Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Bellewaerde Aquapark onthult glijbanen

Tijdens een werfbezoek aan de bouwsite van Bellewaerde Aquapark, werden aan de verzamelde pers en pretparkfans de waterglijbanen onthuld. Bezoekers zullen vanaf 1 juli 2019 de familieglijbaan “Aquaventure” en racerglijbaan “Splash Clash” kunnen ontdekken, wanneer het gloednieuwe indoorwaterpark de deuren opent. De werkzaamheden van het waterpark gaan in sneltempo vooruit. Voor de bouw werd een investeringsportefeuille van 17 miljoen euro voorzien.

Waterpret voor jong en oud
Bellewaerde Aquapark, dat is een spetterend avontuur voor jong en oud. Bezoekers komen tot rust in een natuurlijke oase van groen en glijden met het hele gezin van de ene waterattractie naar de andere. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in en op een interactieve expeditieboot met tal van watereffecten. Ook de speelzone met kantelende emmers zorgt voor heel wat spetterplezier. De allerkleinsten beleven plezier in een peuterbad en speelzone op hun maat. Een lazy river zal de bezoekers doorheen het volledige park voeren langs ondermeer een grot, een klimmuur, een aquarium en tal van watereffecten. Ouders kunnen relaxen in de vele strandstoelen en wellnesszone. Voor de warme zomerdagen is er eveneens een buitenzone met ligweide voorzien.

Waterglijbanen
Net als Bellewaerde, wil ook Bellewaerde Aquapark ervoor zorgen dat bezoekers samen onvergetelijke momenten beleven. Blikvangers zijn de waterattracties Aquaventure en Splash Clash, die bezoekers niet alleen een comfortabele en veilige ervaring geven, maar ook zorgen voor een unieke beleving voor het ganse gezin.

In familieglijbaan Aquaventure kunnen tot 4 personen plaatsnemen in een grote band. Vervolgens glijden ze door de glijbaan, met een diameter van maar liefst 2.70 meter, langs een parcours van 117 meter. De glijbaan wordt helemaal spannend wanneer bezoekers zich plots op een gigantisch blad in de open lucht bevinden. Met deze unieke familieglijbaan heeft Bellewaerde Aquapark tevens een Europese primeur te pakken.

Racerglijbaan Splash Clash bestaat uit twee glijbanen die evenwijdig naast elkaar de afdaling maken. Één of twee bezoekers nemen plaats in een band en glijden langs een parcours van 105 meter tijdens een spannende race tot op de begane grond. De competitie wordt nog extra aangesterkt dankzij een individueel lichtsysteem. Gedurende de hele race kleurt de glijbaan groen bij het winnende team en rood bij het verliezende team. Op het einde van de rit wordt de racetijd vertoond. 
Beide glijbanen starten op een hoogte van 12 meter.

Comfort
Bellewaerde Aquapark stelt het comfort en de veiligheid van de bezoeker steeds voorop. Zo zullen de banden van de glijbanen via een transportsysteem naar boven worden gebracht. Het hele jaar door zal men kunnen genieten van een aangename omgevingstemperatuur van 34°C, alsook een watertemperatuur van 32°C. Geluiddempende panelen zorgen tevens voor een betere akoestiek.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 12.02.2019

Verscherpte strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten

Gouverneur Carl Decaluwé wil de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten ook in 2019 blijven ondersteunen. In 2018 waren er tijdens de handhavingsweek 175 GAS-vaststellingen voor zwerfvuil en sluikstorten, ook dankzij de inzet van mobiele camera's. In 2019 volgt een nieuwe editie. Verder zijn er opnieuw acties om in het wielrennen de organisatoren van wedstrijden te ondersteunen en toeschouwers te sensibiliseren.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 12.02.2019

Jan Wuytens stelt nieuwe single, 'ik droom van jou', voor

Jan Wuytens is al lang geen onbekende meer in het Vlaamse muzieklandschap. Na een geslaagd duet-album met Wendy Van Wanten, kiest de West-Vlaming nu voor een solo single in de Vlaamse pop. De symfonische begeleiding, in een modern jasje gestoken, ondersteunen perfect zijn klassieke stem in zijn nieuwe single “Ik droom van jou”.

Maandagavond stelde Jan Wuytens zijn nieuwe single voor in aanwezigheid van Wendy Van Wanten en Christophe Severs, zoon van Paul Severs, die het nummer herwerkte in een moderner versie. Een nummer dat aanslaat bij het puliek en een heel mooi nieuw geheel vormt.

“Mijn nieuwe single, ‘Ik droom van jou’, is één van die vergeten parels van Paul Severs”, vertelt Jan. “En wie kan dat nummer beter heruitvinden dan zijn zoon Christophe Severs. Ik ontmoette Christophe in diens Hallround Studios, waar hij me een aantal ideeën liet horen van hoe hij het nummer wou arrangeren. Zonder dat we elkaar hadden ontmoet, speelde hij op de piano wat ook ik in gedachten had. Modern maar toch trouw aan het klassieke genre. Van een klik gesproken!”, zegt Jan enthousiast.

“Het nummer wou ik al lang herwerken, want het is echt een meesterwerk van mijn papa. Iedereen kent hem van zijn meezingers, maar dit nummer uit zijn rijk repertoire is tot op heden minder bekend gebleven. Tijd om daar verandering in te brengen! Het nummer klonk in 1976 al groots en had dus een grootse stem nodig en net dat vond ik terug bij Jan”, glundert Christophe.

Jan staat al te poppelen om zijn nieuw nummer ook live te kunnen brengen, want naast zanger is hij ook pianist en heeft hij ook zijn eigen live band. In totaal schommelt hij tussen de 200 à 300 optredens/jaar. Dus opportuniteiten bij de vleet om het nummer aan de man te brengen.

Jan Wuytens is te zien in het programma ‘Nieuwelingen’ op zaterdag 16/2 vanaf 11.00u op MENT.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 12.02.2019

Be-Part presenteert een solotentoonstelling van de Belgische kunstenaar Stief DeSmet

Be-Part, Platform voor actuele kunst presenteert vanaf 24 februari een solotentoonstelling van de Belgische kunstenaar Stief DeSmet (°1973). Het is de eerste solopresentatie van DeSmet sinds Beaufort 2018, waar hij met ‘Monument for a Wullok’ permanent een reusachtige bronzen wulk voor de kustlijn van Oostende installeerde.

DeSmet richt zich in zijn oeuvre op de breuklijn tussen natuur en cultuur. Als vertrekpunt recupereert de kunstenaar dikwijls iconische beelden uit ons collectief geheugen zoals de typische vlaamse voortuinsculpturen, vanitasschilderijen en jachttaferelen van oude meesters. Maar evenzeer botanische elementen die hij in zijn nabije omgeving aantreft. Vervolgens herschikt hij deze onder de vorm van schilderijen, zeefdrukken, bronzen of betonnen sculpturen of performances. Al deze gehanteerde disciplines vragen voor hem dezelfde ingesteldheid. Enkel de relatie met de ruimte is fundamenteel verschillend.

Voor deze tentoonstelling, die hoofdzakelijk uit nieuw werk bestaat, maakt DeSmet een link tussen de vertrouwde thema’s in zijn oeuvre (meer bepaald de ambigue verhouding tussen mens en natuur) en industrieel gefabriceerde bouwmaterialen (zoals bouwschoren, snelbouwstenen, etc.). Suggestief koppelt hij zijn persoonlijke, humoristische en soms spirituele rationaliteit van bouwelementen, die hij zo als het ware van een poëtische lading voorziet en waarbij hij de toeschouwer met een gevoel van ‘Unheimlichkeit’ confronteert. Aldus verbindt hij zijn oeuvre (sculpturen, schilderijen en tekeningen) met de dwingende architectuur van Be-Part.

DeSmet werkt in zijn atelier als een jager in het donker. Niet wetende wat hij die dag zal maken, stort hij zich steeds opnieuw met absolute overgave in het atelier. DeSmet probeert zijn schilders- en beeldhouwpraktijk steeds zo onbevangen mogelijk te benaderen. Een academische oplossing staat hem alleen maar in de weg. Met quasi achteloos gemak switcht hij tussen verschillende manieren van representatie en ondermijnt hij daarmee onze verwachtingen als toeschouwer. In het werk van DeSmet herkent men zowel picturaal als sculpturaal steeds een geraffineerde grafische ondertoon en een subtiel kleurgebruik.

Aan de tentoonstelling wordt een publicatie gekoppeld met fotografie door Tom Callemin. Deze publicatie zal worden uitgegeven door Art Paper Editions en zal ook een tekst omvatten van Christophe Vekeman.

 

FVW / Bron: Be-Part

Geplaatst op 12.02.2019

Drones om capatieverbod op te volgen

De gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé wil komende zomer, indien er opnieuw een capatieverbod mocht van kracht zijn om landbouwgewassen te berekenen, drones inzetten om he capatieverbod op te volgen. Vorige zomer werden een 10-tal pv's opgemaakt, maar de gouverneur wil nog verder gaan en drones inzetten tegen het misbruik van deze maatregel.

"Heldere besluitvorming .en duidelijke communicatie vormen de sleutels tot effectieve handhaving." Aldus de gouverneur. Het grondwaternivau is zich nu pas aan het hersellen na de droogteperiode van vorig jaar. Het is absoluut noodzakelijk maatregelen te nemen moest er zich deze zomer opnieuw een droogteperiode voordoen. 
"Het opzet is om vanuit de ervaringen met de pilootstudie de inzet van drones als handhavingsinstrument verder uit te rollen." Besluit de gouverneur.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 11.02.2019

Somival nam deel aan de 43ste Parkloop in Dadizele, op zondag 10 februari

Zoals ieder jaar was er een nummer voorzien voor “G” atleten (650 m ).

De Somivalatleten behaalden podiumplaatsen zowel bij de dames als bij de heren.
Tjörven Delhaye en Inge Lanneau werden eerste.
Luc Saelens werd derde, Kirsten Devos tweede en Stefanie Callewaert vierde.

 

FVW / Bron: Somival

Geplaatst op 11.02.2019

42.000 testen tijdens BOB-eindejaarscampagne in West-Vlaanderen

Tijdens de voorbije BOB-eindejaarscampagne werden in West-Vlaanderen 42.000 bestuurders gecontroleerd. 2,4% hiervan was positief, dit is een lichte daling tegenover de campagne tijdens de eindejaarsperiode 2017-2018. In totaal werden 309 rijbewijzen ingetrokken. De BOB-eindejaarscampagne was goed voor 9400 manuren aan personeel.

 
FVW / Foto FVW

Geplaatst op 11.02.2019

De vierde editie van de succesvolle LEGO® expositie Rock That Block - LEGO exposities en beurzen te Waregem komt er weer aan!

Wie AFOLs UNITED (voorheen LCC) kent, weet dat elke expositie die wij organiseren, weer ietwat anders is. Wij trachten namelijk de bezoeker elke keer te verrassen met een heel nieuw aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden!

Dit jaar zullen wij een ‘community build’ neerpoten die jullie van je sokken zal blazen! Een oosters tafereel met enorm veel detail waar je dus uren kan naar kijken. Al onze leden namen deel aan dit bouwwerk. Iedereen maakte iets apart, wat we op de expo zullen samenvoegen tot 1 groot geheel!

Ook liefhebbers van minifiguren zullen dit jaar aan hun trekken komen, want we besteden we hier extra aandacht aan. Benieuwd naar resultaat? Kom zeker kijken en laat je onderdompelen in de wondere wereld van het gele mannetje…

DUPLO® viert zijn 50 e verjaardag en dat laten we niet zomaar voorbijgaan! Groot en klein kunnen genieten van een DUPLO lay-out van 2x6 meter groot! We dompelen jullie onder in de wondere wereld van de grote blokken voor de kleine handjes. Kijk en beleef, want voor de allerkleinsten (tot 4j) organiseert ToverBlokjes vzw een leuke activiteit, waarbij je een DUPLO geschenk krijgt na afloop. 
Ook de grotere kinderen kunnen deelnemen aan een reeks van leuke activiteiten, waarbij ze na afloop een LEGO geschenk ontvangen. Ben jij een echte avonturier? Neem dan zeker deel!

Gewoontegetrouw stellen onze leden en enkele internationale invités hun eigen creaties tentoon. Sets die je in de winkel kan kopen zal je tijdens de expositie niet zien, enkel eigen creaties! Stuk voor stuk pareltjes, waar uren werk en vaak ook duizenden blokjes in verwerkt zitten!

Kijken mag, aankomen niet… maar wie zelf wil bouwen kan dit jaar in première kennis maken met de gigantische LEGOTHEEK van ToverBlokjes vzw. Meer dan 120 LEGO sets staan ter beschikking voor het publiek om te bouwen. Wie deelneemt krijgt na afloop een LEGO geschenkje* mee naar huis. (*Zie voorwaarden ter plaatse) De LEGOTHEEK geeft een moment van rust en concentratie en de vrijwilligers van ToverBlokjes leggen jullie graag uit hoe zij door middel van LEGO kinderen in een kwetsbare situatie kunnen helpen. (www.toverblokjes.be
Wie zijn eigen fantasie de vrije loop wil laten, kan terecht in onze ruime DUPLO en LEGO speelhoek. Duizenden blokken zijn ter beschikking voor jong en oud.

Mama en papa kunnen terwijl genieten van een glaasje wijn of een heerlijk streekbiertje in de cafetaria. Kleine honger? ToverBlokjes verkoopt hot dogs voor haar goede doel! 
Ben je op zoek naar een leuk LEGO geschenk? Mis je nog een minifiguur in jouw collectie? Heb je nog losse onderdelen nodig voor jouw eigen creaties? Dit jaar zal er heel wat verkoop opgesteld zijn met verkopers uit België en zelfs van over de grens! Nieuw of tweedehands, voor elk wat wils! 
Wie graag kans wil maken op een leuke prijs, kan deelnemen aan onze tombola’s. Mooie prijzen en de opbrengsten gaan integraal naar ToverBlokjes vzw. 
Ook voor de scholen in Vlaanderen organiseren wij dit jaar een leuke uitdaging, waarbij een gigantisch pakket aan LEGO sets te winnen valt! Wil jouw school hier graag meer over weten, mail dan naar contact@afolsunited.com.

De zaal is gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers, de parking is gratis.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 11.02.2019

Shanys Beke en Tiany Labarque naar Vlaams kampioenschap toestelturnen

Afgelopen zondag namen de C13 gymnasten van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe vzw deel aan hun 2de provinciale voorronde in Mol. Shanys Beke liet een nieuwe oefening zien aan damesbrug die ze met succes kon beëindigen. Ze kon een 20ste plaats bemachtigen in het totaal klassement. Tiany Labarque legde haar wedstrijd af zonder grote fouten. Zij behaalde de 22ste plaats. Beiden behaalden zondag ook hun puntennorm voor het Vlaams Kampioenschap.

 
FVW / Bron: Vaste Vuist Lauwe

Geplaatst op 11.02.2019

Leerlingen hotelschool RHIZO verzamelen afval tijdens klimaatmars

Maandagmiddag trokken een 100-tal leerlingen van RHIZO Hotelschool Kortrijk door de Kortrijkse straten om zwerfvuil te ruimen. Op deze manier willen ze ook hun symolisch steentje bijdragen aan een beter klimaat.

Het was Poperingenaar Lucas Van Asch (16) uit het vijfde jaar hoteltechnologie die het initiatief nam tot deze actie. Lucas nam al deel aan de klimaatmarsen op zondag in december en in januari. Eén keer ging hij ook naar de klimaatmars in Kortrijk. een 10-tal klassen namen elk een verschillende route vanaf de school naar het stadhuis. Onderweg verzamelden de leerlingen allerlei afval (voornamelijk blikje en plastic afval) en brachten het naar het Kortrijkse stadhuis waar ze werden verwelkomd door burgemeester en schepenen. Lucas benadrukte dat Kortrijk al heel wat gedaan heeft tot een beter klimaat en hoopt dat zijn actie kan bijdragen tot een propere stad en een beter klimaat.
Burgemeester Vincent Van Qickenborne (Team Burgemeester) vond het een zeer goed initatief dat jongeren opnieuw hun stem laten horen ipv thuis achter hun pc te zitten. Het is belangrijk dat we er allen samen iets aan doen, zo kunnen we het probleem oplossen.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 11.02.2019
4040 artikelspagina's: 1 2 3 <<< 4 >>> 5 6 7 8 9 10 11 ... 405