Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Texture genomineerd voor European Museum of the Year Award 2016 (EMYA)

Het Kortrijkse Texture, museum over Leie en vlas, is genomineerd voor de European Museum of the Year Award 2016 (EMYA). Dit is een prestigieuze Europese erkenning en een initiatief van het European Museum Forum dat elk jaar een nieuw of pas vernieuwd museum bekroont. Texture kijkt alvast uit naar mei 2016 want dan maakt het Forum de winnaar in San Sebastian (Spanje) bekend.

Auteur: Lucrece Falepin

Geplaatst op 30.11.2015

Didactisch HVAC-huis bundelt alle moderne technieken

VDAB zet verder in op innovatie: in het opleidingscentrum van Beveren (Roeselare) staat een nieuw HVAC-huis, waarin alle moderne technieken rond verwarming, ventilatie en airconditioning worden toegepast. Op donderdag 25 november nodigde VDAB professionals in sanitair en HVAC uit om kennis te komen maken met de vernieuwde opleidingen en de nieuwe opleidingsinfrastructuur.
In de didactische woning komen alle facetten van HVAC en sanitair aan bod. Zo is er aandacht voor ventilatie, vloerverwarming, het aansluiten van buffervaten, thermische zonne-energie, het aansluiten van condensatieketels, de inbouw van sanitaire toestellen, je kan er zien hoe je een dak luchtdicht maakt... Alles gebeurt volgens de regelgeving van 2020.
43 firma’s toonden interesse
Meer dan 90 aanwezigen werden rondgeleid door de cursisten van de opleiding van VDAB-instructeur Tony Verschoot. Zo konden de werkgevers ineens ook kennismaken met de werkzoekenden, die door hun uitleg hun kennis en kunde aan konden tonen.
43 sanitaire bedrijven waren op het event vertegenwoordigd. Zes cursisten konden een stageplaats versieren, bij werkgevers die effectief ook een vacature open staan hebben. Als deze stages goed verlopen, kunnen deze cursisten dus vaak in dienst blijven bij deze bedrijven. Vijftien andere bedrijven lieten aan de VDAB-instructeur weten dat ze op zoek zijn naar personeel en in de toekomst zeker interesse hebben in een stagiair. De reacties over de opleidingsinfrastructuur waren erg positief.
Live beeld uit Oostende
Er werd een live verbinding gemaakt met de opleidingssectie verwarmingstechnieken bij VDAB in Oostende. De Oostendse instructeur Luc Blomme toonde aan dat ook zijn opleiding mee is met de nieuwste technieken: cursisten leren er niet alleen traditionele verwarmingsinstallaties op gas of stookolie installeren en onderhouden, ook de warmtepomp komt aan bod, net als zonnepanelen, zonneboiler, verwarmingssystemen met pellets… In Oostende kunnen ook de nodige certificaten (GI en GII) om te mogen werken aan verwarmingssystemen worden behaald.
Er was niet enkel live contact met Oostende, de aanwezigen konden ook terecht op drie infosessies. Gery Goeminne van Ventilair Group had het over wetgeving, ontwerp, uitvoering en onderhoud van ventilatie. Ludo Maeghe van Securex gaf de aanwezigen tips over veiligheid op het werk. Chris Vandeghinste van De Watergroep probeerde de toehoorders ervan te overtuigen dat de technische voorschriften van binneninstallaties de bijbel zijn van de installateur. Na deze infosessies werden de aanwezigen getrakteerd op een hapje en een drankje. Geplaatst op 29.11.2015

Koffie(Queen) & Klakkaards in het Begijnhof tijdens de kerstperiode

De Kortrijkse KoffieQueen, Dorine Clement, opent samen met haar partner, fotograaf Joost Demuynck, terug een tijdelijk koffiehuis in het Begijnhof.

Van zaterdag 5 december tot 4 januari 2015, zal de KoffieQueen huisje nummer 26 vlak naast het Huis van de Grootjuffrouw in het Begijnhof inpalmen. Bezoekers kunnen er niet alleen terecht voor heel wat koffievariëteiten maar ook voor een Kortrijkse Klakkaard.

Het wordt er knus en gezellig én warm en de KoffieQueen en partner kijken letterlijk uit over de werkzaamheden van hun toekomstige KoffieHuis. Het Huis van de Grootjuffrouw wordt in het najaar 2016 hun permanente koffiehuis!

Volg de werken facebook.com/begijnhofcurieus of bekijk het zelf vanachter een kopje dampende koffie!

Auteur: Clement Dorine

Geplaatst op 29.11.2015

Gratis parkeren en met de fiets of de gratis bus naar het centrum van Kortrijk

Nog geen twee weken na de officiële opening van parking Haven in de Botenkopersstraat, stelt Parko (Parkeerbedrijf Kortrijk) u een nieuw parkeerproject voor: P(arking)+B(ike) Wembley in de Moorseelsestraat in Kortrijk. Helemaal gratis parkeren, gratis voor- en natransport met de bus naar het centrum en ook uitgebreide stallingsmogelijkheden voor elke fietser naar het centrum.
Parking Wembley is gelegen recht tegenover het Guldensporenstadion van voetbalclub KV Kortrijk aan de Moorseelsestraat, vanuit R8 en Meensesteenweg makkelijk bereikbaar via de Zwingelaarsstraat.
De gratis P+B Wembley biedt plaats aan 550 wagens en is 24 uur op 24 uur open. Voorzitter van Parko Axel Weydts: “Deze randparking past perfect in onze visie. Parkeren aan de rand van de stad kan gratis, mits je de laatste kilometer(s) aflegt met het openbaar vervoer of de fiets. P+B Wembley geeft de inwoners en bezoekers van Kortrijk de gelegenheid om hun wagen de hele dag gratis te kunnen parkeren. Bij de opfrissing van P+B Wembley hebben we vooral aan de fietsers gedacht. Als je met de fiets vanop P+B Wembley het centrum van Kortrijk wil bereiken, kan je op de parking binnenkort een Blue-Bike-fiets huren. In vijf minuten fietst u dan naar het centrum van Kortrijk. We bieden op deze parking voor fietsers ook fietskluizen aan: je kan er jouw fiets veilig en comfortabel afgesloten stallen. En dat is nog niets alles voor fietsers. Op P+B Wembley werd net zoals op andere locaties in Kortrijk een fietsherstelpaal met fietspomp geplaatst, zodat technische problemen aan de tweewieler onmiddellijk kunnen worden gerepareerd. Uiteraard kan u uw fiets ook gratis achterlaten in de gewone fietsstallingen op P+B Wembley. De Bikers-zone aan P+B Wembley wordt trouwens uitgerust met extra verlichting.”
Indien je niet met de fiets naar het centrum kan, kan dat ook gratis met de bus dankzij een samenwerking tussen Parko en De Lijn. Voorzitter Weydts: “Wie zijn auto op P+B Wembley parkeert, neemt aan de voetgangersingang van de parking, vlakbij de bushalte, gewoon een ticket uit een automaat die we daar plaatsten. Met dit ticket is het dan mogelijk om je gratis met de bus van De Lijn naar het centrum te verplaatsen en terug.”
Tarieven:
- P+B Wembley: gratis parkeren voor auto’s. Vrachtwagens niet toegelaten.
- Tarief huren fietskluis op P+B Wembley: € 18,00/3 maand (abonnement verkrijgbaar aan de balie van Parko in de Koning Alberstraat 17 te Kortrijk).
- Tarief huren Blue-Bike-fiets: € 1,00/dag (nog niet aanwezig)
- Busticket Wembley naar centrum en terug: gratis.
Axel Weydts
Schepen van mobiliteit en openbare werken
Voorzitter Parko
0479 29 93 40

Geplaatst op 29.11.2015

De Oscars van de kleine middenstanders

Motto : Leer van je collega’s en zet jezelf niet buitenspel !
Editie 2015 :
214 Horecazaken en 124 Retailers bekwamen een waarderingsnorm van 8/10
De Hospitality Awards zijn reeds aan haar 8e editie toe.
De idee is ontstaan uit een groep kleine enthousiaste zelfstandige ondernemers uit de horeca- en retailsector. Om de Awards te verwezenlijken werd een onafhankelijke organisatie in het leven geroepen, wars van alle politiek en federaties. Iedereen is dus welkom !
De Awards geven aan de kleine ondernemer de nodige zuurstof, motivatie én stimulans aan de ondernemers zodat hij zijn/haar dagtaak met het nodige enthousiasme kan uitvoeren.
Doel :
Het is vandaag de dag een grote uitdaging om als kleine zelfstandige middenstander in de Retail en
Horecasector, het verschil te maken !!
De druk van de concurrentie wordt steeds groter, de winstmarges alsmaar kleiner.
De klant is de dag van vandaag meer dan ooit koning en is een veeleisend scheidsrechter .
Een klant moet je meer dan ooit verdienen en het is dus belangrijk te weten hoe de klant hierover
denkt, de klant moet zich meer dan ooit thuis voelen in uw zaak.
Als zaakvoeder heb je veel dingen in eigen hand. Die dingen je bewust extern durven toetsen.
De spreekwoordelijke ,vinger aan de pols, is hierbij geen ijdel woord.
De klantvriendelijkheid en service zijn net de grote troeven van de kleine ondernemer. De persoonlijke aanpak garandeert de toekomst van de hardwerkende ondernemer .
De wetenschap, dat de klant zich goed voelt in de handelszaak en het ook nog bevestigd zien ,
verzet ongetwijfeld bergen. Het is een stimulans om het nog beter te doen.
Het motto van het event is duidelijk : Leer van je collega’s en zet jezelf niet buitenspel !
De Hospitality Awards worden dan ook terecht “ De Oscars van de kleine middenstanders” genoemd.
Jury
Deelnemers aan de Horeca Awards worden niet gekozen om hun mooi uitstalraam maar wel omwille
van hun dagelijkse inzet, de klantvriendelijkheid, gastvrijheid, service én motivatie aan de klant.
Onder “Horeca en Retail” verstaan we : alle zelfstandige, kleine en middelgrote ondernemingen in België.
Hoe klein de onderneming ook moge zijn, het maakt geen verschil, want de jureringmodule is voor iedereen rechtvaardig ! Het hele jureringsysteem is dan ook één grote klantvriendelijkheidtest ! Om een geoptimaliseerd jurysysteem op punt te zetten werken er maar liefst 5 onafhankelijke marketingbureaus mee én een professioneel juryteam van vakspecialisten.
Leerschool :
Iedere genomineerde deelnemer krijgt dan ook achteraf een persoonlijk auditrapport met pro’s en contra’s
over zijn/haar resultaten.
Punten waar aan kan gewerkt worden en tips hoe het anders kan !
info : secretariaat : 016/44 50 49

Geplaatst op 29.11.2015

Infoavond mogelijke locaties bedrijventerrein Menen-Wervik

Op dinsdag 1 december organiseert de Provincie een infoavond over de verschillende mogelijke locaties voor het nieuwe regionale bedrijventerrein ‘Menen-Wervik’.
De infoavond vindt plaats in cultuurcentrum ‘De Steiger’ in Menen (Waalvest 1) en gaat van start om 19u30. De verschillende mogelijke locaties worden er toegelicht en buurtbewoners kunnen hierop reageren. Verder wordt uitgelegd hoe het onderzoek over de milieuaspecten zal worden gevoerd.
PRUP ‘Menen West’
Omdat er nood was aan een regionaal bedrijventerrein voor ‘het kleinstedelijk gebied Menen’, en voor ‘het specifiek economisch knooppunt Wervik’, werd in het PRUP ‘Menen West’ een oppervlakte van zo’n 70 ha voorzien voor een regionaal bedrijventerrein. Dit plan werd evenwel in 2014 vernietigd door de Raad van State.
Nieuwe locatie
Om voldoende aanbod aan regionaal bedrijventerrein te kunnen voorzien in de regio, gaat de Provincie, samen met de steden Menen en Wervik op zoek naar nieuwe geschikte locaties.
De eerste stap hierbij is de opmaak van een milieueffectenrapport (plan-MER). In dit plan zullen verschillende alternatieven onderzocht worden. Voor de opmaak van het plan-MER stelde de Provincie het studiebureau Grontmij aan.
Nota bij plan-MER te raadplegen
De kennisgevingsnota bij het plan-MER zal na de infoavond ter inzage liggen bij de steden Menen en Wervik en in provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41 in Sint-Andries (Brugge). Ook via de website www.west-vlaanderen.be/ruimtelijkeordening kan de nota geraadpleegd worden.

[www.west-vlaanderen.be/ruimtelijkeordening]

Fanny Depijpere 

Geplaatst op 29.11.2015

Eindejaarstentoonstelling Martin Wallaert

Op vrijdag 4 december 2015 opent kunstenaar Martin Wallaert zijn 5e eindejaartentoonstelling in Machelen-aan-de-Leie in ’t Biechtstoelke, Karperstraat 1, 9870 Zulte-Machelen.
Welkom vanaf 19.00 uur, openingswoord door schepen van Cultuur Michaël Vandemeulebroecke en muzikaal optreden door singer-songwriter Bart Simon.
Tijdens deze 5e editie is er ook de voorstelling van zijn nieuwe boek “Intimiteit als inspiratiebron”. 
De eindejaartentoonstelling loopt gelijktijdig in Koffieterie Het Verschrikkelijke Zoete Leven, Karperstraat 6, 9870 Zulte-Machelen.
Na de opening kan men nog tot en met 31 december 2015 (behalve op maandag, dinsdag en kerstdag 25/12) de tentoonstelling in ’t Biechtstoelke bezoeken telkens van 14.00 tot 18.00 uur en in Het Verschrikkelijke Zoete Leven tijdens de openingsuren.

Geplaatst op 29.11.2015

Campings aan de Polderlaan krijgen op termijn nieuwe toekomstperspectieven

Recentelijke werd er bericht over een waaier aan private investeringen inzake nieuwe woonprojecten. Maar ook op het vlak van verblijfsrecreatie “beweegt” er heel wat in onze stad.
In het College werd het dossier voor de herdefiniëring van de bestaande campings ter hoogte van de Polderlaan goedgekeurd. Het projectgebied beslaat een oppervlakte van ca 9,8ha en bevindt zich ten oosten van de residentiële verkavelingen. Momenteel zijn er twee 2 campings aanwezig (“Bonanza II” en “Jamboree”). Beide campings beschikken dus over hun eigen toegang en specifieke accommodaties zoals een café-restaurant, parking, sanitaire voorzieningen, …
Burgemeester Patrick De Klerck, bevoegd voor het stedenbouwkundig vergunningsbeleid: “De aanvraag zelf heeft betrekking op enerzijds het bouwrijp maken van beide percelen waarbij de bestaande campings op termijn zouden verdwijnen en anderzijds het oprichten van een geheel nieuw vakantiedomein.
Het uitgangspunt voor het domein is om dit zo verkeersluw mogelijk te voorzien. Hierdoor wordt 1 centrale inrit voorzien die uitmondt in een evenementenplein en van waaruit ofwel het terrein ofwel de centraal gelegen parking bereikt kan worden. Ter hoogte van de noordelijke grens van het terrein wordt tevens 1 uitrit voorzien die enkel als inrit kan gebruikt worden door de technische dienst van de stad Blankenberge die een erfdienstbaarheid krijgt in functie van de toegang tot zijn opslagloods.
Op het evenementenplein worden 2 volumes voorzien in een L-vorm bestaande uit 1 bouwlaag met een plat dak. Binnen het linkervolume wordt de receptie voorzien in combinatie met bureaus, wasserette, fietsverhuur, winkel, polyvalente ruimte en binnenspeeltuin. Het rechter gebouw wordt ingericht met een restaurant en frituur.
Links van deze bebouwing bevindt zich de centrale parking met een capaciteit van 212 voertuigen en 8 mobilhomes.
Achter deze volumes bevindt een eerste zone die geheel wordt ingericht als zone voor 187 stacaravans. Hier worden caravans geplaatst, in de meeste gevallen 2 aan 2, waarbij telkens een privatieve ruimte wordt voorzien per plaats. Dit zorgt voor een groenere invulling van de zone.
Ten oosten van deze zone bevindt zich een groenas die doorloopt van noord naar zuid waarin zowel een zone voor tentenweide wordt voorzien als een wadi die functioneert als infiltratiezone voor hemelwater. Tevens wordt hier een beachvolley zone voorzien.
Verder wordt een “glamping-zone” voorzien. Hier worden binnen een groen kader mobiele units voorzien die d.m.v. een kraan kunnen verplaatst worden. Het betreft hier units die beschikken over iets meer luxe, comfort en ruimte. Er wordt dan ook voorzien in units met een architecturaal hoogwaardige en kwalitatieve look waarbij ruimtebeleving en een zeker gevoel van luxe en welzijn centraal staan. Het omliggende groen werkt als een doorlopende sfeertuin bestaande uit lage streekeigen begroeiing. In totaal worden 80 units voorzien.
Ten slotte wordt ter hoogte van de noord-oostrand een derde typologie van kamperen voorzien onder de vorm van gebundelde vakantiehuisjes. Deze worden per 3 gebundeld en gestapeld waar telkens een breedte doorkijk wordt voorzien naar het hinterland, zijnde de toekomstige zone van het golfterrein. In totaal worden 54 units voorzien.
Centraal, binnen de groenas wordt een fietspad voorzien, die op termijn kan aansluiten op de omgeving (nog te ontwikkelen golf en de voetweg ter hoogte van “de Wielen”. Er wordt tevens een Finse piste voorzien. Aan de randen (ter hoogte van de bebouwing langs de Polderlaan en het natuurgebied “de wielen” wordt een groenbuffer voorzien van 5m breed die wordt ingericht met streekeigen groen. Ter hoogte van het hinterland wordt zo weinig mogelijk opgaand groen voorzien teneinde de bestaande verzichten te bewaren”.

Geplaatst op 28.11.2015

Provincie West-Vlaanderen wint gouden DMA-award voor 'Iedereen West-Vlaams op reis'

Met de actie ‘Iedereen West-Vlaams op reis’ won de Provincie goud in de categorie ‘Most Performing Campaign for the Egov scene’ tijdens de ‘Digital Marketing Awards’.
De uitreiking van de ‘Digital Marketing Awards’ vond op donderdag 26 november in Gent plaats. De awards werden door Bloovi, het platform voor de digitale sector in Vlaanderen, uitgereikt.
‘Iedereen West-Vlaams op reis’
Tijdens de zomermaanden pakte de Provincie West-Vlaanderen op Facebook en Twitter uit met de actie ‘Iedereen West-Vlaams op reis’.
Het ruime publiek werd gevraagd om foto’s door te sturen van ‘West-Vlaams’ dat ze op hun vakantiebestemming tegenkwamen.
De actie bleek heel succesvol. Ze kwam zelfs uitgebreid aan bod in de nationale pers. In totaal verzamelde de Provincie 554 ingestuurde foto’s uit 61 verschillende landen. Sommige berichten op Facebook haalden een bereik van ruim 460.000 Facebookers en ruim 12.000 ‘vind-ik-leuks’. Het aantal fans op Facebook steeg in die periode met bijna 8.000.
Toch werd voor deze actie op zich geen budget vrijgemaakt.
‘Iedereen West-Vlaams op reis’ past in het groter geheel van ‘Iedereen West-Vlaams’. Met die campagne wil de Provincie de West-Vlaamse identiteit beklemtonen en de trots op de eigen regio vergroten. 

Fanny Depijpere

Geplaatst op 28.11.2015

Status Quo inviteert Belgian Quo Band

Belgian Quo Band ken je intussen al wel: één van de meest-succesvolle tribute-acts van het land: optredens in binnen- en buitenland, mocht vorig jaar een vervangingsoptreden doen voor het echte Status Quo, niet verlegen om een stunt... In 2014 deed de band een gooi naar het wereldrecord om met zoveel mogelijk mensen tergelijkertijd luchtgitaar te spelen tijdens hun optreden op het St Baafs-plein van de Gentse Feesten. In september van dit jaar deed de band nog een stunt van formaat: 4 optredens op één dag en dit op 4 verschillende plaatsen in Vlaanderen. We maakten verplaatsingen met een tourbus, limousine en zelfs een helikopter kwam er aan te pas.
Dit is allemaal aan de oren gekomen van de bandleden van Status Quo en ze waren danig onder de indruk dat ze ons hebben uitgenodigd voor een babbel/kennismaking. Via het management kreeg Belgian Quo Band een invitatie om hun grote idolen te ontmoeten tijdens het Status Quo optreden van nu donderdag 26 november in Tilburg (net over de Nederlandse grens). Status Quo zal er die avond optreden in de concertzaal 013, maar wil er ook graag de leden van Belgian Quo Band ontmoeten. Dit is een ongelooflijke droom die werkelijkheid zal worden! Vele tribute-bands dromen er van hun idolen te ontmoeten, maar als tribute band zelf een uitnodiging krijgen? Het is weinigen gegeven.... We hadden al eens een poging gedaan om de heren te ontmoeten, maar zonder succes. Nu contacteren ze ons zelf om hen te ontmoeten, hoe crazy kan het gaan????!!!! We zijn al vele jaren fan, hebben al tientallen optredens gezien, al honderden tribute-concerten gegeven voor duizenden mensen en nu krijgen we deze eer om eindelijk onze helden te ontmoeten, op uitnodiging dan nog wel?! KICKEN! 

www.BelgianQuoBand.be

Geplaatst op 28.11.2015
4818 artikelspagina's: 1 ... 397 398 399 400 401 <<< 402 >>> 403 404 405 406 407 ... 482