Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

LEZING EN MUZIEK MET ZJAKKI WILLEMS

Weinig muzikanten waren zo veelzijdig als Frank Zappa. Zijn eigenzinnige werk valt niet in één vakje te stoppen en bevat raakpunten met blues, rock, jazz, hedendaags klassiek, avant-garde en experimentele muziek. Zijn muziek is even tijdloos als die van zijn idolen Edgard Varèse, Igor Stravinsky, Anton Webern en Johnny "Guitar" Watson. Het feit alleen al dat je deze vier zeer uiteenlopende muzikant-componisten in één adem aan Zappa kunt linken, toont aan dat hij geen doordeweekse songschrijver was. Hij schreef met evenveel gemak een rocksong als een werk voor symfonieorkest. Hij begon trouwens als klassieke componist en ging zich pas later op rockmuziek toeleggen. Veel van zijn rocknummers zijn zo veelgelaagd, dat het eigenlijk klassieke composities zijn in rockformaat. Het is geen toeval dat zijn werk al door tal van gerenommeerde klassieke ensembles is gespeeld: het London Symphony Orchestra, het Ensemble InterContemporain, de Brussels Philharmonic, het Ensemble Modern
 , het Los Angeles Philharmonic Orchestra…

Deze lezing probeert een zicht te geven op de complexe persoonlijkheid en het uitgebreide oeuvre van deze geniale iconoclast - al kennen meer mensen hem van de foto op de plee dan van zijn muziek!

ZJAKKI WILLEMS zag Frank Zappa voor het eerst in 1970 in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Het was het legendarische pre-200 Motels concert. Sindsdien is hij Zappa blijven volgen: hij heeft een paar tientallen concerten van hem gezien en hem ook een dozijn keren ontmoet en/of geïnterviewd. Hij heeft enkele radioseries over Zappa gemaakt (voor de VPRO en voor de VRT). In 2014 was hij curator van het Zappa festival in deSingel.

PRAKTISCH
€ 5 / € 3 (-26 jaar) / gratis via UiTpas omruilvoordeel
vooraf inschrijven via UiT in Kortrijk, ter plaatse in de UiTwinkel of telefonisch op 056 23 98 55

MUZIEKBOUTIQUE
MuziekBoutique is een programma rond, over en mét muziek, waar kenners en liefhebbers luisteren naar en praten over één bepaald genre, artiest, groep, componist. Voor al wie houdt van muziek en interesse heeft in anekdotes of gewoon van een rustige muzikale avond in gelijkgestemd gezelschap wil genieten. Wie daarna meer wil kan terugvallen op de rijke muziekcollectie van Bibliotheek Kortrijk.

Meer info data en uur regeling  : www.kortrijk.be/bibliotheek/muziekboutique


Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  : Stefaan Vandenheede

 

Geplaatst op 04.11.2019

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe krijgt kwaliteitstrofee Q4gym

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe heeft een quasi perfect rapport behaald na een externe doorlichting van de club. De grootste club van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen met  bijna 2000  actieve leden behaalde het Q4Gym-kwaliteitslabel met een score van 80,93%. Afgelopen weekend werd het label officieel overhandigd aan de voorzitter van sportgroep Vaste Vuist Lauwe. 
Dit kwaliteitslabel heeft betrekking op het volledige aanbod van sportgroep Vaste Vuist Lauwe, met daaraan gekoppeld de kwaliteitsvolle inbreng van haar volledig trainersteam. Deze score geeft aan dat deze club op een kwaliteitsvolle manier bezig is met haar clubwerking en de begeleiding van de talrijk ingeschreven sporters. Dit kwaliteitslabel blijft 4 jaar geldig. Daarna volgt een nieuwe audit. Dit kwaliteitslabel wordt bepaald aan de hand van een online meetinstrument dat door de Gymnastiekfederatie Vlaanderen vzw regelmatig geüpdatet wordt. Voorzitter van sportgroep Vaste Vuist Lauwe Defossez Dries: “In onze club blijven kwaliteit en kwaliteitszorg centraal staan. We zijn dan ook uiterst tevreden met de uitmuntende score van dit kwaliteitslabel.”
Foto: Overhandiging trofee kwaliteitslabel Q4gym



Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron : Dries Defossez - sportgroep Vaste Vuist Lauwe 

Geplaatst op 04.11.2019

‘Happy Kids Day’ in Sint-Eloois-Winkel Kernwoorden: evenement, kinderen, goed doel, MS-Liga, De Warmste Week

Op maandag 11 november 2019 gaat bij Babor Institute Hanne Vandecasteele Skincare in Sint-ElooisWinkel een ‘Happy Kids Day’ voor de Warmste Week door.
De hele dag geven Hanne Vandecasteele en Justien Jonckheere kindjes tijdelijke tatoeages, schilderen ze hun snoetjes en lakken ze hun nageltjes ten voordele van MS-Liga Vlaanderen, terwijl de mama’s, papa’s, oma’s, opa’s, tantes, nonkels, buren, vrienden, ... iets kunnen drinken in de bar.
De initiatiefneemsters Hanne Vandecasteele (33) en Justien Jonckheere (35) zijn beide afkomstig uit Sint-Eloois-Winkel. Hanne woont en werkt er ondertussen in haar eigen zaak, Justien woont sinds ze het ouderlijk huis verliet met haar man en dochtertje in Gent.
Beide zijn ze dagelijks bezig met ‘beauty & feelgood’, Hanne op professioneel niveau in haar schoonheidsinstituut, Justien door haar hobby kindergrime en haar persoonlijke unieke stijl als ‘moderne pinup’. Hanne kwam met het idee om een dag speciaal voor kindjes te organiseren, omdat ze merkte dat kindjes vaak met hun ouders meekwamen en dan ook zelf eens hun nageltjes wilden laten lakken.
Samen met Justien werkte ze een concept uit waarbij de opbrengst naar het goede doel zou gaan. Waarom dit goed doel?
De vriendengroep van Hanne en Justien is voor de zoveelste keer getroffen door één van hen die op jonge leeftijd een levensbedreigende ziekte kreeg.
Drie jaar geleden streed Justien tegen borstkanker, daarna had het zoontje van vrienden een strijd met kanker te leveren en onlangs kreeg hun goede vriend Benoit Vercruysse uit Izegem de diagnose MS.
Daarom organiseren Hanne en Justien dit jaar een actie t.v.v. de MS-Liga, om hun vriend een hart onder de riem te steken en om anderen die getroffen zijn met deze ziekte te steunen.
 MS-Liga Vlaanderen MS-Liga Vlaanderen vzw is er in eerste instantie voor personen met MS (PmMS) en hun omgeving.
 MS is een chronische, ongeneeslijke aandoening van het centrale zenuwstelsel, waarbij ontsteking leidt tot schade aan zenuwbanen en hun omhulsel.
Het ziekteverloop is moeilijk voorspelbaar en erg divers. Daarom wordt multiple sclerose ook wel de aandoening met 1000 gezichten genoemd.
 
Praktisch Maandag 11 november 2019 van 9u30 tot 16u. Babor Institute Hanne Vandecasteele SkinCare Gullegemsestraat 169 8880 Sint-Eloois-Winkel
 
Voor de redactie  && front montage   : Bernard Decock  

Geplaatst op 04.11.2019

Leerlingen Guldensporencollege Plein blijven nacht op school slapen

154 leerlingen van de eerste graad blijven in de nacht van 8 op 9 november slapen op school. Guldensporencollege campus Plein organiseert die nacht Night@school ten voordele van de Warmste Week. De opbrengst gaat naar VZW De Vaart, een Kortrijkse vereniging die jaarlijks meer dan 600 gezinnen ondersteunt door voedsel te verdelen. De school wil op die manier iets doen aan de armoede in onze eigen stad.  

De hele avond door zijn er activiteiten: lasershooten in de verlaten gangen, een griezelspel in de kelders van de school, levend stratego in de tuin en een kampvuur. De historische kapel van de school wordt voor de gelegenheid ingericht als slaapzaal. We sluiten op zaterdagochtend af met een ontbijt.

“Deelnemen aan Night@school kost 30 euro. Een flink bedrag, maar ouders, grootouders, buren sponsoren een deel van het inschrijvingsgeld of leerlingen zamelden zelf geld in door wafels, cupcakes, … te verkopen. Wie meer wil schenken, kan dat doen via de collectebus die tijdens Night@School beschikbaar is”, aldus Elien Verschuere een van de organiserende leerkrachten. 



Voor de redactie  : Bernard Decock  / Bron  : Philip Logie - Guldensporencollege Plein 

Geplaatst op 04.11.2019

Nieuw partiturenboek René De Clercq (toon)dichter (Deerlijk)

Deerlijk is verrassend en veelzijdig, ook op cultureel en heemkundig gebied. Zo koestert ze de erfenis van de Deerlijkse drie Groten, waaronder dichter-schrijver René De Clercq. 

De Clercq leefde van 1877 tot 1932 en staat gekend voor o.a. de meer dan 1000 gedichten die hij ons achterliet. Deze zijn zo ritmisch dat ze uiterst geschikt zijn om getoonzet te worden. Dit is dan ook gebeurd door bijna 200 componisten. Zij transformeerden zijn poëzie met hun muziek tot liederen.

Op latere leeftijd heeft De Clercq zelf eigen gedichten op muziek gezet en maakte hij ook liederen van teksten van andere dichters. Er zijn er maar weinig van gepubliceerd geworden omdat De Clercq daarvoor te vroeg stierf.

Het René De Clercqgenootschap vzw - Andre Van Ryckeghem - heeft deze liederen (partituren), vooral manuscripten, verzameld en uitgebracht in een lijvig boek van 900 pagina’s. Het boek bevat 568 liederen, waarvan 174 door De Clercq zelf gecomponeerd en 394 door andere componisten. Prijs voor deze joekel bedraagt 45€ en 10€ verzending. Wie weet een ideaal geschenk voor muzikale familie, vrienden of kennissen tijdens de eindejaarperiode.

Het nieuwe partiturenboek "René De Clercq (toon)dichter" is een waardige aanwinst in ons Deerlijks patrimonium. Het toont hoe veelzijdig hij was. Bij interesse, contacteer de genoten (secretariaat: 056 72 86 70) of voor meer kijk- en luisterplezier, ga eens naar www.renedeclercq.be en zie onder ‘toondichters + partituren’.



Voor de redactie  : Bernard Decock  / Bron :Dienst Lokaal Erfgoed voor René De Clercqgenootschap vzw 
  

Geplaatst op 04.11.2019

STOFFEN SPEKTAKEL

Hét evenement met alles op stoffengebied!
De grootste stoffenbeurs van België, komt ook dit voorjaar weer naar Kortrijk Xpo. Damesstoffen, kinderstoffen, voeringstoffen, bruidsstoffen, gordijnstoffen, meubelstoffen, decoratiestoffen, tafelzeil: kortom, alles op het stoffen gebied kunt u hier vinden. Ook alle benodigdheden en fournituren om uw spullen te verwerken, zijn te vinden op dit evenement. Doordat er op zo’n evenement stoffendealers uit heel Nederland, België, Duitsland en/of Frankrijk zijn, wordt er een uniek aanbod gepresenteerd. Zo’n groot aanbod zult u nergens anders vinden!
Op het Stoffen Spektakel word er door een regionale naaimachinedealer gedemonstreerd hoe u het beste kleding kunt vervaardigen met de nieuwste machines. Deze naaimachinedealer neemt een grote collectie mee met verschillende merken naaimachines. Modevak scholen zijn soms aanwezig, om u te tonen hoe u nog beter uzelf kunt scholen in het verwerken van kleding.
De toegang naar het Stoffen Spektakel is voor iedereen toegankelijk. Tevens is op ieder Stoffen Spektakel de toegang geheel gratis.
Het kan, om wat voor reden dan ook, zijn dat een Stoffen Spektakel (vlak van tevoren) wordt afgelast. Controleer daarom voordat u afreist, altijd op de website of de Facebookpagina van Stoffen Spektakel voor veranderingen.

Openingsuren: 10:00u tot 17:00u

Voor de redactie  : Bernard Decock/ / Bron  : Kortrijk Xpo
  

Geplaatst op 01.11.2019

Na de Belgian Carp Qualifier, dompelt HENGEL EXPO je verder in de wereld van het hengelen.

Vorige week hadden we in de Paalse Plas te Beringen de BCQ, over een kleine 3 weken (9 & 10
november) hebben we in Kortrijk de grootste en mooiste beurs voor de sportieve en recreatieve
visser. Het is dé Belgische afspraak met de hengelsport.

Van het allernieuwste trendy hengelmateriaal tot gezellig samen zijn

Er wacht de meer dan 15.000 fervente sportieve en recreatieve bezoekers een aanbod van ruim 10.000
m² hengelsportplezier. Verwacht je aan een compleet aanbod (van karper –
tot vlieg vissen) met tal
van nieuwigheden.
Topmerken en verdelers uit binnen-en buitenland stellen je hun nieuwigheden voor, met oa. Arca,
Sensas, Reniers Fishing, North Sea Boating, Deconinck, Hengelsport De Kock, Decathlon, Preston Robby
Fish, Suzuki Marine, Westin –
Lisarde, Champion Feed, Fox, SPRO, Tubertini-Supercrack, Van Den
Eynde Marcel en vele andere … De actuele lijst vind je via www.hengelexpo.be

Dit jaar staan beleving en gezelligheid centraal op Hengel Expo. De 2 grote visvijvers zitten boordevol
vis, je mag er niet alleen zelf een lijn uitgooien, je kan er bovendien ook tal van demonstraties bijwonen.

Verder op het programma: grote aquaria, demo-container met gevarieerd programma, tal van bekende
vissers die hun verhaal komen doen in de gezellige speaker’s corner, een fototentoonstelling en 2
indrukkende castingbanen .

Of wil je ook al even wegdromen van een volgende hengeltrip? In het toerismedorp vind je hengelreizen
naar bestemmingen dichtbij en naar verre landen. Zoek jij volgend jaar viswaters op in het Hoge Noorden
of toch maar liever dichtbij? De specialisten geven je alle tekst en uitleg.


Sportvisserij Vlaanderen in het hengeldorp staat je bij met raad en daad. En uiteraard vergeten we de
jeugd niet, de allerjongsten maken via de jeugdactie kennis met alle leuke aspecten van de
hengelsport. Even uitblazen en bijpraten? Dat kan in het hengelcafé.
in het hengeldorp staat je bij met raad en daad. En uiteraard vergeten we de
jeugd niet, de allerjongsten maken via de jeugdactie kennis met alle leuke aspecten van de
hengelsport. Even uitblazen en bijpraten? Dat kan in het hengelcafé.

Hengel Expo wordt voor de 13e keer een goed gevulde dag hengelsportplezier

Ontdekken, zelf testen en vrienden ontmoeten

JEUGDACTIE

Alle kinderen en jongeren van 6 tot en met 14 jaar kunnen deelnemen aan de Jeugdactie. Via een
leuke zoektocht maken ze kennis met de uitrusting en de sport, daarnaast wacht hen enkele praktische
proeven op en naast de vijver én gaan ze huiswaarts met een prachtig geschenk.

AQUARIA MET ZOETWATERVISSEN

Nieuwsgierig naar inheemse vissen en exoten uit rivieren en vijvers? De specialisten van de Milieu cel van
Sportvisserij Vlaanderen werkten hiervoor samen met hun gedegen partner Aquality, om de verschillende
soorten -ook de minder voor de hand liggende -te verzamelen en in aparte aquaria onder te brengen.
Sowieso een blikvanger van jewelste, voor jong en minder jong.


KINDEREN TOT 12 JAAR DIT JAAR GRATIS

 

Dit jaar mogen de kinderen tot 12 jaar gratis binnen. Maak er daarom een familie uitstap van

 

BEKENDE VISSERS KOMEN HUN VERHAAL DOEN

Dit jaar organiseert Hengel Expo een speaker’s corner
waar je bekende vissers kan ontmoeten.
Zo kan je  in gesprek gaan met onder andere Steve Salomez, Iris Vermeersch, Alijn Danau, Wim Vande Velde,
Jens Bursell, Bart Mylle en Alain Dillen

In de goeie traditie van Hengel Expo wordt ook de editie 2019 het mooiste hengelsportfeest van België: puur
hengelsportplezier in een mooi decor, waar gezelligheid troef is. Reserveer nu al zaterdag 9 en zondag 10
november voor een weekend in het teken van je hobby en sport!

Praktisch


zaterdag 9 november (9.00 tot 18.00u)


zondag 10 november (9.00 tot 17.00u)


Hallen 4 & 5 van Kortrijk Xpo (België) .
Wie neemt deel? Consulteer de exposantenlijst

TARIEVEN -2€ korting via www.hengelexpo.be

ONLINE VOORVERKOOP* AAN DE DEUR
Volwassenen vanaf
12 jaar
8.00 EUR 10.00 EUR
Kinderen tot 12 jaar Gratis Gratis

*excl 0.75 EUR administratiekost

INFO & VRAGEN  : Hengel Expo -  Kortrijk Xpo -  Doorniksesteenweg 216   8500 Kortrijk

Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  :  Bruno Bonte

 

 

 


 

Geplaatst op 01.11.2019

56 Eurodogshow

Dit jaar organiseert de vzw Vlaanderens Rashondenfestival haar 56e Internationale Rashondenshow in kortrijk Xpo op  16 & 17 november
Beste bezoeker, we zijn ervan overtuigd dat uw liefde voor de hond in al z’n aspecten de reden is van uw jaarlijkse afspraak op onze show. Dit jaar zijn we fier opnieuw een groei in aantal deelnemers te kennen. Dit maakt ons met stip de grootste hondenshow van het land. Talloze juryleden uit meer dan 20 landen zullen dit jaar hun oordeel vellen over alle rassen in schoonheid maar ook in de verschillende nevenmanifestaties waar onze show voor gekend is.

Meer info :  + 32 51 72 40 59 - info@eurodogshow.be


Voor de redactie  : Bernard Decock / Bron  Kortrijk Xpo 

Geplaatst op 01.11.2019

Oxfam-Wereldwinkel Kortrijk strijkt opnieuw neer in de Budafabriek

Tijdens de Cadeaudagen vind je een ruim assortiment aan fairtradegeschenken. We selecteerden de meest kwalitatieve producten waar de producenten een menswaardig loon voor krijgen.
Ben je het shoppen even beu? Rust dan uit aan de fairtradebar of doe mee aan één van de inspirerende activiteiten. Ontdek hier het volledige programma.
De Cadeaudagen worden mogelijk gemaakt door Oxfam-Wereldwinkel Kortrijk, Pamele vzw, Postgraduaat Duurzame Ontwikkeling, 11.11.11, Amnesty International, Provincie West-Vlaanderen, Stad Kortrijk, Mondiale Raad en KortRijk aan Culturen (KRAC).

Zie ginds komt de stoomboot uit Ivoorkust weer aan

 
Sinterklaaschocolade waar kinderarbeid aan kleeft? Dat is op zijn zachtst gezegd tegenstrijdig. Kies voor kindvriendelijke fairtrade-Sinterklaaschocolade van Oxfam-Wereldwinkels en zet je tanden in de strijd voor een eerlijke cacaosector.

Maak van 6 december voor elk kind een FAIR feest.
 
ilmpje checken?
 
Jong Oxfam Kortrijk nodigt je uit op Cinema Oxfam t.v.v. de Warmste Week. De opbrengst gaat integraal naar het partnerfonds van Oxfam-Wereldwinkels.

19u30: Chocoladefestijn met fondues, fonteinen, brownies, chocomousse,... mmm...
20u15: TONY over de problematieken in de cacaosector en de oprichting van het fairtradechocolademerk Tony Chocolonely
Oxfam-Bookshop
 
Binnen enkele weken zorgt de Sint opnieuw voor blije gezichten. Passeert de Sint in de Bookshop om voor een prikje het gepaste jeugdboek te vinden?
De Bookshop heeft alleszins een ruim aanbod!
 
Changemakers 11.11.11.
Dit jaar gaat de campagne van 11.11.11. naar het hart van de beweging. Changemakers wereldwijd worden op een voetstuk gezet omdat ze meer dan ooit onder druk staan en meer dan ooit nodig zijn om verandering te brengen.
 
 
Voor de redactie  : Bernard Decock  /  Bron  : Oxfam Kortrijk
  

Geplaatst op 31.10.2019

Zondag 10 november 2019 2de Internationale Militaria- en Wapenbeurs KORTRIJK XPO zaal XXL van 9-16 u

Na het overweldigend succes van vorig jaar organiseert Dipro Events de  tweede Militariabeurs in Kortrijk XPO. Deze toplocatie biedt die dag alles wat het verzamelhartje van Militaria verlangt. Verkoop van uniformen, helmen, onderdelen, medailles, vlaggen, posters, memorabilia, wapens die toegelaten zijn in de vrije verkoop, boeken,…vintage materiaal…en veel…veel meer. Verzamelaars en geïnteresseerde bezoekers kunnen van 9 tot 16 uur rondsnuisteren op de beurs op zoek naar dat ontbrekende stuk in hun verzameling, posters, boeken,… Vip toegang vanaf 08u!! De promotie draait al op volle toeren met megaposters aan de verschillende invalswegen van de stad. Standhouders uit België, Engeland, Polen, Frankrijk, Duitsland, Nederland...
 
Bezoekers kunnen parkeren op de parkings rondom  Kortrijk XPO.
 
Openingsuren 9 tot 16 uur.
Toegang VIP vanaf 8 uur.
(6 euro jonger dan 12 gratis, minderjarigen dienen vergezeld te zijn door een volwassene)
Meer info  :  www.dipro.be 
 
Voor de redactie  : Bernard Decock
  

Geplaatst op 31.10.2019
4757 artikelspagina's: 1 2 3 <<< 4 >>> 5 6 7 8 9 10 11 ... 476