Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Brouwerij De Bie stelt voor 10 Bieren, met grote B

Er is bier en er is Bier. Brouwerij De Bie schenkt alleen Bier, met grote B, jawel.

De B van 'barstensvol' bijvoorbeeld: barstensvol smaak, barstenvol ambachtelijke traditie en barstensvol pure ingrediënten.

Of de B van 'berengezond': bij ons geen additieven of chemische 'brol', maar eerlijke producten.
Wij componeren ons bier zonder valse noten.

De B, ook, van 'beleving'. Want dat is wat onze tien bieren je bieden: een beleving die nazindert en smaakt naar meer.

De B, tot slot, van 'begerenswaardig'. Zoals in begerenswaardige roots. Er zijn immers niet veel brouwerijen die kunnen zeggen dat ze voortgesproten zijn uit de hoppetuinen van het brouwersdorp Watou. Het is daar dat onze klassiekers Zatte Bie, Hellekapelle en Helleketelbier voor het eerst uit de ketels van onze huisbrouwerij stroomden. We schrijven 1992.

Vandaag, 23 jaar later, is De Bie uitgegroeid tot een gerenommeerde brouwerij, met een gevarieerd assortiment bieren dat afnemers heeft in alle vier de windstreken. Onze gerstenat is geliefd en gewild, maar niet zomaar overal te verkrijgen. Ons ambachtelijk en natuurlijk brouwproces heeft immers tijd nodig en dat valt niet te rijmen met massaproductie. En dus ook niet met massadistributie. Dat is de prijs die we graag betalen voor de onberispelijke kwaliteit en puurheid die anderen ons zo benijden. Onze bieren zijn niet voor niets een feest voor de smaakpapillen.

Geplaatst op 21.11.2015

Start en aankomstplaats MARS VOOR VREDE & HOOP Kortrijk gewijzigd

Na overleg met de politie zijn de start en aankomstlocatie veranderd.
We starten aan de Grote Kring, het plein tussen de Lange Steenstraat en de Voorstraat, pal in het winkelwandelgebied.

Mars voor Vrede & Hoop - Kortrijk
Zondag 22 november
- Afspraak 14u Grote Kring (aan Lange Steenstraat en Voorstraat)
- Vertrek 14u15 naar Vlasmarkt...

Zondag aanstaande houden we een grote vredesmars in Kortrijk.
Verscheidene verenigingen vinden de tijd rijp om de nadruk op de vrede te leggen.

We mogen ons niet laten verblinden door woede, haat en hopeloosheid. We gaan voor vrede.

Halt aan de negativiteit, voeding voor verdeeldheid. We gaan samen voor vrede en verdraagzaamheid. Het is tijd dat we tonen dat we samen sterk zijn dat we samen kunnen leven zonder haat te koesteren, zonder wrok te hebben, zonder vingerwijzen… Een optocht waar iedereen eensgezind gaat voor de vrede, voor het gezond verstand. In deze complexe maatschappij is het nutteloos van afrekeningen. Een klein gedeelte radicalisten willen onze menslievende samenleving ontwrichten, willen onenigheid, tweedracht zaaien…

Met deze optocht willen we onze medeleven betuigen aan ALLE slachtoffers van terreur en tegelijkertijd de wereldvrede benadrukken, de rust bewaren en gemoederen bedaren zodat we haat en polarisatie geen kans geven. We zien dat er veel haat, angst en woede is uit onwetendheid en die frustraties moeten we positief omzetten naar meer verdraagzaamheid en vrede. Onder de slachtoffers zijn ook veel moslims en de moslimgemeenschap wil geen selectieve verantwoording maar eerder een solidair collectieve vredesmars zonder kleur. Het is misbruik maken van een geloof, een cultuur, een gemeenschap is onaanvaardbaar.

In deze optocht lopen alle culturen vreedzaam samen en zo uiten we dat het anders kan. We streven naar een samenleving waar iedereen zijn plaats vindt en waar we vreedzaam kunnen samenleven.

We vragen hierbij dat de gezagvoerders nuchter denken en handelen en zich niet laten verblinden door haat woede en wraak. Hierbij spreken we ook onze bezorgdheid uit omtrent onze vrijheid.
In deze optocht uiten we onze bezorgdheid over belemmeringen in onze democratisch samenleving door de recente gebeurtenissen. We gaan allen voor vrede… Het is nu des te meer een uitdaging om een sterke multiculturele samenleving te hebben waar begrip , respect en verdraagzaamheid troef is.

We willen tevens de boodschap meegeven dat we niet gaan toegeven aan machtspelletjes om het even welke die onze multiculturele samenleving in het gedrang brengt. We willen allemaal VREDE en daar gaan we voor.

Een optocht voor meer solidariteit, meer democratie en meer vrede.

Deze boodschappen willen we zondag uiten.
Breng een gekleurd lint mee met je boodschap erop!

Iedereen welkom!

Een initiatief van Hart boven Hard Kortrijk samen met ABVV, ACV, Al Minara, Design For A New Future, Groen Kortrijk, Humanistisch Verbond, 11.11.11., Jong Groen Kortrijk, Leiaarde, people HELP people, PVDA, Raad Intercultureel Samenleven Kortrijk, Steunnetwerk voor het Syrische volk, Unie der Zorgelozen

Meer Info:

Hart boven Hard Kortijk , 0476 45 23 15
Carlo Herpoel , 0496 60 82 38
Qnioun Jamal Mounir, 0489 99 11 80

Auteur: Mars voor Vrede & Hoop

Geplaatst op 21.11.2015

Leerlingen Spes Nostra Heule hielden een solidariteitsactie tegen zinloos geweld

Ze wilden op beperkte schaal hun steun en medeleven betuigen aan alle slachtoffers van Parijs en zinloos geweld in het algemeen. De leerlingen kwamen in zwart-wit naar school. Zwart als teken van verbondenheid met de slachtoffers in Parijs en wit als teken van hoop.
De leerlingen konden een wens op de "wall of peace" schrijven en namen in de namiddag een groepsfoto in het vredesteken.

Auteur: Pieter Dhuyvetter

Geplaatst op 21.11.2015

Marnixring Kortrijk Broel steunt goede doelen

Met de opbrengst van hun deelname aan de Zomermarkten ondersteunen de leden van de internationale serviceclub Marnixring Kortrijk Broel drie goede doelen met evenveel cheques van 500 euro. De cheques werden uitgereikt op de jongste ledenvergadering van MR Broel aan een vertegenwoordiger van de drie betrokken organisaties. Zij maakten van de gelegenheid dankbaar gebruik om hun werking en het concrete project waaraan het geld zal worden besteed kort toe te lichten.

Koert Rottiers van vzw Oranjehuis, dat jongeren in moeilijkheden begeleidt, zal de 500 euro besteden aan het project ‘Forta Kuné’. Tom Hillewaere lichtte de aanpak van vzw Roeland, die taalkampen voor de jeugd (o.m. Nederlands aan anderstaligen) organiseert, toe. En Geert Ruebens deed hetzelfde voor zijn organisatie, de Luisterpuntbibliotheek, waar boeken worden omgezet in braille of ingesproken voor blinden en mensen met dyslexie.

Op de foto van links naar rechts : Dirk Devriendt (penningmeester MR Broel Kortrijk), Geert Ruebens (Luisterpuntbib), Koen Hillewaere (Roeland), Stijn Haghebaert (voorzitter Broel), Koert Rottiers (Oranjehuis) en Jo Vandenbulcke (ondervoorzitter Broel).

Geert Lesage

Geplaatst op 21.11.2015

AMERIKAANSE AMBASSADRICE ONDER DE INDRUK VAN BELGISCHE INNOVATIES IN ENERGIE-EFFICIËNTIE

Tijdens een rondetafelgesprek over energie-efficiëntie is de Amerikaanse ambassadrice Denise Bauer aangenaam verrast door Belgische spitstechnologie. De ambassadrice wou in aanloop van de klimaattop in Parijs weten wat ondernemers in ons land doen voor het klimaat. Ze bracht daarom een bezoek aan het Kortrijkse Smappee en had er een gesprek met experten in energie-efficiëntie. Maar het was vooral de slimme energiemonitor van Smappee, die consumenten en bedrijven helpt om bewuster om te gaan met energie, die zichtbaar indruk maakte.

Smappee, de Kortrijkse start-up gespecialiseerd in innovatieve oplossingen voor duurzamer energieverbruik, organiseerde het rondetafelgesprek op vraag van V.S.-ambassadrice Bauer. Zij wou weten wat consumenten en bedrijven dankzij nieuwe technologie kunnen doen om efficiënter met energie om te gaan. Tijdens het rondetafelgesprek kwam Denise Bauer in contact met een ander soort ambassadeur. Serge de Gheldere is ‘klimaatambassadeur' voor Al Gore. Met zijn bedrijf Futureproofed helpt hij bedrijven en steden te kiezen voor een fossiel-vrije, duurzame economie.

“Dit bezoek aan Smappee en het rondetafelgesprek zijn uitstekende manieren om te leren wat Belgische bedrijven doen in de strijd tegen klimaatsverandering in de aanloop van de klimaattop in Parijs”, vertelt Ambassadrice Denise Bauer. “Het Climate Action Plan van president Obama vraagt om grondige inspanningen in energie-efficiëntie in de Verenigde Staten. Het zijn het soort energiebesparingen waarbij producten als Smappee kunnen helpen. Verhoogde efficiëntie drukt de kosten, maakt ons minder afhankelijk van fossiele brandstoffen en draagt bij tot de transitie naar een CO2-arme economie. Innovatieve ideeën zoals ik ze hier vandaag heb gezien, zijn essentieel om het klimaatprobleem op een haalbare en economisch interessante manier aan te pakken.”

Het bezoek van ambassadrice Bauer startte met een demonstratie van Smappee, de eerste slimme energiemonitor. Met één sensor, aangebracht met een eenvoudig klemmetje op de hoofdkabel, kunnen consumenten hun elektriciteitsverbruik, sluimerverbruik en opbrengst van zonnepanelen weergeven op hun smartphone of tablet. Bovendien is Smappee het eerste toestel dat het energieverbruik van afzonderlijke elektrische apparaten kan monitoren. Allemaal met één sensor.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het monitoren van energieverbruik op huisniveau leidt tot een besparing van 12%. Doordat bij Smappee het energieverbruik op toestelniveau in beeld komt, is een besparing mogelijk tot 30%. Zo kan je het toestel al op één jaar terugverdienen.


“Door dit innovatieve stukje technologie kunnen consumenten maar ook kmo’s hun energiefactuur drastisch verminderen”, vertelt Stefan Grosjean, oprichter van Smappee. “Gezien de klimaatsverandering zullen energiebesparingen een steeds belangrijkere plaats krijgen. Smappee maakt dit voor gebruikers zo intuïtief mogelijk door in realtime inzicht te geven in energieverbruik, zelfs tot op toestelniveau.”


Over Smappee
Smappee ontwikkelt innovatieve oplossingen voor duurzamer energieverbruik. De energiemonitor meet het exacte verbruik van alle belangrijke apparaten en brengt het inzichtelijk in beeld in een design dat al meerdere prijzen won. Met de gebruiksvriendelijke Smappee-app voor smartphone of tablet kan de gebruiker het energieverbruik in realtime volgen en analyseren. Zo krijgt men snel zicht op energievreters en sluimerverbruik. Met eenvoudige besparingen kan Smappee daardoor op één tot twee jaar terugverdiend worden. Daarnaast geeft Smappee ook de opbrengst van eventuele zonnepanelen weer en met behulp van Comfort Plugs™ kunnen apparaten vanop afstand in- en uitgeschakeld worden.
Smappee zorgt ervoor dat zowel de gebruiker als het milieu winnen bij de geboden efficiëntie-oplossingen. Minder energie verbruiken, zonder aan comfort in te boeten, staat centraal in het gebruik van de verschillende Smappee-oplossingen voor consumenten en zakelijke gebruikers.
Het bedrijf werd opgericht in 2012 door Stefan Grosjean, expert op vlak van energiemanagement. In 2014 won Smappee de Deloitte Fast50 Rising Star Award. Voor meer informatie zie www.smappee.com 

Corneel leroy / Foto's Bernard decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 18.11.2015

Brrr....

Brrr.... zo kondigt zich ons nieuw muzikaal project aan op zaterdag 12 december om 19u, en zondag 13 december om 15u in het OC De Troubadour.

Hartverwarmende synchrone filmmuziek bij de barkoude winterfilms The Snowman en Frozen. De schitterende stomme film Un Homme qui a du souffle en andere winterse melodieën warmen mee de zaal op.

Concertharmonie Crescendo o.l.v. Alain Verhoeven wordt dit keer bijgestaan door leerlingen van de klassen samenzang uit Avelgem, Bissegem, Kortrijk en Lauwe o.l.v. Dominique Maes.
We kiezen hiermee alweer resoluut voor de jeugd.

Toegang € 6,- (min 12-jarigen gratis)
Kaarten enkel via mail op kaarten@concertharmoniecrescendo.be

Wees er tijdig bij (en vergeet muts, sjaal en wanten niet)

Auteur: Lieven van Baelen

Geplaatst op 16.11.2015

Vaste Vuist Lauwe is “Sportploeg” van de stad Menen

Vrijdagavond werden in CC De Steiger te Menen de sportlaureaten verkozen. In thuisstad Menen is sportgroep Vaste Vuist Lauwe vzw uitgeroepen tot SPORTPLOEG van het jaar. Specifiek werd het team “Topsport Artistieke Gymnastiek Heren (AGH)” in de bloemetjes gezet .
Het AGH-team van sportgroep Vaste Vuist Lauwe werd interclubkampioen, zowel in de categorieën opgelegd werk als vrij werk. Volgende gymnasten van Vaste Vuist Lauwe werden in de bloemetjes gezet: Bouchet Mattis, Callewaert Felix, Claeys Ward, Flamen Jean-Louis, Martelé Michiel, Spyckerelle Senne, Valcke Thiemen en Windels Guillaume. Deze jongeren hebben allen een topsportstatuut en turnen in BTB Lauwe (Basisschool voor Topsportbeloften) of Topsport Gent/ Brugge. Zij trainen tot 28u per week.
Voorzitter sportgroep Vaste Vuist Lauwe Dries Defossez: “Volgens mij een volledig terechte erkenning, na een seizoen waarin we als club heel wat podiumplaatsen behaalde op nationale en internationale wedstrijden. Een zeer mooie erkenning voor onze vereniging!
Foto: Sportploeg Stad Menen met achteraan vlnr trainers Laurens Audoore en Peter Becquart. Midden vlnr Michiel Martelé, Felix Callewaert, Jean-Louis Flamen en Guillaume Windels. Vooraan vlnr Ward Claeys, Thiemen Valcke en Senne Spyckerelle.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 16.11.2015

Vaste Vuist Lauwe naar finale interclub Gymnastiek Heren

Op zaterdag 14 november vond de 5de editie van de kwalificatiewedstrijd team- en toestelfinales Artistieke Gymnastiek Heren plaats. De finale van het interclubkampioenschap zelf vindt plaats binnen 2 weken in Dendermonde. De tickets om aan deze finales te mogen deelnemen werden dit weekend uitgedeeld op de drukbezette kwalificatiewedstrijd. Plaats van het gebeuren was ook dit jaar de topturnhal van Dendermonde. Vaste Vuist Lauwe nam deel met 3 ploegen. Het team opgelegd werk 1 (3de tot 4de leerjaar) werd 1ste met ruime voorsprong. Het team opgelegd werd 2 (5de leerjaar tot 1ste jaar secundair) werd 2de. Het team vrij werk (+14 jaar) werd 5de. Alle 3 de teams van Vaste Vuist Lauwe hebben zich bij deze gekwalificeerd voor de finale van het interclubkampioenschap. 

Foto: Vaste Vuist Lauwe gekwalificeerd voor interclubfinale gymnastiek

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 16.11.2015

Dag van de Ambachten

Op zondag 22 november openen meer dan 600 ambachtslieden hun deuren voor de 9e Dag van de Ambachten.Het is een uniek en volledig gratis evenenenemt. Ook Curd Vercruysse uit Kortrijk neemt terug deel aan dit evenement. Hij is als zelfstandige gespecialiseerd in restauratie van schilderwerk, decoratieve schildertechnieken (vb marmerimitatie, houtimitatie)en garnierwerk. Zo kunnen bezoekers Curd in zijn atelier aan het werk zien en ook aan de hand van voorbeelden en beeldmateriaal kan de bezoeker zien hoe en waar bepaalde technieken toegepast worden, zoal bv restauratie van een schilderij, muren in kapel, plafondrestauratie enz... op mijn website vindt u meer info: www.curdvercruysse.be. De Dag van de Ambachten wordt georganiseerd door de FOD Economie en op de site www.dagvandeambachten.be vindt men meer info over alle deelnemers.

Auteur: Vercruysse Curd

Geplaatst op 16.11.2015

curieus Waregem

Na het grote succes van de 2 vorige edities organiseert curieus Waregem op 13/12 e.k. tussen 14u en 17u in VC Poincaré (Stormestraat 131/8 – Waregem) een derde editie van het Waregems Repair Café. Noteer deze datum alvast in jullie agenda.

Opnieuw zal een team van vrijwilligers klaarstaan om samen kapotte huishoudtoestellen, pc’s en fietsen te herstellen.

Op hetzelfde moment zal er ook een geefplein doorgaan. Een geefplein kan je best vergelijken met een ‘gratis’ rommelmarkt. Mensen komen er met hun oude spullen naartoe, dingen die toch al maar jaren in de kelder of op zolder gestockeerd staan zonder dat die ooit nog door iemand gebruikt worden. Op het geefplein kan je die spullen gewoon achterlaten, en te geef aanbieden aan zij die er misschien nog wel iets mee kunnen doen. De goederen kunnen in de voormiddag tussen 10u en 12u binnengebracht worden in VC Poincaré. Voor de grote en te zware stukken voorzien we een prikbord waar foto’s met contactgegevens kunnen aangehangen worden. Het geefplein zelf gaat door van 14u tot 17u in het voor de gelegenheid verkeersvrije ‘Kwaestraatje’.

Wie zin heeft om als vrijwilliger een handje toe te steken is uiteraard ook altijd welkom.

Meer info en praktische afspraken kunnen jullie terugvinden op http://geefpleinwaregem.blogspot.be/ of op https://www.facebook.com/CurieusWaregem.

Saidjah Pijlijser
Curieus Waregem
0497/463.306

Auteur: Pijlijser Saidjah

Geplaatst op 16.11.2015
3804 artikelspagina's: 1 ... 299 300 301 302 303 <<< 304 >>> 305 306 307 308 309 ... 381