Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

De Sint op bezoek in de bib

Sinterklaas en Zwarte Piet vonden hun bezoek vorig jaar heel leuk. Dit jaar keren ze terug om de bezoekertjes weer in de watten te leggen.
Schepen van Cultuur Philip Konings: “Kom op zaterdag 5 december 2015, tussen 10 en 12 uur, zeker eens langs in de Kleine bib met jouw (b)engel. Wie leest, krijgt lekkers. De leerlingen van de Muziekacademie brengen samen met hun leerkracht een vioolconcert voor Sint en Piet en alle brave kinderen.” 

Info:
Bibliotheek Blankenberge – Onderwijsstraat 17 - 050 41 59 78 – blankenberge@bibliotheek.be

Geplaatst op 23.11.2015

Symfonisch Orkest VUB te gast in Blankenberge

Het Symfonisch Orkest van de Vrije Universiteit Brussel stelt een concert voor met een prachtig en gevarieerd muziekprogramma! Naast een bekend klassiek openingswerk en een zeer uniek solowerk voor oed (Marokkaanse luit), brengen onze muzikanten ook meer hedendaagse muziekstukken waar u ongetwijfeld van zal genieten. 

Het concert gaat door op zondag 29 november om 14u30 in CC Casino Blankenberge. 

Op het programma:
• Zwanenmeer Suite - Pjotr Iljitsj Tsjaikovski
• Suite Andalouse pour Oud et Orchestre - Marcel Khalifé,
  solist: Adil Benhsain (oed)
• Quick March: Sea Songs - Vaughan Williams
• The Ocean Age - Guy Cuyvers
• Soundpainting - Thompson
• The Winds of Poseidon - Robert W. Smith
• Music from Frozen - Anderson-Lopez
• Russian Sailors Dance - Reinhold Glière

Geplaatst op 22.11.2015

Rally 'De 6 uren van Kortrijk'

Veiligheid op en naast het parcours primeert

Bij het organiseren van een groot sportief event op het openbaar domein, zoals 'de 6 uren van Kortrijk', is zoals steeds een belangrijke rol weggelegd voor de veiligheidsdiensten, en niet in het minst voor de politie.

Commandopost
Zo wordt in het commissariaat Ter Doenaert, gelegen in de Baliestraat in Kortrijk-Marke, de commandopost ingericht. Die zal bemand worden door de organisatie (Autostal Groeninghe) zelf, het Rode Kruis, het RED-team (dokters), de brandweer en de politie.
De commandopost is een eerste keer volledig operationeel voor de verkenningsritten en de klassementsproeven op zaterdag 21 november 2015, van 12.00 uur tot 21.00 uur.
Het zwaartepunt ligt op zondag 22 november, wanneer er 4 klassementsproeven gereden worden. Van 07.00 uur tot 19.00 uur is de commandopost volledig operationeel met alle voornoemde disciplines. Indien nodig kan, bij een eventueel incident, ook een perscentrum uitgebouwd worden in het commissariaat Ter Doenaert.

Verkeersveiligheid
De politie staat mee in voor het algemeen veilig verloop van de rally. Daarbij zal extra aandacht gaan naar de snelheid van voertuigen op de verbindingswegen en de invalswegen naar het rallygebeuren. Daarom zullen 3 'flitsvoertuigen' zowel op zaterdag als zondag permanent snelheidscontroles uitvoeren.
Daarnaast zal er strikt gecontroleerd worden of de toeschouwers op een veilige en reglementaire wijze plaatsnemen langs het rallyparcours en dat evacuatiewegen ten allen tijde vrij blijven voor de hulpdiensten.
Aangezien het parcours op sommige plaatsen dichtbij de spoorweg of autosnelweg loopt, en men op dergelijke plaatsen zeker geen toeschouwers wenst, zullen Securail en de spoorwegpolitie toezicht houden aan de spoorweg in Aalbeke en zal de autowegenpolitie toezicht houden aan de autosnelweg E403 en E17, dit telkens ter hoogte van het parcours.
Van zaterdagmorgen 22 tot zondagavond 22 november worden in het centrum van Kortrijk enkele belangrijke straten en pleinen verkeersvrij gemaakt om de dienen als servicezone voor de vele rallyteams.
De politie raadt ook af te mountainbiken op zondag in het zuiden van Kortrijk. Vorig jaar waren er vrij veel mountainbikers tijdens de rally. De organisatie sluit dit jaar de mountainbike routes af die op het parcours uitkomen.

Inzet politie
Op zondag 22 november worden 30 politiemensen ingezet. De ordedienst is een politiezone overschrijdende samenwerking tussen de PZ Vlas, PZ Mira, PZ Grensleie , PZ Moeskroen en de federale spoorweg- en autowegenpolitie. Bij voldoende open weer zal ook een helikopter van de organisatie ingezet worden om vanuit de lucht het rallygebeuren op te volgen.
Het hoofdcommando wordt uitgevoerd door de PZ Vlas, in samenspraak met de verschillende lokale politiezones en -diensten. Er kan simultaan met alle diensten gecommuniceerd worden via het Astrid radionetwerk.
De politie hoopt alvast op een veilig en sportief verloop van dit topevenement.

Geplaatst op 21.11.2015

Gerenommeerde verlichtingsproducent Wever&Ducré kiest voor Evolis

Leiedal is verheugd om opnieuw een gerenommeerd bedrijf te verwelkomen op Evolis: Wever & Ducré. De verlichtingsproducent verlaat de huidige vestigingen in Roeselare en Aalst en centraliseert zich op het innovatief bedrijvenpark om verder te kunnen groeien. De bouwwerken starten in 2016 aan de E17.
WEVER & DUCRÉ, INTERNATIONALE TRENDSETTER IN ARCHITECTURALE VERLICHTING
In 1985 zag het merk Wever en Ducré het levenslicht in Beveren (Roeselare). De bedrijfsnaam staat van meet af aan symbool voor hun uitgesproken visie: WErken, VERnieuwen, ENthousiasme DUrven en CREëren. Het bedrijf groeide de voorbije decennia uit tot een internationale speler in de wereld van designverlichting. De verlichtingsarmaturen van Wever & Ducré zijn tijdloos en minimalistisch. Ze worden probleemloos geïntegreerd in diverse omgevingen: woningen, kantoren, horeca ...
Vandaag leiden commercieel directeur Nathalie Lagae en algemeen directeur Johan De Smedt het bedrijf in goede banen. Ze zijn actief op twee vestigingen: het hoofdkwartier met showroom in het Accent Business Park in Roeselare en een logistiek en operationeel kwartier in Aalst. Momenteel zijn meer dan 30 werknemers actief bij de firma.
Eind 2011 nam het bedrijf een nieuwe start onder de vleugels van de Oostenrijkse groep XAL, een wereldleider op gebied van verlichting die op vandaag actief is in 85 landen. De groep heeft een 1000-tal personeelsleden in dienst en het hoofdkwartier is gevestigd in Oostenrijk. Net als Wever & Ducré verstaat XAL de kunst om het hoogtechnologisch aspect te verzoenen met boeiende designs.
Door hun sterke groei de afgelopen drie jaren kampt Wever & Ducré met plaatsgebrek op hun huidige sites. Het bedrijf ging op zoek naar een nieuwe locatie waar alle activiteiten gecentraliseerd kunnen worden. De keuze voor Evolis laat toe om Wever & Ducré klaar te stomen voor de toekomst. Dat het Wever & Ducré voor de wind gaat, bewijzen ook de cijfers. Dit jaar wordt een omzet van 17 miljoen euro verwacht.
WEVER & DUCRÉ KIEST VOOR EVOLIS
De zaakvoerders verlaten hun roots in Roeselare en trekken resoluut de kaart van Evolis voor de bouw van hun headquarters omwille van het hoogwaardig en duurzaam karakter en de internationale uitstraling. De keuze wordt nog versterkt door de grotere visibiliteit langs de E17 tegenover hun huidige locaties langs de E403/A17 of de N36 (gewestweg Roeselare-Izegem).
Andere belangrijke troef is dat het bedrijvenpark gelegen is in de ‘Designregio Kortrijk’. De aandacht voor architectuur en design is hier een prioriteit. Dat vertaalt zich in aangepaste opleidingen in het onderwijsaanbod en de aanwezigheid van internationaal gereputeerde beurzen zoals Interieur en architect@work. Door zich hier te vestigen, nestelen ze zich in een creatieve omgeving die veel potentieel biedt voor samenwerking en kruisbestuiving en bij de bron van toekomstig talent. Op korte termijn zal het bedrijf 20 extra medewerkers rekruteren om de groei te ondersteunen.
NIEUWE VESTIGING LANGS E17
De activiteiten worden gehuisvest op een perceel van 1,6 hectare langs de internationale verkeersas E17 op grondgebied van Harelbeke, naast het jaagpad (zie plannetje achteraan). In een eerste fase zal een gebouw opgetrokken worden van ongeveer 5000 m². In de toekomst kan dit uitgebreid worden. De bouwwerken zullen van start gaan in 2016.
Wever en Ducré gaat met 3Architecten uit Roeselare in zee. De zaakvoerders wensen een toegankelijk en multifunctioneel gebouw met een hoog belevingsaspect. Zoals het een verlichtingsproducent betaamt, zal er uitvoerig met licht gespeeld worden, zowel met natuurlijk daglicht als met verlichtingsarmaturen. Het nieuwe bedrijfsgebouw zal, mede door de architecturale aanpak en de hoge visibiliteit langs de E17 op de hoek, uitgroeien tot een belangrijk visitekaartje van Evolis.
SELECTIEPROCEDURE
Wever & Ducré beantwoordt perfect aan het profiel dat Leiedal beoogt voor de invulling van het bedrijvenpark. Tijdens de selectieprocedure liet hun vestigingsaanvraag zich vooral opmerken door hun sterk internationaal karakter. Wever & Ducré heeft een exportratio die ver boven het Vlaams gemiddelde ligt, bezit internationale verkoopskantoren en maakt deelt uit van een grote internationale lichtproducent (XAL). Bovendien ontving het bedrijf al heel wat erkenning voor hun innovatieve designarmaturen.
Wever & Ducré is werkzaam in de verlichtings- en LED-technologie. Deze sector wordt als belangrijke economische markt voor de regio gedefinieerd door onze hoge specialisatiegraad en het groeipotentieel. Leiedal ondersteunt de ontwikkeling van deze zogenaamde speerpuntsectoren en is blij dat de strategische invulling van Evolis hieraan kan bijdragen.
TOEKOMST EVOLIS IS ROOSKLEURIG
De financiële crisis die de wereld de voorbije jaren in haar greep hield, zorgde voor een tragere invulling van het bedrijvenpark dan voorzien. De actuele interesse in Evolis toont echter dat het ondernemersvertrouwen om te investeren in bedrijfshuisvesting groeit. Naast de recente aankondigingen van de bedrijven Aluvision, Creaplan en Wever & Ducré, sloot Leiedal met nog drie andere kandidaat-investeerders een principieel akkoord af. Ze zijn werkzaam in een heel diverse waaier van sectoren. Als deze ook leiden tot effectieve verkopen, zal nog slechts 13,4 ha van de 30,1 ha bedrijfsgrond beschikbaar zijn. Van de in totaal 9,6 ha zichtlocatie langs de E17 rest dan nog amper 1,3 ha. Dit brengt de toekomstige uitbreiding van 15 hectare een stap dichterbij.
BELANG EVOLIS VOOR REGIO
Evolis is als bedrijventerrein ontwikkeld met als één van de voornaamste objectieven om de braindrain vanuit deze streek in te tomen. Het aantrekken van bedrijven met een innovatief karakter, met een sterke internationale oriëntatie en een hoge of hoogwaardige tewerkstelling draagt bij tot de realisatie van die doelstelling. Bovendien zorgen ze voor een toename van tewerkstelling via toeleveringsbedrijven en oefenen ze een aantrekkingskracht uit op andere nieuwkomers. De regio wil het kloppend hart zijn van de creatieve en duurzame maakeconomie in Vlaanderen.
Leiedal creëert letterlijk en figuurlijk ruimte voor bedrijven met een duidelijke toegevoegde waarde. De intercommunale staat borg voor duurzame bedrijventerreinen in een kwaliteitsvolle omkadering met veel aandacht voor beeldkwaliteit, met een ecologische insteek en een kwalitatief hoogstaand parkmanagement. 

Lisbet Verhelle

Geplaatst op 21.11.2015

Vierde Gaston Rebrytocht in Wevelgem

In samenwerking met de mountainbikeclub Osantus VZW wordt in de gemeente Wevelgem voor de 4e keer de Gaston Rebrytoertocht ingericht. Nieuw dit jaar is dat er ook een cyclotocht van ongeveer 60 km georganiseerd wordt.
Al enkele jaren zijn er steeds meer fietsfanaten die de winter door op de weg fietsen met hun koersfiets, mountainbike en andere soorten sport- en recreatiefietsen. Velen van hen zien het niet zitten om in het veld te gaan rijden of in de modder te ploeteren maar willen toch hun conditie op peil houden. Voor hen wordt er nagenoeg geen enkele fietstocht meer georganiseerd in de winter. We willen eens proberen of er behoefte is aan dergelijke organisatie. Het is een berekende gok. We hopen uiteraard op veel deelnemers.
We willen benadrukken dat de cyclotocht is toegankelijk voor alle types fietsen Racefiets, MTB, stadsfietsen, hybride, E-bikes, enz...
Zoals ieder jaar zijn er verzorgde en uitgebreide bevoorradingen voor handen en na de rit trakteren we iedere deelnemer op een boterham. Er worden tevens afspuitstand & douches voorzien.
MTB-tocht
De veldtoertocht is ondertussen een klassieker geworden. Vorig jaar hebben we meer dan 900 deelnemers geregistreerd. Het parcours van deze editie is her en der aangepast. Vooral de technische passage door het bosje aan de A17 komt nu op het einde ipv. in het begin, dit op vraag van vele enthousiaste MTB’ers. Vele delen van Aalbeke, Rekkem en Lauwe kunnen we niet opnemen in ons parcours omdat ook de autorally “de 6 uren van Kortrijk” doorgaat op dezelfde dag.
Er zijn twee afstanden:
• 48 km 2 bevoorradingen (na 15 en 35 km)
• 28 km 1 bevoorrading (na 15 km)
We vetrekken richting Abdijpoort aan de Leie. Al snel bereiken we het mooie “Biezeveld” (langs de vijvers van het restaurant “t Biezeveld”). De onverharde strookjes volgens zich nu snel op, langs de kleiputten in Marke en het Preshoekbos, het centrale punt van onze toertocht. Na de bevoorrading volgt opnieuw een technische passage door een privébosje.
Het tweede deel brengt ons in het licht heuvelend gebied rond Hoog Kortrijk en het Kennedybos. We moeten nu en dan stevig klimmen maar worden beloond met mooie vergezichten. Via het hoger gelegen deel van het preshoekbos komen we opnieuw aan de bevoorrading. Daarna biken we naar het Kraaiveld in Lauwe. We keren terug in Wevelgem via de prachtige technische passage doorheen het bosje langs de A17.
De cyclotocht
De cyclotocht een parcour van 58km is toegankelijk voor alle types fietsen en gaat door de gemeenten: Wevelgem – Moorsele – Ledegem – Rumbeke – Zilverberg – Moorslede – Passendale – Zonnebeke – Beselare – Geluwe - Dadizele – Menen – Wevelgem.
Via vele kleinere rustige asfaltwegen fietsen we naar het Tyne Cot Cemetery in Passendale. We keren terug via Zonnebeke en er is een bevoorrading voorzien aan het Polygoonbos. Het parcours wordt zeer licht heuvelend tot in Menen.
ZN / ©Foto-PB

Geplaatst op 21.11.2015

Bezoek bij Curd Vercruysse op de ‘Dag van de Ambachten’

Op zondag 22 november openen meer dan 600 ambachtslieden hun deuren voor de 9e Dag van de Ambachten. Het is een uniek en volledig gratis evenement.
Ook Curd Vercruysse uit Kortrijk neemt terug deel aan dit evenement. Hij is als zelfstandige gespecialiseerd in restauratie van schilderwerk, decoratieve schildertechnieken (vb marmerimitatie, houtimitatie)en garnierwerk. Bezoekers kunnen Curd in zijn atelier aan het werk zien en ook aan de hand van voorbeelden en beeldmateriaal kan de bezoeker zien hoe en waar bepaalde technieken toegepast worden, zoal bv restauratie van een schilderij, muren in kapel, plafondrestauratie enz…
De Dag van de Ambachten wordt georganiseerd door de FOD Economie en op de site www.dagvandeambachten.be vindt men meer info over alle deelnemers.

Geplaatst op 21.11.2015

Brouwerij De Bie stelt voor 10 Bieren, met grote B

Er is bier en er is Bier. Brouwerij De Bie schenkt alleen Bier, met grote B, jawel.

De B van 'barstensvol' bijvoorbeeld: barstensvol smaak, barstenvol ambachtelijke traditie en barstensvol pure ingrediënten.

Of de B van 'berengezond': bij ons geen additieven of chemische 'brol', maar eerlijke producten.
Wij componeren ons bier zonder valse noten.

De B, ook, van 'beleving'. Want dat is wat onze tien bieren je bieden: een beleving die nazindert en smaakt naar meer.

De B, tot slot, van 'begerenswaardig'. Zoals in begerenswaardige roots. Er zijn immers niet veel brouwerijen die kunnen zeggen dat ze voortgesproten zijn uit de hoppetuinen van het brouwersdorp Watou. Het is daar dat onze klassiekers Zatte Bie, Hellekapelle en Helleketelbier voor het eerst uit de ketels van onze huisbrouwerij stroomden. We schrijven 1992.

Vandaag, 23 jaar later, is De Bie uitgegroeid tot een gerenommeerde brouwerij, met een gevarieerd assortiment bieren dat afnemers heeft in alle vier de windstreken. Onze gerstenat is geliefd en gewild, maar niet zomaar overal te verkrijgen. Ons ambachtelijk en natuurlijk brouwproces heeft immers tijd nodig en dat valt niet te rijmen met massaproductie. En dus ook niet met massadistributie. Dat is de prijs die we graag betalen voor de onberispelijke kwaliteit en puurheid die anderen ons zo benijden. Onze bieren zijn niet voor niets een feest voor de smaakpapillen.

Geplaatst op 21.11.2015

Start en aankomstplaats MARS VOOR VREDE & HOOP Kortrijk gewijzigd

Na overleg met de politie zijn de start en aankomstlocatie veranderd.
We starten aan de Grote Kring, het plein tussen de Lange Steenstraat en de Voorstraat, pal in het winkelwandelgebied.

Mars voor Vrede & Hoop - Kortrijk
Zondag 22 november
- Afspraak 14u Grote Kring (aan Lange Steenstraat en Voorstraat)
- Vertrek 14u15 naar Vlasmarkt...

Zondag aanstaande houden we een grote vredesmars in Kortrijk.
Verscheidene verenigingen vinden de tijd rijp om de nadruk op de vrede te leggen.

We mogen ons niet laten verblinden door woede, haat en hopeloosheid. We gaan voor vrede.

Halt aan de negativiteit, voeding voor verdeeldheid. We gaan samen voor vrede en verdraagzaamheid. Het is tijd dat we tonen dat we samen sterk zijn dat we samen kunnen leven zonder haat te koesteren, zonder wrok te hebben, zonder vingerwijzen… Een optocht waar iedereen eensgezind gaat voor de vrede, voor het gezond verstand. In deze complexe maatschappij is het nutteloos van afrekeningen. Een klein gedeelte radicalisten willen onze menslievende samenleving ontwrichten, willen onenigheid, tweedracht zaaien…

Met deze optocht willen we onze medeleven betuigen aan ALLE slachtoffers van terreur en tegelijkertijd de wereldvrede benadrukken, de rust bewaren en gemoederen bedaren zodat we haat en polarisatie geen kans geven. We zien dat er veel haat, angst en woede is uit onwetendheid en die frustraties moeten we positief omzetten naar meer verdraagzaamheid en vrede. Onder de slachtoffers zijn ook veel moslims en de moslimgemeenschap wil geen selectieve verantwoording maar eerder een solidair collectieve vredesmars zonder kleur. Het is misbruik maken van een geloof, een cultuur, een gemeenschap is onaanvaardbaar.

In deze optocht lopen alle culturen vreedzaam samen en zo uiten we dat het anders kan. We streven naar een samenleving waar iedereen zijn plaats vindt en waar we vreedzaam kunnen samenleven.

We vragen hierbij dat de gezagvoerders nuchter denken en handelen en zich niet laten verblinden door haat woede en wraak. Hierbij spreken we ook onze bezorgdheid uit omtrent onze vrijheid.
In deze optocht uiten we onze bezorgdheid over belemmeringen in onze democratisch samenleving door de recente gebeurtenissen. We gaan allen voor vrede… Het is nu des te meer een uitdaging om een sterke multiculturele samenleving te hebben waar begrip , respect en verdraagzaamheid troef is.

We willen tevens de boodschap meegeven dat we niet gaan toegeven aan machtspelletjes om het even welke die onze multiculturele samenleving in het gedrang brengt. We willen allemaal VREDE en daar gaan we voor.

Een optocht voor meer solidariteit, meer democratie en meer vrede.

Deze boodschappen willen we zondag uiten.
Breng een gekleurd lint mee met je boodschap erop!

Iedereen welkom!

Een initiatief van Hart boven Hard Kortrijk samen met ABVV, ACV, Al Minara, Design For A New Future, Groen Kortrijk, Humanistisch Verbond, 11.11.11., Jong Groen Kortrijk, Leiaarde, people HELP people, PVDA, Raad Intercultureel Samenleven Kortrijk, Steunnetwerk voor het Syrische volk, Unie der Zorgelozen

Meer Info:

Hart boven Hard Kortijk , 0476 45 23 15
Carlo Herpoel , 0496 60 82 38
Qnioun Jamal Mounir, 0489 99 11 80

Auteur: Mars voor Vrede & Hoop

Geplaatst op 21.11.2015

Leerlingen Spes Nostra Heule hielden een solidariteitsactie tegen zinloos geweld

Ze wilden op beperkte schaal hun steun en medeleven betuigen aan alle slachtoffers van Parijs en zinloos geweld in het algemeen. De leerlingen kwamen in zwart-wit naar school. Zwart als teken van verbondenheid met de slachtoffers in Parijs en wit als teken van hoop.
De leerlingen konden een wens op de "wall of peace" schrijven en namen in de namiddag een groepsfoto in het vredesteken.

Auteur: Pieter Dhuyvetter

Geplaatst op 21.11.2015

Marnixring Kortrijk Broel steunt goede doelen

Met de opbrengst van hun deelname aan de Zomermarkten ondersteunen de leden van de internationale serviceclub Marnixring Kortrijk Broel drie goede doelen met evenveel cheques van 500 euro. De cheques werden uitgereikt op de jongste ledenvergadering van MR Broel aan een vertegenwoordiger van de drie betrokken organisaties. Zij maakten van de gelegenheid dankbaar gebruik om hun werking en het concrete project waaraan het geld zal worden besteed kort toe te lichten.

Koert Rottiers van vzw Oranjehuis, dat jongeren in moeilijkheden begeleidt, zal de 500 euro besteden aan het project ‘Forta Kuné’. Tom Hillewaere lichtte de aanpak van vzw Roeland, die taalkampen voor de jeugd (o.m. Nederlands aan anderstaligen) organiseert, toe. En Geert Ruebens deed hetzelfde voor zijn organisatie, de Luisterpuntbibliotheek, waar boeken worden omgezet in braille of ingesproken voor blinden en mensen met dyslexie.

Op de foto van links naar rechts : Dirk Devriendt (penningmeester MR Broel Kortrijk), Geert Ruebens (Luisterpuntbib), Koen Hillewaere (Roeland), Stijn Haghebaert (voorzitter Broel), Koert Rottiers (Oranjehuis) en Jo Vandenbulcke (ondervoorzitter Broel).

Geert Lesage

Geplaatst op 21.11.2015
4600 artikelspagina's: 1 ... 378 379 380 381 382 <<< 383 >>> 384 385 386 387 388 ... 461