Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Europalia Turkije

EUROPALIA zet dit jaar Turkije, bakermat van culturen, in de kijker. Tot eind november staat de Turkse cultuur dan ook in de spotlights in de Meense bibliotheek.
Naast de romans van de Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk zijn er ook historische boeken van Jason Goodwin, jeugdboeken van Halil Gür… Wie meer van spanning houdt, vindt zijn gading in de detectives van Barbara Nadel die zich afspelen in het broeierige Istanbul. Het nieuwste boek van Geert Mak ‘De Brug’ (Atlas-Contact, 2015) beschrijft de brug die het Europese en Aziatische deel van Istanbul met elkaar verbindt.
Ook met de films van Fatih Akin ‘Gegen die wand’ en Nuri Bilge Ceylan ‘Wintersleep’ kan je de Oosterse sfeer opsnuiven, ondertussen genietend van de muziek van Sertab of Karsu Dönmez …
Allemaal redenen om eens langs te komen in de bib. Op onze thematafel vind je ook informatieve reisgidsen en kookboeken… Alle materialen over Turkije zijn verzameld in een handige brochure, gratis mee te nemen.
Info over Europalia Turkije, breng zeker een bezoekje!

Geplaatst op 10.11.2015

Solidariteit is voor tientallen 11.11.11 vrijwilligers geen loos begrip

Voor de 49-ste keer trekken tientallen 11.11.11 vrijwilligers in Kortrijk de straat op tussen 7 en 15 november. Aan uw deur, aan winkels of evenementen zullen ze je aanspreken. Zij vragen een solidariteitsbijdrage voor tientallen projecten waar ontwikkelingssamenwerking heel concreet gemaakt wordt. Je kan ook deelnemen aan de Quiz in Bissegem of de Volkscross op 11 nov. op het Olympiadeplein in Marke; Alle opbrengsten zijn tvv 11.11.11. Kom uit je kot door mee te doen of een financiële bijdrage te leveren. Samen bouwen we aan een solidaire maatschappij!

Auteur: Van Dierdonck Bert

Geplaatst op 07.11.2015

Beleef de twee officieel erkende Bevergem wandelroutes

Toerisme Leiestreek maakte twee Bevergem wandelroutes één voor de gemeente Zwevegem en één voor de gemeente Kortrijk. Beide routes liggen op het wandelnetwerk Land van Mortagne. Onderweg zie je naast tal van opnamelocaties ook andere bezienswaardigheden en cafeetjes.
Erkende wandelroute Zwevegem
Sint-Denijs is de startplaats van de 8,6km lange Zwevegemse wandelroute. Op wandelpunt 94 Sint-Denijsplaats, vind je de Sint-Dionysiuskerk waar je je wagen rondom kan parkeren op de ruime en gratis parking. Vanaf dit punt kan je direct naar punt 20 dat op de wandelroute als startpunt is opgegeven. Dit bereik je via de doodlopende straat Kloosterhof.
Tussen punt 20 en 19 ligt een echte wandelweg waar je kan genieten van het veldlandschap dat Sint-Denijs rijk is. Vervolgens ga je naar de Driesstraat, het hoogste punt op Sint-Denijs waar oorspronkelijk de kerk moest komen. Zo kom je langs de wandeling allerlei punten tegen die je wel iets meer te vertellen hebben, zowel over de gemeente als over de serie. Natuurliefhebbers zullen hun hartje kunnen verwennen met het landelijke aspect van de omgeving en wie droge lippen krijgt kan stoppen in de plaatselijke gezellige kroegen van Sint-Denijs.
Café de France, het laatste toevluchtoord van Freddy Devadder en het slotakkoord van de zeugefeesten ligt op knooppunt 96, Helkijnstraat 79.
Het eindpunt ligt vlak bij cultuurcafé De Vrijheid waar je warm wordt ontvangen en de huisgemaakte soep niet zal kunnen weerstaan. Zie je slagerij Vantiegem op Sint-Denijsplaats dan heb je Smetje gevonden die elk jaar het varken klaar maakt voor de zeugefeesten.
Vergeet zeker niet de site op Transfo in de Paul Ferrardstraat te Zwevegem, een bezoek te brengen. De kruidenierswinkel is er nog te zien en daar werden ook de opnames gemaakt in de kringloopwinkel, op het stortveld en meer.
Erkende wandelroute Kortrijk
Wie het dorp van Bevergem wil meemaken op het grondgebied van Kooigem start aan wandelpunt 44 om de 9,1km af te stappen. Het startpunt ligt op het kerkplein waar je kunt parkeren zonder zorgen. Op deze route vind je ook landelijke wegen tussen de open vlaktes. Je ziet er de opnamepunten van het dorp waar de feesttent van de zeugefeesten heeft gestaan. De jaarlijkse barbecue met een varken aan het spit vindt hier plaats.
In de Priesterstraat vind je de Tontekapel een waar bedevaartsoord op de grens van Kortrijk en Zwevegem.
Zou je ook nog de graancirkel herkennen? Een uitstapje dat journalist Michel zich nog lang zal herinneren.
De wandelroutes zijn te verkrijgen op de dienst toerisme van elke gemeente en online te vinden op http://www.toerisme-leiestreek.be/nl/bevergem en http://www.wandelknooppunt.be/
Meer info vind je op http://west-vlinderen.be/routes/detail/9szpqm/ en http://west-vlinderen.be/routes/detail/huqvjv/ 

IDVA / © Foto-MDK

Geplaatst op 07.11.2015

Rugby RSL stelt allereerste startdag voor

Rugby is in opmars in ons land en ook Roeselare mist die trein niet. Met Rugby RSL hebben initiatiefnemers Michiel Van Staey, Jeroen Soenen, zaakvoerder van Plenso bvba, Alexander Vuylsteke en Willem Ringoot een nieuw sportief topproject in Roeselare. Op 7 november houden ze de eerste startdag en vanaf 13 november is er elke vrijdagavond training op het sportveld ‘Onze Kinderen’ langs de Blommestraat in Rumbeke.
Rugby is voor sommigen nog onbekend, maar de finale tussen Nieuw-Zeeland en Australië op het WK rugby dat in Twickenham in Londen gespeeld werd op 1 november, gevolgd door meer dan een kwart miljoen Belgen!
Winst voor de All Blacks (Nieuw-Zeeland) tegen de Wallabies (Australie) met 34-17. 
Rugby is ondertussen de 3e grootste sport op onze aardbol.
Wat vaak wordt bezien als een gewelddadig spelletje is niets minder dan een bende heren met kleine hartjes en een extra-sportieve ingesteldheid!
Daar waar in andere sporten de populariteit daalt, zit rugby wereldwijd in de lift. Maar wat maakt rugby net zo sterk en zo populair?
Video arbitrage
Daar waar er in andere sporten eindeloos over wordt gepalaverd, is het in rugby al jaren met succes in gebruik op de grote tornooien. Spelers, scheidsen en supporters kunnen op groot scherm meekijken en iedereen weet waarom welke beslissing wordt genomen
Respect voor de ref
Dit maakt ook dat de ref altijd gelijk heeft! Geen sprake van spelers die in grote groep rond de scheids gaan staan. In het rugby is de scheids de baas en in principe praat hij enkel met de kapiteins van de ploegen. Respecteer je deze regel niet vlieg je 10 minuten op de ‘sin bin’ (de strafbank).
Bonuspunten voor spektakel
Met 2 tries voorstaan en dan op je gemak verder spelen? Geen denken aan! Blijven gaan voor die extra tries is de boodschap want bij 4 tries krijg je een extra bonuspunt!
Met 2 tries achterstaan en niet meer gaan voor die ene eerreddende try? Geen denken aan! Blijven gaan is ook hier de boodschap want verlies je met minder dan 1 try verschil krijg je ook als verliezend team een extra bonuspunt!
Technologie op het veld
Bij zowel de videoreferee als bij de spelers is technologie toegestaan. Op deze manier kunnen teams hun spelers beter opvolgen maar kunnen ook de scheidsen hun job beter uitoefenen. Ook de kijker geniet hiervan mee. Een camera op de borst van de scheids en een micro zorgen ervoor dat je perfect kan horen wat de scheids te zeggen heeft tegen de speler en omgekeerd!
Geen hooliganisme
Het publiek zit steeds door elkaar. Respect voor de tegenstand is hierdoor ook terug te vinden op de tribune! Geen middelvingers die omhoog vliegen, geen geroep naar scheidsen met scheldwoorden, geen gevechten op de tribune, maar een supporter van de tegenstand die zich aan een applausje waagt voor een knappe actie van de tegenstand!

Zelf ook eens rugby proberen!?
Op 7 november kan je gratis initiaties volgen! Wil je meedoen dien je:
Ouder dan 16 te zijn (of in het jaar zitten waarin je 16 zal worden)
Een man zijn (vrouwenteam is nog niet opgericht)
Registreren via de website www.rugbyrsl.be
Natuurlijk is iedereen welkom om te genieten van een goeie pint of een lekkere hamburger terwijl de rugbymannen hun beste beetje voorzetten!
Wanneer? 7 november (registraties vanaf 13h, initiaties starten om 14h)Waar? Sportveld ‘Onze Kinderen’ – Ingang via Blommestraat 14 – 8800 Roeselare 

Isolde Hoop

Geplaatst op 06.11.2015

Bolwerk verhuist! Laatste concert in Café Congo

Bolwerk verhuist! De organisatie, bekend van onder meer de CARPOOL, Feux d'Hiver, Camping Oasis, Feu Mécanique, Globalicious, Café Congo, Food2Love, De Magneet, Stal13,... slaat vanaf 2016 zijn tenten op net naast Kanaal 127.

Voor een laatste keer opent bolwerk de deuren van Café Congo voor een knaller van een concert! Niemand minder dan de populaire balkanband Dubioza Kolektiv blaast het dak van Café Congo er af op vrijdag 27 november. Bovendien helpt DJ Bob de Bosnische band om van de avond een onvergetelijk feest te maken.

Bolwerk heet u welkom.
Tickets (€ 10 in VVK) zijn te verkrijgen via:
https://shop.ticketscript.com/channel/web2/start-order/rid/WBG6UNZM/language/nl

Alle info via de website van www.bolwerk.be

Auteur: Thijs Vandewalle

Geplaatst op 05.11.2015

Verrassingsreis recreatief volleybal sportgroep Vaste Vuist Lauwe

Naar jaarlijkse traditie trokken de recreatieve volleyballers van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe voor één dag op verrassingsreis naar Ieper en Poperinge. Op het programma stond een bezoek aan brouwerij “de Kazematten” te Ieper, een fotozoektocht in Ieper en een restaurantbezoek. Een sportieve namiddag met onder andere Quad rijden en teambuilding in Poperinge konden niet ontbreken. Wie interesse heeft om te volleyballen bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe: elke woensdag van 20u30 tot 22u00 in sporthal Ter Leie te Lauwe. 

Foto: De recreatieve volleyballers van sportgroep Vaste Vuist Lauwe op verrassingsreis

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 05.11.2015

Halloween bij danstheater Arte Lauwe

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe nam op initiatief van de Gezinsbond Lauw deel aan een Halloweendansoptreden tijdens de Halloweenwandeling. De dansgroep “Workshop” van danstheater Arte bracht de meer dan 400 wandelaars in een echte griezelsfeer. 

Foto: Dansgroep “Workshop” van danstheater Arte griezelt.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 05.11.2015

Putteke winter in de Gavers in Harelbeke

Vrijdag 18 december vrijblijvende instap tussen 18:00 tot 19:45 uur

Veel “aaaahs!” en “oooohs!”
Dat is wat je zal horen tijdens Putteke Winter in De Gavers in Harelbeke. Deze verwonderende wandeling brengt je langsheen verrassende plaatsen van het domein. Talrijke licht- en vuurinstallaties en intrigerende acts maken van Putteke Winter het niet te missen winterspektakel.

De wandeling is volledig gratis maar we vinden het leuk als je je vooraf registreert.

http://www.west-vlaanderen.be/gavers

Auteur: Tom linster

Geplaatst op 05.11.2015

Met duizenden voor grootste halloweenparade van Vlaanderen

Duizenden inwoners en dagjestoeristen genoten zaterdagavond 31 oktober van de vijfde verlichte halloweenparade in Blankenberge en dit met medewerking van tal van Blankenbergse verenigingen en groepen uit Wenduine,Zedelgem,Antwerpen,Dendermonde en Vrasene. Zondag 1 november trok de kleurijke kinderstoet vrolijk door het centrum van Blankenberge met niet minder dan 62 groepen verdeelt onder 5 thema's: Blankenberge Goes Halloween, Heksen & Sagen, On The Road With Cruella De Vil, Horror moviesen The Death.  Woensdag  4 en mogelijks ook donderdag 5 november kan u de digitale fotoselectie  bewonderen op groot scherm in café Pand 18 op de Grote Markt van Blankenberge. 

Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 03.11.2015

ZuidWestCup Artistieke Gymnastiek te Lauwe

ZuidWestCup Artistieke Gymnastiek te Lauwe Zaterdag 7 en zondag 8 november 2015 Sportgroep Vaste Vuist Lauwe organiseert de vijfde editie van de ZuidWestCup voor de disciplines AGD-AGH. Dit is een wedstrijd Artistieke Gymnastiek. Traditiegetrouw de allereerste wedstrijd van het turnseizoen.
Alle competitiegymnasten nemen het op tegen leeftijdsgenoten van andere clubs uit de regio Zuid West-Vlaanderen. Volgende clubs nemen deel: Vaste Vuist Lauwe, Gympie Moorslede, Turnkring Vlamertinge, KIT Ieper, TK Torhout, Gym Izegem, Rust Roest Brugge, Go4gym Wevelgem en Jong Moorsele.
Programma:
Zaterdag 7 november Ploegenwedstrijd AGH (Artistieke Gymnastiek Heren)
Niveau A en B
ð Wedstrijd 1: Start 10u00 Prijsuitreiking 12u00
ð Wedstrijd 2: Start 14u00 Prijsuitreiking: 16u15
ð Wedstrijd 3: Start 18u00 Prijsuitreiking: 20u30
Zondag 8 november Individuele wedstrijd AGD (Artistieke Gymnastiek Dames)
Niveau D
ð Wedstrijd 1: Start 9u15 Prijsuitreiking 11u30
ð Wedstrijd 2: Start 13u30 Prijsuitreiking 15u45
Inkom: 2 euro
Info: Peter Becquart 0486/87.89.84 of peter.becquart@telenet.be

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 03.11.2015
4531 artikelspagina's: 1 ... 374 375 376 377 378 <<< 379 >>> 380 381 382 383 384 ... 454