Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Provincie organiseert ‘sterrenbanket’ met voedseloverschotten

Op zondag 20 september organiseert de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de Stad en het OCMW Kortrijk een ‘sterrenbanket’ met voedseloverschotten. Het ‘sterrenbanket’ is een straatbanket met voedseloverschotten om de aandacht te vestigen op het streven naar een duurzaam voedselsysteem. Het ‘sterrenbanket’ vindt plaats tijdens ‘autovrije zondag’ in Kortrijk. Op die dag zijn nog verschillende andere activiteiten gepland.
Verloop ‘sterrenbanket’
Onder toezicht van sterrenchef Matthieu Beudaert (Table d’Amis) worden er maar liefst 2.000 vegetarische maaltijden bereid op basis van voedseloverschotten. Iedereen kan een gratis bordje komen meepikken tussen 12 en 14 uur. De maaltijden worden bereid door de leerlingen van hotelschool RHIZO.
In de namiddag is er vanaf 16 uur een dessert opnieuw op basis van voedseloverschotten. Onder leiding van Guy Van Cauteren maken de leerlingen van het KTA Kortrijk de desserts. Tussen 12 en 17 uur kan je zelf inspiratie opdoen op de voedseloverschottenmarkt. Organisaties uit de verschillende schakels van de voedselketen stellen er hun eigen oplossing voor om voedseloverschotten terug te dringen.
[ www.west-vlaanderen.be/voedseloverschotten ]

Praktisch – ‘Sterrenbanket’
Data: zondag 20 september, tussen 12 en 17 uur
Plaats: centrum Kortrijk
Het ‘sterrenbanket’ is gratis. 

dienst communicatie, Cynthia Dubois
cynthia.dubois@west-vlaanderen.be of 050 40 35 18 of 0496 59 61 07

Geplaatst op 28.08.2015

Bedrijventerrein Losschaert in volle ontwikkeling: inkijkdag op 4 september en wedstrijd nieuwe naam

De realisatie van het nieuwe bedrijventerrein Losschaert in Zwevegem komt dichterbij. Op vrijdag 4 september nodigt Leiedal iedereen uit in het Sportpunt van Zwevegem om de nieuwe plannen van het bedrijventerrein te bekijken. Intussen gaat Leiedal samen met de gemeente ook op zoek naar een nieuwe naam voor het toekomstig bedrijventerrein. Deel uw idee voor 11 september en schrijf mee aan de geschiedenis van Zwevegem.
Bekijk de plannen van het bedrijventerrein op 4 september
Eind 2016 start Leiedal met de realisatie van het project Losschaert, een nieuw stukje Zwevegem waar wonen en werken harmonieus samengaan. Losschaert biedt ruimte om te ondernemen aan een 20-tal grotere bedrijven en een 15-tal KMO’s. Een nieuwe woonwijk met 120 woongelegenheden, fietspaden, toegankelijke groenbuffers en een uitnodigende publieke ruimte zorgen mee voor een kwalitatieve integratie in de omgeving.
Op vrijdag 4 september tussen 15u en 19u nodigt Leiedal iedereen uit in het Sportpunt van Zwevegem om de plannen van het bedrijventerrein te bekijken. Zowel kandidaat-ondernemers als buurtbewoners zijn van harte welkom in de Mediazaal. In het voorjaar kon iedereen al de aangepaste plannen van de woonzone inzien. Wie er niet kan bij zijn op 4 september, kan terecht op www.leiedal.be/project losschaert voor meer informatie.
Losschaert zoekt nieuwe naam: doe mee en win!
Leiedal en de gemeente Zwevegem zijn intussen op zoek naar een nieuwe, goed klinkende naam. Dit is noodzakelijk omdat er al een Losschaertstraat bestaat in Zwevegem en in Kortrijk een zone deze naam draagt.
Hebt u een schitterend idee? Deel het met ons op www.leiedal.be/losschaertwedstrijd voor 11 september. U schrijft niet alleen mee aan de geschiedenis van Zwevegem maar maakt ook kans op een Zwevegemse Kadobon ter waarde van 50 euro.
Archeologisch onderzoek op het terrein
Intussen beweegt heel wat op het terrein. Op 17 augustus startten een tiental archeologen van BAAC (Bureau voor Bouwhistorie, Archeologie, Architectuurhistorie en Cultuurhistorie) met een archeologisch vervolgonderzoek. Gedurende een zevental maanden gaan ze op zoek naar historische vondsten vooraleer de infrastructuurwerken van het bedrijventerrein en de woonzone van start gaan.
Proefsleuven tijdens het eerste archeologisch onderzoek eind 2014-begin 2015 leverden interessante Romeinse sporen op. De archeologen ontdekten onder meer grachten, paalsporen, crematiegraven en een grafmonument uit de Romeinse Tijd. Luxe-aardewerk uit diverse landen doet vermoeden dat er vroeger op de site welstellende boerenfamilies woonden met ruime handelscontacten.
Info
Projectinfo: tine.claeys@leiedal.be – 056 24 16 16 Contact bedrijven: cindy.deglorie@leiedal.be – 056 24 16 16 Inkijkdag 4 september, tussen 15u en 19u: Sportpunt (mediazaal), Bekaertstraat 4, Zwevegem

Auteur: Liesbet Verhelle

Geplaatst op 28.08.2015

614 deelnemers aan Jumping Waregem tijdens Waregem Koerse Weekend

De kogel is door de kerk, de inschrijvingen werden deze nacht afgesloten. Opnieuw werd de kaap van 600 deelnemers gehaald...om correct te zijn krijgen we 614 ruiters die deelnemen aan de tweede editie van Jumping Waregem!
Dit sterkt de organisatie om het nog beter doen dan de eerste editie.
Komende dinsdag wordt Waregem Koerse verreden met als absolute topper de ING Grote Steeple Chase van Vlaanderen; wel komend weekend gaat Jumping Waregem door met als absolute topper het Vlaams Interprovinciaal Kampioenschap Jumping.
Meteen het bewijs dat er tijdens een Topweekend voor de Stad Waregem nog steeds plaats is om bijkomend evenementen te organiseren en liefst nog gekoppeld aan het “Paard”! Nog even herhalen dat alles doorgaat op de nieuwe buitenpiste op het BLOSO-Topsportdomein te Waregem op zaterdag 29 en zondag 30 augustus telkens van 8u30 tem 18u30 en dat de inkom GRATIS is!
Onze grote groep vrijwilligers is er klaar voor hopelijk bent u dit ook??? 

Team Jumping Waregem

Meer informatie kan steeds worden bekomen via voorzitter Kristof Callens (0499 24 17 16) of ondervoorzitter Filip Demuynck (0475 61 55 68) Startlijsten alsook uitslagen kan u snel vinden via www.equibel.be - Jumping - kalender

Auteur: Kristof Callens

Geplaatst op 28.08.2015

Recyclage en design in de Filipijnen

Carlo Herpoel uit Heule kijkt tevreden terug op een verblijf van vijf weken op de Filipijnen, waar de vzw Design for a New Future diverse projecten realiseerde rond plastiekrecyclage en rond medische hulp. Alle gestelde doelen zijn bereikt, de mensen zijn fantastisch en de grondslag voor langere samenwerking is gelegd.
De vzw is klein, maar daarom niet minder dynamisch. Carlo ging ter plaatse, en werd er gesteund door zijn buurman uit Heule. Arne Caron is op wereldreis maar maakte voor dit initiatief graag een tussenstop in de Filipijnen. Het thuisfront werd intussen verzorgd door Mike Van Acoleyen uit Ingelmunster. In de Filipijnen en in Kortrijk werd ook nauw samengewerkt met de Kortrijkse vzw ILAW.
In de gemeente San Remigio op het eiland Cebu organiseerde Carlo samen met het lokale bestuur en de vzw de 'week of plastic', een hele week in het kader van plastiekafval, preventie en recyclage. Hoogtepunten waren zeven workshops waarin recyclagetechnieken aangeleerd werden, een tentoonstelling over de problemen en oplossingen voor plastiekafval en een life webinar met afvaldeskundige Mike. In totaal namen meer dan 500 Filippino’s deel aan de activiteiten binnen deze week. Door van plastiekfolie designobjecten te maken verdwijnt de neiging dit plastiek weg te gooien omdat men er nog een centje mee kan verdienen. De echt wel schitterende weef- en breiwerkjes worden verkocht als souvenir in de toeristenresorts en hotels.
Carlo zorgde terplaatse ook voor de dispatch van medisch materiaal en andere hulpgoederen die hij vooraf ingezameld heeft, een volledige zeecontainer. Zo gingen er 120 matrassen naar een ziekenhuis in Leyte, twee bevallingstafels en talrijk gynaecologisch materiaal naar het geboortecentrum van San Remigio. Tal van nieuwe tafels en stoelen schonk de vzw aan het cultureel centrum en het ontmoetingscentrum van San Remigio. 50 voetballen vonden hun weg naar de jeugd, en ook 1000 tandenborstels.
Een deel van de hulpgoederen werd lokaal verscheept naar het eiland Manilla, een heel logistiek avontuur dat stevig wat tijd en energie opslorpte. Maar intussen werden ook in Cavité nabij Manilla plastiek recyclageworkshop opgezet, met veel succes. Zestig tot tachtig deelnemers per keer. Carlo en Arne gaven vijf workshops méér dan oorspronkelijk voorzien.
Een gedeelte van hulpgoederen bestond uit schoolbanken. Die waren zeer welkom bij een opstartend schooltje dat tot nu werkte met 22 plastieken terrasstoelen. Samen met de mensen van vzw ILAW werd een dokterspraktijk voor minderbedeelden ingericht, en nog was er materiaal over voor enkele lokale ziekenhuizen en scholen.
Carlo, Arne en Mike van Design for a New Future zijn verheugd met het verloop van de projecten en willen deze zeker verderzetten. Er waren zoveel fijne reacties van sympathisanten, donoren en sponsors. Kleinschalige ontwikkelingshulp, rechtstreeks van mens tot mens, we zijn overtuigd dat dit werkt. In september neemt een lokale hogeschool en de 23 baragays of deelgemeenten van San Remigio het plastiekproject over, terwijl wij vanuit België support leveren met de marketing van de gemaakte objecten. Je voelt echt dat je inspanningen het verschil maken. De vzw kijkt intussen uit naar mogelijkheden in Zimbabwe of Haïti, waar Carlo zijn hart heeft verloren na een eerdere hulpmissie.
Zonder onze sponsors kan men dergelijke duurzame projecten niet realiseren. Tevens dank aan alle mensen hier en terplaatse die meewerkten om dit te kunnen realiseren. Je kan de vzw boeken om ook in België een identieke workshop plastiekrecyclage te verzorgen. Meer info bij Carlo of op onze website www.designforanewfuture.be.

Carlo Herpoel, Voorzitter Design for a new future, 0496 608238 Mike Van Acoleyen, Secretaris, Design for a new future 0472 609288 designforanewfuture@gmail.com

Auteur: Carlo Herpoel

Geplaatst op 28.08.2015

Burundi in Kortrijk

Op vrijdag 4 september 2015 zijn 11.11.11 Kortrijk en Wereldsolidariteit te gast in Reiscafé Antipode.
Koen Detavernier brengt er een reisverhaal over Burundi, een klein Afrikaans landje geprangd tussen Congo, Rwanda en Tanzania. Hij reisde er in het najaar van 2014 rond met zijn kompanen van Wereldsolidariteit. Hij brengt het relaas van een land dat nog altijd de gevolgen draagt van de burgeroorlog van eind vorige eeuw. Maar ook het verhaal en de beelden van de Gishora drummers, het Tanganyika meer en het Rusizi Nationaal Park.
Niet te versmaden zijn ook de Afrikaanse hapjes die op deze avond kunnen worden geproefd. Vrijzinnig Centrum Mozaïek, Overleiestraat 15a, aanvang om 20u., inkom € 3.

Auteur: Bart Hanson

Geplaatst op 28.08.2015

Weggeefmarkt Overleie-Kortrijk

Weggeefmarkt: zaterdag 5 september 2015.
Bruikbare spullen geven of meenemen. Alles gratis!
Op de weggeefmarkt kan iedereen gratis spullen weggeven en/of meenemen. Het is geen rommelmarkt waar gekocht en verkocht wordt. Het is ook geen ruilbeurs. Je brengt mee om te geven en neemt mee wat je kunt gebruiken. Zo werkt het. Geld is taboe.
Bruikbare spullen die je niet meer nodig hebt, kan je meebrengen. Ze worden op de markt ‘te geef’ gelegd. Als je dingen ziet liggen die je kan gebruiken neem je die gewoon mee. Je hoeft niets mee te brengen om iets te mogen meenemen.
Huis-, tuin- en keukenmateriaal, kledij en schoenen, decoratie en accessoires, speelgoed, boeken en strips, meubels… Alles is welkom, zolang de spullen in goede staat verkeren. Voor grotere stukken staat er een bord waarop je foto’s en contactgegevens achter kan laten.
GEVEN kan al vanaf 11 uur (in het Vrijzinnig Centrum Mozaïek, Overleiestraat 15a). Vanaf 14 uur geef je de spullen af aan het onthaal op de markt (Diksmuidekaai, Kortrijk).
MEENEMEN kan van 14 tot 17 uur.
Op de markt kan je wat drinken en genieten van de jonge, super getalenteerde accordeonist Seppe Vandewalle die er het beste van zichzelf geeft.
Verder kan je kennis maken met een aantal Kortrijkse organisaties die inzetten op solidariteit, samenwerking en duurzaamheid.
Organisatie: Vrijzinnig Centrum Mozaïek vzw in samenwerking met onder andere het wijkcentrum Overleie, het kringloopcentrum en A’KZIE en met steun van De Grote Verleieding
Locatie: Diksmuidekaai, Kortrijk (bij de Budabrug op Overleie)
Contact: info@vcmozaiek.be | 056 371615 Meer informatie: www.vcmozaiek.be | www.facebook.com/events/1594783820773575/

Auteur: Erik Verbeurgt

Geplaatst op 27.08.2015

De Open Gaversdag 2015

De Open Gaversdag 2015 duikt terug in de tijd. We begeven ons naar de 15e - 16° eeuw …

Heerlyckhede De Gavers
De poorten van het Provinciaal Sport- en Natuurcentrum worden geopend. Treed allen binnen in de wondere wereld van de Heerlyckhede De Gavers!
Van 13u30-18u00 doorlopend tal van Middeleeuwse activiteiten. Van oude ambachten tot verrassende narren, genieten van echt volksvermaak, met de ridders op hindernissentocht of mee op het water met de Zuid-Gavers-compagnie… Laat de Heerlyckhede De Gavers jou en je familie en vrienden verrassen.

Alle info op: http://www.west-vlaanderen.be/genieten/sport/gavers/gavers/Paginas/opengaversdag-2015.aspx

Op het programma doorlopend van 13u30 tot 18u00.

ACTIVITEIT
> Natuur- en milieueducatief aanbod met de wijze alchemisten
• Mierendelen: overwin de mierenberg en
steek zo snel mogelijk een mier ineen.
• Bosjenga: de bosfee daagt je uit om bij het uitvoeren van opdrachten zo lang mogelijk het bos intact te houden.
• Mikado: weet je als page geen blijf met de grote mikadostokken? Verzamel per
2 alvast het meeste punten en word de
mikadoridder.
• Watermagiër: ga op bezoek bij de magiër en ontdek welke gekke waterbeesten hij uit het water kan toveren.
• Bijendokter: ga op bezoek bij de bijendokter en je bent vast verbaasd hoe hij je weet te fascineren met dit kriebeldiertje.
• Cruydenier: ga op stap met de cruydenier en ontdek allerlei interessante planten en dieren in het Gaversbos (*) kinderen vanaf 6 jaar.
> Avontuur voor stoere jonkvrouwen, ridders en gekke narren
• Klimmuur: beklim de 8 m hoge muur van
ons kasteel – vanaf 6 jaar.
• Hoogtouwenparcours: oefenparcours van de schildknapen overwin op 4 of 6 m hoogte verschillende hindernissen – min.1m 40 (*).
• Hindernissenparcours: breng de queestevol hindernissen tot een goed einde.
• Speleobox: sluip doorheen de donkere gangen zoals een rover door het donkere woud – vanaf 5 jaar.
• Deathride: ontsnappen van het kasteel kan via de 180 m lange deathride – min. 1m 40.
• Boogschieten: Robin Hood achterna, raak de appel!
• Reuzenkatapult: Verdedig je en mik heel precies.
• Kubusroller: Een reuzendobbelsteen aan het kantelen brengen. Een ware uitdaging voor jong en oud. Haal met je team de hoogste score.

> Varen met de Zuid-West-Vlaamse Gavers
compagnie: Fluisterboot
paddle, kajak en kano. Zeilen (*) en surfen
(*) i.s.m. de Zeil- en Surfclub Gavermeer.

> Verrassend Middeleeuws ambachten- en
streekproductendorp.


>Ook de partners van Heerlyckhede De Gavers zijn op het marktplein terug
>te vinden met heel wat boeiende info over hun Gaverswerking o.a. De
>Watergroep,Natuurpunt, Zeil- en Surfclub Gavermeer,
Oenanthe, EVA, Velt, JNM...

> Magische Middeleeuwse artiesten brengen je in vervoering met hun unieke acts.
• Ontvangst door een echte ridder te paard met zijn schildknaap. Misschien mag je wel even achterop springen.
– Ridders te Paard
• De magie van het verleden: Jannes trekt met de mars op de rug van kermis naar jaarmarkt. Vriendelijk en aangenaam komisch presenteert hij het ene wonder na het andere met de nodige zelfspot. Hij goochelt met simpele zaken zoals: munten, bekertjes, eieren en touwtjes maar er is geen touw aan vast te knopen.
– Jannes De Goochelaar
• Fabela, de muzikale nar: Fabela zingt,maakt muziek, verhalen en weet soms te ontroeren als hij als troubadour een teder liefdeslied ten gehore brengt. Zo weet Fabela iedereen een spiegel voor te houden. Daar waar het kan, grappig en brutaal, maar altijd beschaafd en nooit te plat of beledigend.
– Fabelo-Rozo

> Kindersnoeten worden omgetoverd tot de mooiste prins essen, angstaanjagende draken of gevaarlijke heksen.

> Word zelf een beroepsnar bij de circusschool.

> Volksspelen of liever een partijtje kubb,petanque of beachvolley met onze edellieden?

> Op het erf van Heerlyckhede De Gavers kan je van dichtbij onze erfdieren zien, horen en voelen.

> Een zweethut waar je kan verhitten op middeleeuwse wijze om daarna te plonzen in het Gaverwater (vergeet je zwemgerei niet).

> De herbergen zetten hun deuren open:schuif aan bij de heerlijke buffetten en geniet van hapjes en dranken uit lang en minder lang vervlogen tijden i.s.m. De Gaversmolen en Zeescouts Jan Bart.
> Zwier mee met heel je lijf op de tonen van oude volksdansen uit lang
vervlogen tijden.

Auteur: Tom Linster

Geplaatst op 27.08.2015

BUBOX Kortrijk presenteert AUTOSCOPY - een installatie van de beeldende jonge Kortrijkse kunstenaar Sanne Debrabander en Tinka Pittoors

Vernissage op donderdag 17 september om 20u in de Paardenstallen, Korte Kapucijnenstraat te Kortrijk.
Verwelkoming door Françoise Geers, coach Bubox en toelichting door de kunstenaars.
Slotwoord door schepen An Vandersteene.
Autoscopy is te bekijken van 18 september tot 1 november 2015 in de Paardenstallen, Korte Kapucijnenstraat te Kortrijk.
Openingstijden: do - zat van 14u tot 18u / zondag van 11u tot 18u.
Gratis toegang.
De installatie van beide kunstenaars onderzoekt de relatie tussen kunstwerk en kunstenaar. Autoscopy is de ervaring waarbij je de omgeving waarneemt vanuit een positie buiten het lichaam. De expo stelt een betekenisverschuiving centraal: is een landschap ook een zelfportret?

Auteur: Lucrece Falepin

Geplaatst op 27.08.2015

Tentoonstelling : De Linie 14-18

30 landschapsfoto’s van de slagvelden van Atrecht tot Ieper, opnieuw geïnterpreteerd in 15 schilderijen
5 tot 20 september, Kortrijk 1302, Begijnhofpark Opening op vrijdag 4 september om 19 uur, Kortrijk 1302

Na de lancering in 2014 en een eerste tournee in Noord-Frankrijk gaat het project ‘De Linie 14-18’ met enige fierheid nu ook in Vlaanderen in première. ‘De linie 14-18’ wordt voorgesteld op vrijdag 4 september in het stedelijk museum Kortrijk 1302 in het Begijnhofpark, en dit in het kader van Kortrijk Bezet 14-18 en de lopende tentoonstelling ‘In het spoor van een spion’.
Honderd jaar geleden verzandde de Eerste Wereldoorlog in een impasse. Op het einde van 1914 is het front gevormd, meer bepaald in België en in het noorden van Frankrijk. Van Ieper tot Atrecht, langs beide kanten van de frontlijn, staan naties van over heel de wereld tegenover elkaar. Mannen zijn er gekomen om te strijden en te sterven op een grond die hen vreemd is. Voor hen ligt een onbekende horizon, een vreemd landschap, een linie. Een eeuw later is deze frontlinie nog aanwezig als een litteken op de huid. Met de tijd heelt ze en wordt minder zichtbaar, de schrammen vervagen maar helemaal verdwijnt de wonde nooit.
Sporen bekijken en zich herinneren
Fotograaf Laurent Mayeux en kustschilderes Virginie Gallois hebben de frontlijn van Atrecht tot Ieper afgestapt. Ze hebben hun eigentijdse blik over de landschappen laten gaan en hebben de sfeer van deze plekken geproefd. Want een landschap, zoals een levend wezen, bewaart de herinnering aan een gebeurtenis. Laurent Mayeux brengt als onderwerp de horizonlijn in beeld zoals deze gezien werd door de soldaten verdekt in de loopgraven. De horizontale zwart-witfoto’s van Laurent Mayeux krijgen een tegenhanger in de verticale kleurige beelden van Virginie Gallois.
Kunstboek
Bij de tentoonstelling ‘De Linie14-18’ hoort een kunstboek met pakkende beelden. Een hebbeding, om herinneringen op te halen en hoop uit te putten.
Het boek, verschenen bij Editions Degeorge, is dubbel opgevat, in landschapsformaat voor het fotografiegedeelte en in portretformaat voor de schilderijen. De teksten zij in vier talen: Frans, Engels, Nederlands en Duits. Se auteurs vonden de meertaligheid belangrijk als een herinneringssymbool voor Europa.
‘De Linie 14-18’ kreeg voor deze grensoverschrijdende actie het label Eurometropool mee.

Rondreizende tentoonstelling
Bedoeling is de tentoonstelling te laten rondreizen in (Noord-)Frankrijk, Vlaanderen en waarom niet in Engeland en Duitsland. De tentoonstelling was o.m. reeds te zien in Fournies-en Weppes (FR), Herlies (FR), Escautpont (FR), Avelin (FR), Aubers (FR) en Wadhurst (GB)

Een project van Association Watch on the wild site.
Contact : Sophie.mayeux@yahoo.fr
www.watchonthewildsite.fr
Facebook & Twitter : laligne1418

Auteur: Bernard Pauwels

Geplaatst op 27.08.2015

Plantjesactie Kom op tegen Kanker: contactavond vrijwilligers

Vrijwilligersbijeenkomst plantjesweekend ‘Kom op tegen Kanker’
Dinsdag 1 september 2015 [19u00]
Tijdens het derde weekend van september vindt jaarlijks het Plantjesweekend plaats. In heel Vlaanderen worden dan weer azalea’s te koop aangeboden, dit jaar zal dat al voor de 21ste keer zijn. Ieder jaar zijn in bijna alle Vlaamse gemeenten honderden comités in de weer om een plantjesverkoop te organiseren. Duizenden vrijwilligers gaan van deur tot deur met de azalea’s, verkopen ze op de markt, aan een grootwarenhuis, op het werk … De opbrengst wordt gebruikt voor steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Zo worden de palliatieve zorg en lotgenotengroepen ondersteund, zijn er vrijwilligers actief in meer dan 45 ziekenhuizen en kunnen mensen bij de Kankerlijn terecht voor een luisterend oor of nuttige informatie. Voor kinderen en jongeren met kanker worden speciale activiteiten opgezet.
Het Vrijzinnig Centrum Mozaïek was er van in het begin bij en coördineert ook dit jaar het plantjesweekend in Kortrijk. Vorig jaar vlogen meer dan 10 000 azalea’s de deur uit. Een super resultaat dat wij haalden dank zij de inzet van heel veel enthousiaste vrijwilligers.
Word jij dit jaar (opnieuw) actievoerder?
Op dinsdag 1 september komen wij samen met alle (kandidaat) vrijwilligers om de planning op te maken voor het actieweekend 2015.
[afspraak om 19:00 uur – Overleiestraat 15a, Kortrijk].
Wil ook jij graag meehelpen aan het Plantjesweekend 2015? Super! Kom op tegen Kanker kan jouw hulp gebruiken, om plantjes te verkopen maar er zijn ook andere opdrachten zoals logistieke taken.
Kom naar de planningsvergadering of bezorg ons je gegevens.
Ken je nog mensen die willen meewerken? Nodig hen dan zeker ook uit.
Wil je vrijblijvend informatie? Contacteer het secretariaat van Kom op tegen Kanker Kortrijk, tel. 056 37 16 15 of stuur een mail naar kotk@vcmozaiek.be

Auteur: Doris Verlinde

Geplaatst op 27.08.2015
4354 artikelspagina's: 1 ... 380 381 382 383 384 <<< 385 >>> 386 387 388 389 390 ... 436