Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Hoedenparade tijdens Waregem Koerse

De 19de editie van de Willy Naessens Hat Trophy was opnieuw een succes. De jury moest een keuze maken uit 60 kandidaten. Uiteindelijk mocht Jasmine Vanlaethem uit Erpe Mere het juweel, een halsketting t.w.v. € 10.000, geschonken door Bourgois Edelsmid in ontvangst nemen.

 
FVW / Foto FVW

Geplaatst op 29.08.2019

172ste editie Waregem Koerse opnieuw topeditie

Het zomerse weer zorgde er mede voor dat op de hoogdag van de Waregem Koerse Feesten zowat 40.000 bezoekers naar de Gaverbeek trokken voor de paardenrennen.
Het internationaal deelnemersveld zowel in galop- als drafrennen was opvallend dit jaar met deelnemers uit eigen land uiteraard maar ook Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Nederland, Italië, Zweden en Noorwegen. Waregem Koerse maakt deel uit van de Crystal Cup: de Europese Cross Country Challenge bestaat uit 11 rennen met een totale prijzenpot van 733.000 € gespreid over 6 Europese landen die plaatsvinden op enkele van de mooiste en meest prestigieuze renbanen van Europa.
Olivier Jouin haalde het met Calisco De Kerser in het hoogtepunt van de namiddag, de ING Grote Steeple Chase van Vlaanderen. De stalgenoot van Taupin Rochelais hield na 4 overwinningen van Taupin de eindzege opnieuw in de eigen rangen. Hij haalde het voor Stephane Paillard met Arc du Chatelet, derde werd Theo Chevillard met Datcha des Mottes. Zo won Ecurie de Dunes reeds voor de 9e opeenvolgende. 
 
Levende legende Taupin Rochelais kon zijn  roommate trouwens live aan het werk zien, want hij was aanwezig en werd in de ‘wortelen’ gezet voor zijn geleverde prestaties de afgelopen jaren. In de Prijs Jacques du Roy werd de overwinning in eigen land gehouden dankzij een overwinning voor de Belgische eigenaar Jean-Pierre Vanden Heede met paard Tamara du Granit
Het hoogtepunt van de drafrennen, de grote Prijs Stad Waregem werd gewonnen door de Nederlandse wereldkampioen Rick Ebbinge met Gustafson. Maar ook de Belgische drivers waren op het appel: In de prijs Jean Bouckaert won 4-voudig winnaar van de Prix d’Amerique,  Jos Verbeeck met Farouk B.R. 
In de 10e en laatste ren, een drafren, was het Kristof Depuydt, die  zijn tweede overwinning van de dag binnenhaalde, dit keer met Karadja Vrijthout en zo het hoogste ereschavot mocht betreden… 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 29.08.2019

Winnaars Vuurwerkfestival Oostende 2019 bekendgemaakt in Q Beach House

Afgelopen zomer namen acht vuurwerkhouders deel aan het Vuurwerkfestival in Oostende. De vuurwerkmakers stonden opnieuw garant voor een schitterend, zeer hoogstaand spektakel. Het evenement lokte ook dit jaar duizenden toeschouwers naar Oostende. Toerisme Oostende vzw kan opnieuw terugblikken op een succesvolle editie: de vuurwerkmakers verrasten zowel de jury als het publiek met veel originele vuurwerkeffecten. Het was dan ook een moeilijke keuze voor de jury!

Dit jaarlijkse evenement lokte elke week duizende enthousiaste vuurwerkliefhebbers naar Oostende. Zij konden tijdens het festival genieten van een gezellige ambiance en hoogstaand vuurwerk vanop de zeedijk.

De jury koos de eerste, de tweede en derde plaats in deze competitie. Bij de jurering werd rekening gehouden met de duur, de opbouw en het tempo, de originaliteit en het kleurgebruik bij het afschieten van het vuurwerk. Daarnaast was er ook een publieksprijs.
Van de jury werden tot winnaars verkozen:
1ste plaats: L' Etincelle uit Huy met 97,58%
2de plaats: T&T Fireworks uit Lummen met 93,64%
3de plaats: Ambiance-Fêtes uit Rocourt met 93,51%

L' Etincelle die vorig jaar tweede werd, pakte uit met een spetterend vuurwerk, indrukwekkende spreiding over het volledige strand en uitmuntend kleurgebruik, afgesloten met een spectaculaire finale. L' Etincelle mag zich tot winnaar noemen van het Vuurwerkfestival van Oostende en mag zich volgend jaar opnieuw bewijzen op 21 juli. Daarenboven kregen de winnaars een geldprijs van 5.000 euro.

T&T, die al enkele jaren vaste waarde is op het Vuurwerkfestival, zorgde voor een prachtig spektakel, waarin vooral opvulling van ruimte en de prachtige finale de doorslag gaven. T&T wint 2.500 euro en mag op 15 augustus 2020 opnieuw een gooi doen naar de overwinning.

Ambiance Fêtes, die zijn comeback heeft gemaakt op het festival, kon de jury bekoren met hun mooie kleurgebruik en de mooie bezetting in hoogte en breedte.

De publieksprijs ging eveneens naar L' Etincelle met een score van 87%. Hiemee haalt L' Etincelle de dubbel binnen.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 28.08.2019

4Anim-all organiseert lessenreeks 'Yoha samen met jouw hond'

4Anim-all organiseert lessenreeks 'Yoha samen met jouw hond'

4Anim-all heeft een ecologisch trimsalon voor grote honden, hierbij worden de honden niet met shampoo maar met goede bacteriën en een vleugje etherische olie gewassen. Geen chemische stoffen, parabenen of synthetische parfums bij ons. Op deze manier wordt de talglaag en de pH-waarde van de huid van de hond niet aangetast. Heel veel honden -net zoals de mens- kunnen niet meer tegen de klassieke middelen maar deze manier van wassen is dus uitermate geschikt voor hondjes met huidproblematiek. De goede bacteriën gaan de slechte bacteriën overwinnen (deze laatste zorgen namelijk voor een ‘hondengeur’ en kunnen ook allerlei huidaandoeningen in de hand werken), de hond blijft dus langer fris/neutraal ruiken en het is goed om de huid in balans te houden.

Yoga samen met jouw hond
Doe je graag aan yoga maar zou je dit ook graag samen met jouw hond willen beoefenen of wil je graag via een andere manier een sterkere band opbouwen met jouw hond en samen de innerlijke rust ervaren?
Vanaf 23 september gaan we van start met een lessenreeks “yoga, relaxatie & meditatie samen met jouw hond”.

Eerst nemen we de tijd om de honden elkaar te laten begroeten terwijl wij onze rust trachten te vinden. Daarna gaan we over tot enkele relaxatieoefeningen die we zowel bij ons huisdier als onszelf zullen toepassen. Na de relaxatie is het tijd voor de yoga (Lu Jong – Tibetaanse yoga) waarbij het de bedoeling is dat onze honden vooral lichaamscontact met ons maken en op die manier de energie overnemen. Als laatste eindigen we met ontspanningsoefeningen/meditatie waarbij zowel mens als dier de innerlijke rust ervaren. Dit gaat gedurende 10 aaneensluitende weken door op maandagavond in de Meelstraat 49 te Desselgem.

Naast de twee bovenstaande passies, heeft Annelies van 4Anim-all nog een derde passie namelijk: creatief aan de slag zijn. Deze heb ik ook kunnen verweven in mijn praktijk en zo zijn de handgemaakte intelligentiepuzzels op maat voor grote honden, natuurlijke anti-tekenbandjes en de snuffelmatjes ontstaan.

Annelies van 4Anim-all organiseert ook regelmatig 'Bosbaden met jouw hond', dit doe ze samen met een collega. De volgende staat gepland vrijdagavond 6 september. Het is een meditatieve wandeling in stilte en op een heel traag tempo waarbij we met al onze zintuigen de natuur aanschouwen met als doel terug meer in het hier en nu te komen en dus ook dichter bij onszelf, hierbij is onze hond onze metgezel op deze unieke reis.

In het najaar plant Annelies ook haar eerste workshop ‘Brainwork4largedogs’ in, maar de exacte datum ligt nog niet vast gezien ze nog wat werk heeft aan haar laatste ontwerp. Wat is Brainwork4largedog juist? Het zijn handgemaakte intelligentiepuzzels speciaal ontworpen voor de grotere honden. De workshop is ideaal voor honden die houden van een mentale uitdaging, leergierig zijn en al enige ervaring hebben in het oplossen van puzzels. In deze uitdagende workshop mag jouw hond brainstormen over het oplossen van verschillende intelligentiepuzzels speciaal op maat voor de grotere honden.

 

FVW / Bron 4Anim-all

Geplaatst op 19.08.2019

Vlijtige Vleermuizenavond in Zillebeke - zaterdag 31 augustus 2019

Net als padden, uilen of spinnen zijn vleermuizen best wel mysterieus. Over vleermuizen bestaan dan ook veel misverstanden.Daar wil Stad Ieper -samen met het regionaal landschap en Natuurpunt- wat aan doen. Op 31 augustus organiseren ze samen een vleermuizenavond waarbij je met speciale nachtkijkers en detectoren de diertjes kan volgen. Je hoort en ziet de vleermuizen scheren over het water van de vijver of tussen de bomen op de bermen, terwijl ze jagen op muggen, vliegen, motten en andere kriebelbeestjes.

Vooral kinderen zijn welkom (vanaf 6 jaar). Ze worden ondergedompeld in een fantasierijke vleermuizenwereld vol verhalen, knutselwerk en spelletjes. Het waarnemen van levende vleermuizen met de batdetector of nachtkijker is ook voor (kleine én grote) kinderen een heuse belevenis!

Deelname is gratis, gelieve wel vooraf in te schrijven, tegen woensdag 28 augustus 2019. Stuur een eenvoudig berichtje naar milieu.educatie@ieper.be met vermelding van het aantal deelnemers en aantal kinderen (tussen 6 en 12 jaar).

Deze vleermuizenavond start om 19.30u in het O.C. ‘In ’t Riet’ in Zillebeke, Seelbachdreef te Zillebeke. Een organisatie van Stad Ieper, dienst milieueducatie en landschap; Regionaal Landschap Westhoek, Vleermuizenwerkgroep Natuurpunt.

FVW / Bron Stad Ieper

Geplaatst op 19.08.2019

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe op turnstage naar Septon

De competitiegroepen Toestelturnen van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe hebben de jaarlijkse gewoonte om op turnstage te trekken naar de Ardennen. Een 70-tal gymnasten tekenden present voor deze turnstage. Moe maar uitermate tevreden keerden de leden vrijdag terug van een 7-daagse trip naar Septon, deelgemeente van Durbuy. Terwijl de kookouders zich dagelijks inzetten voor de overheerlijke maaltijden, gingen de gymnasten een halve dag turnen in de ingerichte turnzaal van Tinlot. De andere halve dag werd besteed aan teambuilding onder de vorm van avonturenparcours, deathride, hoogtepiste, rotsklimmen, kayak, dropping, speleologie en Via Ferrata. Het animatieteam zorgde voor de avondactiviteiten.

FVW / Bron Vaste Vuist Lauwe

Geplaatst op 17.08.2019

Officiële opening Zomerkermis Stad Wervik

Zaterdagnamiddag was er in 't Kapittel te Wervik een kindernamiddag met DJ Rudi. Na de twee uur durende kindershow trok de verklede kinderstoet onder begeleiding van de belleman naar de kermis waar burgemeester Youro Casier de Zomerkermis officeel voor geopend verklaarde. Daarna volgde een geschenkenworp en kregen de aanwezige kinderen nog een zak snoep.
Tenslotte maakten de leden van het schepencollege en gemeenteraad samen met de belleman en Tabaksfee nog een ritje op één van de kermisattracties.

 
FVW / Foto FVW

Geplaatst op 17.08.2019

Hup Holland hup op Beveren Kermis

Het kermisweekend van Beveren-Leie staat volledig in het teken van Holland. Dat maakte voorzitter Thierry Mondy vrijdagavond bekend tijdens de voorstelling van het programma bij Salons Gruuthuse.

Maar liefst 18 verenigingen uit Beveren-Leie zullen van het kermisweekend een top-weekend maken. Op vrijdag 30 augustus omstreeks 18.00u wordt het startschot gegeven op het Kerkplein van Beveren-Leie met een kwartier gratis kermisplezier voor alle kinderen.

Beverna Cum Laude
De orde Beverna Cum Laude telt sinds het onstaan van de ridderor- de in 2003 reeds 39 Ridders. Wie treedt er dit jaar in hun voetsporen. Dit jaar wordt er opnieuw een verdienstelijk Bevernaar tot Ridder geslagen in de orde van Beverna Cum Laude. Wie deze kersverse ridder wordt blijft nog een groot geheim.
Vrijdag 30 aug om 19.00u wordt dit bekend gemaakt op de huldiging die doorgaat in de trouwzaal van OC 't Klokhuis.

Vanaf 20.00u vrijdagavond is er in OC 't Klokhuis Nol Havens & Amaryllis Temmerman. Elke dag stroomt de passie voor het betere Nederlandstalige lied als een oude liefde door hun aderen, die elke dag sterker wordt en nooit zal roesten.
In de jaren 80 scoorde Nol Havens samen met zijn popgroep VOF de
Kunst een monsterhit met ‘Suzanne’. Daarop volgden nog enkele nummer 1 hits zoals ‘1 kopje koffie’ en ‘Oude liefde roest niet’.
Deze keer staat Nol niet op de planken met Suzanne, maar gaat hij de muzikale taalstrijd aan met Amaryllis (bekend van o.a. Familie, Spoed en Eurosong)! Samen grasduinen ze in elkaars repertoire en maken ze je stapelgek van hun gemeenschappelijke muzikale helden tijdens Beveren Kermis.

Mega kindermarkt
Op zaterdag 31 augustus kunnen kinderen van Beveren-Leie en omstreken kunnen hun gebruikte speelgoed of hun gelezen lectuur te koop aan- bieden op onze MEGA-kindermarkt.
Deelnemen is gratis. Geen inschrijving vooraf. Aanmelden doe je bij de stand van de Gezinsbond in de Kerkdreef vanaf 13.00u. (Opgelet! Kleding mag niet verkocht worden).
Doorlopend van 13.30u tot 16.30u kan men op het kerkplein genieten van Straatanimatie & Draaiorgels met Hollandse figuren en taferelen.

Urban Bever-Run
Voor de loopliefhebbers is er op zaterdag 31 augustus vanaf 14.30u op het Kerkplein de elfstedentocht van Beveren-Leie. Je kan er lopen langs, rond en doorheen verschillende gebouwen rond het Kerkplein.
Inschrijven kan via de website. Deelname is gratis.
Hoe meer ronden je loopt, hoe meer kaas je verdient!

Hollandse kaasavond
Nog op zaterdag 31 augustus kan je genieten van een heerlijke Hollandse kaas of vlees en wijn avond. We bieden u een gratis aperitief aan. Met gratis tombola.
Kaarten te verkrijgen bij de leden van het Feestcomité
of via 0473/57 49 67
Kostprijs: Kind: € 10 / Volw: € 15
Plaats van het gebeuren: OC 't Klokhuis vanaf 19.00 tot 22.00u.

Vanaf 20.00u kan men op het Kerkplein terecht voor een optreden van Request. Een coole coverband rond zangeres Gwenny, omringd door muzikanten met jarenlange ervaring.
Ambiance verzekerd! Van Tina Turner tot Mark Ronson.

Spetterend vuurwerk
Kom genieten van het MEGA knallend muzikaal vuurwerk op het kerkplein van Beveren-Leie op zaterdagavond 31 augustus vanaf 22.30u.

Angelo Martinez
Het Nederlandse lied met de gepaste ambian- ce. Angelo Martinez heeft alles in huis om een spetterende show te leveren. Hij brengt de beste liedjes van Andre Hazes op zaterdag 31 augustus na het vuurwerk.

Wim Soutaer
Als kers op de taart is er op zaterdagavond 31 augustus vanaf 22.45u nog een optreden op het Kerkplein van niemand minder dan Wim Soutaer.

Parochianenkoers
Op zondag 1 september is er de Amateur Parochianenkoers met een afstand van 40km en een Professionele Parochianenkoers van 65 km.
Supporter mee voor onze Beverse toppers. De koersen worden vooraf gegaan door een reklame karavaan door
Bezo.
Praktisch:
Inschrijving: 13.00u - 14.00u
Amateurkoers: 14.00u
Prof Amateurkoers: 15.30u
Waar: Kerkplein in Beveren-Leie

Ter Land, Ter Zee en in de Lucht
Kinderanimatie door de Speelberg voor alle kinderen!
Er zijn trouwens 2 prachtige kinderfietsen te winnen. 
Afspraak op zondag 1 september vanaf 14.30u op het Kerkplein van Beveren-Leie.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 17.08.2019

Jaak Vandenbroucke uit Beveren-Leie heeft eerste boek uit

Jaak is geboren in 1966 en was woonachtig te Bavikhove, speelde heel graag buiten, voornamelijk voetbal. In 1976 kwam Eddy Merckx naar Bavikhove en won er de wielerwedstrijd Omloop Leiedal. Voor Jaak zijn grote idool en vanaf dat moment zou hij ook wielrenner worden en kocht zijn eerste Molteni wielertruitje. Jaak is wel wielrenner geworden, maar niet het type Eddy Merckx.

Op zijn 50ste ontdekte Jaak dat hij een HSP (hoogsensitief persoon) was. "Een professor uit de USA gaf mij op een congres voor HSP in Belgie het advies mijn verhalen in een boek neer te schrijven.. Het verhaal schrijven was een werk van twee jaar." Aldus Jaak.

Het meisje van de OUTBACK
Het meisje van de OUTBACK is een roman van 170 pagina's en gaat over Lieve en Jake die opgroeien in een klein dorpje op het platteland in Vlaanderen. Ze ontdekken elkaar tijdends de puberteit, maar verliezen elkaar uit het oog. Toch komen hun wegen weer samen. En niet alleen die van hen. Het meisje van de Outback is een aangrijpend verhaal over liefde, verlies en over het vinden van jezelf. Leef in het moment, koester alle mooie momenten en denk eraan terug. 
Het verhaal wordt verteld in het heden onder toffe collega’s. Wat is er in het verleden gebeurd toen ze de diepte in sprongen op zoek naar avontuur en zichzelf?

"Ik wil vooral de lezer op een ander manier benaderen net of je zit mee aan tafel het verhaal te beluisteren. En zowel ervoor-tijdens als na het lezen kan je er een eigen interpretatie aan toevoegen." Besluit Jaak.

Het boek is sedert 8 augustus op de markt en kan besteld worden via https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=9765. Het boek kost slechts 12 euro.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 17.08.2019

Eerbetoon door brandweer Deerlijk

Deze morgen hield Brandweer Deerlijk een eerbetoon voor de overleden collega's van Heusden-Zolder

 
FVW / Foto FVW

Geplaatst op 17.08.2019
4600 artikelspagina's: 1 2 3 4 <<< 5 >>> 6 7 8 9 10 11 ... 461