Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Cultuurcentrum Blankenberge viert start nieuwe cultuurseizoen met Günther Neefs en VRT Big Band

Op vrijdag 25 september slaan we de netten uit van het kersverse cultuurseizoen van cultuurcentrum Blankenberge. Niemand minder dan Günther Neefs en VRT Big Band mogen het startschot geven.
Günther Neefs begint zijn carrière als percussionist bij een bigband. Al snel gaat hij zijn vader Louis Neefs achterna en staat hij zelf achter de microfoon. In zijn carrière maakte hij hits zoals Daarom zeg ik nee, Ik blijf bij jou en Vliegtuig naar de zon. Bovendien verwarmde hij klassiekers met z’n innemende croonerstem.
Philip Konings, schepen van Cultuur: “We zijn trots dat we het cultuurseizoen met zo’n klepper van formaat mogen starten. Günther Neefs is een talent om u tegen te zeggen. Met de VRT Big Band en de vertrouwde stem van Guy De Pré wordt het plaatje alleen maar compleet.”
In 2015 wordt Günther 50 en staat hij 25 jaar op de planken. Een mooi moment om terug te grijpen naar zijn eerste liefde met de zeventien enthousiaste topmuzikanten van de VRT Big Band. Begeleid door schitterende trompetten, krachtige trombones, swingende saxen en een stomende ritmesectie maakt de warmste stem van Vlaanderen een stijlvolle reis doorheen de bonte wereld van de swing.
Guy De Pré deelt zijn onmetelijke kennis van gekende crooners op onnavolgbare wijze met het publiek. Hij brengt een verhaal vol verrassende anekdotes, ondersteund door mooie sfeerbeelden. Het wordt een avond vol onweerstaanbare evergreens en pure parels die zelfs de jeugd niet onberoerd laat.
“Na dit startschot is de bedoeling om te gaan vissen, want ons cultuurprogramma biedt nog zo veel mooie parels: Esmé Bos met Nachtegaal, Theater Malpertuis met Onze Koen, De Frivole Framboos met Delicatissimo... Bezoek zeker eens de website of vraag je brochure aan bij de medewerkers van het cultuurcentrum.” 

Praktisch:
Günther Neefs & VRT Big Band
vrijdag 25 september – 20 u.
CC Casino – Saveryszaal
abonnement € 10 – ticket € 15 – jong volk € 8,50
Info & reservatie:
cultuurcentrum, Hoogstraat 2
050 43 20 43 – cultuur@blankenberge.be – cultuur.blankenberge.be

Geplaatst op 28.09.2015

Harelbeke wordt een boekbaby’s-gemeente

De openbare bibliotheek en Huis van het Kind Harelbeke slaan de handen in elkaar om het boekbaby’s-Project te lanceren in Harelbeke. Ouders van jonge kinderen krijgen vanaf oktober tweemaal gratis een pakket met boekjes. Eenmaal bij Kind en Gezin op het consult van zes maanden en eenmaal in de bibliotheek als hun baby vijftien maanden is.

Wat is boekbaby’s?
Boekbaby’s is een project van Stichting Lezen in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen, Kind & Gezin en de bibliotheek. Boekbaby’s wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Met de gratis boekenpakketten willen we tonen dat voorlezen leuk is en zeker niet moeilijk hoeft te zijn. Iedereen kan voorlezen en samen geniet je nog meer van een boek!

Voor wie?
Ouders van jonge kinderen krijgen op verschillende momenten tijdens de voorschoolse leeftijd een boekenpakket en informatie over voorlezen en over de bibliotheek cadeau. Zo willen we ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes en de bibliotheek te laten ontdekken. Want kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen ook bovendien graag! Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt de band tussen ouders en kinderen aan. Het is 'quality time', goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid. Dus, geniet samen met je kinderen van een boek en geef ze een vliegende start. Want wat je vroeg leert, leer je voor het leven!

Concreet
Boekbaby’s zorgen ervoor dat jonge gezinnen vanaf oktober op twee momenten boeken krijgen, samen met nuttige informatie over voorlezen. Als ouders met hun baby van zes maanden naar het consultatiebureau van Kind en Gezin gaan, krijgen ze het babypakket: twee boekjes en een brochure met informatie over voorlezen en over de bibliotheek in een handige draagtas. Het ene boekje is een knisperboekje: ideaal voor de allerkleinsten. Ze voelen immers graag en kunnen spelenderwijs boeken leren kennen. Het tweede boekje is een kartonboekje. Dit boekje vinden kindjes van ongeveer een jaar heel erg leuk!
Als ouders op consult komen met hun peuter van vijftien maanden, krijgen ze een uitnodiging om een peuterpakket op te halen in de bibliotheek. Ook in dat pakket zitten twee boeken en een brochure vol informatie en tips in een draagtas. Dit is ook het ideale moment voor ouders en hun baby’tje om de uitgebreide collectie babyboekjes en de vernieuwde babyhoek in de bib te bewonderen!

De bibliotheek
De bib groeit met je mee, je hele leven lang. In welke fase van je leven ook: in de bibliotheek vind je wat je zoekt. In de bibliotheek wordt je baby, peuter of kleuter gratis lid, ook als je zelf geen lid bent! Je vindt er een schat aan boeken die je bovendien gratis kan lenen. Zelfs voor de allerkleinsten heeft de bib wat te bieden! Bovendien is onze babycollectie heel erg uitgebreid en hebben we nu ook een gezellige babyhoek, speciaal voor de allerkleinsten!

Info via departement Burger & Welzijn, Mieke Vandoorne, 056 733 356, mieke.vandoorne@harelbeke.be

Geplaatst op 26.09.2015

Tankstationhouder Dirk Duyck trakteert zijn klanten

Dirk Duyck vierde op zaterdag 19 september met zijn klanten het 30 jarig bestaan van zijn tankstation Total in de Meensesteenweg. Zijn trouwe klanten werden bedacht met hapjes en drankjes, onder meer oliebollen, het Bissegemse ambachtelijk bier Loetepoepe, gin-tonic en voor de allerkleinsten was er een luchtkasteel.

De redactie/foto’s Decock Bernard

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 21.09.2015

Photowalk op Overleie in Kortrijk

Op 3 oktober organiseert KelbyOne photowalks over de ganse wereld voor de fun en een goed doel. Tom Linster en David Barbe zullen deze Photowalk begeleiden.
tomlinster.be en davidbarbe.be

Zin in een leuke fotografie uitstap in Kortrijk op 3 oktober van 7u30 tot 9u30. Kom met je fototoestel, groot of klein naar het Sint-Amandsplein (Kortrijk) aan de grote Plataan. Samen wandelen en fotograferen we er een beetje op los. Zo ontdekken we samen Overleie in Kortrijk. Daarna gaan we gewoon voor de fun allemaal koffie drinken...
Deze wandeling is een van de vele photowalks die op 3 oktober wereldwijd worden georganiseerd.
Schrijf je vlug ...

http://kelbyone.com/photowalk/walk/kortrijk-vlaanderen-belgie-sint-amandsplein-aan-de-plataan/

Auteur: Tom Linster

Geplaatst op 24.09.2015

Kortrijk toont toekomstmodel voor bedreigde fietspunten

Fietspunten essentiële schakel in mobiliteitsbeleid Kortrijk toont toekomstmodel voor bedreigde fietspunten

Contact:
Jan Vanhee, directeur Fiets&Werk, jan.vanhee@fietsenwerk.be, 0478 48 68 16 Wout Baert, coördinator Fietsberaad Vlaanderen, wout.baert@fietsberaad.be, 0478 29 26 34 Gunter De Baerdemaeker, gdb@mobiel.be, 0486956050 Kortrijk, 23 september 2015 – Fietspunten moeten zich verder kunnen ontwikkelen. Dat idee stelden Fiets&Werk en Fietsberaad Vlaanderen vandaag voor in het fietspunt Kortrijk, één van de excellente voorbeelden. Fietspunten vormen onmisbare knooppunten om meer mensen op de fiets te krijgen. Helaas besliste de NMBS zich eenzijdig terug te trekken uit 15 van de 41 Vlaamse fietspunten. Die zijn nu met sluiting bedreigd.

Momenteel telt België 53 fietspunten waarvan 41 aan Vlaamse kant. Deze fietspunten zijn gelegen aan NMBS-stations en zijn verantwoordelijk voor het onderhoud en de netheid van fietsenstallingen, houden toezicht en halen fietswrakken en weesfietsen uit de rekken. Ze voeren kleine fietsherstellingen uit voor pendelaars die hiervoor betalen en verhuren fietsen. De fietspunten werken met werknemers uit de sociale economie die intensief begeleid worden en werkervaring kunnen opdoen.
Sommige fietspunten zijn uitgegroeid tot echte pareltjes van fietsdienstverlening. Kortrijk, uitgebaat door vzw Mobiel is er één van. Het verplichte takenpakket is uitgebreid met verschillende fietsdiensten voor pendelaars, studenten, toeristen, ... Je kunt er je fiets laten wassen in de Bikewash, Blue-bike deelfietsen ontlenen, er is een bewaakte fietsenstalling en een fietspompstation en je kunt er ook cursussen fietsherstel volgen of een tweedehandsfiets kopen.

Fietspunten vragen groeikansen
De initiatiefnemers willen hiermee het potentieel en de mogelijke kwaliteitssprong aantonen die fietspunten kunnen maken. Voor meer dan een derde van deze fietspunten dreigt de sluiting. Recent besliste de NMBS om zich eenzijdig terug te trekken uit 15 fietspunten, namelijk aan de stations Turnhout, Genk, Sint-Truiden, Mol, Geel, Mortsel Oude God, Torhout, Liedekerke, Zele, De Pinte, Ninove, Knokke, Londerzeel, Eeklo en Asse. Daarenboven wordt de permanentie verminderd voor 16 andere stations.

Jan Vanhee, directeur Fiets&Werk: “Heel wat van deze fietspunten zijn minder dan 2 jaar geleden geopend. Door deze beslissing worden de groeikansen van deze fietspunten stopgezet. Een fietspunt in Knokke past perfect in de toekomstplannen met het Zwin, Mol zorgde voor een spectaculaire stijging van het fietsgebruik en Blue-bike, Sint-Truiden zet sterk in op toeristisch fietsverhuur en in Zele daalde fietsdiefstal met meer dan 70%. Bovendien blijkt uit een recente bevraging dat mensen meer fietsen als er een fietspunt is.”

Fietspunten zijn schakel in mobiliteitsbeleid Fietspunten zijn een belangrijke schakel om de Vlaming meer op de fiets te krijgen, maar het fietsparkeerbeheer en de fietsdienstverlening in de stations moet zich verder kunnen ontwikkelen vinden beide partijen. Zo moeten ze een nog grotere groep mensen aanspreken. Die verdere ontwikkeling kan samengaan met sociale tewerkstelling.
"De dienstverlening aan de fietser verschilt nu te sterk van station tot station. Soms is er een bewaakte fietsenstalling, soms niet. Soms is de afgesloten fietsenstalling betalend, soms niet. We moeten echt evolueren naar een herkenbaar en professioneel aanbod. In Nederlandse stations worden eigenaar en fiets eenvoudig gescand bij het binnen en buitengaan. Diefstal is zo goed als onmogelijk. Door onderscheid te maken tussen kort- en langparkeren, dat laatste eventueel tegen betaling, kan de bestaande capaciteit ook beter worden ingezet," zo zegt Wout Baert van Fietsberaad Vlaanderen. Verwacht wordt dat de opkomst van de elektrische fiets de vraag naar bewaakte en afgesloten fietsstallingen zal doen toenemen. De NMBS mag deze groeiende klantengroep niet over het hoofd zien, zo argumenteert Fietsberaad Vlaanderen.

Maar Fietsberaad Vlaanderen ziet de fietspunten ook op een andere manier ontwikkelen. Wout Baert, coördinator Fietsberaad Vlaanderen: "Veel mensen willen zo'n elektrische fiets wel eens een week proberen. Of willen gewoon een enkele keer gebruik kunnen maken van een cargofiets. Door mensen ook andere soorten fietsen te laten testen, kunnen we mensen laten voelen hoe gemakkelijke de fiets is. Zo oogst de provincie West-Vlaanderen met haar project Fietskaravaan veel succes."
De verantwoordelijkheid berust niet enkel bij de NMBS of federaal minister van mobiliteit Galant. Heel wat stakeholders zijn rechtstreeks begunstigde bij de uitbouw van het fietspuntennetwerk, denk maar aan partijen zoals de Vlaamse en Brusselse overheid, provincies, gemeentebesturen of bedrijven. Fietspunten zijn knooppunten langs het fietssnelwegennetwerk, vergelijkbaar met tankstations langs autostrades met allerlei diensten. Fietspunten fungeren als multimodaal overstappunt van fiets naar trein, bus, …

Fiets&Werk en Fietsberaad vragen de NMBS en bevoegd minister Galant om de beslissing te herzien en samen met andere overheidsinstanties en stakeholders te bouwen aan een stevig uitgebouwd netwerk van fietspunten, ten dienste van de fietser.

Over Fietsberaad Vlaanderen
Fietsberaad Vlaanderen is een kenniscentrum voor fietsbeleid en in brede zin voor elk beleid dat het fietsen stimuleert. De doelstelling van het Vlaamse fietsberaad is de ontwikkeling, verspreiding en uitwisseling van praktijkgerichte kennis voor fietsbeleid. Fietsberaad Vlaanderen wil de steden en gemeenten ondersteunen om de dynamiek in hun fietsbeleid te versnellen.

Over Fiets en Werk
Fiets en Werk is de koepel van sociale fietsondernemingen. Fietsmobiliteit en sociale tewerkstelling: daar staan wij voor! Samen met onze 17 leden in Vlaanderen en Brussel beheren we 45 fietspunten aan stations. Maar ook innovatieve projecten zoals bedrijfsfietsen voor werknemers of schoolfietsen voor scholieren behoren tot ons gamma, telkens op maat van de klant.

Auteur: Gunter De Baerdemaeker

Geplaatst op 24.09.2015

Vaste Vuist Lauwe is een hartveilige club na cursus AED

Sporten is gezond en heel wat sporters hebben een gezond hart. Maar wat als het misloopt, wat als een sporter of toeschouwer een hartstilstand krijgt? Trainers kunnen hiermee in aanraking komen tijdens hun lessen. Om hen hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen, organiseerde Sportgroep Vaste Vuist Lauwe op zondag 20 september een interne opleiding voor alle lesgevers en medewerkers van de club. Een 40-tal lesgevers namen deel aan deze cursus “reanimatie” telkens in verschillende sessies.
Deze en vele andere vragen werden behandeld tijdens deze cursus waar er werd stilgestaan bij ‘Reanimatie ’. De trainers kregen een heleboel praktijkervaring mee naar huis! Er werd geoefend met behulp van reanimatiepoppen en met de nieuwe AED. Dankzij stad Menen komt er permanent een AED-toestel in de sporthal Ter Leie te Lauwe. Dus, beste sporter, voel u vanaf nu superveilig in de handen van deze vele bijgeschoolde en geüpdatete medewerkers!

Foto: Deelnemers opleiding hartveilige club Sportgroep Vaste Vuist Lauwe sessie 3

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 24.09.2015

DRIJF IN CINEMA Kortrijk

Vrijdag 25 september - 21u - Broeltorens Kortrijk

Een film. Een klassieker. Een kaskraker. Vanop een bootje op de Leie. Met als decor de twee iconen van Kortrijk. De Broeltorens.

Idyllischer kan het beeld haast niet zijn, maar op vrijdag 25 september wordt deze fata morgana een klein beetje werkelijkheid tijdens de DRIJF IN CINEMA Kortrijk. Die avond meren tussen de 50 en de 60 ingeschreven bootjes aan op de dode Leiearm vlak voor de Broeltorens. Het principe van een drive in cinema, maar dan op het water. De deelnemers zorgen zelf voor een zeewaardig bootje, de organisatie staat in voor een veilig aanmeren. Tussendoor kan er uiteraard ook iets gedronken of een zakje popcorn besteld worden op het water via 2 drijvende bars aka pedalo’s, die tussen de bootjes varen.

Via een poll op de sociale media konden deelnemers stemmen op de film die zij het liefst wilden zien. Uiteindelijk kwam ‘Point Break’, een Amerikaanse thriller uit 1991, als winnaar uit de bus.

Bij de lancering van dit project, tijdens Sinksen, was de respons op de DRIJF IN onmiddellijk heel groot. Na 4 dagen waren alle plaatsen dan ook ingenomen. Sinds enkele dagen zijn er opnieuw een klein aantal plaatsen vrijgekomen. Wie alsnog wil deelnemen, kan contact opnemen via drijfincinema@gmail.com.

Wie geen bootje heeft, kan uiteraard de film meepikken vanop de Broelkaai.

De DRIJF IN CINEMA kadert binnen het slotweekend van De Grote Verleieding en is een organisatie van Sweep Concepts vzw.

In samenwerking met: Argenta Kortrijk, Stad Kortrijk, Buda Kunstencentrum, Zeilclub De Gavers, Bockor, Carrosserie Verstraete en Santon Hotel Broel Kortrijk.

Auteur: Pieter Nuyttens

Geplaatst op 24.09.2015

Open Vld lanceert “Receptenboek voor Stad/Gemeente van de Toekomst”

Open Vld sloot zaterdag haar traject “Stad/Gemeente van de Toekomst” af met een Stedendag in Kortrijk. Zo'n 300 bestuursleden en mandatarissen kwamen opdagen en ontdekten al wandelend Kortrijk. Tijdens de Stedendag stelde Voorzitter Rutten en burgemeester Vincent Van Quickenborne het boekje “10 recepten voor de Stad / Gemeente van de Toekomst” voor. Daarin 10 succesrecepten over 3 thema’s: participatie, ondernemerschap en veiligheid in een stad en/of gemeente. "Met dit boek vol praktijkvoorbeelden en praktische, frisse ideeën inspireren we collega-mandatarissen," verduidelijkt voorzitter Rutten. "We delen onze beste recepten om het leven in Vlaamse steden en gemeenten te verbeteren." Met die publicatie en de Stedendag, sluit Open Vld dan ook een traject af, voor en door lokale bestuursleden en mandatarissen, dat van start ging in maart.

Receptenboek

Voorzitter Gwendolyn Rutten vroeg twee jaar geleden, n.a.v. de Stedendag in Mechelen, Burgemeester Bart Somers om na te denken over Stedelijkheid, hij schreef er het boek "Steden maken het verschil" over. Dit jaar was Vincent Van Quickenborne aan de beurt. Het boekje dat hij samenstelde, bevat 10 recepten voor een bloeiende stads/gemeentekern, gevat in frisse, bruikbare ideeën en gebaseerd op lokale expertise. De burgemeester van Kortrijk doorkruiste Vlaanderen met een Tour van workshops barstensvol tips & tricks voor de lokale mandatarissen. Al die workshops mondden uit in inspirerend receptenboek. Mandatarissen kunnen die nu aanvullen vanuit lokale expertise. U vindt het receptenboek als bijlage.

Traject “Stad/Gemeente van de Toekomst”

De Stedendag is het eindpunt van een traject dat in maart werd afgetrapt. Er gingen theoretische debatlunches en provinciale workshops voor lokale mandatarissen en bestuursleden aan vooraf.
• Maart ‘15: Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurd van UNIZO, beet de spits af met een debatlunch over de toekomst van retail in steden en gemeenten.
• April '15: Marketing- en retail professor Cor Molenaar stelde in een tweede debatlunch de klassiek winkelstraat in vraag en gaf zijn visie op recente veranderingen in de retailsector.
• Mei-September '15: Open Vld ging op Tour lang alle provincies. VIncent Van Quickenborne doorkruiste zo Vlaanderen met succesrecepten voor steden en gemeenten en workshops barstensvol tips & tricks voor lokale mandatarissen.
• 19 september '15: Stedendag in Kortrijk.

Deze Stedendag in Kortrijk was de tweede editie. De eerste editie vond plaats in Mechelen in september '13.

Geplaatst op 24.09.2015

Urban Waves festival

Na 3 maanden feesten op en rond de Leie sluit Kortrijk, De Grote Verleieding feestelijk af met een indrukwekkende combinatie van een Muziekfestival met Belgische topacts en een namiddagluik met de Europese top uit heel wat spectaculaire Urban Sports.

Op zaterdag 26 september worden zowel Budabeach als het Albertpark de place to be. Initiaties, demonstraties van Urban Sports en een heus Muziekfestival op en rond de Leieen dit vanaf 12u00

Het Student Welcome Concert is aan zijn vijftiende editie toe en verplaatst zich eenmalig van plaats en datum. Een feestelijk einde met een line up die iedereen aan het dansen krijgt! 

Meer info: www.urbanwaves.be

Geplaatst op 24.09.2015

Vijfde Alpro Leiemarathon

ALPRO Leiemarathon is een organisatie van VZW Leiemarathon.

In het voorjaar van 2006 had de voorzitter van Jogging Club Wevelgem, Patrick Doornaert bijna 50 marathons op zijn teller. Samen met Freddy Vanhoucke die er reeds 94 in de benen had, vonden ze de tijd rijp voor een eigen marathon, waar Freddy zijn 100-ste zou lopen.
Samen met Henk Hoorens en Timon Dejonghe (beiden ook marathonlopers), werd de eerste LEIE MARATHON boven de doopvont gehouden.
Gezien wij als organisatie reeds meer dan 500 marathons hebben gelopen, bezitten we ruim de ervaring van hoe het moet, en vooral ook hoe het niet moet.

We onderscheiden ons dan ook van alle andere marathons, door de loper volledig in de aandacht te zetten. De eerste editie kon op 300 moedige starters rekenen. De bevestiging van de goede organisatie kwam er met meer dan 400 deelnemers voor de tweede editie.

Tijdens de eerste editie van de marathon kwam Freddy ten val. Een week later is hij overleden. Het verlies was een ware klap voor zijn familie, vrienden en de organisatie. Freddy zal dan ook onze drijfveer blijven om deze marathon te blijven organiseren, en zo zou hij het ook gewild hebben.

Door het grote succes van de vorige edities werd de organisatie en om de kwaliteit van de marathon te verzekeren, werd het organiserende team versterkt met een aantal krachtige spelers: Lies en Geert Deruddere, Rik Barbe, Steven Warlop, Kris Maelbrancke, Heleen Samyn en Filiep Vanthournout.

De ALPRO LEIEMARATHON is niet alleen in België maar ook buiten onze landsgrenzen gekend en kan rekenen op heel wat interesse van buitenlandse lopers.
Als hoofdsponsor en ondersteunende kracht kunnen wij terug rekenen op ALPRO.

Alpro Leiemarathon gaat door Zondag 27 september 2015 met start en aankomst in de Lauwestraat om 11:30h stipt !
Parkoer
2 ronden van 21km - totaal 42,195 km - Volledig verkeersarm.
Bevoorrading
8 keer, water, energiedrank, koolhydraat rijke voeding (rozijnen, banaan,...)
De lopers nemen ZELF hun eigen bevoorrading aan. Vanaf de laatste bevoorradingen is het assortiment aangepast (+ Coca Cola).
Er is steeds bevoorrading voorzien voor IEDERE LOPER, dus ook voor de ‘tragere’ en ‘recreatieve‘ marathonlopers.
Tijdsregistratie
De registratie van uw gelopen tijd gebeurt via een Chip (registratie aan start en aankomst)
De uitslagen van de wedstrijd zullen beschikbaar zijn de dag na de wedstrijd op onze website en onmiddellijk na uw aankomst op de website van www.startracking.be
BegeleidingTeneinde het loopcomfort van ALLE lopers te verzekeren en gelijke kansen te bieden aan ALLE lopers, zijn begeleiders per fiets NIET meer toegelaten. Er is voldoende bevoorrading voor iedereen en genoeg mogelijkheden op de lopers aan te moedigen op diverse punten langs het parkoer.
Tijdslimiet
5 uur en 30 minuten (gemiddelde snelheid van 7,76 km/h). Het parkoer zal gedurende deze periode voor alle lopers open worden gehouden, zodat iedereen de kans
krijgt de wedstrijd uit te lopen.
Recovery area
Grote afgebakende zone waar de aankomende atleten kunnen recupereren. In deze zone is er GRATIS uitgebreide drank en voedselvoorzieningen, massages, zit-en ligplaatsen. Tevens is er aanwezigheid van een medisch team en dokter.
Omkleden
Omkleden kan voor de start en na de aankomst in de Porseleinhallen - Lauwestraat - Wevelgem.
De porseleinhallen bevinden zich op 200m van start en aankomst.
Bagage
De bagage kan ter bewaring worden afgegeven in de Porseleinhallen.
Prijzen voor iedere aankomende loper
- Unieke en speciaal voor de marathon ontworpen medaille voor iedere binnen de tijd aangekomen loper. Voor ieder aankomende loper een prachtig T-shirt van de marathon.Natura pakket met lokale streekproducten en gadgets.

Foto : Bernard Decock

Geplaatst op 22.09.2015
4668 artikelspagina's: 1 ... 403 404 405 406 407 <<< 408 >>> 409 410 411 412 413 ... 467