Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Organiseer een leef- of speelstraat in jouw wijk

De stad Oostende wil de inrichting van ‘leefstraten’ en ‘speelstraten’ mogelijk maken op haar grondgebied. Daarvoor kunnen bewoners een aanvraag doen via de website. Let wel, de aanvraag moet voor 20 maart gebeuren.
Let wel, de aanvraag moet voor 20 maart gebeuren.
• Een speelstraat is een straat die tijdens bepaalde dagen en voor een bepaalde tijdsduur afgesloten wordt voor gemotoriseerd verkeer, om kinderen de mogelijkheid te geven veilig en ongehinderd op straat te spelen. Alleen bestuurders van motorvoertuigen die in de straat wonen of een garage hebben, voertuigen van de hulpdiensten en fietsers mogen, stapvoets en zeer voorzichtig, in de straat rijden. Alle bestuurders moeten voorrang te verlenen aan spelende kinderen en moeten stoppen als dat nodig is. Je straat omtoveren tot een speelstraat kan tijdens de paas- en zomervakantie en gedurende de maand september.
• Met de inrichting van een leefstraat kunnen bewoners kiezen om hun straat tijdelijk autovrij, autoluw en parkeervrij te maken. Op die manier komt in een leefstraat ruimte vrij voor groen,
ontmoeting en samenleven. In een leefstraat kan worden gekozen voor een andere straatinrichting: meer groen, straatmeubilair, speelinfrastructuur… Leefstraten kunnen worden aangevraagd gedurende de maanden mei, juni, juli, augustus en september.
Het volledige reglement en de aanvraagformulieren: www.oostende.be/speelstraat of www.oostende.be/leefstraat

Geplaatst op 12.02.2016

Meldingsformulier fuiven geüpdatet

Het meldings- en veiligheidsdossier wordt al heel wat jaren gebruikt in Oostende om fuiven te melden aan de Stad, de Lokale Politie, de Brandweer en andere veiligheidsdiensten. Dat formulier werd onlangs geüpdatet.
Wie in Oostende een fuif wil organiseren, moet een meldings- en veiligheidsdossier indienen. In dit dossier staan alle belangrijke gegevens waarvan de Stedelijke veiligheidsdiensten op de hoogte moeten zijn bij de organisatie van een fuif.
Dit dossier had nood aan inhoudelijke en vormelijke herwerking. Daarom werd het document in samenspraak met de veiligheidsdiensten, de dienst Jeugd en de dienst Integrale Veiligheid grondig bekeken en herwerkt. Dit zorgt enerzijds voor een inhoudelijker sterker én gebruiksvriendelijker document voor zowel de organisator als de actoren op het werkveld.
De organisatoren kunnen het aanvraagformulier digitaal invullen. 

Voor meer informatie over het vernieuwde formulier of het organiseren van een fuif kan je steeds terecht bij Carl Vandebotermet, Coördinator Uitgaansbeleid, T 059/56.20.56 of via carl.vandebotermet@oostende.be.

Geplaatst op 12.02.2016

Overleie in een nieuw jasje

Misschien hebben jullie het wel opgemerkt, de ramen van de Overleiestraat steken in een nieuw jasje. "THE Little WINDOW WALK ".
Sara Vierstraete geeft kleur aan de Overleiestraat. Vanaf heden kan je window WALKen en op zoek gaan naar Quicky op 1 van de ramen.
Realisatie door comité Lleienoord. 

Fanny leenknecht

Geplaatst op 12.02.2016

Provincie West-Vlaanderen stelt themanummer 'West-Vlaanderen Werkt' over garnalen voor

Op donderdag 18 februari brengt de Provincie West-Vlaanderen het nieuwe themanummer van ‘West-Vlaanderen Werkt’ uit.
Daarin staat het economische verhaal achter de grijze noordzeegarnaal centraal: van de bestanden over de vangst, de aanlanding en de veiling, tot de verwerking, de handel en de consumptie.
Er gaat ook speciale aandacht naar de Vlaamse (semi-)industriële producenten van garnaalkroketten.

Programma
13u30 Verwelkoming en toelichting bij de rol van de Provincie door gedeputeerde voor landbouw en visserij, Bart Naeyaert
13u40 Toelichting bij het themanummer door hoofdredacteur van ‘West-Vlaanderen Werkt’, Jan-Bart Van In
14u00 ‘Garnalen kweken’ door hoofd van de onderzoeksgroep Aquacultuur van het Instituut voor Landbouw en Visserijonderzoek (ILVO), Daan Delbaere

Geplaatst op 12.02.2016

‘Dynamische en kwaliteitsvolle kust voor de toekomst’ centraal tijdens achtste Kustforum

Op woensdag 17 februari organiseert de Provincie West-Vlaanderen de achtste editie van het ‘Kustforum’.
Ondernemers, architecten en welzijnsdeskundigen zetten uiteen hoe ze streven naar een dynamische en kwalitatieve kust voor de toekomst.
Programma 'Kustforum 2016' 

17 februari om 19 uur - De Branding Middelkerke
Moderator: Stefaan Kerger
19u00 Kwaliteitsvol oud worden aan de kust
Voorstelling actieplan vergrijzing aan de kust
Anne Vandermeulen - gebiedsgerichte werking Provincie West-Vlaanderen
19u15 Inzetten op culinaire kwaliteit aan de kust
Raf Sonneville - voormalig directeur Hotelschool Ter Duinen Koksijde
19u30 Wat is de rol van architectuur bij kwalitatieve uitstraling van onze kust?
Gesprek met een ondernemer:
Stefanie Vanden Broucke - Directeur Ontwikkeling, Vanhaerents Development
19u45 Kwaliteit heeft vanaf hier niets te maken met schoon of lelijk
Joke Vermeulen - Compagnie-O architecten
20u00 Zelf het heft in handen nemen, een voorbeeld voor anderen?
Archibelge: Met zicht op zee
Getuigenis Ludwina Vanhassel, Park Atlantis
20u15 Afsluitende reflectie door Stefan Devoldere, waarnemend Vlaams Bouwmeester

Geplaatst op 11.02.2016

200 Kortrijkenaren passioneel verliefd na portie mosselen

Sterrenchef verrast met hartveroverend Valentijnsgerecht

200 Kortrijkenaren stonden in vuur en vlam na een gratis traktatie van sterrenchef Gilles Joyes van ‘Restaurant Marcus’. Met Valentijn in zicht toonde hij er hoe je met een pittig gerechtje met Zeeuwse mosselen het hart van je geliefde (her)verovert.

Dat mosselen lekker en gezond zijn is intussen alom bekend. Maar dat ze net als oesters de liefdeslust prikkelen, is niet altijd geweten. Met Valentijn rood omcirkeld op de kalender zorgde dat voor heel wat inspiratie bij chef Gilles Joyes. “Valentijn en mosselen, een perfect match”, aldus Joyes. “Ze gaan beiden al eeuwen mee, en toch komen mensen er nog elke keer creatief mee uit de hoek. Daarbij zijn mosselen een heerlijk afrodisiacum. Wat wens je voor Valentijn nog meer?”

Zeeuwse mosselen Saint-Amour, een hartverwarmend stoofpotje, liet dan ook niet lang op zich wachten. Het succesgeheim? Slim gekozen ingrediënten die alle zintuigen prikkelen en een eenvoudige bereiding. Op Valentijn ga je op zoek naar een lekker geurtje, wil je er extra goed uitzien en reken je erop dat Moeder Natuur je een handje helpt bij het versieren van je geliefde. “En die drie eigenschappen vind je ook terug in mosselen Saint-Amour. Begin je te koken? Dan zet een heerlijke geur in de keuken meteen de toon. De pure smaak van Zeeuwe mosselen in combinatie met frisse kafferlimoenblaadjes en pittige chilipeper is een streling voor de tong. En als je het écht goed wil doen, leg je als afwerking nog wat hartvormige appelbloesem op het bord. Ready to serve in 1 2 3!”

Gratis inspiratie voor heel Kortrijk
Dat je voor dit gerechtje geen keukenprins hoeft te zijn, werd bewezen tijdens een gratis traktatie aan alle Kortrijkenaren. Te midden van de Veemarkt aan winkelcentrum K in Kortrijk leerden passanten zelf van chef Joyes hoe ze het gerecht op Valentijn kunnen klaarmaken. Dat het de Kortrijkenaren smaakte, was duidelijk aan de snelheid waarmee de Zeeuwe mosselen opgesmuld werden. In amper vier uur tijd vlogen liefst 200 porties de deur uit. Met maar één conclusie: “Mmm… lekker!”

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 10.02.2016

Kunst uit stadsarchief in de bib

Blankenberge bezit een omvangrijke kunstcollectie met ruim 2.200 kunstwerken van zowel gerenommeerde als regionaal en lokaal vermaarde artiesten. Omdat het merendeel van deze kunstwerken slechts sporadisch de depotruimte in het stadhuis verlaat, starte het stadsbestuur een initiatief om het brede publiek kennis te laten maken met de stedelijke kunstcollectie.

Sinds het krokusverlof worden 7 werken van de lokale kunstenares Michèle Broeders in de kijker gezet in de leeszaal van de bibliotheek. Typerend voor deze kunstenares is haar figuratieve en realistische stijl doorspekt met fantasie en symboliek. Zoals ze zelf zegt, is de essentie van haar kunst dat ze tracht verhalen te ‘vertellen’ aan de hand van beelden.

Schepen van Cultuur Philip Konings (Open Vld): “Sinds vorig jaar exposeren wij regelmatig kunstwerken uit het stedelijk kunstpatrimonium in de leeszaal van de bibliotheek. Zo ontsluiten we ons kunstpatrimonium op een gestructureerde manier. De leeszaal van de bibliotheek leent zich uitstekend voor deze kleinschalige exposities met verborgen schatten uit het stadsarchief.”

Vorig jaar konden de bezoekers van de bibliotheek al kennis maken met de olieverfschilderijen en litho’s van de Roeselaarse kunstschilder Alfons Blomme en de aquarellen van Paul Decq en René Pauwels.

Pieter Deschoolmeester, stadsarchivaris: “Deze tentoonstellingen maken deel uit van een groter plan, waarin ook voorzien is dat op termijn alle kunstwerken uit het stadspatrimonium online raadpleegbaar zullen zijn. In eerste instantie is het stadsarchief begonnen met de invoer van de stedelijke kunstcollectie in de provinciale cultuurdatabank ‘Erfgoedinzicht’. Binnenkort zullen de eerste kunstwerken via deze databank geconsulteerd kunnen worden.” 

Philip Konings schepen van cultuur

Geplaatst op 10.02.2016

Go4gym: Alle deelnemende gymnasten behaalden medailles

Afgelopen weekend vond het West-Vlaams Kampioenschap trampoline plaats te Eeklo.
Hiervoor kwamen voor Go4gym Wevelgem 6 gymnasten in actie.
Voor de 11-jarige meisjes kwamen Jitske Tanghe en Aquene Dooms in actie die respectievelijk de
gouden en zilveren medaille in de wacht sleepten.
Dezelfde twee gymnasten hebben op zondag deelgenomen aan het synchroon en behaalden daar de
gouden medaille.
Bij de 15-16-jarige meisjes kwamen drie meisjes in actie: Lotte Deman, Yana Santelé en Sterre Decavel. Hier behaalde Sterre zilver, Lotte en Yana behaalden met een ex-aequo brons.
Ook namen Lotte en Sterre op zondag deel aan het synchroon en behaalden een eervolle 4e
plaats bij de +15.
Florian Vandenberge behaalde ten slotte bij het A-niveau de gouden medaille bij de 13-14 jarigen met
maar liefst zes dubbele salto’s in zijn oefening.
Voor de jongste gymnasten, 10-jarigen, kwamen de tweeling Milan en Joran Desmet in actie op de
wedstrijd die reeds op 24 januari in Ternat plaats vond. Met goud voor Milan en zilver voor Joran
op trampoline en brons voor Milan en zilver voor Joran voor dubbele minitrampoline zijn hun selecties
voor het Vlaams kampioenschap verzekerd. 

Thierry Decavel

Geplaatst op 10.02.2016

Gymnasten Vaste Vuist Lauwe plaatsen zich massaal voor provinciale finale

Afgelopen weekend vond in sporthal Wit Zand te Melsele de eerste provinciale voorronde artistieke gymnastiek dames en heren plaats op het niveau recre@ toestelturnen. Ondanks enkele afwezigheden konden bijna alle deelnemende gymnasten zich plaatsen voor de provinciale finale.
Na 1 voorrondewedstrijd zijn op enkele gymnasten na alle gymnasten van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe recre@ toestelturnen D-niveau geselecteerd voor de provinciale finale die doorgaat op 22 mei in de topturnhal te Izegem. De gymnasten krijgen nog 2 kansen om zich te plaatsen. Dit op 5 en 6 maart in Oostkamp of op 12 en 13 maart in Denderleeuw. De trainers kunnen alvast terugkijken op een eerste geslaagde wedstrijd. 

Foto met vlnr Febe Vandermeersch, Shanys Beke, Robyn Brünner, Axelle Delvincourt, Marthe De Leeuw, Zoë Gheysens en Alix Gheysen

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 10.02.2016

De 7 wildcards zijn bekend

We weten wie de laatste 7 ploegen worden die de pro-tour ploegen gaan vervoegen op 27 maart. De Belgische ploegen Topsport Vlaanderen en Wanty-Groupe Gobert kennen de Vlaamse en Noord-Franse wegen ondertussen als hun broekzak. Naast deze 2 teams krijgen ook Roompot, CCC, Bardiani, Cofidis en Direct Energie cycling team een kans om hun renners op het hoogste niveau te laten mee strijden.

Direct Energie cycling team is de opvolger van het vroegere Europcar. Zij vormen samen met Cofidis de Franse vertegenwoordiging in de selectie. Verder krijgen ook de Nederlandse en Italiaanse jongeren van Roompot en Bardiani de steile achterkant van de Kemmelberg voor de wielen geschoven. De laatste ploeg die misschien wat meer uitleg nodig heeft, is het Poolse CCC. De ploeg is sinds 2000 actief in het peloton en heeft zich ondertussen een mooie weg naar boven gewerkt. Met de keuze voor deze 7 pro-continentale ploegen zal de gemiddelde leeftijd in het peloton een kleine duik nemen. 5 van de 7 ploegen trekken voluit de kaart van de jeugd. Een visie die ook de organisatoren van Gent-Wevelgem kunnen appreciëren. Een selectie voor deze WorldTour wedstrijd was dan ook een gepaste beloning. 

Pieter Vanraes

Geplaatst op 10.02.2016
3743 artikelspagina's: 1 ... 278 279 280 281 282 <<< 283 >>> 284 285 286 287 288 ... 375