Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Drie dames in al hun glorie – keuvelend over de prachtige duinen in BREDENE

Deze drie dames zijn te bezichtigen in VILLA LUCULLUS - Driftweg 191 te bredene in een gezamenlijke Expo met :
Mieke Fannes – Ann Demyttenaere – Tenarpy – Carl lapeirre – Danny verbeke en Laurent Geers.

Deze Expo 2015 is te bezichtigen vanaf heden tot en met 6 Juli tijdens de de openingsuren in het week-endvan 14 tot 18 uur.
Op de foto's : Beelden van Laurent Geers. 

Auteur : Curator Willy Eduard Pannecoucke

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 23.06.2015

Last Post ‘live’ in Blankenberge

Op 9 juli om exact 20 uur zal in de brandweerkazerne van Blankenberge de ‘Last Post’ worden geblazen. Het initiatief kadert in de wereldwijde viering van de ceremonie onder de Menenpoort in Ieper, die dan voor de 30.000e keer zal plaatsvinden.

De Last Post is in oorsprong het klaroengeschal dat in het Britse en andere legers het einde van de werkdag aankondigde. Sinds 1928 organiseert The Last Post Association in Ieper elke avond (met uitzondering van de oorlogsjaren 1940-1944) een plechtigheid onder de Menenpoort waarbij dit klaroengeschal weerklinkt als eerbetoon aan de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog.

Schepen voor Toerisme en Feesten Philip Konings (Open Vld): “Het blazen van de Last Post is altijd weer indrukwekkend en zal ook in Blankenberge ongetwijfeld voor een kippenvelmoment zorgen. Iedereen is vanaf 19u30 welkom in de brandweerkazerne om dit uitzonderlijke gebeuren live mee te maken.”

Naast het hoogtepunt van de herdenking – het blazen van de Last post – omvat het programma onder meer nog de declamatie van de Ode aan de Ode (van Wim Opbrouck) en van het wereldbekend gedicht In Flanders Fields (van John Mc Crae). Er is een live-projectie van de plechtigheid in Ieper, en een tentoonstelling met foto’s van Blankenberge tijdens de Eerste en de Tweede Wereldoorlog.

Met de organisatie sluit het stadsbestuur aan bij GoneWest, het cultuurprogramma van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, dat de wereldwijde solidariteit onder brandweerlui eert. Ze werkt hiervoor samen met de brandweerpost, de Kring Officieren en de vaderlandslievende verenigingen van Blankenberge, met Toneelgezelschap Ernst en Leute en de Koninklijke Harmonie Onder Ons Wenduine.

The Last Post Association stelt zich tot doel deze traditie eeuwig in stand te houden. Door weer en wind, sneeuw en zon, blazen de klaroeners aan de Menenpoort elke dag opnieuw hun vaarwel aan de gesneuvelden. The Menin Gate Memorial to the Missing verzamelt de namen van 54.897 gesneuvelden uit de voormalige Commonwealth, wiens lichamen nooit teruggevonden zijn. Het is een traditie dat de klaroeners van de Last Post Association gerekruteerd worden bij de lokale brandweer.
Voor meer info Schepen van Cultuur, Philip Konings 0475 69 33 75 – philip.konings@blankenberge.be

Geplaatst op 23.06.2015

Evenementenpocket online

Wil jij ook weten wat er deze zomer allemaal te beleven valt in Blankenberge? Vanaf deze week staat de digitale versie van de Blankenbergse evenementenpocket online (doorbladerbaar op www.blankenberge.be). Vanaf 30 juni is ook de gedrukte versie beschikbaar.
De pocket is ideaal voor wie op de hoogte wil zijn van alle grote en kleine activiteiten vanaf 1 juli tot het einde van het jaar. De gedrukte versie van deze handige pocket - 40 bladzijden – is gratis verkrijgbaar in de Dienst Toerisme op het Koning Leopold III-plein.
Schepen van toerisme Philip Konings (Open Vld): “Blankenberge bruist … met een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan activiteiten. Ontspannen of actief genieten, er valt weer voor iedereen iets te beleven: sport, cultuur, amusement, wandelen, fietsen en heel veel muziek deze zomer in onze stad!”
Een aantal blikvangers in het zomerprogramma zijn de expo RaveelXL in het CC casino, de kunstwerken van ‘Beaufort’ op het strand bij het oosterstaketsel en in de Sint-Rochuskerk, de expo ‘Sport en spel’ in het Belle Epoque Centrum, het beeldenproject ‘Zomersculpturen’, Radio2 Zomerhit, de Muziekmaandagen met kidsanimatie aan de haven, de Parkiesconcerten in Park De Craene, vuurspektakels en muzikaal vuurwerk, film in open lucht, de Paravangfeesten en het Bloemencorso.
Het volledige evenementenaanbod met updates vind je ook op www.uitinblankenberge.be.
Voor meer info : Schepen van Toerisme, Philip Konings 0475 69 33 75 – philip.konings@blankenberge.be

Geplaatst op 23.06.2015

FC GULLEGEM HEEFT NIEUWE KLEEDKAMERS

De oude kleedkamers van FC Gullegem waren al een tijd aan verandering toe. Gemeente Wevelgem heeft ervoor gekozen een volledig nieuw complex met moderne kleedkamers neer te zetten op het sportcentrum van FC Gullegem. De vermodernisering was, voor FC Gullegem met zijn 300 jeugdspelers, een noodzaak. Het complex omvat 6 waardevolle kleedkamers en een prachtig trainerslokaal met zicht op de twee jeugdterreinen.
Jeugdvoorzitter Danny Deroo plaats met veel lovende woorden: “Bij onze nationale ploeg staat de jeugd centraal. Een kind zien opgroeien en evolueren in zijn of haar favoriete sport is iets speciaal. Ook al is het je eigen kind niet, het blijft leuke herinneringen naar boven brengen. Kinderen zien groot worden tot volwaardige sporter en ouders die zeggen dat hun kind openbloeit sinds hij de stap naar FC Gullegem heeft gemaakt, zijn positive zaken die ervoor zorgen dat we er blijven voor gaan.”

Voor de redactie IDVA / Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 22.06.2015

10 op 10 voor Markse organisatie

Vrijdag 19 juni had de éérste oefenwedstrijd van KV Kortrijk plaats, onder leiding van Johan Walem, op de terreinen van KFC Marke met meer dan 1800 aanwezige supporters. Deze wedstrijd eindigde met 0-13 cijfers. Naar aanleiding van deze wedstrijd kon men een VIP kaart aanschaffen die recht gaf op een smaakvolle receptie met maaltijdvervangende hapjes van "Oud Walle", een gratis toegangsticket voor de oefenwedstrijd met koffie en gebak tijdens de rust en een meet en greet met de spelers na de wedstrijd.
De KVK-spelers signeerden nog truitjes om de geslaagde avond af te sluiten.

De redactie / Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 22.06.2015

Vaste Vuist Lauwe zoekt gymnastiektalent via testlessen

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe is op zoek naar nieuw aanstormend talent in de gymnastiek. Daarom organiseert de grootste club van de Gymfederatie proeflessen waarop coördinatie, durf, kracht en lenigheid getest worden. Afhankelijk van de resultaten, wordt beslist in welke lesgroep het kind volgend schooljaar kan starten.
Sportgroep Vaste Vuist Lauwe is op zoek naar meisjes geboren in 2009 en 2010 en jongens geboren in 2008, 2009 en 2010. De testlessen gaan door in de turnzaal van sporthal Ter Leie, Hospitaalstraat te Lauwe. Dit op zaterdag 4 juli van 10u-11u of op zondag 5 juli van 10u-11u. Graag vooraf inschrijven via shanadezwarte@hotmail.com of peterbecquart@gmail.com met vermelding van volledige naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en emailadres.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 20.06.2015

Sportdag en gymshow voor jongeren met een beperking te Lauwe

Op zondag 28 juni organiseert sportgroep Vaste Vuist Lauwe voor de 4de maal een gymshow voor jongeren met een beperking. Deze show gaat door in de danszaal van sporthal ‘Ter Leie’ te Lauwe en is volledig gratis. De voorstelling start om 14u30. Op zaterdag 26 september organiseert de club een sportdag voor jongeren met een beperking.
Sportgroep Vaste Vuist Lauwe mag de G-Gymwerking een succes noemen. Voorzitter Dries Defossez:
“Nog nooit waren er zoveel kinderen en jongeren met een beperking die iedere week het beste van zich zelf geven tijdens de G-Gymwerking van Sportgroep Vaste Vuist. Momenteel zijn er 5 club die G-Gym aanbieden in West-Vlaanderen. En daar is Sportgroep Vaste Vuist één van.”

De sportdag “G-Holderdebolder” richt zich vooral op jongeren met een verstandelijke, gedrags- en emotionele of licht motorische beperking. Er worden 3 disciplines aangeboden: G-gym, G-dans en G-omnibal. Om de drempel zo laag mogelijk te houden is deelname aan de G-sportdag volledig gratis. Inschrijven en info op dries.defossez@gmail.com.

Groepsfoto vlnr Voorzitter Dries Defossez, lesgeefster Joseline Snauwaert, Secretaris Thomas Isebaert, lesgeefsters Nathalie Vandenberghe en Martine Kennes, Schepen Renaat Vandenbulcke, lesgeefster Bernadette Maerten, Ambassadeur Joris Lauwers, Patrick Isebaert, Schepen Laurent Coppens, Pierre Vandenputte (firma Galloo) en Burgemeester Martine Fournier.

Foto met lesgeefsters vlnr Joseline Snauwaert, Nathalie Vandenberghe, voorzitter Dries Defossez, Martine Kennes en Bernadette Maerten.

Foto's: Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 18.06.2015

Geen finale voor gymnaste Cindy Vandenhole op European Games door val

De Belgische toestelturnsters hebben op de European Games te Baku hun kwalificaties achter de rug. Na twee dagen kon het Belgische meisjesteam met Lisa Verschueren, Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) en Gaelle Mys zich als 10de plaatsen in het landenklassement met een puntentotaal van 106.798 punten. Dit op een totaal van 25 landen.

Individueel slaagden Jimmy Verbaeys ( Blauwput Omnisport) en Gaelle Mys (O.T.V. Nazareth vzw) er in zich te plaatsen voor de allroundfinales. Lisa Verschueren (Sportiva Sint-Gillis-Waas vzw) sleept een toestelfinale op de vloer binnen. Belgisch kampioene Cindy Vandenhole, zondag na de brug met ongelijke leggers en de sprong nog beste Belgische, verloor op de 2de kwalificatiedag alle kansen toen ze 2 keer van de balk viel. De 16-jarige Vandenhole werd allround 25ste, niet genoeg voor een plaats in de allroundfinale.

Foto: Cindy Vandenhole met trainster Shana Dezwarte

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 18.06.2015

Wevelgem voor ondergrondse glasbollen

Het gemeentebestuur kreeg van Mirom Menen de vraag of ze 3 bovengrondse glasbollen wil inruilen voor ondergrondse. De bollen worden 50% betaald door Mirom en voor 50% door Fost Plus.

Redenen om het wel/niet te doen: Bovengrondse glasbollen kunnen geur- en geluidshinder veroorzaken en kunnen visueel storen. Een ondergrondse bol is esthetischer, zorgt voor minder geluids-en geurhinder en draagt bij tot de verfraaiing van de centra, waaraan in het meerjarenplan bijzondere aandacht besteed wordt.

Voor Gullegem en Moorsele zouden de glasbollen op de centrumparkings (Sint-Maartensplein/Kerkstraat) vervangen worden. In het centrum van Wevelgem wordt ook een bovengrondse vervangen door een ondergrondse. Het model moet nog gekozen worden. 

Meer info: Stijn Tant Schepen van leefmilieu stijn.tant@wevelgem.be tel. 0494/80 39 10

Geplaatst op 18.06.2015

Vlaamse Leeuwbier

Zin in een lekker "Vlaamse Leeuwbier"? Kom dan ZONDAG 21 JUNI vanaf 11 uur tijdens de Centrumbraderie en Kunstenmarkt op Buda-eiland naar de hoek van de Broelkaai en de Kapucijnenstraat. Aan Brasserie 't Eiland en in de schaduw van de Broeltorens serveert het "Guldensporencomite" deze en andere lekkere bieren....
voor levensgenieters


Geplaatst op 18.06.2015
4354 artikelspagina's: 1 ... 394 395 396 397 398 <<< 399 >>> 400 401 402 403 404 ... 436