Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Bouw appartement in de Marktstraat, inname voetpad/fietspad - beperkte hinder

De firma Vuylsteke bouwt een appartement in de Marktstraat 75-77-79 in Harelbeke. Hierdoor wordt het fietspad/voetpad deels ingenomen. Voor voetgangers/fietsers blijft een doorgang van min. 1,50 meter over palend aan de rijbaan. Uitvoeringsperiode van 17 augustus 2015 tot en met 1 december 2016. 

Mieke Decabooter - Stad Harelbeke

Geplaatst op 06.08.2015

Werken Brugsesteenweg met zware hinder

Op 17 augustus start aannemer Tibergyn in opdracht van het Agentschap Wegen & Verkeer met de herinrichting van het kruispunt Brugsesteenweg/Boomgaardstraat/Kongostraat (Kuurne). kruispunt wordt heringericht met volwaardige verkeerslichten en een linksafslagstrook. De duur van de werken bedraagt vier weken. Tijdens de volledige duur van de werken zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn. De omleiding voor doorgaand verkeer is als volgt:
Richting Kortrijk: Verkeer wordt omgeleid vanaf de rotonde Brugsesteenweg (N50)/Roeselaarseweg (N36), via de N36 naar de E403/A17 (oprit Rumbeke). Via de R8 wordt de N50 opnieuw bereikt.
Richting Brugge: Verkeer wordt omgeleid vanaf het kruispunt Brugsesteenweg (N50)/Ringlaan (R8), via de R8 naar de E17, via afrit Deerlijk en de N36 wordt de N50 bereikt.
Op zaterdag 29 augustus zal de aannemer het kruispunt Brugsesteenweg/Ringlaan (R8) (kant Kuurne) & het gedeelte tussen de twee baanvakken van de R8 herasfalteren. Doorgaand verkeer op de R8 blijft mogelijk, maar de toegang tot de Brugsesteenweg (kant Kuurne) wordt afgesloten.
De woningen en bedrijven gelegen langs de Brugsesteenweg tussen de R8 en de Boomgaardstraat zullen op die dag enkel bereikbaar zijn via R8/Heirweg/Kongostraat/Ter Ferrants. Het eenrichtingsverkeer in Ter Ferrants wordt tijdelijk opgeheven. Deze werken zullen de nodige hinder met zich meebrengen. In overleg met de aannemer en het Agentschap Wegen & Verkeer wordt de noodzakelijke signalisatie aangebracht. 

Mieke Decabooter - Stad Harelbeke

Geplaatst op 06.08.2015

Veiligheid op zee, een troef aan de kust

Zoals elk jaar had de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst (VBZR) tijdens de paravangfeesten hun deuren open gezet. Bij een oproep van mensen in nood op zee staat het team van VBZR binnen de 10 minuten vertrekkensklaar. Deze noodzakelijke hulpverlening bestaat 32 jaar en werkt volledig op vrijwilligers. De inkomsten komen van lidgelden en stickerverkoop. Een sticker kopen steunt en je kan hiermee een tocht op zee beleven met een van de reddingsboten. 

Meer informatie hierover vindt je op http://vbzr.net/ 

IDVA/Foto's Bernard Decock

Geplaatst op 06.08.2015

Mossels eten doet drummen

Aan zee bezoek je het strand, lik je een ijsje en eet je mossels. Drum & Showkorps Blankenberge mocht dit jaar terug vele sympathisanten verwelkomen die hun portie mossels kwamen eten tijdens hun jaarlijkse mosselsouper. Deze steunaktie wordt gehouden bij Guy en Pascal in brasserie Les Vedettes waar de tapkraan maar liefst elf bieren laat vloeien. 

IDVA/Foto's Bernard Decock

Geplaatst op 06.08.2015

Liefde Voor Sterren Tegen De Muziek Op

In augustus schiet de temperatuur op het Klein Strand van Oostende de hoogte in. Op woensdag 12, dinsdag 18 en maandag 24 augustus om 20u 30 2015 strijkt de crème de la crème van de muziekwereld er neer voor de opnames van Liefde voor Sterren tegen de Muziek op. Gastvrouw Nathalie ‘Natalia’ Meskens en gastheer Christoff zijn alvast onderweg voor hét muziekfeest van het jaar. Ingang gratis 

Foto:VTM.BE

Geplaatst op 05.08.2015

Reddingsoefening aan de kust

Op het strand van De Panne, ter hoogte van ‘Side Shore Surfers’, werdt op dinsdag 4 augustus, op initiatief van gouverneur Carl Decaluwé, een reddingsoefening aan de kust georganiseerd.
De oefening wil binnen de ‘Afsprakenregeling voor reddingen aan de Belgische kust’ de alarmering van de interventiediensten en de onderlinge communicatie tussen de diensten aan land, op zee en in de lucht testen.
Tijdens deze oefening werden enkele drenkelingen uit zee gered en werden naar vermisten gezocht door de strandreddingsdienst, met de ondersteuning van onder andere de Seaking van de luchtmachtbasis Koksijde, de scheepvaartpolitie en de VLOOT (reder van de Vlaamse Overheid).
Ook de brandweer van De Panne, de lokale politiezone Westkust en de ambulance 100 van De Panne en de MUG van het Sint-Augustinusziekenhuis in Veurne namen deel. De 4 alarmcentrales: het hulpcentrum 112 (HSC112), het Communicatie- en Informatiecentrum (CIC of 101), het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum (MRCC) en het Maritiem Informatiekruispunt (MIK) speelden een cruciale rol bij de alarmering van de verschillende diensten. 

Depijpere Fanny communicatie West Vlaanderen / Foto's : Noodplanning West-Vlaanderen

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 05.08.2015

Geslaagde paravangfeesten

Op zondag 2 augustus hadden de rondom de Paravang, het windscherm aan de haven, de jaarlijkse Paravangfeesten plaats. De havenbuurt werd opnieuw ondergedompeld in een authentieke maritieme sfeer. De paravang vormde de hele dag het gezellige decor voor visserstradities en -folklore.
Tijdens de paravangfeesten werd het vissersverleden van Blankenberge in de kijker gezet. In de schaduw van het monument werden de hele dag doorlopend oude ambachten en volksspelen gedemonstreerd, er waren optredens van volksdansgroepen en er werden zeemansliederen van over de hele wereld gezongen. Bezoekers konden er proeven van versgebakken vis of zelfs leren hoe garnalen te pellen. Een overzichtstentoonstelling toonde hoe de havenbuurt er anno 1900 uitzag en er was een antiek- en brocantemarkt. Een delegatie van KSV Marke genoot met volle teugen van de plaatselijke gerechten en streekbieren. Bij Bistro Marcel presenteerde zangeres Helena het gesmaakte optreden van Marc Dex en Ive Rénaarts van de zanggroep de Stoempers . 

Voor de redactie en fotografie : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 04.08.2015

Editie 14 van Kortrijk Kocon Historic

De mensen van de hogeschool VIVES brachten de laatste “automotive” technieken naar de Grote Markt.
Je kon meerijden met elektrische wagens, je volledig laten gaan in een “tolwagen”, alsook kennis maken met vrachtwagentechniek,…
Namiddagactiviteiten voor iedereen met een hart voor auto’s!
Het optreden van “The Unfused” zorgden voor de muzikale omkadering.
Deelnemers en toeschouwers genoten van het geboden spektakel.

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 04.08.2015

Café De Middenstand te Bissegem

Franjo Demeulenaere en Sandrina Kesteloot zijn de uitbaters van het volkscafé. Het café werd opgefrist en kreeg een schilderbeurt. Zij bieden Jupiler, Stella en de courantste bieren en aperitieven aan. Er is ook koffie, wijn, cava en croque monsieurs te bekomen. Bij tijd zal de bovenzaal te huren zijn voor allerlei evenementen.

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 04.08.2015

'Middeleeuws weekend' op 8 en 9 augustus in provinciedomein Raversyde (Oostende)

Op zaterdag 8 en zondag 9 augustus kunnen bezoekers zich in ‘ANNO 1465’ in provinciedomein Raversyde in Oostende laten onderdompelen in de wereld van ridders, schildknapen en jonkvrouwen.
Op het programma staan riddertoernooien en boogschutterswedstrijden, oude ambachten en diverse demonstraties.
Rondom de middeleeuwse huizen slaan een honderdtal re-enactors uit binnen- en buitenland hun tentenkamp op.
Praktisch – 'Middeleeuws weekend'
Data: zaterdag 8 augustus (van 10u30 tot 18 uur) en zondag 9 augustus (van 10u30 tot 17 uur)
Locatie: ‘ANNO 1465’ in provinciedomein Raversyde, Nieuwpoortsesteenweg 636 in Oostende
Prijs: t.e.m. 12 jaar in familieverband: gratis; +12 jaar: 5 euro. www.raversyde.be

Meer info : Dienst communicatie - West -Vlaanderen, Fanny Depijpere fanny.depijpere@west-vlaanderen.be of 050 40 35 17 of 0497 05 18 15 Foto : Uit in Vlaanderen

Geplaatst op 03.08.2015
4531 artikelspagina's: 1 ... 402 403 404 405 406 <<< 407 >>> 408 409 410 411 412 ... 454