Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Op woensdag 17 april hebben de Provincie West-Vlaanderen en partners een nieuwe een nieuwe gezinsspeurtocht gelanceerd.

Wallemote-Wolvenhof is na Bergelen (Wevelgem) het tweede provinciedomein met een Blob-zoektocht. Tijdens de speurtocht ontstaat er een leuke combinatie tussen natuur, erfgoed en plezier, en worden de speurneuzen spelenderwijs meegenomen naar de groenste plekjes van de Leiestreek.

Zoek mee naar het verdwenen familiejuweel

Deze gezinsspeurtocht is ontwikkeld voor gezinnen voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Tijdens hun tocht maken ze kennis met het spookje Wolf en Blob, een huppelend beukennootje met een fijne speurneus. Wolf en Blob hebben in een geheime gang van het kasteel een schatkaart gevonden waarmee ze op zoek gaan naar de dief van een diamanten broche.

Gezinnen kunnen deze speurtocht met een lengte van 2,5 km op eigen houtje doen. De brochure is gratis verkrijgbaar bij verschillende afhaalpunten in ’t West-Vlaamse hart of kan thuis gedownload en afgedrukt worden. Het parcours is geschikt voor buggy’s en rolstoelen.

Week van de Provinciedomeinen

De speurtocht wordt gelanceerd tijdens de Week van de Provinciedomeinen die plaatsvindt van zondag 14 april tot en met maandag 22 april, met als thema ‘Kom op adem’. 
Op maandag 22 april sluit de ‘Week van de provinciedomeinen’ feestelijk af met een gezinshappening in onder andere provinciedomein Wallemote-Wolvenhof. 

 

FVW / Bron: Provincie West-Vlaanderen

Geplaatst op 19.04.2019

Alweer vertraging voor werken aan verkeerswisselaar R8/A19

De start van de werken aan de verkeerswisselaar R8/A19 loopt opnieuw vertraging op, zo blijkt uit het antwoord op een schriftelijke vraag van Tine Soens (sp.a). “De verbinding tussen de R8 en A19 zorgt al jaren voor gevaarlijke situaties, met tientallen ongevallen tot gevolg, maar er komt maar geen schot in de zaak om het verkeersveiliger te maken.”

De verbeteringswerken lopen alweer vertraging op. Ondanks het feit dat de plannen voor de werken al bijna twintig jaar oud zijn, blijft de startdatum onbekend. De grondverwerving is volop aan de gang, maar van een aanbesteding is nog geen sprake. “Voor de werken werd nog geen omgevingsvergunning aangevraagd” zegt Tine Soens, Vlaams parlementslid, “het zal dus nog even duren voor er een structurele oplossing komt voor dit gevaarlijke punt.” Die omgevingsvergunning werd oorspronkelijk voorzien voor eind 2017.

“Naast de timing is ook het kostenplaatje een grote onbekende” vult Maxim Veys (gemeenteraadslid Kortrijk, sp.a) aan. In november 2017 vond nog een infomarkt plaats voor omwonenden en geïnteresseerden, toen werd uitgegaan van werken die in 2020 zouden afgerond zijn. Die deadline zal niet gehaald worden. We zien ook in de begroting dat enkel in 2020 middelen worden voorzien. Eind 2019 starten zal dus óók niet gebeuren.

De inrichting van de verkeerswisselaar is moeilijk leesbaar en veroorzaakt een slechte doorstroming op de R8. Jaarlijks veroorzaakt het punt tientallen ongevallen. “In het nieuwe plan verdwijnen de twee kruispunten met verkeerslichten en komt er een volwaardige wisselaar in de plaats” aldus Veys, “een stuk veiliger dus.”

Zowel Soens als Veys hopen dat een nieuwe Vlaamse regering de investeringen in openbare werken en wegen in West-Vlaanderen serieus aanzwengelt, en er een betere verdeling komt tussen de provincies.

“We worden serieus onderbedeeld in West-Vlaanderen, zeker vergeleken met Antwerpen. Ook VOKA zegt dat.”

 

FVW / Bron: Tine Soens

Geplaatst op 18.04.2019

Jobbeurs Waregem Expo - donderdag 25 april

Op donderdag 25 april organiseert De Werkplek, in samenwerking met VDAB, voor het 5e jaar een grote jobbeurs in Waregem Expo.

Maar liefst 55 standhouders met honderden effectieve vacatures zijn aanwezig tussen 13.00 en 16.30u.

Er is een mix van grote nationale spelers zoals B-Post, Lidl, Defensie, Action, ISS, Familiehulp en sterke regionale bedrijven zoals TVH, Stadsbader, Agristo, Willy Naessens, Alpro, Unilin, Skylux en Ziekenhuis Waregem die vacatures aanbieden voor zowel arbeiders, bedienden als hoger opgeleiden in ondermeer productie, zorg, retail, IT en bouw.

Inschrijving vooraf is niet nodig, parking is gratis.
Twee belangrijke tips voor de bezoekers: na 15u is het altijd iets rustiger op de beurs en vergeet niet om je CV mee te brengen!

Alle info vind je via www.jobevents.be

Wat: Jobevent Waregem
Waar: Waregem Expo
Wanneer: Donderdag 25 april van 13.00 tem 16.30u
Info: www.jobevents.be

 
FVW / Bron: Werkplus

Geplaatst op 18.04.2019

Buitenspeeldag gemeente Zwevegem

Op woensdag 24 april 2019 gaan kinderen opnieuw massaal buiten spelen. Op alle televisiezenders voor kinderen valt niks te beleven, des te meer reden om naar buiten te trekken. Voor de 12de keer neemt gemeente Zwevegem deel aan de Buitenspeeldag. Op site Transfo valt tussen 13.00 u. en 17.00 u. opnieuw heel wat te beleven voor jong en oud. Nieuw dit jaar zijn o.a. lasershooting, workshop streetdance en een heuse kleutertuin.

Je kan er ook de eerste speelweefselroute uittesten. Speelweefsel maakt kindvriendelijke verbindingen tussen verschillende (speel)plekken in de gemeente. De gemeentediensten brengen deze plekken stap voor stap in kaart.

De eerste speelroute ‘Met Zappie op stap’ is 4 km lang en brengt je langs speelpleintjes, groene ruimte, street art,… De wandeling kan makkelijk in twee opgesplitst worden indien je ze nog wil inkorten.
De leden van de kindergemeenteraad testen de route al voor je uit en deden voorstellen om ze nog attractiever te maken. Op basis van hun ideeën zal de speelroute nog verder evolueren zodat je ze meermaals kan bewandelen en steeds weer nieuwe ontdekkingen kan doen.

Kom op 24 april naar buiten en breng al je vrienden mee!

 
FVW / Bron: gemeente Zwevegem

Geplaatst op 18.04.2019

Lady Linn toegevoegd aan de line-up van Night of the Proms aan zee

Ook Lady Linn komt, naast de eerder aangekondigde artiesten Gérard Lenorman, John Miles, Regi, Milow en Bart Peeters, op donderdag 1 augustus mee op het podium van de allereerste Night of the Proms Summer Edition in Koksijde. Op het Kerkplein van Koksijde-Bad brengen het Antwerp Philharmonic Orchestra o.l.v. de Braziliaanse dirigente Alexandra Arrieche bekende nummers uit het lichtklassieke genre en begeleiden ze popartiesten die hun klassiekers vertolken.
Door haar voorliefde voor jazz omringde Lady Linn zich vijftien jaar geleden met zeven muzikanten (de band “Her magnificent seven”) en tourden ze twee jaar met covers van jazz- en swingnummers.
Vanaf 2006 begon ze met het schrijven van eigen nummers en dat resulteerde in februari 2008 in het eerste album Here we go again. Met de bijhorende singles brak ze met haar band door in Vlaanderen en scoorden ze verschillende radiohits als A love affair en That's allright. 
2009 was een top jaar: ze won voor het eerst een MIA voor ‘Beste Vrouwelijke Artieste’, werd bekroond met een gouden plaat voor ‘Here we go again’ en ontving tijdens de zomer nog de Radio 2 Zomerhit-trofee voor de Eddy Grant-cover I don’t wanna dance. Die single stond maar liefst 25 weken aan de top van de Ultratop.
Ondertussen won ze nog 2 MIA’s voor “Beste Popartiest” en “Beste vrouwelijke solo artiest”. Met een deelname in 2017 aan het VTM-programma Liefde voor Muziek bewees ze meermaals wat een fantastische stem ze heeft. 
Haar laatste album ‘Black Swan’ kwam vorig jaar uit en is reeds het vijfde full album voor Lady Linn.

Tickets 
Tickets voor Night of the Proms Summer Edition op 1 augustus in Koksijde kosten € 28 (staanplaats), € 35 (rolstoelplaats/begeleider) en € 45 (zitplaats) en zijn verkrijgbaar via www.teleticketservice.com, telefonisch via 070 345 345 (max. € 0,30/min.) en via de dienst Toerisme in Koksijde (ter plaatse).

Praktisch 
Wanneer: donderdag 1 augustus 2019 om 20.30 uur
Waar: Kerkplein, Koksijde-Bad
Info: www.visitkoksijde.be/notp - www.notp.com/belgie
Tickets: www.teleticketservice.com / Toerisme Koksijde

 
FVW / Bron: gemeente Koksijde

Geplaatst op 18.04.2019

Ontdek de lokale muziekhelden van Kortrijk

Vrijdagavond 26 april wordt Kortrijk Weide voor de gelegenheid omgedoopt tot Kortrijk Muziekweide. Maar liefst 40 lokale muziekacts tonen het beste van zichzelf op 10 verschillende podia. Stad Kortrijk slaat voor de derde keer de handen in elkaar met Poppunt en de muziekorganisaties in de stad. Doel is om het lokale muziektalent te ondersteunen en een duwtje in de rug te geven.

Lokale Helden Kortrijk: Muziekweide
Na de twee vorige erg succesvolle edities op het Buda-eiland (2015) en op Overleie (2017) slaat Stad Kortrijk op 26 april opnieuw de handen in elkaar met een aantal muziekorganisaties. De site op en rond Kortrijk Weide is dit keer het decor voor de derde editie van Lokale Helden in Kortrijk. Verwacht een staalkaart van de bruisende Kortrijkse muziekscene met een 40-tal acts op 10 verschillende podia.

Alle genres en niveaus komen aan bod: van heavy metal tot klassieke muziek, van amateur tot geoefend muzikant. Het eerste concert start om 19u30 en de laatste noten weerklinken om middernacht. Als bezoeker ga je op muzikale ontdekkingstocht en stel je je eigen programma samen. Alle concerten zijn bovendien gratis.

De focus ligt dit jaar op het nieuw ontwikkelde stadsdeel Kortrijk Weide. Het muzikale parcours strekt zich uit van Kaffee Damast, over The Level (Howest) en Tranzit tot de voormalige loodsen van houthandel Lagae in de Karel De Goedelaan.

Poppunt
Op vrijdagavond 26 april zet Poppunt overal in Vlaanderen en Brussel lokaal muzikaal talent extra in de spotlights. Veel verschillende café’s, ontmoetingscentra, cultuurcentra, jeugdhuizen,… doen dan de moeite om plaatselijk talent een optredenkans te bieden en om er een gezellige en toffe avond van te maken. Onder elke kerktoren huist het nodige muzikaal talent. Om dat talent aan te moedigen om bezig te blijven met muziek, het publiek de kans te geven om hun lokale helden aan het werk te zien en unieke samenwerkingen tussen organisaties, instellingen en podia allerhande te stimuleren, organiseert Poppunt de vijfde editie van 'Lokale Helden'.

Axel Ronse, schepen van cultuur: “We zetten keihard in op lokaal muziektalent in Kortrijk en zorgen voor professionele ondersteuning! Om jonge bands te laten groeien voorzien we zoveel mogelijk podiummogelijkheden. Zo stimuleren we kleine en grote concerten op terrassen, in cafés in de openbare ruimte… Kom en ontdek ons lokaal talent op Kortrijk Muziekweide en geniet.”

 
FVW / Bron: Stad Kortrijk

Geplaatst op 18.04.2019

Duinenwandeling ‘Op Exploratie In De Duinen’

Op donderdag 18 april 2019 neemt een gids bezoekers mee op ontdekking in de Simli-duinen. De wandeling start om 10.00 u. aan de Sint-Bernarduskerk in Nieuwpoort-Bad.

 

FVW / Bron: Stad Nieuwpoort

Geplaatst op 09.04.2019

13 restaurants serveren streekmenu voor kinderen

De Westhoek presenteert KD-menu’s met streekproducten

Samen met 13 restaurants uit de streek start Toerisme Westhoek (Westtoer) met een Westhoek KD-restaurantactie. De restaurants bieden vanaf de paasvakantie een

KD-menu aan voor kinderen. Dat menu bestaat uit streek- en seizoensproducten en een gratis KD-gadget. Hiermee wil de toeristische sector in de Westhoek nog sterker inzetten op familievriendelijkheid.

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer: “De Westhoek is een attractieve regio voor families. Daarom ontwikkelt Toerisme Westhoek al enkele jaren familievriendelijke toeristische producten. Na de Westhoek KD-fietsroutes, de KD-wandeltochten, het gezelschapsspel,… zijn onze kleinsten nu ook koning op restaurant dankzij de Westhoek KD-restaurantactie.”

Kinderen koning in Westhoek restaurants
Vanaf de start van de paasvakantie kan je in 13 restaurants, verspreid over de Westhoek, van een Westhoek KD-menu smullen. De menu’s bevatten een aperitiefje, een hoofdgerecht, een dessert en een drankje. Het menu met Westhoek KD-gadget/geschenkje kost maximaal € 15. Elk restaurant stelt z’n eigen menu samen en doet daarvoor beroep op verse streek- en seizoensproducten. Zo zetten ze in op korte keten, duurzaamheid en verse smaken. Wie het Westhoek KD-menu bestelt, kan tijdens het wachten spelletjes spelen uit de ‘Westhoek KD-Gazette’ en kan in dat krantje lezen over de andere KD-activiteiten.

“Deze actie wil kinderen doen genieten van streekeigen lekkers. Een worst met appelmoes en frietjes blijft mogelijk, alleen komt het vlees deze keer van een hoeveslagerij, de appelmoes van de appeltjes uit de boomgaard en de frietjes van de aardappelen van de boer om de hoek”, vertelt Valérie Heyman, regiomanager voor Toerisme Westhoek.

Westhoek KD-kinderjury
Een Westhoek KD-kinderjury beoordeelt de KD-menu’s in alle deelnemende restaurants. Kinderen tussen 6 en 12 jaar gaan regelmatig op stap om de menu’s te proeven en te beoordelen op diverse vlakken.

De 13 deelnemende restaurants:
Water en Vuur – Diksmuide
Restaurant Lettenburg – Diksmuide
Den Heksestoel – Heuvelland (Loker)
’t Hellegat – Heuvelland (Westouter)
Hoeve Ter Kerst – Hooglede
De Kippe – Houthulst
Depot – Ieper
Restaurant Terminus – Poperinge
De Reygaerd – Veurne
Schraevenacker – Vleteren
Resto Bazil – Vleteren
Vredig Gerecht – Wervik
Oude Kaasmakerij - Zonnebeke
Stripfiguren wijzen de weg

Dat de Westhoek erg kindvriendelijk is, bewijzen ook de K(a)D(ee)s. Deze 2 stripfiguren, Jaek en Nink, maken je wegwijs in de Westhoek en zorgen onderweg voor leuke activiteiten. Toerisme Westhoek ontwikkelde als eerste groene regio in Vlaanderen ook kindvriendelijke KD-fietsroutes. Later volgden er kindvriendelijke wandeltochten en werden er opleidingen gegeven aan logies die zich familievriendelijk willen profileren. Toerisme Westhoek realiseerde ook een overzichtskaart met het familievriendelijk aanbod in de Westhoek (Grenzeloos familieplezier). Met het Westhoek KD-menu vervolledigt ze nu het aanbod naar gezelschappen die met kinderen de Westhoek bezoeken.

De Westhoek KD menu’s werden gerealiseerd in het kader van het Leaderproject Copyright Westhoek waarbinnen vooral wordt ingezet op streekproducten en couleur locale.

 

FVW / Bron: Westhoek

Geplaatst op 09.04.2019

Afscheid ereburgemeester Hendrik Laridon Diksmuide

n de Sint-Niklaaskerk van Diksmuide werd op vrijdag 5 april massal afscheid genomen van Hendrik Laridon, erburgemeester van Diksmuide. Hendrik Laridon was 27 jaar burgemeester van de stad Diksmuide. Hij was net 84 jaar geworden.
Hendrik Laridon, ereburgemeester en ereprovincieraadslid, overleed op 30 maart. Tijdens de begrafenisplechtigheid overschouwde zijn dochter Lies (CD&V) het leven van haar vader. Lies is begonnen aan haar derde bestuursperiode als burgemeester van Diksmuide.

"Je toonde leiderschap in de politiek. Voor je geliefde provincie West-Vlaanderen trok je zo vaak naar het Provinciaal Hof in Brugge. Je was erg fier toen de Provincie het Esenkasteel aankocht en dit uitbouwde tot streekhuis voor de Westhoek. 
En voor je geliefde stad Diksmuide was je zo graag de burgervader. Twee fusies heb je meegemaakt. Je was een burgemeester “van” en “voor” iedereen 27 jaar lang. De partijslogans “omdat mensen belangrijk zijn” of “midden de mensen” leken jou als volksmens echt op het lijf geschreven. Het waren andere tijden dan nu waar de sociale media de wereld lijken te beheersen. Je was fier dat Diksmuide al in de jaren 70-80 een zwembad, een muziekschool, een cultureel centrum, een bibliotheek, sportterreinen, ontmoetingszalen in de dorpen … had. Je was een man van “doen” en had de gave van het “woord” …veel eerder dan een man van studies, boeken, teksten en grote theorieën."

Stiptheid
"Je stiptheid was legendarisch. Je uurwerk stond dan ook steevast 5 minuten voor op de tijd. Stiptheid vond jij de hoogste vorm van respect voor de anderen. Je zei dan ook vaak dat je door zélf op tijd te komen, je al veel tijd verloren had in vergaderingen waar je geen voorzitter was. Je was ook altijd vroeg uit de veren: de boekhouding in orde brengen, de vrachtwagen laden of lossen of ja zelfs om 6.30u al gaan zwemmen. Ooit belegde je een vergadering over het Esenkasteel om 6u ’s morgens, terwijl de gedeputeerde eerst dacht dat het om 6u ’s avonds was." Aldus Lies Laridon.

 
FVW / Bron: Lies Laridon

Geplaatst op 08.04.2019

200 miljoen euro voor extra plaatsen in de klas

De volgende 3 jaar komen er 18.500 plaatsen bij in 135 scholen in Vlaanderen en Brussel. Het gaat om 16.200 plaatsen in het secundair onderwijs en bijna 2.300 plaatsen in het basisonderwijs. Daarvoor investeren we 151 miljoen euro. Dat heeft de Vlaamse Regering op initiatief van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits beslist. Daarnaast investeren we nog eens 50 miljoen euro extra voor bijkomende plaatsen in de klas in onder andere Aalst, Gent, Antwerpen, Brussel en de Vlaamse Rand. De voorbije jaren werd vooral in extra plaatsen in het basisonderwijs geïnvesteerd. Nu is er door de groei van het leerlingenaantal in het secundair onderwijs een inhaalbeweging in schoolcapaciteit nodig.

In Vlaanderen en Brussel groeit het aantal leerlingen in de scholen. Om de groei duidelijk in kaart te brengen is er deze legislatuur voor het eerst een capaciteitsmonitor schoolinfrastructuur opgemaakt. Die wetenschappelijke studie geeft aan wat het aanbod aan plaatsen is van scholen in steden en gemeenten en waar er plaatsen tekort zullen zijn. Zo kunnen gemeenten en scholen beter plannen en op lange termijn werken.

Eind 2018 werd een tweede capaciteitsmonitor schoolinfrastructuur voorgesteld die de noden tot het schooljaar 2024-2025 in kaart heeft gebracht. In deze nieuwe capaciteitsmonitor wordt voor het eerst het secundair onderwijs onder de loep genomen. De grootste tekorten in het basisonderwijs zijn namelijk door de investeringen van de voorbije jaren grotendeels weggewerkt. Sinds 2010 werd er alles samen 372 miljoen euro geïnvesteerd in 40.000 extra plaatsen in de klas, waarvan er al meer dan 20.000 werden gerealiseerd. De overige 20.000 zijn toegewezen maar zijn nog niet volledig gerealiseerd op het veld.

De komende jaren verwachten de onderzoekers een tekort van 58.500 plaatsen in het secundair onderwijs tegen het schooljaar 2024-2025. Voor 2019, 2020 en 2021 investeert Vlaanderen 151 miljoen euro in 18.500 extra plaatsen in de klas in Vlaanderen en Brussel. Daarnaast hebben we vandaag beslist om nog eens 50 miljoen euro extra te investeren voor bijkomende plaatsen in de klas. Dat is een belangrijke stap om ook het tekort aan plaatsen in het secundair onderwijs op te vangen. Ook na 2021 zullen er nog investeringen nodig zijn. Naast de extra capaciteitsmiddelen die worden vrijgemaakt voor extra plaatsen in de klas, zijn er ook via andere kanalen zoals huursubsidies mogelijkheden om op relatief korte termijn extra plaatsen in de klas te realiseren.

18.500 plaatsen extra in de klas

Er werden 29 steden en gemeenten in Vlaanderen en Brussel geselecteerd op basis van de grootste capaciteitsnoden. Daarbij werd niet enkel naar absolute tekorten gekeken, maar ook naar relatieve tekorten. In sommige gemeenten en steden is het aanbod kleiner, maar zijn de tekorten ten opzichte van dat aanbod groot. Er komen ruim 16.200 plaatsen bij in het secundair onderwijs. Concreet komen er in Antwerpen 1.702 plaatsen bij, in Mechelen komen er 1.414 bij en in Gent 1.454. In een aantal steden worden ook nog tekorten voor het basisonderwijs weggewerkt, zo komen er in Antwerpen 696 plaatsen bij, in Brussel 979, in Gent 281 en in Dilbeek 338.

Scholen in de geselecteerde gemeenten hadden tot 15 januari 2019 de tijd om projecten voor te stellen. Dat gebeurde via de lokale werkgroepen met alle onderwijsverstrekkers onder leiding van de lokale overheid. Vandaag werden 135 projecten goedgekeurd.

50 miljoen euro extra

Daarnaast heeft de Vlaamse Regering vandaag op initiatief van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits beslist om bijkomend nog eens 50 miljoen euro te investeren in extra plaatsen in de klas. Daarvan gaat 4,8 miljoen euro naar bijkomende plaatsen in de klas in Aalst, 4,5 miljoen euro voor bijkomende plaatsen in Gent, 4,5 miljoen euro voor bijkomende plaatsen in Brussel, 9 miljoen euro extra voor bijkomende plaatsen in Antwerpen en 3 miljoen euro voor de Vlaamse Rand, met name voor Halle, Vilvoorde en Zaventem. 18 miljoen euro zal nog verdeeld worden voor prioritaire projecten in het gesubsidieerd onderwijs in heel Vlaanderen en dan is er nog ruim 6 miljoen euro extra toe te kennen.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Vandaag zetten we een belangrijke nieuwe stap om het tekort aan plaatsen in scholen in Vlaanderen en Brussel weg te werken. We investeren de volgende jaren 200 miljoen euro in extra plaatsen in de klas in Vlaanderen en Brussel. Met 150 miljoen daarvan creëren we 18.500 bijkomende plaatsen, waarvan ruim 16.000 in het secundair onderwijs. De focus verschuift nu dus naar het secundair onderwijs. Daarbovenop hebben we beslist om nog eens in 50 miljoen euro extra te voorzien voor bijkomende plaatsen in de klas. Sinds 2010 werd intussen al 372 miljoen euro toegekend voor 40.000 extra plaatsen in de klas. Daarvan zijn er al 20.000 gerealiseerd. Dankzij die investeringen zijn de tekorten in het basisonderwijs grotendeels weggewerkt. In Antwerpen, Gent, Brussel en Dilbeek wordt de komende jaren wel nog extra in capaciteit voor het basisonderwijs geïnvesteerd. ”

Hieronder kan u de lijst met het aantal bijkomende plaatsen per gemeente/stad vinden. In bijlage kan u de lijst met geselecteerde scholen en het aantal extra plaatsen vinden.

 

FVW / Bron: Kabinet Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits

Geplaatst op 08.04.2019
4354 artikelspagina's: 1 2 3 <<< 4 >>> 5 6 7 8 9 10 11 ... 436