Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Zwevegemse Drankstatie wint etalagewedstrijd Ronde van Vlaanderen

In de aanloop naar het feestweekend van de Ronde van Vlaanderen heeft de gemeente Zwevegem in samenwerking met UNIZO een etalagewedstrijd met als thema ‘Zwevegem Dorp van de Ronde’ georganiseerd. Twintig enthousiaste handelaars hebben meegedaan in de strijd om de mooiste etalage. De vier-koppige juri ging tussen 26 maart en 5 april op de baan om de etalages te beoordelen. Zij werd overtuigd door de creativiteit van de Zwevegemse Drankstatie. De etalage bevat exclusieve collectie-stukken. De etalage geeft het levensverhaal weer van de Ronde Van Vlaanderen. Prentkaarten en foto’s van rondewinnaars, caricaturen en ja zelfs een echte Ronde Fiets met Kwaremontbieropschrift. De zaakvoerder mocht de welverdiende prijs van 500 euro geschonken door de gemeente Zwevegem in ontvangst nemen. De etalage blijft nog staan tot eind deze maand, daarna krijgt ze een nieuw kleedje dat zal betrekking hebben op de evenementen van het moment.

IDVA / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 18.04.2015

Nieuwe persoonlijke record voor gymnaste Niki Delporte

Vorig weekend ging de tweede provinciale voorronde gymnastiek door voor de meisjes van het C-niveau. Een beperkte delegatie van sportgroep Vaste Vuist Lauwe nam er aan deel. Zaterdag kwam Fay Vanden Nest aan de beurt. Ze turnde een iets mindere wedstrijd dan 2 weken geleden, maar door haar goede afwerking behaalde ze nog een mooi puntentotaal. Niki Delporte nam door een blessure enkel deel aan 3 toestellen. Op deze toestellen legde ze een mooi parcours af met een persoonlijk beste score aan balk. Emma Tanghe en Ada Verduyn namen niet deel wegens blessure.
Foto: vlnr Ada Verduyn en Niki Delporte met persoonlijk record aan de balk

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 13.04.2015

70 dansers op 3de dansstage Danstheater Arte te Lauwe

Voor de derde keer organiseerde danstheater Arte, de dansafdeling van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe, een dansstage tijdens de paasvakantie. Dat vond plaats van 7 april tot en met 10 april in sporthal Ter Leie te Lauwe.
Zo’n 70 jongeren namen voor een week hun intrek in de danszaal en zetten deze week in het teken van dans. Jongeren tussen 6 en 13 jaar konden deelnemen. Verschillende dansstijlen kwamen aan bod. De jongeren kregen er een opleiding in moderne dans en jazzdans. Ook kregen ze een mix tussen jazz, funk en hiphop gedanst op moderne muziek. Het kamp werd op vrijdag afgesloten met een toonmoment voor ouders, inclusief aangepaste kleding. Daarna konden de kids met een moe, maar voldaan gevoel naar huis.
Wie interesse heeft om ook te komen dansen bij danstheater Arte kan terecht op de opendeur- en inschrijvingsdag op 13 juni 2015 van 9u tot 12u. Meer info op www.vastevuist.be of dries.defossez@gmail.com. Het volgende danskamp van danstheater Arte in de zomervakantie is van maandag 6 juli tot en met vrijdag 10 juli 2015.
Foto: Deelnemers danskamp Vaste Vuist Lauwe

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 13.04.2015

Gymnasten Vaste Vuist Lauwe plaatsen zich massaal voor provinciale finale

Afgelopen weekend vond in de topturnhal te Izegem de derde provinciale voorronde artistieke gymnastiek dames en heren plaats op het niveau recre@ toestelturnen. Reeds 30 van de 32 deelnemende gymnasten van sportgroep Vaste Vuist Lauwe konden zich plaatsen voor de provinciale finale.
De miniemen heren konden hun concurrenten op alle toestellen van de troon stoten. Louis Dupont (3de) en Kiani Fermaut (1ste) verdeelden de podiumplaatsen onder elkaar. Bij de benjamins heren was Igor Vander Wiele de Lauwse trots met een knappe 3de plaats.
Ook de meisjes deden het schitterend. Babette Callebert (benjamins) en Maité Verhulst (miniemen) behaalden beiden een heel knappe 3de plaats.
Na 3 voorrondewedstrijden zijn op enkele gymnasten na alle gymnasten van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe recre@ toestelturnen D-niveau geselecteerd voor de provinciale finale op pinkstermaandag in de topturnhal te Izegem.
Foto: Meisjes en jongens benjamins van sportgroep Vaste Vuist Lauwe die konden plaatsen voor de provinciale finale gymnastiek D-niveau met boven vlnr Emma Cooke, Mirthe Verhulst, Ilona Masselis, Alix Windels, Kaylee Vandenbussche, Mona Deschepper en Emmely Vanlerberghe. Onder vlnr Warre Dooms, Marthe De Leeuw, Babette Callebert, Nena Malysse, Zoë Gheysen en Igor Vander Wiele.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 13.04.2015

Fotografen uit de regio organiseren een digitale fototentoonstelling

Met medewerking van het Kortrijkse gemeenteraadslid Stefaan Bral organiseren Jaen Pierre Parmentier, Stefaan Desfossez, Nico Speleers en Bernard Decock een digitale fototentoonstelling met als thema "Wielersport in de regio", een verzameling van foto's van de laatste 5 jaar van wielerwedstrijden en activiteiten van Wielersportclubs en supporters .

front foto's Stefaan Bral en Bernard Decock
Foto's Nico speleers,Stefaan Bral en Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 04.04.2015

Vorig jaar 2112 illegalen opgepakt in West-Vlaanderen

In de commissie Binnenlandse Zaken stelde commissievoorzitter Brecht Vermeulen (N-VA) enkele vragen aan minister van Binnenlandse Zaken Jambon (N-VA) over mensensmokkel in West-Vlaanderen.
Uit de cijfers van minister Jambon blijkt dat er in 2014 2112 illegalen werden opgepakt in onze provincie. Dit komt neer op 176 illegalen per maand of 6 per dag. Er zijn grote verschillen waar te nemen doorheen het jaar. De meeste illegalen werden opgepakt in de maanden april (263), juni (221) en september (221). Tijdens de zomermaanden (juli (142), augustus (109) en eindejaarsperiode (november (106), december (111)) daalt dit cijfer. Als we naar de afkomst kijken zien we dat er voornamelijk mensen uit Algerije (252), Syrië (231) en Iran (228) opgepakt zijn. “Het is opmerkelijk dat mensen uit Syrië, die ook bij ons een grote kans hebben om als politiek vluchteling erkend te worden, toch de gevaarlijke en illegale oversteek willen maken naar het Verenigd Koninkrijk.”, stelt Kamerlid Vermeulen.
Van het totaal aantal illegalen werden er 375 onderschept na een interceptie door de politie op parkings en langs autosnelwegen. Deze groep vormt slechts 18% van het totaal aantal opgepakte illegalen. Toch stellen we vast dat het aantal intercepties op zeven jaar tijd meer dan verdrievoudigd is. Vorig jaar werden er in totaal 375 intercepties gedaan, voornamelijk in Jabbeke (164), Middelkerke (97) en Oudenburg (50).
De minister erkende dat “inklimmende” illegalen op deze parkings een groeiend probleem zijn in onze provincie. Daarom zal hij inzetten op een sensibilisatiesactie op deze parkings. Volgens Kamerlid Vermeulen is dit een goede zaak. “De omstandigheden waarin illegalen via vrachtwagens naar Groot-Brittannië reizen zijn mensonterend. Toch moeten we oppassen dat we het probleem niet verschuiven in plaats van aanpakken. Daarenboven weten we dat de georganiseerde misdaad die deze mensenhandel in stand houdt, het geweld niet schuwt als we aan hun activiteiten raken. Zo zijn er in het verleden reeds incidenten geweest met vuurwapens, messen en gevaarlijk rijgedrag. Al deze elementen zorgen ervoor dat het van belang is om deze problematiek op het Europese en internationale niveau te bespreken. Het feit dat minister Jambon aangaf dat de Franse overheid gedurende de laatste maanden meer aandacht en verzoeken heeft inzake internationale samenwerking is in dit opzicht een erg goede zaak.”
Tot slot gaf minister Jambon nog mee dat er in West-Vlaanderen geen tentenkampen meer zijn. Een verklaring hiervoor kan gevonden worden in het opdoeken van de ferry tussen Oostende en het Verenigd Koninkrijk. Ook de problemen met illegalen die zich verstoppen in de maïsvelden rond de parkings van de autostrade zijn afgenomen, dankzij politionele acties en afspraken rond het snoeien van de berm. Dit bemoeilijkt het verbergen van mensen. Toch blijven deze maïsvelden een belangrijke rol spelen voor de mensensmokkelaars. De politie onderschept nog steeds verstopte ladders in velden en grachten die gebruikt worden om illegalen aan boord te helpen van vrachtwagens.
Brecht Vermeulen 0475 24 61 20, brecht.vermeulen@n-va.be
Karel Merckx 0477 39 28 88, karel.merckx@n-va.be

Geplaatst op 08.04.2015

Ronde van...Kortrijk naar Zwevegem

Zondagmorgen reden een 20-tal Zwevegemse uitverkorenen het parcours van de Ronde in met o.a. Caroline Planckaert (dochter van) en Marniek Kint (kleinzoon van). Men starte bij Marcel Kint in Kortrijk en eindigt bij Jef Planckaert in Otegem. 34km doorheen Kortrijk en het Dorp van de Ronde. Een ludieke manier om de koers te verwelkomen. De fietsers werden omringd door een 10-tal oldtimers van de '40 tot '80 met als pareltje de Molteni Volvo van Eddy Merckx. De Schepen van Sport verzorgde het startschot aan het Astridpark te Kortrijk.

Marniek Kint / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 08.04.2015

Zwevegem Dorp van de ronde

Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 08.04.2015

Veel animo en ontspanning voor de wedstrijd in het dorp van de ronde Zwevegem

Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 08.04.2015

Animatie voor de ronde

Voor de doortocht van de ronde was er in Zwevegem een geweldige ambiance op het Toyeplein.
Vele standjes waar men allerlei gadgets kon bekomen en zelf de Paashaas was er aanwezig.
De vip’s genoten er met volle teugen van.

De redactie/foto’s : Decock Bernard

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 08.04.2015
3804 artikelspagina's: 1 ... 352 353 354 355 356 <<< 357 >>> 358 359 360 361 362 ... 381