnasten) en de toestelfinales (8 beste gymnasten per toestel).
De junioren komen het eerst in actie op woensdag 25 mei (3de en laatste subdivisie 18.00-20.30 uur - eerste toestel: paard)
Foto: Ward Claeys op het EK gymnastiek te Bern

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 19.05.2016

Belgisch kampioenschap gymnastiek voor dames Vaste Vuist Lauwe met huldiging Cindy Vandenhole

Op zaterdagvoormiddag zagen we Yaël Vergauwe aan het werk bij de B11. Zij turnde haar beste wedstrijd van het seizoen en werd knap 14e op 23 deelnemers.
In de namiddag was het de beurt aan Muka Amerlinck (A11). Ook zij turnde een zeer mooie wedstrijd en kon eindigen met een prachtige grondoefening. Ze werd 11e op 22 gymnasten.
Voor beide meisjes was dit hun eerste BK, een super ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is.
‘s Avonds zagen we Cindy Vandenhole en het Belgische team gehuldigd worden voor het behalen van een teamticket voor de Olympische Spelen in Rio. Een historisch moment in de Belgische turngeschiedenis. Deelnemen aan het BK zat er voor Cindy niet in, want zij is in volle voorbereiding op het Europees Kampioenschap in Bern begin juni.

Op zondagnamiddag kwam de B14-15 in actie. Hier 2 Lauwse deelnemers: Anke Dejonghe turnde een mooie wedstrijd en eindigde 18e. Tine Depickere werd 8e. Beide dames zijn zeker klaar om moeilijkere oefeningen te turnen.
De laatste wedstrijd van het weekend was meteen ook de allerlaatste wedstrijd van Tatjana Decaesteker (B16+). Zij liet vooral op vloer en balk formidabele oefeningen zien, waarmee ze respectievelijk de hoogste en 2e score van de avond behaalde. In het eindklassement werd ze 5e. Een mooie afsluiter van een al even mooie carrière.

Eveneens een pluim voor Nieke Ortibus, jurylid Vaste Vuist Lauwe, die onvermoeibaar het hele weekend jureerde, zowel voor de jongens als de meisjes.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 19.05.2016

Wandelaars Vaste Vuist Lauwe op wandelweek naar Achouffe

Vorige week trok de wandelgroep van sportgroep Vaste Vuist Lauwe naar Achouffe om er de ganse week te wandelen.
Het werd een zonnige, warme midweek zoals je alleen met geluk in de zomerse Ardennen beleeft. De frisse natuur in al haar glorie en weelde spreidt zich voor de voeten uit tijdens de tochten door de valleien en over de heuvels. Verantwoordelijke Annie Seurynck :”Geen enkele geplande wandeling valt in het water; wel eens een wandelaar!!! Iedere dag afspraak om 10u op de parking, met stapschoenen aan en picknick in de rugzak, zijn we klaar voor de start van onze dagtocht. Kuiten gemasseerd en zonnepet op, het is leuk te zien hoe ze mij iedere dag vol overgave volgen. Tochten uitstippelen vraagt wat voorbereiding, maar kaarten zijn mijn ding en dus doe ik dit met veel plezier. ’s Middags picknicken tussen het groen en een middagdutje doen languit op het gras in de zon; het zijn zalige momenten! De hotelkok en zijn vrouw zorgen dat we ’s morgens en ’s avonds met veel zin aan tafel schuiven. In een modern, aangenaam restaurant proeven we de heerlijkste gerechten. Het aange name gezelschap van onze “Vaste Vuist wandelgroep” doet de rest.”
Foto: Een groep wandelaars van sportgroep Vaste Vuist Lauwe op wandelweek in Achouffe

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 19.05.2016

Wereld -Fibromyalgie dag

Op 12 mei 2016 is het wereld-fibromyalgiedag. De LOK-kliniek (lichamelijk onverklaarde klachten) van az groeninge begeleidt patiënten bij het verhogen van hun draagkracht en levenskwaliteit. Hieronder een getuigenis van een patiënt en toelichting over de werking van de LOK-kliniek.
“Ik zie weer toekomstperspectieven.
Samen met vijf andere fibromyalgiepatiënten heeft Tammara Malfait het groepsprogramma van de LOK-kliniek van az groeninge bijna doorlopen. Het programma wordt zo sterk gepersonaliseerd in functie van je eigen noden en doelstellingen dat je kan spreken van een ‘individuele aanpak in groep’. Via de fysio-oefeningen leren we ons eigen lichaam weer kennen en vertrouwen. Daphné, de kinesitherapeute, laat ons spieropbouwende oefeningen afwisselen met ontspannende oefeningen. Verder werken we ook aan onze conditie door cardio-oefeningen. Zo leren we grenzen te verleggen, zonder ooit over de grens te gaan. Elke sessie begint immers met de vraag: hoe gaat het vandaag? En gaat het wat minder, dan krijg je oefeningen die je op dat moment aankan, dus ook dan ga je vooruit. Ondertussen weet Tamara heel goed hoe ze die oefeningen thuis kan toepassen want na die drie maanden in de LOK-kliniek houdt het niet op! Eline, de psychologe, leert ons de ziekte te aanvaarden en ons eigen gedrag en denken in de goede richting te sturen: ze geeft zoveel tips om positief te denken, assertief te zijn, je energie te doseren, aandacht te hebben voor onderliggende oorzaken … Het is de bedoeling dat je er actief aan meewerkt, je krijgt huiswerk mee! Fibromyalgie is een chronische ziekte maar ondertussen weet ik hoe ik ermee moet omgaan. Ik zat in de put door de pijn en de beperkingen van fibromyalgie maar nu zie ik weer toekomstperspectieven.”
Daphné Cauwelier, sportkinesitherapeute “Met specifieke bewegingsvormen leren we de patiënten actief hun pijn te controleren. We zorgen voor een nieuw evenwicht tussen het zoeken én het verleggen van hun bewegingsgrenzen.”
Eline Van Den Bossche, psychologe “Iemand die lichamelijke klachten heeft, kan anders leren denken en/of handelen dan voorheen. Via psychotherapeutische sessies streven we ernaar die persoon meer inzicht te geven in belemmerende processen en adequate hanteringsmethoden bij te brengen. Zo verbeteren we zijn/haar draagkracht en levenskwaliteit.”
Over fibromyalgie en de LOK-kliniek van az groeninge Letterlijk betekent fibromyalgie: pijn in bindweefsel en spieren. Verspreide pijn en overgevoeligheid in spieren en/of gewrichten zijn typische symptomen waarmee fibromyalgiepatiënten te maken krijgen. Fibromyalgie is een onzichtbare ziekte waarvan de oorzaak niet lichamelijk verklaard kan worden. De aandoening gaat vaak gepaard met andere klachten zoals slaapstoornissen, angst, concentratie- en geheugenproblemen. Er is nog geen genezende therapie voor fibromyalgie beschikbaar. De patiënt kan zelf een belangrijke bijdrage leveren om de symptomen onder controle te houden en zijn levenskwaliteit en functioneren te verbeteren.

De LOK-kliniek van az groeninge begeleidt fibromyalgie- en cvs-patiënten door middel van cognitieve gedragstherapie en fysieke revalidatie. Via een patiëntgerichte aanpak krijgt het behandelingsprogramma vorm in functie van de doelstellingen van de patiënt. 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 19.05.2016

40% van wagenpark Kortrijk duurzaam vervangen tegen eind 2018

De stad Kortrijk blijft investeren in het ecologisch vervangen van het eigen wagenpark, steunend op de principes
voor het duurzaam bedrijfsmobiliteitsplan van de stad. Tegen eind 2018 is 40% van het wagenpark vervangen
door ecologische voertuigen. Daarmee neemt Kortrijk zijn verantwoordelijkheid op in het behoud van gezonde
luchtkwaliteit en in de strijd tegen de klimaatverandering.

De steden hebben een groot aandeel in de huidige klimaatverandering. Het is belangrijk dat zij hun verantwoordelijkheid
dan ook opnemen. Met de Klimaatcoalitie wil de stad Kortrijk iedereen engageren om samen te werken aan een
klimaatneutrale stad. Inwoners, bedrijven, verenigingen maar ook de stad moeten hun steentje bijdragen.

Koen Byttebier, schepen van Facility: Jaarlijks investeert de stad Kortrijk 500.000 euro in de duurzame vervanging van het eigen wagen-
en machinepark. Met deze vervanging en de reeds eerdere investeringen zal Kortrijk sinds het begin van de legislatuur 20% van de eigen
vloot duurzaam vervangen hebben. Streefdoel is te landen om minstens 40% vervangen te hebben tegen eind 2018.

De principes voor het duurzaam bedrijfsmobiliteitsplan bestaan onder andere uit het zoveel als mogelijk beperken van
roet, stikstof en CO2. Nieuwere wagens met alternatieve aandrijvingen (elektrische, CNG en hybride wagens) vervangen
de oude voertuigen. Ook worden stelselmatig grote voertuigen, zoals vrachtwagens, vervangen door aangepaste kleinere
voertuigen, met polyvalent gebruik.

Bert Herrewyn, schepen van klimaat: De stad Kortrijk neemt drie polyvalente bestelwagens met CNG motor, een vrachtwagen met CNG
aandrijving, twee elektrische utilitaire voertuigen en een zestal elektrische fietsen in gebruik. Later dit jaar wordt de eerste vuilniswagen op
CNG in gebruik genomen.

De CNG-motor gebruikt methaangas als brandstof, wat beter bekend is als aardgas. Het voordeel ten opzichte van de
klassieke fossiele brandstoffen, zoals benzine en diesel, is dat de uitstoot van deze motor veel schoner is, zeker voor wat het
fijn stof betreft en zijn geluidsarm. Deze voertuigen worden voornamelijk ingezet in de binnenstad. Deze aankoop is tot
stand gekomen in samenwerking met de netwerkbeheerder EANDIS.

Axel Weydts, schepen van mobiliteit: Daarnaast engageert de stad het personeel om de fiets te nemen. Dat doen ze door middel van
fietsvergoedingen bij woon-werkverkeer, maar stelt de stad ook (elektrische) fietsen ter beschikking om verplaatsingen te doen tijdens de
werkuren.

Voor hun duurzaam aankoopbeleid werd de stad Kortrijk gisteren gelauwerd door de Vereniging van Steden en
Gemeenten.
Meer info: Koen Byttebier, schepen van Facility Bert Herrewyn, schepen van Leefmilieu en Klimaat
Sebastien Lefebvre, aankoop en technologie management, 056 27 85 12 

Voor de redactie Bernard Decock / Foto's Dienst communicatie Stad kortrijk

Geplaatst op 19.05.2016

Landbouweducatie ‘Met de klas de boer op’

Sedert 2015 gebeurt dit in samenwerking met Gidsenplus

De dienst economie van de stad Kortrijk biedt sedert 2004 het project Landbouweducatie aan voor kinderen
van het 5e leerjaar. Sedert 2015 gebeurt
in samenwerking met GidsenPlus. Per fiets kunnen de kinderen
naast twee landbouwbedrijven binnen de stad ook het platteland van dichtbij ontdekken. Een perfecte
daguitstap!

Rudolf Scherpereel: “De kennis van kinderen over land- en tuinbouw is vaak niet zo best. Het verband tussen het voedsel dat op tafel komt
en de landbouw die instaat voor de productie ervan is voor vele kinderen onduidelijk. Ze hebben ook meestal geen besef van wat de
hoeve en de uitbating ervan in de 21ste eeuw betekent. Om de kinderen niet te laten vervreemden van het platteland gaan we daarom
de boer op.”

Programma

De daguitstap wordt in samenspraak met de leerkracht en de hoeve-uitbater grondig voorbereid. Er wordt een
fietsvriendelijk en veilig parcours uitgestippeld van de school naar de hoeves en terug. Onderweg wordt geregeld halt
gehouden om aandacht te besteden aan tal van landschappelijke elementen, de verstedelijking, het leefmilieu, de invloed
van de geschiedenis op onze omgeving enz... Dit alles als een toepasselijke invalshoek bij het uiteindelijke bezoek op de
hoeve. Naast de rondleiding door de hoeve-uitbater kunnen de kinderen meestal ook proeven van een hoeveproduct of
een afgeleide ervan. Er wordt over de middag op een gepaste plaats gepicknickt. Het concrete programma wordt steeds
uitgewerkt op maat van de school en de bedrijven die bezocht worden. We voorzien een volledige dag (van 9u tot 16u).

Voor de geïnteresseerde scholen wordt dit moment gratis georganiseerd.

Meer info:

Filip Decock Accountmanager Landbouw filip.decock@kortrijk.be 0498 90 90 18

Wim Bruynooghe Fietsbegeleider – Gids GidsenPlus willem.bruynooghe@telenet.be 0497 87 59 34 

Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 17.05.2016

Leerlingen van het Heilig-Hartcollege winnen de publieksprijs van het project ‘planetwatch-planetchange’

Zeven leerlingen van het eerste en tweede jaar secundair van het Heilig-Hartcollege in Waregem ontvingen maandag 9 mei de publieksprijs PlanetWatch van RVO-Society. Met hun leerlingengroepje ‘987Louis’ sensibiliseerden ze hun entourage voor de luchtkwaliteit. Hun website of ‘ourplace’ http://planetwatchwaregem.weebly.com/ kreeg maar liefst 856 likes.
PlanetWatch sensibiliseert jongeren van de eerste en tweede graad secundair onderwijs via een wetenschappelijk experiment voor de luchtkwaliteit. Om de jongeren ook tot acties voor een betere luchtkwaliteit te bewegen (PlanetChange), nam RVO-Society MOS onder de arm.
De leerlingen gingen voor het tweede jaar op rij aan de slag!
De onderzoeken naar de luchtkwaliteit bestaan uit het kweken van roze bladgisten op de bladeren van esdoorn. De leerlingen verzamelen de bladeren op een parking bij de school, ze maken een voedingsbodem in het labo van de school en laten verschillende staaltjes uit de bladeren een week lang rusten op de voedingsbodem. Na die week kan de telling beginnen : hoe meer kolonies roze bladgisten hoe beter de luchtkwaliteit.
Vorig jaar was het resultaat van de testen niet goed en dus kwamen de jongeren tot het besluit dat ze hier in het centrum waar de school staat geen gezonde lucht inademen. De leerlingen brachten dit resultaat samen met hun lerares natuurwetenschappen in de pers om een duidelijk teken te geven dat hier dringend iets moet aan gedaan worden.

Dit schooljaar werd het onderzoek overgenomen door een nieuwe ploeg van zeven leerlingen.
Meerdere esdoorns konden dit schooljaar al niet meer worden onderzocht omdat ze omgehakt werden bij de heraanleg van de parking.
Daarom werd er uitgeweken naar de ringlaan rond Waregem ter hoogte van de Intermarché.
Dezelfde testen werden in het labo verricht en na een week werd er geteld. De leerlingen hadden duidelijk meer werk dan vorig jaar want het aantal kolonies bladgisten was aanzienlijk hoger dan in het centrum van Waregem dichtbij de school. Op een plaats met minder bebouwing en met groen is de luchtkwaliteit heel wat beter! De open ruimte zorgt voor ventilatie en het groen zorgt voor zuivering.
Er werd dit schooljaar dan opnieuw een blog gemaakt en de leerlingen zorgden dat heel wat mensen hun boodschap gingen bekijken.
Ze willen ook volgend jaar doorzetten met het onderzoek. Er komt ook actie om mensen bewust te maken dat een verandering zich opdringt: er is nood aan meer groen, meer open ruimte en minder verkeer!
Op de frontmontage : van links naar rechts achteraan: Sofie Stoof (RVO-Society), Evelyne Vanden Bosch (RVO-Society), Tanguy Baert, Mattisse Vervaeke, Manu Degrande, Hilde Vanhaverbeke (lerares en coach),van links naar rechts vooraan: Jonas Debrouwere, Merijn Vandommele, Sebastiaan Putman en Louis Detremmerie.
Meer info op www.planetwatch.be en http://www.rvo-society.be/projecten/planetwatch-planetchange
Contact: Sofie Stoop, sofie@rvo-society.be, 0479417661 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 17.05.2016

Bedrijfsverzamelgebouw De Kop uitverkocht

Amper 3 jaar na de opstart van de verkoop is bedrijfsverzamelgebouw ‘De Kop’ aan de ingang van de Esserstraat in Zwevegem uitverkocht. Acht kleinschalige lokale bedrijven vonden er hun thuishaven. ‘De Kop’ biedt een antwoord op de grote ruimtevraag van kleine bedrijven. Projectontwikkelaar Re-Vive en Leiedal realiseerden een kwalitatief, duurzaam en flexibel gebouw, waar ondernemers de ruimte krijgen om te groeien. Op 12 mei klonken ondernemers, ontwikkelaars en beleidsmensen op dit geslaagde project tijdens een gezellig netwerkmoment.

1. Nood aan ruimte voor kleine bedrijven Vanuit de vaststelling dat kleine bedrijven vaak moeilijkheden ervaren om een geschikte bedrijfsruimte te vinden, sloegen Leiedal en de projectontwikkelaar Re-Vive uit Gent de handen in elkaar voor de realisatie van een bedrijfsverzamelgebouw aan de ingang van het bedrijventerrein Esserstraat in Zwevegem.

Het bedrijfsverzamelgebouw ‘De Kop’ is een bedrijfsgebouw waarin meerdere kleine ondernemingen gehuisvest zijn en waarin elk van hen één of meerdere modules kon aankopen. Elke module/ elk bedrijf functioneert autonoom en is vlot toegankelijk via een eigen toegang. De oppervlaktes van de modules in De Kop varieerden van 218 tot 435 m². Bovendien kon elke module maximaal aangepast worden aan de noden van elke koper.

2. Kwaliteit en duurzaamheid
Zowel voor Leiedal als voor Re-Vive is duurzaamheid zeker geen hol begrip maar dé state-of-mind.
Kwaliteit, flexibiliteit en duurzaamheid vormden dan ook de dragers van dit hoogwaardig architectuurontwerp.

Zo is het gevelconcept, met meer of minder glaspartijen, tevens gekoppeld aan energetische duurzaamheid, door het benutten van natuurlijk licht en tegelijkertijd oververhitting te voorkomen.
Boven de toegang van elke module is de naam van het bedrijf aangebracht volgens een uniform concept van de architect.

Dankzij de vlotte toegankelijkheid en de grote flexibiliteit die iedere module biedt, konden alle modules snel verkocht worden.

3. Ondernemers De Kop
Op 19 februari verkochten projectontwikkelaar Re-Vive en Leiedal het laatste atelier van het Bedrijfsverzamelgebouw 'De Kop' in de Esserstraat in Zwevegem. Dit amper 3 jaar nadat de verkoop ervan werd opgestart.

Leiedal & Re-Vive verwelkomden volgende ondernemers in De Kop:
- Lot 1: Matthieu Lazoore, tuinaannemer uit Aalbeke
- Lot 2: Breuls & Breuls, dak- en schilderwerken uit Izegem en Zwevegem
- Lot 3: Technicel, intelligente oplossingen voor vloerders uit Westerloo
- Lot 4: Deramoudt, dakwerken uit Zwevegem
- Lot 5: Peter Tienpont, loodgieter uit Zwevegem
- Lot 6 en 7: Vanhalewyn Brecht bvba, Elektrotechniek uit Harelbeke
- Lot 8: Fortisblades bvba, industriële messen uit Zwevegem

De Kop maakt deel uit van het bedrijventerrein Esserstraat, dat opvalt omwille van zijn architecturaal voorkomen en zijn parkinrichting. Samen met alle bedrijfsleiders van de site werd gisteren, in het gastbedrijf Technicel, getoast op de volledige bezetting van het bedrijfsverzamelgebouw De Kop en goed nabuurschap.

4. Verdere info
Carine.eeckhout@leiedal.be, parkmanager BT Esserstraat

Auteur: Petra Decant

Geplaatst op 15.05.2016

Felix Callewaert (Lauwe) Belgisch kampioen gymnastiek heren

Op 7 en 8 mei 2016 vond de eerste editie van het Groot Belgisch Kampioenschap Gymnastiek, een organisatie van Gymfed, plaats in de Topsporthal te Gent. Gedurende deze tweedaagse werden de beste Belgische gymnasten uit acht verschillende disciplines in het A- en B-niveau samengebracht. Er streden meer dan 1400 Waalse en Vlaamse gymnasten uit 168 clubs voor de nationale titels.
Het Groot BK verzamelde de disciplines Acro, Ritmiek, Tumbling, Trampoline (Synchroon), Dubbele Minitrampoline en Toestelturnen meisjes/jongens in twee hallen. Er werden 73 Belgische titels uitgereikt in de categorieën Juniores en Seniores per discipline, onder het toeziend oog van 5000 toeschouwers.
Er was een deelname van maar liefst 16 jongens van Vaste Vuist Lauwe. Bij de categorie A 12-13 jarigen heeft Vaste Vuist Lauwe een Belgisch kampioen, zijnde Felix Callewaert. Felix turnt in de topsportschool te Lauwe onder leiding van coach Peter Becquart.
Een overzicht van de andere gymnasten van sportgroep Vaste Vuist Lauwe vind je hieronder:
A10
Victor Tournicourt 6e
Wannes Vlaeminck 7e
Robbe Dewulf 12e
Milo Coudyser 13e
A11
Yente Callewaert (geen deelname, gekwetst)
A12-13
Felix Callewaert 1e plaats (foto): Belgisck kampioen!
Jean-Louis Flamen (geen deelname, gekwetst)
A13-15
Senne Spyckerelle 8e
Guillaume Windels 9e
A14-18
Mattis Bouchet 4e
Ward Claeys (geen deelname, voorbereiding EK) Iliaz Pyncket (geen deelname, voorbereiding EK) Thiemen Valcke (geen deelname, gekwetst)
B10-11
Ralph Masselis 10e
Lula Dekesel 18e
Eli Polfliet 19e
B12-13
Thibaux Chermeux 13e
B13-15
Lars Mars 7e
Michiel Martele 8e
B16-18
Tim Oosterlinck 14e
Jean-Louis Carron 16e
Stan Deneir (geen deelname, gekwetst)
Foto: Belgisch kampioen Felix Callewaert (Vaste Vuist Lauwe).
Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 14.05.2016
4040 artikelspagina's: 1 ... 278 279 280 281 282 <<< 283 >>> 284 285 286 287 288 ... 405