Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Politiezone Vlas houdt overlastcontroles in 6 cafés

Actie verliep in goeie verstandhouding met de uitbaters

Op zaterdagavond (en –nacht), 9 februari 2019, voerde de politiezone Vlas gerichte overlastcontroles uit in 6 cafés in het centrum Kortrijk en in de deelgemeenten. Daarbij werden in totaal 432 personen gecontroleerd.

De 29 politiemensen die aan de actie deelnamen, kregen de steun van de patrouille- en drughonden van de PZ Vlas.

In alle cafés verliepen de controles vlot, zonder incidenten en er was bovendien een heel goede medewerking van de café-uitbaters.

Belangrijkste resultaten:

· in totaal werden 432 personen gecontroleerd
· 43 personen werden door de drughond aangeduid omdat ze ofwel effectief (soft)drugs op zak hadden of even daarvoor nog in aanraking met (soft)drugs waren geweest
· tegen 10 personen (van die 43) werd een PV opgesteld wegens het bezit van cannabis of hasj 
· in 2 cafés werd (soft)drugs op de grond aangetroffen
· alle aangetroffen (soft)drugs (bij personen en op de grond) werden in beslag genomen
- tegen 4 personen werd een PV opgesteld omdat ze aan het roken waren in het café
- er werd 1 mes aangetroffen en in beslag genomen

“Dergelijke preventieve en ontradende overlastcontroles zullen en de nabije toekomst zeker opnieuw gebeuren. Kortrijk, Kuurne en Lendelede hebben een bloeiend nachtleven met meerdere leuke uitgaansbuurten. De 3 burgemeesters en de politiezone Vlas willen dan ook dat de jeugd veilig en verantwoord kan uitgaan, in een uitbundige sfeer maar zonder veel overlast of criminaliteit.”

 

FVW / Bron: Politiezone Vlas

Geplaatst op 11.02.2019

Brian vult, dankzij aangepaste opleiding, het knelpuntberoep van vrachtwagenchauffeur in

West-Vlaanderen telde in december 2018 niet minder dan 234 openstaande vacatures voor vrachtwagenchauffeurs . De job heeft dan ook de twijfelachtige eer om te prijken in de top-10 van 
knelpuntberoepen van 2019 zoals opgesteld door VDAB. Om nog meer werkzoekenden klaar te stomen voor een job als vrachtwagenchauffeur organiseert Mentor in samenwerking met VDAB voor de derde keer een voorbereiding op het theoretisch examen voor rijbewijs C/CE.

Brian Verhaest uit Roeselare volgde deze vooropleiding in Kortrijk en is sinds januari 2019 zelf vrachtwagenchauffeur bij RaesTrans bvba in Moorslede.

Studeren in groep
Voor Brian was het wat moeilijker om de theorie zelfstandig in te studeren. Hij heeft een leerstoornis; daarom was de vooropleiding voor hem een ideale voorbereiding. In groep krijgen de werkzoekende cursisten de inhoud aangebracht. De trainers van Mentor brengen de niet altijd evidente inhoud - over ladingzekering, boorddocumenten en rij- en rusttijden - op een aangepaste manier aan. Zo kunnen mensen die het wat moeilijker hebben met bijvoorbeeld rekenen of met de Nederlandse taal, alsnog de leerstof opnemen.

Zo kon Brian slagen voor zijn theorie-examen. Nadien volgde hij de praktijkopleiding van VDAB. Tijdens de opleiding deed Brian een stage bij RaesTrans bvba in Moorslede. Hij kent zaakvoerder Ivan Raes, de vader van een overleden jeugdvriend. Ivan was tevreden over Brians rijvaardigheid en zo is Brian sinds januari 2019 aan de slag bij de familiale KMO van Ivan Raes.

Mancave 
RaesTrans bvba telt acht chauffeurs, die in binnenland en Frankrijk rijden met onder andere plaatmateriaal en afval. Ivan Raes ‘soigneert’ zijn chauffeurs, met een aantrekkelijk loon en investeringen in rijdend materiaal. Hij heeft een ‘mancave’ waar de chauffeurs op vrijdag tussen pot en pint de week overlopen. Binnenkort starten nog twee chauffeurs bij RaesTrans. Daar zal Ivan het bij houden: hij rijdt zelf nog wekelijks naar Zuid-Frankrijk en blijft liever kleinschalig werken.

Vooropleiding 
Wie wil werken als vrachtwagenchauffeur heeft een rijbewijs C/CE en een attest voor vakbekwaamheid nodig. Hiervoor dient een examen te worden afgelegd. Helaas is dit niet voor iedereen evident. De vooropleiding is dan een goede voorbereiding.

In groep worden de cursisten ingeleid in niet alleen de wegcode, maar ook in vaktechnische kennis zoals ladingzekering en rij- en rusttijden. De vooropleiding is vooral handig voor wie moeilijker heeft met studeren voor het examen. Bijvoorbeeld voor wie Nederlands niet de moedertaal is of voor wie het moeilijker heeft met rekenen of zelfstudie, kan een opleiding met de nodige coaching het verschil maken.

Na een geslaagd examen kunnen de cursisten de praktijkopleiding via VDAB volgen in Rekkem of Oostende. Een andere optie is dat ze rechtstreeks de job aanleren in een bedrijf, via een individuele beroepsopleiding (IBO).

Opleiding start op 11 maart in Kortrijk
De vooropleiding Vrachtwagenchauffeur start op 11 maart 2019. Ze loopt 4 dagen per week, gedurende 9 weken tot 17 mei. Deze gaat door in de gebouwen van Mentor in Kortrijk (Wandelweg 11a). In februari en maart is een screening van kandidaten voorzien.

Wie werkzoekend is, beschikt over een rijbewijs B, voldoende Nederlands begrijpt en gemotiveerd is om te werken als vrachtwagenchauffeur, kan zich aanmelden voor de vooropleiding bij Mentor: 
• Rudi Verbeke van Mentor 
• Tel 056 26 44 34 
• Mail info@mentorvzw.be
• Web https://www.vzwmentor.be/voortraject-vrachtwagenchauffeur

 
FVW / Bron: RaesTrans

Geplaatst op 11.02.2019

Shanys Beke en Tiany Labarque naar Vlaams kampioenschap toestelturnen

Afgelopen zondag namen de C13 gymnasten van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe deel aan hun 2de provinciale voorronde in Mol. Shanys Beke liet een nieuwe oefening zien aan damesbrug die ze met succes kon beëindigen. Ze kon een 20ste plaats bemachtigen in het totaal klassement. Tiany Labarque legde haar wedstrijd af zonder grote fouten. Zij behaalde de 22ste plaats. Beiden behaalden zondag ook hun puntennorm voor het Vlaams Kampioenschap.

FVW / Bron: Vaste Vuist Lauwe

Geplaatst op 11.02.2019

Belgian Quo Band heeft zijn nieuwe Europese tour afgetrapt in Tielt

De groep bestaat uit vier West-Vlamingen die de hits van de bekende Britse rockgroep Status Quo coveren.

De komende maanden staan Rik Michels, Geert Callens, Lieven Vandenbroucke en Wesley Jacques uit Tielt, Poelkapelle en Torhout op het podium in Nederland, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Planning 2019 
Iets meer dan de helft van onze optredens zijn niet in eigen land: Nederland blijft groeien, de vraag stijgt in Duitsland, we mogen dit jaar terugkeren naar Engeland (de bakermat van Status Quo) en we gaan ook voor het eerst naar Spanje. Daar gaan we maar liefst 3 optredens doen, Barcelona, Mallorca en Ibiza. In 2019 gaan we trouwens opnieuw optreden in Engeland, het thuisland van Status Quo, het loopt er vol van de Quo-tributes en uitgerekend mogen wij er gaan optreden!

“Next Level-Tour”
Status Quo speelt al jaren voor 80% dezelfde setlist en ook wij zweren trouw aan de hits, want dat willen de mensen horen en daarvoor komen ze telkens terug. We hebben toch ook wat nieuwigheden in de setlist gestoken die Quo al voor tientallen jaren niet meer heeft gespeeld, waarvan zelfs één van hun eerste hits.

2 nieuwe leden in de band
Als tribute band moet je echt tot in de kleinste details de muziek naspelen, vaak zijn dat dingen die je niet direct hoort, maar wel het nummer maken voor een stuk. Alle details moeten dus kloppen en dat was best wel zweten bij momenten. Er is binnen onze band geen plaats voor een eigen interpretatie, alles moet zijn zoals het ook is bij Status Quo: kleding, gitaren, geluid, muziek, overgangen tussen de nummers, bewegingen.

FVW / Bron: Belgian Quo Band

 

Geplaatst op 10.02.2019

De Lego Film 2 - Zoektocht in de stad

Sinds Taco Tuesday (de invasie tijdens De Lego Film 1) is iedereen in Brichburg op zijn hoede. Het lijkt wel alsof Emmet de enige is die gelukkig door het leven gaat. Maar dan wordt zijn allerbeste vriendin Lucy gekidnapt! Nu is het zijn beurt om zich te vermannen en Lucy en alle anderen te bevrijden uit de handen van de vijand!

Help jij mee om Lucy terug te vinden?
Door alle opdrachten op te lossen breng je Emmet terug bij Lucy. Heb je haar gevonden? Breng dan jouw zoektochtformulier binnen aan de balie bij Toerisme Oostende (Monacoplein 2) en wie weet ontvang je wel een leuk geschenkje voor jouw heldendaad!

Data: zaterdag 2 maart 2019 tot zondag 10 maart 2019
Locatie: Monacoplein 2, Oostende

 

FVW / bron: Stad Oostende

Geplaatst op 10.02.2019

ZoWe verpleegkunde - studenten Zorgportaal klaar voor de volgende stap in hun opleiding

Op 24 januari 2019 zwaaiden 6 studenten verpleegkunde af in het traject Zorgportaal. Ze zijn de eersten die binnen ZoWe verpleegkunde hun eerste én tweede module binnen het instaptraject Zorgportaal voltooiden. Ze zijn nu zorgkundige en mogen hun opleiding tot gegradueerd verpleegkundige verder zetten.

Het zorg”portaal” vormt een toegangspoort tot de hogere beroepsopleiding verpleegkunde (HBO5). Het is een eerste én tweede module verpleegkunde (Initiatie Verpleegkunde én Verpleegkundige Basiszorg) met extra ondersteuning voor studenten uit kansengroepen. Dit zijn bijvoorbeeld anderstaligen, mensen die het op sociaal en/of economisch vlak moeilijk hebben, mensen met
gemiste onderwijskansen… Ook studenten die bij aanvang nood hebben aan remediërende en ondersteunende vaardigheden, kunnen zo de stap naar de verpleegkundige zorg zetten.

Zorgportaal startte in 2008-2009 vanuit een project voor sociale integratie in de zorgsector, in samenwerking met VDAB. Het doel is om de slaagkansen van studenten uit o.a. kansengroepen te verhogen door hen intensiever te begeleiden en te ondersteunen. De studenten die geselecteerd worden, hebben veel capaciteiten om een kwaliteitsvolle verpleegkundige te worden, maar ondervinden heel wat hindernissen om te studeren, doordat ze bijvoorbeeld anderstalig zijn, een beperkt sociaal vangnet hebben voor de opvang van hun kinderen, al lang niet meer gestudeerd hebben.... VDAB studenten krijgen voorrang, andere studenten sluiten nadien aan.

In Zorgportaal lopen de eerste twee modules over anderhalf jaar (3 semesters) in plaats van over één jaar
(2 semesters). De reguliere lessen, vakken en praktijk worden aangevuld met extra ondersteunende lessen, individuele begeleiding en coaching.

 

FVW / Bron: ZoWe

Geplaatst op 10.02.2019

Opendeurdag gemeenteschool Zwevegem

Op vrijdag 15 maart 2019 is er opendeurdag in de Gemeenteschool Zwevegem van 17.00-19.00u

 
FVW / Bron: gemeente Zwevegem

Geplaatst op 10.02.2019

De Ronde van Harelbeke start op 20 februari 2019

In het voorjaar van 2019 wordt een nieuwe Ronde van Harelbeke gereden. Net zoals tijdens de vorige legislatuur wil het schepencollege, ter voorbereiding van het meerjarenplan 2020-2025, via de Ronde van Harelbeke de stap zetten naar de inwoners om hun mening te horen i.v.m. verschillende thema’s.

Het verschil met de vorige Rondes in 2013 en 2016 is dat de avonden deze keer niet gebiedsgericht, maar thematisch geordend zijn. Elke avond wordt een ander thema belicht. Er komt een spreker aan het woord, waarna er een debat - mét inbreng van het publiek – volgt. Vooraf, tijdens de pauze en achteraf kunnen inwoners hun voorstellen en ideeën kwijt via verschillende methodieken. Wat blijft, is dat er op zes verschillende tijdstippen zes verschillende locaties in de stad worden aangedaan.

De avonden volgen altijd eenzelfde stramien: iedereen is welkom om 19.00 uur en een half uur later volgt, na een korte inleiding, een introductie op de SDG’s (duurzame ontwikkelingsdoelen). Om 19.45 uur start de spreker en om 20.25 uur is er een korte pauze met vervolgens een interactief panelgesprek. Inschrijven voor de avonden is niet nodig, betalen evenmin.

Een overzicht van de avonden:
20 februari in CC het SPOOR met Vlaams Bouwmeester Leo Van Broeck.
Thema: Slim omgaan met ruimte (hoe gaan we slim en duurzaam om met Harelbeekse ruimtes?)

28 februari in WZC De Vlinder met Geert Six van Unie Der Zorgelozen
Thema: Sociale stad (buurt- en wijkwerking, pleegzorg, kansengroepen, integratie, Noord-Zuid, onderwijs…)

14 maart in Dorpshuis De Rijstpekker met de oprichtster van Citizenlab Aline Muylaert
Thema: Luisterende stad (gastvrijheid, evenementen, beleving, vrije tijd, toerisme, participatie, cocreatie, buurt- en wijkwerking, burgerinitiatieven, citymarketing…)

21 maart in Buurthuis Zandberg met professor en mobiliteitsexpert Dirk Lauwers
Thema: Mobiliteit (aandacht voor fietsers en wandelaars, minder autoverkeer, parking voor lokale handelaars, mobipunten…)

28 maart in de Zuiderkouter met bioloog, journalist en schrijver Dirk Draulans
Thema: Natuur, milieu en klimaat (energie, groen, natuur, biodiversiteit…)

4 april in Brouwerij De Brabandere met sociaal ondernemer Piet Colruyt
Thema: Maatschappelijk ondernemen (lokale handel, markt, industrie…)

 

FVW / Bron: Stad Harelbeke

Geplaatst op 10.02.2019

Papillio Special Event 2019

XL LIVESHOW / Event of the 5 senses in Kortrijk Xpo Meeting Center op zaterdag 23 maart 2019

XL LIVESHOW (van 21.30 tot 1.00u) o.l.v. de XL Band (vast orkest Studio 100): een rollercoaster van diverse muziek met grote artiesten: Jelle Cleymans, Willy Sommers, Tinne Oltmans, Cocojr., Belle Perez en Dirk Van Vooren (humor). Dit staat garant voor een topfeest.

Voorprogramma (van 18.30 tot 21.30): magic acts, sphere acts en een fashion show.

Afterparty met Funky’D’ (van 1.00 tot 3.00u): live muziekspektakel voor alle leeftijden.

Culinair genieten kan gans de avond aan diverse food- en drankstanden

Een ideale avond om eens lekker te genieten met je familie, vrienden, collega’s, …

Tickets & info: www.papillio.be

FVW / Bron: Papillio

Geplaatst op 10.02.2019

Bierhalle Deconinck uit Vichte wint voor 2de jaar op rij "Gouden Laureaat"

Nadat Bierhalle Deconinck 14 dagen geleden, voor de 4° keer werd verkozen tot "Beste bierhandel in België 2018" volgens de Amerikaanse bierwebsite Ratebeer, is Bierhalle Deconinck nu ook voor het 2de opeenvolgende jaar, beloond met een gouden medaille op de uitreiking van de "Beerawards 2018", dit ook in de categorie "Beste bierhandel". De "Beerawards" werden dinsdag 5 februari uitgereikt in Brouwerij “Het Anker” te Mechelen.
 
FVW / Bron: Bierhalle Deconinck

Geplaatst op 10.02.2019
4040 artikelspagina's: 1 2 3 4 <<< 5 >>> 6 7 8 9 10 11 ... 405