Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Vaste Vuist Lauwe scheert hoge toppen in Vlamertinge

Het Vlamertingse Westhoektornooi toestelturnen recre@ D-niveau was een succes voor Sportgroep Vaste Vuist Lauwe! De gymnasten behaalden er maar liefst 29 medailles!
In alle categorieën turnden de meisjes en jongens van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe zich in de kijker. Aangezien het om een toesteltornooi gaat, kreeg elke gymnast(e) de kans om 3 keer het schavotje te betreden. En met succes! Vaste Vuist mocht 29 maal het schavotje betreden, waarvan 9 gouden medailles, 11 zilveren medailles en 9 bronzen medailles. De trainersploeg was uiterst tevreden met de medailleoogst van hun gymnasten. Het komende wedstrijdseizoen ziet er rooskleurig uit voor Sportgroep Vaste Vuist Lauwe!
Foto: Enkele medaillewinnaars van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe op het Westhoektornooi te Vlamertinge met staand vlnr Alix Gheysen, Alix Windels, Nena Malysse, Babette Callebert, Emma Coock, Kaylee Vandenbussche, Louis Dupont, Marthe De Leeuw, Warre Dooms, Mona Deschepper, Kiani Fermaut, Igor Vander Wiele en Mathieu Vanden Abeele. Zittend vlnr Emmely Vanlerberghe en Zoë Gheysens.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 17.01.2015

Gratis WIFI 2.0 in Kortrijk én deelgemeenten

Vanaf de zomer 2015 kunnen bewoners en bezoekers op de meest bezochte pleinen en straten gratis op het internet via WIFI. De 150 reeds bestaande hotspots worden verbeterd en de dekking in het stadscentrum breidt sterk uit. Ook de marktpleinen in alle zeven deelgemeenten en de evenementensporthal Lange Munte worden een WIFI-zone. In een latere fase komen de Leieboorden, campus Kortrijk Weide en Heulepark aan de beurt. Ook "K in Kortrijk" past zich in.
Waaruit bestaat de uitbreiding van het netwerk? een upgrade van de bestaande WiFi hotspots - de dekking in het stadscentrum zal uitbreiden naar het stationsplein, het volledige winkel- en wandelgebied, de Houtmarkt, Veemarkt, Vlasmarkt, het Plein en Buda Beach - de gratis WIFI beperkt zich niet alleen tot het centrum maar wordt ook op de marktpleinen van alle zeven deelgemeentes (Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kooigem, Marke, Rollegem) en in de evenementensporthal van de Lange Munte aangeboden - in een latere fase is nog verdere uitbreiding voorzien, o.a. naar de Leieboorden, campus Kortrijk Weide en Heulepark. Ook K in Kortrijk zal zich inpassen in de WiFi zone van Telenet. De stad zet in op een bijzonder perfomant "WIFI 2.0" aanbod voor bewoners, studenten en bezoekers die met hun laptop, smartphone of tablet toegang willen tot het internet: - per dag krijgt iedereen binnen het bereik van een WIFI-zone 2u gratis toegang tot 'full speed' internet. Ook streaming video bekijken zal dus mogelijk zijn. Daarna kan men verder surfen aan een normale snelheid. Voor Telenetklanten blijf de snelheid even hoog - de gebruiker krijgt toegang via een portaal van de stad kortrijk, waarop korte nieuwsberichten zullen verschijnen - WIFI-zones worden aangeduid via duidelijke signalisatie en met het logo "@llemaal digaal"
Internetkiosken en wifi - Gratis wifi Hotspots
De stad Kortrijk heeft zo'n 150 gratis wifi hotspots in gebruik verspreid over alle belangrijke stadsgebouwen en op enkele open ruimtes. Via deze hotspots kan je gratis op internet met je eigen laptop, tablet of smartphone. Je vindt deze dankzij het hotspotlogo in de balies van de stadsgebouwen (de Schouwburg, het stadhuis, de bibliotheek). De stad werkt ook aan een gratis wifi-plan voor Kortrijkse pleinen en parken.
Hoe ga je te werk?
maak, via je laptop, tablet of smartphone, verbinding met de draadloze netwerken "Gratis Wifi Stad Kortrijk" of "Wifi Bib Kortrijk" (in de Kortrijkse bibliotheken) start je internetbrowser (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, ...) op klik op "ik ga akkoord" 

Bron : Stad Kortrijk / @llemaal Digitaal

Geplaatst op 15.01.2015

VIDEOCLIP 'BILLEN TRILLEN' VAN TRISHA NU OP YOUTUBE !

Een paar weken geleden bracht Trisha haar nieuwe single 'Billen Trillen' op de markt.
Hiermee speelde ze in op de hippe dancemove 'twerken' waarbij Miley Cyrus het goede voorbeeld gaf toen ze twerkte tijdens de MTV Video Awards.
Sindsdien is dit een nieuwe rage en mediatrend geworden. Het woord 'twerken' haalde zelfs het Van Daele-woordenboek.
Deze dans accentueert de bewegingen van je achterwerk en billen.
De Nederlandse zanger Franky Boy maakte hieromtrent het liedje 'Kontebonke' en dit werd een echte carnavalskraker.
Trisha coverde het nummer, maar met een aangepaste tekst en 'Billen Trillen' als titel.
Tijdens de voorbije feestdagen en met de carnavalsperiode in 't verschiet werd deze single overal goed onthaald. Tijdens haar optredens gaat het publiek uit de bol, vorig weekend ook nog in Nederland tijdens de opnames van TV-Oranje. Diverse carnavalsverenigingen zullen het lied gebruiken tijdens hun carnavalsstoet.
De videoclip hieronder onderstreept het ambiance- en dansgehalte van dit leuke lied.
Voor boekingen en meer info : Theaterbureau Animô-Ignace Crombé - info@animobvba.be - 0475 71 50 24

Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=tD5SfqiVHfA&feature=youtu.be

Foto : Rudesign Waarschoot / Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 15.01.2015

De zoete KVK–CentrumVrienden

Op 10 januari was er een receptie, aangeboden door de uitbaters van ‘De Zoeten Inval’ JP en Greetje, voor de KVK-supporters.
Tal van aanwezigen, waaronder het bestuur van kvk-centrum, konden de huldiging van Geert Scheldeman (beter gekend als Skelle) aanschouwen. Hij, een echte fanatiekeling voor z’n ploegske, bracht immers een 30-tal nieuwe leden aan, op een totaal van 182 leden.

geert Scheldeman / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 15.01.2015

QUINDO ERKEND ALS GEMEENSCHAPSRADIO

Vlaams minister van Media Sven Gatz heeft Quindo als eerste webradio in Vlaanderen erkend als gemeenschapsradio. Een grote waardering voor het communitywerk dat de jonge vrijwilligers uit Kortrijk verrichten door media te maken. De minister kwam zaterdag op bezoek bij Quindo.Sinds de start van het medialab op 1 maart 2012 is Quindo door de Vlaamse overheid erkend als ‘andere radioomroep-organisatie’. Nu komt daar een statuut bij: ‘andere gemeenschapsradio-omroeporganisatie’, kortweg gemeenschapsradio of community medialab.Quindo krijgt dat statuut omdat het voldoet aan de basisvoorwaarden van het mediadecreet. Zo is Quindo een non-profitorganisatie die vooral met vrijwilligers werkt, aan gemeenschapsvorming doet en primair tot doel heeft media te maken zonder commerciële belangen. Bovendien wordt minstens de helft van de zendtijd besteed aan programma’s die betrekking hebben op informatie, cultuur, educatie en burgerparticipatie.
Werkbezoek Minister Gatz kwam op zaterdag 11 januari naar Quindo om van de vrijwilligers te horen hoe jongeren tegenwoordig radio en media maken op een innovatieve manier en daarbij aan gemeenschapsvorming doen door samen te werken met hoger onderwijs en tal van sociale organisaties, jeugd- en cultuurspelers in de stad en streek.
Lokale content Bij Quindo wordt straffe radio en andere mediacontent gemaakt voor en door jonge Kortrijkse vrijwilligers. Ze zijn de megafoon van de lokale jeugdcultuur. De website www.quindo.be doet dienst als platform voor Kortrijkse vrijetijdsinformatie.
Educatieve radio Quindo verschilt grondig van andere (jongeren)radio’s. Het is geen commerciële of openbare radiozender, maar een educatief medialab waarvan radio de kern vormt. Overdag wordt bij Quindo les gegeven aan studenten van Howest, buiten de schooluren is het medialab de speeltuin van meer liefst 120 vrijwilligers. Zij kunnen er het hele jaar door leren en experimenteren met alle vormen van media via allerhande infosessies, workshops en kampen. Als kweekvijver van jong mediatalent is Quindo ook een broedplaats voor innovatieve mediatoepassingen. Er worden technologische innovaties ontworpen en nieuwe mediatoepassingen getest. Quindo is tenslotte een medialaboratorium.
Community en sociale inclusie Quindo staat al van bij de start bekend als community medialab of gemeenschapsradio. Want gemeenschapsvorming zit in het DNA. De Quindisten profileren zich als bruggenbouwers tussen diverse jongerencommunity’s. Elke jongere is welkom om mee te werken, ongeacht voorkennis, afkomst of ambitie. Want Quindo wil een laagdrempelige plek zijn voor alle soorten jongeren. Onder de naam ‘Radio Respect’ probeert Quindo maatschappelijk kwetsbare jongeren sociale vaardigheden aan te leren via ‘mediawijze’ projecten. Door hen zelf media te laten maken krijgen stemlozen een stem. Empowerment, sociale inclusie en maatschappelijke activering zijn hierbij de sleutelwoorden.
Grote erkenning Quindo is de eerste webradio in Vlaanderen die zich officieel gemeenschapsradio mag noemen. Aan het bijkomend statuut hangt voorlopig geen financiële vergoeding vast. Op termijn hoopt Quindo samen met REC Radiocentrum kortingen te bekomen op de facturen van auteursrechten en meer kansen te creëren voor jongeren die aan de slag willen gaan met radio. Vandaag betekent het bijkomend statuut voor de vrijwilligers van Quindo vooral een waardering voor het communityverhaal dat zij schrijven als mediamakers. Quindo is de jongerenradio van Kortrijk, gerund door vrijwilligers met een passie voor muziek en media. Straffe muziek, originele informatie uit K-town en aandacht voor lokaal talent vormen het DNA. Quindo vormt de kern van een gelijknamig medialab waar jongeren aan de slag kunnen met allerhande media. Quindo is een organisatie van Howest en Muziekcentrum Track* en is te beluisteren op www.quindo.be.
Meer info : Tom Christiaens 0474/266.170 tom.christiaens@quindo.be www.quindo.be

Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 15.01.2015

Oostendse senioren gratis naar KVO - KV Kortrijk

Goed nieuws voor alle Oostendse senioren (60+)! Ze kunnen gratis de streekderby KVO - KV Kortrijk bijwonen op zaterdag 17 januari 2015 om 20.00 uur.
Alle Oostendse senioren kunnen -zolang de voorraad strekt (!)- een ticket afhalen in de Oostendse ontmoetingscentra of aan het UiTloket vanaf woensdag 14 januari 2015.
Meer info over KVO op www.kvo.be.

Geplaatst op 15.01.2015

Blankenberge ontvangt €90.342 co- financiering voor de aanleg van de ontsluitingsweg naar de ambachtelijke zone ”De Riethoek”

Burgemeester Patrick De Klerck:” In het kader van de mobiliteitsconvenant (module 14) kende de Vlaamse overheid de som van €90.342 toe voor het uitvoeren van de ontsluitingsweg van de N371 naar de ambachtelijke zone “De Riethoek”. Door de realisatie van de ontsluitingsweg vanaf het rond punt op de N 371 zal de ambachtelijke zone vlotter en veiliger ontsloten kunnen worden.”
Schepen van Openbare Werken Ivan De Clerck bevestigt dat de werken starten op 23 februari 2015: “Deze werken kaderen in de aanpak van de Zwarte Punten en moet het kruispunt Ambachtstraat/Brugse Steenweg ontlasten. De nieuwe toegangsweg zal tussen de rotonde en de Schaapstraat liggen. Er wordt gekozen om langs beide zijden van de weg een groene buffer te voorzien, het fietspad wordt voorzien van lage verlichtingspalen. De werken zullen in totaal 325.356 euro kosten.“

Geplaatst op 15.01.2015

Ontbijtwandeling

De 13e Ontbijtwandeling gaat door op zondag 22 februari 2015 .Ontbijt en start : Buurthuis “ De Statie “ Sint-Jozefweg – 8540 Deerlijk (De statie)
Heerlijk ontbijtbuffet tussen 8.00 en 10.00 uur Start vrije wandeling na het ontbijtbuffet Er is keuze uit 3 wandelparcours
- 6 Km : Deze wandeling is voor iedereen toegankelijk, ook voor rolstoelen en kinderwagens. - 8 en 10 Km : Voor deze wandeling is aangepast schoeisel aanbevolen
Deelnameprijs Keuze 1 : Ontbijt + Wandeling + één Apéritief Leden ; € 8,0 Niet-leden ; € 10,0 Kind lid –12jaar ; € 4,0 Kind Niet Lid ; € 5,0 Kinderen –3jaar gratis Vooraf inschrijven verplicht,
Voor 16 februari 2015 Deelnameprijs Keuze 2 : Wandeling + één apéritief
Leden ;€ 3.0 Niet-leden ;€ 4,0 Kind lid –12jaar ; € 1.5 Kind Niet Lid ; € 2.0 Kinderen –3jaar gratis Niet nodig vooraf in te schrijven
Inschrijven en info bij de bestuursleden Pasar Deerlijk & Sint-Lodewijk
- Patrick Merlier : 056 / 77 57 39
- Johan Putman : 056 / 77 53 10
Ook info op : www.pasar.be/deerlijk of mail pasardeerlijk.patrick@telenet.be Inschrijving is pas geldig na betaling op onze rekening : BE82 7795 9284 8068 

Voor de redactie Bernard Decock

Geplaatst op 15.01.2015

Helse race, hemelse finish - Kuurne-Brussel-Kuurne 2015 gaat van start op Velofollies

De Koninklijke Sportingclub Kuurne start vrijdag aanstaande 16 januari op de fietsbeurs Velofollies de campagne voor Kuurne-Brussel-Kuurne 2015. De 67ste editie van Kuurne-Brussel-Kuurne gaat door tijdens het openingsweekend van de Vlaamse koersen, op zondag 1 maart 2015. Gaat Tom Boonen voor zijn 4de ezeltje? Wordt het een koninklijke sprint op de Brugsesteenweg? Of misschien weer een helse editie zoals die in 2010, toen Bobbie Traksel zich de sterkste overlever toonde? De nieuwe wind in de organisatie zet zich ook door in de wedstrijdleiding. Peter Debaveye wordt de koersdirecteur voor Kuurne- Brussel- Kuurne voor Elite. Peter Debaveye: 'In Kuurne wordt steeds snel gestart gezien de gretigheid van ploegen om zich vroeg op het seizoen te kunnen tonen op Vlaamse wegen. Ons parcours leent zich perfect om er een harde wedstrijd van te maken, maar kan ook uitdraaien op de eerste grote test voor de sprintersploegen.' De wedstrijd voor Juniores wordt geleid door de 27-jarige Maarten Clochet uit Gent. Maarten was jaren zelf renner en neemt nu de directie op zich van de eerste UCI Junioreswedstrijd van het seizoen. Daarmee heeft Kuurne-Brussel-Kuurne ook voor Juniores een internationaal deelnemersveld.
Op 28 februari 2015 gaan de wielertoeristen van start voor hun Kuurne-Brussel-Kuurne en de Vlaamse openingsklassieker voor wielertoeristen.
De lancering van de nieuwe KBK affiche gaat door op de stand van Kuurne-Brussel-Kuurne in hall 2, vanaf 14u30. (Stand 221) De pers wordt uitgenodigd.
Alle info over Kuurne-Brussel-Kuurne voor Elite, Juniores en Wielertoeristen is te bekomen op de stand.
Voor meer info : Bram Schietgat, PR verantwoordelijke, bram.schietgat@kuurne-brussel-kuurne.be 0474 961272 Peter Debaveye, koersdirecteur Elite, peter.debaveye@kuurne-brussel-kuurne.be
Maarten Clochet, koersdirecteur Juniores, maarten.clochet@kuurne-brussel-kuurne.be Organisatie: Kon. Sportingclub Kuurne vzw - Kuurne-Brussel-Kuurne 

Bram Schietgat / Foto's D. Vanhauwere

Geplaatst op 15.01.2015

Verlichting Kortrijkse bruggen weldra terug in orde

De verlichtingsproblemen bij de Westelijke Ringbrug en de Collegebrug zullen binnenkort van de baan zijn. Dit vernam Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA) in antwoord op zijn parlementaire vraag aan minister van mobiliteit en openbare werken Ben Weyts (N-VA).
De Kortrijkse Collegebrug, die een veilige fietsverbinding verzekert tussen de Diksmuidekaai en IJzerkaai over de Leie, kampt reeds sinds de ingebruikname in 2009 met verlichtingsproblemen. Ook de Westelijke Ringbrug kampt met dergelijke problemen. Zo’n 30 % van de lichten is er defect, en bij zo’n 10 % van de armaturen is het glas gebroken. Dit zorgt voor onveilige situaties voor fietsers, voetgangers en auto’s. Deze problemen zouden binnenkort verleden tijd zijn. Na de overdracht van de Westelijke Ringbrug zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de verlichting herstellen. Momenteel dienen de elektriciteitsaansluitingen nog aan AWV te worden overgedragen om het onderhoud in veilige omstandigheden te kunnen laten gebeuren. Deze overdracht en herstelling kan op korte termijn gebeuren.
Uitgebreid technisch onderzoek identificeerde de hoge vochtigheidsgraad in de brugkoker als de oorzaak van de problemen met de verlichting van de Collegebrug. Deze hoge vochtigheidsgraad zorgt voor condensvorming in de verlichtingstoestellen die in de brugdekplaat zijn ingebouwd. ‘Vandaag is er niet veel ervaring met de problematiek van hoge vochtigheidsgraad in brugconstructies, waardoor geen standaardoplossing kon worden toegepast. De oplossing is dan ook tot stand gekomen na onderzoek en na meermaals overleg met technische experten’, aldus Bert Maertens. Er zullen nu luchtdrogers worden ingebouwd in de brugconstructie. In combinatie met led-verlichting met hoge isolatiegraad zal dit ertoe leiden dat de problemen met de verlichting van de Collegebrug achter de rug zijn. 

Jorgen Deman

Geplaatst op 15.01.2015
3804 artikelspagina's: 1 ... 371 372 373 374 375 376 377 <<< 378 >>> 379 380 381