Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Herstel wegdek op verschillende locaties in Harelbeke

De firma Stadsbader nv voert in opdracht van de stad Harelbeke herstellingswerken uit aan het wegdek (affrezen en herasfalteren) op verschillende locaties.
Duur werken: (afhankelijk van de weersomstandigheden) 25 werkdagen.
Uitvoering 1. 
Kwademeerslaan: vanaf de Muizelstraat tot over de Beukenlaan, afsluiting met omleiding via de Muizelstraat/Blauwhuisstraat/Kwademeerslaan en omgekeerd. Bewoners kunnen aan hun woning met uitzondering tijdens asfalteringswerken. Duur werken 2 werkdagen.
Uitvoering 2. 
Asselstraat: vanaf huisnummer 11 tot aan de Kuurnestraat. Omleiding via Kuurnestraat/Vondelstraat/Vierkeerstraat en omgekeerd. Bewoners kunnen aan hun woning met uitzondering tijdens asfalteringswerken. Duur werken: 4 werkdagen.
Uitvoering 3. 
Haringstraat: Vanaf huisnummer 52 tot aan de Kuurnestraat. Omleiding via Kuurnestraat/Vondelstraat en omgekeerd. Bewoners kunnen aan hun woning met uitzondering tijdens asfalteringswerken. Duur werken: 2 werkdagen.
Uitvoering 4. 
Hugo Verrieststraat: tussen de Jan Breydelstraat en de Elfde-Julistraat. Omleiding via de Julius Sabbestraat en omgekeerd. Parkeerverbod op volledige traject links en rechts. Bewoners kunnen aan hun woning met uitzondering tijdens de asfalteringswerken. Duur werken: 2 werkdagen.
Uitvoering 5. 
Kapelstraat: vanaf huisnummer 55 tot aan de Hazebeekstraat. Bewoners kunnen aan hun woning met uitzondering tijdens de asfalteringswerken. Duur: 2 werkdagen. Eenrichtingsverkeer tijdelijk opgeheven en plaatselijk verkeer toegelaten (geen doorgaand verkeer).
Uitvoering 6. 
Oostrozebekestraat: tussen de Tweede Doorsnijdstraat en de Tombroekstraat. Bewoners kunnen aan hun woning met uitzondering tijdens de asfalteringswerken. Duur: 2 werkdagen.De aannemer verwittigt schriftelijk alle rechtstreeks betrokken bewoners betreffende de aard/duur en impact van de werken alsook eventuele omleidingen. 

Werken Brugsestraat/Kapelstraat
De firma SOGA nv voert in opdracht van Aquafin herstellingswerken uit aan een deksel, gelegen op het kruispunt Brugsestraat/Kapelstraat in Hulste.  Uitvoering van 19 oktober tot en met 23 oktober 2015. De aannemer voorziet een doorgang (gelet op De Lijn) van 3,50 meter, alternerend verkeer De Kapelstraat wordt afgesloten met een omleiding via de Kantstraat.  De aannemer verwittigt schriftelijk de rechtstreeks betrokken bewoners betreffende de aard/duur en impact van de werken. 

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 10.10.2015

Blue-bike kost voortaan 1 euro

Onlangs sloot de stad Oostende een overeenkomst met Blue-bike waardoor Oostendenaars voor het gebruik van een Blue-bikefiets voortaan maar 1 euro betalen.
Bedoeling is om het fietsen in de stad te bevorderen en de inwoners te stimuleren om (meer) gebruik te maken van het openbaar vervoer.
Het Blue-Bikesysteem is al een aantal jaren actief in diverse steden en gemeenten. Je vindt de blauwe fietsen intussen al aan 44 stations. Om ze te gebruiken, moet je eerst lid worden (10 euro per jaar of 3 euro voor studenten). Hou daarna je lidkaart voor de sleutelautomaat en de Blue-bike is de jouwe tot je weer terugkeert naar het station. Je betaalt maximum 3 euro per 24 uur. Maar in Oostende betaal je sinds 1 oktober dus slechts 1 euro, net als in Brugge, Leuven, Kortrijk of Mechelen!
Blue-bike is populair voor sporadisch woon-werkverkeer, dienstverplaatsingen, citytrips, familiebezoeken of een dagje shoppen... De comfortabele fiets heeft drie versnellingen en een ruim mandje waar je je spullen in kwijt kunt. De fiets is steeds vertrekkensklaar dankzij de goede zorgen van de Fietspuntmedewerkers.
De Blue-bikes zijn 24 op 24 beschikbaar in het lokale fietspunt aan het station of via de sleutelautomaat. 

Meer info op www.blue-bike.be.

Geplaatst op 10.10.2015

Zeilschip Mercator wordt gerenoveerd

De Mercator gaat voor renovatie het droogdok in en verliet daarvoor onlangs zijn vertrouwde stek! De werkzaamheden zullen ongeveer een jaar in beslag nemen.
De driemaster Mercator die in de jaren 30 werd gebouwd in England verlaat het Oostendse Mercatordok voor een grootse renovatie. Zowel de romp als de houten dekken krijgen een onderhoudsbeurt. De restoratie kost meer dan 3 miljoen euro en zal ongeveer één jaar in beslag nemen.
Het buitenvaren van het gigantische schip (78 meter lang en 11 meter breed) was een huzarenstukje. Dit gebeurde op dinsdag 29 september en de verhuis nam de hele dag in beslag. Rond 8 uur begon de uitvaart en omstreeks 20.30 uur kwam het schip aan op het scheepswerf van IDP.
Het buitenvaren lokte talloze mensen die rond de jachthaven van Oostende een kijkje kwamen nemen. Het is dan ook 55 jaar geleden dat het schip nog eens heeft uitgevaren. Sinds 1960 ligt de driemaster voor anker, waar het dienst doet als museum. Elk jaar komen er zowat 73.000 bezoekers naar het schip.
De werken zijn belangrijk omdat het schip aan het verouderen is. Zonder deze herstellingen zouden we het schip verliezen, alsook alle verhalen die het schip nog te vertellen heeft. Maar het is zeker dat ze niet op die manier wordt hersteld om terug op volle zee te varen. De herstellingen zijn noodzakelijk om te blijven dienen als museum en zinken te vermijden. In de toekomst wordt nog gekeken hoe de Mercator het best uitgespeeld kan worden. 

Heb je ook leuke plaatjes? Post ze met de hashtag #byebyeMercator op onze Facebookpagina.

Geplaatst op 10.10.2015

Geplande snelheids-, alcohol- en drugscontroles door de politiediensten - weekend van 10 en 11 oktober

Bijna elk weekend wordt de bevolking wakker geschud met een tragische balans van een resem zware verkeersongevallen. Niet zelden gaat het om auto-inzittenden die vooral in een weekendnacht als bestuurder of passagier zwaar gewond raken of zelfs het leven laten. De statistieken zijn duidelijk: de weekends blijven nog steeds de dodelijkste tol eisen. Op vraag van gouverneur Carl Decaluwé, die sterk begaan is met de verkeersveiligheid, organiseren de politiezones en de federale wegpolitie van West-Vlaanderen samen weekendcontroles tegen onaangepaste en overdreven snelheid en rijden onder invloed van alcohol of drugs. Hierbij gaat ook de nodige aandacht naar de derde prioriteit, namelijk de gordelplicht.Omdat een mix van handhaving en communicatie de beste resultaten oplevert, wordt telkens een deel van de geplande controles via de media aangekondigd.Hoewel de provincie West-Vlaanderen er in 2010 in geslaagd is het aantal dodelijke slachtoffers te halveren ten opzichte van het aantal van 2.000 (van 190 naar 93) is het noodzakelijk te blijven streven naar minder leed op onze wegen.Voor het weekend van 10 en 11 oktober zijn minstens 4 controles voorzien in volgende zones:
WEGPOLITIE WEST-VLAANDEREN
snelheidscontroles zonder onderschepping op zondag 11 oktober 2015 op de E 40 tussen Brugge en Aalter
GRENSLEIE ( Ledegem, Menen, Wevelgem)
alcoholcontroles
MIRA (Anzegem, Avelgem, Spiere-Helkijn, Waregem, Zwevegem)
alcohol- en drugscontroles
KOUTER (Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Oudenburg, Torhout)
alcoholcontroles Voor alle duidelijkheid dient aangestipt te worden dat ook op andere plaatsen en in andere politiezones snelheids- en alcoholcontroles kunnen uitgevoerd worden tijdens het komend weekend.

Geplaatst op 09.10.2015

650 bezoekers voor Open Bedrijven Dag 2015

De eerste zondag van oktober is al 25 jaar dé hoogdag voor meer dan 350 Belgische ondernemingen, duizenden werknemers en honderd-duizenden bezoekers. Dan is het Open Bedrijvendag. Het eendags-evenement heet dit jaar trouwens voor het eerst Voka Open Bedrijvendag. Vorig jaar trokken zo’n 650.000 kijklustigen op pad, en ook dit jaar zullen weer heel wat grote kleppers en verborgen parels het publiek weten in te palmen. Gastgemeenten zijn steden en gemeenten, die op Open Bedrijvendag de spotlights op de bedrijven in hun stad, gemeente of bedrijvenpark richten. Zo geven ze de lokale economie een duwtje in de rug en bezoekers de kans om te ontdekken wat er in hun buurt te beleven valt op economisch vlak. Een alternatieve citytrip met bedrijven als bezienswaardigheden! Je vindt de bedrijvige steden en gemeenten van editie 2015 verder op deze pagina. In de gastgemeenten liggen de open bedrijven op korte afstand van elkaar, waardoor je op één dag meerdere bedrijven kon bezoeken, misschien zelfs per fiets! Vaak gaan ook de deuren van enkele stads- of gemeentediensten open, zoals het containerpark, de politie, de brandweer, de bibliotheek,… en er werden dikwijls wedstrijden georganiseerd door de bedrijven. 

Bron : King George

Geplaatst op 09.10.2015

Bezoek autobedrijf D en B op OpenBedrijvendag 2015

Wat doet het autobedrijf
Zij herstellen en onderhouden voertuigen , verkopen jonge tweedehandse wagens, alsook Nieuwe wagens. Reeds 32 jaar gespecialiseerd in Mercedes, Als Bosch Car Service verzorgen zij ook het onderhoud aan alle andere merken. Verder baten D&B een Tankstation Power uit met bijhorende shop.
Tijdens de openberdrijvendag werden er demonstraties gegeven van wat er allemaal nagezien moet worden tijdens onderhoudsbeurt? Welke zijn de diverse filters en voor wat dienen ze? Wat doen we met scoopbeelden diagnoses van sensoren? Wat zijn CAN bussystemen en hoe worden die gecontroleerd? Hoe maken wij diagnose met Stardiagnosis Mercedes? Voor de kinderen was er een springkasteel en mochten ze een wagen beschilderen.  Na het draaien aan het rad van Mercedes en maakte met kans op een mooie prijs, kon men zich laten fotograferen aan een flitspaal en direct als bedankje van D & B mee naar huis nemen. 

De redactie Foto's ; Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 05.10.2015

620 bezoekers tijdens Open Bedrijvendag bij de De Mailingman

De Mailingman in Heule kreeg 620 personen over de vloer. Zaakvoerder Stan Callens en zijn medewerkers hebben de bezoekers door het bedrijf rondgeleid en toelichting gegeven over de algemene visie en de software die ze gebruiken om poststromen van hun klanten te organiseren. De bezoekers werden uitgelegd hoe ze hun klanten het praktische deel van hun communicatie uitbesteden en hoe zij dat organiseren. De bezoekers werden rondgeleid door het atelier waar ze het intelligent machinepark in werking zagen en als afsluiter was er een rondleiding in het “manueel gedeelte” Waar de frankeermachine staaat , sorteren ze voor hun buitenlandse post en verwerken van de mailings die niet per machine kunnen worden gevuld.Na de rondleiding kon iedereen nog op het gemak genieten van een drankje Ten voordele van Vredeseilanden. Speciaal voor de openbedrijvendag zorgden we voor een eigen biertje (gebrouwen door brouwerij Gulden Spoor) “ ’t Facteurke”. Een gesmaakt biertje met een toets ven jenever… 

Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 06.10.2015

Opendeur bij sanitair Ongenae

Tijdens de openbedrijvendag van sanitair Ongenae te Bissegem kon men de demontraties bijwonen van het reinigen en herstellen toevoer- en afvoerleidingen zonder openbreken van vloeren of uitkappen van muren en hun leidingrenovatietechnieken en er waren permanent live-demonstraties van toevoer- en afvoerrenovaties. Leuk voor kinderen was er een springkasteel . 

De redactie / Foto's Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 06.10.2015

Met honderden bezoekers bij depot 102 tijdens de openberijvendag

Depot 102, het logistieke hart van stad Kortrijk. Huisvest een aantal logistieke diensten van de stad, ateliers, team inrichting en onderhoud gebouwen, evenementen, uitleenwinkel, garagewerkplaats, afdeling wegeniswerken en signalisatie en rollend materieel (vuilniswagen, borstelwagen, zoutstrooier..). Dit gebouw met architecturale uitstraling, gelegen op de voormalige terreinen van textielfabriek Callens is in gebruik sinds mei 2012. Het centraliseert een aantal logistieke diensten van de stad. Dit resulteert in een doorgedreven efficiëntie en een maximaal gebruik van de beschikbare ruimte met focus op duurzaamheid en ecologie (zonnepanelen, gebruik hemelwater, minder CO²-uitstoot). Er waren demonstraties van autodiagnose, lasercutten, kookworkshop, 3D-printing, industrieel ontwerpen, LED-opstelling, metselen, kinderkapsels, grime en dans. Hoe divers de taken zijn die de stad opneemt en een kennismaking met de medewerkers, hun werktuigen en rollend materiaal. De organisatie, diversiteit en mogelijkheden van het technisch- en beroepsonderwijs in Kortrijk. Kennismaking met jonge starters in Kortrijk. De bezoekers konden zelf wat uitproberen bij de Interactieve workshops : LED-opstellingen maken, brievenbus metselen, industrieel ontwerpen. Grime, kinderkapsels en dans voor de allerjongste bezoekers.Tevens waren er workshops allerlei. 

De redactie/Foto's: Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 06.10.2015

Clean Team wordt (weer) sneeuwruimploeg

Net zoals vorig jaar krijgt het ‘Clean Team’ tijdens de wintermaanden een extra taak als sneeuwruimploeg! Deze ploeg zal tegen betaling (2 euro) de trottoirs ruimen van hulpbehoevende stadsgenoten of 70-plussers die in een huis wonen.
Wil je -als hulpbehoevende of als senior- ook van dit initiatief gebruik maken? Bel dan naar 059/56.20.96 of vul het digitale formulier in op www.oostende.be/sneeuwruimen.
De kostprijs bedraagt 2 euro per ruimbeurt. Telkens het sneeuwt, komt de ploeg bij je langs en achteraf krijg je de factuur toegestuurd. Sneeuwt het twee keer, dan betaal je dus 4 euro. Gaat het tien keer sneeuwen en laat je tien keer je trottoir ruimen, dan bedraagt je factuur 20 euro. Dit aanbod geldt dus voor hulpbehoevende Oostendenaars en voor 70-plussers. Het geldt niet voor bewoners van een appartementsgebouw. Zij moeten het sneeuwruimen onderling regelen.

Let wel, verder is en blijft elke Oostendenaar verplicht om voor zijn of haar eigen deur het trottoir en de goot sneeuwvrij te maken.

Geplaatst op 08.10.2015
4668 artikelspagina's: 1 ... 398 399 400 401 402 <<< 403 >>> 404 405 406 407 408 ... 467