Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Après Ski Party Waregem Erdinger Fanclub tvv Nachtlichtjes vzw (Kom op tegen kanker)

Waregem Erdinger Fanclub steunt op 5 maart de Nachtlichtjes met een Après Ski Party. Feestzaal De Jager te Sint-Eloois-Vijve is the place to be op de eerste zaterdag van maart. Dj’s van dienst zijn DJ Anton, DJ Mighty B en DJ Keistie. Er zullen diverse muziekgenres aan bod komen gaande van de echte Duitstalige Après skimuziek tot de hedendaagse commerciële muziek. De Waregem Erdinger Fanclub steunde in het verleden al meerdere goeie doelen zoals Somival Waregem, Gezinsbond Grammene, een hart voor Samburu tijdens de Ronde van Vlaanderen 2014 en Music for life (StuBru). Dit jaar kozen wij bewust voor de nachtlichtjes vzw.
Op 3 juni 2013 werden de muziekverenigingen St-Cecilia Vichte en Harmonieorkest Beveren- Leie geconfronteerd met het overlijden van Ine Luyckx. Ine was pas 31 jaar en van jongsaf reeds actief als muzikante in de fanfare van Vichte en recentelijk ook in Beveren. Ine was door iedereen zeer geliefd en daarbij liet ze niemand onberoerd door haar aanstekelijke energie, enthousiasme, levenslust en wilskracht. Zelfs toen ze al heel ziek was bleef Ine zich moedig inzetten en kwam ze naar repetities en andere activiteiten.
Voor velen onder ons was Ine een fantastische vriendin, een sympathieke collega-muzikant maar vooral door iedereen graag gezien als iemand met een gave om eerst aan anderen te denken. Als troost bleven ons zeer mooie herinneringen. Bij vrienden en kennissen van beide muziekverenigingen groeide spontaan het idee om Ines idealen te laten voortleven door de handen in elkaar te slaan en een hart onder de riem te steken voor mensen met kanker. Tijdens haar ziekte speelde Ine reeds met het idee om iets te doen ter ondersteuning van ‘Kom op tegen Kanker‘ en dit over de grenzen heen van beide verenigingen.
Kort na haar overlijden werden ‘De Nachtlichtjes’ opgericht.Ine haar oorspronkelijke idee werd concreet en zowel in 2014 als 2015 namen 2 teams bestaande uit 8 fetsers van ‘De Nachtlichtjes’ deel aan de 1.000 km voor ‘Kom op tegen Kanker’. De netto-opbrengst van de 1.000 km gaat elk jaar naar het wetenschappelijk kankeronderzoek. Het concept is eenvoudig: elk team dat 5.000 euro inzamelt voor ‘Kom op tegen Kanker’ mag deelnemen aan de 1.000 km.
Alle liefhebbers van après ski en mensen die dit mooie initiatief wensen te steunen zijn van harte welkom op 5 maart vanaf 20u. De party wordt gehouden in Tirolerstijl met ½ L bier, schnaps, etc… Wie in skikledij of Lederhose/Dirndl komt krijgt één gratis Willie Birnen schnaps.

Kaarten zijn te verkrijgen in vvk a 10 € (12 € add) via Petra Vandecasteele (0497 48 28 71) en Mieke Declercq (0475 89 33 51) van de nachtlichtjes, via Markt 28 – Waregem of bij de bestuursleden van Waregem Erdinger Fanclub. In de inkomkaart is telkens ½ L Weissbier evenals een eetbon inbegrepen.
meer info Jo Dekeyster (0473/815 685), Waregem _Erdinger_Fanclub@telenet.be

[Auteur: Dekeyster Jo

Geplaatst op 23.02.2016

Inschrijven voor sportkampen sportgroep Vaste Vuist Lauwe

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe vzw organiseert in de paasvakantie en zomervakantie opnieuw sportkampen. In de paasvakantie is er een kleutersportkamp voor 1ste,2de en 3de kleuters + kinderen uit de instapklas van 04/04 t.e.m. 08/04. Prijs is €55 voor een volledige week. Opvang is mogelijk.
Er is in de paasvakantie (29/03 t.e.m. 01/04) eveneens een danskamp voor jongens en meisjes van geboortejaar 2002 t.e.m. 2009. Prijs is €50 voor 4 dagen. Op vrijdag is een toonmoment voorzien. Voorzitter Dries Defossez: “De sportkampen bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe zijn een leerrijke en toffe ervaring voor elk kind onder leiding van deskundige lesgevers. Verzekering inbegrepen en fiscaal attest voorzien. “ Inschrijven kan t.e.m. 20 maart per mail naar dries.defossez@gmail.com met vermelding van volledige naam, geboortedatum, telefoonnummer en naam kamp. Alle kampen gaan door in sporthal Ter Leie, Hospitaalstraat Lauwe.
Foto: Kleutersportkamp Vaste Vuist Lauwe groep 1ste kleuter

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 22.02.2016

Cindy Vandenhole turnt met Team Belgym internationaal tornooi te Canada

Op 19 februari turnde het TEAM BELGYM in de Topsporthal te Gent een selectietest voor het Test Event dat plaatsvindt in april. Tijdens deze test werden de oefeningen van de gymnasten beoordeeld door internationale juryleden. Aan de hand van de test werden de ploegen voor deelname aan het internationaal tornooi Gymnix in Canada samengesteld. Eén van hen is de Lauwse gymnaste Cindy Vandenhole, lid van sportgroep Vaste Vuist Lauwe.
Er was duidelijke progressie in moeilijkheid bij de seniorgymnasten, hier en daar nog wat foutjes maar het vertrouwen van headcoach Yves Kieffer in zijn team is groot. Vooral de jonge lichting gymnasten verrasten met een programma op wereldniveau.
De andere gymnasten van het TEAM BELGYM turnden nog niet allemaal een volledig parcours (enkele waren ziek of gekwetst) maar het ziet er naar uit dat alle teamleden tegen het tornooi in Canada fit zullen geraken.
Team Belgym is samengesteld uit Gaelle Mys, Julie Croket, Laura Waem, Rune Hermans, Cindy Vandenhole, Jelle Beullens, Axelle Klinckaert, Nina Derwael, Senna Deriks en Julie Meyers, Het TEAM BELGYM vertrekt volgende week naar Canada, na een voorbereidende stage turnen ze op 4 maart hun wedstrijd.
Op 3 april ontvangen de meisjes van TEAM BELGYM in Moeskroen hun collega's van Roemenië en Duitsland voor een wedstrijd op topniveau. De meisjes worden hiermee voor een eerst en laatste keer geconfronteerd met twee van hun rechtstreekse concurrenten vooraleer ze naar het Test Event in Brazilië trekken...

De wedstrijd in Moeskroen is dé ideale gelegenheid om TEAM BELGYM aan te moedigen voor hun vertrek richting Rio. Bovendien hebben we met Duitsland en Roemenië ook twee toplanden om te bewonderen, want beide teams zitten ook in rechte lijn van hun voorbereidingen vooraleer ze afreizen naar de Spelen. Daarnaast zijn er ook individuele gymnasten aanwezig uit Oostenrijk en Spanje.

De interland in Moeskroen is belangrijk voor de selectie van het team dat zal aantreden op het testevent, maar eveneens voor het Europees Kampioenschap 2016.

De meisjes hopen hiermee optimaal voorbereid te zijn op hun deelname aan het Testevent, waar ze het opnemen tegen Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Roemenië, Australië, Korea en Zwitserland, met als doel één van de laatste vier teamtickets voor de Olympische spelen te bemachtigen! 
Foto : Team Belgym met midden links Cindy Vandenhole

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 22.02.2016

Vier jonge projectwinnaars Prijs voor Vormgeving 2016

Tim Bisschop (°1981,Brugge) met de lay-out en vormgeving van tien boeken, Bram Couvreur (°1982, Roeselare) & Bjorn Devos (°1979, Ninove) met negen lampen en een akoestisch paneel, Mathilde Vandenbussche (°1992, Brugge) met een werk rond manueel en industrieel breien en de voorstelling van een matrassenstoffencollectie en Tomas Lootens (°1988, Oostende) & Valentijn Goethals (°1987, Torhout) met onder andere de redactie en lay-out van een boek, de huisstijl voor een muziekband en een zeefdruk, zijn de premiewinnaars van de ‘Prijs voor Vormgeving van de Provincie West-Vlaanderen 2016’. Ze ontvangen per project 3.000 euro en een zilveren ereplaket.
De Prijs was bestemd voor alle disciplines binnen de vormgeving: meubilair, verlichting, textiel, consumptiegoederen, mobiliteit, elektronica, grafische vormgeving enz. De wedstrijd is niet themagebonden, maar specifiek bedoeld voor realisaties uit de jongste vier jaar.
In totaal dienden 53 vormgevers of samenwerkende teams 1 tot 10 ontwerpen in. Zo werden maar liefst 280 ontwerpen/realisaties aan de jury voorgelegd. De deputatie bekrachtigde deze uitslag op 11 februari 2016.
De ‘Vierjaarlijkse Prijs voor Vormgeving van de Provincie West-Vlaanderen’ werd in 2016 voor de vierde maal georganiseerd.
‘Provinciale Prijs voor Vormgeving’
Onder vormgeving wordt verstaan, het ontwerpen van een product dat als serieproduct vermenigvuldigd wordt. Zowel prototypes (geschikt of bedoeld om als serieproduct te worden vermenigvuldigd) als afgewerkte producten komen in aanmerking.
Zowel vormgevers die in West-Vlaanderen geboren zijn of er gedomicilieerd zijn, of die werken voor of samen met een West-Vlaamse firma voor de realisering van hun ontwerpen, konden aan de wedstrijd deelnemen. Deelnemen kon tot 15 januari 2016.
Jury
De jury was samengesteld uit Bram Boo (ontwerper), Leen Creve (designjournalist), Katrien Laporte (directeur Design museum Gent), Fabiaan Van Severen (docent Thomas More Hogeschool Mechelen) en Lowie Vermeersch (creatief directeur Granstudio).
De jury was verrast door de jonge leeftijd van de laureaten. Zo is deze editie van de ‘Vierjaarlijkse Prijs voor Vormgeving’ eerder stimulerend en aanmoedigend geworden. Opvallend was dat bijna de helft van de dossiers door grafische vormgevers werd ingediend. Het aantal inzendingen in het domein van ontwikkeling van multimedia, applicaties voor mobiele telefoons, computers en tablets en andere nieuwe technologieën daarentegen was zeer laag.
Eerdere winnaars
In 2012 waren de laureaten van de ‘Provinciale Prijs voor Vormgeving’ Jurgen Maelfeyt uit Gent, het duo Jan Wouter Hespeel en Randoald Sabbe uit Ardooie en Dirk Wynants (Extremis) uit Proven. In 2008 was de Prijs bestemd voor Bart Goderis uit Lierde, Jan Wouter Hespeel & Roandoald Sabbe uit Ardooie en Lodewijk Joye uit Antwerpen.
Proclamatie en huldiging
De officiële proclamatie en de huldiging van de laureaten zal plaatsvinden in het Museum Texture in Kortrijk op donderdag 13 oktober 2016 n.a.v. de opening van de tentoonstelling. De tentoonstelling, samengesteld uit het bekroonde werk van laureaten, loopt van 14 oktober tot en met 4 december 2016.
In bijlage vindt u de motivatie van de jury.

[ www.west-vlaanderen.be/vormgeving ] Dienst communicatie West-Vlaanderen, Fanny Depijpere

Geplaatst op 22.02.2016

Valentijnsloop tvv OIGO

Op zaterdag 6 februari organiseerde Vzw Over The Rainbow de tweede Valentijnsloop ten voordele van OIGO. Oigo (opgeven is geen optie) is een vzw waar Vzw Over The Rainbow Desselgem jaarlijks al een wandeltocht voor organiseert. Zaterdag 6 februari mochten ze 150 lopers en wandelaars ontvangen in Spotkaffee Leiestadion Desselgem. Vele lopers van loopclub Grijsloke en joggingclub Waregem waren aanwezig. Daarnaast waren er ook lopers vanuit Laarne en Kalken afgezakt naar Desselgem om toertjes te lopen in ruil voor lekkere Pralines van Montserrat. Vzw Over The Rainbow, bestaande uit Els Rigole, Marleen De Luycker en Kimberly De Frene is heel tevreden over de opkomst. Naast de pralines werden er op zaterdag 6 februari ook enkele flessen cava verloot onder de deelnemers. Over The Rainbow kan nu al zeggen dat er een opbrengst is van €1250 voor Oigo. Met deze opbrengst kan oigo verschillende projecten uitwerken. Momenteel werkt Oigo projecten uit binnen Uz Gent, maar zijn ze bezig met het onderhandelen met verschillende ziekenhuizen om daar enkele projecten uit te werken. Zo steunden ze vorig jaar voor de eerste keer het ziekenhuis van Waregem door het aankopen van een ijskap en lasertoestel. Dit jaar gaat OIGO opnieuw een ijskap aanschaffen voor het ziekenhuis van Waregem. De volgende activiteit van VZW Over The Rainbow gaat door op zondag 18 september, namelijk de vijfde editie van wandelen voor OIGO. Later hier meer over. Meer info: www.wandelenvooroigo.weebly.com of www.valentijnsloop.weebly.com

Foto met dank aan Krist Vantieghem

Auteur: Kimberly De Frene

Geplaatst op 22.02.2016

JazzStoria Concert

Jazz and Soul Concert JazzStoria
The Almost S(w)inging Jazz Band met Judit and Medi, Zaal "De Club" Larstraat 8, 8930 Lauwe
Zaterdag 5 Maart 2016 om 20:00u, Inkom 10 €

Auteur: Luc Deprez

Geplaatst op 22.02.2016

Nationale sterrenkijkdagen 2016

De toegang is gratis!!!!!

We zitten weer in de mooiste periode van het jaar waarin de stand van de aarde ons toelaat de sterrenhemel al vroeg in de avond te bewonderen. Tevens zijn de sterrenkijkdagen terug geplaatst in het voorjaar wat een vernieuwd beeld geeft aan de jaarlijks terugkerende bezoekers. We willen dan ook de vele kijklustigen opnieuw de kans geven om doorheen onze telescopen enkele gekende en minder gekende objecten beter te leren kennen, ditmaal met nadruk op de lentesterrenhemel Het blijft weliswaar erg moeilijk een donkere locatie te vinden die goed bereikbaar is en toch voldoende donkere hemel biedt in het zuiden wat waarnemen gemakkelijker maakt. Deze plaats bestaat echter nog steeds en is zeker niet ver weg:
Gemeenteschool Beukenhofstraat 38 Vichte

Vrijdag 11 en Zaterdag 12 Maart 2016 vanaf 19h00

Auteur: coussens johan

Geplaatst op 22.02.2016

Herstel grote wegverzakking 't Kruiske Kuurne

Midden december deed zich een wegverzakking voor op ’t Kruiske in Kuurne door een grootschalig waterlek. Een vrachtwagen met een lading melk zakte toen letterlijk door het asfalt, met grote verkeershinder tot gevolg. Om ’t Kruiske zo snel mogelijk terug open te stellen, herstelde Aquafin in opdracht van de gemeente de put tijdelijk. Een definitief herstel tussen 29 februari en 13 maart met goede vervangstukken dringt zich nu op.
Op maandag 22 februari om 18u lichten burgemeester Francis Benoit en schepenen Francis Watteeuw en Johan Bossuyt de werken toe aan omwonenden en geinteresseerden tijdens een infomoment op ’t Kruiske.  De fasering van de werken komt aan bod, de aard van de werken, de bereikbaarheid van Kuurne gedurende de periode, busdoortocht, .... Ook is er plaats voor praktische zaken en individuele vragen. 

Auteur: Liesbet Verhelle

Geplaatst op 19.02.2016

Gouverneur Decaluwé reikt prijzen uit aan winnaars verkeersquiz beurs Velofollies

Op woensdag 17 februari reiken gouverneur Carl Decaluwé en gedeputeerde Franky De Block, namens de Provincie, prijzen uit aan de winnaars van de verkeersquiz die liep op de beurs Velofollies.
Kevin Vermeersen uit Bocholt wint de hoofdprijs, een Scatto racefiets. 15 winnaars mogen een fietstas van de Provincie West-Vlaanderen in ontvangst nemen, 10 anderen ontvangen het wielerboek ‘supporters voor het leven’. Zij wisten als beste het antwoord op de schiftingsvraag in te schatten.
776 van de 3.000 deelnemers hadden alle verkeersvragen juist.
Op de beurs Velofollies in Kortrijk, die liep van vrijdag 15 tot en met zondag 17 januari, werd de campagne ‘Fietstoerisme in harmonie’ gepromoot. De bezoekers van die stand kregen de kans hun kennis van het verkeersreglement te testen door deel te nemen aan de verkeersquiz.
Naast de wedstrijd op de beurs, is er ook nog een online wedstrijd op www.verkeersveiligwestvlaanderen.be/fietstoerisme. Via de online-wedstrijd kunnen 2 fietsen gewonnen worden.
Campagne ‘Fietstoerisme in harmonie’
Nog tot en met vrijdag 30 september loopt de campagne ‘Fietstoerisme in harmonie’. De preventiecampagne, met handhavingsluik, werd op initiatief van gouverneur Breyne in 2010 uitgewerkt in samenwerking met de politie, de wielerbonden en de wielertoeristen en wil de fietstoerist een veilige plaats bezorgen op de West-Vlaamse wegen.
Dit jaar is wielerlegende Johan Museeuw opnieuw peter van de campagne. Verder steunen ook oud-wielrenner Eric Leman uit Meulebeke en profwielrenner Jelle Wallays de campagne in 2016.
De campagne beoogt naast de zorg voor de veiligheid van het fiets- en wielertoerisme op de West-Vlaamse wegen (door de kennis en het respecteren van de verkeersregels, door met een reglementair uitgeruste fiets te rijden en door goed aangelegde fietspaden te gebruiken), het verhogen van de onderlinge verstandhouding tussen fietsers en andere weggebruikers.
De campagne richt zich daarom niet alleen naar de wielertoerist zelf, maar ook naar de andere weggebruikers die geconfronteerd worden met fietstoeristen. De campagne wordt in 2016 reeds voor de zesde keer georganiseerd.
Wedstrijd voor het ruime publiek via de website
Ook via de website www.verkeersveiligwestvlaanderen.be/fietstoerisme kunnen West-Vlamingen hun kennis van het verkeersreglement testen en zo kans maken om twee Venturelli-fietsen te winnen. Deze wedstrijd loopt tot en met vrijdag 30 september.
Fietsongevallen in West-Vlaanderen
Uit een detailstudie van de fietsongevallen binnen onze provincie blijkt dat er zich in 2015 1.526 fietsongevallen voordeden met lichamelijke letsels voor de fietsers tot gevolg. Er vielen 9 dodelijke slachtoffers. Elke week raken er in West-Vlaanderen 32 medeburgers gewond bij een ongeval met de fiets en om de zes weken valt een dodelijk fietsslachtoffer te betreuren. De analyse leert ook dat de voorrangsregels niet respecteren door de fietser, maar ook door de andere weggebruikers nog steeds de grootste oorzaak zijn van deze letselongevallen. In vergelijking met 2014 daalde het aantal fietsongevallen met 10 %. Het aantal dodelijke slachtoffers daalde met 40 % (bron: federale politie).
[www.verkeersveiligwestvlaanderen.be/fietstoerisme ] 

Dubois Cynthia dienst communicatie, prov.West-Vlaanderen

Geplaatst op 19.02.2016

Het Wiener Circus, Vlaanders oudste circus komt naar Kuurne

Wiener Circus begint op 20 februari met zijn voorstellingen in Kuurne! Maar liefst voor de 51e
keer reden de konvooien van het Wiener Circus uit hun winterstelplaats in Gentbrugge om
gedurende 9 maanden het hele land door te reizen.

51 jaar Wiener Circus!
Dat kan niet anders dan gevierd worden! Om het programma dit jaar te versterken heeft de
jonge directie onder leiding van Ricky Cannone gezocht naar acts van hoog niveau.
Adembenemende luchtacrobatie aan een ringtrapeze, internationaal gerenommeerde Portugese
clowns, tempojonglage, een rola rola-act, cascadeurs, en nog zo veel meer…
51 jaar Wiener Circus is niet altijd een evidentie geweest. Zo werd in 2000 de volledige
installatie verwoest door een windhoos. De moed zonk de directie in de schoenen. Maar als een
feniks is het Wiener Circus uit zijn as herrezen en ging weer de baan op. Ricky Cannone nam het
circus over van zijn peetvader Ullrich Malter en blies een frisse wind door de (nieuwe)
circustent.

Monte Carlo
Ricky Cannone ging op zoek naar een sterke act om het programma te versterken. Zijn oog viel
op een act waarbij mannen hun evenwicht proberen te houden op een toren van rollen en
planken. Deze act werd uitgenodigd op het Internationale Circusfestival van Monte Carlo, de
Oscars® van de circuswereld.
Wiener circus dankt de heer Burgemeester van Kuurne Francis Benoit.

Door omstandigheden in een naburige gemeente konden de voorstellingen niet doorgaan.

Het is niet evident een nieuwe locatie te vinden voor een circus op zo weinig tijd.

De burgemeester heeft er alles aan gedaan om voor ons een geschikte locatie te vinden.

Die vond men dan ook op de Brugsesteenweg op het grasveld voor de Sint-Pieterskerk.
Een uitstekende locatie voor evenementen van dit caliber met de nodige faciliteiten zoals
nutsvoorzieningen voor het circus en parkeerplaats voor de bezoekers.
Het Wiener Circus zal in België rondreizen tot en met november 2016. Daarbij zal het alle
provincies proberen te bezoeken. Traditioneel circus in een modern jasje? Dat is het motto van
het Wiener Circus!
Voorstellingen in Kuurne
Zaterdag 20 februari om 15 uur en 19 uur
Zondag 21 februari om 15 uur
Maandag 22 februari om 18 uur

De circustent zal aangenaam verwarmt zijn .Meer info : www.wienercircus.com

Ricky Cannone

Geplaatst op 19.02.2016
4668 artikelspagina's: 1 ... 366 367 368 369 370 <<< 371 >>> 372 373 374 375 376 ... 467