Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

N-VA Menen biedt 100 rugzakhoesjes aan

Om te benadrukken dat het N-VA menens is met verkeersveiligheid, biedt N-VA Menen gratis 100 rugzakhoesjes aan.

“Het is belangrijk dat zwakke weggebruikers goed zichtbaar zijn in het verkeer. Zeker op donkere avonden of bij slechte weersomstandigheden moeten zij opvallen”, zo zegt schepen van mobiliteit en openbare werken Dirk Vanholme (N-VA). De start van de wintertijd zorgt steeds voor een verhoogd risico op ongevallen.

“De verkeersveiligheid van zwakke weggebruikers blijft voor ons een belangrijke zaak. Daarom bieden we gratis 100 fluorescerende rugzakhoesjes aan”, vult afdelingsvoorzitter Nik De Clercq aan.

Wie er eentje wil, kan mailen naar menen@n-va.be of een briefje sturen naar Buurtweg 194, Menen. Uiteraard kan je ook een van onze schepenen, gemeenteraadsleden of bestuursleden contacteren. Zij zorgen er dan voor dat je het hoesje krijgt.

Meer info?
Dirk Vanholme, schepen van mobiliteit en openbare werken
0497 82 74 00
Nik De Clercq, afdelingsvoorzitter N-VA Menen
0475 32 86 07

Auteur: Jorgen Deman

Geplaatst op 26.10.2015

WK Turnen 2015: Delhaize TOP-team meisjes zeker van selectie Testevent Olympische Spelen 2016

Dit weekend was er de kwalificatiewedstrijd van de dames op het WK Turnen in Glasgow en mocht het Delhaize TOP-team, met de Lauwse gymnaste Cindy Vandenhole, aan de slag in de 8ste subdivisie. Een teamscore van 219.780 en een plaats bij de Top-16 verzekerden het Belgisch team van een plaats voor het Testevent in Rio waar de laatste 4 teamtickets voor de Spelen verdeeld worden. Het testevent in Rio vindt plaats in april 2016.
Het Delhaize TOP-team met Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe), Gaelle Mys (O.T.V. Nazareth), Lisa Verschueren (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Rune Hermans (Gym Haacht), Julie Croket (GymMAX) en reservegymnast Dorien Motten (Turnkring Bilzen) zette in Glasgow een glansprestatie neer waarmee de kans op een teamselectie voor de Olympische Spelen in Rio opnieuw een beetje dichterbij komt.
De meisjes startten op de vloer en zetten meteen een prima gezamenlijke score van 55.099 punten neer. Rune Hermans, die in Glasgow haar eerste WK turnde, kan hier de hoogste score (13.966) achter haar naam zetten. Op de sprong krijgen we 3 scores boven de 14.000 punten (Rune, Gaelle en Cindy). Het team krijgt het zwaar te verduren als zowel Gaelle als Laura een fout maken aan de brug. Zowel Cindy, Rune als Lisa kunnen hun oefening wel zonder grote fouten afwerken, de 16-jarige Cindy Vandenhole verrast hier opnieuw met een score boven de 14.000 punten (14.033). Het laatste toestel: de balk, kan het meisjesteam turnen zonder grote fouten. Julie Croket, net opnieuw fit geraakt na een lange revalidatieperiode, wordt enkel op balk ingezet, ze blijft op het toestel en geeft hiermee het team opnieuw wat vertrouwen. De andere turnsters (Rune, Lisa, Laura en Gaelle) werken af zonder grote fouten. Laura weet zich na haar mindere prestatie op de brug mentaal goed te herpakken en geeft h et team nog een score van 14.000.

De 8 eerste landen plaatsten zich rechtstreeks, de teams 9 tot 16 turnen op het Testevent voor de laatste 4 plaatsen.
Cindy Vandenhole (16): "Ik turnde aan drie toestellen: grond, sprong en brug. Alleen op grond kon het bij mij wat beter. Ik ben blij dat ik een goede wedstrijd heb geturnd en super content met het teamresultaat. Ik ben blij dat ik er op dit WK bij kon zijn en mocht turnen met dit fantastisch team.” 

Foto: Nationale TOP-team gymnastiek dames geselecteerd voor testevent Olympische Spelen te Rio.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 26.10.2015

Oostende is UiTgemeente van 2015!

Na Berlare vorig jaar is Oostende dit jaar de ‘UiTgemeente van Vlaanderen 2015’. De Stad aan Zee kaapte deze titel weg tijdens het UiTforum van Cultuurnet Vlaanderen op dinsdag 20 oktober 2015.
Oostende werd verkozen als UiTgemeente van Vlaanderen door collega's uit de sector. Al van bij start werd het UiTverhaal sterk gepromoot in de Stad aan Zee dat ook dankzij het fel gesmaakte UiTmagazine en een uitgebreide campagne rond UiTPAS een heus succesverhaal werd.
Ook volgend jaar gaat de promotiecampagne onverminderd voort. 
De diensten Communicatie en Cultuur en het UiTloket zullen daarvoor opnieuw de handen In elkaar slaan.

Geplaatst op 26.10.2015

Jaarlijkse rede van de gouverneur ‘BOVENal ONDERnemen’

Op donderdag 23 oktober bracht gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé de rede ‘BOVENal ONDERnemen’.
‘BOVENal ONDERnemen’ legt de nadruk op het ondernemerschap als motor van onze economie. De rede gaat over economische prioriteiten voor West-Vlaanderen. Tevens is het een uitnodiging om droomwerven te durven realiseren, waarbij iedereen aan dezelfde kar trekt.
Na de rede brachten twee ervaren, rasechte West-Vlaamse ondernemers hun reactie op de rede - onder moderatie van Hans Maertens, directeur-generaal VOKA West-Vlaanderen.
De ondernemers zijn Jos Claeys, CEO Westvlees nv en Dirk Vyncke van Vyncke nv.
Ondernemen in West-Vlaanderen
Kenmerkend voor West-Vlaanderen is de sterke kracht van het ondernemerschap met noeste arbeid, flexibele oplossingsgerichtheid en inventiviteit om de concurrentie de loef af te steken. Dat is op zich dan weer een sterke drive naar economisch beter en meer.
Deze vaststelling vormt een basisinsteek voor de lopende studie, in opdracht van de Provincie en de POM West-Vlaanderen over de economische toekomst van onze provincie anno 2030. De studie loopt tot de zomer 2015. Nog dit najaar start een ruime consultatieronde bij diverse stakeholders. Deze inspraakmomenten valideren de output van de economische SWOT-analyse, in relatie tot de mondiale trends en macro-economische veranderingen, naar effectiviteit en haalbaarheid.
Ambities voor West-Vlaanderen
Naast het belang van ondernemerschap zoomt gouverneur Decaluwé ook in op de nood aan meer (open) innovatie en samenwerking, de opportuniteiten voor verdere internationalisering met export naar de groeilanden, kenniseconomie en de verdere ontwikkeling van de dienstensectoren. De strategische sterktes van West-Vlaanderen - de ondernemerszin, onze kustlijn en de speerpuntindustrieën – staan tegenover de impact van de vergrijzing, de lokale werkloosheid en het kleiner aandeel hoger opgeleiden in onze provincie. Bovenop zijn er de uitdagingen van de klimaatwijziging, de energieshift en de economische zwaartepuntverschuiving.
Er zijn noodzakelijke economische ambities voor West-Vlaanderen, waarvan sommigen reeds in wording zijn en er zijn droomwerven:
Energieatol voor de kust en kustbescherming
Inhaalbeweging universitaire opleidingen + samenwerking over alle universiteiten heen
High level opleidingen voor ondernemers
Disruptieve technologie testing van bestaande bedrijven
Uitbreiding en ontsluiting haven van Zeebrugge
Cargoluchthaven op zee
'BOVENal ONDERnemen’ gaat ook over economische hoofdzaken voor onze provincie en de durf dromen waar te maken.
De West-Vlaamse bedrijven vinden dan wel vlot de weg naar steun uit de KMO-portefeuille voor technologieverkenning van het Vlaams Agentschap Ondernemen (25,6 % aandeel van het Vlaamse Gewest), maar hinken behoorlijk achterop wat betreft de gebruikname van steunmaatregelen uit het Vlaams Innovatie Samenwerkingsprogramma van het Vlaams Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT). In 2013 was dit de steun uit het VIS-programma voor West-Vlaanderen 391.520 euro; een aandeel van amper 2,1 % van het Vlaams Gewest. Als steunverlening voor innovatie de ondernemingen kan aanzetten tot meer samenwerking zitten we op het goede spoor naar open innovatie.Voor het kabinet provinciegouverneur Carl Decaluwé : Marianne Algoed / Foto's: Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 26.10.2015

Nutswerken in de Prins Regentstraat - Boldriesstraat en deel Lauwbergstraat

Gedurende de periode van maandag 26 oktober 2015 tot en met 28 november 2015 worden er nutswerken uitgevoerd in opdracht van Eandis cvba in de Prins Regentstraat, Boldriesstraat en een gedeelte van de Lauwbergstraat te Menen.
Naar aanleiding van deze werken wordt er een wegomlegging voorzien.
Concreet:
Periode van de werken: van maandag 26 oktober 2015 tot en met 28 november 2015
Verantwoordelijke aannemer: Tasoz bvba – Dijkstraat 18, 9160 Lokeren – T 0497 977 083
Wegomlegging:
Er wordt een wegomlegging voorzien via de Boldriesstraat – Schoolstraat – Lauwbergstraat (tijdens de uitvoering van fase 1 - fase 2 - fase 3) en via de Deken Darrasstraat – Boldriesstraat (tijdens de uitvoering van fase 2 - fase 3 - fase 4).
• Doorgang voor openbaar vervoer en hulpdiensten wordt ten allen tijde toegestaan.
• Doorgang voor alle vervoer wordt steeds toegestaan buiten de werkuren (voor 7u. en na 17u.).

Geplaatst op 26.10.2015

Energierenovatieprogramma 2020

Met het Energierenovatieprogramma 2020 stelt de Vlaamse overheid zich tot doel om tegen 2020 alle energieverslindende woningen te bannen. Dat doet ze door te focussen op vier actiepunten: alle daken en/of zoldervloeren degelijk isoleren, alle enkele beglazing vervangen door hoogrendementsglas, alle verouderde of elektrische verwarmingsinstallaties vervangen, en buitenmuren isoleren. Het zijn precies deze 4 stappen waar de website www.renovatie2020.be, een initiatief van enkele marktleiders uit de Belgische (ver)bouwsector, de Vlaamse woningeigenaar en huurder sinds 2010 doorheen gidst.

Uit de REG-enquête die het Vlaams EnergieAgentschap onlangs nog uitvoerde (zoals elke 2 jaar gebeurt), blijkt dat het Vlaamse woningpark er vandaag de dag al heel wat energiezuiniger uitziet dan 10 jaar geleden, maar voor heel wat huizen tikt de klok genadeloos verder… Niet alleen met het oog op 2020 , wanneer de energie-efficiëntie-eisen voor renovatie een heel stuk strenger zullen zijn, maar zelfs al naar volgend jaar. Vanaf juli 2016 bestaat immers de kans dat premies voor energierenovatiemaatregelen systematisch zullen worden afgebouwd. Daarom dat kandidaat-verbouwers best nog dit jaar surfen naar www.renovatie2020.be om er te leren hoe ze hun woning in 4 stappen energiezuinig kunnen maken.

Eva vanhoorne

Geplaatst op 26.10.2015

“Het TALENT van VLAANDEREN”

Doe mee aan de audities

“Ontdekken én ontdekt worden” is ons motto !

Hebt u het talent dat wij willen ontdekken ?
U , en uw vrienden, willen het graag tonen aan gans Vlaanderen ?
Je twijfelt of je talent wel slaagkans heeft bij het grote publiek ?
U denkt over het juiste talent te beschikken maar twijfelt over je podiumvastheid ?
Je wil het competitief uitproberen maar weet niet de juiste weg ?
Ontdekt worden is je ultieme droom maar hebt niet de juiste contacten ?


Onder dit motto start in het najaar een werkgroep die op zoek gaat naar jong en dynamisch Vlaams Talent voor een breed publiek.
Niet alleen zangtalent komt aan bod, ook kleinkunst, dans/balletgroep(en), travestieacts, acrobatie, of blink je uit als illusionist en/of beschik je over een goede dosis Vlaamse humor of heb je een uitzonderlijk talent dat je steeds hebt verborgen gehouden ?

Een professionele jury oordeelt tijdens de audities over je Talent.
Een vakjury en het publiek bepalen uiteindelijk de winnaar van “Het TALENT van VLAANDEREN”

Na de audities worden de deelnemers ingedeeld in provinciale voorselecties, halve finales en uiteindelijke finale. 20 Deelnemers worden toegelaten in de Finale.

Promotioneel worden de Finalisten ingezet in een 10-delige Zomertournee - showreeks doorheen heel Vlaanderen . Het publiek kan, per optreden, een stem uitbrengen op één van de kandidaten.
De resultaten hiervan tellen mee voor de Finale.

De Finalisten krijgen hierdoor de nodige podiumvastheid, motivatie, ervaring én contacten om het waar te maken in de wereld van de showbusiness .
Het is een uitgelezen springplank om je droom waar te maken.

Schrijf je nu in voor de audities en misschien win jij wel de titel van :
“Het TALENT van VLAANDEREN ” en opent het alle deuren voor je droomcarrière.

De audities zijn GRATIS ! : www.hettalentvanvlaanderen.be

Geplaatst op 26.10.2015

Wijkgezondheidscentra zijn geen goede zaak voor West-Vlaanderen

N-VA West-Vlaanderen vroeg op de provincieraad van 22 oktober dat de provincie West-Vlaanderen haar intentie om wijkgezondheidscentra in West-Vlaanderen op te richten opschort. “Sinds 1 oktober is de derdebetalersregeling effectief van toepassing bij patiënten die een verhoogde tegemoetkoming genieten. Dit is meteen ook het einde van het financiële excuus die als reden werd aangehaald om afzonderlijke wijkgezondheidscentra op te richten, aldus provincieraadslid Peter De Roo (Brugge).
Provincieraadslid Peter De Roo (Brugge) vroeg naar een stand van zaken over de oprichting van wijkgezondheidscentra in West-Vlaanderen (Roeselare, Oostende, Kortrijk en Brugge) en vroeg meteen in dezelfde adem om deze intentie op te schorten. “Vandaag is er een concrete aanleiding om deze oprichting onmiddellijk stop te zetten. We zijn namens de N-VA fractie verheugd dat het voorstel van onze partij om de derdebetalersregeling toe te passen bij patiënten die een verhoogde tegemoetkoming genieten, sinds 1 oktober effectief van toepassing is. Dit betekent dat ongeveer 1,9 miljoen mensen van deze maatregel kunnen genieten en voor een bedrag van maximum 1,5 euro naar de huisarts kunnen.”
Daarnaast zijn er tal van andere redenen waarom de N-VA geen voorstander is van wijkgezondheidscentra: “Wijkgezondheidscentra zijn geen kerntaak van de provincie. Deze materie is persoonsgebonden, dus dit hoort niet thuis in de provincie. Ook zorgen wijkgezondheidscentra voor een oneerlijke concurrentie ten opzichte van de huisartsen omdat ze gefinancierd worden door de overheid. Maar ook toegankelijkheid is belangrijk. Een goede participatie van wie arm is aan het dagelijks leven is een noodzaak om sociale verdringing te voorkomen.
“In het verleden heb ik samen met collega-provincieraadslid Jan Van Meirhaeghe (Damme) ons ongenoegen hierover reeds geuit in de provincieraad. We zullen ons blijven inzetten zodat de provincie West-Vlaanderen afziet van deze plannen,” besluit provincieraadslid Peter De Roo (Brugge).
Meer info: Peter De Roo, provincieraadslid N-VA West-Vlaanderen e-mail: peter.deroo@west-vlaanderen.be GSM: 0490/660774 

Ben Glorieux, fractiemedewerker N-VA West-Vlaanderen e-mail:ben.glorieux@n-va.be - GSM: 0472/601310

Geplaatst op 26.10.2015

Kan iemand het ons uitleggen

De 40 wilgen die het Bruyningepad - één van de mooiste fietspaden van Kortrijk - flankeren worden weldra gekapt. Er wordt herbeplant met eik en/of es. Opdrachtgever is “Wegen & Verkeer West-Vlaanderen”, hun reden: onveiligheid voor fietsers en wandelaars.
Stad Kortrijk gaf een negatief advies omtrent deze kapvergunning: “De bomen berokkenen geen overlast voor de gebruikers van het pad. Ze bevinden zich in een ongerept stuk natuur. Om deze redenen is het vellen niet nodig. De aanvraag wordt ongunstig geadviseerd.”

Er werden bovendien enkele jaren geleden nog serieuze investeringen gedaan om een wortelscherm tussen bomen en fietspad aan te leggen om de veiligheid van de gebruikers te garanderen.
Natuurpunt Kortrijk tekende eveneens bezwaar aan toen we ze deze zomer op de hoogte brachten, maar dat bezwaar werd niet aanvaard.
Maar nog opvallender, dit stukje groen wordt weldra overgedragen aan de Stad Kortrijk. Dat is dus een beetje als een huis verkopen en voor de overdracht snel even afbreken alle interessante materialen verkopen en er een tuinhuis voor in de plaats zetten.
Gefaseerd duurzamere soorten als eik, es of linde aanplanten lijkt ons een beter idee dan een “clearcut” zoals hier voorgesteld, waar we dan weer enkele tientallen jaren moeten wachten op volwassen bomen en een deftig, groen pad.
Soms toch even niet goed mee… Zeker in tijden waar bomen en bos verdwijnen in plaats van aan te groeien, zoals de laatste dagen nog maar eens bleek. 

Er kwam dan toch goed nieuws dat de wilgen toch niet zullen gekapt worden. Een onderhoud is noodzakelijk daar sommige bomen ziek zijn. 

Lieve Zusjes Stoere Broers

Geplaatst op 26.10.2015

Jouw vereniging met een stand op het Kerstevent?

Op vrijdag 18 december vindt de kerstmarkt van 17.30 u. tot 22.30 u. op de Grote Markt in Menen plaats. Tijdens dit kerstevent biedt het stadsbestuur tussen 18 u. en 20 u. een gratis kerstdrink aan. Aansluitend is er een vuurparade voorzien in de centrumstraten in samenwerking met Shop en Beleef.
Met jouw verkoopstand?
Ben je een vereniging en heb je interesse in een verkoopstand op deze kerstmarkt? Aarzel niet en contacteer de Dienst Evenementen.
Programma
17u30 – 22u30: Kerstmarkt met verkoopstandjes van verenigingen en handelaars op de Grote Markt
18u00 – 20u00: gratis kerstdrink aangeboden door het stadsbestuur op de Grote Markt
20u00 – 21u00: vuurparade door de Vuurmeesters i.s.m. Shop en Beleef

Geplaatst op 26.10.2015
4757 artikelspagina's: 1 ... 400 401 402 403 404 <<< 405 >>> 406 407 408 409 410 ... 476