Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Dierenasiel 'De Grensstreek' zoekt vrijwilligers

Dierenasiel 'De Grensstreek' is een vzw die instaat voor de opvang van afgestane, verloren gelopen en in beslag genomen dieren. Het gaat vooral om honden en katten. De dieren die er terecht komen krijgen medische verzorging, worden gevaccineerd en worden zo snel mogelijk gecastreerd of gesteriliseerd om zo extra voortplanting te voorkomen.
Voor de dieren wordt via de website, Facebookpagina en hun driemaandelijks infoblad een adoptiegezin gezocht. De dieren kunnen zo lang als nodig in het asiel verblijven. Het is sowieso altijd de bedoeling dat elk dier vroeg of laat een adoptiegezin vindt.
De vzw draait volledig op vrijwilligers. Martine Verstraete en Monique Blancke zijn de drijvende krachten van het asiel. Met hun groot hart voor dieren zetten ze zich niet alleen belangeloos in voor de dieren, maar verzorgen ze tevens de administratie en het dagelijks beheer van de vzw. Dank zij de werkingstoelage van de gemeenten slagen ze er in het asiel draaiende te houden.
Maar geld alleen volstaat niet. Diverse vrijwilligers helpen hen in het onderhoud van de dierenverblijfplaatsen. Maar er zijn tevens vrijwilligers nodig voor hun dierenophaaldienst. En net daar wringt het schoentje. Voor het ogenblik zijn zij dringend op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die deze taak op zich willen nemen.
Heb jij een hart voor dieren, ben je in het bezit van een rijbewijs B, heb je veel beschikbare tijd en heb je wat ervaring met honden?
Neem dan contact op met het asiel via T 056 423 840 of T 0491 423 840, of via e-mail dierenasiel@degrensstreek.be.
Of ga eens langs. Het dierenasiel is dagelijks open van 15 u. tot 18 u. met uitzondering van zon- en feestdagen. Het dierenasiel vind je in de bedrijvenzone op LAR 40 in Rekkem.

Geplaatst op 23.12.2015

ACV Zwevegem schenkt via de actie “Armoede is geen spel” een mooi kerstcadeau aan Food4All

ACV Zwevegem schenkt in deze kerstperiode via de actie “Armoede is geen spel” een mooi bedrag van 1.567 euro aan Food4All, de organisatie die in Zwevegem en omstreken instaat voor het verdelen van de voedselpakketten.
Tijdens de stakingsdagen vorig jaar werd er massaal gestaakt naar aanleiding van de aangekondigde regeringsmaatregelen. Ook het ACV personeel was solidair en staakte mee, waardoor zij die dag geen loon ontvingen. Samen met de werkgever besliste men om het uitgespaarde loon van deze dagen te schenken aan goede doelen verdeeld over 5 verschillende regio’s. Over heel Zuid-West-Vlaanderen werd op deze manier meer dan 7.000 euro verdeeld onder armoede-initiatieven.
In de Regio Zwevegem startte eind 2014 het project “Armoede is geen spel”. Het betreft een initiatief van Beweging.net waar, naast ACV Zwevegem, ook CM, Okra, Femma, KWB, KAJ, Ziekenzorg en Welzijnszorg aan meewerken. Gedurende het voorbije jaar werden reeds verschillende initiatieven uitgewerkt om armoede in de regio onder de aandacht te brengen én in de toekomst structureel aan te pakken. ACV Zwevegem liet de stuurgroep van het project bepalen naar welk goed doel de 1.567 euro zou gaan. Zij beslisten om de schenking te doen aan de plaatselijke voedselbank Food4All.
Het ACV hoopt alvast samen met Beweging.net en alle andere betrokken verenigingen dat iedereen in de regio Zwevegem een warme kerst kan beleven, en hoopt met het geschonken bedrag alvast een duwtje in de rug te kunnen geven.

Auteur: Emma Verbeken

Geplaatst op 23.12.2015

Kerstconcert in hartje Kortrijk ten voordele van jongeren die strijden tegen kanker

Op zondag 27 december brengt de Italiaanse zanger/pianist Maestro Nicola Vigna een eerbetoon aan Andrea Bocelli aan de vleugelpiano in de Sint Maartenskerk in het centrum van Kortrijk.
De opbrengst van het concert gaat integraal naar het Warriors-project, dat via integere kunstfotografie steun biedt aan kankerpatiënten in nood.
Het concept van Warriors is het maken van respectvolle, professionele kunstfoto's met als model mensen die vochten of nog steeds vechten tegen kanker, vooral jongeren en ook kinderen. Dit resulteert in prachtige, pakkende, stijlvolle en unieke beelden, belangeloos gemaakt door professionele kunstfotografen, onder leiding van make up en hairstyling artist Vanessa Bossuyt Vigna. Foto's te bezichtigen op de website www.warriors-project.com, en ook enkelen in de kerk zondag.
Meter van het project, actrice Gilda De Bal,zal zondag de introductie doen van het concert.
Peter is Stefaan De Clerck, ex minister van justitie en ex-burgemeester van Kortrijk, bakermat van de bezielster van het project, Vanessa Bossuyt Vigna.
Aanvang: 15u30. Inkom volwassenen:vvk 12.5€, kids 5€.Dag zelf:kids 6€ en volwassenen 15€.
VIP tickets met culinaire hapjes en drankjes aan 35€.
Tickets te bestellen via info@warriors-project.com of op 0497181396. 

Auteur: Vanessa Bossuyt Vigna

Geplaatst op 23.12.2015

Comedy Show 31/01/2016 Budascoop Kortrijk

Vereniging people HELP people Kortrijk organiseert op Zondag 31/01/2016 te Budascoop Kortrijk, de grootste mix Comedy Show ooit met de meest bekende stand up comedians:
-Bert Gabriels
-Rachid Larouz
-Sven Hardies
-Youssef el Moussaoui
-Samir Fighil
-Ramzi Zerqane

Opbrengst gaat integraal naar noodzakelijk basisbehoeften tvv de oorlogsvluchtelingen in de tentenkamp te Duinkerke en een deel naar noodzakelijke steun aan de meeste daklozen in Vlaanderen.

De Kaartenverkoop aan de infobalie van de Kortrijkse Stadsschouwburg (Schouwburgplein 14 Kortrijk) is gesloten tot 04/01/2016 maar dagelijks bereikbaar via mail : uit@kortrijk.be

Vvk:13euro
Deur:16euro
Kaarten Comedy Show kunnen over heel Vlaanderen opgestuurd worden.
(Comedy Show is enkel Nederlandstalig)
(Budascoop: BEPERKTE PLAATSEN tot max. 300) (zie ook onze faceboock eventpagina: Courtrai Nous Fait Rire)

Auteur: Qnioun Jamal

Geplaatst op 23.12.2015

Topsportgymnaste Cindy Vandenhole genomineerd voor West-Vlaamse Sportprijzen

In Beernem werden uit heel wat kandidaten (2015 was immers een sportief boerenjaar) in acht categorieën drie namen naar voor geschoven die uiteindelijk om de West-Vlaamse Sportprijzen zullen strijden. De prijsuitreiking heeft plaats op woensdag 2 maart 2016 in Plopsaland De Panne. Eén van de genomineerden in de categorie “beloftevolle jongere” is topsportgymnaste toestelturnen Cindy Vandenhole, aangesloten bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Ook Acrobatische gymnaste Kaat Dumarey is genomineerd in de categorie “minder bekende sporten”.
Door de verschuiving in bevoegdheden wordt sport straks louter Vlaamse materie, dus is het niet meer aan de provincie om sportprijzen uit te reiken. Al ziet men het op de provinciale sportdienst graag anders. Het zou dus best kunnen zijn dat dit de allerlaatste West-Vlaamse Sportprijzen zijn. De mogelijkheid om eind 2016 nog de sportprijzen van volgend jaar uit te reiken wordt nog bekeken, maar budgettair wordt dat ook niet makkelijk.
Het West-Vlaamse Sportgala vindt plaats op woensdag 2 maart in Plopsaland De Panne. Eén van de genomineerden is topsportgymnaste toestelturnen Cindy Vandenhole, die aangesloten is bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Cindy Vandenhole turnt reeds haar volledige carrière bij Vaste Vuist Lauwe en turnt nu onder de vlag van Vaste Vuist bij Topsport Gent. Cindy traint 28u per week. Cindy Vandenhole is nog steeds in de running voor een ticket voor de Olympische Spelen in Rio 2016. Haar doelstelling is om er op de Olympische Spelen van 2016-2020 medailles te behalen op haar favoriete toestellen damesbrug en sprong.
Cindy Vandenhole werd dit jaar Belgische kampioene toestelturnen Artistieke Gymnastiek Dames te Malmedy in de categorie Seniores A. Dit is het hoogste niveau topsport. Cindy maakt eveneens deel uit van het nationale damesgymteam die momenteel nog volop strijd voor een ticket voor de Olympische Spelen in Rio. Cindy nam onlangs deel aan het internationaal Gymgala te Antwerpen. Op de Europese Spelen te Bakou behaalde ze een 25ste plaats. Cindy nam succesvol deel aan tal van internationale wedstrijden. Op de Finale van Flanders International Team Challenge te Gent behaalde zilver.
Volgende genomineerden in de categorie van Cindy Vandenhole en Kaat Dumarey:
Beloftevolle jongere
Cindy Vandenhole (artistieke gymnastiek), Michael Vanthourenhout (veldrijden), Stien Vanhoutte (skeeleren).
Minder bekende sport
Sandrine Tas (skeeleren), Peter Allemeersch (zeilwagenrijden) en Kaat Dumarey (acrobatische gymnastiek).
Foto: Topsportgymnaste Cindy Vandenhole genomineerd voor de West-Vlaamse sportprijzen met vlnr Kaat Dumarey en Cindy Vandenhole

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 23.12.2015

Christmas Village


Het gezelligste plein van Oostende baadt in kerstsfeer tot en met 27 december. Geniet met een Glühwein of jenever in de hand van de kerstanimatie en het aangepaste muziekprogramma op het Vissersplein. Het kerstdorp wordt omringd door meer dan 50 verlichte kerstbomen. De typische drank- en eetchalets maken het geheel compleet.
Het gezelligste plein van Oostende baadt in kerstsfeer. Geniet met een Glühwein of jenever in de hand van de kerstanimatie en het aangepaste muziekprogramma. Het kerstdorp wordt omringd door meer dan 50 verlichte kerstbomen. De typische drank- en eetchalets maken het geheel compleet.
Bron: UiTinVlaanderen.be

Geplaatst op 22.12.2015

8 nieuwe plattelandsprojecten versterken Midden-West-Vlaanderen

Begin deze maand werden een aantal projecten goedgekeurd in het kader van ‘Leader Midden-West-Vlaanderen’(*), het programma voor plattelandsontwikkeling in de regio.
De projecten streven naar kennisoverdracht en innovatie binnen de reguliere en/of biologische land-, tuin- en bosbouwsector, komen de profilering en promotie van de streekidentiteit ten goede of willen armoede en kwetsbaarheid in de landbouw- en plattelandsgemeenschap aanpakken.
Volgende projecten ontvangen samen 434.271,06 euro Europese, Vlaamse en provinciale steun steun:
- Landelijke Kinderopvang vzw: ‘Kansen voor alle kinderen’
- Vzw Boeren op een kruispunt: ‘Zot van (‘t) boeren’
- WZC Curando O.L.V. van 7 weeën Ruiselede: ‘Renovatie Den Tap’
- OCMW Tielt: ‘Mobiele Winkelstraat’
- Vzw Mariënstede: ‘Château Superette: de andere buurtwinkel met tijd voor u’
- Vzw Heemkundige Kring Karel van de Poele: ‘Restauratie landelijke kapel Veldekensstraat Lichtervelde’
- Agrobeheerscentrum Eco²: ‘De randenmaaier; samen aan de slag’
- Inagro vzw: ‘KENNISvijVERs Varkenshouderij Midden-West-Vlaanderen’
Leader: Europees programma voor plattelandsontwikkeling
‘Leader’ is een Europees programma voor plattelandsontwikkeling. Het wil de leefbaarheid op het platteland in de ‘leadergebieden’ verbeteren door lokale initiatieven te ondersteunen en zo het economisch en maatschappelijk weefsel versterken.
In West-Vlaanderen zijn er twee leadergebieden: de ‘Westhoek’ (18 gemeenten) en ‘Midden-West-Vlaanderen’ (14 gemeenten).
1,8 miljoen euro voor plattelandsprojecten in Midden-West-Vlaanderen
Voor plattelandsprojecten in de regio Midden-West-Vlaanderen is tot 2020 in totaal 1,8 miljoen euro beschikbaar. Voor de ‘Westhoek’ is 5,15 miljoen euro beschikbaar.
Deze enveloppes bestaan voor 50 % uit Europese, voor 25 % uit Vlaamse en voor 25 % (1,74 miljoen euro) uit provinciale middelen.
Tussen 2007 en 2013 kregen 114 projecten steun via dit programma, 35 in de Tieltse regio en 79 in de Westhoekregio.
Nieuwe oproep
Via een nieuwe oproep wil de Plaatselijke Leadergroep ‘Midden West-Vlaanderen’ op zoek gaan naar nieuwe plattelandsprojecten die ondersteund kunnen worden.
Organisaties, verenigingen en lokale besturen met een innoverend en uitdagend projectidee voor de regio Midden-West-Vlaanderen kunnen hun aanvraag indienen tot en met 1 april 2016. Alle info over de oproep en over Leader is terug te vinden via de website www.west-vlaanderen.be/leader.

Meer info : Fanny Depijpere Deskundige Dienst Communicatie – pers, nieuws en nieuwe media fanny.depijpere@west-vlaanderen.be

Geplaatst op 22.12.2015

App 'Iedereen West-Vlaams' in ‘’t nieuwe’ voor de eindejaarsfeesten

De app voor iPhone en Android-smartphone ‘Iedereen West-Vlaams’, die ontwikkeld werd door de Provincie West-Vlaanderen, werd geüpdatet.
De vernieuwde versie zorgt ervoor dat gebruikers een ‘West-Vlaamse draai’ aan hun (eindejaars)foto’s kunnen geven. Na het selecteren of nemen van een foto via de smartphone, kan er een West-Vlaamse spreuk zoals ‘’t beste vo noaste joare’, ‘ipgezet lik ne kestboom’, ‘jeet a ze rekker’, ‘jinne canard’, ‘mo vint toh’, ‘wuk?’, ‘zo zot gelik en achterdeure’ enz. in tekstballon toegevoegd worden.
Uiteraard is het mogelijk om die daarna via sociale media of andere kanalen door te sturen. De gebruiker heeft de keuze tussen 30 tekstballonnen.
140 woorden en 120 uitdrukkingen
Daarnaast werd ook werk gemaakt van de herwerking van de andere mogelijkheden binnen de applicatie. Aan de bestaande selectie van 140 woorden en 100 uitdrukkingen, werden 20 nieuwe uitdrukkingen toegevoegd.
Ook de ‘soundboard’ kreeg een uitbreiding en een nieuwe lay-out. Via snellinken kunnen onbeperkt uitdrukkingen naar keuze in onverwachte situaties afgespeeld worden.
Bij de quiz kunnen spelers nu ook vrienden via facebook uitdagen.
Ruim 150.000 downloads
De eerste versie van de app dateerde van mei 2012. Hij werd meer dan 150.000 keer gedownload. 91.500 keer via iPhone en tussen de 50.000 en 100.000 keer via Android. De app stond zelfs een tijdlang genoteerd als meest gedownloade gratis app, zowel bij de App Store als op Google Play.
Campagne ‘Iedereen West-Vlaams’
Met ‘Iedereen West-Vlaams’ wil het provinciebestuur de West-Vlaamse identiteit beklemtonen en de trots op de eigen regio vergroten.
Binnen dezelfde campagne pakte de Provincie uit met filmpjes waarbij de ministers-presidenten West-Vlaams leerden, een quiz op Facebook, stickervellen met leuke uitdrukkingen, mokken, de actie ‘Iedereen West-Vlaams op reis’ via sociale media, de verkiezing van het ‘West-Vlaams woord’ en de ‘West-Vlaamse uitdrukking’ die niet mogen verdwijnen (i.s.m. de Krant van West-Vlaanderen, Focus/WTV en Radio2 West-Vlaanderen) enz.
Praktisch
De app voor iPhone kan via de App Store gedownload worden en de Android-app via Google Play. 

Meer info :dienst communicatie, Fanny Depijpere fanny.depijpere@west-vlaanderen.be www.iedereenwest-vlaams.be

Geplaatst op 19.12.2015

Harelbeke valt tweemaal in prijzen

Stad Harelbeke ontving deze week twee prijzen: het staat met haar ondernemingen tweede op de lijst ‘Beste Zakengemeente van Vlaanderen’ én kreeg de prijs voor beste ‘verkeersgroen’ voor de mobiele boombakken in de Stasegemsesteenweg.

Op dinsdag 16 december publiceerde Trends de jaarlijkse lijst ‘Beste Zakengemeente in Vlaanderen’. Harelbeke prijkt op een knappe tweede plaats, net onder Erembodegem die met de titel gaat lopen.

Vorig jaar stond Harelbeke nog op plaats 415. Volgens Martin Vandebuerie van het departement Werken, Ondernemen en Leren is deze opmars niet verwonderlijk: “Je moet maar eens bekijken welke mooie ondernemingen Harelbeke telt. Of zou het toeval zijn dat Peter Vyncke (Vyncke NV) werd genomineerd als ondernemer van het jaar, dat Agristo vorig jaar de Gouden Leeuw van de Export kreeg, dat Bavik werd verkozen tot beste pils ter wereld of dat Washcot werd verkozen tot starter van het jaar in West-Vlaanderen? In Harelbeke is 30% van de bebouwde oppervlakte industriebouw. Er zijn meer dan 3.000 ondernemingsnummers in Harelbeke. Als West-Vlaanderen al goede grond is, dan is Harelbeke dit nog des te meer.”

De rangschikking wordt gebaseerd op vijf deelrankings: het aantal actieve ondernemingen, het aantal startende bedrijven, het aantal bedrijven dat een veilige score behaalt op een faillissementspredictiemodel (van Roularta B-information), de evolutie van de tewerkstelling en de evolutie van investeringen.
Harelbeke scoort op de hele lijn goed, maar blinkt uit in tewerkstelling en investering. Harelbeekse ondernemingen nemen gezonde beslissingen, geloven in de toekomst, investeren en werven aan.
Ook het stadsbestuur is fier op zijn ondernemers en levert een bijdrage om het ondernemen te ondersteunen. Martin Vandebuerie: “Jaarlijks vindt er een ondernemersmeeting plaats waarbij we een actueel thema via de boeiende verhalen van lokale ondernemers in beeld brengen. Maandelijks versturen we een nieuwsbrief naar meer dan 1.200 mailadressen van lokale ondernemers.”
Het nieuw opgerichte bedrijvencentrum levert kwalitatieve kantoren en bedrijfsunits aan interessante prijzen en biedt - samen met de meegeleverde dienstverlening - een vruchtbare bodem voor starters.


Mobiele boombakken als verkeersremmers

De vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) organiseert in het kader van de wedstrijd ‘Groene Lente’ een competitie met vier wedstrijdonderdelen en wil op die manier de beste gemeentelijke groenprojecten in de bloemetjes zetten.
Stad Harelbeke mocht gisteren in het gezelschap van meer dan 160 afgevaardigden uit 45 Vlaamse steden en gemeenten de prijs voor beste ‘Verkeersgroen’ in ontvangst nemen voor de boombakken in de Stasegemsesteenweg.
Die bakken kwamen er naar aanleiding van de hertekening van het parcours van de wielerwedstrijd E3 Harelbeke. Om te voldoen aan UCI-voorschriften moesten de vluchtheuvels in de straat verdwijnen. Harelbeke verving de verkeersremmers op deze drukke invalsweg door elf mobiele boombakken. De bakken zijn gevuld met meerstammige bomen, zijn 2 meter op 2 meter breed en zijn voorzien van de nodige signalisatie. De totale kostprijs bedroeg 46.153 euro.

Mieke Decbooter dienst communicatie Harelbeke

Geplaatst op 19.12.2015

Winterijs in Oostende

Vanaf vrijdag 27 november kan men schaatsen of de sfeer opsnuiven op Winterijs.
Het Wapenplein werd opnieuw overdekt en vormt het decor voor een magisch winterlandschap. Kom binnen en laat je verrassen door de prachtige decors, betoverende verlichting en fantastische aankleding van Winterijs.
Centraal staat de grootste en mooist verlichte kerstboom van Oostende met maar liefst 14.000 ledlichtjes.
De ijsschaatspiste van 1.000 m² zal voor uren schaatsplezier zorgen bij jong en oud. Daarnaast komt er opnieuw een aparte kinderpiste van 120 m².
Geniet op een van de terrassen van een winters hapje of drankje.
Kortom, Winterijs wordt een niet te missen belevenis! 

Bron : Visit Oostende

Geplaatst op 19.12.2015
4668 artikelspagina's: 1 ... 376 377 378 379 380 <<< 381 >>> 382 383 384 385 386 ... 467