Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Groepsaankoop zonnepanelen West-Vlaanderen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit en maken zo gebruik van een onuitputtelijke energiebron, de zon. Door een vermindering van je CO2-uitstoot draag je bij aan een duurzame toekomst. Door zelf stroom op te wekken bespaar je jarenlang op je energiekosten en heb je bovendien een grotere onafhankelijkheid van je energieleverancier.
Om zonnepanelen financieel toegankelijker te maken, organiseert AG EOS een groepsaankoop. Liefst 35 gemeenten in West-Vlaanderen nemen deel aan deze groepsaankoop. Alle inwoners van West Vlaanderen kunnen daardoor tegen een scherpe prijs een kwalitatief hoogwaardig en compleet zonnepanelensysteem aankopen, inclusief plaatsing en elektrische keuring. Hierbij word je helder en objectief geïnformeerd, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Gedurende het gehele traject, van inschrijving tot installatie, staat een helpdesk ter beschikking om je te begeleiden en op al je vragen te antwoorden. Inschrijven voor de groepsaankoop kan tot en met 28 oktober via www.wijkiezen.be.
Op 29 oktober vindt een veiling plaats waarin gekwalificeerde leveranciers tegen elkaar bieden. De leverancier die in de veiling het laagste bod doet, wint de veiling. Vanaf 16 november ontvangen ingeschreven inwoners van de winnende leverancier een persoonlijk voorstel en tot 18 december kan jij beslissen hier al dan niet op in te gaan. Indien je het voorstel accepteert, wordt jouw zonnepanelensysteem geïnstalleerd voor 1 juni 2016.
De kwaliteit van de producten en leveranciers is gewaarborgd en uitgebreide garantievoorwaarden zijn verzekerd. De organisatie van de groepsaankoop wordt gedragen door iChoosr, bekend van de eerdere grote groepsaankopen in België, voor energie en zonnepanelen.

Geplaatst op 10.10.2015

Wim Aneca wordt nieuwe voorzitter van de Middenstandsraad

De stedelijke middenstandsraad Blankenberge heeft op 5 oktober 2015 een nieuwe voorzitter gekozen onder haar bestuursleden. Wim Aneca werd unaniem verkozen en volgt zo ontslagnemend voorzitter Guy Tijssens op.
Als kersvers voorzitter van de middenstandsraad kan Wim Aneca zich beroepen op zijn kennis als uitbater van camping De Wielen alsook op zijn ervaring als voorzitter van Ho.Re.Ca Blankenberge vzw.
Aneca is onder meer gekend als voortrekker van het succesvolle gastronomische evenement Gin en Kok.

Geplaatst op 10.10.2015

Verhuis donderdagmarkt

Sedert donderdag 8 oktober vindt de wekelijkse donderdagmarkt plaats op de parking van het Forestiersstadion (Stasegemsesteenweg) omwille van de sloop van ‘de Chinees’ op het Marktplein. 
In die periode zal op donderdagmorgen een gratis pendelbus heen en weer rijden tussen het Marktplein en het Forestiersstadion.  Na de sloopwerken (6 à 8 weken) keren de marktkramers terug naar het Marktplein.

Geplaatst op 10.10.2015

Herfstactiviteiten in Harelbeke

Nacht van de Duisternis - 10 oktober
De stad Harelbeke schakelt op alle gemeentewegen vanaf oktober alle verlichting uit op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 23.30 uur tot 4.30 uur. Op die manier wordt er flink wat energie bespaard en wordt de lichthinder terug gedrongen.
Tijdens de Nacht van de Duisternis wordt er, naar jaarlijkse gewoonte, opnieuw een Duisterniswandeling georganiseerd. We wandelen dit jaar in Bavikhove waar ook tijdens het weekend van de Nacht van de Duisternis de lichten worden gedoofd. Afspraak om 20 uur op het dorpsplein in Bavikhove. Afstand: 5 kilometer, over verharde en onverharde wegen (aangepast schoeisel noodzakelijk). Na de wandeling biedt de stedelijke MINA-raad een drankje aan. 

Kalenderverkoop brandweer - 10-11 oktober
Vanaf het weekend van 10-11 oktober start de kalenderverkoop door de vriendenkring brandweer Harelbeke. Kostprijs 4 euro 

Buren bij Kunstenaars - 16-17-18 oktober
Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober nemen enkele kunstenaars uit Harelbeke deel aan het project 'Buren bij Kunstenaars’. De lijst met deelnemers en de openingstijden van hun atelier vind je op www.burenbijkunstenaars.be. Je bestelt de brochure bij de provincie West-Vlaanderen, Dienst Cultuur, Koning Leopold III-laan 41, 8200 Sint-Andries, 050 403 549, burenbijkunstenaars@west-vlaanderen.be. 

Herfstconcert - 17 oktober
Naar jaarlijkse gewoonte brengen de jeugdharmonie samen met leerlingen samenspel SAMWD en de grote harmonie van Eendracht en Vrijheid Harelbeke op zaterdag 17 oktober hun HERFSTCONCERT.Dit concert vindt plaats in CC het SPOOR, Eilandstraat 6 om 19.30 uur. Een toegangskaart kost 10 euro en is te verkrijgen via de leden van de vereniging of via de infobalie van CC het SPOOR.Dit jaar spelen de jeugdharmonie en de leerlingen samenspel SAMWD muziek uit de Ultratop 10, terwijl de grote harmonie een muzikale rittentocht maakt doorheen Italië via 'Giro di Musica'. De dirigent is Tom Vrijens en soliste is Carine Viaene 

De Quaghebeurs - 18 oktober
Laat je meeslepen door dit familieverhaal met een heerlijke (West-Vlaamse) cast. Peter Bulckaen, Anne Denolf en Jeroen Maes zijn vaste waarden bij Het Prethuis. Zij worden deze keer aangevuld door rasacteur Bert Vannieuwenhuyse en musical-talent Alexander Metselaar.Om 15 uur in CC het SPOOR. Tickets kosten 19 euro en zijn te verkrijgen via: marleen.verschuere@makeawish.be, 0476 510 271 pascale.seyns@makeawish.be , 0479 576 578 Ten voordele van Make-A-Wish Vlaanderen. 

Film 'Deux jours, une nuit' - 21 oktober
De Franse superster Marion Cotillard speelt in dit Belgische drama, van de gebroeders Dardenne, de sterren van de hemel. Om 20 uur in CC het SPOOR.Tickets aan 3 euro via: 056 733 420, cchetspoor@harelbeke.be, webshop.harelbeke.be 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 10.10.2015

Herstel wegdek op verschillende locaties in Harelbeke

De firma Stadsbader nv voert in opdracht van de stad Harelbeke herstellingswerken uit aan het wegdek (affrezen en herasfalteren) op verschillende locaties.
Duur werken: (afhankelijk van de weersomstandigheden) 25 werkdagen.
Uitvoering 1. 
Kwademeerslaan: vanaf de Muizelstraat tot over de Beukenlaan, afsluiting met omleiding via de Muizelstraat/Blauwhuisstraat/Kwademeerslaan en omgekeerd. Bewoners kunnen aan hun woning met uitzondering tijdens asfalteringswerken. Duur werken 2 werkdagen.
Uitvoering 2. 
Asselstraat: vanaf huisnummer 11 tot aan de Kuurnestraat. Omleiding via Kuurnestraat/Vondelstraat/Vierkeerstraat en omgekeerd. Bewoners kunnen aan hun woning met uitzondering tijdens asfalteringswerken. Duur werken: 4 werkdagen.
Uitvoering 3. 
Haringstraat: Vanaf huisnummer 52 tot aan de Kuurnestraat. Omleiding via Kuurnestraat/Vondelstraat en omgekeerd. Bewoners kunnen aan hun woning met uitzondering tijdens asfalteringswerken. Duur werken: 2 werkdagen.
Uitvoering 4. 
Hugo Verrieststraat: tussen de Jan Breydelstraat en de Elfde-Julistraat. Omleiding via de Julius Sabbestraat en omgekeerd. Parkeerverbod op volledige traject links en rechts. Bewoners kunnen aan hun woning met uitzondering tijdens de asfalteringswerken. Duur werken: 2 werkdagen.
Uitvoering 5. 
Kapelstraat: vanaf huisnummer 55 tot aan de Hazebeekstraat. Bewoners kunnen aan hun woning met uitzondering tijdens de asfalteringswerken. Duur: 2 werkdagen. Eenrichtingsverkeer tijdelijk opgeheven en plaatselijk verkeer toegelaten (geen doorgaand verkeer).
Uitvoering 6. 
Oostrozebekestraat: tussen de Tweede Doorsnijdstraat en de Tombroekstraat. Bewoners kunnen aan hun woning met uitzondering tijdens de asfalteringswerken. Duur: 2 werkdagen.De aannemer verwittigt schriftelijk alle rechtstreeks betrokken bewoners betreffende de aard/duur en impact van de werken alsook eventuele omleidingen. 

Werken Brugsestraat/Kapelstraat
De firma SOGA nv voert in opdracht van Aquafin herstellingswerken uit aan een deksel, gelegen op het kruispunt Brugsestraat/Kapelstraat in Hulste.  Uitvoering van 19 oktober tot en met 23 oktober 2015. De aannemer voorziet een doorgang (gelet op De Lijn) van 3,50 meter, alternerend verkeer De Kapelstraat wordt afgesloten met een omleiding via de Kantstraat.  De aannemer verwittigt schriftelijk de rechtstreeks betrokken bewoners betreffende de aard/duur en impact van de werken. 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 10.10.2015

Blue-bike kost voortaan 1 euro

Onlangs sloot de stad Oostende een overeenkomst met Blue-bike waardoor Oostendenaars voor het gebruik van een Blue-bikefiets voortaan maar 1 euro betalen.
Bedoeling is om het fietsen in de stad te bevorderen en de inwoners te stimuleren om (meer) gebruik te maken van het openbaar vervoer.
Het Blue-Bikesysteem is al een aantal jaren actief in diverse steden en gemeenten. Je vindt de blauwe fietsen intussen al aan 44 stations. Om ze te gebruiken, moet je eerst lid worden (10 euro per jaar of 3 euro voor studenten). Hou daarna je lidkaart voor de sleutelautomaat en de Blue-bike is de jouwe tot je weer terugkeert naar het station. Je betaalt maximum 3 euro per 24 uur. Maar in Oostende betaal je sinds 1 oktober dus slechts 1 euro, net als in Brugge, Leuven, Kortrijk of Mechelen!
Blue-bike is populair voor sporadisch woon-werkverkeer, dienstverplaatsingen, citytrips, familiebezoeken of een dagje shoppen... De comfortabele fiets heeft drie versnellingen en een ruim mandje waar je je spullen in kwijt kunt. De fiets is steeds vertrekkensklaar dankzij de goede zorgen van de Fietspuntmedewerkers.
De Blue-bikes zijn 24 op 24 beschikbaar in het lokale fietspunt aan het station of via de sleutelautomaat. 

Meer info op www.blue-bike.be.

Geplaatst op 10.10.2015

Zeilschip Mercator wordt gerenoveerd

De Mercator gaat voor renovatie het droogdok in en verliet daarvoor onlangs zijn vertrouwde stek! De werkzaamheden zullen ongeveer een jaar in beslag nemen.
De driemaster Mercator die in de jaren 30 werd gebouwd in England verlaat het Oostendse Mercatordok voor een grootse renovatie. Zowel de romp als de houten dekken krijgen een onderhoudsbeurt. De restoratie kost meer dan 3 miljoen euro en zal ongeveer één jaar in beslag nemen.
Het buitenvaren van het gigantische schip (78 meter lang en 11 meter breed) was een huzarenstukje. Dit gebeurde op dinsdag 29 september en de verhuis nam de hele dag in beslag. Rond 8 uur begon de uitvaart en omstreeks 20.30 uur kwam het schip aan op het scheepswerf van IDP.
Het buitenvaren lokte talloze mensen die rond de jachthaven van Oostende een kijkje kwamen nemen. Het is dan ook 55 jaar geleden dat het schip nog eens heeft uitgevaren. Sinds 1960 ligt de driemaster voor anker, waar het dienst doet als museum. Elk jaar komen er zowat 73.000 bezoekers naar het schip.
De werken zijn belangrijk omdat het schip aan het verouderen is. Zonder deze herstellingen zouden we het schip verliezen, alsook alle verhalen die het schip nog te vertellen heeft. Maar het is zeker dat ze niet op die manier wordt hersteld om terug op volle zee te varen. De herstellingen zijn noodzakelijk om te blijven dienen als museum en zinken te vermijden. In de toekomst wordt nog gekeken hoe de Mercator het best uitgespeeld kan worden. 

Heb je ook leuke plaatjes? Post ze met de hashtag #byebyeMercator op onze Facebookpagina.

Geplaatst op 10.10.2015

Geplande snelheids-, alcohol- en drugscontroles door de politiediensten - weekend van 10 en 11 oktober

Bijna elk weekend wordt de bevolking wakker geschud met een tragische balans van een resem zware verkeersongevallen. Niet zelden gaat het om auto-inzittenden die vooral in een weekendnacht als bestuurder of passagier zwaar gewond raken of zelfs het leven laten. De statistieken zijn duidelijk: de weekends blijven nog steeds de dodelijkste tol eisen. Op vraag van gouverneur Carl Decaluwé, die sterk begaan is met de verkeersveiligheid, organiseren de politiezones en de federale wegpolitie van West-Vlaanderen samen weekendcontroles tegen onaangepaste en overdreven snelheid en rijden onder invloed van alcohol of drugs. Hierbij gaat ook de nodige aandacht naar de derde prioriteit, namelijk de gordelplicht.Omdat een mix van handhaving en communicatie de beste resultaten oplevert, wordt telkens een deel van de geplande controles via de media aangekondigd.Hoewel de provincie West-Vlaanderen er in 2010 in geslaagd is het aantal dodelijke slachtoffers te halveren ten opzichte van het aantal van 2.000 (van 190 naar 93) is het noodzakelijk te blijven streven naar minder leed op onze wegen.Voor het weekend van 10 en 11 oktober zijn minstens 4 controles voorzien in volgende zones:
WEGPOLITIE WEST-VLAANDEREN
snelheidscontroles zonder onderschepping op zondag 11 oktober 2015 op de E 40 tussen Brugge en Aalter
GRENSLEIE ( Ledegem, Menen, Wevelgem)
alcoholcontroles
MIRA (Anzegem, Avelgem, Spiere-Helkijn, Waregem, Zwevegem)
alcohol- en drugscontroles
KOUTER (Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Oudenburg, Torhout)
alcoholcontroles Voor alle duidelijkheid dient aangestipt te worden dat ook op andere plaatsen en in andere politiezones snelheids- en alcoholcontroles kunnen uitgevoerd worden tijdens het komend weekend.

Geplaatst op 09.10.2015

650 bezoekers voor Open Bedrijven Dag 2015

De eerste zondag van oktober is al 25 jaar dé hoogdag voor meer dan 350 Belgische ondernemingen, duizenden werknemers en honderd-duizenden bezoekers. Dan is het Open Bedrijvendag. Het eendags-evenement heet dit jaar trouwens voor het eerst Voka Open Bedrijvendag. Vorig jaar trokken zo’n 650.000 kijklustigen op pad, en ook dit jaar zullen weer heel wat grote kleppers en verborgen parels het publiek weten in te palmen. Gastgemeenten zijn steden en gemeenten, die op Open Bedrijvendag de spotlights op de bedrijven in hun stad, gemeente of bedrijvenpark richten. Zo geven ze de lokale economie een duwtje in de rug en bezoekers de kans om te ontdekken wat er in hun buurt te beleven valt op economisch vlak. Een alternatieve citytrip met bedrijven als bezienswaardigheden! Je vindt de bedrijvige steden en gemeenten van editie 2015 verder op deze pagina. In de gastgemeenten liggen de open bedrijven op korte afstand van elkaar, waardoor je op één dag meerdere bedrijven kon bezoeken, misschien zelfs per fiets! Vaak gaan ook de deuren van enkele stads- of gemeentediensten open, zoals het containerpark, de politie, de brandweer, de bibliotheek,… en er werden dikwijls wedstrijden georganiseerd door de bedrijven. 

Bron : King George

Geplaatst op 09.10.2015

Bezoek autobedrijf D en B op OpenBedrijvendag 2015

Wat doet het autobedrijf
Zij herstellen en onderhouden voertuigen , verkopen jonge tweedehandse wagens, alsook Nieuwe wagens. Reeds 32 jaar gespecialiseerd in Mercedes, Als Bosch Car Service verzorgen zij ook het onderhoud aan alle andere merken. Verder baten D&B een Tankstation Power uit met bijhorende shop.
Tijdens de openberdrijvendag werden er demonstraties gegeven van wat er allemaal nagezien moet worden tijdens onderhoudsbeurt? Welke zijn de diverse filters en voor wat dienen ze? Wat doen we met scoopbeelden diagnoses van sensoren? Wat zijn CAN bussystemen en hoe worden die gecontroleerd? Hoe maken wij diagnose met Stardiagnosis Mercedes? Voor de kinderen was er een springkasteel en mochten ze een wagen beschilderen.  Na het draaien aan het rad van Mercedes en maakte met kans op een mooie prijs, kon men zich laten fotograferen aan een flitspaal en direct als bedankje van D & B mee naar huis nemen. 

De redactie Foto's ; Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 05.10.2015
3472 artikelspagina's: 1 ... 278 279 280 281 282 <<< 283 >>> 284 285 286 287 288 ... 348