Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Halloween in De Gavers in Harelbeke

vrijdag 30 oktober 2015 om 18.30 uur
deze 3de editie neemt de mensen weer mee in de verhalen en mythen die circuleren rond Halloween
verzamelen om 18:00 uur (aanmelden kan vanaf 17.30 uur) 
activiteit 1 
Wie ’s nachts in het Gaversbos dwaalt, kan heks Epona tegenkomen. Vooral rond Halloween is zij alom tegenwoordig. Luister naar haar heksenverhalen en laat je betoveren door haar magische vertelsels.
activiteit 2
Breng licht in het donkere Gaversbos en hou de geesten op afstand.
activiteit 3
Hoe maakt een spin haar web? Kan jij de spin verschalken? Hoeveel spinnen leven er gemiddeld in jouw huis? Lust jij de spinnensoep?
activiteit 4
Zien en gezien worden. Katten zien bijna perfect in het donker. Mensenogen zijn niet meer aangepast aan het donker. Tijdens deze activiteit bieden wij een oplossing aan om als een kat in het donker te kijken.
activiteit 5
Glimmend trots zijn ze, de glimwormen. Maar hoe doet een glimworm dat toch? Zoek zelf je weg in het glimparcours en blijf op de juiste weg. Een uitdaging!
activiteit 6
Vleermuizen, ze zijn met honderden. Kan jij ze tellen? Herken je ze? Kan je ze ook vangen? Prima, want dan kunnen we er lekkere vleermuishondbroodjes van maken. Of toch niet?
activiteit 7
Maak een heksenkring en zorg dat je samen blijft. De heksenkringboom wijdt je in in de wondere wereld van zwammen en zwamdraad. Geraak vooral de draad niet kwijt!
activiteit 8
De bosuil zoekt zijn prooien. Helaas echter is zijn aandacht verstrooid door de vele bezoekers. Help hem onder tijdsdruk zoeken naar zijn voedsel.
activiteit 9
Verrassingscatering
Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier maximum 270 personen De inschrijving is pas definitief na betaling op rekeningnummer IBAN BE23 0910 1289 7591 en BICC: GKCCBEBB met vermelding van je naam en 'Halloween Gavers'

Prijs: €6 per persoon (hapje en drankje inbegrepen)

Auteur: Tom linster

Geplaatst op 05.10.2015

Damescompetitie Vaste Vuist Lauwe op turnstage naar La Madeleine

De competitiegroepen Artistieke Gymnastiek Dames A en B-niveau van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe hebben de jaarlijkse gewoonte om op turnstage te trekken. Een dertigtal gymnasten tekenden present voor deze turnstage. Moe maar uitermate tevreden keerden de leden terug van een meerdaagse gymtrip naar Frankrijk. De gymnasten gingen een volledige dag turnen in de ingerichte turnzaal van La Madeleine (Rijsel), afgewisseld met enkele teambuildingactiviteiten.
Foto: Deelnemers turnstage Vaste Vuist Lauwe in La Madeleine.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 05.10.2015

271 kleuters op ‘holderdebolder’ met Gymbo

Vorige vrijdag namen 271 derde kleuters uit verschillende scholen deel aan de Holderdebolder met Gymbo in de sporthal van Lauwe. Via deze kleutersportdag wil men bij Vaste Vuist de turnsport promoten en meteen ook jong talent opsporen.
De kinderen uit de derde kleuterklas moesten onder begeleiding van trainers van Vaste Vuist Lauwe oefeningen doen aan toestellen. Peter Becquart, headcoach van de competitiegroepen en topsportbeloftentrainer, haalde er vlug de getallenteerde kindjes uit. Dit scoutingsproject is ook de uiteindelijke bedoeling van dit evenement. De kinderen die geselecteerd werden zijn vlug, lenig en sterk. Ze kregen een briefje mee voor de ouders met de vraag enkele trainingen bij Vaste Vuist te volgen. Peter Becquart: “Het is niet eenvoudig om jongeren warm te maken voor de turnsport. Dit kan door ze er zelf eens van te laten proeven. Vandaar deze Holderdebolder met Gymbo”.
Foto: Een leuke sportdag voor 3de kleuters tijdens Holderdebolder te Lauwe.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 05.10.2015

Tijdens Week van de Borstvoeding kondigt LOKA mamacafé over borstvoeding aan

Borstvoeding, heel gewoon eigenlijk!
Het is de Week van de Borstvoeding (1-7 oktober) en mamacafé in Anzegem kondigt met trots haar 4e editie aan. Op 15 oktober brengt LOKA (Lokaal Overleg Kinderopvang Anzegem) alle jonge en bijna-mama’s samen die vragen hebben over borstvoeding. LOKA biedt met het mamacafé jonge en bijna-mama’s extra ondersteuning en een ontmoetingsplaats aan.
Mama's hebben bij de komst van een baby niet enkel nood aan brochures of advies over borstvoeding, ze willen ook lotgenoten ontmoeten om van gedachten te wisselen en ervaringen te delen. Over borstvoeding wordt vaak geschreven dat het pijnlijk, genant of exceptioneel is, maar eigenlijk is borstvoeding heel gewoon.
Marieke Dermaut, lactatiedeskundige bij Kind & Gezin, maakt de aanwezige mama’s wegwijs in borstvoeding. Ze is vroedvrouw en heeft zelf haar beide kinderen lange tijd borstvoeding gegeven. Het wordt een praktijkgerichte avond waar veel ruimte is voor vraag en antwoord.
Ben je zwanger of mama van een kind tussen 0 en 1 jaar? Heb je vragen over borstvoeding en wil je je laten inspireren door ervaren borstmama’s? Kom dan op 15 oktober om 20u00 naar het mamacafé in Café Local (Grote Leiestraat 80, Anzegem), een plek waar je lotgenoten ontmoet en waar je leert dat je mild mag zijn voor jezelf!
De toegang is gratis. Geef een seintje op loka@anzegem.be als je er graag wil bij zijn.
Alle aanwezige mama's krijgen een leuke gadget.

Auteur: Helena Verhamme

Geplaatst op 05.10.2015

Condensatieketels verplicht vanaf september

Condensatieketels zijn de meest efficiënte verbrandingsketels op de markt.
Logisch dat de condensatieketel verplicht wordt in heel Europa. Koop je na
26 september 2015 een nieuwe cv-installatie? Dan zal dat standaard een
condensatietoestel zijn. De nieuwe ketels krijgen een energielabel met een
score van A tot G, vergelijkbaar met labels van koelkasten of wasmachines.
Verwarm je thuis nog met een traditionele ketel? Je hoeft de oude installatie
niet overhaast te vervangen, zolang hij voldoet aan de geldende normen.
Een cv-ketel kopen, huren of leasen
Omdat iedereen recht heeft op verwarming, biedt TechniQ uit Bissegem verschillende
formules om een nieuwe cv-ketel aan te schaffen. Naast een aankoop, kan je bij
TechniQ ook een cv-ketel huren. Dit is een interessant alternatief als je liever
geen grote investering in één keer doet. De huurkosten van het
condensatietoestel worden grotendeels – of zelfs volledig – gedekt door de
energiebesparing. Bovendien zijn alle kosten inbegrepen in de huurprijs: van de
plaatsing en indienststelling tot alle wettelijke verplichte onderhoudsbeurten
en eventuele herstellingen. Daarmee geniet je een volledige waarborg op het
verwarmingstoestel gedurende 12 jaar.
Open Bedrijvendag en Bis beurs
Ook dit jaar neemt TechniQ deel aan Open Bedrijvendag en Bis-beurs Gent. Op
zondag 4 oktober zetten we de deuren open van ons bedrijfsgebouw in
Bissegem. Samen met e-Pipe en Ongenae verwelkomen we je graag van 10u tot
17u met een hapje en een drankje. Je geniet een unieke kijk achter de
schermen van onze firma’s. Welke energiezuinige verwarmingssystemen
hebben het meeste rendement? Hoe herstellen we toevoer- en afvoerleidingen
zonder breekwerk? Je komt het allemaal te weten op zondag 4/10.

Op de Bis-beurs vindt je ons van 3/10 t.e.m. 11/10 in hal 3, stand 3128.
TechniQ is gespecialiseerd in het plaatsen, onderhouden en herstellen van verwarmingsinstallaties.
Wij bieden comfortabele, milieuvriendelijke en betaalbare verwarmingsoplossingen voor uw
woning. Met aandacht voor ieders budget en gezinssamenstelling. 

Foto Bernard Decock

Geplaatst op 03.10.2015

Gratis randparkeerterrein aan Station blijft langer open

De randparking in Oostende , die het Stadsbestuur deze zomer opende op de vroegere terreinen van Trans Europa Ferries, blijft langer open. Zo werd in een overleg tussen de stad Oostende en NMBS beslist.
De NMBS gaat akkoord dat de Stad de randparking verder openhoudt, tot het nieuw parkeergebouw aan het station er is. Dit zal vermoedelijk nog een jaar zijn. Met de NMBS moet nog een financiële afspraak gemaakt worden, maar het openblijven van de parking is verworven.
De hoofdingang van de randparking bevindt zich even buiten het centrum, namelijk ter hoogte van de Camerlinckstraat / Sloepenstraat / Stapelhuisstraat. Eens de ingang voorbij kan men doorrijden tot net achter het Station. Via een voetgangersdoorgang aan perron 1 komt men onmiddellijk in het stadscentrum.
Het Stadsbestuur zal de randparking in samenwerking met Toerisme Oostende vzw en met Centrummanagement vzw intens promoten. De ligging van de randparking vlakbij het centrum van Oostende is sowieso een enorme troef.
De parking wordt aangekondigd via diverse invalswegen van de stad. Het terrein bevindt zich vlakbij het Station en is 24/24 uur beschikbaar. De toegang is gratis.
Let wel, enkel personenwagens worden toegelaten.
  

Geplaatst op 03.10.2015

Staat de mooiste boom Van Vlaanderen in West-Vlaanderen

Deze vraag stellen heel veel mensen zich op dit moment? Gedurende de zomer werden er 21 inzendingen geregistreerd, verspreid over alle Vlaamse provincies. 21 boseigenaars die overtuigd zijn dat hun boom de mooiste van Vlaanderen kan zijn.
De Wedstrijd “mooiste boom van Vlaanderen” werd dit jaar in het leven geroepen door Adviesbureau Landmax, sectorfederatie Landelijk Vlaanderen en de Vlaamse bosgroepen. Landelijk Vlaanderen en de Vlaamse Bosgroepen representeren 61.000 kleine en grote boseigenaars in Vlaanderen.
Doel van de verkiezing is om de mensen te laten genieten van de natuur in onze onmiddelijke omgeving.
Op 23 september jongsleden werd een shortlist van 10 genomineerden bekend gemaakt. Ook deze zijn weer over gans Vlaanderen verspreid.
Het toeval wil echter dat Brugge de enige stad is met 2 mogelijke winnaars.
Een statige oude “Rode Beuk” op het domein Messem vormt al decennia een parasol in de zomer en een paraplu als het regent.
Terwijl op het domein van het dienstencentrum Ter Dreve er een waanzinnig mooie Treurbeuk staat waarrond generaties van kinderen met een beperking speelden en nog steeds genieten van zijn aanwezigheid.
In Anzegem staat in een privébos een hoogst unieke kastanjeboom. Ogenschijnlijk oud en versleten is de top verbazingwekkend groen en vol vruchten in de herfst. Hij biedt schuilplaats voor tal van vogels en vleermuizen.
Uw lezers/kijkers/luisteraars kunnen stemmen op hun favoriet en dat is nodig. Intussen is zowel de universiteit van Gent (die ook een boom op de lijst hebben) een charmeoffensief in hun netwerk begonnen en heel limburg trekt de kaart van de boom in Overpelt.
Nog tot 9 oktober kan er op www. mooisteboom.be gestemd worden. Deze online stemmen tellen voor 50 % van de punten mee en ook de jury deelt nog eens 50 % van de stemmen uit.
Op 14 oktober wordt tijdens de dag van het bos de uiteindelijke winnaar van de “mooiste boom 2015” bekendgemaakt.
De prijs is naast een mooie oorkonde een nieuwe mooie boom ter waarde van 1500 Euro.
U kan de organisatie bereiken alsook de eigenaars via ons communicatiebureau.
Voor meer info : Club16 communicatie Danny Vermeijen 0476 39 45 93 danny@club16.be

Geplaatst op 03.10.2015

Stadsmagazine LEIEDRAAD oktober 2015 online

Het oktobernummer van ons stadsmagazine LEIEDRAAD staat online.
Volgende week krijgen alle inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem een exemplaar in de brievenbus.
Zie ook , Stadsmagazine LEIEDRAAD UiT in MENEN

Geplaatst op 03.10.2015

Festival ‘BUS[K]’ op zaterdag 3 oktober in provinciedomein De Palingbeek (Ieper)

Op zaterdag 3 oktober vindt in provinciedomein De Palingbeek in Ieper-Zillebeke het festival ‘BUS[K]’ plaats. De toegang is gratis. ‘BUS[K]’ is een familiefestival met een sterke link naar duurzaamheid.
Namiddagprogramma
Vanaf 15 uur zijn er doorlopend tal van activiteiten voor gezinnen. Een energie- en een waterkrachtprofessor laten kinderen op speelse wijze kennismaken met energie uit zon en wind en het bouwen van een eigen waterkrachtcentrale. Daarnaast kunnen ze creatief aan de slag met natuurlijke verf of genieten van spannende verhalen in de wilgenhut.
Ook Bushcraft leert hen op actieve manier (over)leven in en met de natuur en met natuurlijke materialen muziekinstrumenten maken.
Voor de ouders is er een openluchtbib, een kookplein, een ecomarkt en een ruil- of kooptafel voor overschotten uit de moestuin, boeken en gezelschapspellen.
In de namiddag zijn er bio-pannenkoeken te verkrijgen en vanaf 17 uur biedt de foodtruck van Past’Amuse duurzame catering aan. Naast de ‘Bar Solar’ (die 100 % op zonne-energie draait) is er doorlopend ook een bar op het binnenplein, verzorgd door ‘De Milieuboerderij’ van De Palingbeek.
Avondprogramma
Om 17u30 begint het avondprogramma met (semi)akoestische live optredens op drie locaties in het provinciedomein. Op het programma staan Leonore, Innerwoud, Yuko, Cardoen, BLOW, Joni Sheila en actrice Maud Vanhauwaert. Singer-songwriter Bony King sluit de muzikale avond af.
Kinderen kunnen om 18u30, in het hooi tussen de schaapjes, kijken naar de film ‘Shaun het Schaap’.
Er is een leuke attentie voorzien voor wie met de fiets komt.
Het festival is een organisatie van de Provincie West-Vlaanderen, jeugdhuis JOC Ieper vzw, Hypnoiz, stad Ieper, Vondels vzw, Regionaal landschap West-Vlaamse Heuvels en de Ieperse bibliotheek.

Geplaatst op 03.10.2015

17 defibrillators beschikbaar in Blankenberge

Een AED of Automatische Externe Defibrillator is een draagbaar toestel dat een elektrische schok kan toedienen aan een slachtoffer van een hartstilstand. Vaak ligt het hart niet echt stil, maar is er sprake van een hartritmestoornis waardoor het hart geen bloed meer door het lichaam kan pompen.
Met een stroomstoot kan een AED deze hartritmestoornis omkeren. Hiervoor worden elektroden op de borstkas van het slachtoffer gekleefd. Het AED-toestel is uiteraard slechts een hulpmiddel. Snel kunnen starten met reanimeren en snel verwittigen van de hulpdiensten (112) blijven het belangrijkste!
Maar hoe sneller een hartritmestoornis kan ongedaan gemaakt worden door een AED, hoe groter de overlevingskansen van het slachtoffer. De huidige AED’s zijn zo gemaakt dat ze enkel een schok zullen toedienen als dat ook werkelijk nodig is. In alle andere gevallen kan niemand het toestel manipuleren.
Burgemeester Patrick De Klerck: “In Blankenberge bevinden er zich momenteel zeventien AED-toestellen. Het toestel van de Royal Scarphout Yachtclub Blankenberge (Havenplein 1) is 24 uur op 24 publiek toegankelijk. Zeven toestellen zijn niet openbaar, omdat ze behoren tot de uitrusting van één van de hulpdiensten (dienst 112/Brandweer, Rode Kruis en Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst). In noodgevallen waarbij deze diensten opgeroepen worden, komen ze natuurlijk wel ten goede van de bevolking. Daarnaast worden er voor 2016 ook twee AED’s voorzien in de interventievoertuigen van de politie.
De overige negen AED’s zijn beschikbaar tijdens de openingsuren van de organisatie waar ze zich bevinden (zwembad, sportzaal, school, strandreddingsdienst). Deze AED-toestellen zijn op die manier dus wel beschikbaar voor iedereen die in de ruime omgeving ervan met een hartstilstand geconfronteerd wordt.”
Wouter Cattoor, Rode Kruis Blankenberge-Zuienkerke: “Op deze plaatsen hebben ook meerdere medewerkers een reanimatieopleiding gevolgd om de AED goed te kunnen bedienen. Zo zijn al deze locaties in onze stad (en ook hun omgeving) al een stuk veiliger. Mensen die willen leren reanimeren met een AED kunnen hiervoor terecht bij onze lokale Rode Kruis-afdeling. Wij bieden zowel eerstehulpcursussen en themalessen aan. Alle contactgegevens staan op onze website www.rkbz.be.”
Opmerking: Indien er in onze stad nog AED-toestellen aanwezig zijn die niet werden opgenomen in deze lijst, gelieve dit te laten weten aan het stadsbestuur, zodat het beeld kan vervolledigen worden.
Bijlage: AED locaties en AED logo
Meer info: www.rkbz.be
Aanvullingen plan:
stad Blankenberge – 050 43 20 43 - stadhuis@blankenberge.be

Geplaatst op 03.10.2015
4558 artikelspagina's: 1 ... 389 390 391 392 393 <<< 394 >>> 395 396 397 398 399 ... 456