Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Street Art in Zwevegem

Vanaf woensdag 14 oktober zijn er in Zwevegem een aantal graffitikunstenaars aan het werk.
De muren aan de parking van het Theatercentrum worden eerst aangepakt op woensdag en donderdag door Ozon met enkele kunstenaars van Kunstwerkplaats De Zandberg.
Donderdag en vrijdag ondergaat de zwarte wachtgevel in de Avelgemstraat een artistieke metamorfose en zaterdagvoormiddag kunnen de leerlingen van de Kunstacademie i.s.m. de professionele spuiters hun fantasie laten botvieren op de muur en pijlers van de “Brug” in de Otegemstraat. In de namiddag heeft er een slothappening plaats in omgeving van Jeugdhuis “De Harp”.
Al wie zich geroepen voelt om eens de spuitbus te hanteren is zaterdag welkom op de site van OC De Brug. Ook iedereen die de spuiters wil zien wordt uitgenodigd.

Auteur: gemeentebestuur

Geplaatst op 10.10.2015

Toneelgroep Albatros Lauwe brengt "De Caraïbische zee"

Toneelgroep Albatros Lauwe brengt het komische stuk "De Caraïbische Zee" van René Verheezen. Regisseur van dienst: Peter Deslee.
Vrijdag 6/11 en zaterdag 7/11 om 20u: € 8 Op zondag 8/11 om 11u: € 9 (aperitief inbegrepen) Reservaties: 0474 451767
Voorverkoop: Kafe O Lait, Bockor Café, Lauws Gebak

Auteur: Annemie Vandenbulcke

Geplaatst op 10.10.2015

JONG VLD TRAPT EEN NIEUW JAAR IN GANG

Wie goesting heeft om in een open, onafhankelijke en politiek geïnspireerde jongerenorganisatie terecht te komen, is bij Jong VLD Waregem aan het juiste adres. Na enige tijd stilzitten, zijn we klaar om er terug tegenaan te gaan met een nieuw bestuur! Op 16 oktober 2015 nodigen we jullie samen met onze nationaal voorzitter Maurits Van de Reynde en provinciaal voorzitter Maarten Vanderstichelen uit voor onze REBIRTH-Party in Markt 28 te Waregem.

Onze doelstelling bestaat erin om de basisbeginselen van het liberalisme te vertalen in enkele lokale en concrete acties, voor en door (groot) Waregemnaars (m/v). Wij willen vooral een inspiratiebron en voedingsbodem vormen voor jonge Waregemnaars (m/v) tussen de 18 en 35 jaar met ondernemingstalent, een begrip dat wij heel ruim interpreteren. Daarnaast willen we bij de jonge Waregemnaar het politiek bewustzijn stimuleren en politieke aversie bij de jeugd wat tegenwicht bieden. Tot slot willen wij met onze aanwezigheid als Jong VLD Waregem, het plaatselijke politieke landschap wat meer diversifiëren.

Het uitgangspunt van het liberalisme vertalen in Waregem, houdt voor ons in dat we geloven dat er veel potentieel in de jonge inwoners van Waregem zit. Wij willen dit potentieel vinden en die personen ook stimuleren om werkelijk in actie te schieten, en hen hierbij te steunen. Daartoe zullen er het komende werkjaar zowel politiek getinte activiteiten zijn als activiteiten waarin politiek geen rol speelt. Zoals bijvoorbeeld een Kerstchalet aan de ijspiste in december/januari en een nieuwjaarsreceptie, beide weliswaar i.s.m. met Open VLD Waregem die tevens opgetogen is over de heroprichting en de geëngageerde jongeren hierin wil ondersteunen. Voorts kunnen we nu al met trots de 1e editie van onze Afterworkparty voorstellen met DJ Double Trouble in Bar Mondial op donderdag 10 maart 2016, alsook het Waregemse Jongblauwe debat op vrijdag 10 mei 2016 in het Sportkaffee Waregem. Alleen kun je de wereld volgens ons niet aan, lokale plannen staan of vallen dankzij lokale netwerking.
Daarom worden er dus activiteiten op touw gezet met als doel op een plezierige manier, interessante mensen uit de streek te leren kennen.

Auteur: Jong VLD Waregem

Geplaatst op 10.10.2015

Verbroederingstreffen 2016 in Zwevegem

Volgend jaar is Zwevegem gastgemeente voor het verbroederingstreffen tijdens het weekend van 8-9-10-11 juli. Dit betekent dat er telkens een 30-tal personen uit Lorsch (Duitsland) en Le Coteau (Frankrijk) bij ons in gezinnen zullen logeren.
Een werkgroep binnen het verbroederingscomité werkt een programma uit om de gasten een aangenaam verblijf te bezorgen waarbij vooral onze gemeente in de kijker wordt gesteld. Ook de gastgezinnen participeren hieraan. Met andere woorden: het gastgezin moet enkel logies aanbieden, voor de rest wordt gezorgd door de organisatie.

Om ook de jongeren betrekken bij het verbroederingsconcept wordt een jeugdkamp georganiseerd van 16 tot 22 augustus 2016 waarbij 5 jongeren uit Lorsch en 5 uit Le Coteau een week bij ons verblijven en ondergedompeld worden in tal van leuke activiteiten. Ook hiervoor zoeken we gastgezinnen met jongeren tussen 14 en 17 jaar.

Wie interesse heeft om als gastgezin te fungeren, graag een e-mail vóór 15 november 2015 naar cultuur@zwevegem.be op de foto de zwevegemse jongeren op kamp in lorsch (2014). 

Foto: Cultuur Zwevegem

Geplaatst op 10.10.2015

Geef cacaoboeren het woord en krijg gratis chocolade

Tijdens de Week van de Fair Trade is het alles cacao wat de klok slaat in Oxfam-Wereldwinkel Kortrijk. En de Kortrijkse vrijwilligers delen graag hun cacaokoorts:

• Van 7 tot 17 oktober geven ze bij elke aankoop een gratis 100 g-tablet chocolade mee. Fair trade, bio en in zes nieuwe smaken.
• Op zaterdag 17 oktober (9u30 tot 18 uur) nodigen ze iedereen uit op de klantendag in de wereldwinkel. Kom proeven van de producten en geniet van een lekkere kop (h)eerlijke koffie.
• Op zondag 18 oktober (8 tot 11 uur)kan je dan weer terecht in de refter van de Sint-Jozefschool voor het jaarlijkse ontbijt van Oxfam. Ook daar staan alle chocoladerepen centraal.Wie er echter nog bij wil zijn moet vlug reageren, het ontbijt is nl. bijna uitverkocht. Inschrijven kan via Kortrijk@oww.be of telefonisch op 056/22.32.44.

Cacao...
Een stuk chocolade geeft een boer het woord.
Oxfam-Wereldwinkels houdt in heel Vlaanderen maar liefst 35.000 tabletten fairtradechocolade klaar om uit te delen. Maar Oxfam zou Oxfam niet zijn als daar geen boodschap achter zat. Elke reep van deze eerlijke chocolade is een duwtje in de rug voor de cacaoboeren in het Zuiden. Door te kiezen voor Oxfam-producten help je de boeren mondiger te maken. Oxfam-Wereldwinkels brengt kleine producenten samen en zorgt ervoor dat ze met kennis van zaken kunnen deelnemen aan de internationale overlegmomenten binnen de cacaosector. Zo krijgen alle spelers in de chocoladesector voeling met wat er leeft bij de cacaoboeren. En zullen ze rekening houden met hun noden.

Auteur: Lieven Stock

Geplaatst op 10.10.2015

College van burgemeester en schepenen gaf gunstig advies voor tweede fase van renovatie van oosterstaketsel

Nadat eerder een gedeelte van het oosterstaketsel reeds werd gerenoveerd, geeft het college van burgemeester en schepenen nu ook toestemming voor een volgend renovatieproject. Deze werken sluiten dus aan op een reeks voorgaande onderhoudswerken die zijn gebeurd aan de sectie één tot en met vijftig.
Burgemeester Patrick De Klerck: ” Het gaat om onderhoudswerken aan het staketsel – een volledig houten constructie – dat zich aan de oostzijde van de havengeul bevindt. Het staketsel zelf dateert oorspronkelijk van 1860 en werd begin van de twintigste eeuw (1907-1908) verlengd.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het door de Duitse bezetter afgebroken en in 1954 als traditioneel houten staketsel heropgebouwd. Het staketsel bestaat uit een houten paalstelsel dat verankerd is in/op de zeebodem. Deze palen, die op een drietal meter van elkaar staan, zijn door middel van gekruiste schoorbalken aan elkaar verbonden terwijl bovenaan een wandelpromenade werd aangelegd met vloerplanken die geplaatst werden op steunbalken die op hun beurt op hun plaats gehouden worden door zware gordingen.
In totaal is het staketsel 500 meter lang. In huidige aanvraag wordt de promenade over een afstand van 220 meter vernieuwd. Het gaat om de sectie tussen paalstelsel 50 tot en met 124. Hierbij worden zowel de plankenvloer, de steunbalken, de gordingen en de bovenste koppelbalken vernieuwd. Enkel lokaal, waar nodig, worden ook bijkomende palen en schoorbalken vervangen door nieuwe exemplaren.”
Het gunstig advies werd overgemaakt aan de hogere overheid. Het juiste tijdstip van het uitvoeren van de werken is nog niet gekend.

Geplaatst op 10.10.2015

Groepsaankoop zonnepanelen West-Vlaanderen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit en maken zo gebruik van een onuitputtelijke energiebron, de zon. Door een vermindering van je CO2-uitstoot draag je bij aan een duurzame toekomst. Door zelf stroom op te wekken bespaar je jarenlang op je energiekosten en heb je bovendien een grotere onafhankelijkheid van je energieleverancier.
Om zonnepanelen financieel toegankelijker te maken, organiseert AG EOS een groepsaankoop. Liefst 35 gemeenten in West-Vlaanderen nemen deel aan deze groepsaankoop. Alle inwoners van West Vlaanderen kunnen daardoor tegen een scherpe prijs een kwalitatief hoogwaardig en compleet zonnepanelensysteem aankopen, inclusief plaatsing en elektrische keuring. Hierbij word je helder en objectief geïnformeerd, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Gedurende het gehele traject, van inschrijving tot installatie, staat een helpdesk ter beschikking om je te begeleiden en op al je vragen te antwoorden. Inschrijven voor de groepsaankoop kan tot en met 28 oktober via www.wijkiezen.be.
Op 29 oktober vindt een veiling plaats waarin gekwalificeerde leveranciers tegen elkaar bieden. De leverancier die in de veiling het laagste bod doet, wint de veiling. Vanaf 16 november ontvangen ingeschreven inwoners van de winnende leverancier een persoonlijk voorstel en tot 18 december kan jij beslissen hier al dan niet op in te gaan. Indien je het voorstel accepteert, wordt jouw zonnepanelensysteem geïnstalleerd voor 1 juni 2016.
De kwaliteit van de producten en leveranciers is gewaarborgd en uitgebreide garantievoorwaarden zijn verzekerd. De organisatie van de groepsaankoop wordt gedragen door iChoosr, bekend van de eerdere grote groepsaankopen in België, voor energie en zonnepanelen.

Geplaatst op 10.10.2015

Wim Aneca wordt nieuwe voorzitter van de Middenstandsraad

De stedelijke middenstandsraad Blankenberge heeft op 5 oktober 2015 een nieuwe voorzitter gekozen onder haar bestuursleden. Wim Aneca werd unaniem verkozen en volgt zo ontslagnemend voorzitter Guy Tijssens op.
Als kersvers voorzitter van de middenstandsraad kan Wim Aneca zich beroepen op zijn kennis als uitbater van camping De Wielen alsook op zijn ervaring als voorzitter van Ho.Re.Ca Blankenberge vzw.
Aneca is onder meer gekend als voortrekker van het succesvolle gastronomische evenement Gin en Kok.

Geplaatst op 10.10.2015

Verhuis donderdagmarkt

Sedert donderdag 8 oktober vindt de wekelijkse donderdagmarkt plaats op de parking van het Forestiersstadion (Stasegemsesteenweg) omwille van de sloop van ‘de Chinees’ op het Marktplein. 
In die periode zal op donderdagmorgen een gratis pendelbus heen en weer rijden tussen het Marktplein en het Forestiersstadion.  Na de sloopwerken (6 à 8 weken) keren de marktkramers terug naar het Marktplein.

Geplaatst op 10.10.2015

Herfstactiviteiten in Harelbeke

Nacht van de Duisternis - 10 oktober
De stad Harelbeke schakelt op alle gemeentewegen vanaf oktober alle verlichting uit op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 23.30 uur tot 4.30 uur. Op die manier wordt er flink wat energie bespaard en wordt de lichthinder terug gedrongen.
Tijdens de Nacht van de Duisternis wordt er, naar jaarlijkse gewoonte, opnieuw een Duisterniswandeling georganiseerd. We wandelen dit jaar in Bavikhove waar ook tijdens het weekend van de Nacht van de Duisternis de lichten worden gedoofd. Afspraak om 20 uur op het dorpsplein in Bavikhove. Afstand: 5 kilometer, over verharde en onverharde wegen (aangepast schoeisel noodzakelijk). Na de wandeling biedt de stedelijke MINA-raad een drankje aan. 

Kalenderverkoop brandweer - 10-11 oktober
Vanaf het weekend van 10-11 oktober start de kalenderverkoop door de vriendenkring brandweer Harelbeke. Kostprijs 4 euro 

Buren bij Kunstenaars - 16-17-18 oktober
Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober nemen enkele kunstenaars uit Harelbeke deel aan het project 'Buren bij Kunstenaars’. De lijst met deelnemers en de openingstijden van hun atelier vind je op www.burenbijkunstenaars.be. Je bestelt de brochure bij de provincie West-Vlaanderen, Dienst Cultuur, Koning Leopold III-laan 41, 8200 Sint-Andries, 050 403 549, burenbijkunstenaars@west-vlaanderen.be. 

Herfstconcert - 17 oktober
Naar jaarlijkse gewoonte brengen de jeugdharmonie samen met leerlingen samenspel SAMWD en de grote harmonie van Eendracht en Vrijheid Harelbeke op zaterdag 17 oktober hun HERFSTCONCERT.Dit concert vindt plaats in CC het SPOOR, Eilandstraat 6 om 19.30 uur. Een toegangskaart kost 10 euro en is te verkrijgen via de leden van de vereniging of via de infobalie van CC het SPOOR.Dit jaar spelen de jeugdharmonie en de leerlingen samenspel SAMWD muziek uit de Ultratop 10, terwijl de grote harmonie een muzikale rittentocht maakt doorheen Italië via 'Giro di Musica'. De dirigent is Tom Vrijens en soliste is Carine Viaene 

De Quaghebeurs - 18 oktober
Laat je meeslepen door dit familieverhaal met een heerlijke (West-Vlaamse) cast. Peter Bulckaen, Anne Denolf en Jeroen Maes zijn vaste waarden bij Het Prethuis. Zij worden deze keer aangevuld door rasacteur Bert Vannieuwenhuyse en musical-talent Alexander Metselaar.Om 15 uur in CC het SPOOR. Tickets kosten 19 euro en zijn te verkrijgen via: marleen.verschuere@makeawish.be, 0476 510 271 pascale.seyns@makeawish.be , 0479 576 578 Ten voordele van Make-A-Wish Vlaanderen. 

Film 'Deux jours, une nuit' - 21 oktober
De Franse superster Marion Cotillard speelt in dit Belgische drama, van de gebroeders Dardenne, de sterren van de hemel. Om 20 uur in CC het SPOOR.Tickets aan 3 euro via: 056 733 420, cchetspoor@harelbeke.be, webshop.harelbeke.be 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 10.10.2015
4668 artikelspagina's: 1 ... 397 398 399 400 401 <<< 402 >>> 403 404 405 406 407 ... 467