Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Goedkoper eten kan niet

Van maandag tem donderdag kan je iedere middag bij frituur Bossuwe in Wevelgem genieten van een lunch,
versbereide schotels met frieten en een frisdrank naar keuze, dit voor maar slechts € 8 Daarnaast hebben ze ook een ruim assortiment verse rundshamburgers vanaf € 4,50.

De redactie/front Decock Bernard 

Geplaatst op 20.10.2015

2.332 kunstenaars

Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober 2015 openden maar liefst 2.332 kunstenaars hun atelierdeuren in heel West-Vlaanderen.
Tijdens dit groots opendeurweekend kon je als bezoeker kennismaken met heel diverse kunstdiscipllines: beeldhouwkunst, design, fotografie, glas, grafiek, grafische vormgeving, juweel, keramiek, kalligrafie, multimedia, schilderkunst, tekenkunst, textiel... Je kon op bezoek bij kunstenaars in je buurt of op zoek naar die ene bijzondere kunstenaar die zich toelegt op een unieke discipline of ambacht. We bezochten in de regio kortrijk volgende kunstenaars
Foto's nummer 1 / VZW De Achtkanter in Kortrijk, Foto's Nummer 2 / Christine Thange in Bissegem, Foto's nummer 3 / Linsy Beuten & Sagaert Paul in Heule,
Foto's nummer 4 / Atelier AQ Crea in Marke, Foto's Nummer 5 / Femma Aalbeke, Foto's nummer 6 / Mark Bessemans in Kortrijk.

De redactie / Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 20.10.2015

GO! Technisch Atheneum Heule en GO! basisschool Kransvijver worden een campus

Op zaterdag 17 oktober om 11.00 uur werden op de terreinen van het Technisch Atheneum Heule de eerste stenen gelegd van 2 nieuwbouwprojecten. In aanwezigheid van minister van Onderwijs Hilde Crevits, afgevaardigd bestuurder GO! Raymonda Verdyck en burgemeester Vincent Van Quickenborne worden de eerste symbolische stenen gelegd van een gloednieuw gebouw voor basisschool Kransvijver aan de voorkant en nieuwe ateliers voor het Atheneum aan de achterkant van het domein.

Binnen het programma Scholen van Morgen en in opdracht van het GO! Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap, en specifiek scholengroep Mandel en Leie worden beide nieuwbouwprojecten in het komende schooljaar gerealiseerd. Scholen van Morgen is een publiek-private samenwerking tussen AG Real Estate, BNP Paribas Fortis en de Vlaamse overheid die instaat voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van 165 scholenbouwprojecten.

Nieuwe schoolgebouwen eind 2016 afgewerkt
Zowel basisschool Kransvijver, die momenteel nog enkele honderden meters verder gehuisvest is, als de ateliers van het Atheneum waren toe aan vernieuwing. Naast de basisschool en het Atheneum blijven ook de centra voor volwassenenonderwijs VIVA als CVO 3 Hofsteden deel uitmaken van de campus. Een nieuwe en uitgebreide parking met 100 parkeerplaatsen is dan ook meer dan welkom. Het bouwproject voor Technisch Atheneum Heule en basisschool Kransvijver omvat in totaal 3 668 m², goed voor een investering van bijna 8,5 miljoen euro. De bouwwerken zijn gestart op 1 september 2015 en eind 2016 zijn de nieuwe gebouwen klaar voor gebruik.

Eerstesteenlegging onder leiding van leerlingen bouw
In aanwezigheid van beide schoolteams, vertegenwoordigers van lokaal bestuur, schoolbestuur, bedrijven, sectoren en buurtbewoners zullen we met trots na enkele toespraken van de aanwezige prominenten de eerste stenen leggen. De regie voor die eerste steenlegging is in handen van de afdeling bouw en enkele leerlingen van de basisschool en het Atheneum. Nadien kunnen de aanwezigen genieten van de aangeboden receptie in de eetzaal van het Atheneum. 

Directie Technisch Atheneum Heule  - Dieter Den Baes &  Wouter Van Hoorne

Geplaatst op 20.10.2015

Ruim 150 sympathisanten op 'Moeder niet aan het fornuis'

Op zondag 18 november ontving N-VA Zwevegem ruim 150 leden en sympathisanten voor zijn jaarlijkse eetfestijn ‘Moeder níet aan het Fornuis’. Eregaste was Yoleen Van Camp, twintiger, doctor in de medische wetenschap en federaal Kamerlid voor de N-VA.

Kamerlid Yoleen Van Camp gaf uitleg over haar werk in de Kamercommissies Volksgezondheid en Naturalisaties. Ze maakte ook duidelijk vanuit haar ervaringen dat jongeren in de politiek zeer zeker een verschil kunnen maken.

Schepen Johan Rollez greep de gelegenheid aan om een tussentijdse evaluatie van het beleid op te maken. Daaruit bleek dat halverwege de legislatuur, de meerderheid goed op weg is om de vijf speerpunten uit de N-VA-verkiezingscampagne te realiseren. Een mooi voorbeeld zijn de schoolomgevingen die uniform worden ingericht, met onder meer rode asfalt.

Ook het zwembaddossier kwam aan bod. De N-VA stelt dat het gemeentebestuur duidelijke keuzes heeft durven maken door bovengemeentelijk te denken, rekening te houden met de budgettaire mogelijkheden én de ‘niet-rendabele’ gebruikers, zoals scholen en sportclubs, te beschermen. 

Op de foto (vlnr): Wim Monteyne, Eddy Defoor, Erwin Bossuyt, Erik Maes, Yoleen Van Camp, Ann Vanbossele, Johan Rollez, Koen Tack, Sofie Vermeulen, Francoise Malfait, Pascal Maertens, Sabine Tubaert, Judith Vancauwenberghe, Pierre Provost, Christiane Deprez, Anthony De Jonckheere en Marc Vanneste. 

Yoleen Van Camp is 28 en woont in Lichtaart. Ze behaalde een doctoraat in de Medische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en gelijktijdig het postgraduaat diabetes-educator. Van basisopleiding is ze masterverpleegkundige. Behalve federaal Kamerlid is ze ook gemeenteraadslid in Kasterlee. 

De vijf speerpunten uit het N-VA-verkiezingsprogramma van 2012 zijn: een bruisend gemeentepark; gezonde gemeentefinanciën; centrumstraten = winkelstraten, betere veiligheid en mobiliteit in beweging. Meer info op http://zwevegem.n-va.be/speerpunten.

Auteur: Johan Rollez

Geplaatst op 20.10.2015

Notaris (Vermeulen) verhindert doorgang voetweg op Dag van de Trage Weg in Sint-Denijs

Notaris Vermeulen betwist al een tijdje de openbare erfdienstbaarheid van voetweg nr. 143, de Mortagneweg, te Sint-Denijs. Naar aanleiding van de Dag
van de Trage Weg gaf de notaris de schriftelijke toelating voor het “éénmalig
gebruik van de voetweg” (sic). Wat bleek echter: 120 wandelaars, families met kinderen, stonden voor een gesloten voetweg, afgezet met hekkens en met
een deurwaarder met camera in aanslag.
Elk jaar op de Dag van de Trage Weg organiseert Natuurpunt Zwevegem i.s.m. met de gemeentelijke Minaraad en de gemeente Zwevegem een landschapswandeling in het glooiende landschap in Zwevegem. De wandeling ging dit jaar door in Sint-Denijs met start en aankomst in de voormalige struisvogelhoeve van Guy en Annie Verhelst.
Wat een genietbare familiewandeling moest worden werd door notaris Vermeulen (Menen), aan zijn woning Vinkestraat 30 in Sint-Denijs, grondig verpest.
V66r dat de zaak ten gronde zou behandeld worden liet de notaris via zijn advocaat schriftelijk weten “dat hij zich niet zou verzetten tegen het eenmalig gebruik van de voormalige buurtweg voor de dag van de Trage weg”.
Zondagnamiddag echter stonden 120 wandelaars voor een voetweg afgesloten met hekkens met nog 2 deurwaarders ter plaatse, met de camera in aanslag, om de wandelaars uit te dagen toch de hekkens open te maken.
Uiteindelijk kwam de politie ter plaatse om de vaststellingen te doen.
Notaris Vermeulen, die op de voetweg nr. 143 een onvergunde toegangsweg heeft aangelegd, had nochtans bij monde van zijn advocaat, van het advocatenbureau ldr van Brugge, een afspraak met Natuurpunt Zwevegem om op 30 oktober te zoeken naar een minnelijke schikking.
Eddy Loosveldt, voorzitter Natuurpunt Zwevegem: “De vertrouwensbreuk is nu totaal; het zal dan maar een juridische uitputtingsslag worden waarbij er geen winnaars zullen zijn. Wij vertrouwen op de bevoegde rechtbank, de gemeente en de provincie die in deze een beslissing zullen moeten nemen; hopelijk zal hier het algemeen belang een doorslaggevende rol spelen.”
Een veel gehoorde uitspraak tussen de monkelende wandelaars: “Dat soort inwijkelingen hebben wij echt liever niet in Zwevegem.” 

Meer info: Eddy Loosveldt, Lindelos 2, 8551 Heestert 0477 955021 eedy.loosveldt@gmail.com

Geplaatst op 20.10.2015

Jubileum 50 jaar Vlaamse journalisten vereniging

Om het 50-jarig bestaan van de Vlaamse Journalisten Vereniging op een passende manier te vieren gaat, in het kader van de Jaarlijkse Statutaire Ledenvergadering, de bijeenkomst dit jaar door op zaterdag 5 december in Antwerpen, de bakermat van de vereniging.
De jubileumviering start ’s middags met een officiële ontvangst met receptie, aangeboden door Burgemeester Bart De Wever in het Stadhuis van Antwerpen.
Daarna zullen, in het kader van het 50-jarig jubileum, in Antwerpen een reeks bijkomende activiteiten plaatsvinden.
Een gepersonaliseerde uitnodiging met inschrijvingskaart wordt te begin november verzonden naar de leden en de genodigden.


Programma ’50 jaar Vlaamse Journalisten Vereniging’
• 12.00 u: In het Stadhuis van Antwerpen - Officiële ontvangst door Burgemeester Bart De Wever en receptie voor leden en partners - tijdens de receptie wordt aan de aanwezigen een broodjesmaaltijd aangeboden
• 14.00 u: Jaarlijkse statutaire ledenvergadering in zaal Margaux I van het Ramada Plaza Hotel & Partnerprogramma in het historisch centrum van Antwerpen (3)
• 16.30 u: Academische plechtigheid voor de leden, hun partners en genodigden in aanwezigheid van Vlaams Minister Sven Gatz, o.m. bevoegd voor Media (4) – deze plechtigheid vindt eveneens plaats in zaal Margaux I van het Ramada Plaza Hotel
• 18.00 u: receptie voor alle aanwezigen in de Lobby van het Ramada Plaza Hotel
• 19.00 u: jubileumdiner ’50 jaar Vlaamse Journalisten Vereniging’ voor alle aanwezigen in zaal Margaux II van het Ramada Plaza Hotel
• 23.00 u: einde van de vieringen ’50 jaar VJV’

Geplaatst op 14.10.2015

Provincie lanceert ‘Stadlandschap Leie en Schelde’ om natuur en landschap in Zuid-West-Vlaanderen te versterken

Op vrijdag 16 oktober lanceerde de Provincie West-Vlaanderen het ‘Stadlandschap Leie en Schelde’.

Met het initiatief wil de Provincie, samen met de partners uit de regio, de natuur en het landschap in de regio van Zuid-West-Vlaanderen versterken.
De gemeenten Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Lendelede, Menen, Spiere-Helkijn, Waregem, Wervik en Zwevegem bevestigden reeds hun deelname in het nieuwe Stadlandschap. Binnenkort volgen ook Anzegem, Kortrijk, Kuurne, en Wevelgem. Ook organisaties zoals Natuurpunt, Boerenbond, Pasar en Toerisme Leiestreek werden aangesproken.

Aanleiding
In het kader van de interne staatshervorming werden de Regionale Landschappen en Bosgroepen sinds vorig jaar toegewezen aan de provinciebesturen. De Provincie West-Vlaanderen wil deze gelegenheid aangrijpen om met lokale besturen en middenveldorganisaties uit de landbouw- natuur- en toerismesector, extra te investeren in het landschap in Zuid-West-Vlaanderen. Daarom richtte ze het ‘Stadlandschap Leie en Schelde’ op.

Ambitie van ‘Stadlandschap Leie en Schelde’
Concreet wil het Stadlandschap niet alleen werk maken van de versterking van de kleine landschapselementen zoals poelen, hagen en houtkanten, maar wil ze ook landschaps(bedrijfs)plannen bij landbouwers en particulieren realiseren en buurtbewoners kennis over de regio bijbrengen door onder andere vormingen te geven en projecten op te starten als ‘natuurouders’ en ‘eco(moes)tuinteams’. Ook streekrecreatie behoort tot de doelstellingen: tentoonstellingen opzetten, wandelnetwerken en -routes uitwerken enz.

Naast de reguliere middelen die de provincie reeds jaar en dag voorziet voor de realisatie van bovenvermelde doelstellingen, hebben we reeds 42.000 euro extra vastgelegd voor de opstart alsook de gebundelde inzet van drie personeelsleden.

Auteur: Leander Depypere

Geplaatst op 20.10.2015

Verdere vernieuwing van het woonweefsel in onze stad (dossier residentie Vermaat in de Karel Deswertlaan)!

De afgelopen weken werden er een resem stedenbouwkundige dossiers goedgekeurd betreffende de verdere vernieuwing van het huisvestings- en handelspatrimonium in onze stad. Daar dient nog een ander belangrijk project aan toegevoegd te worden: de realisatie van de site “Vermaat”.
Naast de site van de Koninklijke Turnvereniging Rust Roest in de K. Deswertlaan ligt er reeds geruime tijd een stuk braakliggende grond. Reeds meermaals werd de bouwheer aangeschreven om deze zone op te ruimen (oa in het kader van onkruidgroei en zwerfvuil). De bouwheer stelde dat hij op korte termijn een dossier zou indienen voor het realiseren van een bouwproject, wat ook gebeurde. De ontwerper is architectenbureau Wim Vyncke.
Burgemeester Patrick De Klerck: ” Op de site worden 2 achter elkaar liggende meergezinswoningen voorzien. Het project wordt opgericht op een perceel van 1305 m². De voorgevel heeft een breedte van 20.55 m. Het hoofdgebouw heeft een bouwdiepte van 15.00 m. Het gebouw vooraan bestaat uit 4 bouwlagen met een hellend dak. Ruime terrassen dragen bij aan de woonkwaliteit van de aanpalende woongelegenheden Er worden in totaal 14 ruime woongelegenheden in voorzien met 2 of 3 slaapkamers. De bovenste appartementen zijn ingericht als duplex, nl. 2 niveaus in het dak.
De voorgevel wordt afgewerkt met rode, zandkleurige en grijze handvormsteen. Het schrijnwerk is blauwgrijze PVC. Op het gelijkvloers rechts is er een onderdoorgang naar het achtergelegen perceeldeel. Het linkerdeel daarvan betreft de toegang tot het ondergronds garagecomplex. De twee gelijkvloerse woongelegenheden beschikken over een privatieve tuin van ongeveer 8.00 m. diep en 7.00 m. breed.
Achteraan het terrein wordt een tweede gebouw ingeplant, dat links paalt aan de bestaande turnzaal en rechts aan bestaande bergingen. De achterbouw heeft een bouwdiepte van 16.00 m. Zowel voor- als achteraan zijn er terrassen van 1.50 m. diepte. Er zijn 6 appartementen in aanwezig. De achterbouw wordt afgewerkt in grijs genuanceerde handvormsteen. De dakbedekking bestaat uit antracietkleurige dakpannen. Achter deze achterbouw worden 3 tuintjes voorzien met een diepte gaande van 4.85 m tot 10.45 m. Het volledige terrein is onderkelderd met 1 bouwlaag. Er zijn 28 parkeerplaatsen voorzien voor de residenten. In de binnenzone moet 50% levend groen aangeplant worden, de privatieve tuinen achter de achterbouw zijn voorzien van 70% levend groen. De volledige binnenruimte wordt als een volwaardige stadstuin aangelegd wat ten goede komt aan de woonkwaliteit van het project en de omgeving.” 

Patrick de Klerck

Geplaatst op 20.10.2015

Klasreunie RITO Kortrijk

Op donderdag 15 oktober, na 47 jaar elkaar niet of amper te hebben teruggezien, had een samenkomst van de oud-leerlingen Rito van het gezegende schooljaar 1968-1969 plaats.
De initiatiefnemers voor deze heerlijke avond waren JohnDelahaye en Annie Van der Borght.
In ’t Lindeke te Moorsele, met een drankje en hapje, werden veel mooie herinneringen opgehaald.
In het voorjaar is nog een nieuw event voorzien en de afwezigen, oud-studenten, die willen aansluiting bij de leutige bende kunnen contact opnemen met
John (0496400019) of Benne Vanden Broucke (0485923212).

Enkele reacties van oud-studenten 

Super leuke avond gehad gisteren blij weerzien met de Rito meiskes en de Rito mannekes natuurlijk.
Zulke ongedwongen, gezellige, leuke, bijeenkomstjes maken het leven toch mooi op onze “leeftijd”. De oeie en ejje’s worden even vergeten en we babbelen dan enkel nog over de plezante dingen des levens.
Volgende maal moeten we er nog wat meer kunnen overtuigen/opsporen om mee te doen. Begin al maar te zoeken in jullie archieven !
Nogmaals vele groeten aan iedereen en tot in den draai nog eens
Francine.

Het was inderdaad super leuk om elkaar na zovele jaren terug te zien en onze anekdotes te kunnen vertellen.
De sfeer was er en hebben er van genoten.
Mijn man (Tony) vond het ook een toffe bende en zal bij een volgende gelegenheid er ook van bij het begin bij zijn.
Ik probeer wat info in te zamelen van diegene die me nog te binnen schieten om ook zij bij een volgende bijeenkomst er bij te betrekken.
Dank aan John en Annie voor de goede organisatie en ....... tot een volgende.
Francoise.

't heeft ons veel deugd gedaan jullie allemaal terug te zien, tot een volgende keer
Chantal en Ludwig.

‘k zit vanmorgen nog na te genieten van gisteren.
Het werd een tof weerzien en enorm van genoten.
Voor later proberen de bende nog wat uit te breiden.
John en Annie,alles was dik in orde!!!
Rose.

Gezellige samenkomst gisteren. Enorm genoten van toffe bende. We zien er nog allemaal heeel goed uit. Voor herhaling vatbaar.
Bedankt iedereen voor het aanwezig zijn en vooral John en Annie voor de inrichting en de goede broodjes.
JP.

Een tof samenzijn. Prachtige locatie.
Benne.

Auteur BVDB/foto’s Francine Heeren

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 18.10.2015

WK Turnen: selectie Delhaize TOP-team bekend

De selectie voor deelname aan het Wereldkampioenschap Turnen werd vandaag door de Koninklijke Belgische Turnbond bevestigd. Het Belgische meisjes- en jongensteam gaat naar Glasgow met als inzet een plaats behalen bij de 16 beste landenteams en zo alle kansen behouden op een ticket voor de Olympische Spelen. Eén van hen is Cindy Vandenhole, aangesloten bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe.
Meisjesteam vol ervaring en vertrouwen naar het WK Headcoach Yves Kieffer kan voor zijn meisjesteam rekenen op een pak ervaring. Kapitein Gaelle Mys (OTV Nazareth) is aan haar 6de WK-deelname toe en ze wist zich tweemaal op rij individueel te plaatsen voor de Spelen (2008 en 2012). Een selectie als team zou voor Gaelle en ons land een unicum zijn. Laura Waem (3 WK-deelnames) en Lisa Verschueren (4 deelnames) van gymclub Sportiva Sint-Gillis-Waas kunnen ook op hun WK-ervaring terugvallen. Laura haalde in Antwerpen (2013) en in Nanning (2014) de allroundfinale. Voor de 21-jarige Julie Croket (GymMAX) was de selectie op zich al geen gemakkelijke klus. Julie had af te rekenen met opeenvolgende blessures maar werkte hard en vastberaden om haar selectie af te dwingen.
De 16-jarigen Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) en Rune Hermans (Gym Haacht) zijn de jongste gymnasten in het gezelschap en nemen voor het eerste deel aan een WK. Cindy kon in 2015 de titel van Belgisch kampioene achter haar naam schrijven, Rune verraste op de FIG-Challenge door de hoogste Belgische allroundscore te halen.
Het Belgische team gaat dus naar Glasgow met een groep turnsters die aan elkaar gewaagd zijn en samen voor een mooi resultaat kunnen zorgen. Als reservegymnast is Dorien Motten (Turnkring Bilzen) aangeduid.

Op het WK 2014 eindigde het meisjesteam met ook Gaelle, Julie, Lisa, Laura op een historische 11de plaats. Wie zich in Glasgow plaatst bij de eerste 8 landen plaatst zich rechtstreeks tot de finale. De landen 9 tot 16 mogen in april op het Testevent in Rio nog strijden voor de laatste 4 tickets.
Op het WK in Glasgow wordt er geturnd volgens het principe 6-5-4 (6 gymnasten in een team, 5 gymnasten turnen per toestel, de 4 beste resultaten worden in aanmerking genomen voor de eindscore).
Het Belgische team , met gymnaste Cindy Vandenhole uit Lauwe, vertrekt zaterdagvoormiddag naar Glasgow.
Foto met het Belgische damesteam gymnastiek dames met vlnr Jelle Buellens, Gaelle Mys, Rune Hermans, Cindy Vandenhole, Lisa Verschueren en Laura Waem.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 18.10.2015
4531 artikelspagina's: 1 ... 380 381 382 383 384 <<< 385 >>> 386 387 388 389 390 ... 454