Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Benefiet Stand-up for Lifeschool: lachen voor het goede doel

Voor haar jaarlijkse benefiet op 27 november gaat Powered by Love, Lifeschool Ghana helemaal de ‘lachtoer’ op!
Stand-up for Lifeschool heet het evenement en ‘Stand-up’ mogen we hier ruim interpreteren.

Treden aan:
- Kjen Descheemaker, als de beatboxende comedian (Belgium’s Got Talent, JIMtv’s Fuzz Live, ‘De Commeere Comedy Cup’.. );
- Anthony Willems, unieke Oostendse Slam Poëet;
- Christine Moreel vertelt over haar boek ‘Noem me neger. Berichten uit ons moedercontinent’;
- en Gunter Lamoot doet Gunter Lamoot!

Jarno Boone (Comedy Night Brugge) wordt uw MC die u op geheel eigen wijze doorheen deze avond loodst en uw lach in goede banen leidt.

CC Het Spoor Eilandstraat 6 Harelbeke
Deuren om 19u. De show begint om 20u. stipt!
Tickets in voorverkoop 12euro - Aan de deur 15euro Te bestellen via https://lifeschoolghana.wordpress.com/1245-2/
De opbrengst van deze avond is ten voordele van Lifeschool Ghana.
Kom lachen met het goede doel voor het goede doel!

Auteur: Christine Moreel

Geplaatst op 28.10.2015

Bang van het licht

Na het succesvolle ‘Lotte Houdt van Knopen’, ‘Twee Handen op Eén Buik’ en ‘De Grote Opdracht’ heeft Victoria Jong uit Harelbeke haar vierde prentenboek uit: ‘Bang van het licht’.

Met het boek wil ze kinderen (en ouders/opvoeders) op een speelse manier laten inzien dat angst niet altijd nodig is en dat angst soms zelfs een belemmering is om het mooie in de wereld te zien. Als ouders/opvoeders moeten we ook waakzaam zijn dat we onze kinderen de mogelijkheid geven om zelf op ontdekking te gaan en dingen te proberen, zonder onze eigen angsten op onze kinderen projecteren.
In het boek is een nawoord opgenomen van mental coach Marleen Vandevivere en een 10-tal suggesties om met het onderwerp aan de slag te gaan thuis of in de klas. Voor de illustraties werkte Victoria opnieuw samen met de Zottegemse Leen Galle uit Wondelgem.

Het prentenboek wordt uitgegeven bij Uitgeverij Het Punt en verschijnt in de aanloop van de boekenbeurs in Antwerpen, waar Victoria Jong ook zal signeren. Het is te koop in de boekhandel of via de website van de uitgeverij: www.deleeswinkel.be. Voor een gesigneerd exemplaar kan je terecht bij Victoria Jong via victoria.jong2012@gmail.com. 

Auteur: Victoria Jong/ Illustrator: Leen Galle ISBN: 978-94-607923-7-3

Geplaatst op 28.10.2015

Kris Van Steenberge met Woesten on tour

Een literaire muziekvoorstelling met Hans Quaghebeur, Mieke Laureys en Filip Verneert
Schepen van Cultuur Philip Konings: “Wie het boekennieuws volgt, heeft vast en zeker al van Kris Van Steenberge gehoord. Deze (toneel)schrijver, regisseur en leraar woont in Lier en brengt regelmatig zijn vakantie door in Blankenberge. Zijn debuutroman Woesten verscheen in september 2013 bij uitgeverij Vrijdag en verleidde sindsdien menig lezer en recensent. Het boek werd meteen met prijzen beladen: naast De Bronzen Uil kaapte het ook de Debuutprijs 2014 en de Lezersprijs van het Betere Boek weg. Tijdens de Bibliotheekweek voerde Woesten de top 25 van de Verborgen parels aan. Goed nieuws voor wie geen lezer is: de filmrechten zijn reeds verkocht.”
De verhalen van zijn grootvader over de Groote Oorlog vormden de kiem voor Van Steenberges debuutroman. Woesten is een combinatie van gezinsdrama en oorlogsperikelen.
Bibliothecaris Christine De Prest: “In Woesten on tour brengt Kris Van Steenberge fragmenten uit zijn succesroman, afgewisseld met teksten uit De Groote Oorlog. Hij krijgt muzikale begeleiding van het ensemble Caesar’s Nose, dat bestaat uit Mieke Laureys (zang), Filip Verneert (gitaar, banjo) en Hans Quaghebeur (accordeon). Deze laatste ken je misschien wel als korpschef van de politiezone Blankenberge/Zuienkerke. Na de voorstelling zal de auteur met plezier de vragen uit het publiek beantwoorden en zijn boek signeren. Zorg dat je erbij bent op 18 november 2015, om 20 uur in de Literatuurkamer!”
Vooraf inschrijven en betalen in de bibliotheek.
Toegang voor leden: 2 euro, voor niet-leden: 5 euro. 

Info
Bibliotheek Blankenberge – Onderwijsstraat 17 - 8370 Blankenberge
T 050 41 59 78 – blankenberge@bibliotheek.be

Geplaatst op 28.10.2015

Groepsaankoop zonnepanelen in regio groot succes

Al meer dan 1000 gezinnen uit Avelgem, Anzegem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Kuurne, Wevelgem en Wervik registreerden zich de voorbije weken voor een samenaankoop van zonnepanelen van EOS. Leiedal juicht dit initiatief van de gemeenten toe vanuit het streven naar een klimaatneutrale regio. Bovendien verloot de intercommunale een SMAPPEE energiemonitor onder alle deelnemers uit de regio. Inschrijven kan nog tem woensdag 28 oktober op www.wijkiezen.be.
Zonnepanelen, iets voor jou?

Overweeg je om zonnepanelen op jouw dak te plaatsen? De gemeenten Avelgem, Anzegem, Deerlijk, Kortrijk, Kuurne, Wevelgem, Waregem en Wervik en de intercommunale Leiedal willen hun inwoners zo goed mogelijk ondersteunen bij het verbeteren van de leefomgeving. Zo werken wij, samen en individueel, aan een klimaatneutrale regio.
Tot en met 28 oktober kan je vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen op www.wijkiezen.be. De voorbije weken gaven al meer dan 1000 huishoudens uit Zuid-West-Vlaanderen het goede voorbeeld, wat synoniem staat voor zo’n 14.000 panelen. Niet alleen grotere steden en gemeenten zoals Kortrijk (215), Wevelgem (186) en Harelbeke (128) zijn koploper, ook in middelgrote en kleinere gemeenten zoals Deerlijk (106), Anzegem (95), Kuurne (88), Wervik (62) en Avelgem (27) is de interesse groot.
Onder leiding van EOS

Het Autonoom Gemeentebedrijf Energiebesparing Oostende (EOS) organiseert de groepsaankoop zonnepanelen. Om meer volume en bijgevolg goedkopere prijzen te genereren, stelt EOS de samenaankoop open voor alle West-Vlaamse gemeenten. Acht steden en gemeenten uit onze regio (Anzegem, Avelgem, Deerlijk, Harelbeke, Kortrijk, Wervik en Wevelgem) beslisten hun inwoners uitgebreid te informeren en de nodige bijstand te verlenen. Maar geen nood, ook de inwoners van de andere gemeenten kunnen zich inschrijven. iChoosr, een onafhankelijke groepsaankooporganisator, staat in voor de kwaliteit van de deelnemende leveranciers en producenten.

Traject
Na het afsluiten van de inschrijvingsperiode, volgt een veiling waarbij gekwalificeerde zonnepanelen-leveranciers hun beste bod uitbrengen. Op 16 november 2015 ontvangen de ingeschrevenen dan van de geselecteerde leverancier een persoonlijk voorstel. Nadien beslis je zelf of je hier al dan niet op ingaat. Je krijgt de garantie dat het zonnepanelensysteem geïnstalleerd wordt voor 1 juni 2016.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

• Onuitputtelijke energiebron: de zon is een onuitputtelijke bron van energie, in tegenstelling tot schaarse grondstoffen zoals olie, gas en steenkool
• Besparen op energiekosten: met zonnepanelen wek je zelf je eigen energie op. Daardoor bespaar je jarenlang op je energiekosten
• Grotere onafhankelijkheid: Hoe meer stroom jouw zonnepanelensysteem opwekt, hoe minder stroom je nodig hebt van je energieleverancier.
• Vermindering CO2-uitstoot: Door te kiezen voor zonnepanelen draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot en aan een duurzame toekomst voor de komende generaties.
De actuele discussies rond de ‘turteltaks’ – het wegwerken van de schuldenput door subsidiëring in het verleden – doet bij velen de vraag rijzen of het plaatsen van zonnepanelen wel nog de moeite loont. Het antwoord is en blijft positief. Mensen die vandaag in zonnepanelen investeren kunnen volop genieten van de lusten: besparen op energiekosten, genieten van groene en duurzame energie en energie-onafhankelijk worden. Ook wordt eerlijk bijgedragen aan de lasten: ze ontvangen geen subsidie meer en betalen een netvergoeding voor het gebruik van het distributienet om stroomoverschotten- en tekorten op te vangen.
Samen kopen biedt voordelen

In groep aankopen biedt aanzienlijke voordelen. Samen kan je de beste prijs-kwaliteitsverhouding bedingen. EOS doet het complexe uitzoekwerk en informeert deelnemers uitgebreid over zonne-energie en persoonlijke mogelijkheden. Je bent zeker van een kwalitatief hoogwaardig en compleet zonnepanelensysteem tegen de scherpste prijs, inclusief plaatsing en elektrische keuring. Inschrijven voor de groepsaankoop kan nog tot en met woensdag 28 oktober 2015. Vandaag registreerden zich al meer dan 1000 huishoudens uit de regio voor de samenaankoop.
Win een SMAPPEE energiemonitor
Elke kandidaat uit één van de acht deelnemende steden en gemeenten maakt kans op een SMAPPEE energiemonitor ter waarde van 199 euro. Dit slim toestel biedt niet alleen een actueel overzicht van de opbrengst van je zonnepanelen, het helpt om energie te besparen. SMAPPEE meet het verbruik van de belangrijkste elektrische toestellen in huis en toont het bijhorend kostenplaatje.

Leiedal verloot deze slimme energiemonitor onder alle deelnemers van de samenaankoop in Zuid-West-Vlaanderen. Bovendien geniet elke deelnemer van 15% korting bij de aankoop van een SMAPPEE. Alle Zuid-West-Vlaamse deelnemers ontvangen een kortingscode na de inschrijvingsperiode.

Info
• Inschrijven EOS: www.wijkiezen.be; deelnemende steden en gemeenten helpen u ook graag verder bij vragen
• www.leiedal.be/zonnepanelen; www.youtube.be/leiedal met getuigenisfilmpjes Liesbet Verhelle Leiedal

Geplaatst op 28.10.2015

Symposium ‘Zot van Natuur’

Op donderdag 10 december vindt in CC De Grote Post in Oostende het symposium ‘Zot van Natuur’ plaats.
Op het symposium leggen gerenommeerde sprekers, zoals Mark Mieras, Jolanda Maas, Jan Allegaert, Sigrun Lobst en Bruno Vanobbergen, de link tussen de natuur en ons fysiek, psychisch en sociaal welzijn, van bij de geboorte tot op het sterfbed.
Iedereen is ‘zot van natuur’. Bij mooi weer trekken we massaal richting kust of bos om er te wandelen of te fietsen. Anderzijds merken we dat we ‘zot’ worden van een tekort aan natuur…
Het volledige programma is op de website www.west-vlaanderen.be/zotvannatuur terug te vinden. Deelname aan het symposium bedraagt 15 euro.
Praktisch
Datum: donderdag 10 december, vanaf 9 uur Locatie: ‘CC De Grote Post, Hendrik Serruyslaan 18A in Oostende Deelname aan het symposium bedraagt 15 euro. 

Meer info : dienst communicatie, Fanny Depijpere fanny.depijpere@west-vlaanderen.be
of 050 40 35 17 of 0497 05 18 15

Geplaatst op 28.10.2015

Acht finalisten ‘Westtalent’ bekend

De acht finalisten van de provinciale muziekwedstrijd ‘Westtalent’ zijn gekend.
Op zaterdag 7 november strijden Black Tolex, Uncle Wellington’s Wives, Nemo, Pjay, Simple Pigeons, dirk., Cleo en Brent Beukelaer voor de overwinning in Het Entrepot in Brugge.
Zij waren de acht besten die na de voorrondes een plaats in de finale kregen.
Doel van de wedstrijd is beloftevolle bands en muzikanten een springplank bieden om zich professioneel te ontplooien. Zo kan de winnende band of muzikant op een vervolgtraject met professionele begeleiding en optredens rekenen. De drie besten krijgen ook een geldprijs van 1.500 euro, 1.000 euro of 500 euro.
Voortraject
Tijdens vier voorrondes, op 3, 10, 17 en 24 oktober namen in totaal 24 bands en muzikanten het tegen elkaar op.
EraserHead, Black Tolex, J. Keens, Momma Said So, Clear Season en Uncle Wellington’s Wives speelden op zaterdag 3 oktober in De Kreun in Kortrijk. MOTSUS, Nemo, Seagulls, Easy Reds, Lethal Injury en EDGAR gaven het beste van zichzelf op zaterdag 10 oktober in De Zwerver in Leffinge. Op zaterdag 17 oktober was het de beurt aan KarmaComa, Fitzgerald, Pjay, micron, All We Expected en Simple Pigeons in 4AD in Diksmuide. De laatste voorronde vond plaats op zaterdag 24 oktober in het Cactus Muziekcentrum in Brugge, daar traden Signs Of Algorithm, dirk., Mickey Doyle, Cleo, Graceland en Brent Beukelaer op.
Ze brachten hun muziek telkens live.
‘Westtalent’
‘Westtalent’ is een muziekwedstrijd die open staat voor alle muziekgenres en alle leeftijden.
West-Vlaamse bands of muzikanten konden zich inschrijven tot en met 15 juni 2015. In totaal dienden 161 bands en muzikanten hun kandidatuur in. 24 bands werden geselecteerd voor de voorrondes.
De jury bestaat uit Kirsten Lemaire (StuBru), Bert Moerman (Boomtown), Wouter Vanmeenen (Leffingeleuren) en Bram Vermeersch (Melkrock, RifRaf). 

Fanny Depijpere - dienst communicatie West -Vlaanderen 

Niet zomaar een muziekwedstrijd
Winnende bands uit de vorige edities van ‘Westtalent’ zijn onder andere: The Glücks, SX, Steak Number Eight, Balthazar en MAZE.

Geplaatst op 28.10.2015

Stralende Dag van de Jeugdbeweging in Sint-Jan Berchmanscollege Avelgem

Er zit nog heel wat beweging in de jeugd. Dat konden opvoeders en leerkrachten met pretoogjes vaststellen op vrijdag 23 oktober. De vele uniformen kleurden de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ en ook de speelplaatsen van de school.
Na een stevig ontbijt in Jeugdhuis Krak verschenen heel wat leerlingen aan de schoolpoort in hun kleurrijke uniform. Scouts, Chiro, KSA … het maakt allemaal niet uit. Samen zorgden de vele uniformen voor een kleurrijke schooldag. Bovendien zorgden enkele enthousiaste leerlingen, zelf lid van een jeugdbeweging, voor een aangename middagpauze met allerlei spelactiviteiten. Niet enkel de leerlingen, maar ook de opvoeders en leraren zagen dat het goed was …

Auteur: Philippe Vercoutere

Geplaatst op 26.10.2015

Oudercomité Sint-Jan Berchmans investeert in didactische ondersteuning

Vorig jaar organiseerde het oudercomité van Sint-Jan Berchmansmiddenschool en – college Avelgem voor het eerst een pannenkoekenverkoop t.v.v. de school. Twee acties in een schooljaar leverden een aardige stuiver op. Hiermee werden nieuwe voetbaldoelen aangekocht voor de sportzaal. Tevens werd een digitaal smartboard aangekocht ter ondersteuning van de inrichting van een gloednieuw lokaal plastische opvoeding.
Rond deze tijd lanceert het oudercomité de derde editie van de pannenkoekenverkoop. Wie het comité een financieel duwtje in de rug wil geven, neemt best contact op met de voorzitter, Philippe Dekoker, via college@sjb-avelgem.be. Het oudercomité biedt dit jaar ook de mogelijkheid om op de boekenbeurs te genieten van een heerlijke pannenkoek bij een kopje koffie. Afspraak op zaterdag 28 of zondag 29 november in het Avelgems college, tussen 15.00 en 18.00 uur.
Foto : 
De leden van het oudercomité ondersteunden met hun pannenkoekenactie de aankoop van twee nieuwe voetbaldoelen. 

Auteur: Philippe Vercoutere

Geplaatst op 26.10.2015

10 jaar Kokopelli: op gang getrokken … tot in Bosnië

Op 27 november 2015 organiseert het jarige festival i.s.m. Globalicious een optreden van de geëngageerde Bosnische muzikanten van Dubioza Kolektiv in Café Congo (Kortrijk). 

Kokopelli viert feest!
Kokopelli is een festival met een boodschap. Niet onlogisch dat Kokopelli haar verjaardagsjaar op gang trekt met een optreden van een band met een boodschap.
Voor het tiende jaar op rij geeft Kokopelli een feestelijke invulling aan de vele culturen in onze wereld. In België leven we samen met mensen van 107 verschillende nationaliteiten. Elk met hun eigen cultuur. Sommigen wonen hier al een tijd, anderen zijn hier nog maar pas. De enen hebben zelf gekozen om naar hier te komen, anderen hebben noodgedwongen hun land moeten verlaten. Deze nieuwe Belgen leren ons nieuwe smaken kennen, nieuwe gebruiken, nieuwe kleren, nieuwe muziek,… Kokopelli heet hen welkom en viert samen feest.

Menselijkheid
Dubioza Kolektiv is een Bosnische band gekend voor zijn frisse kijk op hip-hop, vermengd met reggae, dub, rock en Bosnische folklore. Voor hen die deze band kennen, weten dat ze een stevige live reputatie hebben en gekende voorvechters zijn in de strijd voor sociale verandering in hun thuisland. In ‘het westen’ zijn ze bekend als een van de meest populaire en beste live bands uit Oost-Europa.

Dubioza Kolektiv is meer dan een muziekband. De band beschrijft haar engagement in haar teksten. Dubioza heeft onlangs nog de situatie van de vluchtelingen benadrukt. Zo pleit ze voor een normale en menselijke benadering, ze vragen om hen te accepteren en hen te helpen. Ze zeggen: ‘Trek geen muur op of gooi niet met traangas naar hen. Het is geen politieke vraag, maar een kwestie van menselijkheid.’

10 jaar proeven van de wereld
Een optreden van een geëngageerde band als Dubioza Kolektiv is dan ook het perfecte startschot voor het jubileumjaar van Kokopelli. Al 10 jaar lang wil het festival verschillende culturen tonen. Tijdens het festival in mei kunnen bezoekers letterlijk en figuurlijk proeven van muziek, animatie en eten uit alle hoeken van de wereld. Dit gebeurt allemaal op het erg gezellige festivalterrein, pal in het centrum van het levendige dorp Gullegem. 

PRAKTISCH
Wat?
Optreden Dubioza Kolektiv (Bosnië-Herzegovina)
Organisatie van Kokopelli vzw in samenwerking met Globalicious
Wanneer? Vrijdag 27 november 2015, om 20 uur
Waar? Café Congo, Veldstraat 158, 8500 Kortrijk
Prijs? VVK- 10 euro , ADD- 15 euro
Meer info? www.kokopelli.be 

SAVE THE DATE
? Kokopelli Festival - 10de editie – 20-21-22 mei 2016 – centrum Gullegem (8560) – www.kokopelli.be

Auteur: Ward Saver

Geplaatst op 26.10.2015

Lenig en Vlug schittert op eigen internationale wedstrijd

Op zaterdag 24 oktober vond in Beveren-Leie de internationale Golden River Team Cup plaats, een trampolinewedstrijd die voor de zesde keer georganiseerd wordt door de plaatselijke trampolineclub Lenig en Vlug.
27 teams van 4 springers, afkomstig uit België, Nederland en Frankrijk streden om de ereplaatsen. Sterk en Lenig Drongen won met een fusieploeg met ook regerend Belgisch Kampioen Ben Van Overberghe. Het eerste team van Lenig en Vlug behaalde een knappe tweede plaats, voor het team van Turn Around Bierbeek. Daarmee kleurt het podium volledig Belgisch, een primeur ! Het tweede en derde team van de lokale club eindigden op een verdienstelijke 11-de en 16-de plaats.
Met deelnemers tot uit Lyon krijgt de wedstrijd steeds meer uitstraling en wordt een vaste waarde op de internationale kalender.

Auteur: dominiek depoortere

Geplaatst op 26.10.2015
4757 artikelspagina's: 1 ... 399 400 401 402 403 <<< 404 >>> 405 406 407 408 409 ... 476