Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Sinterklaasfeest voor G-gym voor jongeren met een beperking

Afgelopen weekend brachten Sinterklaas en zijn Pieten een bezoek aan de G-gym, gymnastiek voor kinderen en jongeren met een beperking van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe. Vier jaar geleden begon Sportgroep Vaste Vuist Lauwe, onder impuls van voorzitter Dries Defossez, met turnen voor kinderen en jongeren met een fysieke en/of verstandelijke beperking. Een initiatief dat door de Gymnastiek Federatie Vlaanderen en de Parantee erg wordt gewaardeerd.
Het initiatief kent succes want iedere zaterdagmorgen van 9u tot 10u geven 28 kinderen en jongeren met een beperking het beste van zichzelf op de turnvloer. Ze worden daarin begeleid door zes ervaren train(st)ers en een aantal hulptrainsters. Het initiatief kan op veel waardering rekenen.
Detje Maerten is één van de trainsters die elke zaterdagvoormiddag de kinderen met een beperking op een speelse manier leert turnen. “Voor die kinderen is dat eigenlijk een uurtje amusement”, zegt Detje. “Alle oefeningen zijn aangepast aan het individuele kunnen. We werken met diverse groepjes volgens hun eigen capaciteit. Uiteraard vragen de lessen van de diverse trainers een degelijke voorbereiding, maar je krijgt er ook veel dankbaarheid voor terug. De kinderen ontmoeten hier elkaar ook eens op een andere manier dan ze op school gewoon zijn”, besluit Detje Maerten.
Er worden nog steeds kinderen en jongeren met een fysieke en/of verstandelijke beperking toegelaten. Meer info: Defossez Dries 0476/992367.
Foto: Groepsfoto G-gym Vaste Vuist samen met de Sint en zijn zwarte pieten.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 10.12.2015

DANSEN OP WOORDEN IN TEXTURE

Literaire dansvoorstelling door het Lettertype Collectief.
Dinsdag 29 december – 14.30u en 15.30u
Texture, Noordstraat 28 te Kortrijk
Toegang gratis

Uitvoerders: Lisa Vanwonterghem, Mattijs Deraedt, Adelien Vannecke, Mairin Gerryn en Sofie Rapsaet.
Muziek: Thomas Vanhauwaert.

Bart Jaques is de allereerste Letterzetter van de stad Kortrijk. Zijn ambities zijn duidelijk: een collectief samenstellen van jonge kunstenaars, muzikanten, theatermakers, dichters, schrijvers, filmmakers en dansers die het woord op een creatieve, gedurfde manier zichtbaar willen maken. Samen met het Collectief pakt hij in Texture uit met een literaire dansvoorstelling DANSEN OP WOORDEN.

Auteur: Texture, museum over Leie en vlas

Geplaatst op 10.12.2015

Jessica Santamaria, zij is zangeres, actrice en nog veel meer

Gezongen op het zelfde podium met Lee Towers, Elisebeth List etc in het jaar 1978 in een show van de NOS. (Welkom in Nederland show). 
In de videoclip van Arne Jansen (dvd Arne Jansen in Griekenland), met het liedje Julie. 
Een 9 minuten interview voor een programma voor het grootse televisie kanaal in Spanje (TVE), " Espanoles en el mundo/Islas Griegas ". Zij heeft 24 jaar op Kos in Griekenland gewoond en is daarvoor geïnterviewd. Oók is zij uitgekozen, van alle uitzendingen van dit programma die over vele jaren zijn uitgezonden, tot één van de 101 interessantste verhalen! 
Actrice in een film waarvan de opnames April 2016 in New York en mei 2016 op Kos/Griekenland worden gehouden. De film gaat over 4 vrouwen die borstkanker hebben. Het is een dramatische, romantische comedy. De film heet YOLO (you only live once). 

auteurs : Jessica en John

Geplaatst op 10.12.2015

De redactie was in verlof in Benidorm

De redactie was dit jaar in verlof en verbleef in het prachtige Melia hotel in Benidorm, waar diverse optredens en animatie plaatsvonden. Het personeel wist op een ludieke manier de aanwezige toeristen te animeren.
Na diverse cocktails en enkele servessa's en het bezoeken van een viertal Belgische plaatselijke cafeetjes en diverse foto-opnames kon de redactie na 14 rustige dagen terug huiswaarts keren.

De redactie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 10.12.2015

Howest gastheer Repair Café Kortrijk

Op zondag 13 december 2015 vindt er opnieuw een Repair Café plaats in Kortrijk.
Nieuw is dat de bijeenkomst van Repair Café doorgaan op de campus van Howest.
Howest bevestigt hiermee zijn verwevenheid met de Kortrijkse makers.
Het concept van Repair Café is genoegzaam bekend.
Op zo’n bijeenkomst herstellen zo’n 20 vrijwilligers computers, klein elektro, textiel, meubelen en fietsen in een gezellige sfeer. Een Repair Café is goed voor het milieu, je portemonnee en je ontmoet er mensen uit je buurt. Gereedschap en herstelmateriaal staan telkens ter beschikking van de bezoekers en de vrijwilligers.
Op vlak van technische infrastructuur kan Howest, de Hogeschool West-Vlaanderen, heel wat geloofsbrieven voorleggen. Als thuisbasis voor een geavanceerde opleiding als Industrieel
Productontwerpen beschikt de hogeschool met het Industrial Design Center over een op-en-top-uitgeruste locatie voor creatieve makers.
Daar waar de accommodatie op dit ogenblik vooral gebruikt wordt door studenten die creëren in opdracht van de industrie, is het de bedoeling dat Howest haar campussen ook meer en meer open zet voor stad en streek.
Het hosten van de Repair Cafés kan gezien worden als een opstap naar een breder sociaal verhaal waarbij onder meer de nieuwbouw die straks verschijnt aan de Graaf Karel de Goedelaan nog meer voor een open campus zal zorgen die door organisaties, verenigingen en particulieren kan gebruikt worden.
Wees welkom op 13 december, breng je spullen mee, doe een babbel en laat je inspireren. 

Praktische info
• Wanneer: Zondag 13 december 2015 van 14u tot 18u
• Waar: Industrial Design Center, Howest kortrijk, Marksesteenweg 58, Kortrijk.
• Contact:
? Koen Becarren, GSM: 0486/422427, e-mail: koenbecarren@gmail.com
? Bart Grimonprez, e-mail: bart.grimonprez@howest.be

Auteur : Delmotte Tom 

Geplaatst op 05.12.2015

Tweede editie Galabal SAW voor de deur

Na de geslaagde eerste editie van vorig jaar organiseert hoogstudentenclub Den Ipsoc voor de tweede keer het galabal SAW. Met Magnuzz, DJ Vjeetn, DJ Bonny en DJ Jellousy staan er enkele mooie namen op de affiche. "Maar onze locatie blijft toch één van onze grootste troeven van dit evenement", zegt Wouter Goderis, hoofdorganisator van het galabal. "Dankzij de steun van de school, STUVO en Kortrijk Studentenstad kunnen we heel wat investeren om een speciale sfeer te creëren." Het bal van het departement Sociaal-Agogisch Werk gaat door op vrijdag 11 december in het Forum van de VIVES Kortrijk. Kaarten zijn te verkrijgen bij het praesidium, STUVO, 't Kanon, Café Chapeau en 't Bunkertje.

Auteur: Wouter Goderis

Geplaatst op 05.12.2015

MESSIAH van G.F. HÄNDEL

Sint-Janskerk Kortrijk, zondag 27 december om 15:00u Het Kortrijks Vocaal Ensemble, The New Baroque Times (17-koppig orkest) en de vier solisten: Hilde Coppé (sopraan), Pieter De Praetere (altus), Vincent Lesage (tenor) en Kris Belligh (bas) onder leiding van Wim Verdonck staan garant voor een boeiende uitvoering. 

Tickets:
VVK: 20 euro, ADD 25 euro, studenten 10 euro. Te verkrijgen bij de koorleden, boekhandel Theoria of via email naar lieve.wannyn@skynet.be

Auteur : Lieve Wannyn

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 05.12.2015

az groeninge zamelt 5547 EUR in voor de rodeneuzenactie

Het centrum psychiatrie van az groeninge nam deel aan de rodeneuzenactie, georganiseerd door Q-Music, Belfius en VTM. Met de verkoop van rode neuzen willen ze geld inzamelen om jongeren die mentaal in de knoei zitten psychologisch te ondersteunen.

Virginie Viaene, psychiatrisch verpleegkundige in az groeninge: “We organiseerden verschillende acties in en buiten het ziekenhuis. We verkochten rode neuzen in az groeninge, tijdens de voetbalmatch van KV Kortrijk tegen Sporting Charleroi en tijdens het weekend van de geestelijke gezondheidszorg in BUDA. We namen een neusfie met de koper en de rode neus op en posten die op de facebookpagina ‘az groeninge goes rode neuzen’. We kunnen met trots zeggen dat we in totaal 1800 neuzen verkochten. Samen met de opbrengst van de verkoop van koffie en taarten in BUDA zamelden we 5547€ in!”

De initiatiefnemers (v.l.nr.r.): Natali Agopoglu, Souad Abihi, Ine Dekimpe, Virginie Viaene

Geplaatst op 05.12.2015

Kortrijk is meest klantvriendelijke winkelstad van Vlaanderen en krijgt daarvoor de Retail Award 2015

Kortrijk heeft op maandag 30 november de award ontvangen voor klantvriendelijkheid, gastvrijheid en service aan de klant. Dit op de 4e editie van de Belgium Retail Awards, waarvan de Gala-avond plaatsvond op maandag 30 november in de San Marco Village.
In augustus ontving Stad Kortrijk een uitnodiging om mee te dingen naar de all-over award voor klantvriendelijkste winkelstraat (centrum) van Vlaanderen. Met ondersteuning van de schepen voor economie Rudolf Scherpereel, schreef het handelsdistrict Kortrijk in als winkelstad voor de Belgium Retail Awards. Vanaf dat moment ging een officiële jurering van start. Er was een totaalscore van 100 punten te verdienen door het voldoen aan volgende klantvriendelijkheidcontroles:
• Studie van de ingezonden vragenlijst door een consumentenpsychologe (zie addendum)
• Mystery Call’s bij 5 willekeurige handelszaken, verschillend van waarderingscijfer (klantvriendelijkheids- en onthaaltest)
• Controle van de stedelijke website/facebook (informele, ondersteunende middenstandacties vanuit de stad/gemeente)
• Controle van de middenstandsacties ondernomen ten behoeve van het cliënteel
• Anoniem bezoek van de vakjury aan het winkelcentrum
• Anoniem bezoek door Mysteryshopper aan het winkelcentrum
• Jurydag: verdediging van het dossier aan de vakjury (indien de jury hierom vraagt)
• Toevoeging waarderingscijfer van de voorselectie
o Waarderingscijfer van de klanten in de winkelkernen voor Kortrijk (30-tal interviews): 9,19
o Mystery call aan min. 5 verschillende handelszaken uit de winkelkernen (klantvriendelijkheids- en onthaaltest): 8,79
o Controle van min. 5 verschillende bedrijfswebsites uit de winkelkernen (publiekelijke- en informele

toegankelijkheidstest, promoacties?): 8,81 ? Totaal waarderingscijfer: 8,93
Vervolgens kwam een jurylid persoonlijk langs in Kortrijk, waarbij centrummanager Nele Muylle dit jurylid te woord stond omtrent de ambities met betrekking tot Kortrijk als gastvrije winkelstad. Ten slotte werd Kortrijk uitgenodigd op de Gala-avond op maandag 30 november, waarbij we de eerste prijs in ontvangst mochten nemen. Eric Wastyn, ondervoorzitter van het handelsdistrict, nam de honneurs waar en gebruikte deze fijne gelegenheid om alle aanwezigen nog uit te nodigen in Kortrijk voor een bezoek aan onze klantvriendelijke stad.
Saskia Soete de Boosere, voorzitter van het handelsdistrict: “Uiteraard is het handelsdistrict enorm trots op de ondernemers van ons winkelcentrum, aangezien zij met hun enthousiasme en uitstekende service deze award allemaal op hun toonbank mogen plaatsen!”

Rudolf Scherpereel, schepen van ondernemen: “Het doet deugd dat de talrijke inspanningen die het stadsbestuur levert, effectief opbrengen. Samen met de handelaars zetten wij Kortrijk gestaag terug op de kaart als dé winkelstad in de regio. Het winnen van deze fijne award bevestigt dan ook dat we goed bezig zijn. Binnenkort lanceren we een promotiecampagne in Noord-Frankrijk en Wallonië om nieuwe klanten aan te trekken en om van de maandelijkse koopzondagen tot een groot succesverhaal te maken.”

BELGIUM RETAILAWARDS
Vragenlijst als onderdeel van de klantvriendelijkheidscontrole
Wat maakt uw winkelstraat(centrum) zo uniek?
Een wandeling maken door de winkelstraten van Kortrijk is de beste manier om te ontdekken hoe een heel diverse verzameling gebouwen en uitzichten het centrum tot een uniek geheel maken. Via historische pleinen en charmante winkel- en horecastraten kom je terecht in een hypermodern shoppingcentrum, pal in het hart van de stad. Samen geven deze vorm aan een plek waar een dynamische mix van jonge ondernemers en vaste waarden, nieuwe winkel- en horecaconcepten en zaken met een lange geschiedenis een breed publiek binnen en buiten de stad aanspreken.
Welke acties worden er ondernomen ten behoeve van de klant?
Bezoekers worden in Kortrijk getrakteerd op een gevarieerd winkelaanbod en een winkelbeleving op verschillende niveaus en relaxmomenten in de lokale horeca. Zowel wie naar Kortrijk komt voor een snelle boodschap als wie een hele middag komt winkelen en genieten van een lekkere maaltijd, kan rekenen op een snelle bereikbaarheid en een maximaal shoppingcomfort. Express-shoppers kunnen gebruikmaken van een van de vele shop & go-zones, waar je 30 minuten gratis parkeert dankzij een systeem van sensoren. Lang parkeren kan op een van de goedkope ondergrondse parkings die zich op maximaal 5 minuten wandelen van het hart van de stad bevinden. De belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum worden bovendien aangeduid met aantrekkelijke, gloednieuwe wegwijzers die op strategische plaatsen werden ingeplant. Deze maatregelen maken shoppen in Kortrijk het hele jaar door makkelijk, aangenaam en aantrekkelijk. Op belangrijke koopmomenten zoals Valentijn, Moederdag, of tijdens de solden, zetten we in Kortrijk nog extra in op de winkelbeleving, en voorzien we allerlei animatie en activiteiten om de shoppingervaring compleet te maken. Sinds 2015 kunnen shoppers ook op zondag in Kortrijk terecht tijdens de koopzondagen, de eerste zondag van elke maand. Tal van andere ad hoc acties, die we organiseren in samenspraak met onze horeca- en retailondernemers, zorgen voor een blijvende dynamiek en aantrekkingskracht.
Waarom verdient uw winkelstraat (centrum) om de beste van Vlaanderen te zijn? Kortrijkzanen zijn bescheiden. Daarom zullen ze niet zo snel beweren dat ze in het beste winkelcentrum van Vlaanderen wonen. Toch is Kortrijk voortdurend in beweging. Dankzij de typische werkethiek en opstart van de vele comités door onze ondernemers, hun gevoel voor samenhorigheid en hun gemeenschappelijke zin voor sfeer en ambiance blijven bezoekers van binnen en ver buiten de stad zich welkom voelen in Kortrijk. 

Meer info:
Rudolf Scherpereel, 1ste schepen, rudolf.scherpereel@kortrijk.be of 056 27 71 74
Nele Muylle, Handelsdistrict Kortrijk Centrum, nele@shop-in-kortrijk.be of 0479 13 35 40

Seel Seynhaeve

Geplaatst op 05.12.2015

Tartatoeje opent winkel

Na iets meer dan een jaar enkel via Facebook gewerkt te hebben, opent Tartatoeje begin januari een winkel in gedecoreerd gebak en snoep- en chocoladespecialiteiten te Moorsele.

Tijdens de receptie van 4 jaar Njam! is het hapje - de Njamburger - van Marilyn Masse, door Dominique Persoone gekozen geweest als voor hem het origineelst en het lekkerst. Dit was voor Marilyn de aanzet tot het starten van het maken van gedecoreerd gebak. Eenmaal er een pagina aangemaakt was op Facebook is alles zeer vlug beginnen gaan. In nog geen jaar tijd hadden ze al de 1900 likes overschreden en was de vraat al naar uitbreiding. De winkel is dus een logische stap. De feestelijke opening is gepland op zaterdag 9 en zondag 10 januari, telkens van 10 tot 18 uur. De winkel is gelegen in de Warandestraat 38 te Moorsele.

De naam Tartatoeje is niet willekeurige gekozen; ratatouille verwijst niet enkel naar een Franse groentenbereiding, het is ook de naam van een animatiefilm. En het is nu net naar de hoofdpersonages van die film dat de twee zonen van Marilyn vernoemd zijn: Rémy en Emiel. Tartatoeje verwijst dus niet enkel naar de taarten van Marilyn, maar in feite naar alles wat belangrijk is voor haar, nl haar gezin, haar passie, haar beroep, haar levensdroom.

Geplaatst op 04.12.2015
4668 artikelspagina's: 1 ... 379 380 381 382 383 <<< 384 >>> 385 386 387 388 389 ... 467