Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf n of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

CREATIEF MET VIEF-EVENT!

Op dinsdag 6 november 2018 in CC Het Spoor l Eilandstraat 6 l 8530 Harelbeke
Makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer (op wandelafstand van het station en eveneens ruime gratis parking).
 van 10.30 uur tot 17 uur
Tentoonstelling ‘Creatief met Vief: kunstwerken van Vief-leden’
Creatieve, vievige leden van verschillende Vief-verenigingen stellen hun werken tentoon. Er is tevens een aperobar aanwezig. Dus kom zeker eens langs en geniet met
een lekker glaasje van de vele kunstwerken.
Gratis
 
12 uur
Buffet: beenhesp met een koud groentenbuffet. Deze bestaat uit sla, tomaten, wortelen, selder, rode bieten, rijst op z’n indiaans, komkommer, ui, augurken, bloemkool, boontjes, aardappelen, Vincent- en cocktailsausen. Gratin aardappelen of aardappelen met de peel, gegratineerde bloemkool en gesauteerde boontjes.
Prijs: € 20
 
14.30 uur
Filmvoorstelling ‘Opa’
Intro door regisseur Marc Desmet, tweelingbroer van Luc Desmet, voorzitter Vief Harelbeke.
Na een speelse wandeling komen Opa en kleindochter Lisa voorbij de grote watertank. Samen met een groep wandelaars zijn ze getuigen van het opvissen van een lijk. Wanneer ook nog eens een damesschoen uit het water gehaald wordt, krijgt Opa een hartaanval. Na deze gebeurtenis is Fons niet meer de vrolijke Opa van voorheen. Lisa probeert haar Opa te overtuigen om haar over het verleden te vertellen. Kunnen Opa en Lisa het verleden reconstrueren om de volledige waarheid aan het licht te brengen?
 
Een dramafilm/thriller in regie van Marc Desmet met o.a. Eugène Delabie, Camille-Madeleine Vercruysse, Yinthe Valcke en Laurence Bauffe. Een film die u moet zien, opnames in Zwevegem met voor Vief bekende figuranten (onder andere voorzitter en secretaris Vief Groot - Zwevegem).
Ticket: € 7
 Alle activiteiten zijn rolstoeltoegankelijk (melden bij inschrijving).
U kan inschrijven of voor de tentoonstelling, of voor het buffet of voor de film of voor alle opties samen.
 Inschrijven is betalen met mededeling 061118 – aantal personen – keuze lunch en/of film.
 Info?
Vief Kortrijk l Tel. 056 25 72 61 l info.west@vief.be l www.viefwest.be l Rekeningnummer BE25 3800 8087 9782

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : Vief  kortrijk
 

Geplaatst op 03.10.2018

HALLOWEEN FISTA MORTAL VOOR DE HELE FAMILIE IN BELLEWAERDE

Vanaf zaterdag 13 oktober staat Bellewaerde weer helemaal in het teken van Fiësta Mortal. De leuke mix van gehalloweeniseerde attracties, verbluffende decors, spookhuizen voor groot en klein en extra Halloween Specials maken het een leuk dagje uit voor het ganse gezin. Ceremoniemeester Don Eduardo de los Muertos krijgt gezelschap van zijn zus Doña Lucia, die zijn feest wil verstoren. Nieuw dit jaar zijn een magische bellenblaasshow, de 4D film "Happy Family" en het spookhuis "Voodoo Villains". 
 
Griezelen voor groot en klein
Halloween in Bellewaerde staat garant voor een gezellig dagje uit met het ganse gezin dankzij de leuke mix van gehalloweeniseerde attracties, verbluffende decors, tal van pompoenen, magische shows en spookhuizen voor jong en oud. 

Ook dit jaar staat Bellewaerde in het teken van Fiësta Mortal, gebaseerd op het Mexicaanse feest van de doden. Ceremoniemeester Don Eduardo de los Muertos krijgt echter gezelschap van zijn zus Doña Lucia, die zijn feest wilt verstoren. 

Speciaal voor de allerkleinsten is KidsPark omgetoverd tot TrollPark waar kleurrijke trollen Halloween op hun maat vieren. Dit jaar kijken jong en oud hun ogen uit tijdens een nieuwe magische bellenblaasshow en gaan kinderen op ontdekking in het Halloween Doolhof. Aan de ingang van het park kunnen de kinderen een stoere tattoo vragen waardoor ze tegen alle griezels worden beschermd.

Bezoekers genieten van de nieuwe 4D film Happy Family, een spookachtig avontuur waarbij een pretparkbezoek helemaal op hol slaat wanneer een familie in monsters verandert. De durvers kunnen terecht in 5 spookhuizen doorheen het park. In het nieuwe spookhuis Voodoo Villains staan ze oog in oog met voodoogeesten en duistere rituelen. 
 
Mortal Nocturnes tot 21 uur
Bij het vallen van de avond, wordt het extra griezelig in Bellewaerde tijdens de Mortal Nocturnes op 20, 27 & 31 oktober en 1, 2 & 3 november. De verschillende decors, gethematiseerde attracties en spookhuizen krijgen een unieke Halloween sfeer over zich heen met de extra belichting, aangepaste muziek en rookeffecten. Bezoekers kunnen tot 21 uur genieten van de attracties in het park, met een muzikaal vuurwerk als afsluiter van de avond.
 
Halloween Night: voor de échte Halloween-fans
Op vrijdag 26 oktober opent Bellewaerde de deuren van 18 uur tot 23 uur voor de exclusieve avondopening Halloween Night. Tijdens deze unieke avond, gaat het er extra angstaanjagend aan toe met meer dan 75 figuranten die bezoekers de stuipen op het lijf jagen. De haunted houses krijgen een extra horrorsausje over zich heen en er worden scare zones toegevoegd in het park. Daarnaast zijn er 2 podia waarop DJ’s als Dimaro en Dj Wout het beste van zichzelf geven.

Praktisch
In Bellewaerde kan Halloween Fiësta Mortal gevierd worden op 13, 14, 20 & 21 oktober en elke dag van 27 oktober tot en met 4 november 2018. Voor meer info, de meest recente openingskalender en tickets, kan je terecht op www.fiestamortal.be.

Bellewaerde KNT – Halloween Night gaat door op vrijdag 26 oktober van 18 uur tot 23 uur. Tickets zijn enkel online te verkrijgen op www.halloweennight.be. Dit evenement is enkel toegankelijk voor jongeren ouder dan 16 jaar.

Voor de redactie  : Bernard Decock
 

Geplaatst op 03.10.2018

Week van de Fair Trade in Kortrijk

Kortrijk Fair Trade Gemeente zet de boeren in het globale zuiden in de kijker tijdens de Week van de Fair Trade. Kortrijk werd een aantal jaar geleden een Fair Trade Gemeente. 10 jaar na datum zijn er nog steeds grote uitdagingen voor de internationale handel. Van 3 t.e.m. 13 oktober staan verschillende Kortrijkse gebouwen model voor hun verhaal. Je spot projecties op de Oxfam-Wereldwinkel, het Eethuis de Trog, Maria’s Corner, Zonder Meer, het Conservatorium en de Vreemde Eend. De projecties zijn telkens te bezichtigen vanaf 19u30. Er worden aansluitend avondwandelingen georganiseerd op 6, 12 en 13 oktober. De wandelingen vertrekken telkens om 19u30 aan de Oxfam-Wereldwinkel. Er wordt €3 gevraagd voor uw deelname. 

Voor de redactie  : Bernard Decock-Bron  :  Nona Leenaert -  Fair Trade Gemeente Kortrijk

Geplaatst op 03.10.2018

Kortrijk kiest

Wat met de komende zes jaar?

Lijsttrekkersdebat naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

De lijsttrekkers van de Kortrijkse partijen gingen met elkaar in debat   in de kamer van het oude politiecommissariaat op woensdag  26 september over diverse thema’s zoals mobiliteit, diversiteit, politieke vernieuwing enz.
Kortrijk vooruit met Dirk Dupont en PVDA met Jouwe Vanhoutteghem  keken kritisch terug op wat  was en waarom er nood was aan een frisse wind volgens hen. De moderator van dienst was Nicilas Bouteca van U Gent
De deelnemende lijstrekkers waren  : 

- Axel Ronse (N-VA) - Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) - Hannelore Vanhoenacker (CD&V 4.0)
- Philippe De Coene (sp.a) - David Wemel ( Groen )  en Wouter Vermeersch van het Vlaams Belang

Voor de redactie & fotografie  : Bernard Decock

Geplaatst op 27.09.2018

Groen licht voor infrastructuurwerken 'De Spijker' Deerlijk

Groen licht voor infrastructuurwerken 'De Spijker' Deerlijk 

Op maandag 24 september gaven Intercommunale Leiedal en de gemeente Deerlijk het startschot van de infrastructuurwerken op de nieuwe kmo-zone De Spijker (4,5 ha) langs de Vichtesteenweg in Deerlijk. Met dit nieuwe project creëert Leiedal ruimte om te ondernemen voor 10 tot 15 kleine en middelgrote bedrijven in de regio. De kostprijs voor de infrastructuurwerken bedraagt €1.360.000. Bijzondere aandacht gaat uit naar vlotte mobiliteit en groen. 

Nieuwe ruimte voor 10 tot 15 kleine of middelgrote ondernemingen 

Op vraag van de gemeente Deerlijk kocht Leiedal stelselmatig het gebied van 4,5 ha aan. Dankzij de uitstekende ligging, op hooguit 700 meter van de E17 en 800 meter van de dorpskern, is deze zone vlotjes bereikbaar met de auto én met de fiets. Bovendien biedt de ontwikkeling van deze zone ook de mogelijkheid voor een verbeterde ontsluiting van de aanpalende bouwonderneming Deleersnijder. 

De Spijker belooft een hedendaags bedrijventerrein te worden, waar het fijn is om te werken. Tien tot vijftien bedrijven zullen hier een nieuwe thuishaven vinden. De oppervlaktes van de bedrijfspercelen variëren tot max. 5.000 m². De interesse van bedrijfsleiders in dergelijke percelen is alvast groot en komt uit diverse hoeken, van schrijnwerkerij en schilderwerken, over machineproductie en lichte kartonnage, spinnerij en weverij tot groothandel in feestverhuur. 

De eerste verkoopgesprekken zijn volop aan de gang, met de bedoeling de bijhorende aktes na de zomer van 2019 te verlijden, na de voorlopige oplevering van de infrastructuurwerken. 

Aangenaam hedendaags bedrijventerrein 

Leiedal besteedt bij de inrichting van het nieuwe bedrijventerrein heel wat aandacht aan de omgeving, de nabijgelegen woningen, de Wijmelbeek en de aanleg van kwalitatief openbaar domein. 

Hiervoor worden nieuwe wegen en rioleringen aangelegd. Tegelijk voorziet de gemeente Deerlijk de realisatie van een 350 meter lange, gloednieuwe fietsverbinding tussen de Vichtesteenweg en de Vichtestraat. Verkeer van en naar de toekomstige bedrijven kan enkel via de nieuw aangelegde weg, die aantakt op de Vichtesteenweg. Zo blijft de aanpalende woonwijk gevrijwaard van sluikverkeer. 

5000 m² wordt gereserveerd voor waterbuffering. 70 hoogstammige bomen, 700 lopende meter hagen, 3000 m² struiken en 5000 m² gras en hooiland - samen goed voor bijna een hectare groen - zorgen ervoor dat deze site een aangename plek wordt om te werken en te ontspannen. 

Studiebureau Demey, samen met landschapsarchitect Stefaan Thiers begeleidden Leiedal bij het ontwerp van de publieke ruimte op het nieuwe bedrijventerrein De Spijker. Aannemer APK Wegenbouw (met afdeling in Langemark-Poelkapelle) voert straks de infrastructuurwerken uit. De aanleg van de nutsleidingen start pas na de voltooiing van deze infrastructuurwerken, voorzien midden 2019. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, zal alle werfverkeer via de N36 gebeuren
 
Voor de redactie  : Bernard Decock  - Bron   & fotografie  : Filip Van Loo
 
 
 
 

Geplaatst op 25.09.2018

Startschot voor zonnedelen in Kortrijk

Na enkele maanden hard werken is het zover: vanaf woensdag 26 september 9 uur kunnen Kortrijkzanen één of
meerdere zonnedelen kopen en zo hun steentje bijdragen aan het Kortrijkse Energieplan.
 
Het energieplan van de stad Kortrijk werd vorig jaar gelanceerd en omvat vijf basiselementen: het zonneplan, het lichtplan,
het waterplan, het renovatieplan en innovatie energieprojecten. Met de lancering van het zonnedelen project in Kortrijk zal
de stad meer dan 3.500 zonnepanelen installeren op de stadsgebouwen, waarmee jaarlijks meer dan 950.000 groene KWh
lokaal zullen geproduceerd worden. Dit komt overeen het een jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 270 gezinnen.
Het gaat over een investeringsbedrag van meer dan 1.000.000 euro, waarbij de inwoners van Kortrijk mee kunnen
participeren in ruil voor een jaarlijks financieel rendement van maximum 6%. De energiecoöperatieve BeauVent zal dit
project begeleiden.
 
Eerste installaties begin 2019
 
Het project zal zowel in de aanbouw als in de kapitaalsoproep gefaseerd verlopen. De eerste zonnepanelen worden begin
2019 geïnstalleerd. Als inwoner van Kortrijk kan je vanaf woensdag 26 september aandelen kopen om deze eerste fase van
dit zonneproject te helpen realiseren. Halfweg 2019 worden de resterende zonne-installatie geplaatst nadat de
dakbedekking van de betreffende locaties vernieuwd is. Voor deze tweede fase komt dan volgend jaar nog een tweede
kapitaalsoproep. Voor fase 1 van dit project wordt 250.000 € kapitaal opgehaald bij de Kortrijkzanen. Als inwoner kan je
vanaf woensdag 26 september 9u tot 5 aandelen van €250 van BeauVent kopen om dit zonneproject te realiseren. Dit kan
via www.kortrijk.be/zonnedelen.
De zonnepanelen zullen worden geïnstalleerd op o.a. het sportcentrum Lange Munte, het Muziekcentrum Track, de
gebouwen op Kortrijk Weide en het Erfgoeddepot. Een overzicht van alle gebouwen en hun installatie vind je op www.
kortrijk.be/zonnedelen.
Arne Vandendriessche, schepen van Mensen en Gebouwen: “Met het energieplan maken we onze stad energieneutraal tegen 2030. We
vinden het belangrijk om Kortrijkzanen die geen zonnepanelen kunnen leggen op hun eigen dak, de kans te geven om dat op de onze te
doen. In totaal willen we 1 miljoen euro ophalen verspreid over verschillende fases. Met de eerste fase die nu van start gaat willen we
250.000 euro ophalen.” Bert Herrewyn, schepen van Klimaat: “Met de installatie van 3.500 zonnepanelen leveren we jaarlijks groene stroom voor 270 gezinnen.
Een aanzienlijke bijdrage om van Kortrijk een klimaatstad te maken.”
 
Voor de redactie en fotografie  : Bernard Decock - Bron :   Seel Seynhaeve Dienst communicatie Stad kortrijk
 

Geplaatst op 25.09.2018

Wat een planeet!

Deze prachtige voorstelling van Agnes Bruneel en haar muzikanten vond plaats op vrijdag 21 september in de voormalige Fatimakerk in Heule.
Muzikanten Geert Valcke (toetsen), Hilde Bruneel (klarinet/ zang) en Judith Bruneel (dwarsfluit/ zang) verzorgen op een voortreffelijke wijze de muziek. Agnes vertelt en zingt over onze mooie planeet en over wat er dreigt mis te lopen. Indringende teksten en hartverwarmende liederen zijn haar ingrediënten. Haar kleindochter zorgt voor verrassende en ontwapenende intermezzi.
De pastorale ploeg van Fatima en vzw Oranjehuis zetten heel graag hun schouders onder de organisatie van deze avond.  De jongeren van Oranjehuis verzorgden vriendelijk en met veel inzet de bar.
De talrijke aanwezigen waren enthousiast en lovend over de voorstelling. Ook de vorige bewoonsters van het vroegere Fatimaklooster, de drie zusters Passionistinnen, waren van de partij op de voorstelling. Het  Oranjehuis en de Fatimavrienden zijn  initiatiefnemers  en dat de jongeren de bar deskundig en heel vriendelijk hebben verzorgd

Voor de redactie & fotografie : Bernard Decock - Bron  : Sabine Bourgeois -  Oranjehuis

Geplaatst op 25.09.2018

3 Gloednieuwe moto's voor voor politie zone Vlas


De verkeerspolitie van de PZ Vlas nam deze week 3 gloednieuwe moto’s in  gebruik, dit ter vervanging van 3 exemplaren die na jaren trouwe dienst met
 welverdiend pensioen gingen. Op maandag 24 september 2018, stelde  het  politiecollege en de verkeerspolitie graag deze 3 nieuwe motoren  voor op de koer van het Kortrijkse stadhuis


Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron & fotografie  : Filip Van loo

Geplaatst op 24.09.2018

WEEK VAN NAH: opendeur bij dagcentrum Wissel van 15 tot 19 oktober

Tijdens de Week van NAH van 15 tot 19 oktober zet ons dagcentrum voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) de deuren open. We nodigen je van harte uit om kennis te maken met onze werking!
Wij helpen mensen met een hersenletsel om, na hun initiële revalidatieperiode, de draad van het leven weer op te pikken. Mensen die hersenschade hebben opgelopen, worden immers vaak geconfronteerd met blijvende beperkingen en met veranderingen in gedrag, emoties en persoonlijkheid. Vanuit het gegeven dat onze hersenen levenslang veranderbaar zijn, zetten wij in op verdere stimulering en therapie om vaardigheden te trainen. Daarnaast helpt de therapie bij het verwerkingsproces, om je nieuwe ‘ik’ te leren kennen, en te leren omgaan met je zwaktes, maar ook om je sterktes te ontdekken. Het zijn vaak die niet-zichtbare beperkingen die het moeilijk maken zowel voor jezelf als voor je omgeving.
Ons uitgebreid therapeutisch programma, Breinbreker, vindt zijn toepassing in de atelierwerking, het vrijwilligerswerk, de woonondersteuning… Het is immers belangrijk dat men zaken uit de therapie ook effectief leert toepassen in het dagelijks leven. Dit stelt iemand in staat om zoveel mogelijk opnieuw zelf vorm en inhoud te geven aan zijn leven.

Tijdens de week van NAH stellen we Breinbreker + voor. Dat is een therapiereeks voor mensen met een hersenletsel die geen nood hebben aan dag- of woonondersteuning. We krijgen immers vaak de vraag van mensen om, na hun revalidatie, enkel therapie te volgen. Nu hebben we daar een specifiek aanbod voor ontwikkeld, en binnenkort start de eerste reeks.
Wil je al een idee krijgen van wat Groep Ubuntu en den achtkanter te bieden hebben voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel? Bekijk dan zeker het filmpje op onze website www.achtkanter.be/nah.
Wil je al een idee krijgen van wat Groep Ubuntu en den achtkanter te bieden hebben voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel? Bekijk dan zeker het filmpje op onze website www.achtkanter.be/nah.
In het verlengde van de Week van NAH wordt vanuit het samenwerkingsverband Synaps, waar wij deel van uitmaken, op vrijdag 23 november een studienamiddag georganiseerd gekoppeld aan een beurs met als thema ‘Wat na NAH’. Ook hier heten we jou van harte welkom.

Voor de redactie  : Bernard Decock  - Bron  : Catherine  bodequin  - Groep Ubuntu & den Achtkanter


Geplaatst op 24.09.2018

BELLEWAERDE VERLIEST LEEUW FIGARO EMOTIONEEL AFSCHEID VOOR DE VERZORGERS

BELLEWAERDE VERLIEST LEEUW FIGARO
EMOTIONEEL AFSCHEID VOOR DE VERZORGERS
 
 
 
Bellewaerde betreurt het verlies van leeuw Figaro, de enige mannelijke leeuw in het park. zondag  23 september hebben de dierenverzorgers afscheid moeten nemen van het dier. Figaro werd 14.5 jaar oud.
 
Figaro is een leeuw en werd geboren op 5 april 2004 in Olmense Zoo in België. Hij kwam in 2007 aan in Bellewaerde. Als enige mannelijke leeuw in Bellewaerde was Figaro makkelijk te herkennen aan zijn grote manen. Er verblijven momenteel nog 3 leeuwinnen in het park.
 
Complexe breuk

Afgelopen zomer heeft leeuw Figaro zijn achterpoot bezeerd. Tijdens een radiografie werd een complexe breuk vastgesteld. In samenwerking met de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent, werd beslist om Figaro te opereren. De operatie is toen goed verlopen en Figaro verbleef 8 weken in zijn binnenverblijf.
 
Het vurig temperament van leeuw Figaro stond echter in de weg om de breuk de tijd te geven om te genezen. Dit heeft geleid tot een infectie van de operatiewonde, met verminderde eetlust en algemene lusteloosheid tot gevolg. Specialisten van de Universiteit Gent zijn daarop ter plaatse gekomen voor bijkomend onderzoek, dat helaas geen uitsluitsel gaf over de reden waarom Figaro steeds verder verzwakte. Uiteindelijk at Figaro niet meer, waardoor de verzorgers hem geen medicatie meer konden toedienen. 
 
Emotioneel afscheid
Ondanks de ruime ervaring die het park heeft met roofdieren, zoals leeuwen, tijgers en Amoerluipaarden, is het team er niet in geslaagd om Figaro er terug bovenop te krijgen. Hierna volgde de pijnlijke maar enige juiste beslissing om de leeuw zacht te laten inslapen. Een heel emotioneel moment voor de aanwezige verzorgers en dierenarts, die het dier de voorbije weken met de beste zorgen hadden omringd.
 
"Uiteindelijk was Figaro teveel verzwakt, waardoor we hebben beslist hem uit zijn lijden te verlossen. Hem laten inslapen was de enige optie die overbleef," aldus Melissa Nollet, dierenarts in Bellewaerde.

Leeuw Figaro was een zeer geliefd dier en een icoon voor het park. Bij de verzorgers en medewerkers van Bellewaerde is het overlijden van Figaro zeer hard aangekomen.
 
Het dier zal worden overgebracht naar de faculteit Diergeneeskunde van de universiteit Gent voor verder wetenschappelijk onderzoek.
 
Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  An De Ridder  Marketing  & Sales Director
 
 
 
 

Geplaatst op 24.09.2018
3647 artikelspagina's: 1 2 3 4 <<< 5 >>> 6 7 8 9 10 11 ... 365