Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

De Grote Klok in het nieuw

Het officiële stadsmagazine van Oostende, De Grote Klok -of kortweg dgk- steekt voortaan in een nieuw kleedje. De vernieuwde editie van het officiële informatieblad van de Stad is op 01 oktober 2015 verschenen. 

Het formaat werd aangepast. Het magazine is nu kleiner en handiger. De Grote Klok telt voortaan wel 48 pagina’s en is dus ook volumineuzer geworden. De inhoud blijft hetzelfde. Via De Grote Klok houden we de inwoners op de hoogte van alle stadsinformatie, nieuwe projecten en nuttige weetjes.
Het nieuwe formaat biedt bovendien ook ruimte om de Grote Klok in de toekomst aan te bieden op maat van de wijk. Zo zou het magazine een (extra) katern kunnen bevatten met wijknieuws of andere (wijkgebonden) initiatieven. 

De Grote Klok verschijnt tweemaandelijks en valt bij elke Oostendenaar in de bus.
We wensen je alvast veel leesplezier in deze eerste boordevolle nieuwe Grote Klok! Alle edities kunnen ook online bekeken worden op www.oostende.be/degroteklok.

Geplaatst op 08.10.2015

592 maal verteltoneel voor derde kleuterklassen in het René De Clercqmuseum

Twintig jaar geleden vraagt kleuterleidster Trees Viaene ons om met haar klas het René De Clercqmuseum te bezoeken. Een boeiende uitdaging: hoe kan het museum van een dichter kleuters boeien?

We nemen de uitdaging aan en schrijven een toneeltje over: hoe leefden onze grootouders en wie is de dichter van Tineke van Heule? Opa Jan en oma Mieke gekleed in oude klederdracht vertellen samen met nonkel Arnold en nonkelaccordeon Hugo over de tijd van vroeger. De kaars en het begin van de elektrische verlichting, de Leuvense stoof en de open haard, koffie malen met de oude koffiemolen en brood snijden met het grote broodmes, de beperkte mogelijkheden van de keuken, water pompen met de pomp, de bakkersoven, het strijkijzer, de martené, het vertrek met het gazettenpapier, de baskuul, enz.

Het wordt een succesverhaal. Na enkele testjaren met alleen de scholen van Deerlijk beslissen we in 1999 om ook de scholen van de omliggende gemeenten uit te nodigen. Ze schrijven massaal in en intussen hebben wij al 592 maal gespeeld. Soms spelen wij voor 2 kleine klasjes zodat er heel wat meer klasjes op bezoek geweest zijn. Bijna alle scholen komen elk jaar terug.
De inschrijvingen voor november 2015, ons 17de speeljaar, lopen nu binnen. We spelen van maandag 9 tot vrijdag 27 november in de voormiddag om 9 en om 10.15 uur en in de namiddag om 13.45 uur. Het verteltheater duurt een uur. Volwassenen kunnen dit gratis bijwonen mits zij zich aanmelden op 056-72.86.70.

Wij als spelers beleven er heel veel plezier aan en hopen het nog vele jaren te kunnen opvoeren. Dit jaar verwelkomen opa’s Jan en Arnold, oma’s Mieke en Carine, nonkels Pol, Luc en Guido, alsook tante Sabine jullie. Het merkwaardige van ons verteltheater is dat we gedurende een vol uur zowel de kleuters als de meekomende grootouders evengoed kunnen boeien.

Het René De Clercqgenootschap. Surf eens naar www.renedeclercq.be

Geplaatst op 07.10.2015

Trampolinegymnasten trappen nieuw sportjaar af in stijl

De trampolinegymnasten van Vaste Vuist Lauwe toonden afgelopen weekend op hun eerste wedstrijd van dit sportjaar dat ze al terug in vorm zijn na de zomer. Zondag vond in Sint-Genesius-Rode de derde voorronde van het Belgisch Open Trampolinekampioenschap plaats.

Bij de lagere school gymnasten veroverden Silke Lavaert (11) en Marthe Buls (11) respectievelijk de 2de en 3de plek in categorie Zilver. In categorie Goud behaalde Jitske Lavaert (11) tevens de 2de plek.
De grotere gymnasten gebruikten deze wedstrijd om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Ze namen extra risico in hun tweede reeks. Bij Kayla Vinquier (13) verliep dit al heel goed. Ze behaalde het goud in Federale 4. Bij Lieuwe Maes (13) mislukte die tweede reeks helaas. Zijn eerste reeks kreeg wel de beste score in Federale 3.
Een trampolinewedstrijd bestaat uit twee reeksen van 10 elementen die beoordeeld worden op uitvoering, hoogte en moeilijkheid. Dit kampioenschap bestaat uit drie selectiewedstrijden en een finalewedstrijd. De finale is op 15 november.

Alle gymnasten van Vaste Vuist Lauwe waren na de tweede voorronde reeds geplaatst voor de finale. Ze konden deze voorronde dus opvatten als een oefenwedstrijd om hun vorm te peilen en moeilijkere reeksen te proberen.

Foto: Wedstrijdgymnasten trampoline Vaste Vuist Lauwe met vlnr Marthe Buls, Jitske Lavaert, Silke Lavaert, Kayla Vinquier en Lieuwe Maes.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 07.10.2015

Wekelijkse markt tijdens Oktoberfoor

Tijdens de kermisperiode (van 9 oktober tot 8 november 2015) ruimen de marktkramen plaats voor de kermisattracties.

Dat wil zeggen dat ook de donderdag- en zaterdagmarkt een nieuwe tijdelijke stek vinden op de beide rijvakken van de Vindictivelaan, vanaf de verkeerslichten aan het Stadhuis tot en met de Amandine (met inbegrip van de brug aan de Mercatorsluis!). De Vindictivelaan wordt dan -uiteraard- tijdelijk afgesloten voor het verkeer. 
De wijziging gaat van kracht vanaf donderdag 8 oktober 2015.
De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd. 

Met bijkomende vragen over de markt kun je terecht bij marktleider Steve Schoonbaert,
T 059/80.55.00 of via steve.schoonbaert@oostende.be.

Geplaatst op 07.10.2015

LEERLINGEN RHIZO LYCEUM OLV VLAANDEREN WINNEN MICROSOFT-HACKATHON

Van 22 tot 24 september vond in het Gentse ICC de hackathon Hack for Health plaats, rond het thema ouderenzorg. Multidisciplinaire teams (zorgspecialisten, programmeurs, businessmensen…) moesten ICT-oplossingen ontwikkelen die het dagelijkse leven van ouderen moeten verbeteren. Op uitnodiging van Microsoft Innovation Center Vlaanderen vaardigde School 21.0 (een onderwijsinnovatieproject van Scholengroep RHIZO) een uitgebreide delegatie af, die bestond uit leerlingen, studenten en enkele leerkrachten.
Op de eerste dag werd er gebrainstormd over mogelijke uitdagingen. Aan die activiteit namen zowel studenten geriatrie van RHIZO School voor verpleegkunde als zesdejaars met een sterk wiskundig profiel van RHIZO Lyceum OLV Vlaanderen deel.
Op woensdag en donderdag was het dan tijd voor de echte hackathon. Er werden groepjes gevormd, en elk team moest in dertig uren tijd, met de hulp van enkele coaches uit diverse sectoren, een ICT-toepassing ontwikkelen, een businessplan opstellen en zijn idee voorstellen aan een jury van professionelen uit de sector en durfkapitalisten.
Maurits Descamps, Nathalie Saikali, Benjamin Vermunicht en leerkracht Joos Van Cauwenberghe ontwierpen YO Tickets, een sociaal platform dat mensen van alle leeftijden moet samenbrengen op culturele evenementen. Op de brainstormsessie kregen zij input van verpleegkunde studenten Louis Voet en Jana Vanhoutte. Met een warm, origineel en goed uitgewerkt plan – er is al concrete interesse van enkele Gentse cultuurhuizen – en een sterke pitch wist het team de jury te overtuigen. Als enige leerlingenploeg versloeg YO Tickets drie andere (en meer ervaren) teams. Hun prijs kregen de leerlingen uit handen van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen.
Op dinsdag 29 september om 16.00 uur blikken alle RHIZO-deelnemers aan Hack for Health terug op hun hackathonavontuur tijdens een bijeenkomst op het Lyceum OLV Vlaanderen (Beverlaai 75, 8500 Kortrijk). Uiteraard zullen de leerlingen van YO Tickets hun winnende toepassing voorstellen en hun toekomstplannen voor het project toelichten, en zijn ze bereid om vragen te beantwoorden. U bent van harte welkom op deze bijeenkomst! 

Door Gregoir

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 06.10.2015

Voorrondes ‘Westtalent’ in Kortrijk, Leffinge, Diksmuide en Brugge

Op 3, 10, 17 en 24 oktober vindt telkens één van de voorrondes van ‘Westtalent’ plaats :
Tijdens deze voorrondes brengen telkens zes bands hun muziek live.
De 24 bands en muzikanten die zullen deelnemen aan de voorrondes zijn:
- EraserHead, Black Tolex, J. Keens, Momma Said So, Clear Season en Uncle Wellington’s Wives spelen op zaterdag 3 oktober in De Kreun in Kortrijk.
- MOTSUS, Nemo, Seagulls, Easy Reds, Lethal Injury en EDGAR geven het beste van zichzelf op zaterdag 10 oktober in De Zwerver in Leffinge.
- Op zaterdag 17 oktober is het de beurt aan KarmaComa, Fitzgerald, Pjay, micron, All We Expected en Simple Pigeons in 4AD in Diksmuide.
- De laatste voorronde vindt plaats op zaterdag 24 oktober in het Cactus Muziekcentrum in Brugge, daar treden Signs Of Algorithm, dirk., Mickey Doyle, Cleo, Graceland en Brent Beukelaer op.
‘Westtalent’
‘Westtalent’ is een muziekwedstrijd die open staat voor alle muziekgenres en alle leeftijden.
Doel van de wedstrijd is beloftevolle bands en muzikanten een springplank bieden om zich professioneel te ontplooien. Zo kan de winnende band of muzikant op een vervolgtraject met professionele begeleiding en optredens rekenen. De drie besten krijgen ook een geldprijs van 1.500 euro, 1.000 euro of 500 euro.
West-Vlaamse bands of muzikanten konden zich inschrijven tot en met 15 juni 2015. In totaal schreven 161 bands en muzikanten zich in voor de provinciale muziekwedstrijd.
Uit de vier voorrondes stromen maximum acht geselecteerden door naar de finale op zaterdag 7 november 2015 in Het Entrepot in Brugge.
De jury bestaat uit Kirsten Lemaire (StuBru), Bert Moerman (Boomtown), Wouter Vanmeenen (Leffingeleuren) en Bram Vermeersch (Melkrock, RifRaf).
Niet zomaar een muziekwedstrijd
Winnende bands uit de vorige edities van ‘Westtalent’ zijn onder andere: The Glücks, SX, Steak Number Eight, Balthazar en MAZE.
De 24 geselecteerden van Westtalent 2015 zijn bekend! Van de 161 inschrijvingen werden volgende bands geselecteerd door de jury: KarmaComa, Fitzgerald, Pjay, micron, All We Expected, Simple Pigeons, Signs Of Algorithm, dirk., Mickey Doyle, Cleo, Graceland, Brent Beukelaer, EraserHead, Black Tolex, J. Keens, Momma Said So, Clear Season, Uncle Wellington's Wives, MOTSUS, Nemo, Seagull Sil, Easyreds, Lethal Injury, EDGAR.

Doel: een finaleplaats bemachtigen in Het Entrepot op 7 november, prijzen in de wacht slepen gevolgd door eeuwige roem en bekendheid.

De juryleden zijn:
Kirsten Lemaire (StuBru)
Bert Moerman (Boomtown)
Wouter Vanmeenen (Leffingeleuren)
Bram Vermeersch (Melkrock, RifRaf)
Kom gratis kijken en luisteren naar de geselecteerde bands tijdens de voorrondes:
zaterdag 3 oktober om 19u30 in De Kreun in Kortrijk
- zaterdag 10 oktober om 19u30 in De Zwerver in Leffinge
- zaterdag 17 oktober om 19u30 in 4AD in Diksmuide
- zaterdag 24 oktober om 19u30 in Cactus Muziekcentrum in Brugge

Geplaatst op 06.10.2015

Koop jouw UiTPAS Zuidwest

In Zuid-West-Vlaanderen is het onmogelijk je te vervelen in je vrije tijd. Zowat in alle steden en gemeenten van de regio kan je met de hele familie terecht voor concerten, theater, sportbeleving, film, workshops en nog veel meer. Met UiTPAS zuidwest kan je nu nog meer van dit eindeloze aanbod genieten. Telkens je aan een UiTPAS activiteit deelneemt, kan je punten sparen en deze inruilen voor extra voordelen.
De UiTPAS is een vrijetijdspas waarmee iedereen die in Zuid-West-Vlaanderen wil genieten van vrije tijd zoals cultuur, sport en jeugdactiviteiten, punten kan sparen en inruilen voor leuke voordelen.
Voor wie is de UiTPAS?
UiTPAS zuidwest staat op naam en is levenslang geldig. Ieder lid van jouw gezin kan dus een UiTPAS zuidwest hebben. De vrijetijdspas is er al voor kinderen vanaf 3 jaar. Je kan met UiTPAS zuidwest terecht in de volgende gemeenten: Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Menen, Waregem, Wervik, Wevelgem, Zwevegem.
Hoeveel kost de UiTPAS?
Ga met je identiteitskaart langs bij één van de verkooppunten in je gemeente en koop een UiTPAS voor 3 euro.
Heb je een beperkt inkomen?
Mensen met een beperkt inkomen die over een Vrije Tijdspas in Menen beschikken, kunnen de UiTPAS voor 1 euro aanschaffen. Anderen kunnen op vertoon van een attest van de mutualiteit de UiTPAS ook aan deze prijs verkrijgen. Je kan zo genieten van een korting bij deelname aan UiTPAS activiteiten.
Waar en wanneer?
Vanaf 1 oktobber 2015 kun je een UiTPAS zuidwest kopen. Ga met je identiteitskaart langs bij één van volgende verkooppunten in Menen: Bibliotheek Menen, Stadhuis Menen, LDC Allegro Menen of LDC Dorpshuis Rekkem.
Waar punten sparen?
Je kan met je UiTPAS UiTpunten sparen bij alle aanbieders te vinden op www.menen.be/uitpas. Daarnaast kan je ook UiTpunten sparen in andere UiTPAS gemeenten zoals: Aalst, Brussel, Gent en Oostende. In de toekomst zullen nog meer gemeentes de UiTPAS aanbieden waar je dan ook met je UiTPAS zuidwest zal terecht kunnen. Voor Menen is dat alvast: het stadhuis, OCMW, CC De Steiger, Sportdienst, Bib Menen, stadsmuseum ‘t Schippershof, LDC Dorpshuis, LDC Allegro, Bib Lauwe, Bib Rekkem en de Jeugdienst.
Per activiteit spaar je met jouw UiTPAS telkens 1 punt. Wat kun je met die punten doen? Een voorbeeld: heb je 20 punten, dan krijg je in CC De Steiger bij aankoop van 2 tickets van dezelfde voorstelling, het tweede ticket aan de halve prijs. Dat kan dus tellen. Een overzicht met alle omruilvoordelen vind je vanaf 1 oktober op www.menen.be/uitpas.
Nog vragen?
Dan kan je altijd terecht bij één van de balies waar UiTPAS beschikbaar is.
Meer info
www.menen.be/uitpas
Zie ook
• UiTPAS zuidwest
• Cultuurcentrum De Steiger

Geplaatst op 06.10.2015

'Uit in Oostende' van oktober bulkt van talent

Het oktobernummer van 'UiT in Oostende' is er! Het magazine biedt weer veel cultuur maar ook heel veel talent! Het magazine is weldra overal verkrijgbaar.
Uit in Oostende danst mee met 'Gloed', een voorstelling in CC De Grote Post van choreograaf Serge Aimé Coulibaly. We laten ook drie 'ijzeren mannen' aan het woord en proeven van de vleeswaren van Bouckerie Bacul. Met Dorian Van der Brempt gaan we in (fictieve) memoriam en Willem Vermandere vertelt over zijn Oostende. Intussen raast de thriller Rattenman onverminderd voort!
Lees ons magazine alvast digitaal!
Een gedrukt exemplaar van de kalender krijg je gratis aan -onder meer- de infobalie van het Stadhuis, bij Toerisme Oostende, in CC De Grote Post of in Bibliotheek Kris Lambert, maar wordt ook op tal van andere locaties in Oostende verdeeld.
Jouw activiteit in ‘Uit in Oostende’? Voer via de UiTdatabank zelf een activiteit in!
Op www.uitinoostende.be kun je de volledige kalender raadplegen. 
Voor meer info kun je terecht bij het UiTloket.

Geplaatst op 06.10.2015

Adembenemende tribute aan Simon and Garfunkel

Paul Simon en Art Garfunkel veroverden de jaren zestig met Mrs. Robinson, Bridge Over Troubled Water, Cecilia en zoveel andere hits die we vandaag klassiekers mogen noemen. Het duo zelf staat niet meer op de planken, maar Dean Elliott (Paul Simon) en Jonny Smart (Art Garfunkel) brengen een adembenemende eerbetoon op vrijdag 9 oktober in CC Casino.
The Simon & Garfunkel Story vertelt het ongelofelijke verhaal van twee jongens uit Queens, New York, die uitgroeiden tot één van de succesvolste duo’s uit de moderne muziekgeschiedenis. Gewapend met hun stem en een akoestische gitaar werden ze populair bij zowat alle bevolkingslagen.
Deze show start bij het prille begin, toen ze als rock-‘n-rollduo Tom & Jerry voor het eerst samen optraden. Later werd dit gelukkig Simon & Garfunkel waarna de grote doorbraak kwam door de muziek die ze schreven voor de film The Graduate. Hun rustige en mild kritische muziek scoorde hoog in de hitparades.
Niet alleen komen de nummers van het duo aan bod, maar ze laten ons ook genieten van nummers uit Paul Simons solocarrière zoals You Can Call Me Al en Diamonds on the Soles of Her Shoes.
Philip Konings, schepen van Cultuur: “We zijn heel trots om de cast van The Simon & Garfunkel Story te mogen verwelkomen in Blankenberge. Musicalsterren van de London West End krijg je niet dagelijks over de vloer. De voorstelling wordt bovendien geïllustreerd met projecties van archieffoto’s en beelden, die zorgen voor de perfecte sfeer. Op vrijdag 9 oktober krijg je de kans om deze voorstelling bij te wonen. Afspraak om 20 uur in CC Casino. Bemachtig nu alvast je tickets bij het cultuurcentrum.”
Praktisch:
vrijdag 9 oktober – 20 u.
CC Casino – Saveryszaal
abonnement € 10 – ticket € 15 – jong volk € 8,50
Info & reservatie:
CC Blankenberge, Hoogstraat 2
050 43 20 43 – cultuur@blankenberge.be – cultuur.blankenberge.be
www.thesimonandgarfunkelstory.com

Geplaatst op 06.10.2015

GROTE PRIJS MARCEL KINT IS GEGROEID NAAR UCI KOERS

Zwevegem Koerse werd de eerste maal georganiseerd in het jaar 1930. Deze koers, eertijds omgedoopt tot de Grote Prijs Marcel Kint, ter ere van de wielerlegende Marcel Kint, werd ieder jaar gereden als kermiskoers. In 2016 zal deze koers gereden worden als een UCI wedstrijd, categorie 1.2 in het Europese circuit.
Overschakelen van een kermiskoers naar een UCI koers, vraagt aandacht bij het invullen van verschillende formaliteiten en de nodige plichten die eraan worden verbonden. De belangrijkste formaliteit is de aanvraag tot UCI Koers.
Op 24 september werd de kalender vrijgegeven, waarbij de koers Grote Prijs Marcel Kint werd ingeschreven als een UCI 1.2. koers. Bijgevolg zal op maandag 12 september 2016 de koers gereden worden binnen het continentale circuit.
Waarom is het statuut van 1.2 koers aangevraagd
Het bestuur is ervan overtuigd dat door de mondialisering van het wielergebeuren en de exponentiële groei van rondes het moeilijker en moeilijker zal worden om een kermiskoers te organiseren waarbij vele pro-tour renners aan de start zullen komen. Hun agenda staat barstensvol. De groten worden dan ook aangelokt door de grote sommen aan startgelden die zij ontvangen bij een lokaal criterium.
Wanneer het nieuw bestuur begon, was er niet alleen tot doel gesteld de kermiskoers in Zwevegem te redden maar ook deze koers verder te ontwikkelen. Het bestuur is er in geslaagd om terug, na enkele jaren van teloorgang van de koers, in 2011 een koers te organiseren voor Elite met en zonder contract en beloftes. Ieder jaar is er een groeiende belangstelling bij het publiek voor onze koers. Meer mensen nemen opnieuw verlof om de koers te bekijken, het aantal terrassen en tenten neemt toe, alsook de eetstandjes.
Een drijvende reden komt uit de hoek van de gemeente die graag wil instappen en meewerken aan het project die reeds een tijd werd gelanceerd, zijnde Zwevegem, Fietsgemeente. In dit kader heeft de gemeente de titel van het dorp van de Ronde kunnen binnenhalen in 2015 en werden dan ook diverse activiteiten georganiseerd in dit kader, welgekend door iedereen.
Gevolgen voor de koers
Enerzijds zal een hoger budget van doen zijn. Door de opname in de UCI kalender als een 1.2 koers, dient er een bijkomende UCI taks van 1000 euro te worden betaald. Alsook wordt het prijzengeld verhoogd met 1000 euro en de inrichtingsvergunning met 500 euro. Dit zijn de kosten inherent aan de categorieverhoging. Indirect zal het startgeld ook verhogen, daar het aantal renners zal verhogen. Het startgeld wordt genegotieerd door de inrichters en de deelnemende ploegen.
Anderzijds zal het deelnemersveld stijgen van 150 tot 180 deelnemende renners. De renners zullen zich niet meer individueel inschrijven maar via een ploeg. Het systeem garandeert dat er geruime tijd voor de koers is geweten wie zal deelnemen. Dit is bij een kermiskoers altijd moeilijk daar contracten en overeenkomsten niet worden nageleefd. Hier zijn nu sancties voorzien door de UCI voor ploegen en renners die hun overeenkomsten niet naleven.
Wat zijn de betrachtingen.
Het huidig parcours loopt vandaag enkel door Zwevegem en niet door de deelgemeenten van Zwevegem. Het zijn 16 plaatselijke rondes van 16 kilometer. Dit parcours wordt hertekenend, waarbij eerst één of twee grotere ronden wordt gereden en waarbij iedere deelgemeente van Zwevegem zal worden aangedaan. Na deze ronde of ronden, zal dan opnieuw het traditioneel parcours gevolgd worden. Er zullen dus ook een groter aantal seingevers nodig zijn.
De koers zal meer media aandacht krijgen, waardoor de uitstraling van de koers ook zal toenemen en Zwevegem Koerse meer in beeld zal gebracht worden. TV wordt verzekerd.
Daar de overstap naar een UCI koers financiële gevolgen met zich meebrengt, zal er ook op zoek moeten worden gegaan naar de bijkomende financiële middelen. Natuurlijk hadden we de stap niet gewaagd indien we al niet op voorhand reeds toezeggingen van bijkomende sponsors hadden. Natuurlijk zijn we op zoek naar duurzame sponsors die mede de toekomstvisie van onze bestuur zullen volgen.
Bij het verder uitbreiden van de activiteiten voor en na de koers ligt de denkpiste open voor het vip-moment in die jaarlijks plaats heeft na de koers op de parking Gambrinus naast het oud gemeentehuis in de Otegemstraat. Verder zal gezorgd worden voor bijkomende animatie op het plein, tijdens de koers.
Het bestuur streeft naar de ultieme betrachting, wie weet een verhoging van categorie, waarbij pro-tour renners aan de start staan.
Voorzitter Dirk Declercq is overtuigd door deze weg in te slaan dat de Grote Prijs Marcel Kint, het eerbetoon aan onze gewezen wereldkampioen, de huidige eeuw zal doorstaan en dat de naam Marcel Kint, de Zwarte Arend en de gemeente Zwevegem zal vereeuwigd blijven. 

©Foto's : Bernard Decock

Geplaatst op 06.10.2015
4558 artikelspagina's: 1 ... 388 389 390 391 392 <<< 393 >>> 394 395 396 397 398 ... 456