Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Duives Park / Verduiveld Gullegem

Wie gezelschap zoekt om de Rode Duivels aan te moedigen tijdens hun wedstrijden op het WK voetbal, kan terecht bij Verduiveld Gullegem, dat in het Park van Wevelgem tijdens het evenement Duivels Park, of aan de Dwarsschuur in Gullegem tijdens Verduiveld Gullegem. Beide evenementen zijn gratis.

 
FVW / Bron: Gemeente Wevelgem

Geplaatst op 16.06.2018

Gemeente Wevelgem deelt fietshelmen uit

De Gemeente Wevelgem deelt deze maand 530 fietshelmen uit aan de scholen, 25 stuks voor elke vestiging van het basisonderwijs en 25 stuks per graad in de middelbare scholen. "Die helmen kunnen de scholieren gebruiken tijdens fietsuitstapjes." zegt schepen van Mobiliteit Marie De Clerck (CD&V). De klassen van het vijfde leerjaar van Vrije Lagere School de Gulleboom Gullegem testten de helmen als eerste uit.

 
FVW / Foto FVW

Geplaatst op 16.06.2018

Nieuwe tentoonstelling ‘een stad vol stellingen’ – de wederopbouw van Nieuwpoort-stad na WO I’

Deze tentoonstelling loopt in het bezoekerscentrum Westfront van 24 juni 2018 tot en met 17 juni 2019 en is tijdens de gewone openingsuren van Westfront Nieuwpoort te bezoeken: dagelijks van 10.00 tot 17.00 u., behalve op maandag.

Het bezoek is inbegrepen in de normale ticketprijs (€ 7). Tickets zijn verkrijgbaar in Westfront Nieuwpoort, bij de dienst toerisme, dienst cultuur en o
nline via www.westfrontnieuwpoort.be. 
Nieuwpoort heeft een opmerkelijke geschiedenis. De stad werd gesticht in 1163 en was verschillende keren het decor voor veldslagen of belegeringen.
Het befaamde sluizencomplex de Ganzepoot en de stad Nieuwpoort worden in 1914 het doelwit van talloze Duitse artilleriebeschietingen. Na vier jaar rondvliegende granaten bleef van de Ganzepoot en de stad Nieuwpoort alleen nog modder en puin over. 
Heropbouw van stad en platteland. Architectuur en Oorlog. Scheppen en vernielen. Dit lijken volslagen tegengestelde begrippen. Hun dynamiek ligt echter in elkaars verlengde: wat niet voor renovatie in aanmerking komt, moet herbouwd worden. Of mag het iets echt nieuws worden? Nieuwpoort speelde als voormalige frontstad een unieke rol in de Groote Oorlog. Denk maar aan het eindpunt van de Duitse inval en het beginpunt van het westelijk front, waar de loopgravenoorlog begon. Dankzij de onderwaterzetting van de IJzervlakte werden de aanvoerhavens Duinkerke en Calais gered. Helaas was de quasi complete vernieling van de stad en het platteland de loodzware tol die ze hebben moeten betalen. De stad die zo zwaar werd getroffen tijdens Wereldoorlog I werd in de jaren 1920-1925 volledig heropgebouwd. Jozef Viérin was één van de belangrijkste wederopbouwarchitecten. Hij werkte een samenhangend stadsontwerp uit dat Nieuwpoort-Stad een eigen identiteit bezorgde. Toch zijn in er in Nieuwpoort nog steeds authentieke voorbeelden van de oorlogsarchitectuur terug te vinden zoals de bunkers in Ramskapelle en Bommenvrij. Deze gebouwen herinneren ons aan wat we best nooit vergeten.
Met deze tentoonstelling zullen de vele inspanningen van onze voorouders niet vergeten worden!

 
FVW / Bron: Stad Nieuwpoort

Geplaatst op 16.06.2018

The American Legion overhandigt eerste certificaat van adoptie aan museumuitbater Niek Benoot

Op Hooge Crater Cemetery, gelegen langs de Menenstraat in Zillebeke, recht tegenover het Museum Hooge Crater, overhandigde joseph Schram, commander van Flanders Field Post BE02 het eerste certificaat van adoptie aan Niek Benoot, die intekende op het project “adopt-a-US-Tommy”.

Het project bestaat uit het adopteren van een graf of een naam op de muur der vermisten van een gesneuvelde Amerikaan die vocht onder het Gemenebest zoals onder andere Australië, het Verenigd Koninkrijk, Canada, … Deze adoptie is in tegenstelling tot het eerste programma niet enkel voor slachtoffers uit WO I, maar ook voor slachtoffers uit WO II. Ondertussen namen al een honderdtal mensen deel aan dit tweede adoptieproject. Zij krijgen hun certificaat op 15 september aan de Menenpoort. Niek kreeg zijn certificaat nu al omdat hij zich al jaren inzet voor de oorlogsherdenking.
Niek Benoot werd adopter van het graf van Private William Lukeis, geboren in de staat Colorado (USA), uitgeweken naar Australië, waar hij dan ook de wapens opnam en jammerlijk sneuvelde in 1917. Hij werd begraven op Hooge Crater Cemetery.
Niek doet ook opzoekingswerk. Wie was hij? Waarom kwam hij naar hier? Bestaat er een foto van hem? hij probeert zijn familie terug te vinden en te contacteren. “Zo krijgen graf en naam een gezicht. Dat boeit onze bezoekers ook meer.” Aldus Niek Benoot.
“Uit ervaring met het eerste project van ‘adopt-a-US-Tommy’ weten we dat het opzoekingswerk tot prachtige resultaten leidt, waaronder bezoeken van Amerikaanse familie en adopters die naar familie reizen met foto’s en info”, zegt Kristin Eetezonne.

 
FVW / Foto FVW

Geplaatst op 16.06.2018

Sven Gatz erkent nieuwe lokale radio’s

Op voorstel van minister van Media Sven Gatz heeft de Vlaamse Regering twaalf nieuwe lokale radio’s erkend. Met deze erkenningen is de grote ronde, die via twee oproepen verliep, van nieuwe erkenningen voor lokale radio’s afgerond. Sven Gatz erkende in deze ronde in totaal 121 radio’s.

Minister van Media Sven Gatz koppelde de decretaal verplichte vernieuwing van de vergunningen voor de lokale radio’s aan de creatie van een nieuw frequentieplan. Sven Gatz:
“Op die manier wil ik de lokale radio’s commercieel leefbaarder en kwalitatief sterker maken, zonder dat ze hun lokale binding verliezen. Door een herschikking en samenvoeging van flink wat frequenties in pakketten krijgen de nieuwe lokale radiostations een breder draagvlak en groter publieksbereik.”

Van de nu 121 radio’s die erkend werden, hebben er 38 een pakket met 1 frequentie, 60 een pakket met 2 frequenties en 23 een pakket met 3 frequenties. Er zijn nu meer lokale radio’s erkend dan in de voorgaande ronde, toen er 105 radio’s erkend werden.

Gespreid over de provincies ziet het plaatje er zo uit: in de provincie Antwerpen werden 29 radio’s erkend, in Limburg 19, in Oost-Vlaanderen 28, in Vlaams-Brabant 17 en in West-Vlaanderen 27. In Brussel kreeg, naast Bruzz, 1 lokale radio een erkenning. Voor 2 opengestelde frequentiepakketten (in het Oost-Vlaamse Aalter en in het Antwerpse Essen) kon na twee oproepen geen erkenning worden toegekend, omdat er geen kandidaten opdaagden.

De 12 nieuw erkende radio’s kunnen nu een zendvergunning aanvragen bij de Vlaamse Regulator van de Media. Van zodra ze van de VRM een vergunning hebben gekregen, kunnen ze hun uitzendingen starten.

Zoals bekend passen de erkenningsrondes voor de lokale radio’s in een grotere hervorming van het radiolandschap. Naast de versterking van de lokale zenders, wil minister Gatz het hele landelijke radiolandschap laten overschakelen op digitale radio, een operatie die volop bezig is in Europa. De publieke radiostations in Vlaanderen (Radio1, Radio2, Klara, MNM en Studio Brussel) zitten al op DAB+, de landelijke commerciële radio’s (Q Music, Joe FM en Nostalgie) moeten ten laatste in september volgen. De minister riep ook een nieuwe soort van radiozenders in het leven, de commerciële netwerkradio’s. Deze vier netwerkradio’s met een voornamelijk stedelijke dekking zijn al of komen dit jaar nog in de ether. Vanaf september volgend jaar zullen ook zij op DAB+ beginnen uitzenden.

BDK / Bron: Kabinet Vlaams minister van Media Sven Gatz

Geplaatst op 16.06.2018

Kansarmoede bestrijden doe je op verschillende fronten: OCMW keurt vijf projecten goed i.f.v. tewerkstelling en coaching

De kansarmoedeindex geeft aan dat de opleiding van de ouders, de arbeidssituatie en het inkomen het grootste probleem vormen in onze stad. Het OCMW Blankenberge heeft de afgelopen weken en maanden enkele dossiers in voorbereiding gebracht die gisterenavond op voordracht van de Open Vld / N-VA meerderheid werden goedgekeurd op de Raad voor Maatschappelijk Welzijn.

Het betreffen verschillende initiatieven die betrokkenen zowel bij de psychosociale ontwikkeling vooruit willen helpen als hen ook concrete vaardigheden willen bijbrengen. Zo starten we binnenkort het Project Rijbewijs B, een Vrijetijdsproject, een Poetsopleiding, een Volkstuinproject en het Project Chapeau op.

OCMW-voorzitter Björn Prasse: “Om de kansen op de arbeidsmarkt te verhogen maar tevens om het eigen huishouden beter te doen verlopen is een poetsopleiding op maat van de doelgroep aangewezen. Bij kwetsbare gezinnen zijn deze basisvaardigheden niet steeds aanwezig. Voor de kinderen in het gezin leidt dit soms tot onaanvaardbare en zelfs gevaarlijke situaties.”

Bij het toeleiden van mensen uit de doelgroep naar deze projecten stellen we vast dat er een groep is met veel randproblemen. Deze multi-problemcases hebben nog een persoonlijke weg af te leggen vooraleer aan werk kan gedacht worden. De randproblemen kunnen gaan over huisvesting, psychische kwetsbaarheid, een verslavingsproblematiek, gezins- of relationele problemen, afwezigheid van een positief sociaal netwerk, schuldenlast, etc. Voor het in kaart brengen van deze problemen en het uitwerken van een actieplan om hieraan te werken, met het stellen van prioriteiten en een timing, concrete stappenplan zal OCMW Blankenberge een beroep doen op de externe begeleidingsdienst VZW Thepco. Daarnaast willen we uit die groep mensen bij elkaar te brengen die een interesseveld delen zodat we hen ook het bestaande aanbod sport en cultuur in onze stad kunnen leren kennen.

Fractieleider voor N-VA Nadia Cloetens: “Waar het om draait is dat mensen via dergelijke projecten tijdelijke werkervaring opdoen. Zo kweken ze de juiste arbeidsattitudes aan en krijgen ze de kans hun competenties bij te schaven in een reële context.”

Uit de vormingen bij Open School kwam het idee om de doelgroep ook te laten werken in de tuin. De recente volkstuintjes zijn hierbij een opportuniteit. Het samen werken in de tuin is een positieve en gezonde buitenactiviteit en leert ze zorg dragen, verantwoordelijkheid opnemen, plannen, organiseren, volhouden bij tegenslag. Het project sluit ook aan op de bestaande projecten rond gezonde en betaalbare voeding.

Voorzitter Björn Prasse: “In samenwerking met OCMW Brugge en Knokke Heist én met middelen uit de regierol sociale economie en streekoverleg Kust zullen vijftien kandidaten op basis van hun motivatie en inzet tijdens hun traject naar werk geselecteerd kunnen worden voor een tweeledig traject voor het behalen van een rijbewijs B. De vijftien cursisten volgen samen een cursus theorie van 60 uur. Wie geslaagd is mag instappen op het praktijkverhaal. Tegelijk sluiten we een individueel microkrediet af om hen een deeltje van de kost mee te laten financieren.”

BDK / Bron Stad Blankenberge

Geplaatst op 16.06.2018

Jeugddienst Gemeente Zwevegem zoekt dringend animatoren!

Grabbelpas, Petoeter en de speelpleinwerking gaan op zoek naar extra moni’s voor de zomervakantie. Ben je minstens 15 jaar en kan je goed omgaan met kinderen? Ben je één of meerdere weken vrij tussen 2 en 20 juli en/of 6 en 31 augustus?
Dan ben jij echt degene die we zoeken!


Als animator kan je kiezen uit verschillende werkingen: peuters, kleuters of kinderen uit het lager onderwijs. Naast het maken van heel wat nieuwe vrienden krijg je er ook een vrijwilligersvergoeding bovenop.
Enthousiast maar geen ervaring? Niet erg! Er staan heel wat animatoren klaar om je alle kneepjes van het vak te leren.

Als animator aan de slag of wil je meer info?
Stuur een mailtje met jouw vragen en/of contactgegevens naar jeugd@zwevegem.be.

FVW / Bron: Gemeente Zwevegem

Geplaatst op 16.06.2018

Politiezone Vlas en inspectiediensten voeren gezamenlijke controleactie op zwaar vervoer uit

Politiezone Vlas en inspectiediensten voeren gezamenlijke controleactie op zwaar vervoer uit: 64 voertuigen en 73 bestuurders en inzittenden grondig gecontroleerd Op donderdagvoormiddag 14 juni 2018 voerden de Politiezone Vlas, de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) en de Rijksinstituut voor de Sociale Verzekering van Zelfstandigen (RSVZ) een gezamenlijke controleactie in het verkeer uit. De leiding van de controleactie was in handen van de PZ Vlas verkeerspolitie. De controlepost stond opgesteld in de Brugsesteenweg in Kuurne. De focus lag op het controleren van bestelwagens, vrachtwagens en hun bestuurders. Geen enkele bestuurder had te veel gedronken maar er werden wel heel wat andere inbreuken vastgesteld.

Vaststellingen PZ Vlas bij 64 bestuurders: - 64 bestuurders legden een alcoholtest af, niemand had te veel gedronken; 1 bestuurder kon geen geldige vervoersvergunning voorleggen; 1 bestuurder was in overtreding met de rij- en rusttijden; 1 bestuurder reed met een vervallen ijking van zijn tachograaf; 1 bestuurder reed met een lading die te hoog was; 1 bestuurder deed uitzonderlijk vervoer met een verlopen vergunning; 2 bestuurders reden met een niet ingeschreven voertuig; 4 bestuurders hadden hun verzekeringsdocument niet bij; 2 bestuurders hadden geen geldig rijbewijs; 5 bestuurders reden met een vervallen keuringsbewijs; 1 vrachtwagen had defecte lichten.

Vaststellingen RVA-RSVZ bij 73 bestuurders en inzittenden:
2 inbreuken tegen de aangifte van tewerkstelling (Dimona); 1 inbreuk op de deeltijdse arbeid; 1 inbreuk tegen de ziekte- en invaliditeitsverzekering bij het RIZIV; 5 inbreuken tegen de werkloosheidsuitkering; 1 verder onderzoek inzake de aangifte van overuren werd opgestart; 1 inbreuk wegens het niet betalen van de sociale bijdrage; 1 inbreuk schijnzelfstandigheid.

PZ Vlas: “De controleactie in Kuurne verliep vlot en zonder incidenten. Het is nodig dat de drie partners binnenkort nieuwe gezamenlijke controleacties uitvoeren.”

BDK / Bron PZ Vlas

Geplaatst op 15.06.2018

Kansarmoede stijgt in heel Vlaanderen, spijtig genoeg ook in Blankenberge.

Kansarmoede-index van Vlaanderen door Kind en Gezin bekendgemaakt.

De kansarmoede-index voor kinderen van 2017 wordt vandaag gepubliceerd door Kind en Gezin. In Blankenberge bedraagt de index 34,53%. Een stijging met 3% per jaar is vast te stellen de afgelopen jaren. Björn Prasse, voorzitter OCMW Blankenberge, heeft voor de bekendmaking van de cijfers een gesprek gehad met Kind en Gezin om de oorzaken hiervan te onderzoeken en geeft wat duiding bij de cijfers. “Dat de cijfers stijgen is niet goed. Dat moet je durven onder ogen zien. Het is zelfs verontrustend dat bij een stijgende tewerkstellingsgraad en een groeiende economie kinderkansarmoede niet afneemt. Ook over heel Vlaanderen niet, integendeel. Maar we blijven inzetten op tegenmaatregelen.”, aldus Prasse.

Het stimulatieniveau voor het kind, de gezondheid en huisvesting
Wat betreft deze eerste drie parameters scoren we nog relatief goed. Tijdens wekelijkse ontmoetingsmomenten als ’t Kindernestje en Daya, op het evenement Spots op Ukkies alsook op onze maandelijkse oudercafés waarbij we in juni Peter Adriaenssens mogen verwelkomen over het thema ‘hechten’, proberen we maximaal in te zetten op het ondersteunen van ouders bij het opvoeden van hun kinderen. Gezondheid, zowel fysiek als geestelijk, vormt hierbij steeds de rode draad. Ook op het domein huisvesting zetten OCMW, Stad Blankenberge en ook de wijkdienst van de politie zich actief in om woningen van slechte kwaliteit op te sporen zodat iedereen binnen Blankenberge in een degelijke en gezonde woning terecht kan. Er is uiteraard nog werk maar die strijd voeren we al enkele jaren vanop verschillende fronten.

Beschikbaar maandinkomen, opleiding ouders, arbeidssituatie ouders
Op deze drie parameters, die inhoudelijk sterk verbonden zijn met elkaar, scoren we hoog. De oplossing vereist een aanpak op lange termijn. Voorzitter Prasse: “Ook op dit niveau zetten we sterk in maar de resultaten moeten beter. Sommige projecten zijn te weinig coachend en te schools. De aanpak moet soms van meer directe betrokkenheid doordrongen zijn.”
In november 2017 jl. nog werd het team van Jobkracht 10 (dienst tewerkstelling en activering van OCMW Blankenberge) uitgebreid met twee maatschappelijk assistenten die vanaf de toekenning van het leefloon starten met een intensieve begeleiding en opvolging van de leefloongerechtigde. Deze maatgerichte aanpak heeft als doelstelling leefloongerechtigden zowel individueel als in groep stapsgewijs generieke en technische competenties laten opbouwen. Een divers aanbod aan werkvormen zoals individuele gesprekvoering, vorming, opleiding, werkateliers, stages, gemeenschapsdienst, tewerkstelling art.60 en taaltrajecten stelt Jobkracht 10 in staat om deze heterogene doelgroep maximaal te activeren en anderzijds ook de motivatie van de doelgroep binnen hun individueel traject te verhogen waardoor de kans op een positievere door- of uitstroom naar de arbeidsmarkt beoogd wordt. Op korte termijn liggen nieuwe projecten zoals Chapeau, de Kokkerel, het Groenproject, de Poetsopleiding en het Project Rijbewijs B ter goedkeuring voor om nog effectiever in te spelen op de specifieke noden en behoeften van de doelgroep.

Kinderopvang
Kinderopvang wordt door ons beleid gezien als een hefboom in de strijd tegen kinderkansarmoede. De opvang van jonge kinderen maakt het voor ouders niet alleen mogelijk om een opleiding te volgen of een job uit te oefenen. Kwaliteitsvolle kinderopvang biedt ook heel wat kansen voor kinderen in armoede: hun ontwikkeling wordt gestimuleerd en ze leren op een positieve manier omgaan met andere kinderen. Ouders kunnen er dan weer een sociaal netwerk opbouwen.
In het najaar van 2017 werd een projectaanvraag ingediend om de kinderopvang in Blankenberge uit te breiden, dit werd echter niet weerhouden door Kind en Gezin. Ook dit voorjaar gaan we opnieuw een aanvraag tot uitbreiding indienen. In de toekomst blijven de lokale beleidsmakers streven naar meer kinderopvangplaatsen. Voorzitter Björn Prasse: “Bij het uittekenen van het project van het nieuwe woonzorgcentrum willen we een kinderdagverblijf voor personeelsleden integreren. Een service voor het soms schaarse zorgpersoneel en meteen ook meer plaatsen die vrijkomen in de reguliere kinderopvang voor onze inwoners.” Ook een locatie voor externe opvang is hierbij niet uitgesloten.

FVW / Bron: Stad Blankenberge
 

Geplaatst op 15.06.2018

100.000 bezoekers voor expo ‘600.000 beelden – 600.000 namen’ in provinciedomein De Palingbeek

Op donderdag 29 maart openden de Provincie West-Vlaanderen, vzw Kunst en kunstenaar Koen Vanmechelen de expo ‘600.000 beelden – 600.000 namen’.

Op donderdag 14 juni, zo’n twee en een halve maand na de opening, staat de teller die Westtoer installeerde, op 100.000 bezoekers, een groot succes.

Nog tot en met 11 november 2018 kan het ruime publiek de land art-installatie van 3 hectare van Koen Vanmechelen met de 600.000 beeldjes, in het niemandsland van de frontzone in provinciedomein De Palingbeek in Zillebeke (Ieper) gratis bezichtigen.

De land-art-installatie en 600.000 beelden
De land-art-installatie symboliseert de hergeboorte van een hoopvol verlangen naar een nieuwe, meer vredevolle wereld. Het grote oerei in het midden staat op barsten. Dit verbeeldt de toekomst en voorspelt de geboorte van de nieuwe mens. Rond het ei werden de 600.000 kleien beeldjes in de vorm van Pangea geplaatst, het supercontinent.
De beeldjes tonen de ruggengraat van een gebogen figuur die zich lijkt te bezinnen. De ruggengraat symboliseert de kracht van het leven, de vastberadenheid om verder te gaan, om te bouwen en niet te breken.
Ook Vanmechelen’s bronzen sculptuur, een nest uit uitvergrote kippenpoten dat een fossiele ei omarmt, en een glazen vitrine gevuld met dogtags maken deel uit van de installatie. Samen vormen ze een ode aan een nieuwe toekomst gegrond in de herinnering van de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog.
Het tweede deel van de installatie bestaat uit een poëzieparcours. Poëziecurator Willy Tibergien, selecteerde oorlogsgedichten die auditief en/of visueel worden voorgesteld langs een verhoogd houten wandelparcours door de krater van ‘The Bluff’. Het parcours eindigt bij ‘de Cosmogolem’, een houten sculptuur van Koen Vanmechelen.

Het GoneWest-beeldenproject ‘CWRM’
De expo kadert in ‘ComingWorldRememberMe’(CWRM). CWRM is het beeldende kunstproject binnen GoneWest, het culturele programma van de Provincie West-Vlaanderen voor de herdenking van WOI. CWRM werd uitgewerkt door curator Jan Moeyaert (vzw kunst) en kunstenaar Koen Vanmechelen.

De opbouw van de expo
Begin februari 2018 werd gestart met de opbouw van de expo in provinciedomein De Palingbeek. Er werden per dag zo’n 12.000 beeldjes door ongeveer 80 personen geplaatst. In totaal hielpen ongeveer 4.000 vrijwilligers.

Het maken van 600.000 beeldjes door 170.000 personen
Gedurende de vijf herdenkingsjaren, van 2014 tot en met 2018, werden workshops en belevingsateliers georganiseerd met als doel 600.000 beelden uit klei te maken. Elk beeldje staat voor één van de slachtoffers die tijdens WOI het leven lieten in België. Bij elk beeldje hoort een ‘dogtag’ met daarop de naam van een maker en de naam van een slachtoffer van op de ‘Namenlijst’ van het In Flanders Fields Museum (IFFM), eveneens een GoneWest-project.

Deelnemen aan een belevingsatelier en zo peter of meter worden van een beeldje kostte
5 euro. De helft van dit bedrag werd gebruikt voor de productie van de land art installatie. De andere helft gaat naar goede doelen.
Met de opbrengst van CWRM zal enerzijds Chido Govera met het project 
‘Future of Hope’ in Zimbabwe en anderzijds het ‘Centre for Children in Vulnerable Situations’ (CCVS) met projecten in Oost-Congo en Noord-Oeganda ondersteund worden.

Zo’n 170.000 individuele participanten maakten een of meerdere beeldjes voor het project.
De vzw Waak in Kuurne nam 200.000 beeldjes voor haar rekening. Voor de overige beeldjes werden kleinere samenwerkingen opgezet, onder andere met organisaties met een bijzondere atelierwerking voor mensen met een beperking, zoals Mivalti Tielt.

‘ComingWorldRememberMe’ werd mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de Vlaamse Overheid

FVW / Bron: Provincie West-Vlaanderen

Geplaatst op 15.06.2018
3332 artikelspagina's: 1 2 3 <<< 4 >>> 5 6 7 8 9 10 11 ... 334