Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Condensatieketels verplicht vanaf september

Condensatieketels zijn de meest efficiënte verbrandingsketels op de markt.
Logisch dat de condensatieketel verplicht wordt in heel Europa. Koop je na
26 september 2015 een nieuwe cv-installatie? Dan zal dat standaard een
condensatietoestel zijn. De nieuwe ketels krijgen een energielabel met een
score van A tot G, vergelijkbaar met labels van koelkasten of wasmachines.
Verwarm je thuis nog met een traditionele ketel? Je hoeft de oude installatie
niet overhaast te vervangen, zolang hij voldoet aan de geldende normen.
Een cv-ketel kopen, huren of leasen
Omdat iedereen recht heeft op verwarming, biedt TechniQ uit Bissegem verschillende
formules om een nieuwe cv-ketel aan te schaffen. Naast een aankoop, kan je bij
TechniQ ook een cv-ketel huren. Dit is een interessant alternatief als je liever
geen grote investering in één keer doet. De huurkosten van het
condensatietoestel worden grotendeels – of zelfs volledig – gedekt door de
energiebesparing. Bovendien zijn alle kosten inbegrepen in de huurprijs: van de
plaatsing en indienststelling tot alle wettelijke verplichte onderhoudsbeurten
en eventuele herstellingen. Daarmee geniet je een volledige waarborg op het
verwarmingstoestel gedurende 12 jaar.
Open Bedrijvendag en Bis beurs
Ook dit jaar neemt TechniQ deel aan Open Bedrijvendag en Bis-beurs Gent. Op
zondag 4 oktober zetten we de deuren open van ons bedrijfsgebouw in
Bissegem. Samen met e-Pipe en Ongenae verwelkomen we je graag van 10u tot
17u met een hapje en een drankje. Je geniet een unieke kijk achter de
schermen van onze firma’s. Welke energiezuinige verwarmingssystemen
hebben het meeste rendement? Hoe herstellen we toevoer- en afvoerleidingen
zonder breekwerk? Je komt het allemaal te weten op zondag 4/10.

Op de Bis-beurs vindt je ons van 3/10 t.e.m. 11/10 in hal 3, stand 3128.
TechniQ is gespecialiseerd in het plaatsen, onderhouden en herstellen van verwarmingsinstallaties.
Wij bieden comfortabele, milieuvriendelijke en betaalbare verwarmingsoplossingen voor uw
woning. Met aandacht voor ieders budget en gezinssamenstelling. 

Foto Bernard Decock

Geplaatst op 03.10.2015

Gratis randparkeerterrein aan Station blijft langer open

De randparking in Oostende , die het Stadsbestuur deze zomer opende op de vroegere terreinen van Trans Europa Ferries, blijft langer open. Zo werd in een overleg tussen de stad Oostende en NMBS beslist.
De NMBS gaat akkoord dat de Stad de randparking verder openhoudt, tot het nieuw parkeergebouw aan het station er is. Dit zal vermoedelijk nog een jaar zijn. Met de NMBS moet nog een financiële afspraak gemaakt worden, maar het openblijven van de parking is verworven.
De hoofdingang van de randparking bevindt zich even buiten het centrum, namelijk ter hoogte van de Camerlinckstraat / Sloepenstraat / Stapelhuisstraat. Eens de ingang voorbij kan men doorrijden tot net achter het Station. Via een voetgangersdoorgang aan perron 1 komt men onmiddellijk in het stadscentrum.
Het Stadsbestuur zal de randparking in samenwerking met Toerisme Oostende vzw en met Centrummanagement vzw intens promoten. De ligging van de randparking vlakbij het centrum van Oostende is sowieso een enorme troef.
De parking wordt aangekondigd via diverse invalswegen van de stad. Het terrein bevindt zich vlakbij het Station en is 24/24 uur beschikbaar. De toegang is gratis.
Let wel, enkel personenwagens worden toegelaten.
  

Geplaatst op 03.10.2015

Staat de mooiste boom Van Vlaanderen in West-Vlaanderen

Deze vraag stellen heel veel mensen zich op dit moment? Gedurende de zomer werden er 21 inzendingen geregistreerd, verspreid over alle Vlaamse provincies. 21 boseigenaars die overtuigd zijn dat hun boom de mooiste van Vlaanderen kan zijn.
De Wedstrijd “mooiste boom van Vlaanderen” werd dit jaar in het leven geroepen door Adviesbureau Landmax, sectorfederatie Landelijk Vlaanderen en de Vlaamse bosgroepen. Landelijk Vlaanderen en de Vlaamse Bosgroepen representeren 61.000 kleine en grote boseigenaars in Vlaanderen.
Doel van de verkiezing is om de mensen te laten genieten van de natuur in onze onmiddelijke omgeving.
Op 23 september jongsleden werd een shortlist van 10 genomineerden bekend gemaakt. Ook deze zijn weer over gans Vlaanderen verspreid.
Het toeval wil echter dat Brugge de enige stad is met 2 mogelijke winnaars.
Een statige oude “Rode Beuk” op het domein Messem vormt al decennia een parasol in de zomer en een paraplu als het regent.
Terwijl op het domein van het dienstencentrum Ter Dreve er een waanzinnig mooie Treurbeuk staat waarrond generaties van kinderen met een beperking speelden en nog steeds genieten van zijn aanwezigheid.
In Anzegem staat in een privébos een hoogst unieke kastanjeboom. Ogenschijnlijk oud en versleten is de top verbazingwekkend groen en vol vruchten in de herfst. Hij biedt schuilplaats voor tal van vogels en vleermuizen.
Uw lezers/kijkers/luisteraars kunnen stemmen op hun favoriet en dat is nodig. Intussen is zowel de universiteit van Gent (die ook een boom op de lijst hebben) een charmeoffensief in hun netwerk begonnen en heel limburg trekt de kaart van de boom in Overpelt.
Nog tot 9 oktober kan er op www. mooisteboom.be gestemd worden. Deze online stemmen tellen voor 50 % van de punten mee en ook de jury deelt nog eens 50 % van de stemmen uit.
Op 14 oktober wordt tijdens de dag van het bos de uiteindelijke winnaar van de “mooiste boom 2015” bekendgemaakt.
De prijs is naast een mooie oorkonde een nieuwe mooie boom ter waarde van 1500 Euro.
U kan de organisatie bereiken alsook de eigenaars via ons communicatiebureau.
Voor meer info : Club16 communicatie Danny Vermeijen 0476 39 45 93 danny@club16.be

Geplaatst op 03.10.2015

Stadsmagazine LEIEDRAAD oktober 2015 online

Het oktobernummer van ons stadsmagazine LEIEDRAAD staat online.
Volgende week krijgen alle inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem een exemplaar in de brievenbus.
Zie ook , Stadsmagazine LEIEDRAAD UiT in MENEN

Geplaatst op 03.10.2015

Festival ‘BUS[K]’ op zaterdag 3 oktober in provinciedomein De Palingbeek (Ieper)

Op zaterdag 3 oktober vindt in provinciedomein De Palingbeek in Ieper-Zillebeke het festival ‘BUS[K]’ plaats. De toegang is gratis. ‘BUS[K]’ is een familiefestival met een sterke link naar duurzaamheid.
Namiddagprogramma
Vanaf 15 uur zijn er doorlopend tal van activiteiten voor gezinnen. Een energie- en een waterkrachtprofessor laten kinderen op speelse wijze kennismaken met energie uit zon en wind en het bouwen van een eigen waterkrachtcentrale. Daarnaast kunnen ze creatief aan de slag met natuurlijke verf of genieten van spannende verhalen in de wilgenhut.
Ook Bushcraft leert hen op actieve manier (over)leven in en met de natuur en met natuurlijke materialen muziekinstrumenten maken.
Voor de ouders is er een openluchtbib, een kookplein, een ecomarkt en een ruil- of kooptafel voor overschotten uit de moestuin, boeken en gezelschapspellen.
In de namiddag zijn er bio-pannenkoeken te verkrijgen en vanaf 17 uur biedt de foodtruck van Past’Amuse duurzame catering aan. Naast de ‘Bar Solar’ (die 100 % op zonne-energie draait) is er doorlopend ook een bar op het binnenplein, verzorgd door ‘De Milieuboerderij’ van De Palingbeek.
Avondprogramma
Om 17u30 begint het avondprogramma met (semi)akoestische live optredens op drie locaties in het provinciedomein. Op het programma staan Leonore, Innerwoud, Yuko, Cardoen, BLOW, Joni Sheila en actrice Maud Vanhauwaert. Singer-songwriter Bony King sluit de muzikale avond af.
Kinderen kunnen om 18u30, in het hooi tussen de schaapjes, kijken naar de film ‘Shaun het Schaap’.
Er is een leuke attentie voorzien voor wie met de fiets komt.
Het festival is een organisatie van de Provincie West-Vlaanderen, jeugdhuis JOC Ieper vzw, Hypnoiz, stad Ieper, Vondels vzw, Regionaal landschap West-Vlaamse Heuvels en de Ieperse bibliotheek.

Geplaatst op 03.10.2015

17 defibrillators beschikbaar in Blankenberge

Een AED of Automatische Externe Defibrillator is een draagbaar toestel dat een elektrische schok kan toedienen aan een slachtoffer van een hartstilstand. Vaak ligt het hart niet echt stil, maar is er sprake van een hartritmestoornis waardoor het hart geen bloed meer door het lichaam kan pompen.
Met een stroomstoot kan een AED deze hartritmestoornis omkeren. Hiervoor worden elektroden op de borstkas van het slachtoffer gekleefd. Het AED-toestel is uiteraard slechts een hulpmiddel. Snel kunnen starten met reanimeren en snel verwittigen van de hulpdiensten (112) blijven het belangrijkste!
Maar hoe sneller een hartritmestoornis kan ongedaan gemaakt worden door een AED, hoe groter de overlevingskansen van het slachtoffer. De huidige AED’s zijn zo gemaakt dat ze enkel een schok zullen toedienen als dat ook werkelijk nodig is. In alle andere gevallen kan niemand het toestel manipuleren.
Burgemeester Patrick De Klerck: “In Blankenberge bevinden er zich momenteel zeventien AED-toestellen. Het toestel van de Royal Scarphout Yachtclub Blankenberge (Havenplein 1) is 24 uur op 24 publiek toegankelijk. Zeven toestellen zijn niet openbaar, omdat ze behoren tot de uitrusting van één van de hulpdiensten (dienst 112/Brandweer, Rode Kruis en Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst). In noodgevallen waarbij deze diensten opgeroepen worden, komen ze natuurlijk wel ten goede van de bevolking. Daarnaast worden er voor 2016 ook twee AED’s voorzien in de interventievoertuigen van de politie.
De overige negen AED’s zijn beschikbaar tijdens de openingsuren van de organisatie waar ze zich bevinden (zwembad, sportzaal, school, strandreddingsdienst). Deze AED-toestellen zijn op die manier dus wel beschikbaar voor iedereen die in de ruime omgeving ervan met een hartstilstand geconfronteerd wordt.”
Wouter Cattoor, Rode Kruis Blankenberge-Zuienkerke: “Op deze plaatsen hebben ook meerdere medewerkers een reanimatieopleiding gevolgd om de AED goed te kunnen bedienen. Zo zijn al deze locaties in onze stad (en ook hun omgeving) al een stuk veiliger. Mensen die willen leren reanimeren met een AED kunnen hiervoor terecht bij onze lokale Rode Kruis-afdeling. Wij bieden zowel eerstehulpcursussen en themalessen aan. Alle contactgegevens staan op onze website www.rkbz.be.”
Opmerking: Indien er in onze stad nog AED-toestellen aanwezig zijn die niet werden opgenomen in deze lijst, gelieve dit te laten weten aan het stadsbestuur, zodat het beeld kan vervolledigen worden.
Bijlage: AED locaties en AED logo
Meer info: www.rkbz.be
Aanvullingen plan:
stad Blankenberge – 050 43 20 43 - stadhuis@blankenberge.be

Geplaatst op 03.10.2015

9 Camera's in voetgangerszone

Om het gebruik van auto’s in de voetgangerszone op een automatische manier in de hand te houden, installeerde Parko er 9 camera’s. De nieuwe manier van controleren van de voetgangerszone door het registreren van kentekens met camera’s start morgen.
Het reglement van het voetgangersgebied wijzigt niet: leveranciers en plaatselijk verkeer kunnen de voetgangerszones vrij inrijden tussen 5 uur en 12 uur en tussen 18.30 uur en 22 uur. Buiten deze periode moet de automobilist in het bezit zijn van een vergunning. Automobilisten die geen vergunning hebben, riskeren een gasboete van € 55.

Geplaatst op 01.10.2015

Texture jarig

Nu zondag, 4 oktober, bestaat TEXTURE, Museum over Leie en vlas precies één jaar. TEXTURE
kende een vliegende start en werd meteen een vaste waarde in het Kortrijkse stadsbeeld. Het
prachtig gerenoveerde industriële pand aan de oevers van de Leie, is één van de pronkstukken
van de voorbije Leiewerken.

23.000
Het succes vertaalde zich ook in uitmuntende bezoekcijfers. Aanvankelijk was 20.000 bezoekers het ultieme
streefdoel. Dat getal is ondertussen ruim overschreden, 1 week voor de eerste verjaardag, staan al 23.000
bezoekers op de teller. Dat succes moet worden gevierd. Donderdagavond (1 oktober) heeft TEXTURE Radio 2 te gast. Het
populaire avondprogramma 'Spits met David', dat over gans Vlaanderen te beluisteren is, zendt live uit
vanuit TEXTURE. Zondag serveert TEXTURE een feestprogramma voor jong en oud.
FEEST OP ZONDAG 4 OKTOBER
Iedereen is welkom om mee te vieren in Texture vanaf 10.30u. De hele dag lang staan vliegende gidsen
paraat. De kleinsten (6-12 jaar) kunnen zich uitleven met het Staf Stekelparcours. In de namiddag kunnen
ze zelfs op de foto met Staf. Wie het kantklossen wil uitproberen kan terecht bij de initiatie kantklossen.
De Praatpaal
Texture heeft als museum ook de taak om het mondelinge erfgoed rond vlas te bewaren. Vlas was hier
vroeger in de Leiestreek overal te zien. Onze ouders en grootouders kennen vaak nog mooie, pakkende of
ontroerende verhalen die te maken hebben met het vlas. Die mogen niet verloren gaan!
Texture sprokkelt verhalen!
Misschien weet jij nog wel een speciale historie die te maken heeft met het vlas, het roten of het ‘werken’ in
het vlas. Ken jij zo’n verhaal kom dan af en vertel het ons. Een praatpaal – soort babbelbox – staat klaar om
jouw verhaal op te nemen zodat we het kunnen bewaren voor de toekomst. Wie vertelt, krijgt een kadootje.
Het kan voor het eerst op zondag 4 oktober, de paal blijft op post tot en met zondag 18 oktober.
Meer info : TEXTURE, Noordstraat 28, 8500 Kortrijk | 056 27 74 70 | texture@kortrijk.be | www.texturekortrijk.be
An Vandersteene, schepen van cultuur - Lies Buyse, namens de vzw stedelijke musea Kortrijk 

Geplaatst op 30.09.2015

DX50 DESIGN LABEL voor de meest innovatieve producten uit regio Kortrijk

DesignX50 is een platform in boekvorm waar de beste innovatieve producten en cases van de regio Kortrijk-Ieper-Roeselare-Tielt in de spotlight worden gezet.

DesignX50 toont de innoverende en creatieve kracht van de regionale bedrijven aan de hand van best practices. Het vormt zo het visitekaartje van deze ondernemende regio. Een selectie van producten uit de publicatie zal te zien zijn op Week van het Ontwerpen 2015 (28-31 oktober, www.weekvanhetontwerpen.be).

In de 5e editie, uitgegeven door Lannoo, worden niet alleen 6 unieke internationale top stories van bedrijven uit de regio aan de publicatie toegevoegd. In deze editie worden ook DX50 DESIGN LABELs toegekend aan de beste innovatieve producten. Zo krijgen vernieuwende producten de erkenning die ze verdienen.

Onderstaande 50 producten hebben om hun innovatieve technieken, nieuwe denkwijzen en gedurfde designs een LABEL verdiend. Designregio Kortrijk zal dagelijks twee bedrijven met hun producten in de spotlights stellen via sociale media. Hou ons vooral in de gaten o.a. op https://www.facebook.com/designregio.kortrijk

De booklaunch vindt plaats op woensdag 28 oktober tijdens de Feestelijke Opening van Week van het Ontwerpen 2015 in de Budafabriek in Kortrijk. Schrijf je hier in: http://weekvanhetontwerpen.be/inschrijven-voor-een-event?event=6.

Voor meer informatie mail naar info@designregio-kortrijk.be.

DE DX50 DESIGN LABELS GAAN NAAR:

Soft Close Secure van Afkor nv
Around Box van Around
Geïntegreerde wand/plafondoplossing van AVC // Designlink ism Estrikor nv (Group Kordekor) Eero van Barco N.V.
UHU van UHU
b62 van beMatrix
Purasana SuperFoods van Biovita bvba
Stick'n Glide van Crea
Car Store Debusseré van Creamanie bvba
Ilu van Curana bvba
Erembald van D'Haene nv
Corian objecten van Deco-Lust
Chassis van Deknudt Mirrors
Forty-5 van Delta Light
Transtone van Dumomat
Jacquard geweven meubelstof van Escolys Textiles Walrus van Extremis nv
ME2 Mirror van Group De Keyzer - ALKE
Hilo van Hidden
Power Flowers van IBC Belgium
Innowiz nieuwe tool van Industrial Design Center Online tool van INNDUCE.me Autumn leaves van Le Cornu * Liquid Mellow van LiquidFloors ToolCell van LVD Company nv Kumo van Manutti Streamline fietsspatbord van Metasol bvba Smart cat van Moderna Products nv Liquidator van Moerman nv Porocom van No-noise One van Novy Nrgrate® Klic van Ntgrate® Snoezle van pilipili nv SwipeStat van PsiControl NV Panovista van Renson Sunprotection-Screens Smappee van Smappee NV Gepersonaliseerde chocolade van The Golden Chocolate FleetXPS van Trimble NV Eclips van Umbrosa Turnfastener van Unilin
Ci1 van Van De Wiele
noRdic van Vanhalst, 2 give & enjoy
Nuée van Verilin
InGrid van Vika nv
Vastgoed dienstverlening van Vinta
WFR CimTect van WFR bvba
Bellus van Wienerberger NV
PLS Lambda van Wienerberger NV
Zwarthout van Woodstoxx
Collectie Mine van Zitmeubelfabriek De Zetel NV - Z-CreationsAuteur: Lisa Declercq

Geplaatst op 30.09.2015

40 deelnemers aan G-sportdag voor mensen met beperking te Lauwe

Op zaterdag 26 december 2015 organiseerde sportgroep Vaste Vuist Lauwe de 2de editie van G-Holderdebolder, een sportdag voor mensen met een beperking. Deelname was gratis. De sportdag richtte zich tot de disciplines G-dans, G-gym en G-omnibal. Deze sportdag ging door in sporthal Ter Leie te Lauwe. Er waren 40 enthousiaste deelnemers.
Naast het inrichten en organiseren van sportieve activiteiten binnen de reguliere werking heeft sportgroep Vaste Vuist Lauwe ook aandacht voor de G-sporters. De missie van de sportgroep is sport aan te bieden voor IEDEREEN. Voor de tweede maal richtte sportgroep Vaste Vuist een G-sportdag in waarop iedereen welkom is. Deelnemen was gratis.
Voorzitter Dries Defossez: “Wellicht kozen we voor een aantrekkelijke formule, want we hadden 40 deelnemers. Ditmaal geen competitie, geen stress, alleen gezellig samenzijn met de hobby G-sport als bindmiddel. Er komt zeker en vast een 3de editie volgend jaar. ” 

Foto: Deelnemers G-sportdag Vaste Vuist Lauwe

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 30.09.2015
4354 artikelspagina's: 1 ... 369 370 371 372 373 <<< 374 >>> 375 376 377 378 379 ... 436