Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Award voor de meest geëngageerde milieucoördinator

Wedstrijd: Wie is de meest geëngageerde milieucoördinator?
De beroepsvereniging voor milieuprofessionals VMx en Wolters Kluwer verkiezen op 9 juni 2016 De meest geëngageerde milieucoördinator. Met deze wedstrijd willen de organisaties de milieucoördinatoren een hart onder de riem steken. U bent van harte uitgenodigd op de prijsuitreiking.
Klimaatsverandering, milieucrisissen, grondstofschaarste, overstromingen … vooral onze ondernemingen worden in de publieke opinie met de vinger gewezen als het over milieuproblemen gaat. Daarom mag je de rol van de milieucoördinator in onze organisaties niet onderschatten, want hij is diegene die het milieubeleid in de organisaties uitstippelt.
Met de wedstrijd De meest geëngageerde milieucoördinator, zetten VMx en Wolters Kluwer een milieucoördinator in de schijnwerpers die:
• meer acties onderneemt binnen zijn of haar bedrijf dan dat de wetgeving voorschrijft
• een voortrekkersrol speelt in milieuprojecten
• en het effect van die milieuprojecten zijn meetbaar, duurzaam en kunnen gekopieerd worden door anderen.
Verloop wedstrijd
De inschrijvingen lopen tot uiterlijk 1 mei 2016. Elke milieucoördinator kan deelnemen. Een jury met professionals uit de milieuwereld zal de milieucoördinatoren beoordelen op basis van hun ingestuurde projecten. De winnaar wordt bekendgemaakt op 9 juni 2016. Een HSE Advisor van Wolters Kluwer zet de winnaar op weg met een highlevel doorlichting in zijn bedrijf. Ook zal de winnaar aan het grote publiek bekend gemaakt worden.
Praktische info
De uitreiking vindt plaats tijdens het netwerkavond 20 jaar VMx op 9 juni 2016 in de Zebrastraat in Gent (huisnummer 32). Stuur een mail naar Sylvie Baert (sylvie@vmx.be) wanneer u op de uitreiking aanwezig wil zijn.
Over VMx
VMx vzw, de beroepsvereniging voor alle milieuprofessionals, biedt professionele ondersteuning aan de milieuprofessional bij de uitoefening van zijn/haar beroep. Belangenbehartiging, informatieverstrekking en vorming (verplichte bijscholing) horen tot de kerntaken van de vereniging.
Over Wolters Kluwer
Wolters Kluwer HSE biedt milieuprofessionals ondersteuning en begeleiding in gespecialiseerde uitgaven en een online databank aangevuld met diensten. 

VMX

Geplaatst op 23.02.2016

JRE Cooking Cup

De JRE België organiseren de tweede editie van de JRE Cooking Cup. Het biedt verschillende jonge leerlingen van de hotelscholen de kans om hun talent en creativiteit te tonen aan professionele chefs die voor deze gelegenheid een jury van deskundigen verzameld hebben. Het is ook een gelegenheid voor de vereniging van jonge chefs om een brug te slaan voor de jongere generatie door hen te helpen zich voor te bereiden op hun professionele toekomst.

.Op de campus van Ceria in het Institut Emile Gryzon heeft Steven Dehaeze, voorzitter van de JRE, met zijn team de pers samengeroepen om de finale van de tweede JRE Cooking Cup bij te wonen. De kookwedstrijd staat open voor alle leerlingen van de hotelscholen in heel het land. Voor deze dynamische voorzitter maakt dit initiatief deel uit van de doelstellingen van de Jeunes restaurateurs: “Wij willen de leerlingen aanzetten om de begaande paden ter verlaten en zich te overtreffen. Op school leren ze de technieken te beheersen volgens een vaak vastgelegd kader. Hier willen we hen een beetje uit hun evenwicht brengen zoals dat in een restaurant gebeurt met onverwachte situaties, zoals die zich zowat dagelijks voordoen.

Een tiental kandidaten had zich ingeschreven. Vandaag, maandag, hebben 6 van hen het tegen elkaar opgenomen in de finale voor een groep chefs en deskundigen zoals Frank Fol, de “groenten-chef” en andere prominenten uit de culinaire en gastronomie wereld.

De 6 kandidaten waren Marie-Charlotte Dernier & Ashley Delporte van het Institut Emile Gryzon, Julie Coens & Shari Van Driessche, van de hotelschool Ter Groene Poorte, Brian vermeersch & Bart De Groote van de hotelschool in Gent, Lore Rombauts & Seppe Meeuws van het Vrij Technisch instituut Leuven, Noah Vanneuville & Nicolas Mylle van de hotelschool Spermalie en Matt Decroo & Rémi de Meester de Ravestein van de hotelschool Ter Duinen.

Op het einde van de proef die begon om 7 uur ’s ochtends in de keuken en waarbij alle kandidaten zich op hun manier wisten te onderscheiden, is de overwinning uiteindelijk behaald door de tandem Julie Coens & Shari Van Driessche, van de hotelschool Ter Groene Poorte. We hopen dat deze prijs een aanmoediging is voor alle deelnemers om zich verder te overtreffen in de keuken en, wie weet, later deel uit te maken van de Jeunes REstaurateurs.
Wie zijn de Jeunes REstaurateurs?
De Jeunes Restaurateurs (JRE) is een vereniging van jonge, talentvolle restauranthouders, gedreven door de passie voor hun vak. Een interne kwaliteitsselectie garandeert dat deze ambitieuze chefs tot de top van de Europese gastronomie behoren. Eertijds waren er de drie woorden Jeunes Restaurateurs d’Europe. Vandaag staat het label Jeunes REstaurateurs ook voor Joigning Innovation & Imagination, Respecting Sources & Substainability, Evoking Emotion & Inspiration. De vereniging die de chefs van 23 tot 49 jaar oud samenbrengt, telt 30 actieve leden in België en niet minder dan 320 over heel Europa. John Kinnart

Geplaatst op 23.02.2016

Tegoare op de Kattenfoor te Ieper

Vrijdag 19 februari ging de Kattenfoor te Ieper officieel van start. De kermis die reeds bestaat uit de jaren 1800 is toe aan zijn 61ste editie zoals we deze in de huidige opstelling kennen. Voor de zesde keer wordt met deze kermis een Iepers goed doel gesteund.
Kermiskramers steunen TEGOARE
In Ieper laten ze hun Kattenfoor niet voorbijgaan zonder aan iedereen de kans te geven ervan te kunnen genieten. Vorige jaren werden de projecten Stokpop, revalidatiecentrum De Klinker, thuisbegeleiding Ons Tehuis, dagcentrum Huize Matthijs en in 2015 MPI De Klaproos in het daglicht gezet. Dit jaar steunen de kermiskramers ‘Welzijnsschakel Tegoare’ en werd, tijdens de officiële opening in de raadzaal van het stadhuis, een cheque van 1000 euro, overhandigd aan de organisatie.
Na de overhandiging van de cheque werd de kermis officieel geopend met het doorknippen van het lint. Maxim Vermeulen mocht met de gemeentelijke schaar het startschot geven en daarna werden de enveloppes met 30 kermistickets, tevens geschonken door de foorkramers, uitgedeeld aan de leden van TEGOARE.
Schepen van cultuur, lokale economie en markten en foren Katrien Desomer: “Dit jaar staan 38 kramen op de Grote Markt. De steun aan goede doelen is een initiatief van Ieper stad waarbij we de kermiskramers dankbaar zijn. Dagen aan halve prijs hadden geen succes. Het uitdelen van tickets steekt echt een hart onder de riem. Op zaterdag wordt de actie overgedaan zodat iedereen het kermisplezier kan beleven.”
Welzijnsschakel Tegoare
Minderbegoede gezinnen worden door Tegoare begeleid om aan hun kinderen een vakantie te bezorgen in het Reigersnest in Koksijde, daarvoor werd een spaarplan opgezet. Dit spaarplan is niet toereikend voor het initiatief omdat voor de ouders zelfs het spaarplan niet toereikend is voor de reële kost.
Twee maal per jaar organiseert Welzijnsschakel Tegoare een inzameling van kleren, er worden opvoednamiddagen georganiseerd en bijstand geleend bij het invullen van papieren en behandelen van formaliteiten. Vrijwilligers staan in voor ziekenvervoer.
Rosette Bouchaert: “Welzijnsschakel Tegoare is een organisatie die ervoor zorgt dat de kansarme kinderen van deze stad een gelukkig moment kan worden bezorgd. Tegoare telt momenteel een 168 leden en krijgt geen subsidies. Toch gaan we samen op reis, de cheque zal hiervoor zeker van pas komen. De kinderen doen, als symbolische vorm van leren sparen, een bijdrage van 1 euro. De rest van de uitstap wordt gesponsord door giften. Op die manier creëren we de kans om hen iets te laten doen waar ze, zonder deze steun, enkel van kunnen dromen. Tegoare doen we het met Tegoare.”
Vroeg Pasen vroege foor
In Ieper worden jaarlijks twee foren georganiseerd op de Grote Markt. De Kattenfoor vindt plaats van de vrijdag voor de tweede zondag na aswoensdag tot en met de derde zondag na aswoensdag. De Thuyndagfoor vindt plaats vanaf de zaterdag voor de eerste zondag van augustus tot en met de maandag na de tweede zondag van augustus. Indien 15 augustus op een dinsdag of woensdag valt, loopt de foor door tot en met 15 augustus.
Voorzitter van het kermiscomité Alain Dagraed: “We komen uit een lange winterperiode van drie maand. Het is aangenaam om elk jaar terug hier op de Ieperse Kattefoor te mogen staan. Dit jaar valt deze vroeg en is tevens de eerste kermis van het jaar.” 

IDVA/©Foto-MDK

Geplaatst op 23.02.2016

Après Ski Party Waregem Erdinger Fanclub tvv Nachtlichtjes vzw (Kom op tegen kanker)

Waregem Erdinger Fanclub steunt op 5 maart de Nachtlichtjes met een Après Ski Party. Feestzaal De Jager te Sint-Eloois-Vijve is the place to be op de eerste zaterdag van maart. Dj’s van dienst zijn DJ Anton, DJ Mighty B en DJ Keistie. Er zullen diverse muziekgenres aan bod komen gaande van de echte Duitstalige Après skimuziek tot de hedendaagse commerciële muziek. De Waregem Erdinger Fanclub steunde in het verleden al meerdere goeie doelen zoals Somival Waregem, Gezinsbond Grammene, een hart voor Samburu tijdens de Ronde van Vlaanderen 2014 en Music for life (StuBru). Dit jaar kozen wij bewust voor de nachtlichtjes vzw.
Op 3 juni 2013 werden de muziekverenigingen St-Cecilia Vichte en Harmonieorkest Beveren- Leie geconfronteerd met het overlijden van Ine Luyckx. Ine was pas 31 jaar en van jongsaf reeds actief als muzikante in de fanfare van Vichte en recentelijk ook in Beveren. Ine was door iedereen zeer geliefd en daarbij liet ze niemand onberoerd door haar aanstekelijke energie, enthousiasme, levenslust en wilskracht. Zelfs toen ze al heel ziek was bleef Ine zich moedig inzetten en kwam ze naar repetities en andere activiteiten.
Voor velen onder ons was Ine een fantastische vriendin, een sympathieke collega-muzikant maar vooral door iedereen graag gezien als iemand met een gave om eerst aan anderen te denken. Als troost bleven ons zeer mooie herinneringen. Bij vrienden en kennissen van beide muziekverenigingen groeide spontaan het idee om Ines idealen te laten voortleven door de handen in elkaar te slaan en een hart onder de riem te steken voor mensen met kanker. Tijdens haar ziekte speelde Ine reeds met het idee om iets te doen ter ondersteuning van ‘Kom op tegen Kanker‘ en dit over de grenzen heen van beide verenigingen.
Kort na haar overlijden werden ‘De Nachtlichtjes’ opgericht.Ine haar oorspronkelijke idee werd concreet en zowel in 2014 als 2015 namen 2 teams bestaande uit 8 fetsers van ‘De Nachtlichtjes’ deel aan de 1.000 km voor ‘Kom op tegen Kanker’. De netto-opbrengst van de 1.000 km gaat elk jaar naar het wetenschappelijk kankeronderzoek. Het concept is eenvoudig: elk team dat 5.000 euro inzamelt voor ‘Kom op tegen Kanker’ mag deelnemen aan de 1.000 km.
Alle liefhebbers van après ski en mensen die dit mooie initiatief wensen te steunen zijn van harte welkom op 5 maart vanaf 20u. De party wordt gehouden in Tirolerstijl met ½ L bier, schnaps, etc… Wie in skikledij of Lederhose/Dirndl komt krijgt één gratis Willie Birnen schnaps.

Kaarten zijn te verkrijgen in vvk a 10 € (12 € add) via Petra Vandecasteele (0497 48 28 71) en Mieke Declercq (0475 89 33 51) van de nachtlichtjes, via Markt 28 – Waregem of bij de bestuursleden van Waregem Erdinger Fanclub. In de inkomkaart is telkens ½ L Weissbier evenals een eetbon inbegrepen.
meer info Jo Dekeyster (0473/815 685), Waregem _Erdinger_Fanclub@telenet.be

[Auteur: Dekeyster Jo

Geplaatst op 23.02.2016

Inschrijven voor sportkampen sportgroep Vaste Vuist Lauwe

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe vzw organiseert in de paasvakantie en zomervakantie opnieuw sportkampen. In de paasvakantie is er een kleutersportkamp voor 1ste,2de en 3de kleuters + kinderen uit de instapklas van 04/04 t.e.m. 08/04. Prijs is €55 voor een volledige week. Opvang is mogelijk.
Er is in de paasvakantie (29/03 t.e.m. 01/04) eveneens een danskamp voor jongens en meisjes van geboortejaar 2002 t.e.m. 2009. Prijs is €50 voor 4 dagen. Op vrijdag is een toonmoment voorzien. Voorzitter Dries Defossez: “De sportkampen bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe zijn een leerrijke en toffe ervaring voor elk kind onder leiding van deskundige lesgevers. Verzekering inbegrepen en fiscaal attest voorzien. “ Inschrijven kan t.e.m. 20 maart per mail naar dries.defossez@gmail.com met vermelding van volledige naam, geboortedatum, telefoonnummer en naam kamp. Alle kampen gaan door in sporthal Ter Leie, Hospitaalstraat Lauwe.
Foto: Kleutersportkamp Vaste Vuist Lauwe groep 1ste kleuter

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 22.02.2016

Cindy Vandenhole turnt met Team Belgym internationaal tornooi te Canada

Op 19 februari turnde het TEAM BELGYM in de Topsporthal te Gent een selectietest voor het Test Event dat plaatsvindt in april. Tijdens deze test werden de oefeningen van de gymnasten beoordeeld door internationale juryleden. Aan de hand van de test werden de ploegen voor deelname aan het internationaal tornooi Gymnix in Canada samengesteld. Eén van hen is de Lauwse gymnaste Cindy Vandenhole, lid van sportgroep Vaste Vuist Lauwe.
Er was duidelijke progressie in moeilijkheid bij de seniorgymnasten, hier en daar nog wat foutjes maar het vertrouwen van headcoach Yves Kieffer in zijn team is groot. Vooral de jonge lichting gymnasten verrasten met een programma op wereldniveau.
De andere gymnasten van het TEAM BELGYM turnden nog niet allemaal een volledig parcours (enkele waren ziek of gekwetst) maar het ziet er naar uit dat alle teamleden tegen het tornooi in Canada fit zullen geraken.
Team Belgym is samengesteld uit Gaelle Mys, Julie Croket, Laura Waem, Rune Hermans, Cindy Vandenhole, Jelle Beullens, Axelle Klinckaert, Nina Derwael, Senna Deriks en Julie Meyers, Het TEAM BELGYM vertrekt volgende week naar Canada, na een voorbereidende stage turnen ze op 4 maart hun wedstrijd.
Op 3 april ontvangen de meisjes van TEAM BELGYM in Moeskroen hun collega's van Roemenië en Duitsland voor een wedstrijd op topniveau. De meisjes worden hiermee voor een eerst en laatste keer geconfronteerd met twee van hun rechtstreekse concurrenten vooraleer ze naar het Test Event in Brazilië trekken...

De wedstrijd in Moeskroen is dé ideale gelegenheid om TEAM BELGYM aan te moedigen voor hun vertrek richting Rio. Bovendien hebben we met Duitsland en Roemenië ook twee toplanden om te bewonderen, want beide teams zitten ook in rechte lijn van hun voorbereidingen vooraleer ze afreizen naar de Spelen. Daarnaast zijn er ook individuele gymnasten aanwezig uit Oostenrijk en Spanje.

De interland in Moeskroen is belangrijk voor de selectie van het team dat zal aantreden op het testevent, maar eveneens voor het Europees Kampioenschap 2016.

De meisjes hopen hiermee optimaal voorbereid te zijn op hun deelname aan het Testevent, waar ze het opnemen tegen Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Roemenië, Australië, Korea en Zwitserland, met als doel één van de laatste vier teamtickets voor de Olympische spelen te bemachtigen! 
Foto : Team Belgym met midden links Cindy Vandenhole

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 22.02.2016

Vier jonge projectwinnaars Prijs voor Vormgeving 2016

Tim Bisschop (°1981,Brugge) met de lay-out en vormgeving van tien boeken, Bram Couvreur (°1982, Roeselare) & Bjorn Devos (°1979, Ninove) met negen lampen en een akoestisch paneel, Mathilde Vandenbussche (°1992, Brugge) met een werk rond manueel en industrieel breien en de voorstelling van een matrassenstoffencollectie en Tomas Lootens (°1988, Oostende) & Valentijn Goethals (°1987, Torhout) met onder andere de redactie en lay-out van een boek, de huisstijl voor een muziekband en een zeefdruk, zijn de premiewinnaars van de ‘Prijs voor Vormgeving van de Provincie West-Vlaanderen 2016’. Ze ontvangen per project 3.000 euro en een zilveren ereplaket.
De Prijs was bestemd voor alle disciplines binnen de vormgeving: meubilair, verlichting, textiel, consumptiegoederen, mobiliteit, elektronica, grafische vormgeving enz. De wedstrijd is niet themagebonden, maar specifiek bedoeld voor realisaties uit de jongste vier jaar.
In totaal dienden 53 vormgevers of samenwerkende teams 1 tot 10 ontwerpen in. Zo werden maar liefst 280 ontwerpen/realisaties aan de jury voorgelegd. De deputatie bekrachtigde deze uitslag op 11 februari 2016.
De ‘Vierjaarlijkse Prijs voor Vormgeving van de Provincie West-Vlaanderen’ werd in 2016 voor de vierde maal georganiseerd.
‘Provinciale Prijs voor Vormgeving’
Onder vormgeving wordt verstaan, het ontwerpen van een product dat als serieproduct vermenigvuldigd wordt. Zowel prototypes (geschikt of bedoeld om als serieproduct te worden vermenigvuldigd) als afgewerkte producten komen in aanmerking.
Zowel vormgevers die in West-Vlaanderen geboren zijn of er gedomicilieerd zijn, of die werken voor of samen met een West-Vlaamse firma voor de realisering van hun ontwerpen, konden aan de wedstrijd deelnemen. Deelnemen kon tot 15 januari 2016.
Jury
De jury was samengesteld uit Bram Boo (ontwerper), Leen Creve (designjournalist), Katrien Laporte (directeur Design museum Gent), Fabiaan Van Severen (docent Thomas More Hogeschool Mechelen) en Lowie Vermeersch (creatief directeur Granstudio).
De jury was verrast door de jonge leeftijd van de laureaten. Zo is deze editie van de ‘Vierjaarlijkse Prijs voor Vormgeving’ eerder stimulerend en aanmoedigend geworden. Opvallend was dat bijna de helft van de dossiers door grafische vormgevers werd ingediend. Het aantal inzendingen in het domein van ontwikkeling van multimedia, applicaties voor mobiele telefoons, computers en tablets en andere nieuwe technologieën daarentegen was zeer laag.
Eerdere winnaars
In 2012 waren de laureaten van de ‘Provinciale Prijs voor Vormgeving’ Jurgen Maelfeyt uit Gent, het duo Jan Wouter Hespeel en Randoald Sabbe uit Ardooie en Dirk Wynants (Extremis) uit Proven. In 2008 was de Prijs bestemd voor Bart Goderis uit Lierde, Jan Wouter Hespeel & Roandoald Sabbe uit Ardooie en Lodewijk Joye uit Antwerpen.
Proclamatie en huldiging
De officiële proclamatie en de huldiging van de laureaten zal plaatsvinden in het Museum Texture in Kortrijk op donderdag 13 oktober 2016 n.a.v. de opening van de tentoonstelling. De tentoonstelling, samengesteld uit het bekroonde werk van laureaten, loopt van 14 oktober tot en met 4 december 2016.
In bijlage vindt u de motivatie van de jury.

[ www.west-vlaanderen.be/vormgeving ] Dienst communicatie West-Vlaanderen, Fanny Depijpere

Geplaatst op 22.02.2016

Valentijnsloop tvv OIGO

Op zaterdag 6 februari organiseerde Vzw Over The Rainbow de tweede Valentijnsloop ten voordele van OIGO. Oigo (opgeven is geen optie) is een vzw waar Vzw Over The Rainbow Desselgem jaarlijks al een wandeltocht voor organiseert. Zaterdag 6 februari mochten ze 150 lopers en wandelaars ontvangen in Spotkaffee Leiestadion Desselgem. Vele lopers van loopclub Grijsloke en joggingclub Waregem waren aanwezig. Daarnaast waren er ook lopers vanuit Laarne en Kalken afgezakt naar Desselgem om toertjes te lopen in ruil voor lekkere Pralines van Montserrat. Vzw Over The Rainbow, bestaande uit Els Rigole, Marleen De Luycker en Kimberly De Frene is heel tevreden over de opkomst. Naast de pralines werden er op zaterdag 6 februari ook enkele flessen cava verloot onder de deelnemers. Over The Rainbow kan nu al zeggen dat er een opbrengst is van €1250 voor Oigo. Met deze opbrengst kan oigo verschillende projecten uitwerken. Momenteel werkt Oigo projecten uit binnen Uz Gent, maar zijn ze bezig met het onderhandelen met verschillende ziekenhuizen om daar enkele projecten uit te werken. Zo steunden ze vorig jaar voor de eerste keer het ziekenhuis van Waregem door het aankopen van een ijskap en lasertoestel. Dit jaar gaat OIGO opnieuw een ijskap aanschaffen voor het ziekenhuis van Waregem. De volgende activiteit van VZW Over The Rainbow gaat door op zondag 18 september, namelijk de vijfde editie van wandelen voor OIGO. Later hier meer over. Meer info: www.wandelenvooroigo.weebly.com of www.valentijnsloop.weebly.com

Foto met dank aan Krist Vantieghem

Auteur: Kimberly De Frene

Geplaatst op 22.02.2016

JazzStoria Concert

Jazz and Soul Concert JazzStoria
The Almost S(w)inging Jazz Band met Judit and Medi, Zaal "De Club" Larstraat 8, 8930 Lauwe
Zaterdag 5 Maart 2016 om 20:00u, Inkom 10 €

Auteur: Luc Deprez

Geplaatst op 22.02.2016

Nationale sterrenkijkdagen 2016

De toegang is gratis!!!!!

We zitten weer in de mooiste periode van het jaar waarin de stand van de aarde ons toelaat de sterrenhemel al vroeg in de avond te bewonderen. Tevens zijn de sterrenkijkdagen terug geplaatst in het voorjaar wat een vernieuwd beeld geeft aan de jaarlijks terugkerende bezoekers. We willen dan ook de vele kijklustigen opnieuw de kans geven om doorheen onze telescopen enkele gekende en minder gekende objecten beter te leren kennen, ditmaal met nadruk op de lentesterrenhemel Het blijft weliswaar erg moeilijk een donkere locatie te vinden die goed bereikbaar is en toch voldoende donkere hemel biedt in het zuiden wat waarnemen gemakkelijker maakt. Deze plaats bestaat echter nog steeds en is zeker niet ver weg:
Gemeenteschool Beukenhofstraat 38 Vichte

Vrijdag 11 en Zaterdag 12 Maart 2016 vanaf 19h00

Auteur: coussens johan

Geplaatst op 22.02.2016
4531 artikelspagina's: 1 ... 352 353 354 355 356 <<< 357 >>> 358 359 360 361 362 ... 454