Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Provinciegouverneur Decaluwé en Commissaris van de Koning Polman bezochten zanddam Zwinvlakte

Om de gevolgen van de aanvaring tussen de LNG-tanker ‘Al Oraiq’ en vrachtschip Flinterstar voor de Belgische Kust op vlak van milieu zoveel mogelijk te beperken, werd onder andere een zanddam om de Zwinvlakte te beschermen in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 oktober aangelegd. De dam heeft perfect gehouden, is gebleken.
Er werd echter wel een oliefilm aan het strand voor de Zwingeul vastgesteld.
Op woensdag 7 oktober bezochten provinciegouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé en Commissaris van de Koning, Han Polman samen de zanddam en werdt de situatie van de oliefilm bekeken.
Scheepsramp op dinsdagochtend 6 oktober
Op dinsdagochtend 6 oktober, rond 4u10, kwamen de LNG-tanker ‘Al Oraiq’ en vrachtschip Flinterstar in aanvaring voor de Belgische Kust.
Het vrachtschip Flinterstar is gezonken ter hoogte van Blankenberge, op ongeveer 8 km van de haveningang van Zeebrugge. De 12 opvarenden van het vrachtschip zijn gered. 2 personen werden overgebracht naar het ziekenhuis van Blankenberge. De LNG-tanker is ondertussen de haven van Zeebrugge binnen gevaren. Er is lichte schade aan de tanker, maar dit is onder controle.
Op geregelde tijdstippen komt er olie uit het vrachtschip. De gevolgen hiervan, onder andere voor het milieu, worden nauwgezet opgevolgd.
Op de plaats van de verontreiniging werden zowel de middelen van DAB Vloot, RWS, CB om de oliebestrijding op te volgen. Momenteel worden ook strandploegen preventief ingezet. 

De Pijpere Fanny & Dubois Cynthia Dienst communicatie West-Vlaanderen

Geplaatst op 11.10.2015

1ste off road rit Triumph Wevelgem

Op 17 oktober richt Triumph Wevelgem zijn eerste off road rit in. Het betreft een geheel verzorgd en dag vullend programma dat om 8 uur aanvangt in de showroom van Triumph Wevelgem en afsluit aan Cap Griz Nez.De dag is bedoeld voor de eigenaars van all road motoren (ongeacht het merk!) die het off road rijden willen ontdekken onder veilige, geoptimaliseerde omstandigheden. Een korte initiatie voor het vertrek is voorzien. Specifieke terreinbanden zijn geen must maar enkel in goede staat verkerende motor mogen van start gaan.

Er wordt onder begeleiding van professionals in groep gereden volgens systeem D en op de middag is er een smakelijke lunch voorzien. De aankomst aan de Franse kust is voorzien omstreeks 17uur30.
Inschrijven kan enkel vooraf in de showroom van Triumph Wevelgem. De kostprijs is 65 euro per persoon, middagmaal inbegrepen.
Fabrieksbezoek Triumph Motorcycles
De Triumph Motorcycles fabriek bezoeken te Hinckley; dat is voor velen een droom!
Die droom kan nu werkelijkheid worden want Triumph Wevelgem gaat op 2 november 2015 het fabriek bezoeken en nodigt daarvoor elke geïnteresseerde uit. Er wordt vertrokken op 2 november om 5 uur met een comfortabele tourbus naar Hinckley. Daar bezoeken we de Triumph Motorcycles fabriek. Daarna gaat het naar het National Motorcycle Museum te Birmingham waar een unieke collectie van meer dan 1.000 Britse motoren ons wacht. Tijdens de terugreis wordt er gestopt bij het wereldbekende Ace Café te Londen voor een natje en een droogje.
Voor dit dagvullende programma betaald u 120 euro per persoon. De inkom van het museum is in deze prijs inbegrepen. Inschrijven kan enkel in de showroom van Triumph Wevelgem door het betalen van het verschuldigde bedrag.

Distinguished Gentlemans Ride Wevelgem
De Distinguished Gentlemans Ride editie 2015 van Triumph Wevelgem gaat de geschiedenis in als een erg leuke dag waarop we heel wat nieuwe gezichten mochten ontvangen.
Bij de tussenstop aan The Lodge, een opmerkelijke winkel van herenkledij in de Langestraat te Brugge, werd de best geklede deelnemer door de manager van The Lodge verkozen.
Sylvain Betram ging met de prijs lopen, een prachtige tas geschonken door Triumph Motorcycles.
Op het eindpunt, de Bikers Loft Groenedijk te Oudenburg, bezochten we het Motormuseum en daarnaspeelden de Suspenders de pannen van het dak.
Eén ding is zeker: de afwezigen hadden ongelijk!


Nieuwe Thruxton in de film!
Dat Triumph binnenkort met een nieuwe Thruxton op de proppen komt is intussen een publiek geheim. Diverse “spionagefoto’s” zijn intussen op het internet verschenen maar die beelden waren allemaal van testmodellen. Nu is de (waarschijnlijk?) definitieve versie echter in een promotiefilm van Belstaff opgedoken. De hoofdrollen zijn voor David Beckham en de –niet vernoemde- Triumph Thruxton. Of is het andersom

Tiger 800 Low in de showroom…
Als u deze lijnen leest is het waarschijnlijk al gebeurt en staan de langverwachte Low versies van de gevierde Tiger 800 in de showroom. Het betreft motoren in XCx en XRx uitvoering die van de fabriek uit van een lagere zithoogte zijn voorzien. Daartoe zijn zowel het veersysteem als het zadel onder handen genomen. De zadelhoogte van de XCx Low bedraagt naar keuze 790 tot 810 millimeter, wat exact 50 millimeter lager is dan bij het standaard model. Voor de XRx bedragen deze waarden 760 en 780mm. De XRx is met andere woorden de laagste all-road motor op de markt. Goed om weten: door toepassing van het optionele lage zadel dalen deze waarden nog maar eens met 20 millimeter; ter vergelijking: de zadelhoogte van een Bonneville T100 is 755 millimeter…De Low versies kosten exact even veel als de XRx en XCx motoren zijnde respectievelijk 11.690 en 12.490 euro.

De (allerlaatste?) Bonneville T100 Black in de showroom
De T100 Black modellen worden heel erg schaars. Maar de liefhebbers hoeven niet te treuren: Triumph Wevelgem heeft (misschien wel het allerlaatste?) exemplaar kunnen bemachtigen en heeft de motor nu in de showroom staan. De catalogusprijs is 9.690 euro, maar voor wie langs komt maken we natuurlijk een gepersonaliseerde offerte.

Hoofdprijs TW - Vlastreffen
Triumph Wevelgem heeft tijdens het Vlastreffen een gratis tombola ingericht. De
winnaars zijn ondertussen bekend en de hoofdprijs is reeds in ontvangst genomen. Mr en Mevr. Bertrand gaan binnenkort naar Andalusië waar ze onder zonnige, ideale omstandigheden Triumph motoren gaan testrijden. Wie dat ook wil doen betaald voor deze geheel verzorgde beleving 450 euro per persoon. Koop je na de testrit een Triumph, dan krijgt u dat bedrag terugbetaald.
Ladies Collection
Triumph Wevelgem doet een extra poging om de Triumph liefhebbende vrouwen in de kleren van hun favoriete merk te steken. We hebben niet alleen een nieuwe collectie vrouwenkledij in huis maar bouwen binnenkort ook een heuse Lady’s Corner. Wie een mooi cadeautje voor de vrouw zoekt… één adres: Triumph Wevelgem!
Wist u dat…
Diederik Degryse (39), de man die in het atelier van Triumph Wevelgem de plak zwaait, reeds 18 jaar in het bedrijf werkt? Diederik heeft in zijn carrière dan ook aan alle mogelijke motoren, bromfietsen, scooters en quads gewerkt. Op de vraag waarom hij Triumph motoren aanbeveelt is zijn antwoord drieledig: naar zijn mening voert Triumph Motorcycles een meer dan correcte garantiepolitiek, hebben de driecilinder Triumph motoren een heel interessant karakter en verleiden de tweecilinders met hun retro charme. Diederik lost naar eigen zeggen graag technische problemen op waar andere techniekers geen antwoord op vonden. Het bouwen van Specials beschouwt Diederik niet als werk maar als een hobby.

Geplaatst op 11.10.2015

Cindy Vandenhole turnt laatste voorbereidende wedstrijd voor Wereldkampioenschap

Zaterdag 10 oktober turnden het Belgisch meisjesteam gymnastiek in Novara (Italië) een interland met Roemenië, Spanje en Italië. Het is voor alle teams de laatste voorbereidende wedstrijd voor het WK dat plaatsvindt eind deze maand in Glasgow. Eén van de gymnasten is de Lauwse Cindy Vandenhole, aangesloten bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe.
Het Delhaize TOP-team zag er als volgt uit:
• Jelle BEULLENS (De Gympies Keerbergen)
• Rune HERMANS (Gym Haacht)
• Gaelle MYS (OTV Nazareth)
• Cindy VANDENHOLE (Vaste Vuist Lauwe)
• Lisa VERSCHUEREN (Sportiva Sint-Gillis-Waas)
• Laura WAEM (Sportiva Sint-Gillis-Waas)
Julie Croket (GymMAX vzw) revalideert momenteel nog van een voetkwetsuur. Als alles volgens plan verloopt turnt Julie op het WK, deze interland laat ze voor alle zekerheid even aan zich voorbijgaan. Gaelle, Lisa, Laura zijn de vaste waarden in het team. De 16-jarigen Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) en Rune Hermans turnden zich vorig jaar met succes in de nationale selectie en wisten zich ook voor deze interland te selecteren. Nieuwkomer in het team is Jelle Beullens (16) van gymclub 'De Gympies Keerbergen'.
Het wordt alvast een belangrijk treffen voor demeisjes. Op het WK in 2014 rangschikten de ploegen zich als volgt: ITA: 5de, ROU 7de, BEL 11de en ESP 15de. De wedstrijd in Novara is voor de Belgische turnsters interessant om de laatste foutjes weg te werken en wedstrijdritme op te doen. Bovendien turnen ze er met toplanden als Roemenië en Italië en wil het gemotiveerde team zich in puntenaantal zo dicht mogelijk bij deze teams plaatsen.
Internationaal wordt er met grote verwachtingen uitgekeken naar de prestaties Roemeense team, traditiegetrouw hebben ze grote ambities. Het voltallige WK-team is in Novara aanwezig: Larisa Iordache, Diana Bulimar, Anamaria Ocolisan, Laura Jurca, Silvia Zarzu en Andreea Iridon. Het Italiaanse team rekent nog altijd op de prestaties van boegbeeld Vanessa Ferrari (27). De interland werd vorig jaar gewonnen door Italië, Spanje eindigde 2de en België derde.
Op het WK komt het er op aan zich bij de 16 beste teams te rangschikken om verder aanspraak te kunnen maken op een teamdeelname aan de Olympische Spelen in Rio. De landen die zich plaatsen bij de eerste 8 zijn rechtstreeks geselecteerd voor de Spelen. De landen 9 tot 16 krijgen op het Testevent in april een laatste kans om zich te plaatsen, dan kunnen de 4 beste landen doorstoten. 

Foto: Cindy Vandenhole klaar voor de interland gymnastiek in Italië

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 11.10.2015

Street Art in Zwevegem

Vanaf woensdag 14 oktober zijn er in Zwevegem een aantal graffitikunstenaars aan het werk.
De muren aan de parking van het Theatercentrum worden eerst aangepakt op woensdag en donderdag door Ozon met enkele kunstenaars van Kunstwerkplaats De Zandberg.
Donderdag en vrijdag ondergaat de zwarte wachtgevel in de Avelgemstraat een artistieke metamorfose en zaterdagvoormiddag kunnen de leerlingen van de Kunstacademie i.s.m. de professionele spuiters hun fantasie laten botvieren op de muur en pijlers van de “Brug” in de Otegemstraat. In de namiddag heeft er een slothappening plaats in omgeving van Jeugdhuis “De Harp”.
Al wie zich geroepen voelt om eens de spuitbus te hanteren is zaterdag welkom op de site van OC De Brug. Ook iedereen die de spuiters wil zien wordt uitgenodigd.

Auteur: gemeentebestuur

Geplaatst op 10.10.2015

Toneelgroep Albatros Lauwe brengt "De Caraïbische zee"

Toneelgroep Albatros Lauwe brengt het komische stuk "De Caraïbische Zee" van René Verheezen. Regisseur van dienst: Peter Deslee.
Vrijdag 6/11 en zaterdag 7/11 om 20u: € 8 Op zondag 8/11 om 11u: € 9 (aperitief inbegrepen) Reservaties: 0474 451767
Voorverkoop: Kafe O Lait, Bockor Café, Lauws Gebak

Auteur: Annemie Vandenbulcke

Geplaatst op 10.10.2015

JONG VLD TRAPT EEN NIEUW JAAR IN GANG

Wie goesting heeft om in een open, onafhankelijke en politiek geïnspireerde jongerenorganisatie terecht te komen, is bij Jong VLD Waregem aan het juiste adres. Na enige tijd stilzitten, zijn we klaar om er terug tegenaan te gaan met een nieuw bestuur! Op 16 oktober 2015 nodigen we jullie samen met onze nationaal voorzitter Maurits Van de Reynde en provinciaal voorzitter Maarten Vanderstichelen uit voor onze REBIRTH-Party in Markt 28 te Waregem.

Onze doelstelling bestaat erin om de basisbeginselen van het liberalisme te vertalen in enkele lokale en concrete acties, voor en door (groot) Waregemnaars (m/v). Wij willen vooral een inspiratiebron en voedingsbodem vormen voor jonge Waregemnaars (m/v) tussen de 18 en 35 jaar met ondernemingstalent, een begrip dat wij heel ruim interpreteren. Daarnaast willen we bij de jonge Waregemnaar het politiek bewustzijn stimuleren en politieke aversie bij de jeugd wat tegenwicht bieden. Tot slot willen wij met onze aanwezigheid als Jong VLD Waregem, het plaatselijke politieke landschap wat meer diversifiëren.

Het uitgangspunt van het liberalisme vertalen in Waregem, houdt voor ons in dat we geloven dat er veel potentieel in de jonge inwoners van Waregem zit. Wij willen dit potentieel vinden en die personen ook stimuleren om werkelijk in actie te schieten, en hen hierbij te steunen. Daartoe zullen er het komende werkjaar zowel politiek getinte activiteiten zijn als activiteiten waarin politiek geen rol speelt. Zoals bijvoorbeeld een Kerstchalet aan de ijspiste in december/januari en een nieuwjaarsreceptie, beide weliswaar i.s.m. met Open VLD Waregem die tevens opgetogen is over de heroprichting en de geëngageerde jongeren hierin wil ondersteunen. Voorts kunnen we nu al met trots de 1e editie van onze Afterworkparty voorstellen met DJ Double Trouble in Bar Mondial op donderdag 10 maart 2016, alsook het Waregemse Jongblauwe debat op vrijdag 10 mei 2016 in het Sportkaffee Waregem. Alleen kun je de wereld volgens ons niet aan, lokale plannen staan of vallen dankzij lokale netwerking.
Daarom worden er dus activiteiten op touw gezet met als doel op een plezierige manier, interessante mensen uit de streek te leren kennen.

Auteur: Jong VLD Waregem

Geplaatst op 10.10.2015

Verbroederingstreffen 2016 in Zwevegem

Volgend jaar is Zwevegem gastgemeente voor het verbroederingstreffen tijdens het weekend van 8-9-10-11 juli. Dit betekent dat er telkens een 30-tal personen uit Lorsch (Duitsland) en Le Coteau (Frankrijk) bij ons in gezinnen zullen logeren.
Een werkgroep binnen het verbroederingscomité werkt een programma uit om de gasten een aangenaam verblijf te bezorgen waarbij vooral onze gemeente in de kijker wordt gesteld. Ook de gastgezinnen participeren hieraan. Met andere woorden: het gastgezin moet enkel logies aanbieden, voor de rest wordt gezorgd door de organisatie.

Om ook de jongeren betrekken bij het verbroederingsconcept wordt een jeugdkamp georganiseerd van 16 tot 22 augustus 2016 waarbij 5 jongeren uit Lorsch en 5 uit Le Coteau een week bij ons verblijven en ondergedompeld worden in tal van leuke activiteiten. Ook hiervoor zoeken we gastgezinnen met jongeren tussen 14 en 17 jaar.

Wie interesse heeft om als gastgezin te fungeren, graag een e-mail vóór 15 november 2015 naar cultuur@zwevegem.be op de foto de zwevegemse jongeren op kamp in lorsch (2014). 

Foto: Cultuur Zwevegem

Geplaatst op 10.10.2015

Geef cacaoboeren het woord en krijg gratis chocolade

Tijdens de Week van de Fair Trade is het alles cacao wat de klok slaat in Oxfam-Wereldwinkel Kortrijk. En de Kortrijkse vrijwilligers delen graag hun cacaokoorts:

• Van 7 tot 17 oktober geven ze bij elke aankoop een gratis 100 g-tablet chocolade mee. Fair trade, bio en in zes nieuwe smaken.
• Op zaterdag 17 oktober (9u30 tot 18 uur) nodigen ze iedereen uit op de klantendag in de wereldwinkel. Kom proeven van de producten en geniet van een lekkere kop (h)eerlijke koffie.
• Op zondag 18 oktober (8 tot 11 uur)kan je dan weer terecht in de refter van de Sint-Jozefschool voor het jaarlijkse ontbijt van Oxfam. Ook daar staan alle chocoladerepen centraal.Wie er echter nog bij wil zijn moet vlug reageren, het ontbijt is nl. bijna uitverkocht. Inschrijven kan via Kortrijk@oww.be of telefonisch op 056/22.32.44.

Cacao...
Een stuk chocolade geeft een boer het woord.
Oxfam-Wereldwinkels houdt in heel Vlaanderen maar liefst 35.000 tabletten fairtradechocolade klaar om uit te delen. Maar Oxfam zou Oxfam niet zijn als daar geen boodschap achter zat. Elke reep van deze eerlijke chocolade is een duwtje in de rug voor de cacaoboeren in het Zuiden. Door te kiezen voor Oxfam-producten help je de boeren mondiger te maken. Oxfam-Wereldwinkels brengt kleine producenten samen en zorgt ervoor dat ze met kennis van zaken kunnen deelnemen aan de internationale overlegmomenten binnen de cacaosector. Zo krijgen alle spelers in de chocoladesector voeling met wat er leeft bij de cacaoboeren. En zullen ze rekening houden met hun noden.

Auteur: Lieven Stock

Geplaatst op 10.10.2015

College van burgemeester en schepenen gaf gunstig advies voor tweede fase van renovatie van oosterstaketsel

Nadat eerder een gedeelte van het oosterstaketsel reeds werd gerenoveerd, geeft het college van burgemeester en schepenen nu ook toestemming voor een volgend renovatieproject. Deze werken sluiten dus aan op een reeks voorgaande onderhoudswerken die zijn gebeurd aan de sectie één tot en met vijftig.
Burgemeester Patrick De Klerck: ” Het gaat om onderhoudswerken aan het staketsel – een volledig houten constructie – dat zich aan de oostzijde van de havengeul bevindt. Het staketsel zelf dateert oorspronkelijk van 1860 en werd begin van de twintigste eeuw (1907-1908) verlengd.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het door de Duitse bezetter afgebroken en in 1954 als traditioneel houten staketsel heropgebouwd. Het staketsel bestaat uit een houten paalstelsel dat verankerd is in/op de zeebodem. Deze palen, die op een drietal meter van elkaar staan, zijn door middel van gekruiste schoorbalken aan elkaar verbonden terwijl bovenaan een wandelpromenade werd aangelegd met vloerplanken die geplaatst werden op steunbalken die op hun beurt op hun plaats gehouden worden door zware gordingen.
In totaal is het staketsel 500 meter lang. In huidige aanvraag wordt de promenade over een afstand van 220 meter vernieuwd. Het gaat om de sectie tussen paalstelsel 50 tot en met 124. Hierbij worden zowel de plankenvloer, de steunbalken, de gordingen en de bovenste koppelbalken vernieuwd. Enkel lokaal, waar nodig, worden ook bijkomende palen en schoorbalken vervangen door nieuwe exemplaren.”
Het gunstig advies werd overgemaakt aan de hogere overheid. Het juiste tijdstip van het uitvoeren van de werken is nog niet gekend.

Geplaatst op 10.10.2015

Groepsaankoop zonnepanelen West-Vlaanderen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit en maken zo gebruik van een onuitputtelijke energiebron, de zon. Door een vermindering van je CO2-uitstoot draag je bij aan een duurzame toekomst. Door zelf stroom op te wekken bespaar je jarenlang op je energiekosten en heb je bovendien een grotere onafhankelijkheid van je energieleverancier.
Om zonnepanelen financieel toegankelijker te maken, organiseert AG EOS een groepsaankoop. Liefst 35 gemeenten in West-Vlaanderen nemen deel aan deze groepsaankoop. Alle inwoners van West Vlaanderen kunnen daardoor tegen een scherpe prijs een kwalitatief hoogwaardig en compleet zonnepanelensysteem aankopen, inclusief plaatsing en elektrische keuring. Hierbij word je helder en objectief geïnformeerd, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Gedurende het gehele traject, van inschrijving tot installatie, staat een helpdesk ter beschikking om je te begeleiden en op al je vragen te antwoorden. Inschrijven voor de groepsaankoop kan tot en met 28 oktober via www.wijkiezen.be.
Op 29 oktober vindt een veiling plaats waarin gekwalificeerde leveranciers tegen elkaar bieden. De leverancier die in de veiling het laagste bod doet, wint de veiling. Vanaf 16 november ontvangen ingeschreven inwoners van de winnende leverancier een persoonlijk voorstel en tot 18 december kan jij beslissen hier al dan niet op in te gaan. Indien je het voorstel accepteert, wordt jouw zonnepanelensysteem geïnstalleerd voor 1 juni 2016.
De kwaliteit van de producten en leveranciers is gewaarborgd en uitgebreide garantievoorwaarden zijn verzekerd. De organisatie van de groepsaankoop wordt gedragen door iChoosr, bekend van de eerdere grote groepsaankopen in België, voor energie en zonnepanelen.

Geplaatst op 10.10.2015
4531 artikelspagina's: 1 ... 383 384 385 386 387 <<< 388 >>> 389 390 391 392 393 ... 454